Възход на Жириновски в Русия и на неговите подобия у нас – мрачен сценарий за “светло бъдеще”

Заявката за създаване на българското подобие на путинистката управляваща партия “Единна Русия” май позакъсня. Докато тук решиха да имитират руското “единство” и да предложат на президента Румен Радев да го оглави техния новосъздаден комитет “Единство”, “партията майка” в самата Русия за пръв път загуби важни избори, макар и регионални.

Вечният шут на съвременната руска политическа сцена и фалшив опонент на всички президентски избори Владимир Жириновски постигна нещо, което се родее с успеха на италианския смешник Пепе Грило. Смешен, смешен, но се оказа повече от успешен. Неговите последователи в момента управляват родината на Ренесанса, банковото дело, операта и на западната юриспруденция, базирана на римското право. Но това е “друга опера”…

Крайният шовинист Жириновски, който обича да заплашва с унищожение всички врагове в родината си и по света – в диапазона от САЩ до България ( където изисква българите да пълзят от благодарност в нозете на Русия, най-буквално се изрази така), прокара свои кандидати на върха на губернаторските постове в далечния от Москва, но стратегически град Хабаровск. Както и във Владимировска област. За пръв крясъците му се материализираха в политически успех от подобен характер. 

Този прецедент е илюстрация на абсурдизма от вица, в който песимистът казва, че не може да стане по-лошо, но оптимистът му опонира : “може, може”.

Това ли е “промяната”, която очаква Русия? 

Едни много “зли езици” отдавна свързват Жириновски с проекта “Атака” в България. Ако забелязвате, той също се активизира напоследък. Скачените съдове в атака.

Апропо, обърнете внимание на снимките и кадрите с пропагандния пробив на Фюрера и на поведението на неговите имитатори в Русия и у нас. Размахва(т) заплашително ръце – често свити в юмруци – срещу врага по време на своите речи и се къпят самовлюбено в ораторския си “чар” пред публиката, готова да бъде очарована от боксиращите въздуха борци срещу евреите, запада, мигрантите и т.н.

Щом в Русия може, защо да не случи и този път у нас?  

 

25 мнения за “Възход на Жириновски в Русия и на неговите подобия у нас – мрачен сценарий за “светло бъдеще””

 1. Много жириновчета се навъдиха в малка България. Не си ли пречат вече?

 2. Главните причини за изборната загуба на губернаторите поддържани от Единна Русия са пенсионната реформа и централизацията на властта (усещането, че на регионално ниво малко неща се решават). ЛДПР (Жириновски) печели в 2 избирателни окръга от 22. Така че, изборите илюстрират по-скоро конфликт със политиката на стабилност на Кремъл, отколкото триумф за ЛДПР. Според мен, там където е спечелила ЛДПР (Владимирска обл. и Хабаровск) наблюдаваме ситуация, когато избирателите не искат да преизберат старите губернатори (от Единна Русия), а от коя партия ще са новите особено не ги вълнува. Още повече, че третата голяма партия е КПРФ.

 3. Жириновски там е продължение на путин, на кремъл въобще. Той е с мисия да представя иначе екстраГавантни, “нестандартни”, прекалено шовинистически и други идеи, които кремъл и путин се въздържат да произнесат официално. Включително той да прави това в страната си и в чужбина. Изпълнител и на поръчки на кагебе.
  У нас, подобни изчадия като него, колкото искаш, проектирани още преди 1989-а.

  Малко встрани:

  История на Европа, от 400 г. Пр. Хр до 2017 г.
  По години и по страни.

  Ще забележите, как през 632 г. се появява БЪЛГАРИЯ, северно от АЗОВСКО МОРЕ, как ок. 665 г. същата БЪЛГАРИЯ е изтласкана оттам от Хазарите / Азерите, как през 670-те Години БЪЛГАРИ се появяват в Онгъла, ДОШЛИ ОТ СЪЩАТА БЪЛГАРИЯ, РАЗБИРА СЕ (откъде другаде??) и КАК СЪЩИТЕ ТЕЗИ БЪЛГАРИ ПРЕЗ 681 ВЕЧЕ СА С ДЪРЖАВАТА, НАШАТА, БЪЛГАРИЯ !

  НИКОГА ПРА-БЪЛГАРИ.
  НЯМА ТАКОВА НЕЩО “ПРАБЪЛГАРИ”!
  ИМА ЕДИНСТВЕНО “БЪЛГАРИ”.

  “Прабългари” е въведена измишльотина от руския комунизъм, с което да се “покаже”

 4. е не точно те са “българите”, а една от трите съставки на “българите”, при които другите две са славяни и траки, при също измислена “водеща” роля на славяните.
  Т.е. на “руската връзка”.

  ПРОКЛЕТА ДА Е РУСИЯ!!
  ДОЛУ РУСИЯ!!

 5. А може да отиграват пиеската с доброто и лошото ченга – слушйте путин, да не дойде лудия жириновски. На каквото и да се случва руската федерация ще се разпадне.

 6. М. Ходордоквски:
  “Политиците на страните от Балтика Много Добре Разбират русия”
  Те Разбират.
  Затова Не Обичкат.

  А “политиицте” в България?
  Те Обичкат.
  Затова и Не Разбират.
  (милиони от населението също…)

  https://ru.delfi.lt/news/politics/hodorkovskij-politiki-stran-baltii-ochen-horosho-ponimayut-rossiyu.d?id=75769425

 7. МЪЛНИЯ!
  ПОследно уточнение по делата водени от жеков и тодоров срещу Стопанинът на БЛОГА НИ в Софийският Районен Съд-Наазателно отделение, бул. Скобелев 23
  жеков: НЧХД № 6989/2018 г. – 133 състав – съдия Цветелина Михайлова съд. заседание – на 27.09.2018 г.-Четвъртък от 10:00 – очаквана зала № 28
  тодоров: НЧХД № 3556/2018 г. – 116 състав – съдия Ева Пелова- Трифонова, съд. заседание – 31.10.2018-Четвртък 14:30 ч. – очаквана зала № 31
  Който има желание и най-вече физическа възможност нека подкрепи Иво на място с присъствие. Аз съм осигурил сестра ми. Наскоро мернах снимка на бивш министър от РБ снимам сам-самичък в празната зала. Ужасна картина за мен.

 8. До всеки който се самоосъзнава като БЪЛГАРИН. Нека подкрепим масово инициативата от 12 септември на Роберт Алтънов. Във всяка публична библиотека, миниум по няколко екземпляра на “Измамата Сан Стефано”. Купувайте и подарявайте с повод и без повод. Без активна просветителска дейност сме обречени на постоянни, натрапчивания “задирания” и “многоходовки” на т.н. братушки. Във всички посоки.
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/

 9. Здравейте приятели, Моля, прочетете текста и ни подкрепете: Преди време / в коментар в иво.вг / развих тезата да направим паричен фонд за закупуване на около три различни книги на Иво, които да дарим. Сега да продължа. Имам на разположение, за дарения, 13 броя от “Измамата ”Сан Стефано”-Руско-турската поробителна война”. Беше ми предоставено от дарителя правото да определя получателите. И още. Чудех се, как тези книги да достигнат до повече читатели. И реших – получатели на книгите да станат българските разпространители на култура – читалищата. Защото читалищните библиотеки заявяват книгите, за които да получат субсидия, но не е сигурен списъка, нито времето на получаване на книгите. Така ми отговориха в читалищната библиотека в Тутракан, където от името на дарителя оставих един екземпляр. Ако продължим да разсъждаваме в тази посока може да разширим предстоящите дарения с примерно, още две други книги на Иво. Това значи поне 300 броя книги. …. Ако одобрявате тази идея е необходимо да направим фонд за дарения. Предлагам, да вземем решение: Подкрепя ли ме само един човек от сдружението “Приятели на Иво”, значи идеята не е добра и тогава предлагам друго: Нека всеки, който има парична възможност и пребивава в градове, които не са областни, да дари “Измамата ”Сан Стефано”-Руско-турската поробителна война” на библиотеката на местното читалище. Аз лично ще изпратя 12-те останали екземпляри в следните градове: Бяла, Борово, Ветово, Две могили, Исперих, Кубрат, Полски Тръмбеш, Попово, Свищов, Тетово, Ценово.…. И още – Моля, някой който може, да изработи рекламен плакат за книгата. Във всяко читалище където ще отидете вие, мой представител или аз, ще оставим този плакат с рекламна цел на табло за обяви. Ще го прочетат интересуващите се и ще бъдат осведомени хората, които се интересуват от история. И така: Нека, който може да ми изпрати файл с корицата на книгата и например следния рекламен текст: “ИСТИНАТА ЩЕ ВИ НАПРАВИ СВОБОДНИ”… Приятeн ден!

  POSTED BY РОБЕРТ АЛТЪНОВ | СЕПТЕМВРИ 22, 2018, 11:35

 10. Може, може! Другарката Нинова вече позрави червените ескадрони с 23 септември, а БНО “Шипка” официално набира обвинители и съдии за Втория Народен съд, така че даже леко сте изостанали от последните тенденции у нас.

 11. “Това ли е “промяната”, която очаква Русия?”

  Колебая се между два отговора – “това е промяната, която може да генерира Русия” и “това е промяната, която Путин би допуснал без кръв”

  За България – не знам….
  Все пак това, че Азис не можа да влезе в политиката, а Слави се въздържа да опит, ми дава слаба надежда. Но всички останали изборни резултати ми я отнемат…

 12. Уважаеми г-н Цар, господ здраве да Ви дава!!!
  Обръщам се към Вас, като мола за голямо извинение, щото аз виждам нещата. Веднага минавам на въпроса-Мола, коленопреклонно, да наредите на Вашите клоуни или както им казват другите – на Вашите депутати, да гласуват изграждането на терминал в русе, защото един приятел ми каза, че терминал тук ще видим на кукуво лято. Като се има предвид не много дългите упашки пред Дунав мост, само от 4-5 км. от дълги камиони-тир и бес терминал за качване тир на влак, идвам на мнението на Босия – Господ и на него здраве да му дава, щото ще запазим живота и сдравето на много български шафьори и други возещите се в афтомобилите на горе споменатите. Пред вид на Вашите много силни връски с Мер Кел, Терез Мей, Мак Рон и други политици, които са почти на Вашето високо политическо ниво, Господ здраве на Ви дава, мола да отправите това заявление към Мер Кел, защото молбите към Пу Тин не са особено ефектни. Не казвам “молба” щото вече ф нас не се пишат молби, а “заявления”. Не искам да се обиждаме, но в русе се говори за терминал от 20 години, засега нищо. Тука както казват “е заровен терминала”. И пак благодара, че през юли 2019 ще ми вдигнете пенцията ако разбира се не съм от онези 75 хил.пенционери които ще се пренесат за една година въ вечните ловни пулета. И щях да забрава да Ви благодара за газовия терминал русе-джуржу от преди две три години. По него към БГ-то не е постъпил грам газ, защото румъните нямат реверсив, ама Вие това откаде да го знаете като сте чак в Сф. И кажете на Мер Кел, да каже на областния ф русе, че си изкаме терминала, ако ме разбираш.
  Пп. Роберт Алтънов: Изпращам този текст за публикуване така, защото подателя-Ламби се разсърди, че развалям с поправки оригиналния текст. Исках да отложа публикуването на това заявление, но Ламби ми припомни, че сега се прави плана на Русе с разни магистрали, нови Дунав мостове, “дет се вика – спомени от бъдъщато”. Благодаря!

 13. Ниска ибирателна активност, около 30%, и унизителни поражения на кандидатите на ер-партията на лъжците и мошениците. На практика се гласува, протестно-наказателно, по формулата “срещу всички”. Дори победителите са силно смутени и се кълнят във вярност на самодържеца. Важното е, както Горби твърдеше за одиозната перестройка: “Процесь пошьол”. Много мина, мъничко остана.

 14. Нашите молдовски приятели са му намери цаката на техният Додон който е дори по-голям русофил от “натовският генерал”-пРЕЗИДЕНТА Фърчилков. Сега-засега-временно, па га му “дойде времето”-шут отзад и Збогом!
  https://www.gazeta.ru/politics/news/2018/09/24/n_12077647.shtml

 15. хахахахаахах, ти откъде си толкова “напреднал” в “тенденциите”???
  Все пак лумпенизираните дебили и от БКП и от БНО-шипка , не трябва да забравят ,че в сега няма “монархофашаги” ,както преди 1944г.. Освен това сегашните олигархични “капиталисти” са все от вашата БКП, така “вторият” ви народен съд ще все срещу ВАШИТЕ си “другари капиталисти” и “вождове”, които всичките са от вашата си номенклатура и вашето си ченгесарско ДС. Като започнеш от “деполитизираният” и “непартиен” ()резидент, след това е вашият вожд-ПРИВАТИЗАТОР – Нинова, след тях е мутромилицинерският пожарникар – БОКО,
  след това са вашите червени “капиталисти” – Гергов,гоце, добрев, …. след това са сарайско-библиотекарските агенти и ченгесари, след това са останалите назначени кредитни и куфарни “милиардери”, и още и ОБРЪЧИТЕ около властта ,и КАЗИОННИТЕ ви “медии”, и т.н……..и т.н……. и путлериотите, включително.
  Така че всички ваши “другари” са готови за “вторият” ви “народен съд”!

 16. До Ауакс:

  Прабългарите са предшествениците (праотците) на съвременния български етнос на съвременната територия на България. През 665-668 г., когато се разпада Стара Велика България, петимата синове на кан Кубрат – Бат-Баян, Котраг, Аспарух, Алцек и Кубер повеждат 5 отделни части от българския народ, всяка от които впоследствие има собствена съдба.

  Българите, които Аспарух довежда при Онгъла, идват от средноазиатските степи и вярват в бога-небе Тангра. Територията на съвременна България не е празна – по това време тук живеят траки, славяни, печенеги и други племена.

  През 864 г. Св.княз Борис I Михаил разбира, че многоплеменна държава, която вярва в различни богове, е неустойчива и решава, че в България ще има един народ с една вяра – православната.

  Прабългарите са ядрото на съвременния народ, но НЕ СА ЦЕЛИЯ НАРОД, а само част от него, макар и преобладаваща.

  “Прабългари” е специализиран исторически термин, който описва племето на Аспарух, което е вярвало в Тангра.

  Не разбирам защо напоследък всеки коментатор в блога си въобразява, че е специалист по история? Ако махнем термина “прабългари”, с какво да го заменим – Аспарухови българи? И по-нататък в историята да говорим за аспарухови и борисови българи, за аспарухова и борисова България??? Глупости са това!

  Държавата е една, а племената в нея са много и в различните исторически периодихса различни. През XIV в. в България нахлуват османските орди и през XVI в. с огън и ятаган превръщат част от българите в “помаци” – помъчени хора, които насила са сменили вярата си, но по произход и традиции са българи.

 17. AWACS е напълно прав. “Прабългари” е руска измишльотина и част от фалшификацията на историята ни. Някой да е чувал за праруснаци, прагерманци или праиспанци?

 18. Хахаха:
  Щом имате проблем, сменете си учителя по история. И ако изключите и самовара…

 19. Драги/а “Хаха”:

  Няма народ “пра-Българи”.
  Просто НЯМА.
  Има БЪЛГАРИ. САМО И ЕДИНСТВЕНО БЪЛГАРИ. СТАВА ВЪПРОС ЗА ОНЕЗИ, ДОШЛИ ОТТАМ ДАЛЕЧ, ОТ СЕВЕРОИЗТОК.
  Наричани от съседи, по онова време, като хуни, тюрки, китайци, древноиранци и други, казано с латински букви, те са БОЛГАРИ, БУЛГАРИ, БАЛГАРИ, и образуваните страни от тях са БОЛГАРИЯ, БАЛГАРИЯ, БЪЛГАРИЯ и т.н. НИКЪДЕ НЯМА “ПРА-“.
  ОЩЕ ВЕДНЪЖ – НЯМА ПРА-БЪЛГАРИ.

  БЪЛГАРИ са НОСИТЕЛИТЕ НА ДЪРЖАВНОСТТА НА БЪЛГАРИЯ. ТЕ СА, разбира се, които са възникнали в онази североизточна-източна Средна Азия, някъде в района на Такламакан, а пък и от техните потекла са дали основата на БЪЛГАРИЯ на ХАН КУБРАТ, и НА ПРАКТИКА НА СЪЩАТА БЪЛГАРИЯ, ИЛИ НЕЙНОТО ПРОДЪЛЖЕНИЕ, НАШАТА БЪЛГАРИЯ, СТАРТИРАЛА ТУК С ХАН АСПАРУХ.
  Просто те НЕ СА ПРАБЪЛГАРИ – повтарям се.

  В същото време, заслужава да се отбележи, населението на юг и север от Дунава на днешна България, в дълги години преди и около 670-680-те, казано на днешен език, е било с “византийско самосъзнание и паспорти или лични карти”, а и по-важно, ТО Е НЯМАЛО НИКАКВА ИДЕЯ ДА СЪЗДАВА ДЪРЖАВА, В РАМКИТЕ НА ВИЗАНТИЯ, ДА СЕ САМООПРЕДЕЛЯ И ОЧЕРТАВА С НЯКАКВА ДЪРЖАВНОСТ, НИТО ДА СЕ ЧУВСТВА КАТО “БЪЛГАРИ” ИЛИ ДА НАРИЧА ТАКОВА ОБРАЗУВАНИЕ “БЪЛГАРИЯ”.
  С други думи, носителите на държавността ни, БЪЛГАРИТЕ (НЕ ПРАБЪЛГАРИТЕ), идват исторически от далечна Средна Азия, а по-конкретно от северно на Черно Море, ВКЛИНЯВАТ се в територията на Византия, и СЪЗДАВАТ БЪЛГАРИЯ (НЕ ПРАБЪЛГАРИЯ). Подчиняват местното население, каквото и да е то (славяни или траки или мешано и тъй нататък) и го “правят” БЪЛГАРИ.
  ТОВА Е ТО.
  ЧИСТО И ПРОСТО.
  (малко по-непросто от боко, обаче…)

  Съветската пропаганда казваше БЪЛГАРИ ЕДИНСТВЕНО НА ОБРАЗУВАНОТО ПО-КЪСНО СЛЕД 680-те години население, ДОКАТО НА ДОШЛИТЕ БАЩИ-ОСНОВАТЕЛИ ЕДИНСТВЕНО “ПРА-“.
  НЕВЯРНА ПРОПАГАНДНА УМИШЛЕНА “ГРЕШКА” И МОЗЪК-ПРОМИВКА.
  В името на “славянство” и отново на измислена коренна и обобщаваща руска връзка…

 20. Драги AWACS. Жертва си на нови измислици за древната ни история. Запомни: БЪЛГАРИЯ Е ИСТОРИЧЕСКАТА СЕНЗАЦИЯ НА ТРЕТОТО ХИЛЯДОЛЕТИЕ. За което има факти . Ние сме АВТОХОНТЕН (МЕСТЕН) НАРОД. Нашите владетелски титли НЕ СА хан. Аспарух е КНЯЗ.. ДАЛИ СМЕ ПЪРВИТЕ ЦАРЕ НА СВЕТА.ВИНАГИ СМЕ БИЛИ ПО ТЕЗИ МЕСТА. ПОНЕ ОТ 10 000 ГОДИНИ ( 100 ВЕКА). НАША Е НАЙ- ДРЕВНАТА ПИСМЕНОСТ.
  Справка Павел Серафимов (Спароток), който всъщност обобщава трудът на много достойни Български и чужди изследователи които в съвецка България се преследват като еретици.

 21. Четете Ганчо Ценов, Асен Чилингиров, Юлия Хаджи Димитрова, Павел Серафимов, Александър Мошев, Г.С.Раковски…
  https://youtu.be/DJI_zzJGKO4

 22. @Васил Милев

  Тъкмо щях и аз да препоръчам проф. Чилингиров и първоизточниците, които ползва… че горе стана нещо като пропагандна люлка.

 23. Васил Милев- точно. Много точно! В интервюто на проф. Асен Чилингиров ( световно оценен специалист по древни изкуства): Херодот е казал за нашият народ че е вторият по големина и първи по важност.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.