Неоправданото мълчание за оправданията на Борисов

“Съжалявам за тази истерия, която се вдигна в България от хейтърите и платените тролове на БСП – Бог ми е свидетел, пък и вие, че по никакъв начин не сме парадирали и не сме казали каквото и да е, освен за това, че съм имал разговори с президента Тръмп. Не ми е целта да се снимаме. На някои може да им е, на мен не ми е. Надявам се това да престане, защото е непродуктивно и по никакъв начин не е добре“.

Това е цитат от опита на премиера Борисов за пореден път да отрече очевидното пред иначе мълчаливо съгласните с него български журналисти в Ню Йорк, т.е. да признае собствена грешка или вина. А най-вероятно не разбира какво пък му е толкова лошото в поведението на сесията на Общото събрание на ООН, с което излага България пред целия свят ( или поне пред онзи малка част от него, която изобщо му обръща внимание).

Призовавайки Бог за свидетел ( също толкова мълчалив в показанията си, като и приканените от Борисов да свидетелстват солидарно с него и с Бог журналисти), Борисов за пореден път показа  самомнението си на безгрешен владетел на  истината.    Макар за изпада в обяснителен режим,  което вече говори достатъчно за притесненията му, той просто твърди обратното на фактите                                                                                                                                и настоява те да бъдат приети такива, каквито сам ги интерпретира. Не били парадирали ( той и неговите парадиращи със злополучната му фотосесия сътрудници ) с “каквото и да било”. Не му била целта да се снима, заявява той, след като хиляди потребители на информацията разпространена пак от неговите хора, видяха самоцелното му ръкостискане с американския президент – успешно едва от втория му опит в рамките на събитието, след като веднъж е бил отстранен от протокола при първото му натискане да се докосне до американеца преди речта му.

Мъдростта, според която истината е най-добрата политика, не присъства в бедния конспект от мъдрости, които Борисов ползва в управлението си. Там на първо място е руската максима “бий, за да те уважават” – щом е спечелил изборите, значи всичко му е позволено. 

Иначе хлевоустите политолазащи коментатори, които години наред му вменяваха талант в умението да се адаптира, май спряха да го хвалят по тази писта. Защото е повече от  очевидно, че той не е в състояние да възприема, достигнал е много отдавна тавана на своя капацитет да се учи.

Премиерът ни назубри чуждиците “протестъри” и “хейтъри” само защото се опитва да уязви и открои отделна част от критиците си, които няма как да нарече “платени тролове на БСП”. Така попадна в редиците на троловете на БСП, обслужвайки чрез техния понятиен апарат войната им срещу многобройните врагове на продукцията, произвеждана в кремълската пропагандна лаборатория, брандирала например “соросоиди” като враг номер едно на путинизма и склонните да му пригласят европейци от крайно всякакви цветове. 

Очаквам при тази пълзяща еволюция в етикетирането Борисов да започне да употребява и измислицата на бесепарската пропагандна в езиковото оплюване на демократично мислещите българи като “психодесни” или като още по-сложното ( като за Борисов) “криптодесни”.

Най – безпомощната част от оправданието на Борисов в конкретния случай обаче не е толкова в отричането на стремежа му да се снима с международни величия, за да си попълни колекцията с папи, които го били галИли по главата, колкото прозиращият отвсякъде факт, че фотографирането с лидерите на чужди държави замества в лоното на неговото хипертрофирало его невъзможността да осъществи с тях вербална комуникация.Това не му пречи да твърди в същото време, че в рамките на 2-3 секунди е разговарял ( все пак!) с президента Тръмп. 

Ако трябва да се направи анализ какво буквално казва всъщност Борисов, то той направо твърди: “по никакъв начин не сме парадирали и не сме казали каквото и да е, ОСВЕН ( курсивът – мой) за това, че съм имал разговори с президента Тръмп”. Леко двусмислено излиза, че все пак са парадирали с нещо – с това, че си е разтоварял с Тръмп ( което отгоре на всичко няма ка да е истина, видно от разпространения видеоматериал).

В едно обаче Борисов продължава да е успешен, макар заслугата да не е негова, а на онези, на които им е работа да подхождат критично към думите му, но го щадят по навик, култивиран в тях вече от десетина години. Оставайки верен на себе си да започва изявленията си с това, как някакви жалки хорица в България го мразят, той успява накрая да каже нещо интересно, волно или неволно, което остава в сянката на самоотбраната му срещу “хейтърите”. 

Има и изключения – някои забелязаха обобщението му, че който в Европа купува руски газ, ще си има проблеми ( със САЩ на Тръмп). Това се отнася в много по-голяма степен за България, отколкото за визираната в случая Германия, спомената в такъв ракурс от Тръмп. Но кой да ти внимава у нас за истински важните неща, казани от Борисов, който обича да важничи и постига все още целта си медиите у нас да акцентират върху посланията му по реда, по който на него му се иска!

https://frognews.bg/novini/borisov-tramp-stana-iasno-che-koito-kupuva-ruski-gaz-shte-ima-problemi.html

 http://clubz.bg/73639-borisov_kojto_kupuva_ruski_gaz_v_evropa_shte_ima_problem

17 мнения за “Неоправданото мълчание за оправданията на Борисов”

 1. О свещена простота! Твоето име е Бойко Борисов!!!
  Този човек си е природно ТЪП, като милиционер!

 2. МЪЛНИЯ!
  ПОследно уточнение по делата водени от жеков и тодоров срещу Стопанинът на БЛОГА НИ в Софийският Районен Съд-Наазателно отделение, бул. Скобелев 23
  жеков: НЧХД № 6989/2018 г. – 133 състав – съдия Цветелина Михайлова съд. заседание – УТРЕ на 27.09.2018 г.-Четвъртък от 10:00 – очаквана зала № 28
  тодоров: НЧХД № 3556/2018 г. – 116 състав – съдия Ева Пелова- Трифонова, съд. заседание – 31.10.2018-Четвртък 14:30 ч. – очаквана зала № 31
  Който има желание и най-вече физическа възможност нека подкрепи Иво на място с присъствие. Аз съм осигурил сестра ми. Наскоро мернах снимка на бивш министър от РБ снимам сам-самичък в празната зала. Ужасна картина за мен.

 3. До всеки който се самоосъзнава като БЪЛГАРИН. Нека подкрепим масово инициативата от 12 септември на Роберт Алтънов. Във всяка публична библиотека, миниум по няколко екземпляра на “Измамата Сан Стефано”. Купувайте и подарявайте с повод и без повод. Без активна просветителска дейност сме обречени на постоянни, натрапчивания “задирания” и “многоходовки” на т.н. братушки. Във всички посоки.
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/

 4. Не е изключено боко да е поискал някаква среща с Тръмп. Дори в коридор, дори прави на крака, дори за 5-10 минути, дори зад ъгъла на някоя стая. Или просто да е подсказал чрез официални нашенци там до хора на Белия дом, че иска такава.
  Съвсем не е изключено Тръмп да му е отказал среща, или просто да е замълчал, което е пак същото.
  При което, не е изключено боко да е решил да се Натресе пред Тръмп, както е на снимката, за секунди докато той седи, а преди това да е казал на слугинажните придворни репортери “да снимат” и разпространяват доближаването.
  И Тръмп, от седалката си, не е изключено да му е казал просто едно “здрасти”, само.
  А боко, преди и след това е раздухал, че ще има “среща”, се е “срещнал” с него, но поради само “човекоподобното” (по СТАМБО) съдържание на кухината на мозъка си, възприемчиво към руски нещица, не е можел да каже нищо свързано или съществено, още по-малко на Нужния език (не на руски)…..
  С което имиджа на правителството и нашата България отново е бил пратен в КАЛТА…
  За какво му е на Тръмп да се среща с нашенския, многоуважаван от русия човек, Крепящ петоколонното статукво, и Провалящ основни Американски и Западни инициативи в района??? (виж, с началника на Румъния е друго)

  Така са прави “евроатлантизъм” у нас. И в Брюксел също.
  После… после си оставаме с русия, с белене, с руска пълна зависимост в енергетика и къде ли не още, с подкрепа за руска окупация на Крим, с руски седянки и копринки, с искане да паднат евроатлантически санкции за русия,…

 5. Здравейте приятели, Моля, прочетете текста и ни подкрепете: Преди време / в коментар в иво.вг / развих тезата да направим паричен фонд за закупуване на около три различни книги на Иво, които да дарим. Сега да продължа. Имам на разположение, за дарения, 13 броя от “Измамата ”Сан Стефано”-Руско-турската поробителна война”. Беше ми предоставено от дарителя правото да определя получателите. И още. Чудех се, как тези книги да достигнат до повече читатели. И реших – получатели на книгите да станат българските разпространители на култура – читалищата. Защото читалищните библиотеки заявяват книгите, за които да получат субсидия, но не е сигурен списъка, нито времето на получаване на книгите. Така ми отговориха в читалищната библиотека в Тутракан, където от името на дарителя оставих един екземпляр. Ако продължим да разсъждаваме в тази посока може да разширим предстоящите дарения с примерно, още две други книги на Иво. Това значи поне 300 броя книги. …. Ако одобрявате тази идея е необходимо да направим фонд за дарения. Предлагам, да вземем решение: Подкрепя ли ме само един човек от сдружението “Приятели на Иво”, значи идеята не е добра и тогава предлагам друго: Нека всеки, който има парична възможност и пребивава в градове, които не са областни, да дари “Измамата ”Сан Стефано”-Руско-турската поробителна война” на библиотеката на местното читалище. Аз лично ще изпратя 12-те останали екземпляри в следните градове: Бяла, Борово, Ветово, Две могили, Исперих, Кубрат, Полски Тръмбеш, Попово, Свищов, Тетово, Ценово.…. И още – Моля, някой който може, да изработи рекламен плакат за книгата. Във всяко читалище където ще отидете вие, мой представител или аз, ще оставим този плакат с рекламна цел на табло за обяви. Ще го прочетат интересуващите се и ще бъдат осведомени хората, които се интересуват от история. И така: Нека, който може да ми изпрати файл с корицата на книгата и например следния рекламен текст: “ИСТИНАТА ЩЕ ВИ НАПРАВИ СВОБОДНИ”… Приятeн ден!

  POSTED BY РОБЕРТ АЛТЪНОВ | СЕПТЕМВРИ 22, 2018, 11:35

 6. Лъжа? Борисов.

  Борисов? Лъжа след лъжа. За всичко.

 7. Триждий премиеринът ни баце много отдавна е надскочил “нивото си на некомпетентност”. Тя съсипва не само егото МУ. Той е паталогичен лъжец който помни колкото маймуните-три минути. Влизайки в любимият МУ тежък обяснителен режим който на всичкото отгоре е изцяло издържан в потока на съзнанието и то на мах накрая ако го попитат, честно какви послания е излъчил самият той с н-тата си логорея манджа с грозде няма как дори да възпроизведе критичният миниум по същество. Жалка история.
  За едно само ме е яд. Наистина, как не МУ се отвори парашута и поне за 10-тина минути па било и около кенефите на ООН-ето да беше споделил с Тръмп проблемът на проблемите който го отведе чак отвъд голямата вода. Лудешкият страх от последиците от прилагането на Законът Магнитски. По този начин, най-вероятно и самият Президент щеше да навлезе в материята. Сега вече нищо не може да спре магнитната буря която отвява моделът на “тримата шишковци”. Много мина, мъничко остана.

 8. Борисов по типичен за него начин(като отявлен селски тарикат) лъже нагло.
  “имал разговори” – На едно “конгрючулейшънс” не му се казва разговори, а поздрав, но дори и за това от протокола тактично го избутаха.
  “Не ми е целта да се снимаме” по устните му чете към преводачката-“Стана ли?”, а тя му отговаря-“Мисля, че стана” и му показва снимката.
  “Не сме парадирали” – Ако човек преодолее отвращението си, може да почете в “опозиционните” медии на Пеевски гръмки заглавия и бомбастични изрази от рода на:
  “…страхотен кадър между президента на САЩ Доналд Тръмп и българския премиер Бойко Борисов

  Най-влиятелният човек в света демонстрира огромно уважение към нашия министър-председател и поговори с него на четири очи.

  Визитата на Борисов в САЩ преминава изключително ползотворно.

  … смях се до сълзи …

  Все неща, които нямат нищо общо с реалността и запечатаното на видео, а именно – байганьовщина, засенчваща дори оригинала на Алеко Константинов.
  По принцип съм гнуслив и избягвам медиите на Пеевски, но понякога попадам на препратка из коментари и всеки път се удивлявам до колко дълбок морален и интелектуален упадък може да стигне някой, наричащ себе си “журналист”, когато е държан полу-гладен…

 9. Лично на мен по-голямо впечатление ми направиха думите на ББ:
  “Твърде съм малък да коментирам речите на Тръмп”.

  Преди време мисля каза същото и за Путин…

  За какъв чеп си на този пост!
  Щом съзнаваш че си прекалено малък за да мислиш върху чуждите думи (и действия) от позицията на Българските интереси – напускай веднага!

 10. Ех ББойко, вярваме ти, но повече вярваме на очите си и това което видяхме на клиповете! 2,7 сек…това бе срещата ти и веднага провери как си излязъл на снимката. След 4 минути бе качена в нета! А как придворните ти лъжци тръбяха че отиваш там по лична покана на Тръмпи! Ах Деса РРадева как беснее, че провали разходката ѝ до Хамерика!

 11. Ако е имал разговор с Тръмп, не е ли редно едно резюме за него?! Какво са си говорили, по какви теми и пр.

 12. Към Емил М:

  Прав сте, това беше и първата ми реакция на изявлението му като извадка от него.
  После реших, че е прекалено “изтъркано”. В моето студио “В десетката” Борисов е заявявал в началото на своята кариера като изгряваща медийна звезда, че е прекалено малък да коментира ( вътрешната политика) или конкретно Иван Костов ( макар и Костов вече да беше бивш премиер). Коментирал съм това негова снишаване в свои статии много пъти и в книгата си “Премиер на РъБъ”.

 13. През всичките години на власт и медиен уют най-добрият ход на ББ е задния му ход. Винаги се измъква – ту народът е прост, ту “аз съм малък”, ту нямам време да чета, нито пук да се оженя. Но от многото “измъкване” ББ все повече става за смях.

  Отърка се от ТЖ, после СС (някои му викат цар), а после от всички. Под въздействие на футболната еуфория се опита да е футболист, после го видяхме да говори благо подобно на галИлите го по главата. Прие маниери и поведение на Путин – снимки “на мускули”, по анцуг, с голЕма риба. Сега не може да устои да прилича на Тръмп. Очаквайте млада съпруга и рижа перука защото the show must go on.

 14. Боко продължава и с още един свой трик. “Анти”-бсп.
  Уж е против “социализма” наследник на комунизма, и неговата партия, откъдето да го Земат за антикомунист, т.е. едва ли не за демократ и евро-гражданин, какъвто се пъчи да е.
  Но, Който познава добре боко, знае, че на него като на “НАШЕ Момче” бе разрешено като продължаващ след пожарната комуняга да създаде и развие охранителната си фирма “рапон” (ихон ли беше) с която да подхване т. живков и мони сакса и други от подобни тайфи, та те после да му се “отблагодарят” и го “развият” и в политиката. Който го познава, също знае, че той си е комуняга и проруснак по убеждение. Който го познава, също знае, че боко се ПРЕСТРУВА, а всъщност ОБИЧА И УВАЖАВА русия, бекапе и т. живков, докато “мрази” по-скоро Технически малкия станишев, курлелка и останалите от червената тайфа, които капо Провалени Комунисти – “социалисти” са Некадърници, не можещи да стъпят и на малкия таковата на живков, провалили Великия Комунизъм и Неговата партия и вожд, които построили няколко българии, и т.н.

  Още малко:

  АРМАН БАБИКЯН:

  Боко в страната на американски чудеса и обединени нации.
  Боко и снимката с Тръмп.
  Боко, България, Енергийната зависимост на страната ни от русия, отбелязана от Вашингтон.
  Раследването по Магнитски.
  Какъв знак е срещата на Доган с посланика Рубин.

 15. И все пак Бурисув е новийат чувек ут нърода, а в бигето убичат тъкива дет са ут технуту селу дет моот да влезат вечир в хоримага и да праснат с тех по иди облък

 16. Някога ораторското изкуство е било от значение за политическата кариера. Един изтъркан от употреба пример: Quo usque tandem abutere, Catilina, patientia nostra? quam diu etiam furor iste tuus nos eludet? quem ad finem sese effrenata iactabit audacia? Nihilne te nocturnum praesidium Palati…До кога , о, Катилина ще злоупотребяваш с нашето търпение..нощната стража на Палатинския хълм..бла бла…През вековете го наизустявали и трепетно го рецитирали на латински. Цицерон, какво да го правиш. Вместо да съкрати до: „Аз съм патриот, и колегите сенатори са, а ти, Катилина, си хейтър, коспиратор, заплаха за гражданските свободи, даваш едни пари на сенаторите да изберат теб, дращиш компромати срещу мен и въобще си неприятен тип от който Pепубликата вече възгищиса”. Ако беше писал в този динамичен стил сега щяха да го цитират и по телевизията, и по форумите. Макар че, знае ли човек. След 10-15 г. в този вариант може набързо да го сдъвчат в училище и да стане част от културата ни през 21 век. 21 век. O tempora! O mores!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.