Днешният руски посланик Макаров по стъпките на своя предшественик от 19 в. “лъжко паша”

 

В навечерието на днешния референдум в Македония за името на страната посланикът на Русия у нас Анатолий Макаров заяви в предаването “Седмицата” на Дарик радио, че София не подкрепяла договора между Атина и Скопие за името на Македония, подписан в средата на юни 2018 г. Което е не просто фалшива новина, но направо брутална фалшифициране на добре известен факт с обратен знак. Водещият Кирил Вълчев не се стърпя и го поправи. 

Сам по себе си фактът, че този път руски посланик дава интервю в реално време за Дарик е “технически” погледнато добра новина. Защото на 12 април 2014 г. радиото излъчи записано предния ден интервю с тогавашния посланик Юрий Исаков, който беше настоял то да бъде редактирано в частта, в която по време на записа отправя остри нападки към президента Плевнелиев. Размислил, обадил се по телефона и готово!

Писах за този факт, който ми стана известен от свидетел, но радиото отрече да се е самоцензурирало по “молба” на руското превъзходителство. Споменаването на факта, зад чиято истинност стоя и днес, ми струваше включването в черния списък на медията като евентуален коментатор. Това е дребна цена за отстояването на истината. По-лошото е, че си развалих отношенията с моя източник. Разсърди ми се, че съм го изложил на подобна опасност с моето откровение – няма значение, че съм написал истината. Загубих приятел. Приносителите на истината у нас се наказват, нали така…https://ivo.bg/2014/04/12/дарик-не-излъчи-запис-с-нападки-на-руск/

Макаров също така се изказа лъжливо в същото интервю и относно “случая Скрипал”, вменявайки на Лондон забрана за участие на руски експерти в разследването му. Лондон може да е споделял подобно нежелание, но забраната беше наложена от Международната организация за забрана на химическите оръжия, както и от страна на ЕС. 

Пита се в задачата на какво изобщо може да се вярва от казаното от Макаров, подхвърлящ в публичното пространство у нас твърдения, според които 80 на сто от българското население е русофилско. Русофилите съответно подхващат и разтягат този руски локум. Толкова им се услажда, че чак е чудно, как не са ги докарали още до 100 процента.

В различни свои интервюта посланикът жали за 10 годишно прекъсване, откакто руския президент Путин не бил посещавал България, макар той да дойде в София за подписването на проекта “Южен поток” на 13 ноември 2013 г. Моя милост го посрещна на “Орлов мост” с протестен плакат. Припомням също, че Путин беше преизбран за президент на 7 май предишната година ( ако случайно Макаров се е опитвал да заиграва с рокадите между Медведев и Путин на президентския и премиерския пост в Русия). 

  Пак Макаров прогнозира тази година визита на своя работодател от Кремъл в България по повод 3 март, а Москва изпрати полковника от КГБ полковник Гундяев, маскиран като руски патриарх, натоварен с мисията да се скара на своя подчинен Румен Радев в президентския му кабинет въпреки прикляканията пред него на заместничката му Илияна Йотова.

По аналогия със споменатите лъжи на Макаров се вижда, че едва ли трябва да се вярва и на сметката, направена в интервюто му в “Седмицата”, според която руски граждани притежават недвижима собственост в България ( само) на стойност 3 милиарда долара. Не знам дали въпросните руски граждани се отчитат в руското посолство какво са си напазарували тук, но е твърде вероятно сумата да е твърде занижена. Не от някаква ( необичайна ) руска скромност и внезапен отказ от големеене, а поради размаха на спонсорираната от руската държава операция по “напазаруване” на България, както се изрази руския депутат Пьотър Толстой.  

 

 

Руският посланик в Цариград Николай Игнатиев, който плетял интриги срещу българската борба за църковна независимост през 19 в., си спечелил сред тях подигравателната титла “лъжко паша” и “граф лъжко”. Изглежда Макаров се бори да грабне щафетата от “графа”, за чието възвеличаване с нови паметници у нас настоява публично в срещите си с официално русофилстващи лица, като кмета на София Фандъкова.

 

20 мнения за “Днешният руски посланик Макаров по стъпките на своя предшественик от 19 в. “лъжко паша””

 1. Няма нищо изненадващо в поведението, действията и споделянето на пасраник макаров. Вкарани са във филм и КОЙто трябва у нас не само им вЕрва но и сляпо следва инструкциите им.
  ДОКОГА?

 2. Ами не е излъгал пасоля! София не подкрепа договора, какво е мнението на хората, на народа… няма значение. София е слуга на Масква, и след като Масква е срещу договора, то и София е така. Наблюдавайте как ще минат “Дните на руската култура…” в БГ!

 3. До всеки който се самоосъзнава като БЪЛГАРИН. Нека подкрепим масово инициативата от 12 септември на Роберт Алтънов. Във всяка публична библиотека, миниум по няколко екземпляра на “Измамата Сан Стефано”. Купувайте и подарявайте с повод и без повод. Без активна просветителска дейност сме обречени на постоянни, натрапчивания “задирания” и “многоходовки” на т.н. братушки. Във всички посоки.
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/D

 4. Здравейте приятели, Моля, прочетете текста и ни подкрепете: Преди време / в коментар в иво.вг / развих тезата да направим паричен фонд за закупуване на около три различни книги на Иво, които да дарим. Сега да продължа. Имам на разположение, за дарения, 13 броя от “Измамата ”Сан Стефано”-Руско-турската поробителна война”. Беше ми предоставено от дарителя правото да определя получателите. И още. Чудех се, как тези книги да достигнат до повече читатели. И реших – получатели на книгите да станат българските разпространители на култура – читалищата. Защото читалищните библиотеки заявяват книгите, за които да получат субсидия, но не е сигурен списъка, нито времето на получаване на книгите. Така ми отговориха в читалищната библиотека в Тутракан, където от името на дарителя оставих един екземпляр. Ако продължим да разсъждаваме в тази посока може да разширим предстоящите дарения с примерно, още две други книги на Иво. Това значи поне 300 броя книги. …. Ако одобрявате тази идея е необходимо да направим фонд за дарения. Предлагам, да вземем решение: Подкрепя ли ме само един човек от сдружението “Приятели на Иво”, значи идеята не е добра и тогава предлагам друго: Нека всеки, който има парична възможност и пребивава в градове, които не са областни, да дари “Измамата ”Сан Стефано”-Руско-турската поробителна война” на библиотеката на местното читалище. Аз лично ще изпратя 12-те останали екземпляри в следните градове: Бяла, Борово, Ветово, Две могили, Исперих, Кубрат, Полски Тръмбеш, Попово, Свищов, Тетово, Ценово.…. И още – Моля, някой който може, да изработи рекламен плакат за книгата. Във всяко читалище където ще отидете вие, мой представител или аз, ще оставим този плакат с рекламна цел на табло за обяви. Ще го прочетат интересуващите се и ще бъдат осведомени хората, които се интересуват от история. И така: Нека, който може да ми изпрати файл с корицата на книгата и например следния рекламен текст: “ИСТИНАТА ЩЕ ВИ НАПРАВИ СВОБОДНИ”… Приятeн ден!

  POSTED BY РОБЕРТ АЛТЪНОВ | СЕПТЕМВРИ 22, 2018, 11:35

 5. Лъжата е държавна политика на московската кочина. Била е векове, днес също е и ще бъде такава до разпада ѝ. Но разцветът на лъжата в средновековния времеви анклав, наричащ се Русия, е през последните сто години. Всичко било измислено и изобретено там, ха-ха. Лъжата беше и е основа на идеологията и пропагандата им – комунистическата вчера и руската днес. Чуйте ги само – и Путин, и Лавров, и некъпаната Захарова, и посланика им тук Макаров. Лъжи без край! Защото без лъжата Русия изчезва. Както стана със СССР – малко гласност и истина и до там беше.

  И помислете колко по-спокоен би бил животът в целия свят без този извор на зло и злини, наричащ се Русия.

  Накрая поздравявам посланика на Лъжата Макаров с една детска песен:

 6. Полковник макаров, “посланик”, е получил указания по секретната връзка, не само да защитава Кирливата руска позиция по отравянето в Солзбъри и по какво ли не още, състояща се единствено от ЛЪЖИ, но и да излезе по Българска телевизия и РАЗПРОСТРАНИ ОФИЦИАЛНО ТЕЗИ ЛЪЖИ.
  ПЪЛНО БЕЗОБРАЗИЕ!!

  Референдумният ден днес в Македония е преминал под нова Масивна руска пропагандна тролна кампания СРЕЩУ смяната на името, т.е. СРЕЩУ пътя на Македония като Свободна държава към ЕС И НАТО
  https://www.newsweek.com/twitter-bots-are-working-suppress-voter-turnout-stop-macedonias-nato-1141475

  Всички знаем добре, Вотът на Македония днес бе за БЪДЕЩЕ НА СТРАНАТА СЪС ЗАПАДА!
  НИКОЙ НЕ ЩЕ КИРЛИВАТА РУСИЯ!
  НИКОЙ НЕ ИСКА ДОБРОВОЛНО ДА Й СТАВА СЪЮЗНИК!
  НИКОЙ!
  САМО КИРЛИВИ РУСОФИЛИ “български” са готови да си подадат повече от задник за русия!
  https://apnews.com/7af1e5c37c894fd8b259cf32e26b9933

 7. О политике московитов !!!!!!!!!!!!
  ——————————————————–В 1569 году Польский король Зигмунд II писал к британской королеве Елизавете:

  «Московия ежегодно растет по силе, а она заклятый враг всякой свободы. Мы знаем, что Ваше Величество полностью не знают зверства и деспотии московского царя. Мы соседи Московии и поэтому знаем и понимаем ее лучше, чем другие короли. И мы предостерегаем Вас и другие европейские народы не жертвовать Вашей достоинством, Вашей свободой Вашим собственным и Ваших людей жизнью, а бороться с дикарским московским народом».

  Понимал Московию и лорд Г. Палмерстон который 100 лет назад говорил:

  «Политикой и практикой Московии всегда было и является распространение границ московской империи, насколько это позволяла слабость или нерешительность ее соседей. Но она всегда удерживалась от захвата, встретив жесткое сопротивление соседей. И удерживалась лишь до времени, когда тот сопротивление ослабит».

  В 1712 году датский посол в Москве в воспоминаниях свидетельствует:

  «Хотя нынче московиты стараются подражать культурным народам, хотя они и переоделись во французские платья и выглядят внешне как будто более цивилизованными, чем раньше, тем не менее, каждый их них остался тем же кем и был – дикарём и рабом. Грязь такая страшная, что я бы лучше ел на полу в беднейшей украинской хате, чем за столом московского вельможи.

  Когда московские аристократы ссорятся, то плюют друг другу в лицо и называют такими гадкими словами, что их нельзя печатать.

  На празднике, устроенном царём Петром, высочайшие вельможи перепились, как свиньи, горланили, свистели, блевали, плевали один на другого и ругались такими словами, что иностранные дипломаты разбежались.

  В отношениях с московитами приходится употреблять острое, грубое просторечие с ругательствами, если вы хотите чтобы вас поняли и сделали требуемое.

  Если станете разговаривать вежливо, культурно – вами будут пренебрегать.

  Князь Меньшиков – второе лицо после царя – не умеет читать и писать. Суд легко подкупить, даже высший, заплатив канцлеру князю А.Меньшикову 20-30 тысяч рублей, из которых свою долю возьмёт царь»

  J. Just, «Memoires» 1712 год.

  В 1768 году Фридрих Великий в своем «политическом завещании» писал: «Действительно безумием является то, что близорукая Европа помогает развивать силу Московии, которая мечтает разрушить Европу».

  В 1795 году член французского парламента Буасси д’Англа Франсуа-Антуан (Boissy d’Anglas) говорил в своей речи:

  «Уже 60 лет прошло, как Московия захватила Украину, Кавказ, Грузию, Крым, разделила Польшу. Говорят, что московская империя – это великан на глиняных ногах, что взяточничество разворовывает ее, что рабство ослабляет ее, что распространяясь, она тем самым сама готовит себе конец, что каждое ее новое завоевание чужих земель – это новый шаг к ее упадку и т.п.

  Да! Согласны с этим. Но ведь это чудовище НЕ пожрет нас, пока оно само не погибнет?

  Подумайте об этом. Время быстро проходит. Московская орда готовится. Раз, другой двинется на Европу Аттила, и мы погибнем, если не остановим это азиатское чудовище».

  В 1839 году маркиз Астольф де Кюстин, французский писатель, путешественник писал:

  «У московитов есть лишь названия всего, но ничего нет в действительности.

  Россия – страна фасадов. Прочтите этикетки, – у них есть цивилизация, общество, литература, театр, искусство, науки, а на самом деле у них нет даже врачей…

  Если же вы случайно позовёте живущего поблизости московского врача, то можете считать себя заранее мертвецом».

  Astolphe de Custine – «La Russie en 1839»

  В 1851 году французский историк Ж.Мишле пишет:

  «Московия – это сила дикарская, это мир беззакония, это мир, враждебный всякому закону и прежде закону нравственному.

  Москвин не имеет ценного, что есть у человека – это способности чувствовать моральное добро и зло. А эта способность является основой всей человеческой культуры …

  Московия, используя европейские вольности, распространяет мятежи, беспорядок в Европе.

  Она напала на Польшу, будто защищая крестьян от гнета их польской шляхтой. Напала на

  Турцию, будто защищая политическую и религиозную свободу балканских славян.

  Своей пропагандой Московия разрушает духовные и нравственные основы у каждого народа, который стал ее жертвой.

  Московиты построили свою империю на слепой, дикой вере в свою миссию «спасать» мир, не обращая ни малейшего внимания на жертвы даже самой Московии.

  Предпосылкой своего успеха они считают полное уничтожение личности, изувечевание всего духовной и культурной жизни.

  Если мы, европейцы, допустим Московию к участию в наших европейских делах, то мы впустим в Европу моральное разложение, потасовку, беспорядок»…

  Jules Michelet «Le Peuple russe et le socialisme», 1851

 8. И Макаров също като Путин и Гундяев е КГБ-ец. А както знаем кагебистите лъжат на корем!
  Както правят и българските им подлоги като пожарникарят-милиционер Бойко Борисов например.

 9. Защо сме толкова наивни! Повечето българи мислят, че Дарик радио е частно. А знаят ли кой е Радослав Радев? Поредното активно мероприятие.

 10. ДЖЕРЕМИ ХЪНТ, Външен Министър на Великобритания, ПРЕД ООН (и с. лавров, “най-великия дипломат” – по боко-тъпото)

  “НЕ Е ПРИЕМЛИВО РУСИЯ (т.е. вкл. путя и лавров) ДА ИНСТРУКТИРА ДВАМА ОФИЦЕРИ ШПИОНИ ОТ ГРУ ДА ИЗПОЛЗВАТ ХИМИЧЕСКО ОРЪЖИЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ” !
  “РУСИЯ РАЗРУШАВА МЕЖДУНАРОДНИЯ КОНСЕНСУС ОТ 1945 Г. ДА НЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ ХИМИЧЕСКИ ОРЪЖИЯ НЕ САМО ЧРЕЗ ИЗВЪРШЕНОТО В СОЛЗБЪРИ, НО И ЧРЕЗ ТОВА, КОЕТО ПОЗВОЛЯВА ДА СТАВА В СИРИЯ. ЩЕ СЕ СТИГНЕ ДО ТРАГЕДИЯ ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО, АКО ИМА ОБРАТНО ДЕЙСТВИЕ СРЕЩУ ТОЗИ КОНСЕНСУС” !

  https://www.theguardian.com/world/2018/sep/27/salisbury-skripal-poisoning-russia-calls-story-identifying-suspect-a-fabrication

  ТЕРЕЗА МЕЙ, Премиер на Великобритания, ПРЕД ООН:

  Путя извършва “ОТЧАЯНИ ФАБРИКАЦИИ” да замазва следи и лъже във връзка с руската атака с газ в Солзбъри.

  https://metro.co.uk/2018/09/26/theresa-may-rips-into-putin-at-un-for-desperate-fabrication-of-salisbury-attack-7982720/

 11. Путя, лавров, макаров, шутът медведев и цялата урпавляваща огромна тайфа там, карат по принципа на “комунистическата истина”, или “комунистическо правосъдие”.
  Каквото КАЖЕ властта, това е вярното, това е истината! Не може друго да е истина, тя не може да бъде Издирвана, Разследвана, Установено, още повече от неприятелски хора. Само от своите.
  Нали истината е “относителна”. Не можело да има точна и ясна истина!
  Давай, давай, давай, ЛЪЖИ КОЛКОТО СИ ИСКАШ, щом си власт!
  Такова “ЧОВЕШКО” БЕЗОЧИЕ. Безцеремонност, безпардонност.
  НЯМА НИКЪДЕ В СВЕТА!

 12. Колко доказателства трябват още, за да се разтури руската резидентура в България?

 13. В подкрепа на ВИСОК:
  Дали пък пасолят на педерацията и резидентският “професор” ива христав не са ползвали проучването на една и съща социологическа агенция?…
  Във всеки случай съвпадението народ с 80% дебили и 80% русофили не ми изглежда случайно. Точността на количествената оценка може и да подлежи на съмнение, но еднаквият резултат по двата критерия е безспорен и очеваден.

 14. Путлеристкият “диплАмат” не каза също и ,че за неговият главатар – Путлер са “гласували” 146% от “руснаците”. А по тази путлеристка “стЪкмистика” скоро може и казват,че вече 146% от българите ще са рублофили.
  И не само пАсолът-губернатор, но и много други и в Македония, и извън нея ,са против преименуването. Но също така , по-същественото е ,че въпреки това са “ЗА” влизането на Македония в НАТО и ЕС!
  Така че много хора са против едното , но са горещо “ЗА” другото.
  А , дали ако Македония си промени името ,но едновременно с това се откаже от НАТО и ЕС, дали тогава путлеристкият чекист макаренков ще е преименуването на Македония. просто едно ново име , но пък извън НАТО и ЕС, дали тогава макаренков ще е против това?!??!? Или просто няма да го забележи промяната, както заради империалистическите си комплекси кремълските му гасудари не могат да намерят поне половината от държавите на глобуса, и за тях те са просто незабележими. Да не забравяме и че неговият пряк начальник – унилата лошадь се държеше нагло и пренебрежително дори срещу най-големият петролен производител и вековна наследствена монархия – Саудитска Арабия , а и от другите арабски кралства. Та какво остава пък за другите микроскопичните “държавици”, които даже не се забелязват на картата от кремълските му империалистически главатари?!?!?
  И нека той и неговите гасудари са си против преименуването на Македония. Важното е тя да влезне в НАТО и ЕС!
  И тоя пАсолски крепостен слуга на КГБ и Путлер трябва не да се грижи за имената на чуждите НЕзависими държави , а да спрат да крадат , а да събират деньги за изплащането а 10 ТРИЛИОНА компенсации за военните престъпления и престъпленията срещу човечеството на Путлер, унилата лошадь и останалите путлеристки ОПГ , заедно с цялата МИД-овска конюшня и пАсолите им! ТАка че пАсолът още от сега трябва да си приготви своята лична компенсация от собствената си зарплата, откати и взятки, за няколко милиона …… ДОЛАРА!

 15. “Лъжата остава истината, докато не бъде опровергана!”
  И много са днешните “лъжко паша” у нас!
  Лъжа е, че Борисов, Нинова и Радев са политически противници.
  Манипулират ни с махленски препирни и наддумвания.
  Но по основни политически въпроси за липсата на реформи и съхраняване на социализЪма нямат противоречия.
  Впечатляващо единодушни са по всички въпроси, касаещи Русия на Путин.
  И за дс-Синода, филиал на КГБ-Гундяй!
  И за двойното освобождение/окупация!
  И за 3-ти март,9-ти септември и 10-ноември!
  И за Тръмп, който бил послушник на Путин!
  И за Скрипал, и за санкциите срещу Путин!
  И за окупацията на Крим, Донецк и Луганск!
  И за гьола Белене и руските газови потоци!
  И за неплащането на данъци от Нефтохим и окупацията на пристанище Росенец!
  И за бетонирането и осирането на Черноморието от руснаците!
  И за арендоването на Добруджа от матрьошки и препращането на земеделските евросубсидии в Кремъл!
  И за ремонтирането на допотопната съвеЦка военна техника, несъвместима с НАТО!
  И за …ВСИЧКО!
  Прост въпрос: Има ли друга такава лъжлива държава в ЕС и НАТО?
  Коя друга европейска държава съчетава европейските ценности с почитането на съветската окупация?
  Материалното доказателство за което са стотиците все още стърчащи МОЧАВци и АЛьОШАвци!
  Банкянско-руският Бойковизъм ни го пробутват за европейска демокрация!
  Пост социализмът не са европейските ценности!

 16. в горният пост има една пропусната дума след 5-тия ред:
  ………….. А , дали ако Македония си промени името ,но едновременно с това се откаже от НАТО и ЕС, дали тогава путлеристкият чекист макаренков ще е ПРОТИВ преименуването на Македония? Просто с едно ново име , но пък извън НАТО и ЕС, дали тогава макаренков ще е против това?!??!?……………………………

 17. П.П
  И тъй като изпълнителната власт вече трети мандат е в ръцете на Борисов, той ЕДИНСТВЕН
  е отговорен за всички действия И БЕЗДЕЙСТВИЯ в държавата България.
  Следователно днес името на “лъжко паша” у нас е Бойко Бекапето!

 18. Още малко за московските лъжи.

  Напоследък Кремъл видимо активизира ченгеджийницата си, представяна като РПЦ. В Украйна, България, Македония, Гърция /от където ги изритаха/ и по отношение на Вселенската патриаршия в Цариград, от където също получиха адекватен отговор. И много започнаха да говорят за каноничност.

  А канонично ли е руските патриарх, митрополити и надолу да имат офицерски чинове на ченгета?
  Канонично ли е уж духовни лица да заемат държавни длъжности в сферата на силовите структури, да кажем?
  Канонично ли е уж духовни лица да се занимават с държавен шпионаж навън?
  Канонично ли е уж духовни лица да провеждат експанзивна държавна политика в чужди държави?

  И точно тези седнали да обясняват на света кое е канонично и кое не. Разбира се, всичко изброено е един абсурд за цивилизования свят, но същевременно е характерен пример за бездънната руска глупост, наглост и безочие.

 19. @”лъжко паша”
  В десетката! Съставил/а сте чудесен конспект с неудобни въпроси към ГЕРБ за предстоящи предизборни кампании. Само дето в 114-та по свобода на словото държава нямаме шанс да чуем Бойко Василев да им ги зададе. Но могат поне да послужат като основа на статия, която да разпространяваме сред непрогледналите за несъществуващия антибесепизъм и евроатлантизъм на ГЕРБ.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.