Не съдете македонците строго, те са като нас

Оценките за проваления кворум на спечеления от привържениците на евроатлантическата интеграция на Македония референдум са точно толкова противоречиви, колкото и самата ситуация с победата на желаещите присъединяване към НАТО и ЕС, вписваща се в загубата на легитимността на цялото упражнение.  

Предлагам, преди да (ги) съдим строго, да се огледаме в огледалото на близкото ни минало. Колко пъти и ние “пропуснахме” исторически шансове? Например на първите плуралистични избори след 1989 -та, когато се прочухме като единствената бивша съветска колония в Европа, в която съветската пета колона се перестрои успешно в руска и не само спечели демократичния вот, но и сложи своя отпечатък върху бъдещето ни чрез написването на конституцията и определянето на новия ни национален празник, белязан отново с печата на руското влияние. 

А да не би референдумът за АЕЦ Белене у нас да беше спечелен от проатлантическото  мнозинство, което иначе подкрепя категорично членството ни НАТО и ЕС? Отново тук надделяха проруските настроения под формата на бойкот в полза на кремълския интерес, успял да облъчи с десетилетия мозъците на много българи с  урановата лъжа за страхотните предимства на ядрената енергетика – особено щом е съветско-руска по своя генезис.

Москва има интерес от бойкотирането на референдума в Македония и това е безспорен факт. Но дали трябва с лекота да й признаваме геополитическа победа или трябва да се вгледаме в спецификата на ситуацията в Македония. Да се вгледаме и да си признаем “някои неща”  за себе си( които много приличат на “македонските” днес).

Ние българите страдаме от същата шизофрения като общество, дало категорични доказателства за прозападната си ориентация, но бойкотиращо за радост на путинизма пасивно елементи от тази нагласа по въпроси като зависимата от Русия ядрена енергетика, мегаломанските руски енергийни проекти, антимигрантската политика и съпротивата срещу невижданото от никого измислено от другарите неоконсерватори ( от тандема между властта и опозицията) страшилище “джендър”.

И какво от това? Живеем си раздвоени, водени от вечно раздвоения

между страха си от Путин и неустоимия финансов чар на запада министър-председател Борисов. Защо се съмняваме, че братовчедите няма да успеят и в това подражателство – този път имитирайки България, където лицемерното отношение към запада е продиктувано от материалния интерес, а Русия се класира безпомощно втора по своето влияние, но само на терена на популизма в душите на самия наш управляващо-опозиционен “елит” и онези, които му гласуват?

При съседите ВМРО е срещу евроатлантизма. А у нас ВМРО да не би да не работи за руската кауза с поръчките за руски военни концертни, с кресливите си кампания срещу мигранти и “джендъри”? При тях ВМРО поне е в опозиция, а тук е на власт. 

Ако на Скопие се присмиваме за бутафорните паметници с антични препратки, какво да кажем за себе си по отношение на търпимостта към съветските грозилища, прославящи съветската окупация в София и в много други наши градове, където демонстрират необезпокоявана от  властите ни пълна липсата на национално достойнство, стъпкано от съветския колониализъм в България повече, отколкото сръбският национализъм успя да стори нещо подобно в Македония. 

Никакъв Самуил със светещи очи не може да бъде смокинов лист за позорния факт, че столицата ни и много други градове са напълно превзета територия от руско-съветската монументална героика насред срамното отсъствие на нещо подобно по мащаб и значение спрямо българските владетели и национални герои, изобразявани като джуджета в нозете на съветските великани МОЧА в София и Альоша в Пловдив. 

Македония е малко копие на България приблизително по начина, по който България копира Русия в частта на политическото инженерство по вертикала в държавата, контрола над медиите и  скопяването на съдебната власт. Много се говори за общата ни история, традиции, култура. Но “спецификата” в общите негативи се премълчава практически от всички и тук, и там. Някак си е неудобно да си го признаем, че си приличаме не само по юнаклъка, ината и прочее поводи за нашенска гордост, но и в уврежданията от десетилетния комунизъм, който продължи да властва тук, а и в Македония под различна форма вече в рамките на самостоятелната република след края на югославския експеримент

Така че, по-полека с назидателния тон към нашите съседи. Те са нашето западно подобие в най-лошото, което важи за нас. 

И още нещо по “руската тема”: с какво Русия успя да привлече симпатиите на много българи след шеметния обрат на историята в полза на европейското ни бъдеще? Не само и толкова със спекулациите за “освобождението”, колкото с факта, че не е взискателна към българите. За разлика от Европа, Русия не искаше от нас  промяна, болезнена за мнозина тук. Тя декларативно ни съобщаваше, че си ни харесва такива, каквито сме и каквато е тя – немарливи, враждебни към законите и правилата, подозрителни към външния свят, който си е позволил нахалството да ни изпревари и да ни кара да се чувстваме унизени в изоставането. 

Хайде и ние да опитаме да не се правим днес на големи европейци, които настояват Македония да се промени за една нощ. С такава претенция неминуемо ще отблъснем съседите, от което ще се възползват отново московските продавачи на подправено минало, напарфюмирано с одеколон “Тройной” и опаковано в обещание да си пазим заедно традициите от лошия, прекалено взискателен запад.

 

37 мнения за “Не съдете македонците строго, те са като нас”

 1. Както и да въртим нещата….Масква победи вчера! При внимателен анализ се вижда, че гласувалите “За” са повече от положителните гласове на всеки от досега провелите се избори в Македония… но референдума юридически е провал. Както и номера извъртян от гърците с невнасянето на договора в парламента!

 2. Че македонците са като нас – така е, авторът е прав. Но не е добре да ги подценяваме. Според това, което излезе като информация в испански и британски медии, кампанията “за” и “против” беше доста ожесточена. А Заев се възползва максимално от позицията си на управляващ и агитираше ЛИЧНО от обществената им телевизия. Може би просто здравият разум е надделял… И, също може би, онова, тяхното ВМРО, е “по-истинско” от организацийката на наш Иван.

 3. Наистина, не е редно да съдим македонците, при положение, че изобщо (не) се знае какъв би бил резултата от един референдум “за или против ЕС” у нас, ако БСП (с подкрепата на фуражката- президент)призоват своите почитатели да бойкотират референдума. Едва ли до урните ще отидат повече от 35% от избирателите (ако се съди по активността ), и вероятно 90% от тях ще са “за ЕС”, т.е. както и в Македония.

  Македонската простотия е същата като българската. Разликата е само в това, че докато българската се явява под формата на русофилия, при македонската е българофобия (или гръкофобия – все тая).

  Дано на българофобите (и гръкофобите)да им уврат главите в “техниот” Парламент и да гласуват все пак “за НАТО и ЕС”, а не против “бугарето и гръцето”.

  Случаят е показателен за балканския етнонационализъм изобщо, който може да бъде преодолян само под непрекъснатия контрол и дори – натиск от страна на наднационални структури като НАТО и ЕС.

 4. Международна конференция „УСИЛВАНЕ НА СДЪРЖАЩИЯ ПОТЕНЦИАЛ НА НАТО: източните съюзни държави и усилията на Алианса за гарантиране на тяхната национална сигурност и отбрана”
  Васил Данов
  (А военният шопар на руска копаня дали е присъствал? България нали е натовка държава)

  https://www.faktor.bg/bg/articles/nato-kauza-svyata-kauza-vechna

 5. Добър ден! Иво, много честна, откровена и приятелски дружелюбна статия! Самият аз, четейки я, се чувствам по-умен и някак по-прозорлив! Жив и здрав!

 6. Иво, да си жив и здрав.
  Много умно написано и вярно, за срамотите на нас българите.

 7. Македонците доказаха, че са българи….
  Ама и Зоран Заев доказа, че е българин – изтълкува резултата така, както комунягите – резултата от беленския референдум….
  Колкото да победата на Путин – много условно казано може да се приеме за победа. Това не са Хърватия и Черна гора с адриатическото крайбрежие. Не вярвам Кузя да задими на южния фланг на НАТО в Дойранското езеро. При толкова съществени провали на Русия в последно време, тази “победа” с мед да я намажеш….
  А и не вярвам някой от бойкотиралите референдума македонци да си е мислел за Русия. Мислили са си, че няма някакви си гърци да им казват как да се казват (а кажете, че няма логика) и са бойкотирали на инат – чисти българи…

 8. Ако бяха изчистили няколкостотинте хиляди “мъртви души” от избирателните списъци преди референдума, резултатът от него сега би бил доста по-различен.
  Вместо 37% гласували, примерно щяха да са около 47%.
  Има разлика.

 9. Според мен, основната причина за отлагане присъединяването към НАТО и ЕС са страховете на етнич. македонци по отношение на политическите и културни аспирации на албанското население в границите на Македония. Да си спомним конфликтите между македонци и албанци след разпадането на Югославия и образуването на Косово, които застрашиха стабилността на страната и послужиха като източник на мрачни прогнози за разпадането на Македония. Апропо, страни с открити етнич. конфликти не могат да се присъединят към НАТО и ЕС до уреждането им.
  Брюксел има определени изисквания към страните-членки за правата на малцинствата, които отговарят на духа на европейския мултикултурализъм. Тези изисквания не са съвсем по вкуса на македонците. Постоянен стресор в е и намаляващото етническо македонско население поради емиграция към ЕС и намалена раждаемост.
  Що се касае за умората от последните полит. събития …според мен наблюдаваме (аз бих го нарекла) феномен на „умореното мнозинство”, който е по-комплексен и с по-дълга предистория.
  Естествено, името на държавата се свързва с изграждането на нейната идентичност, но определящи са полит. процеси.

 10. Последната част от статията Ви е страхотна , поздравления !!! Всеки човек иска да му кажат, че е красив, когато е грозен, всеки човек иска да му кажат, че е значим, когато си е обикновен човечец ,… !!! Зрелият човек и зрялото общество осъзнават, че лесен път няма , а без усилия нищо добро не се постига !!! Успех на братовчедите, желая им разум и зрялост !!!

 11. Много скоро макетата ще съжаляват! До десет години албанците ще са мнозинство и това ще е краят!

 12. След като над 50 години са убеждавани къде с терор, къде с фалшификации и чисти фантасмагории, че не са българи, а македонци от сръбската пропаганда, както нас ни обработваха с болшевишката пропаганда, какво очаквате?
  Демокрацията би трябвало да ни е научила, че няма “единствено правилно”, “една идея”, “един вожд”. Така е и с избора на гражданите на БЮРМ.
  Трудно се лети след толкова години в клетка!
  Аз се чудя откъде се възражда изобщо името Македония, при положение, че от над 1500 години(преди разделянето на Римската имеприя)е забравено. След разделянето областта се нарича Мизия, ,след това Кутмичевица, след това България(след падането на ПБЦ).ВБЦ областта е Скопска и Деволска.

 13. Не съдете македонците строго, те са като нас.
  Добре е , преди да (ги) съдим строго, да се огледаме в огледалото на близкото ни минало.
  Но най-добре е, преди да (ги) съдим строго, да се огледаме в огледалото на настоящето ни и на света около нас.
  CountryMeters:1.10.2018г./20:15ч.
  Дигиталните технологии са чудото на 21-ви век.
  Те ни позволяват да знаем, че…
  В момента Америка на Тръмп,когото троловете-путинисти осмиват, благоденства с БВП на глава от населението 49 020 $ с прогноза
  до края на годината 65 738$
  Общият БВП на САЩ са изумителните 16 166 720 863 $
  Само от началото на годината , гражданите на САЩ са се увеличили с респектиращите 1 851 656 и днес са точно 329 760 077.

  В момента Русия на Путин,когото боготворят троловете-хибридчици, има БВП на глава от населението 17 066 $ с прогноза
  до края на годината 22 764$. т.е почти ТРИ ПЪТИ по-малко от САЩ!
  Общият БВП на Русия е 2 500 300 169 $ т.е. 6,5 ПЪТИ ПО-МАЛКО отколкото на САЩ.По-малък дори само от БВП на Щат Калифорния!
  БВП на Русия е по- малък, дори и от на Южна Корея/по малка по площ и от България/,Канада,Бразилия,Италия,Индия,Франция,
  Англия,Германия,Япония…
  От началото на годината ,гражданите на РФ са се увеличили едва с 45 030 и днес са точно 146 495 049.

  Китай е точно 1 399 497 854 човека.
  За икономиката му, тенденциозно се шуми в българските медии.
  Общият БВП на Китай са измамно впечатляващите 15 548 101 253 $
  Защото БВП на глава от населението е 11 110 $ с прогноза до края на годината 14 870$.
  Така Китай се нарежда не само след всички страни от ЕС, но и след страни като Казахстан, Ливан и
  Екваториална Гвинея…

  В момента Турция на Ердоган, когото същите тролове ругаят, има БВП на глава от населението 14 284 $ с прогноза
  до края на годината 22 764$
  Общият БВП на Турция е 1 187 540 339 $
  Само от началото на годината ,турците са се увеличили с впечатляващите 1 036 936 и днес са точно 83 144 150.

  Къде сме ние?
  На дъното на ЕС!И копаем още надолу, въпреки обратното твърдение на медиите, 111-ти в света по несвобода.
  След три мандата на прехваленият Борисов сме вече далече след Румъния!

  С общ БВП от 98 009 800 182 $
  С БВП на глава от населението от 14 027 $ /с прогноза до края на годината 18 601$/ сме не само последни в ЕС,
  но и вече след страни като Науру,Сейн Лусия,Мавриций,Ливан, Екваториална Гвинея и пясъчната Малдиви, където макс. надморска височина
  е 2м./ДВА МЕТРА/Т.е. най-високият им връх е по-нисък от волейболните ни национали…

  Дигиталните технологии ни позволяват да знаем, че в момента населението на България е точно : 6 987 178

  Днес у нас ненавършилите 18г. са точно: 1 681 406
  Днес имащите право да гласуват са точно:5 305 772
  Ако изборите бяха днес, точно: 263 нямаха да имат възможност да гласуват,
  тъй като днес до този час:241 са починали,
  а днес до този час: 22 са ОФИЦИАЛНО емигрирали.

 14. Драги SMS:

  Публикацията за конференцията на Атлантиците у нас показва кои са Истинските Атлантици. Показва също, че мони паси не е никакъв атлантик (като мони сакса), а престорен такъв, както и атлантическия му клуб, която цялата тайфа там е генерирана още в началото на 1990-те от бекапе и десе, придружена от отбор офицери от десе в своя управителен съвет, а и стартирала с финансова подкрепа на мултигруп. Сега продължава май да е държавно спонсорирана, докато Атлантическия Съвет май изнемогва и няма държавно-правителствен гръб. Което отново показва колко евро-атлантическа е държавата и правителството ни.
  С други думи, атлантическия клуб с подставеното лице мони паси бяха създадени от червената партия-покровителка, подобно на разклоненията й във вид на други “опозиционни” на “бе”капе и комунизма партии, а и на такива профсъюзи и други “спонтанни” организации и бизнеси.

 15. П.П.

  Дигиталните технологии ни позволяват да знаем, че
  дори без донорството на ЕС, БВП на глава от населението на Македония е 10 666 $ , с прогноза до края на годината 14 233$
  В момента населението на Македония е точно : 2 089 137

  Днес ненавършилите 18г. са били точно: 502 733
  Днес имащите право да гласуват са били точно:1 586 404
  Но, точно:48 нямаха да имат възможност да гласуват,
  тъй като днес до този час:46 са починали,
  а днес до този час:2-ма са ОФИЦИАЛНО емигрирали.

  Докато ги ожалваме, македонците от началото на годината до днес са се увеличили с 1 427,
  а българите от началото на годината до днес са се стопили 37 259.
  Под “мъдрото” ръководство на Борисов,България загива на дъното на ЕС!
  Неусетно и невидимо…
  Бавно, но сигурно…

 16. Лапсус!
  Нулата е най-важната от всичките десет цифри!
  Измислена от древните индийци, тя ни дава представа и за безкрайно малкото, и за безкрайно голямото!
  И за елементарните градивни частици на атома , и за периферията на вселената.
  Но и възможност елементарно да сгрешим/дори при преписването/ хилядократно.
  Да се чете:
  Общият БВП на САЩ са изумителните 16 166 720 863 000 $
  Общият БВП на Русия е 2 500 300 169 000 $ т.е. 6,5 ПЪТИ ПО-МАЛКО отколкото на САЩ.
  Общият БВП на Китай са измамно впечатляващите 15 548 101 253 000 $
  Общият БВП на Турция е 1 187 540 339 000 $
  Молим за снизхождение към “преписвача”!

 17. Господин Инджев, félicitation!!!
  Без-ми-лос-тен!!!

  “Патриотизмът е последното убежище на негодника.”
  Самюел Джонсън

 18. Поздравления,г-н Инджев,много добър,точен коментар – анализ на ситуацията в Македония.Като е тръгнало на географски уточнения на земите,на мен ми харесва Югозападна България.

 19. Всяко забавяне, което увеличава вътрешните противоречия в Македония, е частична победа за Русия.

 20. Наистина, македонците са като нас, включително в случая.
  Но този път я оплескаха малко повече.
  А и може да се каже, русия постига известен успех, с мащабна информационно-психологическа операция, пропаганда и натиск.

  Още малко:

  Тоя “толи чипика” май бил и още руски “герой”: Участвал в операцията на гру или кагебе там по Евакуиране на предишния президент на украйна, проруския виткур янукович (и тоа като “гоцэ” и румко, престорени демократи)
  https://toinformistoinfluence.com/2018/10/01/russian-gru-colonel-chepiga-allegedly-also-evacuated-ukraine-ex-president-yanukovych-to-russia/amp/?__twitter_impression=true

 21. И името ВМРО освиниха русофилите след 1990. Днес българското и македонското ВМРО на английски може да се превежда като B/ulgarian – M/oskow P/ublic O/rganisation – българо-московска обществена организация. А ние си ги знаем като МВРО.

 22. Както винаги – В ДЕСЕТКАТА!
  РЕСПЕКТ!

 23. За пръв път след последната световна война се видя ясно,че България не е никакъв фактор
  в Македония и по моему “жално” гледа отстрани как сърбите с руска подкрепа свободно си
  разиграват коня в нашия двор с увереността,че така ще бъде окончателно и завинаги.
  Референдумът неопровержимо показа въпиющо високото ниво на сърбоманщина и сръбско влияние сред тамошното
  население,както и безразличието към българската идея(дори облечена в примамливите
  европейски “одежди”)въобще.Забележителен резултат на руската политика,постигнат за българска
  сметка!Резултат,който трябва да отвори очите и отрезви дори най-тъпия български политик!
  България,ако иска да оцелее,се налага да възприеме гръцкия модел политика,или ще върви сама
  срещу себеси,както вече тръгна Македония,към пълната си разруха.Да,не трябва да съдим
  македонците,а – македонизма с неговите благодетели и проводници,който е лъжа,измама,насилие и антибългаризъм – в свободния свят няма място за тези неща!

 24. COUNTRYMETERS, не ни заливай със “тръмпистката” си стЪкмистика, както правят и другите “тръмпистки” пропагандисти , като т.нар. “RADA”, например!
  Ти по нищо не се различаваш от троловете-путинисти и троловете-хибридчици на Путлер, защото точно те подкрепят путлеристкият агент Тръмп.На който Путлер помагаше през цялата предизборна кампания. И даже Тръмп подстрекаваше Путлер да открадне още документи от Демократическата партия, като това е изцяло противозаконно и противоконституционно, и Тръмп трябва да бъде директно отстранен само заради тези предателски престъпления срещу демокрацията и изборите в САЩ!
  Или както казват англичаните – дяволът е детайлите.
  Но някои тролове в блога на г-н Инджев, които , също като теб, подкрепят шпионският агент Тръмп, се вглеждат САМО в дявола , а не в ДЕТАЙЛИТЕ! – Понял, тролварищ “тръмписть”!

 25. Хей ти който се криеш под ника (До countrimeters) – поне си напиши името и не наричай тролове някой от редовните блогари. Колкото до Тръмп в Америка виждат резултата от избиранети му. Ти мисли какво става в България и прави смислени коментари.IIC…..oIL

 26. Този референдум и резултатът му ми напомниха зa нашия референдум за или против АЕЦ Белене – объркващо формулиран въпрос и ефикасна предизборна кампания за масово отказване на избирателите да гласуват. Да се надяваме, че македонските политици ще проявят повече патриотизъм и далновидност от нашите продажници.

 27. г-н I.IVANOV., няма смисъл от “гледането” на “резИлтатите” от “избирането” на Тръмп, с тролската и финансовата помощ на Путлер! А, на теб лично ти препоръчвам да видиш, а не само да “гледаш”, колко пъти бизмесмема Тръмп е фалирал до сега, а също и да му поискаш данъчната декларация, защото до сега той все още не я е представил, дори пред своите “избиратели”, като теб.
  Но , може би , на теб ще я даде, като на особено “усърден” тръмпистки пропагандатор?!?!

 28. Господине! Поне излез с името си а не с нашите имена. А колкото до мен аз съм си дал вота за Тръмп а не за Хилари – ти виж за кой ще гласуваш тук в България не бери грижа за нас в Америка!IIC…..oIL.

 29. ДО COUNTRYMETERS | ОКТОМВРИ 2, 2018, 09:15
  Благодаря ти! Развесели ме!
  Та аз само преписвам от COUNTRYMETERS на ООН, който всяка страна-членка е задължена да го актуализира в реално време.
  И да се пениш , и да не се пениш дигиталните технологии обезсмислиха троленето и “партийната тайна.
  Сбъдна се пророчеството:”И всичко тайно, ще стане явно”
  Парите хвърлени на вятъра от Путин, хващат дикиш само при малограмотните, мързеливите и злобните.
  Впрочем, както всички социализми, комунизми и други кретенизми…
  Развесели ме.
  Бях се вкиснал, след като преписвайки от COUNTRYMETERS на ООН, сгреших с по
  три нули.

 30. иванов, явно не искаш да разбереш това ,което ти пиша. Но това си е твой проблем.
  И направи поне едно нещо ,което ти предлагам – поискай “данъчната декларация” на твоят бизмесмем Тръмп.
  И най-малкото ще с е”погрижа” за теб , когато си платиш за това!
  Но явно присъствието ти в САЩ е било безсмислено, както се вижда от писанията ти. От които се вижда че си останал на нивото на манталитета на гастарбайтерите, които отиват в САЩ само за да изкарат по някой цент. Но все още не са станали напълно натурализирани американци, и са още много, много далеч от това.
  И ти няма откъде да знаеш ,че аз също не съм в САЩ ,като теб! Така че не парадирай комплексарски с присъствието си в Чикаго! Сега света е малък!
  А колкото до другият “тръмпист” , твоят приятел COUNTRYMETERS, кажи му че Путлер търси точно такива “полезни” тръмпистки “идиоти”,като него, които даже не загряват че са само негови пропагандистки лакеи , като даже не се налага да им подхвърля по някоя ръждива копейка за “старанието” им. Така ще останат още повече рубли за Тръмп, който вече е получил няколко милиарда от Путлер и неговите олигарси и чекисти.
  Също так няма нужда COUNTRYMETERS да тролства тук за “дигиталните технологии” и
  и не особено точните прогнози и стЪкмистики на ООН.
  Защото и вашият “оранжев” клоун Тръмп казва,че ООН се е превърнала в социалистическа и комунистическа организация, която само изразходва милиарди долари ,без да има полза от това. И даже иска да намали вноската от САЩ за ООН! И тъкмо Тръмп иска най много реформирането на ООН!

 31. ДО I.IVANOV. И COUNTRYMETERS | ОКТОМВРИ 2, 2018, 23:21,
  Ти изобщо четеш ли написаното?
  И ако “да”, можеш ли да проумяваш написаното?
  Всяка страна-членка САМА актуализира в реално време COUNTRYMETERS на ООН.
  Ти путинист-матросов ли си на амбразурата?
  Или дебил?
  Питам, не за да те обидя, а просто от любопитство.
  Но може и да не ми отговориш.

 32. COUNTRYMETERS, по-вероятно е дебилите да са тези ,които разчитат на стЪкмистиките ,които предоставят различните държави в ООН.
  Но щом виждаш някакъв “смисъл” в тях , можеш да си ги гледаш нон-стоп, денонощно. На други може да им е по-интересно да гледат съвсем други статистики ,като например класациите за свободата на словото и ,за човешките права , за правосъдието и корупцията, вместо да гледат като теб ,колко глави едър и дребен рогат добитък има в САЩ ,или Мексико , според стЪкмистиките на ООН.
  Да не си представяш ,че БОКОвската НРБ ще предостави съвсем точният брой българи ,след като е доказано от над 30 години ,че в БОКОвската НРБ има поне 1 000 000 “мъртви души”, които се използват за фалшификациите на всичките избори, и за всякакви манипулирани стЪкмистики които се представят, след това и в ООН???
  П.П. Поне дай точният линк, откъдето си взел тези стЪкмистики на ООН, за да видим дали си струват “усилията” и времето,които отделяш ,за да се самозалъгваш с тях!

 33. ДО COUNTRYMETERS, | ОКТОМВРИ 3, 2018, 14:36,
  Точният линк e COUNTRYMETERS.
  С него попитай чичко Гугъл.
  И благодаря за отговора!
  От него става ясно, че не само си путинист-матросов на амбразурата,
  но си и путинист-дебил!

 34. П.П.

  Понеже стана ясно, че не само си путинист-матросов на амбразурата,но и путинист-дебил.
  И понеже съм с добро сърце, те уведомявам.

  Там има всякакви други статистики ,като например класациите за свободата на словото и ,за човешките права ,
  за правосъдието и корупцията…както и колко глави едър и дребен рогат добитък, но и всякакъв добитък, плод и зеленчук, сватбена и погребална музика,
  грамотни, неграмотни и дебили и изобщо всичко, каквото те
  интересува.
  Какво
  има не само в САЩ ,или Мексико,
  но и във всяка COUNTRY, членка на ООН.

 35. COUNTRYMETERS, запази си путлеристките квалификации за теб си ,и за твоят “оранжевия” дИбилски вождь – Тръмп, който разчиташе на чекистите на Путлер, за да зомбират с путлеристка пропаганда и путлеристки тролове “тръмпистките” дИбили ,като теб, и другите оранжеви тръпмпистки човекоподони маймуни в САЩ!
  Брой си стЪкмистиките от ООН, пък може и да “научиш” нещо от тях! Но като гледам ,колко назад си в еволюцията , ще ти трябват доста години ,дори за да стигнеш до нивото на путлеристките тролове , които агитираха за путлеристкият агент Тръмп.

 36. COUNTRYMETERS, аз защитавах теб защото някой си разбрал не разбрал какво пишеш те нарече ТРОЛ. Колкото до теб ти скочи срещу мен, трябваше да разбереш че този някой използваше нашите никове или имена. Тук в сайта понякога се появяват КРЕТЕНИ които провокират редовно пишещите!IIC…..oIL.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.