Граждански призив на МОЧА поиска неговото демонтиране

Храбра българска ръка е резюмирала върху Монумента на окупационната червена армия ( МОЧА) в София искането на българите, чиито мозъци не са поразени от от поразителната слепота за същността на съветската окупация: да бъде премахнат този национален позор.

 

За да се направи такова патриотично изявление на специално осветявания и охранявания с камери, подарени от руското посолство ( както многократно съм отбелязвал)  е граждански подвиг в наши дни след серията от арести на граждани, изявили се с подобни акции.

 

За развитието на медийното отношение по темата за демонтирането на МОЧА свидетелства обаче фактът, че вече не всички обявяват за “вандализъм” подобни патриотични прояви. Самият факт, че названието МОЧА ( предложено от автора на тези редове ) вече си пробива път и в медийното пространство, както се вижда от линка към сайта OFFNews, говори много! https://offnews.bg/obshtestvo/pametnikat-na-savetskata-armia-osamna-s-nov-priziv-da-bade-demontiran-689285.html 

СНИМКА в. Дневник”:

 

zx860_3321460

14 мнения за “Граждански призив на МОЧА поиска неговото демонтиране”

 1. Махането на този национален позор ще стане след махането на избори на другия национален позор, който ни управлява. А може и преди това – зависи от нас, гражданите. Рецептата е известна – свалянето на Жан Виденов. Пак беше през зимата.

 2. Кърти, чисти, извозва.
  тел…

 3. Време е!!!
  Господин Инджев, обърнете внимание на тази стенограма, тя е много показателна за руската политика:
  Разговорите между патриарсите Вартоломей и Кирил по украинския въпрос (стенограма)
  https://dveri.bg/uw8pf

 4. ЧУДЕСНО ПОПАДЕНИЕ И СМЕЛО ИЗПЪЛНЕНИЕ. БРАВО!!!

 5. Време е този ПОЗОР МОЧА да бъде премахнат от София както беше взривен МАВЗОЛЕЯ на ТАРАБАТА. Това трябва да стане и в цяла България където се извисяват разни АЛЙОШИ и монументи възхваляващи ОКУПАТОРИТЕ (БРАТУШКИ) РУСКИ бойци в България загинали от ПРЕПИВАНЕ. Това трябва да стане и с паметниците на Българските КОМУНИСТИЧЕСКИ престъпници след 9.9. 44 година. БРАВО на момчетата написали и задраскали надписите на МОЧА. Учителката по РУСКИ сигурно собственноръчно ще излезе да почисти написаното защото ще има мъмрене пред строя от щефа РЕШЕТНИКОВ. Поздрав за художниците на графити!IIC…..oIL.

 6. Като няма как другояче да си кажем мнението – това е начинът. БРАВО и от мен!

 7. Здрасти Иво, линка към offnews не работи, липсва : след htpps

 8. Стискам ръката, която го е написала! Силно – съобщението има получател!

 9. @Висок: “русофобия”, значи страх от Русия.
  Кой го е страх от Русия?!
  Има ли такива!?
  Та “научната конференция” е проява на русофило-комунистическата сбирщина подчинила България.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.