Тръмп се “шегува” с нещастието на цял народ, в чийто инквизитор се бил влюбил

Ще приема за вярно предположението, че президентът на САЩ Доналд Тръмп се е пошегувал, когато е заявил пред свои привърженици на митинг в Западна Вирджиния, че двамата с комунистическия вожд на Северна Корея Ким Чен ун са се влюбили след размяната на писма. Не за друго Тръмп се влюбил в Ким, а защото бил твърд като него.

Ройтерс съобщава, че твърдите привърженици на Тръмп се подсмивали. Разбирали са, че това е майтап, както излиза. Макар самият Тръмп нито за миг да не е дал да се разбере, че само се шегува, оставяйки слушателите сами да се досетят.

Кой с какво се шегува, особено, когато е натоварен с огромна власт, не е шега работа. Както свидетелства в книгата си “Дипломацията” Леонид Брежнев се шегувал при срещите си с Никсън в Москва като му разказвал антисемитски вицове ( типични за СССР, както авторът на тези редове може да свидетелства). Според Кисинджър, самият той от еврейски произход, никак не е било смешно…

Особено трагично е Тръмп да се подиграва с нещастието на милионите репресирани и гладуващи в страната, където диктаторът Ким си организира садистични зрелища за сплашване на непокорните чрез разстрелване с картечница на провинили се пред него роднини. Дали Тръмп разчита на това, че в Народната демократична (?) република изолацията и цензурата, невиждана в никое друго място на планетата, няма да позволи на жертвите на режима изобщо да узнаят за неговата гавра с тяхната съдба? 

Едва ли. Това си е явно част от “стила” на Тръмп, който в предизборната си кампания обиждаше жените, цветнокожите и кого ли не, но получи аплодисменти от привържениците на неговото шоу тъкмо заради това, че бил откровен и не бил лицемер – казвал си, каквото мисли.

Да, политиката изисква понякога лицемерие, от което няма как избяга политикът, заложил на прагматизма в името на важни за милиони хора цели. Да не би на заклетия антикомунист Чърчил да му е било приятно да диша дима от лулата на кървавия Сталин до себе си или на споменатия вече Никсън да му е било приятно да докосва миризливия Мао, известен с това, че никога не се къпе? Нямам как да е било удоволствие за антиподите да се срещат и да се усмихват за пред камерите. Правели са го по необходимост.

Необходимо ли е обаче Тръмп да говори за любов към Ким? По каква принуда го прави? Какви ползи носи това лигавене на американския народ, в който той се кълне?

Да се гавриш с нещастието на един цял народ, държан като затворник и инквизиран от най-жестокия режим на нашето време – макар и под формата на шега, е “откровеност”, която може само да предизвика отвращение у всеки, който не е фанатичен фен на недоразумението, дошло на власт в най-могъщата демокрация на света с подкрепата с най-големия враг на демокрацията Путин. 

35 мнения за “Тръмп се “шегува” с нещастието на цял народ, в чийто инквизитор се бил влюбил”

 1. Мда, ама Кореите могат да направят и повече решителна стъпка, една към друга, заради притискането от Америка, разбира се. Още трябва да се чака, но и да се притиска Яко.

  Още нещо:

  Доналд бил ебал и Даяна даже.
  Ае стига е…
  Да бре, принцесата, дето се таковаше с оня египтянин Доди, дето притежава Херодс, на центъра там.
  https://www.independent.co.uk/news/people/donald-trump-claimed-he-could-have-had-sex-with-princess-diana-months-after-her-death-a6897491.html

  ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ПРЕДУПРЕЖДАВА РУСИЯ:
  “РУСИЯ ЩЕ ПЛАТИ ВИСОКА ЦЕНА, АКО ПРОДЪЛЖАВА ДА ИЗПОЛЗВА ХИМИЧЕСКИ ОРЪЖИЯ СЛЕД АТАКАТА В СОЛЗБЪРИ”!!
  Не знам точно, но май има международен договор за пълно забраняване на използване и притежаване на такива химически лайнарщини, и русия го е подписала и рагифицирала.
  А пък полковник макаров, посланик, се прави, че нищо не знае и няма таквоз нещо в Англията: “Ни Говно ял, ни Новичок мирисал”, само щото са му пратили тайни указания по секретната връзка, да си мълчи и трае.
  https://www.bbc.com/news/uk-45668986

  Как може руския “спецназ” да осере задачата и се изложи толкоз в Солзбъри!: Таймс
  https://www.thetimes.co.uk/edition/world/a-job-for-putin-s-little-green-men-s9bq335bv
  Още едно идентифициране на “толи чипика”, единия от двамата: Рускиня разпознава офицера като “същия такъв”, от овенното разузнаване Гру:
  https://www.bbc.co.uk/news/amp/world-europe-45694123
  И трети шпионин се показва да има в атаката в Солзбъри…
  https://www.mirror.co.uk/news/uk-news/third-suspect-salisbury-novichok-attack-13322805

  А Украинците стискат зъби, и не се предават, докато путя газ пикае: НЯМА ДА ДАДАТ ТЯХНАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА ДА ОСТАНЕ В ГАЩИТЕ НА РУСИЯ, ДА Я ЧУКВА ВСЕКИ ЧАС!
  https://emerging-europe.com/voices/the-geopolitical-divorce-of-the-century-why-putin-cannot-afford-to-let-ukraine-go/

  БРАВО БРАТЯ БРИТАНЦИ!
  БРАВО БРАТЯ УКРАИНЦИ!
  (БРАВО БРАТЯ ПОЛЯЦИ СЪЩО!)

  ДОЛУ РУСИЯ!
  ПРОКЛЕТА ДА Е!

 2. ДАНИЕЛ КАДИК, фондация “Фридрих Науман”, София:

  Политиката на Тръмп
  Боко в Оонето.
  “Черна книга” 2018 за правителствените ни разхищения.
  Пропуснатите у нас чужди инвестиции.

 3. Новините на AWACS обикновено са добри, но този път едната хич не ми хареса: “Русия ще плати висока цена, ако продължава да използва химически оръжия”… Че тя отдавна трябваше да я плати, а на “ако продължава”.
  неслучайно наскоро един от коментаторите на каспаров.ру написа по повод перченето на Русия пред Израел, че е по-добре да не напада малката държава, защото малките са лоши, бият се злобно, жестоко и до последен дъх. А виж големите може да напада – те са добри и внимателно обмислят всяка своя стъпка. Не казвам, че второто е лошо, ама всичко си има граница… Добре, че Путин е неуморим и ще си го получи.

  Чета какво съм написал и си давам сметка, че онзи коментатор хал хабер си няма какви са вождовете на малка (но горда) България…

 4. тръмп е живо олицетворение на крилатата фраза на Чърчил – “няма по-лошо управление от демокрацията , на друго не е измислено” !!! :((( Този шут с диктаторски наклонности легитимира откровени престъпници с власт, защото и той е същият !!!:((( За съжаление , дори утвърдени демокрации като САЩ и Великобритания не можаха да се опазят от тръмп и фараж !!!:((((

 5. Малко извън темата…
  Първо. Но още не мога да определя отношението си към Тръмпи. Хем е шут, прави се на палячо, а така стабилно провежда санкции срещу Империята на злото като Рейгън…. Дори половината да направи като КОКОМ на Регън и….рашките ще ядат пак слама.
  Второ. Появи се извлечение от имотния регистър с името на единия убиец от Солсбъри…. и че притежава жилище в Свети Влас!!!! Майтап ли е или факт?

 6. Разбира се че са се влюбили! Той се влюбва във всички “истински ” диктатори,Дутерте,Рокетмен а и най-големият ,Путягин,той му е баш любовник.Непрекъснатото плюене по свободната преса,демокрацията като цяло,митингите със промитите ред-некове.Всичко това е доказателство за истинските му въжделения,да стане генералисимус Доналд!

 7. Тръмп е играч,който не спазв приетите правила и изисквания. За да внесе нещо ново и полезно в работата,с която се е захванал му е необходима някаква свръх вродена интелегентност,която досега той не доказва. Може би обратното. Такава притежаваха Кенеди и Рейгън.
  Дали Тръмп не следва политиката на републикански кръгове около себе си,или зависимост от Путин? Това ще се разбере до следващите президентски избори.
  Така виждам нещата от моята ниска камбанария.

 8. Един малко страничен поглед относно “бежанската опасност”, използвана от путлеристките популисти в НРБ, ЕС и Англия, а също и от хунският “ариец” Орбан и Качински:
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5BAF65BB01081
  Показани са статистика и причините за бежанската вълна през 2015г.. Като трябва да се добавят още 2 фактора – организираните каналджии , които се ползваха с властови протекции в транзитните държави преди Германия, както и варварският геноцид , върху сирийските градове ,след като Путлер нахлу в Сирия през есента на 2015г..

 9. Проблемът със Северна Корея, и конкретно с Ким и ядрената й програма, показва колко неумел е Тръмп във външната политика. Да оставим настрана създадените от него проблеми с русия и НАТО. Той може да е голям бизнесмен, а и да прави неща в американското общество. Но по външната нещо го няма. Просто иска да си припише бърза заслуга, но без резултат, в случая. Роналд Рейгън първо притисна добре русия и я накара да разпадне съветския съюд и варшавския договор. Тръм още нищо не е направил, не е накарал и Корея да направи нещо. Няма напредък нито в преговори, нито в демонтиране на ядрената й програма. А той вече се изкара първи приятел на Ким. Ако няма критика срещу него, току виж двамцата се покажат в някой курорт, без съпруги, но с мадами, осигурени от Доналд. На лафче за още по-голям политически напредък…

 10. За тези, които търсят връзката между Тръмп и санкциите ще напомня, че управлението на САЩ е разделено на три власти, законодателна, изпълнителна и съдебна. Президента притежава само 1/3.

 11. Дяволът е в детайлите.
  За тези, които търсят връзката между Тръмп и санкциите, да напомним, че управлението на САЩ е разделено на три власти: законодателна, изпълнителна и съдебна.
  Президента притежава само 1/3.Но Президентът Тръм представлява изпълнителната власт, поради което 100% от санкциите се изпълняват от
  президентската администрация!С една дума, връзката между Тръмп и изпълнението на санкциите е 100%!
  Тръмп неотклонно следва предизборните си обещания.
  Във вътрешен план: контролирана миграция, съкращаване ненужната администрация и форсиране икономиката на САЩ.
  И одобрението му сред американците расте, обратно на твърденията на левите медии по света и у нас.
  И на соц. агенциите на Райчевци и Червен-кольовци по всички географски ширини.
  Това е съществена чест от глобалната хибридна война, за която Путин харчи милиарди долари.
  Във външната политика, Тръмп също не се отклонява от обещанията.
  Дисциплиниране на НАТО. Дислокация ,възпираща агресора Русия.
  Путин е в миша дупка след „Закона за санкции от Ада” – S.3336.
  Асад е томахавчен,а Ким вече свали гащите.
  А сервилниченето на Борисов към Тръмп в ООН направо беше комично.
  Затова е истерията в медиите срещу рижият пес Чичо Дончо.

  ” Кажи ми кого ругаеш и кой ти е симпатичен, за да ти кажа ти какъв си.”
  “По неприятелите ти ще те позная.”

 12. Как точно “дойде” на власт това недоразумение Тръмп?!?

 13. Всяко зло за добро! Доброто засега е, че републиканците са на власт! А надежда за нашето спасение засега е събуждането на БГ журналистите!Но, за съжаление,другарите са по-умни от нас.
  Направиха така,че хората да мислят, че вестник “Стършел” не съществува.

 14. Към детайлите на “детайлите” искам да добавя още един, пропуснат по някакви причини.
  На президента му се наложи лично да подпише миналата година законопроект, който отнема правомощията на президента да спре санкциите, освен в конкретни случаи.

 15. Тръмп не е недоразумение, Дами и Господа!
  Тръмп е логично следствие на образователната и медийна политика в САЩ и не само!
  Не може масовото образование и медии да възпитават полуграмотен “материал”, който е лесен за манипулиране, при това с десетилетия и да очаквате от този “материал” да вземе рационално обосновано решение, на кого да даде власт! Популизмът и идиотокрацията неминуемо печелят в такива условия, въпрос на време е да се случи и да доведе до голяма, световна трагедия!

 16. Борисов не е недоразумение, Дами и Господа!
  Борисов е логично следствие на образователната и медийна политика в НРБ и РБ, и не само!
  Не може масовото образование и медии да възпитават полуграмотен “материал”, който е лесен за манипулиране, при това с десетилетия и
  да очаквате от този “материал” да вземе рационално обосновано решение, на кого да даде власт!
  Този “матриал” е годен единствено за партийни активисти и за калинки в администрацията.
  Популизмът и идиотокрацията неминуемо печелят в такива условия, въпрос на време е да се случи и да доведе до голяма, трагедия в България!
  Въпреки това, българинът се оказа невероятно интелигентен!
  Натрапват ни лъжата, че народът постоянно настъпва мотиката и преизбира Борисов, но истината е друга!
  Българинът се оказа невероятно интелигентен!
  Безсилен пред узурпиралите властта и бутафорните избори, българинът предпочита масово да не гласува, видно от последните избори.
  Борисов е узурпирал властта и управлява с едва 16,4% от гласовете на избирателите.
  5 857 006, /или точно 83,6194552% /не са желаели матрьошката на Кремъл,Бойко Бекапето за Премиер!
  И съвсем не е мит, че българите са на второ място в света по интелигентност, след израелците.
  Но на изборите са безсилни пред държавната машина.
  Както са били безсилни германците в ГДР, еднакво интелигентни с германците от ГФР.
  Не можеш да победиш в игра, в която правилата не се спазват от самата държава , на 111-то място по свобода на мисълта, словото и медиите.
  Държавните 100% контролирани от Борисов, а частните в преобладаващ % се контролират от Пеевски.
  Недоразумение ли е Тръмп?
  Дай Боже такива недоразумения!
  Американската икономика рязко дръпна напред!
  Тръмп сложи край на авантите в международната търговия!
  Путин вече трепери от НАТО! Радев и Борисов,също!
  Рублата става вече само за тапети за стени!
  Отново в България ще звучи гласът на “Свободна Европа”!
  По решение на Конгреса, което Тръмп ще изпълни блестящо, както всички решения до сега.
  Поредният звучен шамар към бойковистите, ниновистите, радевистите и вся астальная сволач.
  И глътка свобода на масовият българин, доказал своята интелигентност!
  Масово отказващ да бъде миманс в бутафорните избори, с предварително назначени “народни избраници”.
  Като Пирински, вече 28г…

 17. @ НЕДОРАЗУМЕНИЕТО
  Първата половина на написаното от вас го казах само с “и не само”.
  БСП,ГЕРБ и ДПС управляват с мълчаливото съгласие на още 46% от избирателите в България, които не гласуват.
  Ако “изборите са безсилни пред държавната машина”, все едно казвате, че Ленин е прав, а вече исторически се доказа, че не е и цената бе висока за този урок.
  В САЩ имат нещо, което у нас няма и то е ПЕРФЕКТНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА РАБОТА. Дори най-големият задник(примерно Кардашиан) да изберат за президент, системата ще продължи да работи, защото всеки друг ще продължи да си гледа работата. Та не приписвайте прекалено много заслуги на Тръмп, особено каквито няма.

 18. Остава висящ въпросът за онези точно 83,6194552% от българите, които НЕ СА искали Боко – защо, джанъм, толкова много от тях НЕ СА гласували против? И защо НЯМА да гласуват против – също не ми е ясно.

  Глупости! Интелигентни, минтелигентни…

  Когато те питат дали си съгласен или НЕ си съгласен, пък ти си мълчиш … никой не ти е крив. Тая Русия ни идва дюшеш, щото, нали, не сме ние виновни, Русия е виновна. Идеално извинение сме си намерили. Ние, българите.

  Но пък нищо не пречи да си горд. Левси, Ботев и т.н.

  А Тръмп си слуша съветниците. Те там, в САЩ, имат този лош навик – разработват стратегиии, изпълняват ги… Казал бил, написал бил – ами това са части от пъзела.

 19. Както и да се върти и да се суче, българинът се оказа изключително интелигентен!
  Червените проумяха, че както и да гласуват, Пирински пак ще е “народен избранни” и след 28г.
  Сините видяха, че дори и 120+ да имат в НС, пак няма да има лустрация.
  И московските комундело-еничери продължават да дерибействат на всички нива в държавата.
  Слепите и червени, и сини прогледнаха и видяха, че ТАМ ГОРЕ,пак ОНИЯ, СЪЩИТЕ ще казват кое е
  правилно и неправилно, кое е добро и зло, кое е незаконно и кое не е.
  Като настоящият председател на Конституционният съд и бивш Главен прокурор.
  Борис Велчев е син на Владимир Велчев, член на ЦК на БКП.
  И е внук на Борис Велчев, член на Политбюро на ЦК на БКП.Потомствени матрьошки на Кремъл.
  И затова в БР в ЕС ,и културата и образованието, и бизнесът и правосъдието ни са още комунистически.
  Въпреки, че магазините са пълни, като корекоми и и пътуваме свободно по света.
  И дебилите разбраха, че у нас САМО ФОРМАЛНО е осъден престъпният комунистически режим .
  И днес на дъното на ЕС, с битието на българите се разпореждат пак креатурите на БКП !
  И все по-малко интелигентни българи ще гласуват при този очевидно антиконституционен избирателен кодекс.
  Прост въпрос.
  Нали всички български граждани по Конституция са равни?
  Защо избирателният закон, само за българите в чужбина изисква активна регистрация при гласуване???
  И колкото и да се троли и словоблудства, не може да се смеси водата с олиото!
  И на следващите избори дори повече от 83,6% няма да желаят Борисов, матрьошката на Путин за Премиер.
  Но въпреки това, той ще властва и с по-малко от 16,4%
  И бойковизмът ще продължава да ни се пробутва, като европейска ценност на българите в ЕС.
  Докога ли ще продължава “Мълчанието на агнетата”?
  Исторически ние българите сме се доказали в кървавите крайности…

  „Не оставяйте една несправедливост ненаказана,
  защото в бъдеще ще плащате за нея тройно!“
  /Конфуций/

 20. До Недоразумението!Драго ми “Недоразумение” ,ти явно си от онези дезинформатори които се опитват да отвлекат вниманието от темата.Сиреч темата тук е за оранжевото недоразумение, наречено Тръмп и любовта му ,само призната ,към един убиец / диктатор .Та този диктатор е причинил страдание на милиони хора от собственият си народ! А ти се опитваш да вмъкваш тук Боко -моко за да отклоняваш вниманието.Веднага проличава и неприкритата ти любов към оранжевият путиноиден “пъпет”. Мисля че в групите за братство с Русия / влюбени в Путин би намерил по- вече фенове.

 21. До КГБ-недоразумението USA !Драги ми КГБ-USA ,ти явно си от онези дезинформатори които се опитват да отвлекат вниманието от темата за узурпирането на изборите
  от Бойко Бекапето, чрез нов “хуманен” 9-ти септември на изборите. Тази тема е много по жизнено важна за нас, защото “Бог високо, а Тръмп далеко”
  Драги ми КГБ-USA изобщо не бягам от темата тук на ”
  за оранжевото
  недоразумение, наречено Тръмп и любовта му ,само призната ,към един убиец / диктатор .Та този диктатор е причинил страдание на милиони хора от собственият си
  народ!”
  Темата за Тръмп е изчерпана, освен за КГБ-USA троловете-войници в глобалната хибридна война, за която Путин харчи милиарди долари.
  Тръм сложи ред в безразборната миграция в САЩ.
  Американската икономика рязко дръпна напред!
  Тръмп сложи край на авантите в международната търговия!
  Путин вече трепери от НАТО! Радев и Борисов,също!
  Рублата става вече само за тапети за стени!
  Отново в България ще звучи гласът на “Свободна Европа”!
  По решение на Конгреса, което Тръмп ще изпълни блестящо, както всички решения до сега.
  Поредният звучен шамар към бойковистите, ниновистите, радевистите и вся астальная сволач.
  И глътка свобода на масовият българин, доказал своята интелигентност!
  Масово отказващ да бъде миманс в бутафорните избори, с предварително назначени “народни избраници”.
  Като Пирински, вече 28г…
  Във външната политика, Тръмп също не се отклонява от обещанията.
  Дисциплиниране на НАТО. Дислокация ,възпираща агресора Русия.
  Путин е в миша дупка след „Закона за санкции от Ада” – S.3336.
  Асад е томахавчен,а Ким вече свали гащите.
  А сервилниченето на Борисов към Тръмп в ООН направо беше комично.
  Затова е истерията в медиите срещу рижият пес, патокът Доналд.
  По нареждане от хибридният щаб в Кремъл, темата за “турското робство и Ердоган” е сменена с ” робството в ЕС и Тръмп”
  А ние се опитваме да вмъкваме тук Боко -моко, не за да отклоняваме вниманието.
  Напротив, за да заострим вниманието, че България загива на дъното на ЕС.

  Например, докато ги ожалваме, македонците от началото на годината до днес са се увеличили с 1 427!
  А българите от началото на годината до днес са се стопили с ужасяващите 37 259.Цял един град!
  Та дори на областният център Силистра, населението е 32 868 жители.
  А какво остава за другите общини и градчета в областта…
  До края на годината, ще се стопим с над 50 000 българи!
  А от всичките 257 града на България, едва 25 града са с повече от 50 000 жители!

  Под “мъдрото” ръководство на Борисов,Аспарухова България загива на дъното на ЕС!
  Не е ли ужасно това?
  Неусетно и невидимо…
  Бавно, но сигурно…

  КГБ-USA, веднага си проличава и неприкритата ти злоба към “оранжевият путиноиден “пъпет””.
  Мисля че в групите за братство с Русия / влюбени в Путин би намерил повече фенове.
  Дори не фенове, а направо солдати-тролове.
  Но не и при нас.
  Но все пак, В БЕСЕДКАТА не е лична фейс-бук страница.
  Нито на мен, нито на теб.
  Нали?

  Бъди жив и здрав!

 22. @ недоразумението
  Ще се съглася с тезите ви, с изключение на тази, че негласуването било признак на високия интелект на българина. За съжаление по-скоро е признак на ниската му политическа култура, защото сам/а казвате: Борисов управлява с 16% от гласовете на избирателите. Има и други признаци: споменатият от вас вечен Пирински заедно с цялата му “партия”, отстраняването на малкото свестни политици (и журналисти) от публичното пространство и ред други. За 29 години имитация на демокрация нашият народ трябваше да е разбрал, че единственото му, но уникално силно и ефикасно оръжие, са масовите улични протести.

 23. СИМПАТИЗАНТ/КА НА ДСБ,
  Разбира се, че увеличаващото се негласуване е признак на високия интелект на българина.
  Трябва да си партиен активист, калинка в администрацията или дебил, за да продължаваш да гласуваш.
  След като те управляват с гласове, съизмерими с някакви мистериозни “мъртви души” .
  Защо няма мистериозни “мъртви души”-данъкоплатци в НАП?
  А дигиталните технологии позволяват проблемът да се изчисти за минути.
  Например погледнете CountryMeters в 17ч., днес на 2.10.2018 и ще видите , че у нас всичките българи са 6 987 057 .
  Като имате в предвид, че средната продължителност на живота е 74,8г. и само над 18г. имат право на глас, т.е.
  75.935828877% или 0.75935828877 от всичките, то избирателите днес към 17ч. са били 5 305 680.
  Това са не академични, а пресмятания за 6-ти клас с права и обратна пропорционалност.
  И защо активната регистрация важи само за “чужденците”?
  И защо партийните централи предпоставят избираемите места?
  Та нима за 28г. не се намери поне един по-кадърен от Пирински в БСП?
  Да не говорим за други недоразумения, във всички партии.Например оплюваният от всички депутат Пеевски, който вече втори мандат не стъпва в НС.
  С една дума, трябва да си дебил да продължаваш на играеш на карти,когато си бележат картите.
  Или да продължаваш да играеш на шах, когато ти крадат или сменят фигурите.
  Или да играеш футбол без правила ,и рефер да ви е Борис Велчев.
  И как при тези обстоятелства,негласуването да не е признак на високия интелект на българина?
  Да не би когато в НРБ и ГДР или сега в КНДР се гласува 99,99% изборите да са демократични и справедливи?
  Питам аз и отговор не искам.

 24. С вас си говорим на различни езици. Аз исках само да кажа, че не с 16, а с 0,16% да е избран, Боко е избран и изобщо не му пука, че вие или аз сме били в изборния ден за гъби. С негласуване допринасяте само да се напълни парламентът с боклуци, които си купуват местата в него, вместо да помогнете на шепата свестни политици да увеличат влиянието си. Много незряло мислене е това.

 25. С вас наистина си говорим на различни езици.
  И как така ще казвате, че не с 16, а с 0,16% да е избран, Боко изобщо да не трябва да му пука?
  Независимо кой е бил за тъби или е гласувал?
  При този ИК независимо дали гласуваш или не, парламентът пак се пълни с боклуци като Пеевски например.
  Независимо дали си купуват местата в него,или не!
  А шепата свестни политици/кои са те?/ за да увеличат влиянието си, преди да влязат в парламента,
  трябва да изговорят много ясни послания.
  Например:
  -лустрация.
  -в рамките на месеци, събаряне на стотиците МОЧА и Альошовци.
  -Изхвърляне от учебниците на всякакви славянски измишльотини.
  -Закриване на БАН в този и вид.
  -Двойно съкращаване на администрацията.
  -Преминаване на охранителна дейност,пожарна и гражданска защита от МВР към общините.
  -Максимум за година изграждане на реверсивни интерконектори до всички съседи.
  -Скъсване със социалистическото здравеопазване.Лицензиране поне на 20 конкуриращи се ЗОК. В Германия са над 200.
  -Скъсване със социалистическото пенсиониране на солидарен примцип.Пенсионно осигуряване на личен застрахователен принцип.
  -Съдебна реформа по американски модел с жури.Всякаква корупция ще изчезне и делата ще се решават за дни.
  -Приемане на български “Закон Магнитски”.
  -не неизбежна самоотбрана, а неприкосновеност на живота, имуществото и дома.

  Не много незряло мислене е това, а напрамо е презряло!
  Вече 28г. все едно и също.
  И понеже от НИК-а ви подозирам, че ще ми говорите за Иван Костов, няма да ви казвам, какво направи със 120+ в НС,за да не
  разлайваме кучетата.
  Което явно целите.Нали?
  Питам аз и отговор не искам.
  Независимо дали сте съгласен с мен или не.
  И нека всеки да шета на собственият си акъл.
  Жив/а и здрав/а бъди!

 26. П.П.
  И най-важното послание, което много ясно трябва да изрекат шепата свестни политици/които и да са те!/ преди да влязат в парламента, е
  че ще премахнат социалистическият избирателен закон.
  1./Активна регистрация на изборите.
  Премахване от избирателните списъци и негласуване на “мъртви души”.
  2./Да се даде възможност на всеки да гласува! Независимо от обстоятелствата при които се намира.
  Гласуване по пощата! Както е в демократичните държави от 100г.И цял месец преди датата на изборите!
  Всеки няма електронен подпис, но пощи има навсякъде.Затова никъде не се премахва гласуването по пощите, когато се
  въвежда и електронно гласуване.
  3./Да бъдем ИЗБИРАТЕЛИ, а не само гласоподаватели за една или друга партия според пристрастията си.
  Не партийните централи, по социалистически, да определят избираемите места в бюлетините.
  И тъй като в момента не зависи от “шепата свестни политици” , да подредят листите си по азбучен ред.
  По това ще ги познаем дали са “шепата свестни политици”-водачи, или отново самоназначили се/ или отново назначени?/ вождове.
  Социалистическият закон за изборите, предопределяше разликата на ГДР от ГФР.
  Социалистическият закон за изборите, предопределя разликата на КНДР от Южна Корея.
  Социалистическият закон за изборите, предопределя разликата на Русия от САЩ.
  Социалистическият закон за изборите, предопределя ПРИЛИКАТА на НРБ и РБ .
  Социалистическият закон за изборите, предопределя руската ни орбита, вече 28г.
  Въпреки, че всеки магазин е вече кореком и пътуваме свободно по света, социалистическият закон за изборите,
  съхранява социализма и телените мрежи в главите на хората.
  И брани стотиците МОЧА и Альоша…

  С една дума,ПРЕМАХВАНЕ на СОЦИАЛИСТИЧЕСКИТЕ ПРАВИЛА в Закона за изборите!
  Това е най-важното!

 27. Разбирам доводите ви, но те ме карат да ви припомня друга моя теза от вчера: ако народът ни имаше необходимата политическа култура, щеше да е осъзнал всичките ви искания и чрез уличен натиск да ги провокира. При тези условия татовият телохранител и калинките му нямаше да имат шанс и четвърт мандат да изкарат на власт.

 28. Сега малко конкретика. Чрез Борисов и ГЕРБ библиотекарско-сарайските кукловоди успяха да направят перфектна подмяна на дясното. Сега сме на етап, в който това вече не е достатъчно, защото след 10 години на власт с НУЛА реформаторска политика Борисов/ГЕРБ се амортизира. В момента задкулисно тече безпрецедентна подмяна – този път на почти цялата политическа картинка. Подготвят ни още от същото, но с други лица – Трифонов, Радев, Манолова… Нямам намерение да ги легитимирам негласувайки.

 29. СИМПАТИЗАНТ/КА НА ДСБ,
  Воля Ваша!
  Но дори и да нямате намерение, Вие всъщност ги легитимирате, гласувайки.
  Защото гласувайки, вие легитимирате самият социалистически избирателен закон, въпреки че е очевидно
  противоконституционен, а оттам следва, че е и незаконен.
  Но ДС-Конституционният съд е сляп и глух.
  Естествено, след като председател му е Борис Велчев.
  Легитимирайки с гласуването си незаконният социалистически избирателен закон, Вие легитимирате и Сидеров,Борисов,…Трифонов, Радев, Манолова…
  и вечният Пирински, вече 28г.
  Народът ли ни няма необходимата политическа култура?
  А над 1млн. на Орлов мост и Цариградско шосе?
  А хилядите протестъри цяла година на жълтите павета, провокирани от Орешарски?
  Не народа е виновен, а поДСтавените му водачи.
  Да не би народът да е формулирал Магна Харта и Оксфордските провизии?
  Да не би народът да е формулирал Декларацията на Независимостта?
  Да не би народът да е формулирал ленинският демократичен централизъм?
  Чийто принципи са заложени и в днешният ни противоконституционен незаконен социалистически избирателен закон.
  И гласувайки, всъщност вие легитимирате незаконният ленински демократичен централизъм.
  Това е толкоз просто и логично.

 30. Я стига глупости! Който не е гласувал, изобщо няма право да коментира каквото и да било от политиката. Гласуването е единственият начин при демокрацията гражданите да определят бъдещето си. Негласувалите нямат думата.

  Не забравяйте, че московската агентура в Македония също призоваваше да не се гласува на последните избори. Тук прави същото.

 31. И аз горе писах, че проблясъците на българското общество са масовите му излизания на жътите павета. Но ако сте забелязал, масови протести се получават само СРЕЩУ нещо или някого. Но никога ЗА нещо добро. Признак на висока политическа култура би било ако започнем да се обединяваме около кауза, а не само около общ враг.
  Колкото до мен: аз легитимирам само ДСБ, за които гласувам.

 32. Брях, брях, да не би нарочно да ви е НИК-а СКЪСВАНЕ С РУСИЯ?
  За да продължаваме да сме в руската орбита, гласувайки по социалистическият закон с ленински демократичен централизъм?
  По който гласувахме и в НРБ?
  И самата лексика ви издава!
  “Я СТИГА ГЛУПОСТИ !” ???
  “КОЙТО НЕ Е ГЛАСУВАЛ, ИЗОБЩО НЯМА ПРАВО ДА КОМЕНТИРА КАКВОТО И ДА БИЛО ОТ ПОЛИТИКАТА.”???
  Моля? Та негласуването е законно право, и не отменя никакви други права, включително и да се коментира каквото и да било от политиката.
  Или закона у нас е “врата у поле”, както е и в Русия?
  “ГЛАСУВАНЕТО Е ЕДИНСТВЕНИЯТ НАЧИН ПРИ ДЕМОКРАЦИЯТА ГРАЖДАНИТЕ ДА ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО СИ.”…
  При демокрацията, да!Но…
  Или искате да ни убедите, че путинизма и бойковизма е демокрация?
  Или че с демократичния централизъм в избирателният закон в РБ, НРБ, Русия, ГДР, КНДР… гражданите определят бъдещето си???
  Или че гражданите определят вече 28г. Пирински да бъде вечен “народен избраник”????
  “НЕГЛАСУВАЛИТЕ НЯМАТ ДУМАТА.”???
  Моля???
  Всеки нормален когато му отнемат думата, независимо по кой въпрос, би трябвало да каже
  АЙ, СИКТИР!
  Може и негласно,на ум…
  П.П.
  До сега съм гласувал на всички избори.
  И винаги в “синьо”.
  Но повече доверие никому!
  По този противоконституционен социалистически закон с ленински демократичен централизъм.
  Дори и на Рейгън, ако се кандидатира у нас или в Русия!Или в КНДР.
  И това е мое осъзнато и законно решение.
  При този закон, дори и да направят гласуването задължително, просто ще си плащам глобите.
  Магията на социализма е, че прави жертвите съучастници на мъчителите си.
  В случая, магията на незаконният социалистически избирателен закон е, че прави съучастници
  гласоподавателите, както СИМПАТИЗАНТ/КА НА ДСБ, на партийната централа,узурпиралата правото и да избира личностите-депутати.
  Впрочем така е със всички симпатизанти на партии!
  И г-н Пирински е най-очовадното доказателство за това.

 33. Дааа,ще ти дам кредит за ника! Само там си уцелил в десятката.А иначе това ,да набеждаваш другите в своите грехове (постъпки) е стар КГБ/гестаповски прийом.Както се вижда и останалите във форума , ти обръщат внимание колкото на един досаден ” brain fart”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.