В рашидоидната ни република Рашидов трябва да стане и академик

 

 

ОБНОВЕНА НА 2.10 , 23.30 ч.

 

 

Гласят Вежди Рашидов за академик, а се намират хора у нас, които протестират срещу това настоящият парламентарен шеф и дважды министър на культура да бъде включен в списъка на получаващите хиляди левове пенсия нашенски елитни нотабили. Като кандидат за пенсия догодина, когато навършвам 64 години, не само не му завиждам, но протестирам срещу протестиращите. https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/10/01/3319541_ne_izbiraite_rashidov_za_akademik/

Защо да може Антон Дончев, написал само един роман, пък макар и любим на любителите на “възродителния процес”, да бъде ръкоположен за академик и в това бедняшко качество да бъде включван също на заплата в управителния съвет на голяма строителна компания ( като “строител на съвременна България” вероятно)? А в същото време Рашидов, автор на безброй, направо произведени на конвейр в занаятчийската му работилница малки пластики, да страда от безпаричие на старини, останал само с някакви си няколко милиона лева, спасени героично от него под руините на рухналата КТБ?

Нима и Рашидов не е доказал също безкрайната си преданост към групата на Първанов и Борисов, наследила активите на всевластието си от “Мултигруп”, която управлява България поне от десетилетие насам?

Рашидов е не само заслужил мултак, горд с тази изстрадана с вярна служба титла, но и се сбори с милиционер пред софийското кметство. Направо го наби безнаказано насред демокрацията ни. Това не го ли прави заслужил борец против капитализма и достоен кандидат за академична титла във ваши дни, (не)уважаеми противници на неговото кандидат академично достолепие?

Вие, хейтъри такива ( Рашидов също, като своя шеф Борисов, е научил тази думичка и обича да я размахва напоследък), имате ли изпратени произведения на своето изкуство в Лувъра? Нямате? Защото спазвате правилата на Лувъра, според които там не се приемат за излагане пратки от автори, които  се натрапват и се излагат сами? Е, Рашидов има такива пратки. 

Вие, завистници, можете ли да се похвалите , че сте хора от народа? Не можете. Защото говорите правилен български език. И не псувате на майка в кулоарите на парламента. Рашидов псува като истински човек от народа. А кумир му е новият “човек от народа”, който също не може да говори правилен български, дори когато чете обръщение от трибуната на Общото събрание на ООН,в  написания от грамотни българи текст не му се разбира дали говори за “народа на република България” или за “ Народна република България”. Разбира му се само, че нарича Нелсън Мандела “Мандел”.

Рашидов го обича съдбата. Най-случайно му се уреждат изложби в министерството, което ръководи, във връзка с негова кръгла годишнина. Държавната телевизия напълно без да иска направи репортаж по този повод в сутрешния си блок ( който би трябвало да се казва “Денят не започва без културния Рашидов” ). Рашидов използва този повод да демонстрира свободолюбивата си натура, пушейки в ефир напук на лузърите ( и тази чужда думичка я знае).

Пак (не)  случайно му отпуснали този юли повече от 20 000 паунда да си представя творчеството в Лондон за ужас на “бездарниците и завистниците”, както сам се изрази той.  https://www.segabg.com/category-bulgaria/byudzhett-platil-20-000-paunda-za-izlozhba-na-rashidov-london

Рашидов, освен това, се е представил отлично отдавна пред главната комисия по одобряване на кандидатите за пари и слава в тяхната Болгария, каквато е петата колона на Москва. Категорично е против вандалите, но не срещу онези, които поругават малобройните малокалибрени паметници на жертвите на комунизма, а срещу българите, дръзнали да посегнат на многобройните съветски огромни пластики у нас, заклеймявайки гръмко тези българи именно като вандали. 

Ако си спомняте Борисов нае Рашидов в първия си кабинет като министър, за да има български турчин в него, но заедно с това да се разграничи от омразния Доган, намразен от твърде много избиратели в България. Днес Рашидов, скаран някога със същия Доган, го величае като “командир”, направо “адмирал” на българските турци. Това не показва ли гъвкавост, която си заслужава академичната титла?

Рашидов не веднъж е изтъквал в интервюта своята мъжественост. В този смисъл разбива вредната социалистическата самокритична традиция от безсмъртния виц, според който академиците у нас се броят на “членове”, а прасетата – на глави. Всеки според слабото му място. Вицът се приписва на академик Ангел Балевски, на когото др. Живков – пътеводна петолъчка на Бойко Борисов в политиката, както отбеляза тези дни отново внучката му Жени Живкова- обичал да позволява да разказва политически вицове за разтуха на другарите от Полтибюро. 

Накратко, Рашидов обладава всички качества да бъде качен на още един пиедестал над хейтърите, лузърите, бездарниците, завистниците и всички останали, които “за чеп за зеле не стават” по думите му – все негови сънародници, унизени от факта, че покрай своето подобие Борисов той е абониран за началник на българската култура от близо две петилетки насам. 

В заключение отправям контрапризив в качеството на хе(й)теро – лузър, бездарник, завистник и чеп, който не става и за зеле. Заставам на страната на правдата- такава, каквато е утвърдена у нас. Направете Рашидов и академик. Обратното би било да се окажем обратни на себе си и рашидофоби.  

Long leave Раша, рашизоидите и Рашидов в нашата рашидоидна република!

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ( за приноса на Рашидов за бутафорията в търгашеската употреба на историята, отбелязан от британския “Телеграф”). http://clubz.bg/73884-telegraf_restavrirane_za_milioni_evro_ot_es_prevyrna_bg_kreposti_v_posmeshishte

32 мнения за “В рашидоидната ни република Рашидов трябва да стане и академик”

 1. Отдавна съм на мнение, че в оня ден, когато България скъса със зависимостта си от ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО и наистина стане действителен, а не формален член на ЕС и НАТО и на кормилото на държавата ни застане достоен последовател на Стефан СТАМБОловци, ведно с премахването на всички МОЧИ, като неизменни първи стъпки в провеждането на задължителната лустрация:
  – бъдат обявени извън закона всички русофилски клубове, еснафи, клики, камори и тям подобни сборища;
  – всякакви обществени прояви, свързани с популяризиране, пропагандиране и прилагане на вече обявената със закон за престъпна, комсоциалистическа идеология и практика бъдат инкриминирани;
  – всички държавни отличия и титли, присъдени в периода от 1944 година до тази дата бъдат обявени за нищожни.

 2. Главният Мултак на държавата – и той академик. Както се казва – вижте им академиците и си правете сметката. Смешно и тъжно. И защо не, след като чувам, че Борисов в НЮ-Йорк питал къде е гроба на Винету – искал да поднесе цветя.

 3. Няма как в НРБ(“НАЧАЛьНИЧЕСКА” реСпублика бАлхария) да не изберат ПОРЕДНИЯТ “начальник”-веждито, на ПОРЕДНИЯТ му “начальнически пост и “титла”! НАЛИ!
  И все пак , не трябва да забравяме ,че през последните 75 години, откакто “съществува” НРБ, в близо 50 от тях НРБ се “управлява” от “начальническите” “консерватори” от “народната” милиция – първо тато-ди-тути-каскети, а сега неговият “охранник” – бокоТИКВАТА.
  Те , и двамата, са били отначало “начальнически” “консерви” в “НАЧАЛьНИЧЕСКАТА милиция”, а едва след това са станали и “началнически” косервативни “вождове”, начело на НРБ за повече от ПОЛОВИН век!
  Ето такива са “началническите” КАЗИОНни лево-десни “консерви” в НРБ, както и техните “начальнически” “вождове”, които са “стажували” първоначално, като “косервтивни” “НАЧАЛьНИЦИ” в НМ(НАЧАЛьНИЧЕСКАТА милиция!), и едва след като са станали “върховните” милиционерски “НАЧАЛьНИЧЕСКИ” консерви ,едва след това, стават и “върховниТЕ” , начальническиТЕ , консервативниТЕ “вождове” на НРБ. И така НРБ(НАЧАЛьНИЧЕСКА реСпублика бАлхария) вече 50 години се “управлява” от милиционерските “НАЧАЛьНИЧЕСКИ” “консерви”. И за това е още по-точно да се нарича МРБ(Милиционерска реСпублика бАлхария)!
  И няма как НАЧАЛьНИЧЕСКИЯТ “главен мултак”-веждито, да не успее да стане главен “академичен” мултак в МРБ!

 4. За пореден път България доказва, че няма дъно, което да я спре да пада в (само)унижението си!
  Борисов – премиер и то за трети (!) път???
  Рашидов – АКАдемик???
  Удивителна низост!

 5. На фона на червените академици…..Веждито е по-заслужил! Като направят брат Динев академик ще протестирате ли, или когато му връчиха орден Ст Планина? Знаете ли с какво звание се пенсионира Владко Живков в института по демография на БАН?
  Пожелавам на автора успешно пенсиониране и дъъъъълги години да получава пенсията! Защото не е важно колко е размера на пенсията, а колко време я получаваш! Жив и здрав.

 6. “Поражда се съмнението, че подобна кандидатура е продиктувана от заемания временно от Рашидов пост на председател на парламентарна комисия за култура и медии,
  от това, че е депутат от управляващата коалиция, както и от катастрофалния за състоянието на българската култура факт, че той на два пъти беше министър на
  културата.”, се пише в протеста.
  Какво съмнение ви се поражда, Господа Протестъри?
  Не съмнение, трябва да ви се породи 100% увереност.
  И ако беше адресирано не до БАН, а до Високата порта на султана Борисов, щеше да се получи досущ като картината на Репин за писмото на запорожките казаци.
  За културата на настоящият шеф на парламентарната комисия по култура и медии и дважды министър на культура… пардон, за феноменалната простащина на
  дважды министър на культура, да си припомним само едно от “облагородяващите” му появявания по БНТ.
  Коментирайки медийния империалист Пеевски, по-лани Вежди рече:
  „Всички ли сме роби на един дебел, грозен, на 20 г. милионер бе, да му е.а пу.ката майна.
  Всички ли сте роби на такъв изрод…“
  И сега същият този Вежди се мазни на изрода медиен империалист…

  Нещо не схващам протеста на кандидат- пенсионера г-н Инджев.
  Линията на бедност в България според Евростат е 351 лева.
  Въпреки това, кабинетът Борисов-3, формално за пред ЕС, с ПМС я е определил за 2018г. на 321 лв.!
  Преди дни, социалният министър Бисер Петков.неволно се издаде за политиката на умишлен геноцид към “третата възраст”, провеждана бавно и методично от Борисов.
  Социалният министър Бисер Петков заяви, че в момента пенсионерите са над 2 милиона и сто хиляди.
  И получават средна пенсия от 321 лева и 53 стотинки…
  При праг на бедност 321лв./според Евростат 351лв/.
  Праг, под който настъпват невъзвратими дегенеративни психически и физически промени в човека.
  Едва ли г-н Инджев се е осигурявал за пенсия под 351лв. но със сигурност може да се вярва на министър Бисер Петков, че повечето пенсионери у нас получават
  пенсия под прага на бедност.
  И то не социална, а пенсия за трудов стаж.
  И грижовният бащица Борисов, ускорява решаването от раз, на всичките им земни проблеми…
  По данните на Евростат най-голяма смъртност се отчита в България!
  15.1% към 1 000 души от населението на страната ни.
  Смъртността в България е близо два пъти по-висока от средната за Европейския съюз.
  Ако в ЕС средната продължителност на живота се увеличава до 80,9 г., у нас е намаляла до 74,8 год.
  При сегашната средна продължителност на живот при мъжете от 71,3 год. те ще загубят,ако се осигурява за пенсия.
  Преди смъртта си мъжете ще получат по-малко средства, отколкото са внасяли в пенсионния фонд.

  Политиката на Борисов води държавата към гибел.
  На ДЪНОТО на ЕС,България ЗАГИВА!
  Невидимо,неусетно,бавно, но сигурно!

 7. Как се справяте да не се удавите в отчаянието за бъдещето на народ, чиито учени, артисти, творци, интелектуалци са били галеници на тоталитарен режим с единственото условие да са покорни, дори понякога с компромис за посредственост?
  Колко потупвания по рамото, “снимки пред строя” и почесвания зад ухото струва чувството за личната свобода и справедливост?

 8. Прав сте г-н Инджев. И сте много точен в оценките си, въпреки че вероятно не сте работили в така наречената БАН (Българска Академия на Не(а?)уките). И дано да не сте, защото работата там си е една много тъпа история. Тъй че, ако не сте – блазе ви!

  Днес тази организация е един безкрайно жилав остатък от преди 30 години, когато тъй наречените „учени” въведоха някаква фантастична „демокрация на работното място”, която я няма никъде по академичния свят. Дори и нейната тоталитарна майка РАН (Руската Академия на Науките) не е толкова „демократична”, колкото е БАН. Защото по време на „Перестройката”, РАН само издаде звук, а БАН по стар навик се престара и направи . . . досещате се какво. Преди десетина години (първото правителство на Б.Борисов) БГ-учените от тази организация решиха да се „перестроят” втори път и резултатът – „Пременил се Илия – пак тия.”

  Както и преди 30 години, днес БАН се състои от:

  (1) Стотина „баш-учени = академици”, които се избират помежду си с конкурс (най-често по политически или поне конюнктурни съображения!) и независимо от така наречения научен състав, включващ хиляди учени;

  (2) Неописуема ЕГИПЕТСКА ПИРАМИДА от „небаш-учени = неакадемици ” (тук са хилядите учени), която е досадно-бюрократична за описване. Но точно в тази досадно-бюрократична ПИРАМИДА е заложена светая святих на гореупоменатата „демокрация на работното място”. Тази демокрация е такава, че системата на БАН е ПОЧТИ-АБСОЛЮТНО НЕПРОМЕНЯЕМА. Всеки, който се е опитвал да я промени, в края на краищата се е отказвал.

  За стотината „баш-учени = академици”, тази ПИРАМИДА е непоклатим фундамент, на който те спокойно си живуркат с ежемесечния „калпак с парици над максималната пенсия”, който техният кумир Станишев измисли да им бъде даван завинаги.

  Няма как тарикат като Рашидов да не поиска да се нареди и сред този вид привилегировани. Току виж, че успял.

 9. Според скромното ми мнение с последната си книга “Измамата “Сан Стефано” Иво Инджев десет пъти повече заслужава да стане Академик по история, от колкото този простак Вежди Рашидов, който винаги е бил ибрикчия на простаците на власт. И на оня от Правец, и на този от Банкя.

 10. Погледнах в Уикипедия за Веждито и вижте какво цъфна:

  “По повод на рождения си ден на 14 декември 1996 г. е награден от собственика на Мултигруп Илия Павлов с титлата „Главен Мултак на републиката“.

  По случай петдесетата му годишнина, през май 2002 г., Рашидов е награден с орден „Стара планина“.

  За цялостното си творчество през 2010 г. е удостоен със званието академик на Международната академия за култура и изкуство в Москва, Русия.

  С решение №1120/26.08.2010 на Общински съвет – Димитровград през 2010 г. е обявен за почетен гражданин на Димитровград.

  На 4 юли 2011 г. получава от КАТ – София контролен талон „Водач на МПС без наказания“, известен още и като златен талон. Този талон се издава на водачи, когато нямат наказания за нарушение на правилата за движение по пътищата за период от 6 години.

  Доктор хонорис кауза на Университета по библиотекознание и информационни технологии (2006).

  Австрийски орден – „Златен кръст на Свети Леополд“ (2016 г.)

  Почетен професор на УниБИТ (2018).”

  Особено интересно е, че Вежди Рашидов вече е руски академик и доктор хонорис кауза на библиотекарския. Какъв голям червен боклук!

 11. Поантата. Вежди Рашидов е станал Академик на Международната академия за култура и изкуство в Москва, Русия, докато е бил Министър на културата в първото “дясно”, “проевропейско” и “пронатовско” правителство на ГЕРБ с премиер Борисов. Не знам колко е месечната му руска заплата като руски академик, но колкото и да е, за мен това е предателство и корупция в чист вид.

 12. Тази ве4ер нашия приятел Илиян Тодоров докара Карпов в БНТ при Кошлуков да обявят 4е вкарват руски шахмат в българските у4илища- правилата са същите но при руския шах Царя не се матира, а се ексекутира с Цялото му семейство :))))))))))

 13. С ценните си научни трудове по българска история Иво Инджев отдавна е заслужил да получи от историческия факултет на Софийския университет званието почетен доктор на науките.

 14. Рашидов каза в интервю пред в. “24 часа” , “Неговото (на Борисов) добро отношение даде възможност на едни хора да преминат границите, да развихрят слободията и да го нападнат”…

  Явно за него е доста трудно да премине извън границите на възхваляващите оди към Борисов и Доган.
  Да е жив и здрав да стиска зъби.
  От трън, та на глог.
  Тази вечер в предаването на Кошлуков по БНТ1 ,Путин направи шах с пешката или по скорo c две такива.
  C гросмайсторa Анатолий Карпов уж щяха да говорят за шах ,но отделиха не повече от две минути.
  C мълчаливото съгласие на областния управител на София Тодоров и въпреки лицемерните протести на водещия ,депутатът от Руската дума изплю камъчето.

  Според него България во веки веков и въпреки всичко е Задунайская губерния и Кремъл не е дал съгласие да влезем в HATO ,но понеже през 90-те Москва имала слаби позиции ,от тях да мине.
  Карпов не тропаше по масата като Гундяев но намекна ,че e по добре България да е неутралнa и въобще най добре дa cи помислим хубаво.
  Пaк нямаше кой да отговори адекватнo ,а може би такъв е сценария.
  Kакто в случая с бъдещия академик Pашидов eдва ли ще се вържат много хора ,но e неприятно.Все едно някой е забравил да пусне водата в тоалетната.

 15. Руските свине се държат като … свине:

  https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/ruskoto-posolstvo-se-izvini-che-tehen-avtomobil-gazi-patnite-zakoni-v-sofiya

  Нивото на прасетата в московската кочина е такова. Не е реалистично да се очаква нещо цивилизовано от ушанките.

  Чемодан – вокзал – масква!
  И повече да не идвате в България, боклуци жалки! Не сте добре дошли тук! Стоите си в Кочината и си грухтете на воля. Водкаджии гнусни.

 16. За твърдението на Карпов, че руснаците са дали стотици хиляди жертви за нашето освобождение,би трябвало да го произведат и него академик на БАН. На съшото основание като на Антон Дончев и Веждито. Не са се сетили,не са ги направили “почетни академици”.

 17. Пак за тоя, “толи чипика”.
  Пак руската лъжовна пропаганда, фалшификации, информационна война, мажене и ЛЪЖЕНЕ В МОЖДЕНУРАДЕН МАЩАБ.

  Пак се потвърждава той да е шпионин, за което и випускник на ония там техните академии, Далекоизточната военна, Двоку, в не знам къв си град, Благоевград ли е, нещо такова.
  А и го имало на стената като “герой” “награден”, не от колхоза де, а като овенен.
  А пък като се раздуха за СМЪРТНОТО ОТРАВЯНЕ, и му Махнали снимката от стената. Да де в руски стил. (уж “сталистински” “само” – няма го човека, отпада проблемът)

  Милия турист, дето толкоз искаше да пътува по света да види цръквите на Албиона, из Лондон и другаде, но НЕ Солзбъри..

  https://www.bellingcat.com/news/uk-and-europe/2018/10/02/anatoliy-chepiga-hero-russia-writing-wall/
  https://www.currenttime.tv/a/29521848.html

 18. рашид веждиев…
  Оmg…
  В България Винаги става Обратното на Нормалното. Обратното надделява.
  Т.е., при българите.
  България е най-вече Българите, не географията или подобно.
  И не е виновен “който е дал баницата”.. 1 (това е префъргане на вината от някакво “невинно готино” мнозинство) “асановците са милиони”… затова Номерата обикновено Минават, в крайна сметка поне…

 19. Всички депутати от това Народно събрание, всички министри начело с Премиера на това правителство, като и пРезидента на страната са клетвопрестъпници и национални предатели. Защото всички те са дали Клетва да служат на България, а те служат на вражеска Русия. Оставка, предсрочни избори и никога вече ГЕРБ=БСП на власт!

 20. Един от най-големите (извън политически) проблеми с Рашидов е, че нещо никъде не излиза името му като скулптор/художник в Google нито на английски, нито като се търси в руската мрежа. Има няколко препратки към продажба на малки пластики на доста ниски цени в онлайн аукциони, като цената е отражение на ниските разпознаваемост и търсене. Така че, освен че е петоколонник, Рашидов е и тотално менте. Около което БГ медиите създават фалшив art ореол. (Ако някой знае за негови реални международни награди, успехи, продажби нека ме поправи).
  Ако наистина го изберат за член-кор. и академик ще е тъжна окончателна девалвация на званието. Дончев е вероятен плагиат и послушко, но поне е разбрал че мълчанието е злато, особено ако няма какво да кажеш. А Рашидов е медийно активен отявлен и гласовит простак, без каквото и да е покритие (дори и изплагиатствано).

 21. Вчера изгледах с потрес едно от най-унизителните за България и българите поръчково интервю с бившия шампион по шах и днешен путинов депутат Анатолий Карпов, който от екрана на БНТ високомерно изрецитира кремълските опорни точки на руската пропаганда в хибридната й война срещу България, същите опорни точки, които повтарят като папагали и постоянно пребиваващите разиатци по Черноморието ни:
  “Вие (българите) дори не сте си избирали сами ориентацията си към НАТО, високомерно заяви бившият шахматист, защото в устните договорки със Запада Горбачов бил имал предвид за нас да сме буфер, неутрална “сива зона” около Русия. Горбачов питал ли е някога българите дали искат да бъдат “сива зона”, заблатен ров около руската кочина ????
  След подобно официално изявление на разиатски депутат би трябвало един нормален водещ – българин и един нормален областен управител на София да хванат за яката шампиона по разиатско нахалство и пред камерите да го изхвърлят от студиото, а външно министерство веднага да го обяви за персона нон грата, но в случая пред камерите имаше страхлив джендър и топче употребявана (атакистка) тоалетна хартия.
  В една нормална България би трябвало минути след излъчването на “имперското” интервю пред БНТ да се съберат вбесени български граждани, които да искат лична среща с путинеещият се шахматист…
  Карпов, с изцъклен от вълнение поглед, снисходи да препоръча на българите, че най-безопасно за “българското население” е да сме били “неутрални”, което значи техни, защото би ли могла една неутрална България да удържи без съюзници на набезите на сибирските примати?
  Карпов искал и ферибот през Черно море до Варна и Бургас, защото руските хуни (туристите, де!) искали да почиват у нас с колите си. А интересува ли го чуждият депутат дали и българите искат руски ферибот до пристанищата си? Естествено, че не! Откъде накъде !? Молчать и изполнять!
  По опорната точка “а когда мы вас освобождали” депутатстващият шахматист разказа в подробности хронологията на завоевателните войни на русия по пътя към завоюването на България: първо завзели Крим, после северното черноморие (Одеса), след това Суворов завзел Измаил и чак тогава дошъл редът на България !
  Но, за съжаление, както “водещият”, така и атакисткия патрЕот Илиян Тодоров, известен със зловонието, което разнася около себе си, поради телесна и духовна нечистоплътност, разговаряха с облещения като настъпена жаба-шахматист съвсем спокойно и уважително, сякаш не се беше изплюл върху достойнстовото на българите и лично в лицата им.
  Так держать!

 22. Този АКАдемек вежито РАШИДОВьИЧ за да стане такъв какви трудове е написал? Или труд по ибрикчийство със старата ТАТОВА власт и после в продължение със сегашната МУТРЕНСКА власт и винаги с една цел да бъде в ИГРАТА която носи ПАРАТА. Оказва се че МЕКЕРЕТАТА и ДОНОСНИЦИТЕ на ДС и КГБ лизачите на БКП и КПСС сега са под чадъра на вишестоящите над тях. И такива ръководят в момента България!IIC…..oIL.

 23. Малък off-topic.

  Относно споменаването на фериботите, за чието възстановяване др. екс-чемпион по шах настоява – става въпрос за нещо изключително коварно.

  Ферибот от типа на все още действащия Варна-Черноморск (Иличовск)-Поти без проблем може да пренесе у нас цял танков батальон с всичките му салтанати (автомобили за поддръжка, ремонтни работилници, санитарна част и боекомплект 4 дни!).

  Пехотната поддръжка на танкистите може да бъде осъществена от десантни части на ВДВ. Със самолети от типа Ан-12, Ан-22 или Ил-76 на свърхмалка височина, те няма да бъдат засечени от радарите.
  Че “сините братушковски барети” са у нас ще разберем едва когато почнат да ни стрелят и колят.

  По даннни на БСК и М-во на икономиката, транспортен трафик, който да обоснове икономически изграждането на фериботен комплекс Варна-Новоросийск или подобни нему, просто няма.

  Пред вид степента на инфилтрация на рАЗИЯтски петоколонци по всички държавни етажи, питам се – имаме ли нужда от “вежливи зелени човечета”, които да дойдат да летуват у нас с танковете си чрез един такъв нов ферибот? Др. карпов ни кани сами да усучем въжето, с което “братушките” да ни обесят!

  Pecпект на Стопанина!

 24. НоменКлатиКурчик
  рашид веждиев
  Преди червен, днес боковски или какъв там, но никога не слязъл.
  Няма ли един Син Булдозер да изрине тая пасмина бре! По точно да зарине, во веки веков…

 25. Документални кадри от получаването на наградата “Главен Мултак” и подобни кадри от наши дни или простотията на власт.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.