Борисов изненада Тръмп, но не и някои от нас

Бойко Борисов Доналд Тръмп

 

 

 

 

 

Една ( прозрачна) снимка броди от днес в Европа и по-точно – в европейска България. Снимката на българския премиер Борисов, който се ръкува в сградата на ООН  в Ню Йорк с американския президент Тръмп. 

Придружаващата снимката информация е също толкова оскъдна, колкото и самият кадър, доминиран от масивния гръб на Борисов, който италианският премиер Берлускони на майтап мереше с педи в София. Този гръб и прилежащият му врат, преминаващ в бръсната глава, са нещо, с което нашият представител на годишната сесията на ООН е разпознаваем в тълпата и без физиономията си – както малцина други (между)народни пратеници. Така че снимката притежава върховното качество на сполучливата фотография: няма нужда да обяснява какво се случва, говори за себе си.

Бойко Борисов в ООН 5Бойко Борисов в ООНБойко Борисов в ООН 3

 

 

 

 

 

 

Дали авторството е на непознатата за моя маргинална скромност директорка на Правителствената информационна служба Севдалина Арнаудова, разпространила историческия миг във фейсбук, не ми е известно. Но при дадените обстоятелства, когато Тръмп очевидно не е бил готов да позира и е бил изненадан от фронталната пиарска акция, увековечаването на ръкостискането си го бива. И още как!

Фотосесията на Борисов в сърцето на световната политика показва, че с всички останали, които са му пристанали за снимка, нашият премиер или традиционно прегръща, или крепко се ръкостиска в цял ръст с партниращия си за случая световен лидер. В случая с ухажвания от него американски президент обаче му се е наложило да стане от мястото си в залата и да атакува без предварителна уговорка изненадания Тръмп. Получава се като поклон пред него, както с полския президент Анджей Дуда, който стои прав и леко приведен до бюрото на седналия американския президент, докато двамата подписват договор. 

В Полша въпросната снимка предизвика буря от възмутени реакции ( не антиамерикански, защото Полша е обратното на Русия и в голяма степен- на България- по този показател). Въпрос на чувство за национално достойнство.

У нас най-много снимката на Борисов да предизвика някои блогърски въпроси.

Казва ли Борисов на Тръмп конграчулейшънс ( congratullations) единствената дума, която знае на английски ( по собствените му думи, тя му стигала)? Т.е. благодари ли му за снимката и отзивчивостта да се фотографира?

Това се предполага. Не би могъл при този авторекламен блицкриг да се вклини някой български посланик или друг висш дипломат, употребяван за преводач  от Борисов по време на международни форуми.

Очарованият ( видно от усмивката) от поклона на Борисов американски президент дали знае кой е този фен, който се откроява от всички околни и е скочил от мястото си, за да се ръкува с него? 

Ако полският Дуда изглежда да се кланя, но всъщност ( меко казано) скланя страната му да плати 2 милиарда долара за американска база в Полша, какво е склонен да плати Буда, без да се съобразява, че Русия отново ще нарече България Юда?

Кой ще надделее в България в реакциите си на този кадър: кадрите на Кремъл, които пустосват Америка, но обичат Тръмп или пък тръмпистите у нас, които обичат Борисов само когато той не разочарова Кремъл и показва уважение към Тръмп като руски депутат, който пие шампанско в чест на новия американски президент на последните американски избори?

Малка подробност от пейзажа, която показва колко импровизирано и екслузивно е било усилието да се заснеме моментнана близост на Борисов с Тръмп, е забавното обстоятелство, че американският президент се оказва сниман пред табелка с име “Ники Хейли”. Знаем коя е тя, но Тръмп едва ли знае, че ще бъде “подписан” като “Ники Хейли”. 

На пиарска война, като на война- стават “весели неща”!

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: снимки  от екрана, които няма да ви покажат от правителствената служба https://www.youtube.com/watch?v=FZYThIuVBT0

Борисов моментално проверява как се е получило ръкостискането с Тръмп, докато самият американски президент е още наблизо – вижда се, че преводачката го е снимала

IMG_9756

“Някой” подканя Борисов да си ходи, като го подпира с ръка

 

IMG_9757

Въпросният “някой” си има физиономия. С очила.

IMG_9758

30 мнения за “Борисов изненада Тръмп, но не и някои от нас”

 1. Че е Бойко Борисов си личи и по измачканото сако. Вероятно с него е пътувал в самолета. Проста мутра. И в ООН да отиде, това е положението.

 2. Страхотна статия!
  Страхотни снимки!
  Страхотни въпроси!
  След екшъна на баце остава някой по-“вътрешен” наш човек в Белият дом да обясни с думи прости на Тръмп за Законът Магнитски и очакванията на “тримата шишковци” касателно персоните им.
  Ще да видим.

 3. МЪЛНИЯ!
  ПОследно уточнение по делата водени от жеков и тодоров срещу Стопанинът на БЛОГА НИ в Софийският Районен Съд-Наазателно отделение, бул. Скобелев 23
  жеков: НЧХД № 6989/2018 г. – 133 състав – съдия Цветелина Михайлова съд. заседание – на 27.09.2018 г.-Четвъртък от 10:00 – очаквана зала № 28
  тодоров: НЧХД № 3556/2018 г. – 116 състав – съдия Ева Пелова- Трифонова, съд. заседание – 31.10.2018-Четвртък 14:30 ч. – очаквана зала № 31
  Който има желание и най-вече физическа възможност нека подкрепи Иво на място с присъствие. Аз съм осигурил сестра ми. Наскоро мернах снимка на бивш министър от РБ снимам сам-самичък в празната зала. Ужасна картина за мен.

 4. о всеки който се самоосъзнава като БЪЛГАРИН. Нека подкрепим масово инициативата от 12 септември на Роберт Алтънов. Във всяка публична библиотека, миниум по няколко екземпляра на “Измамата Сан Стефано”. Купувайте и подарявайте с повод и без повод. Без активна просветителска дейност сме обречени на постоянни, натрапчивания “задирания” и “многоходовки” на т.н. братушки. Във всички посоки.
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/

 5. Здравейте приятели, Моля, прочетете текста и ни подкрепете: Преди време / в коментар в иво.вг / развих тезата да направим паричен фонд за закупуване на около три различни книги на Иво, които да дарим. Сега да продължа. Имам на разположение, за дарения, 13 броя от “Измамата ”Сан Стефано”-Руско-турската поробителна война”. Беше ми предоставено от дарителя правото да определя получателите. И още. Чудех се, как тези книги да достигнат до повече читатели. И реших – получатели на книгите да станат българските разпространители на култура – читалищата. Защото читалищните библиотеки заявяват книгите, за които да получат субсидия, но не е сигурен списъка, нито времето на получаване на книгите. Така ми отговориха в читалищната библиотека в Тутракан, където от името на дарителя оставих един екземпляр. Ако продължим да разсъждаваме в тази посока може да разширим предстоящите дарения с примерно, още две други книги на Иво. Това значи поне 300 броя книги. …. Ако одобрявате тази идея е необходимо да направим фонд за дарения. Предлагам, да вземем решение: Подкрепя ли ме само един човек от сдружението “Приятели на Иво”, значи идеята не е добра и тогава предлагам друго: Нека всеки, който има парична възможност и пребивава в градове, които не са областни, да дари “Измамата ”Сан Стефано”-Руско-турската поробителна война” на библиотеката на местното читалище. Аз лично ще изпратя 12-те останали екземпляри в следните градове: Бяла, Борово, Ветово, Две могили, Исперих, Кубрат, Полски Тръмбеш, Попово, Свищов, Тетово, Ценово.…. И още – Моля, някой който може, да изработи рекламен плакат за книгата. Във всяко читалище където ще отидете вие, мой представител или аз, ще оставим този плакат с рекламна цел на табло за обяви. Ще го прочетат интересуващите се и ще бъдат осведомени хората, които се интересуват от история. И така: Нека, който може да ми изпрати файл с корицата на книгата и например следния рекламен текст: “ИСТИНАТА ЩЕ ВИ НАПРАВИ СВОБОДНИ”… Приятeн ден!

  POSTED BY РОБЕРТ АЛТЪНОВ | СЕПТЕМВРИ 22, 2018, 11:35

 6. Я го нашият прост… монолингвист с колко чужденци се е снимал. Какъв резил да отидеш на един от най-високите политически форуми и да не можеш да си кажеш едно “хау ар ю.” и “ай ем файн тенкс.” Какво ли си мислят тия хора за България. Какви са тия първобитни туземци, които изпращат тук “цвета” на нацията си да ги представлява. Само с едното конгречулейшънз…
  Как да не те е срам, че си българин?!?

 7. Широкоплещесто туловище, без врат, снимано в гръб.
  Отсега натататък всяка мутра в БеГетото ще твърди, че той се е снимал с Тръмп:) Ама такъв им е калъпа

 8. Предварително подготвен пи-ар.
  След поредицата издънки и изцепки на боко, “шменди”, “бръкми”, “да живее кагебе”, “американските танкове да не газят родната ни земя”, той е решил да се представи повече “европейски”, “западно”, да измие характерната му кухо-говняност.

 9. Ако герберастията не умре…. след време в учебниците тази снимка ще се описва така: Американския президент посреща героя бойко на американска земя!

 10. Винету се среща със Ситинг Бул ! ….. в света на мълчанието !!! Ха, Ха .

 11. ББ до ДТ.виж сега бате Дончо набързичко.Първо с уговорката,че по-големия прощава,нали така!Второ ние(тримцата)золумите не ги правим със зла умисъл,ама ти ще ме разбереш-просто изкушението е голямо…

 12. Американски дипломатически доклади свързаха Борисов с контрабанда на метамфетамини, а сега същия присъства на форум “Глобален призив за действие за справяне с проблема с наркотиците”.

 13. Господа ако забелязахте МУТРОПИТЕКА е на всяка снимка кадето е Тръмп, това показва съшноста му – ТЪПО ПРОСТО и НАХАЛНО само не скочи да го целува както правеше винаги в ЮН. Но не забрави да си направи КАДРО и останалите известни личности.IIC…..oIL

 14. Бат Бойко при Тръмп. Алеко само имената не е посочил. Хитринката,хитринката на бай ви Ганю е изтипосана. “Аз да го излъжа колко съм негов човек,а ония там да ми се дивят колко съм голям и хитър”. “От мен хитринката,от вас – власт и килипир му дайте на бай ви Ганя”.

 15. Борбата за това посещение с резидента се увенча с небивал успех – снимка с Тръмп. Народецът доволно ще преживя. …ожънахме над 30-40 тона канабис…

 16. “великият” “вожд” на туземното племе на калинковоКРАСНОкожите-будисти от Дивият ба(л)кянски Изток – БОКОтиквата , отиде да “изпуши” по една “(не)КОНТРАБАНДНА” цигарена “лула на мира” с “великият” бледолик гринго от вече опитомениЯТ ЗАПАД – “данъчният експерт” Тръмп!
  Това е една “велика среща”, между “цивилизациите” на туземните ба(л)кянски герберокожи дивоизточни племена и бледокожите “строители” от опитомениЯТ ЗАПАД, макар и продължила само броени секунди , които не стигнаха дори да подготвят “(не)КОНТРАБАНДНИЯТ” туземен цигарен тютюн за акцизната туземна “лула на мира”!
  Може би “великият” строителен бледокож гринго е отказал “лулата на мира”,защото не е пушач?!?!? Или може би не иска да “плаща” акциз за “(не)КОНТРАБАНДНАТА” цигарена “лула на мира”, която “великият” туземен ба(л)кянски вождь му предлага?!?!
  Все пак опитомениЯТ ЗАПАД вече не е като дивият Запад, където са се пушели “лулите на мира” от туземците?!?!?
  А какво остава за туземците от Дивият ба(л)кянски Изток ,които даже са си нямали никакъв тютюн за туземните си “лули на мира”, дори и акцизен, и са започнали да използват “лулите на мира” едва ,когато наскоро са си го внесли “(не)КОНТРАБАНДНО” от Дивият Запад?!?!?

 17. Този ‘някой’ с очила прилича на Василий Небензя.

 18. Към ALEX: “Как да не те е срам, че си българин?!?”

  Грешите ALEX, и грешката Ви се дължи на това, че не можете да различите БЪЛГАРИТЕ от Чуждия елемент. Ако си БЪЛГАРИН няма от какво да се срамуваш и е достатъчно условие да се гордееш. Представете си само за миг, че СТЕФАН СТАМБОЛОВ представя България в ООН, или където и да е по света. Тогава бихте ли приели Чуждия елемент за БЪЛГАРИ?

 19. А Вие, Тервел, си представете, че Бойко Методиев Борисов представлява България пред ООН и света и властта му е дадена за трети път от българския народ в честни и демократични избори. И за четвърти път ще му я даде.
  Няма значение дали се срамувате или сте горд, че сте българин. Абсолютно никакво значение няма. Ние изглеждаме жалки идиоти в очите на цивилизованите. От това вече трябва да се срамувате.

 20. Към К.ГАНЕВ:
  Електоратът на Б.Б не е дефиницията за „българския народ“, но ако можете да отговорите правилно на въпроса, кой гласува за Б.Б. със сигурност ще почнете да правите разлика между БЪЛГАРИ и Чуждия елемент, между достойнството и срама, и кои изглеждат „жалки идиоти в очите на цивилизованите“ и нямат чувство за срам. БЪЛГАРИТЕ, независимо от тежестите на съдбата, многократно са доказвали безпределната си вярност към Свободата и Отечеството си. И днес, когато държавата им е пленена, ТЕ пак ще го докажат, защото са хора на дълга и честа. Именно ТЕ и само ТЕ ще донесат независимостта и благополучието на България. ХО!

 21. И аз като Тервел съм горд че съм Българин. Смятам че България е под съвецко робство преди 89, а след това под маскирано съвецко робство. Избори при липса на свобода на словото и окупирани власти и блага, природни ресурси и икономика от масква също не се броят. И тъй както северните корейци никой не ги възприема (хората) като нещо различно от южните корейци.

 22. Така е, така е…
  Международното положение е причината да сме толкова смешни.
  И Чуждите елементи – също. Иначе сме ОК.

  Гордейте се. То, аслъ, какво друго му остава на човек.

 23. Не бих казал, че за един Чужд елемент международното положение е причина да е дотолкова смешен и жалък , че чак да не изглежда човек. Причината е, че на фона на Българщината той изглежда такъв. Такъв какъвто е Иванчо хаджи Пенчович, който с русофилска си отдаденост и раболепност, изпълнявайки указанията на Николай Игнатиев, окачи на бесилото БЪЛГАРИНА-ВАСИЛ ИВАНОВ КУНЧЕВ. На тях, Чуждите елементи, наистина много им се иска да „Няма значение дали се срамувате или сте горд, че сте българин. Абсолютно никакво значение няма.“. Много им се иска да няма днес значение дали си иванчо хаджи пенчович или ДЯКОНА. Дали си проводник на чужди,заробващи, небългарски интереси, или запазил дори частичка от безпределната любов на ЛЕВСКИ към ОТЕЧЕСТВОТО СИ, вървейки по неговия път и знаещ славната си история, да се наречеш с гордост БЪЛГАРИН? Това е смърт за всички иванчо хаджи пенчовците, Чуждите елементи в българското общество, която ще донесе със себе си възстановяването на БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА. ХО!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.