ПРОДАВАЧЪТ НА ИНДУЛГЕНЦИИ РУМЕН РАДЕВ ЛЕГИТИМИРА ВОЕНЕН МЕТЕЖ ОТ МИНАЛОТО В ИМЕТО НА “ЕДИНЕНИЕТО”

Още в първата си реакция на самото название на “групата общественици”, избрали да закичат групата си с думата единение, обърнах внимание колко са внимавали да внушат аналогия със Съединението – най-българския всенародно сътворен празник, отхвърлил евразийските пранги, без обаче да го определят точно със същата дума заради “русофобската” същност на този празник на българския патриотизъм. Беше ясно също, че посещението на “обществениците” при президента Румен Радев с молба да ги оглави, не е нито спонтанно, нито независимо действие. Групираните по русофилски признак дейци на разединението по разлома изток-запад в България действат по дефиниция в съгласие и синхрон с държавния глава, който веднага склони на им застане начело.

Хипотезата (ми) се превърна в потвърдена реалност след обръщението на президента Радев от екрана на държавната телевизия, каквото му се полага по конституция. Самият повод, избран от него (?) да употреби това свое право, е доказателство за обратното на заявеното му намерение да ни обединява: това е празнуваният в НРБ като неуспешен, но славен опит за подобие на болшевишка революция в България под формата на войнишки метеж , потушен край София на 29 септември  1918 г.

Защото болшевишката революция в Русия наистина е следствие на войнишко въстание, от което болшевиките се възползват след това, а не обратното. Руската февруарска революция от 1917 г. е антимонархически метеж с корени в започналите в края на 1916 г. бунтове на руски войници, отказващи да се завърнат на фронта. На тази основа Ленин е мобилизиран от германското разузнаване и изпратен в запечатан вагон от Швейцария във Финландия като пропагандно оръжие за масово поразяване, заредено с германско злато, което да агитира за разлагане на руската армия и за поражението на Русия във войната й с Германия. Ето тази аналогия се харесва на днешната другарска жалейка по неуспешната имитация на войнишката основа, върху която е била учредена т.н. Радомирска република на вълните на войнишкия бунт от 1918 г.

Познайте в коя столица е писан сценарият и е избран поводът за прокламацията на Радев по забравения от съвременните българи повод! Матушката забавя, но не забравя да организира поредната антибългарска акция в рамките на кремълската политика българите да бъдат разединявани – този път, чрез идеята за “единение” под скиптъра на руските олигарси в българското им превъплъщение, с които се предполага да се прегърнем. 

Нарушаването на войнишката клетва и обръщането на оръжието срещу командирите ли е примерът, който вдъхновява генерала от резерва Румен Радев, легитимирайки със задна дата техния метеж като събитие, което има еднаква тежест на кантара на история с легитимната самозащита на тогавашната българска държава? При това, отново с обратен знак, Радев заявява, че не правел опит да раздава индулгенции. Напротив, точно това прави. Нещо повече, прави го като подстрекателство и с днешна дата. Ако подобен метеж се случи утре, метежниците ще могат да се позоват на главния симпатизант на войнишкия метеж в държавата в лицето на главнокомандващия Радев. 

В рамките на броени изречения авторът на текста, четен от Радев, е вклинил 4 пъти думата единение. Очевиден е опитът тя да бъде наложена в общественото пространство, а разединителят Радев да бъде нейната ракета носител. 

Да припомня, че “Единение” е названието на комитетите, които се създават през 1885 г. спонтанно, но и под  ръководството на продължителите на делото на Левски за създаване на самостоятелно българско освободително движение без руска намеса, като Захарий Стоянов и Стефан Стамболов. Днешните крадци на авторитети и на история обаче нямат спирачки в техния полет към зададените от Москва хоризонти. Веднъж изстреляни в орбитата на краденето на историята, те не се спират пред нищо. Както БСП не се посвени да открадне от Ботев неговата “Дама”, а кукловодите от същото котило се изгавриха, като си създадоха издателство “Захарий Стоянов” и учредиха награда на името на Стамболов, за да я раздават на негови антиподи, като Георги Първанов. 

Опитите на прегрупираната съветска пета колона да си намери продавачи на индулгенции, за да парира наченките на реформиране на България след провала на съветския комунизъм, не са от вчера. От една страна се заканват “нищо не сме забравили, няма да простим”, а от друга пледират “тури му пепел”, когато стане дума за престъпленията на комунизма. Същите престъпления, които разединителят Румен Радев, застанал сега в лицемерната поза на обединител, демонстративно неглижира, бойкотирайки събитията и датите, свързани с паметта за тези жертви. 

Не, Радев не е подобие на германски президент, който се покланя в Израел пред мемориала на жертвите на холокоста. Нито прилича на израелски президент, който прегръща помирително палестинеца Ясер Арафат. Ако някой му е внушил, че ще заприлича на тях, като сложи знак на равенство между опита на метежници да извършат държавен преврат и техните събратя в униформи, останали верни на клетвата си, не само го е излъгал, но и го излага на показ като лицемер в натовска униформа, която явно не струва пет пари за него. 

Ако продължа аналогиите, московската пета колона у нас обича да дава за пример Испания, където било извършено помирение ( заради закона, чрез който решиха да бъдат закрити досиетата, създадени от полицията на Франко). Обаче “пропускат” да отбележат, че тъкмо в Испания забраниха ( с друг закон) не просто пропагандирането на франкизма, но и символиката му. В резултат на това бяха демонтирани всички статуи на диктатора като крачка към въпросното помирение. Докато в България монументите в прослава на съветската окупация не само добруват и днес под грижите на постсъветските слуги, но направо доминират градската среда в най-големите български градове.

Когато чуя долнопробните защитници на съветското господство у нас да се възмутят от горното, тогава ще приема, че е възможно единение с тях.

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг, Президентът легитимира военен метеж в името на единението

 

24 мнения за “ПРОДАВАЧЪТ НА ИНДУЛГЕНЦИИ РУМЕН РАДЕВ ЛЕГИТИМИРА ВОЕНЕН МЕТЕЖ ОТ МИНАЛОТО В ИМЕТО НА “ЕДИНЕНИЕТО””

 1. Сетила се Мара да се побара. Никакъв шанс за аналога на ЕР-партията на крадците и мошениците в матушката. ЕР вече е в киреча и въпрос на технологично време е редилите се на опашки с цел да придобият членски книжки с малък номер пред офисите на “партията” при учредяването ѝ да Фърлят демонстративно партбилетите. Дежа вю. Та, за нашите рублофили, га в кремъл кихнат, тях грип ги тресе. Никакъв шанс за “единение”.
  Само една дребна поправка за протокола в текста. Пломбираният вагон със сифилистика улянов стига до спирка Хапаранда-Швеция където е гранично-прпоускателният пункт и митницата с княжество Финландия, тогава още в състава на РИ. Агентът на кайзера и придружаващите го минават границата със ски.

 2. По адрес на червения президент. Къде и колко време Радев е изучавал теоретично и практически управлението на МИГ-29? Все повтаряше че в Масква не е ходил. Та къде усвояваше самолета МИГ-29? И на кой конгрес на БКП е бил делегат?
  Относно вчерашната му изява….. червена помия!

 3. Едно от най-големите (или поне с най-дълготрайни последици) престъпления на “комунизма” е размиването на границата между доброто и злото. Започнало от необходимостта да се оправдаят безчетните им престъпления, то стига до най-ниското битово ниво (неспазване на закони, неплащане на данъци, лъжи и измами).
  Това е причината още да сме на това дередже…
  А опитът на Радев (и на Искра Баева в българия.bg) да представи метежниците, като принудени от обстоятелствата да нарушат закона жанвължановци е толкова гнусен, че нищо чудно и да хване дикиш…
  Напълно съм солидарен с Високия: “Относно вчерашната му изява….. червена помия!”
  Благодарности на г-н Инджев, че не пропусна да реагира.

 4. От средните векове в западната теория на правото се приема ,че провокирания има cмекчаващи вината обстоятелства.В някои случаи съдът признава ,че не той отговаря напълно за действията си тъй като e загубил самоконтрол под въздействието нa провокацията.
  Доказването е трудно понеже винаги е спорно кой е започнал пръв.Думата провокация на български има по различно значение ,но избора на дата на стихиен метеж като основа за eдинение на народ e сполучлив пример за провокация от страна на провокиран.

 5. В изказването си президент Радев за пореден път преиначава исторически събития и демонстрира огромните си пропуски в Историята на БЪЛГАРИТЕ. Той не само легитимира военен метеж, но „ определя“ 29.09.1918 като „ датата на големия български разкол, от който ни делят точно сто години.“. Това от общественика „историк“ марков ли го е научил? Да беше прочел поне историята на Паисий Хилендарски. Големият разкол на българското общество на съвременна България започва с внедряването на русофилството у нас,отворило малко по-късно широко вратите на комунизма от Русия. Всички жестокости и беди за Българите и България „братоубийства, терор и пилеене на национална енергия.“ по домите на Радев, са следствие на създадените и обгрижвани от Русия русофили и комунисти. НА ТОВА ЕДИНЕНИЕ ОБЩЕСТВОТО НЕ МОЖЕ ДА РАЗЧИТА, ако ще „групата общественици“ на „инициативата“ да я повтаря да края на мандата на водача си. Но, ако все пак приемем, че намеренията на тези „общественици“ и на Радев са искрени, и искат да заслужат доверието ни, то първата им крачка задължително трябва да бъде премахване на всички паметници на руския окупатор, забрана на чествания на празниците му у нас, и закриване на русофилско-комунистическите сборища като Бузлуджа и Копринка. Да видим доколко думите на Президента, че „мъдростта ще победи ожесточението” са реални.
  ШЕСТИ СЕПТЕМВРИ-СЪЕДИНЕНИЕТО, колкото и да им се иска да го обезличат и наподобят на трети март, ще си остане завинаги ПРАЗНИКА НА БЪЛГАРИТЕ И НА БЪЛГАРИЯ, а не на русофилите и комунистите. Те нямат място там и няма да бъдат допуснати. А що се отнася до жизнената необходимост от днешно СЪЕДИНЕНИЕ на българските демократични сили, то вече е факт, и се нарича ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ. Това е единението, от което обществото има нужда и на което може да разчита, когато дойдат единените избори. Изборите за Европарламент и за 44 НС в едно. Дотогава ние, и най-вече Вие от ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, ще трябва влизаме във всяко населено място и да даваме на хората увереността, че България може да възвърне държавността си, отнета и от Чужди елементи създадени от чужда страна. ВЪЗРОЖДЕНЦИТЕ НИ УСПЯХА. ЩЕ УСПЕЕМ И НИЕ. ХО!

 6. Само преди 20 дена беше 9 септември!
  Но тогава ()резидента не каза нищо за “единение”?!?!
  Нещо МНОГО селективно “единение” му се привижда на генераль-фатмакмаршала от БНА. Иска да има “единение” само около чисто “партийните” празДници и дати на БКП , като – 3 март,23 и 29 септември, 21 август на Шипка , 1 и 9 май и т.н. и т.н.?!?!?
  А нещо не проявява много “единение” на 6 , 22 септември, 1 февруари, 16 април или пък дори и на 10 ноевмври?!?!?!
  И на 5 и 9 септември също трябваше да си спомни за “единението”! Още повече че Европарламента е обявил комунистическият режим за престъпен ,и отбелязва това на 23 август, всяка година. Също така и българският парламент обяви “партията” на генераль-фатмакмаршала за престъпна шайка, през 2000г..
  И, за да има “единение” ,трябва решетниковият ()резидент да прочете тези две решения на Европарламента и българският парламент на всеки 9 септември , а не да ходи на рублофилските комунистически сборища на Копринка!
  Също така трябва да настоява за премахването на НЕзаконият МОЧА в София , и на другите МОЧИ в НРБ!
  Но…. не е много вероятно “партийният” генераль да направи това. И това също е една от причините да не се предлага униформен за висшите цивилни постове в НРБ, които даже не са се уволнили от БНА, а пък и никога няма да се “уволнят” от “любимата партия” – БКП!!!
  П.П. И сега да помислим , до какво щеше да доведе един евентуален “успех” на Войнишкото въстание???
  Може би пък тогава Ньойският “мирен” “договор” щеше да ни се струва направо ПОДАРЪК, а не “национална катастрофа”, както сега?!?!?

 7. Ма, тоз Чепига, (ГРУ-туристът от Солсбъри, де!) бил постоянно пребиваващ в България, имал имот в Свети влас. Не че отдавна не знаем, че всички постоянно пребиваващи у нас (и скоро български граждани!) са все “чепиги” и “чепички”. Жална ни майка!

  http://picbg.net/u/59971/42594/878789.png

 8. И пак, летял ли е Гагарин в космоса.
  Нито едно документирано свидетелство. Повече от 57 год. оттогава рашките хал хабер си нямат да разсекретят материалите по полета. Забрава, разсеяност, немарливост. Не бих казал.
  https://maxim-nm.livejournal.com/445840.html

 9. Да, точно така е! Кой ВИНАГИ говори за ‘единение’, ‘забрава за миналото’, да гледаме напред’ и т.н. Това е фразеологията на омазаните с кръв ръце – пряко и по наследство.
  Не очаквам това ХИТРУВАЩО ЗЛО някога да изживее катарзис.

 10. Дяволът е в детайлите…
  Избирането на повода за обръщение на Радев, по скоро прилича на жест на благодарност към земеделеца Ненчев.
  Същият легитимираше Борисов пред ЕС и НАТО, където България представлява руски “Троянски кон”.
  Ненчев не уволни дисциплинарно деполитизираният ген.Радев, който очевидно за всички се занимаваше и с политика.
  Войнишкия бунт от 1918 г. е подстрекаван и от комунистите , но в основата му са земеделците.Около 5000 войника
  се предвождат от земеделските лидери Александър Стамболийски и Райко Даскалов.
  За председател на т.н. Радомирска република, метежниците-дезертьори провъзгласяват Александър Стамболийски, а
  за главнокомандващ – Райко Даскалов.
  По-късно същият Стамболийски се опита да наложи земеделски болшевизъм в България, но родолюбиви български офицери
  предотвратиха това.
  За добро или зло, в днешна Европа времето на превратите,метежите и революциите е отминало.
  Днес се водят хибридни руски метежи в България.
  Днешният премиер Александър Стамболийски и главнокомандващ Райко Даскалов са премиерът Бойко Борисов и главнокомандващият Румен Радев.
  Предишният Стамболийсковизъм и вчерашният Живковизъм, е днешният Бойковизъм…

 11. Нашите управници Борисов и Радев на маймуни се направиха,за да се надпреварват кой е по велик.Радев щял да прави партия.Този филм вече го гледахме с Първанов.За да покаже на *нацията* какво може.Ами нищо не може.Просто некадърник.Отиде при Путин и защо не поиска среща на високо ниво за предоговаряне цената на природният газ.Има решение на Газпром и ЕС ,че ощетените страни ,каквато е и България ще бъдат възмездени след преговори.Не смее да каже нищо.Е,защо ни е още един страхливец,на когото му треперят гащите от Путин.Защото руснаците тровят и убиват,особено слугите,които не могат да изпълнят ангажиментите.
  Хайде,да му свършва мандата и да се пръждосва,защото не става за политик.Говори само за Руско-турската война и нейната значимост за България.А сега и за войнишкото въстание,което е срам за Българската армия .И не трябва да се напомня .Особено от висш военен като него.Защото има клетво престъпване.
  Ама, както казват ,кой ти разбира от военна музика,особено малоумен русофил.

 12. Опит за нов ОФ.
  “Отечествен фронт”
  Всъщност, Комунистически фронт.
  Пак прикритие. Пак про/руско.
  “О” – този път уж и с малко повече “обществен”.

  А румко радев иначе се оказва един Плосък, Кух дори тип. Ако е малко повече интелигентен и разсъждаващ, той просто ще е И евроатлантик, и не с русия.
  Ама затова от русия го харесват де.

 13. АЛЕКС АЛЕКСИЕВ:

  Боко, Доналд, Рубин, доган.
  Възраждането на Свободна Европа.
  ЗАЩО Блгария е 100% зависима от газ от Русия?
  Сравнението по отношение на НАТО с Полша и Балтийските страни, Румъния.
  Ердоган и Меркел.

 14. ХА ХА ХА ххххаааааа…

  “ПРОДАВАЧ НА ИНДУЛГЕНЦИИ”
  КОЛКО ТОЧНО

  Ебач из коридорите на щаба на авиацията, комуняга, руско-харесан, правещ се на демократ и на “от НАТО”, подкрепящ “Крим в русия с руски байрак отгоре”, т.е. Прецакващ Украйна, слаба мисъл, никакви визи и глобален поглед, станал президент заради връзката с русия, а пък сега, пак в същия коридор, напрягащ се с “индулгенции” и ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ НА ПО-НАТАТЪШНО ДЕМОКРАТИЗИРАНЕ, СВОБОДИЗИРАНЕ, и ЗАПАДНО СТАНДАРТИЗИРАНЕ НА “милата” му РОДИНА, дето се е клел в нея (всъщност, клел се тя да бъде част от русия и да я обичка).

  румко радев
  туй е той

  ПОЗДРАВЛЕНИЯ НА ИВО за професионалния анализ и изложение!!

 15. Много точно го е казал Тервел.Нека Радев изпълни тези условия и тогава да говори за единение.
  Хората се обединяват за каузи.И каква е каузата на Радев.Махане на санкциите срещу Русия.Ами следващият път руското ченге няма да тропа по масата,а ще тропа по главата му.Не разбира ли този човек,че ние сме дълбоко разделени на българи и русофили.И това е от 19 век.След комунизма и по негово време е официална позиция.
  Да видим сега Радев дали ще се обедини за каузата *отнемане на българско гражданство и изгонване от страната* на престъпника отровител от Солсбъри,руснака Чепига.
  В момента може да стане обединение само на всички българи около *Демократична България* за спасение от Русия.

 16. SMS! Не отдавна и аз написах че нашите ИЗМЕННИЦИ чакаха ДОКАЗАТЕЛСТВА по ОТРОВИТЕЛИТЕ в Солсбъри и не изгониха нито една РУСКА СВИНЯ – сега би трябвало вече да го направят. Пак ще кажа всички тези са завзели цялото Черноморие и половин България, сигурен съм че вече един по един вземат Българско гражданство което им позволява безгранично пътуване из страните на ЕО и неудобните на ПУТЛЕР да му МИСЛЯТ – а тези УРОДИ да бъдат определяни като Български граждани от властите на Европейските държави!IIC…..oIL.

 17. Единение!!! Президентът ще успее в святото дело там където Живков не успя- да ни направи 16-та колония (извинете република) на Кремъл. И ще провъзгласят славния натовски генерал за герой на Руската федерация (нещо като Чепига и сродникови). За целта са мобилизирани най-големите ни умове (със стрнна за науката историческа амнезия,политологична инфантилност,икономически примитивизъм, клептократични наклонности, ренегатски обцесии и дегенеративни морални отклонения от всякъкъв вид ). Със такъв мозъчен тръст единението на Десирадев е обречено на успех. Ех майчице Българио ,какво светло бъдеще ти готвят тези юначни великани от Всевишния (Решетников) подбрани !

 18. Не само за миналите “единения” трябва да си спомня ()резидента, а и за сегашните!
  Ето ,тъкмо сега, неговият “съсед” на жълтите павета , от другата страна на улицата е подготвил поредният ПОРЦИОНен ГРАБЕЖ от над 1 милиард, които уж щели да отидат за “ЗДРАВНАТА” му “РЕФОРМА”!?!?
  Но, всеки случаен човек ,срещнат на улицата, дори и без основно образование би ни казал ,че това не е НИТО “здравна”, НИТО е “РЕформа”.
  И след 10 годишни сизифовски “напъни” се вижда ,че всичкиТЕ “здравни” “съветници”…… и МНОГОбройните “здравни “министри” на МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА НИКОГА няма да могат да управляват дори някоя селска лечебница. И за това ТРЯБВА да се плати на чуждестранни здравни фондове икаси да НАХЛУЯТ в НРБ , за да НАУЧАТ туземните “здравни” “Иксперти” как да се направят първите стъпки за ЛИКВИДИРАНЕТО на “социалистическите” НЗОК и НОИ, които служат само за ПАРАВАН за ИЗТОЧВАНЕТО на десетки и стотици милиарди от “финасовите” министри и техните съучастници от “лекарската” бюрокраДция в “държавните” и “частните” “болници”!!!
  “Лекарската” номеркалтура и сега си следва “светлите традиции” от “развитият” соц!
  А, сега т.нар. “здравен” министър иска да наложи ДОПЪЛНИТЕЛЕН “задравен” ДАНЪК , от който да се съберат още 1 милиард за “бюджетният ИЗЛИШЪК”! В допълнение към ПОВИШЕНИТЕ данъци , акцизи ,осигуровки и ДДС върху храните,лекарствата и книгите. И още към повишените цени на газа и бензина, които скочиха с 30-40% , до сега. Което ще повиши разходите за храна и лекарства още повече!
  И така цялото “повишение” на “заплатите” на бюрокраДцията от 1,2 миларда ще отидат директно в джобовете ма Газпром и Лукойл! Отделно и още няколко миларда за Газпром и Лукойл ще дойдат и от “частните” заплати ,извън тези за “повишението” за РАЗПЛУТАТА бюрокраДция!
  И след всичкидопълнителни данъци,акцизи,осигуровки и ДДС, сега т.нар. “здравен” министър ще УВЕЛИЧАВА ОЩЕ и ДАНЪКА за “здравеПОГАЗВАНЕТО”, с още 1 милиард!!!
  Вместо това , т.нар. “здравен” министър трябва да отиде при своят роднински “финансов” министър и да му предложи да плаща реалните здравни и пенсионни осигуровки за “държавноНЕосигурените” 3-4 милиона в НЗОК и НОИ , тъй като с мизерните годишни вноски от около 1 милиард ,които идват от “бюджета” с “ИЗЛИШЪЦИТЕ” на “фиансовия” министър, се образуват ОГРОМНИТЕ дефицити и в НЗОК, и в НОИ! Като част от НЕвнесените от него 4-5 милиарда за НЗОК и НОИ, “финасовият” министър може да “компенсира” , като не взема ДДС върху цялото здравеПОГАЗВАНЕ. Защото само от ДДС върху всичките 7-8 милиарда оборот , годишно , в “здравната система” на НРБ, в “бюджета” с “ИЗЛИШЪЦИТЕ” се връщат ОТНОВО над 1,5 милиарда!!!
  Т.е. “финансовият” министър внася около 1 милиард в НЗОК за цялата РАЗПЛУТА бюрокрадция , малолетните и пенсионерите, но……. НО получава от ДДС върху “здравната система” – 1,5 милиарда! И реално , заради ДДС, в “здравната система” остават само 6 милиарда. Което показва ,че дори и от зверски НЕдофинансираната “здравна система” , “финансовият” министър реално взема около 500 милиона, т.е. “пИчели” 500 от здравеПОГАЗВАНЕТО. За да има за ПОРЦИОНният “бюджет” с “ИЗЛИШЪЦИТЕ”! От който се раздават “увеличените” ПОРЦИИ за ЛОБИстките ОБРЪЧи на бокоТИКВАТА и за “увеличението” на заплатите за РАЗПЛУТАТА калинкова бюрокраДция , които реално ще отидат заради повишените цени на газа и бензина в – Газпром и Лукойл!
  И както казахме , въпреки ВСИЧКИ повишения на цените , данъците ,осигуровките , акцизите и ДДС, бокоТИКВАТА и неговият “здравен” и “финансов” министри ще предложат и още един ДОПЪЛНИТЕЛЕН “здравен” ДАНЪК за 1 милиард! Въпреки че “държавата” НЕ внася НИЩО нито в НЗОК , а нито и в НОИ!
  Дажо “бюджета с “ИЗЛИШЪЦИТЕ” получава 500 милиона ПЕЧАЛБА от здравеПОГАЗВАНЕТО!
  И само ако “финансовият” министър се откаже от ДДС върху цялата “здравна система”, без да внася нищо допълнително в НЗОК, освен мизерният 1 милиард, който внася СЕГА за всичките 4 милиона “държавноНЕосигурените”, то това ще доведе до УВЕЛИЧЕНИЕ на парите в “здравната система” на НРБ с 1,5 милиарда. Което е близо 2(ДВА!) пъти ПОВЕЧЕ от сега предлаганият ДОПЪЛНИТЕЛЕН “здравен” ДАНЪК за 1 милиард!
  Защото и сега “здравните” осигуровки са 8%, а отделно се доплаща още толкова и в болниците! Т.е. реалните “здравни” осигуровки на ВСИЧКИ от “частният сектор” са 16% , а за сметка на това в РАЗПЛУТАТА калинкова бюрокраДция и другите “държавноНЕосигурени” са много по-малки , защото “финасовият” министър и бокоТИКВАТА ги “усвояват” ,като “ИЗЛИШЪЦИ”, вместо да ги внасят в НЗОК!
  А , освен това, както казахме НЗОК е само КАЗОНне ПРИДАТЪК към “финансовото” и “здравното” министерства, въпреки че както се вижда “държавата” НЯМА никакво право дори на наблюдател ,защото тя ПЕЧЕЛИ от НЗОК 500 милиона годишно от ДДС, а не внася солидарно своите вноски за “здравноНЕосигурените” от нея 4 милиона! И за това НЗОК трябва НЕзабавно да се ликвидира, или да се демонополизира , и след това да се избере НАПЪЛНО НЕзависимо ръководство , в което НЕ трябва дори да припарват НИКАКВИ КАЗИОНни “държавни” бюрокраДи МФ и МЗ, от лекарите финансирани от НЗОК , ……и ВСИЧКИ други ,които са в конфликт на интереси ,спрямо НЗОК!
  Същото важи и за НОИ, където трябва да се премахне КАЗИОНното му подчинение на “държавата”, и след това “финасовият” министър трябва да внася реалните пенсионни осигуровки за бюрокраДите , на които “държавата” е “работодател” – от министрите”, “службите”, милиционерите, “цацаратурата”, “комисарите”, “агенТциите” ……дупетатите………и т.н..
  П.П. Ето и по такива въпроси трябва търси “единения” ()резидента на НРБ!
  А не само по въпросите за “раделениеТО на ПОРЦИИТЕ”, вместо за РАЗделението на властите! Както и по въпроса за ДОПЪЛНИТЕЛНИЯТ “здравен” ДАНЪК, в допълнение към повишените данъци ,акцизи,осигуровки и ДДС за храните ,лекарствата и книгите, както и повишените цени заради газа и бензина, които отиват за ПОРЦИОНното “усвояване” на милиардите от “бюджета” с “ИЗЛИШЪЦИТЕ”!
  Трябва да подкрепи и ликвидацията, и ДЕмонополизацията на НЗОК и НОИ! За да има РЕАЛНО разделение между РАЗЛИЧНИТЕ интереси , а не КАЗИОНен конфликт на ОБЩИТЕ КАЗИОНни “интереси”, както е в БОКОвската НРБ!

 19. Поведението на този човек дори не може да се обсъжда,ясен е от първият ден.Питат го какво би направил за страната си като новоизбран президент и той говори за сваляне на санкциите срещу Русия,като държавен глава,каквото и да означава това,не беше разбрал дори,че санкциите са срещу определени хора и свързан с тях бизнес.Отделен въпрос е поредната му язва.Който му дава акъл,ако има такъв,го пързулна завинаги към руското блато.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.