Какъв пропаганден капитал беше отнет през септември от Нинова и компания заради демокрацията

Банално е припомнянето за септември като най-драматичния месец от новата българска история. Но нека за миг се замислим и си припомним, как наистина би изглеждал историческият календар и държавно подкрепяните тържества през този месец, ако “демокрацията не им беше отнела много” на такива, като Корнелия Нинова.

Наясно съм, че историческата наука не търпи условното наклонение в минало време. Само че в случая не става дума за условно, а за напълно реално минало, което някои от нас помним. Щеше да бъде минало продължаващо, ако демокрацията не им беше “отнело много” на Нинова и компанията й. Друг е въпросът, че демокрацията им даде куфарчета, а след това и цели банки, тъпкани с крадени от българския народ пари, но това е наистина тема, която заслужава отделно внимание.

Ако не беше демокрацията, вместо празника на Съединението на 6 септември и на Независимостта на 22 септември, които бяха бойкотирани от овластената комунистическата пропаганда в България, щяхме на първо място да продължаваме да гледаме  и да участваме в организираните от тяхната държава манифестации в чест на “славния 9 септември”, прославящ всъщност налагането на режим от съветски тип на окупираната България като форма на “освобождение” от българската независимост. А за 5 септември, като черен ден в българската история, когато Москва обявява война на България въпреки поддържаните с царството през цялата война дипломатически отношения, щяха да знаят още по-малко българи, отколкото днес поназнайват нещичко по въпроса.

На 23 септември щяхме да се давим в океана на комунистическата пропагандна версия за избухналия през 1923 г. на тази дата метеж, канонизиран по времето на НРБ като “първото в света антифашистко въстание”. Щяхме от сутрин до вечер да слушаме по радиото, телевизията, на сказки и беседи за Мъглиж – почти като за Париж от времето на комуната. Защото бил пръв сред разбунтувалите се. За позорното бягство на подстрекателите Георги Димитров и Васил Коларов, изпратени от Москва да внасят болшевишка “революция” в България, нямаше да ни осведомяват, разбира се. 

По същото време през септември 1918 г. войнишкият метеж на част от българската войска, разгромена при Добро поле от превъзхождащите я части на Франция и нейните съюзници при започналата на 14 септември тяхна офанзива, ни се сервираше пропагандно като предтеча на революцията от болшевишки тип в България. Макар да става дума за типичен войнишки метеж, каквито е имало почти във всяка изтощена от войната държава на континента – най-вече в Русия, където амбицията на империята да довърши с един удар отслабената Германия чрез връщане на фронта на отпочинали елитни руски части, подпалва искрата на бунта им, предизвикала пожара на февруарската революция през 1917 г. По – късно болшевиките си приписват заслугата за разклащането на империята, но истината е, че това правят руските войници, които отказват да заменят топлите казарми със завръщане към ужаса на окопите. Българи избягва тази участ на косъм, за което подобията на Нинова ужасно скърбяха по времето на НРБ.

Но най-вече и преди всичко нямаше да чуем нищо за масовия терор на комунистическия реваншизъм по села и градове в България, състоял се през септември 1944-та със закрилата на Червената армия, окупирала по това време страната, за която по правилата на международните конвенции би трябвало да понесе отговорността във връзка със сигурността на населението в качеството си на окупатор. Вместо да спре убийците на десетки хиляди българи, тя ги надзирава и поощрява до степен, че се налага Георги Димитров, българският комунист номер едно в обкръжението на Сталин, да моли диктатора за неговата намеса подобно на съветски военни кореспонденти, докладващи в Москва, че терорът е обезглавил откъм офицери полковете, изпращани да воюват под знамената на Червената армия, което ги прави небоеспособни.

Ето това е, което явно има предвид Корнелия Нинова, когато откровеничи, че демокрацията и е отнела много. Наистина не е малко, нали!

20 мнения за “Какъв пропаганден капитал беше отнет през септември от Нинова и компания заради демокрацията”

 1. Всичко си е по старому! Повечето “партизански” градове на 9-ти им е градския празник :сбор:….
  Днес в гр Средец /Грудово/ отново се тачи Септемврийското въстание като градски празник, отново се веят червени знамена, отново се прославят терористите Т Грудов и Цв Радойнов!
  Ще се учудите ли ако след година местния съвет реши отново да върне името на града да е Грудово?

 2. Какво всъщност честват българските национални предатели всеки 9-ти септември? Да празнуват 5-ти септември!

  Ето едно свидетелство от съвременник как е изглеждал денят:

  “…Подобна оценка намираме и в спомените на Гочо Чакалов, офицер за свръзка с чужди делегации към щаба на войската. На 7 септември 1944 в София пристига група, изпратена от американското разузнаване в Цариград в състав: поручик Хари Х. Харпър, поручик Дийн Удръф и двама сержанти. Групата има за задача да се свърже с българското главно командване, за да получи сведения за разположението на българските войски. Въпреки че за американската група е била осигурена вила в Горна баня, наложило се поручик Харпър да преспи на 8 срещу 9 септември във военното министерство. С американската група държи връзка Гочо Чакалов, който сутринта на 9 септември идва в Министерството на войната. В спомените си той разказва: “В края на улица “Левски”, пред почти празния площад на Народния театър стоеше един танк… Наложи се да пояснявам на поручик Харпър какво е станало през нощта, макар че той бе пренощувал в самото министерство, без да усети каквото и да било, и отидохме за редовна сводка в 10 часа. Положението беше мирно и тихо. Разходихме се край министерството. Видях за първи път какво представлява понятието “агитка”. Група от 7-8 души, предвождана явно от нещо като ръководител, повтаряше хорово някакъв кратък лозунг, изречен преди това от ръководителя…”
  “История на комунизма в България!, том I, Проф. Диню Шарланов, стр. 214. Изд. Ciela, С. 2009.

 3. МЪЛНИЯ!
  ПОследно уточнение по делата водени от жеков и тодоров срещу Стопанинът на БЛОГА НИ в Софийският Районен Съд-Наазателно отделение, бул. Скобелев 23
  жеков: НЧХД № 6989/2018 г. – 133 състав – съдия Цветелина Михайлова съд. заседание – на 27.09.2018 г. от 10:00 – очаквана зала № 28
  тодоров: НЧХД № 3556/2018 г. – 116 състав – съдия Ева Пелова- Трифонова, съд. заседание – 31.10.2018 14:30 ч. – очаквана зала № 31
  Който има желание и най-вече физическа възможност нека подкрепи Иво на място с присъствие. Аз съм осигурил сестра ми. Наскоро мернах снимка на бивш министър от РБ снимам сам-самичък в празната зала. Ужасна картина за мен.

 4. До всеки който се самоосъзнава като БЪЛГАРИН. Нека подкрепим масово инициативата от 12 септември на Роберт Алтънов. Във всяка публична библиотека, миниум по няколко екземпляра на “Измамата Сан Стефано”. Купувайте и подарявайте с повод и без повод. Без активна просветителска дейност сме обречени на постоянни, натрапчивания “задирания” и “многоходовки” на т.н. братушки. Във всички посоки.
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/

 5. Здравейте приятели, Моля, прочетете текста и ни подкрепете: Преди време / в коментар в иво.вг / развих тезата да направим паричен фонд за закупуване на около три различни книги на Иво, които да дарим. Сега да продължа. Имам на разположение, за дарения, 13 броя от “Измамата ”Сан Стефано”-Руско-турската поробителна война”. Беше ми предоставено от дарителя правото да определя получателите. И още. Чудех се, как тези книги да достигнат до повече читатели. И реших – получатели на книгите да станат българските разпространители на култура – читалищата. Защото читалищните библиотеки заявяват книгите, за които да получат субсидия, но не е сигурен списъка, нито времето на получаване на книгите. Така ми отговориха в читалищната библиотека в Тутракан, където от името на дарителя оставих един екземпляр. Ако продължим да разсъждаваме в тази посока може да разширим предстоящите дарения с примерно, още две други книги на Иво. Това значи поне 300 броя книги. …. Ако одобрявате тази идея е необходимо да направим фонд за дарения. Предлагам, да вземем решение: Подкрепя ли ме само един човек от сдружението “Приятели на Иво”, значи идеята не е добра и тогава предлагам друго: Нека всеки, който има парична възможност и пребивава в градове, които не са областни, да дари “Измамата ”Сан Стефано”-Руско-турската поробителна война” на библиотеката на местното читалище. Аз лично ще изпратя 12-те останали екземпляри в следните градове: Бяла, Борово, Ветово, Две могили, Исперих, Кубрат, Полски Тръмбеш, Попово, Свищов, Тетово, Ценово.…. И още – Моля, някой който може, да изработи рекламен плакат за книгата. Във всяко читалище където ще отидете вие, мой представител или аз, ще оставим този плакат с рекламна цел на табло за обяви. Ще го прочетат интересуващите се и ще бъдат осведомени хората, които се интересуват от история. И така: Нека, който може да ми изпрати файл с корицата на книгата и например следния рекламен текст: “ИСТИНАТА ЩЕ ВИ НАПРАВИ СВОБОДНИ”… Приятeн ден!

  POSTED BY РОБЕРТ АЛТЪНОВ | СЕПТЕМВРИ 22, 2018, 11:35

 6. Колкото до кУрнелия и ко, ДГД от една долна мръсна гад. Тъпи, невежи, мързеливи, неадекватни, историята отсега им е отредила мястото-на бунището.

 7. Ко е е БЪЛГАРСКО в тая България?
  Дори “социализмът”, към който курлела опитва да се причисли. Та той е комунизъм единствено престорен.
  Истинската Социалистическа или Социалдемократическа партия е основана през 1903 г. Тя е АНТИКОМУНИСТИЧЕСКА, т.е., като нормално БЪЛГАРСКА И ПАТРИОТИЧНА, тя става и АНТИЧЕРВЕНА, АНТИ-РУСКО-ИМПЕРИАЛИСТЕЧАСКА, откъдето и АНТИСЪВЕТСКА. Тя има правителства. Едни от Най-видните държавници на България са такива, от нея и нейното движение: Малинов, Цанков, Лулчев, Пастухов.
  Тя ПОДКРЕПЯ 9 ЮНИ 1923 г., съвсем нормално, насочен срещу Кървавата Червена Вакханлия с руско проникване и окупация.
  Къде е тази партия сега, къде е нейното наследство, кои идват след тогавашните лидери, къде са те, в какво се изразява съвременното социалистическо или социалдемократическо движение у нас????
  КАКВО от това подкрепя курлелка?? Какви нормални социализми и социалисти има тя в главата??
  Тя има ЕДИНСТВЕНО русия, комунизъм, и посткомунистическо забогатяване, ВКЛЮЧИТЕЛНО ЗАРАДИ ДЕМОКРАЦИЯТА, КОЯТО НЕ ЛИКВИДИРА ЛИКВИДАТОРИТЕ НА ВЪПРОСНИТЕ ЛИКВИДИРАНИ ДЕМОКРАТИ (както трябваше да стане, и кавото те ЗАСЛУЖАВАХА)…

 8. Отново евро-изтипосани:

  България литва на помощ на Орбан:
  Боковското правителство се позиционира неизненадващо СРЕЩУ процедура по чл. 7 искана от ЕП срещу Орбановска Унгария

  https://www.euractiv.fr/section/politique/news/bulgarian-government-sides-with-orban-against-article-7/?utm_source=EURACTIV&utm_campaign=c4702e27d5-RSS_EMAIL_FR_InfosDeLaSemaine&utm_medium=email&utm_term=0_c59e2fd7a9-c4702e27d5-115005827

 9. А ето и свидетелство как се държи окупаторската Червената армия:

  “…В списък, по чудо запазил се от цензурата в архива на Съюзническата контролна комисия и съхраняван в архива на Министерството на външните работи, е записано, че към септември 1946 от съветските войници и офицери … са убити 123 деца, жени и мъже, българи и българки. Списъкът не е пълен и вероятно се отнася само за 1946 година. Убитите са главно три категории: прегазени от съветски превозни средства, убити при провеждане на учения на съветски военни части и изнасилени и убити жени, повечето девойки, както и застреляни при различни условия. Ето няколко типични примера: Иванка Иванова Бакалова, с. Тополча, Сливенско, убита от съветски войник в собствения ѝ дом на 5 февруари 1946. Същото се случва и със Султана Николова Кръстева от Бургас, кв. Акациите, убита на 13 април 1946, и с Атче Хамилова Мехмедова от с. Ветрен, Провадийско, убита на 28 юли 1946. Лиляна Костова Михайлова, София, ул. ” “Софроний” 127 е убита с нож от съветски войник, а Куна Атанасова Стойкова, с. Метличена, Провадийско, е застреляна на 4 ноември 1946. Аванея Андонова Месронова от Варна е застреляна от съветски офицер на 28 май 1946. От съветски офицер е застрелян, и то на улицата, в присъствието на минувачи, Александър Серафимов Алексиев. Но ще спрем до тук, защото четенето на този списък поражда у българина и днес усещане за безизходност. Убитите жени са на възраст от 18 до 23 години.”
  Пак там, стр. 244-245.

 10. Може би трябва да си припомним ,че всички дати на български празници през месец Септември – и деня на Съединението 6 септември, и деня на Независимостта се отбелязват по “старият стил”. Докато НЕбългарските “празДници” – 9 септември и 23 септемри се обелязват на своите дати по “новият стил”!!!
  Това показва неафишираното РАЗделение на датите заради “празнуването” на “партийните пазници” на БКП и на “АсвАбАжденията” на техните кремълски гасудари , което беше наложено по времето на съветската ОКУПАЦИЯ през 1944-89г. и до 2018г., включително.
  Защото реалните дати на Съединението и Независимостта са други – 18 септември и 5 октомври, съответно.
  И други дати са разместени ,заради отбелязването им според различните календари. Но чисто рублофилските и комунистическите “празДници” се “честват” само на реалните им дати. Дори “октябърският” ПРЕВРАТ го “честват” на 7 НОЕМВРИ, а не на 25 “октомври”!
  А колкото до “джендърският” вождь-ПРИВАТИЗАТОР на БКП -ниновна, то тя е получила ВСИЧКО от “демоСкраДцията” ,след 1989г, по времето на “прИхода”!
  Само не е ясно какво има предвид “джендъра” ниновна под “демокраДция”?!?
  След като “сегашната” НРБ се “различава” от “предишната” НРБ, само по това ,че “някогашната” БКП се е разделила на КАЗИОНни “партийни” клонинги – ГЕРБ, БКсП, ДПС, Атака, путлериотите……., и всеки такъв КАЗИОНен клонинг се стреми да наложи своите КАЗИОНни “партийни вождчета” над другите КАЗИОНни клонинги и “другари”?!?!? Нещо като КАЗИОНно “междупартийно” съревнование , между клонингите на БКП! Продължавайки традициите от соца с партийните съревнования в БКП?!?!
  Но все пак джендърският приватизатор ниновна не трябва да забравя ,че ако БКП не беше се разклонила на клонинги, то при една “обединена” БКП, пряко зависима от Кремъл, тя нямаше да може да достигне никога до сегашнията си “вождови” “партиен” пост на клонинга – БСП! НИКОГА!
  А щеше да е най-много районен секретар в Крушовица , без да може да смени никога такива “отговорни другари”, като Станишев и БОКОва!
  А и другият “партиен” вождь БОКО на КАЗИОНният клонинг ГЕРБ, и той никога нямаше да стане нещо повече от “партиен секретар” на градската пожарна….. и – до ТУК!
  Същото важи и за хидроенергофилософът – доган, и за ()олен ()ИДЕРов, и за другите сегашни “партийни” КАЗИОНни “вождове” на другите клонинги на БКП, формирани след 1989г.!

 11. ДО КОЛКОТО СЪМ ЧУВАЛ ДИМИТРОВ И КОЛАРОВ СА ИЗБЯГАЛИ ВЪВ ВИЕНА В ЕДИН ПУБЛИЧЕН ДОМ.НИНОВА И БОРИСОВ СА ОТ ТЕРОРИСТИЧНОТО КРИЛО НА КПСС В ЧУЖБИНА НАРЕЧЕНО БКП РАЗДЕЛЕНО В МОМЕНТА НА ДВА КЛАНА БСП И ГЕРБ.ТЕ НЯМАТ НИЩО ОБЩО С ИСТИНСКАТА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА-СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ.

 12. Внимание!

  Отново ден на изпитание на “Б”ПЦръква.
  На резидентурата в черно, наречена “синод”, та и “свети”!
  Украинската църква (УПЦ) е разпратила молби до други църкви за признаване и подкрепа. Всички знаем, УПЦ иска да се ИЗТРЪГНЕ ОТ БРАТСКАТА ПРАВОСЛАВНА СЛАВЯНСКА смъртна хватка на руската църква. Която пък фърга къчове туй да не стане и не стане.

  Подкрепа вече са изразили църквите на Полша, Александрия, очевидно други.

  КАКВА ЛИ ПОЗИЦИЯ ЩЕ ЗАЕМЕ “БЪЛГАРСКАТА” цръква??
  Ще се потвърди ли пак тя като под-резидентура на кремъл-рпц??
  С което да потвърди и практическо НЕЖЕЛАНИЕ да бъде самостоятелна от русия, от руската църква, от “освобождаващото” и “славянско” “православие” ?? Отнасящо се и за милата нея БЪЛГАРИЯ !?

  ДРОГАРьО ПОЛКОВНИК, “патриарх” “неофите”, мили дядо, каква калимяфна мисъл ще снесеш ти, светецо, по въпроса ????

  http://sprotyv.info/ru/news/kiev/glavy-pomestnyh-pravoslavnyh-cerkvey-gotovy-prinyat-avtokefaliyu-ukrainskoy-cerkvi

 13. П.П. В предишният коментар не допълних и, че на 23 септември 1947 година комунистическите колониални терористи убиха Н.Петков, по заповед от техните колониални гасудари – Сталин и КПСС. И по този начин унищожават последните опозиционни остатъци в НРБ , и на земеделските организации , и на самият род Петкови.
  Този удар върху земеделските организации в НРБ , от преди 71 години , също доведе до “заместването” им от “етно-лебЕралната” ДПС , сега. Която през последните 20 години получи на БЕЗплатна концесия земледелското “министерство” на горите от лебЕралният цар – Кобурга , Станишев и особено при 3-те “мандата” на неговият “охранник” – БОКО!
  Сега ДПС е КАЗИОНният етно-лебЕрално-земледелски КЛОНИНГ на БКП, “заместващ” унищоженият преди над 70 години ,от комунистите, БЗНС. И агент Сава е “прекият” “наследник” на последният водач на БЗНС – Никола Петков ,убит от Сталин и БКП точно преди 71 години!

 14. Говорихме си неотдавна за поляците, г-н Качински и г-н Дуда.
  Тук някои ги определиха като…”мутри”.
  Аз определено не се съгласих с това.
  Само прилагам доказателство.

  https://www.dnes.bg/rusia/2018/09/23/fort-trymp-v-polsha-kakvo-shte-promeni-amerikanskata-baza.388492

  “Присъствието на американски сили в региона е абсолютно оправдано. Убеден съм, че няма по-ефикасен начин за предотвратяване на война, отколкото да се демонстрира решимост за отразяване на атака във всеки момент”, каза Анджей Дуда.

 15. Какъв пропаганден капитал беше отнет през септември от Нинова и компания заради демокрацията.
  Но и какъв пропаганден капитал беше даден през септември на Нинова и компания заради 111-о място
  на свободата на мисълта, словото и медиите.
  Държавните, контролирани 100% от Борисов, а частните в решаващо преобладаващ % от ортака му Пеевски.
  Дали хибридната ни демокрация, не е осъвременената бай ганьовска/руско-банкянска/?
  Дали и изборите не ги провеждат днешните Гочоолу, Дочоолу и Данко Хайрсъзина?
  Но с “хуманните” и технологични средства, които предлага съвремието?
  Преценете сами…
  CountryMeters: 24.9.2018г./10:15ч.
  Дигиталните технологии са чудото на 21-ви век.

  Те ни позволяват да знаем, че в момента населението на България е точно :6 988 185 човека.

  Днес у нас ненавършилите 18г. са точно:1 681 649
  Днес имащите право да гласуват са точно:5 306 536
  Ако изборите бяха днес, точно:133 нямаха да имат възможност да гласуват,
  тъи като днес до този момент точно:122 са починали,
  а днес до този момент точно :11 са ОФИЦИАЛНО емигрирали.
  П.П.
  На късопаметните само ще припомним, че на ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ | 26 МАРТ 2017 в списъците на СИК у нас са фигурирали
  точно:7 004 358 гласоподаватели.
  А гласувалите в чужбина, където регистрацията е активна са били точно:117 668 гласоподаватели.
  И ли общо точно:7 122 026 гласоподаватели.
  Пълен абсурд!
  И постоянно ни втълпяват още един абсурд, че гласоподавателите избирали депутатите.
  На практика те гласуват не да изберат депутатите, а про форма да узаконат предварително поставените на избираеми места
  от партийните централи.Както Пирински, вече 28г. вечен “народен избранник”.

  Изводите остават за вас…
  И кой е днешният Бай Ганю, кои са днешните Гочоолу, Дочоолу и Данко Хаирсъзина, въоръжени днес не с тояги
  а с бира-скара, гумички и химикалки, с дигитална техника в ЦИК и ЕСГРАОН…преценете сами…
  Да,беше отнет през септември от Нинова и компания, заради демокрацията, пропаганден капитал!
  Но…

 16. Явно при Пирински/Заяков/ числото 28 е карма,на 28 год.стана зам министър на Външна търговия,е вярно,че беше женен за Клавдия-дъщерята на всемогъщият генерал Илия Кашев…,който факт първоначално го изстреля зам.търговски в Япония.

 17. Към висок:

  “…пропаганден капитал беше отнет през септември от Нинова и компания заради демокрацията”- цитат от заглавието.

  “Пропаганден капитал” според мен е силно казано;не може лъжите, заблудите и фалшивите ценности да бъдат капитал – това си беше
  просто комунистическа пропагандна помия,поднасяна ни като най-добрата
  духовна храна за тоталитарно смазания българин.И като помия тя се
  оттече в канала на историята,а опитите на хората,овеществили “пропагандния капитал” в реален,да ни я поднесат отново за основно
  ястие, ще останат без успех – българите вече знаят цената на свободата и няма да се откажат лесно от нея заради пропагандни буламачи.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.