ПУТИН СЕ ВКЛЮЧИ ЛИЧНО В ПРОПАГАДНАТА КАМПАНИЯ НА СВОИТЕ МЕДИЙНИ ГЬОБЕЛСУРАТИ СРЕЩУ ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ

 

Тази седмица руското самодържие потвърди утвърденото вече впечатление, че разчита на слабите съпротивителни сили на България и я употребява системно като негативен пример. Уж сме малка и незначителна страна, за която руските медии и политици не пропускат да отбележат колко е бедна (макар и всъщност в сравнение с богатите западни държави, но не и с Русия), а се оказваме важен плацдарм за хибридната война на Кремъл.

Това се видя от натрапчивото споменаване на България от страна на Путин, който буквално излъга в цитирано от ТАСС изявление, че България се била отказала от проекта “Южен поток”. Честно казано, щеше да бъде добре да е истина, а не да ставаше дума за протакане и “почесване” по врата, какъвто беше нашият случай. Истината обаче е известна на всеки, който си е направил труда да внимава в руската картинка. А и не се изисква особено внимание, за да стане ясно, че Путин едностранно обяви прекратяването на “Южен поток” в Анкара на 1 декември 2014 г. и избра да допълни наказателната  ( за покрусените корупционери в България ) акция с преименуването на руския проект именно с название, като “Турски поток. В Москва познават отлично болната българска чувствителност, свързана със същите исторически факти ( “ ако ще турско да стане” – и стана, но по руска воля), които кремълската пропагандна така безскрупулно употребява както й изнася в своя полза.

Един от аспектите на злобното подмятане от страна на Путин, който той очевидно не може да осмисли, е че всъщност прави не особено заслужен комплимент на България. Обяви я на практика за дисциплиниран член на същия този европейски съюз, в който разнобоят е основен проблем и целенасочено преследвана цел на руската политика на поощряване на всякакви центробежни тенденции в него.

Да ти се скара Путин, че си прекалено голям европеец, е истински подарък за управлението на Гражданите за европейско развитие на България, които заедно с едни други граждани, пледиращи откровено за европейска деградация на страната, проявиха напоследък склонност да се нагаждат към разрушителните тенденции в рамките на съюза.

Както вече стана дума, тенденцията България да бъде употребявана като боксова круша в стил “бий самара, за да се сеща магарето”, изобщо не е нова. Тя се прояви в примитивизма на пропагандата, произвеждана под формата на документални филми за “европейското иго” в България, финансирани от Руския институт за стратегически изследвания ( РИСИ). Долнопробната сглобка от мнения на български путинофили, представяна като меродавно мнение на целокупния български народ, внушаваше едно: че България пъшка под европейско иго и страда носталгично по чудното си съветско минало.

Досега под телевизионния буламач в “България умира тихо” се подписваше булевардната журналистка от “Комсомолская правда” Дария Асламова, известна със снимките си по бельо в интернет, които сама си разпространява. Или кремълският пудел Юрий Мамонтов, телевизионен пропагандатор, който в “Българската чушка” прави от “изчезването на българската чушка” от пазара ( у нас и в Русия) и заместването й с турска чушка геополитически обобщаващ гювеч, пресолен с лютиви антибългарски коментари на путинофили от български произход, сред които се откроява като най-често цитиран във филма му за чушката Иво Христов, днешният началник на кабинета на президента Румен Радев.

На същото ниво се изяви сега и Путин. Това идва да потвърди, че България е избрана да изпълнява ролята на страдалеца в рамките на руската пропаганда с цел да бъдат сплашвани новите кандидати за сътрудничество със запада. Но на страдалеца така му се пада, щом се дърпа от “вечната дружба” с Русия, както се подразбира.Тенденцията ескалира по време на украинския Майдан,започнал в края на 2013 г. – същата година, през която бе отбелязан най-ниския рейтинг на Путин поради измамата, на която подложи руските граждани при рокадата си на президентския пост с премиера Медведев година по-рано. Пропагадните филмчета с антибългарска и антиевропейска насоченост всъщност служеха за целите на “сдържането” на поривите в Украйна, Молдова и Грузия, пожелали евроинтеграция за ужас на евразийските насилници, от които всеки бяга.

От руските спекулации с българската бедност от няколко години насам отпадна фукнята с кратковременно по-високите заплати и пенсии в Русия спрямо България. Това невиждано през вековете “руско превъзходство” над България удържа “източния фронт” за по-малко от десетилетие. Сега нещата си дойдоха на същото място, където винаги са били: не само де факто ( както си беше дори и по време на петролния бум в Путинова Русия за около десетилетие) , но вече и по статистически данни руският жизнен стандарт пак диша пушилката на българския и руските подигравки над българската ( относителна в рамките на богатия клуб ЕС) бедност, секнаха в Русия.

Пазаруването на български имоти е проява на руски господарски манталитет, демонстриран с просташка надменност от мафиотския кмет на Москва Юрий Лужков в многобройните му интервюта в българските телевизии през първата половина на това хилядолетие. Схемата с кредитирането и поощряването на руснаци да придобиват недвижимо имущество у нас, особено по крайбрежието на Черно море, е част от руската държавна политика за изкуствено създаване на руско малцинство в България Сред него обаче са се притаили и руски инвеститори в собственото си европейско бъдеще след краха на путинизма. Предстои да ги чуем какво мислят едва след като приключи епохата на путинизма. На този етап няма нито един желаещ руски заселник в България да си признае неодобрението на руския режим. На никой не му се яде новичок.

 

Гръмко употребяваната в споменатите по-горе руски пропагадни филми надменна оценка за българите като бедни и продажни неблагодарници не е импровизация на медийните слуги на Кремъл. Тя е устойчива във във времето. И е възходяща. Вече самият Путин влиза в ролята на гьобелсуратите си Асламова и Мамонтов.

Чак му да стане драго на човек от това височайше внимание. Особено ако нашите власти се престрашат да реагират и да защитят европейската част от заглавието на собствената си управляваща партия. https://debati.bg/spetsialno-za-debati-bg-putin-lichno-atakuva-evropeyska-balgaria/

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: https://kafeneto.wordpress.com/2018/10/05/българия-изкупителна-жертва-за-прова/

 

23 мнения за “ПУТИН СЕ ВКЛЮЧИ ЛИЧНО В ПРОПАГАДНАТА КАМПАНИЯ НА СВОИТЕ МЕДИЙНИ ГЬОБЕЛСУРАТИ СРЕЩУ ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ”

  1. До всеки който се самоосъзнава като БЪЛГАРИН. Нека подкрепим масово инициативата от 12 септември на Роберт Алтънов. Във всяка публична библиотека, миниум по няколко екземпляра на “Измамата Сан Стефано”. Купувайте и подарявайте с повод и без повод. Без активна просветителска дейност сме обречени на постоянни, натрапчивания “задирания” и “многоходовки” на т.н. братушки. Във всички посоки.
    https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/D

  2. Здравейте приятели, Моля, прочетете текста и ни подкрепете: Преди време / в коментар в иво.вг / развих тезата да направим паричен фонд за закупуване на около три различни книги на Иво, които да дарим. Сега да продължа. Имам на разположение, за дарения, 13 броя от “Измамата ”Сан Стефано”-Руско-турската поробителна война”. Беше ми предоставено от дарителя правото да определя получателите. И още. Чудех се, как тези книги да достигнат до повече читатели. И реших – получатели на книгите да станат българските разпространители на култура – читалищата. Защото читалищните библиотеки заявяват книгите, за които да получат субсидия, но не е сигурен списъка, нито времето на получаване на книгите. Така ми отговориха в читалищната библиотека в Тутракан, където от името на дарителя оставих един екземпляр. Ако продължим да разсъждаваме в тази посока може да разширим предстоящите дарения с примерно, още две други книги на Иво. Това значи поне 300 броя книги. …. Ако одобрявате тази идея е необходимо да направим фонд за дарения. Предлагам, да вземем решение: Подкрепя ли ме само един човек от сдружението “Приятели на Иво”, значи идеята не е добра и тогава предлагам друго: Нека всеки, който има парична възможност и пребивава в градове, които не са областни, да дари “Измамата ”Сан Стефано”-Руско-турската поробителна война” на библиотеката на местното читалище. Аз лично ще изпратя 12-те останали екземпляри в следните градове: Бяла, Борово, Ветово, Две могили, Исперих, Кубрат, Полски Тръмбеш, Попово, Свищов, Тетово, Ценово.…. И още – Моля, някой който може, да изработи рекламен плакат за книгата. Във всяко читалище където ще отидете вие, мой представител или аз, ще оставим този плакат с рекламна цел на табло за обяви. Ще го прочетат интересуващите се и ще бъдат осведомени хората, които се интересуват от история. И така: Нека, който може да ми изпрати файл с корицата на книгата и например следния рекламен текст: “ИСТИНАТА ЩЕ ВИ НАПРАВИ СВОБОДНИ”… Приятeн ден!

    POSTED BY РОБЕРТ АЛТЪНОВ | СЕПТЕМВРИ 22, 2018, 11:35

  3. Здравейте приятели, Понеже виждам как някои наши съмишленици ме подкрепят, та реших да експлоатирам още малко тяхното доверие, защо? Защото вече втори път прочитам за книгата на Нася Кралевска-“БЪЛГАРИЯ ПОД КОМУНИЗЪМ” и какво, какво-казах си, така и така ходя по разни читалища, защото ли да не измоля някой друг екземпляр от тази книга, та да имам по-голямо оправдание за изразходвания бензин.И така, приятели, ако някой ми изпрати екземпляр от книгата на Нася, аз бих я дарявал заедно с “Измамата САН СТЕФАНО Руско-турската поробителна война” Благодаря предварително! Приятен ден

    Posted by Роберт Алтънов | октомври 6, 2018, 10:49

  4. !!
    Пoследно уточнение по делата водени от жеков и тодоров срещу Стопанинът на БЛОГА НИ в Софийският Районен Съд-Наазателно отделение, бул. Скобелев 23
    тодоров: НЧХД № 3556/2018 г. – 116 състав – съдия Ева Пелова- Трифонова, съд. заседание – 31.10.2018 14:30 ч. – очаквана зала № 31
    жеков: НЧХД № 6989/2018 г. – 133 състав – съдия Цветелина Михайлова съд. заседание – на 21.12.2018 г. от 14:30 – очаквана зала № 28

  5. ХА ХА ХА ХА ХА ХА !!!

    ПУТЯ СТАВА ВСЕ ПО-ЖАЛЪК!
    ДРЕБНО ЧОВЕЧЕ-БОТОКС!
    И не само той, цялата ВЛАСТ ТАМ.
    То да е той единствен.

    Путя се къса да ходи по Индия, из Азия и къде ли не да пласира руски оръжия, газове, тръби, и УМИРА ОТ БОТОКСЕН ЯД, КАТО НЕ СТАНЕ. Нали иначе няма да има мангизи за кремълски танкове, ракети, информационни и истински войни! Паради на “освобождения”. Откъде ще ги изсмучат иначе – от задниците си, или от палците?
    Той преди “посъветва” българите в едно нагласено интервю през 2016 г. “да не си гълтат езика” а там в Брюксел да се опълчат на ЕС и доведат обратно Южен поток.

    Кремъл газ пикае сега! (за старите стъклени ламБи става въпрос)
    Включително и заради България.
    Но не като про/руска България!

    ПОЗДРАВЛЕНИЯ НА ИВО !!

    РУСКА БРЪКМА, МИГ-29 (любимец на п/резидент румко, и той на него) пада и се разбива:
    https://defence-blog.com/news/russian-mig-29-fighter-jet-crashed-near-moscow.html

    ПОРОШЕНКО ПО CNN БЪЗИКА ПУТИН:
    БРАВО ПЕТРО!

    “През 2013 г. подрепата на украинците за членство на страната в НАТО бе 16%. Сега тя е 54%”.
    “През 2013 г. подкрепата на украинците за членство на страната в EС бе 33%. Сега тя е 74%”.
    “Кой направи това?”
    “Путин”
    “Така, че, благодаря ти, госин путин, че направи Моята Страна повече Европейска” !!

    Повече Eвропейска става Украйна.
    Но не повече като “боко-евро-гражданска” Такава.

    СРЕДЕН ПРЪСТ!
    ЗА ПУТИН!
    ЗА КРЕМЪЛ!

    https://ru.tsn.ua/politika/poroshenko-poblagodaril-putina-v-intervyu-na-kanale-cnn-1225515.html

  6. Южен поток НИКОГА нямаше да бъде спрян , ако това зависеше от (евро)балкянският “вождь” на (евро)балкянската НАРОДНА реСпублика бАлхария(еНРБ) – бокуТИКВАТА.
    Той сам казваше преди 4 години,че той щеше да построи Южен поток, защото тогава Орешарски трябваше да го спре, заради предупрежденията на ЕК срещу неспазването на изискванията на енергийната политика на ЕС от Путлер и Газпром, както и санкциите заради Крим.
    Така че МУТРОмилиционеропитека бокуТИКВАТА никога нямаше да спре Южен поток, а и спирането на всякакви проучвания за газови и шистови находища , и газови хидрати са де-факто и де-юре спрени през трите “мандата” на (евру)балкянският “вождь” – бокуТИКВАТА! което само потвърждава ,че бокуТИКВАТА е за ТОТАЛен МОНОПОЛизъм на Газпром в еНРБ(еврубалкянска Народна реСпублика бАлхария!)!
    Още повече ,че Путлер сам спря накрая Южен поток , преди бокуТИКВАТА и неговите “граждани” за (евру)балкянско “развитие” на НРБ да започнат своят мандат с Реформаторският блок, в самият край на 2014 година.
    И сега МУТРОмилицинеропитека бокуТИКВАТА иска по всякакъв начин да продължи да строи Южен поток , под една или друга форма. И за това няма все още и никакви газови връзки със съседните страни, освен транзитните газопроводи на Булгаргаз ,който е всъщност само монополистичен клонинг на Газпром на “територията НРБ”!!
    Всеки може да види ,че при бокуТИКВАТА няма нито нови газови и шистови находища, нито нови газопроводи и терминали за СПГ. НИЩО!
    При бокуТИКВАТА има само МОНОПОЛен газов транзит и газов МОНОПОЛизъм на Газпром в бокУвската еНРБ!
    И може би ще е най-ТОЧНО (еврУ)балкянският “вождь” – бокуТИКВАТА, и да преименува своята “партия” – герб , на – “ГАЗпромовциТЕ за (евро)БАЛКЯНСКА реСпублика бАлхария”!!!

  7. РУСИЯ ИМА ИНТЕРЕС БЪЛГАРИЯ ДА ФАЛИРА!
    България наистина фалира постепенно, но сигурно.
    Триадата обхваща всички административно-финансови ниши. Окупира институциите на сигурността и икономиката.
    Всичко това става с любезната помощ на Русия и нейните агенти-български политици и олигарси.

    https://www.mediapool.bg/rusiya-ima-interes-bulgaria-da-falira-news223175.html

  8. Колко са богати руснаците можеше всеки да провери това лято на нашето черноморие.Бедни като мишки!
    Толкова са зле,че търговците вече не ги броят за клиенти.Истината е,че преди Кримнаш руснаците бяха се позамогнали д
    малко(Но и това не беше кой-знае какво.Една продавачка в Москва взимаше 600 usd тогава,което беше съимеримо със заплатите в София)Но таваришч Путя лично се погрижи за тях.
    Относно имотите им по морето -продават се поголовно понякога на половин цена.Но трудно се намират клиенти.
    Това обаче го знаят малцина.Рашанската пропаганда си бичи като за световно а булгаристанеца както винаги не занае на кой свят е.

  9. Где го чукаш,де се пука?В катастрофа с хеликоптер при лов,загива зам.Главния прокурор на Русия,заедно със сина си.Зам.Главният е отговарял за разследването на опита за убииство на Скрипал.Зачистването започна…

  10. Още малко:

    ПУКАШ ГО – ТО ПРОДЪЛЖАВА ДА /СЕ/ ЧУКА!
    След Солзбъри – Шпиц, Швейцария.
    След Швейцария – Хага, Холандия.
    После?

    (ПАК) ГРУ – (ПАК) РУСКИ ШПИОНАЖ В ЕВРОПА – СКРИПАЛ, НЕДОВЪРШЕН – ЧЕТИРИМА “ДИПЛОМАТИ” В ХОЛАНДИЯ – ЗАЛИЧАВАНЕ НА СЛЕДИ СЛЕД НОВИЧОК, ПРОИЗВЕЖДАН И СЪЩЕСТВУВАЩ ЕДИНСТВЕНО В СЪЩАТА РУСИЯ (любимка-меденка на боко, румко, сайдера, курлела и останалите от тайфата)

    Американски, Британски, Холандски, сега Израелски, и още там (но не тук) шпионажи казват заедно още по въпроса, ЕДНО И СЪЩО:

    Четиримата “дипломати”, пратеници от русия, имат дипломатически паспорти с поредни номера. Те са от един “отряд”. Така са подали за, и получили паспортите.
    Един от тях носи топ-лап с подробности за операцията. Но в компютъра, заловен в Холандия, има и за една предишна руска операция в Европа. Която изглежда уж различна. Но НЕ, тя не е. Това е ОПЕРАЦИЯ ПО ПРИКРИВАНЕ НА СЛЕДИТЕ ОТ СВАЛЕНИЯ С РУСКИ “БУК” НАД УКРАЙНА МАЛАЙЗИЙСКИ ПЪТНИЧЕСКИ САМОЛЕТ МН-17. ДОКАЗВА СЕ ОТ ДАННИТЕ В КОМПЮТЪРА: САМОЛЕТЪТ Е БИЛ ОБЪРКАН, ОТ МИЛИТЕ “ОСВОБОЖДАВАЩИ” РУСНАЦИ, С УКРАИНСКИ ВОЕННО-ТРАНСПОРТЕН, СРАВНИТЕЛНО ГОЛЯМ САМОЛЕТ, ПОДОБЕН, ПЪЛЕН С УКРАИНСКИ ВОЙНИЦИ.
    ОТНОВО КИРЛИВО-СМОТАНЯШКО ИЗПЪЛНЕНИЕ!

    Четиво за напреднали.

    https://twitter.com/IntelliTimes/status/1048487494570860545?s=19

    Ние продължаваме да сме на руска страна!
    “Не дразвим” – заемаме страната на кремъл!
    ПЕТРО ПОРОШЕНКО “ДРАЗНИ” – Той Казва ИСТИНАТА Право!
    Той се СТРАХУВА от лъжата.

  11. @ФИЛИП НАРЛОУ

    И аз го усетих същото това лято. И нервнички ми се видяха.. 🙂

  12. След историческата среща на Тръмп и Борисов,в залата на ООН,
    увековечена за поколенията със снимка в гръб…
    След тежката дипломация в кулоарите на ООН…
    …Борисов влиза в бризък бар да разпусне и подвиква на келнера:
    -Ей,тий!
    И му носят осем чая…

  13. Официалният ръст на джуджето е 1.70 м. Но както всичко руско – и това се оказва лъжа. Истинската му височина е държавна тайна. Посмейте се 5 минути:

    https://youtu.be/bofjOsc1_gI

  14. Извинете, грешка. Това е клипчето с най-високото джудже:

  15. Може ли някой да каже кой,кога и според какви мотиви е квалифицирал Република България за “европейска държава”.И дали влизат в тези мотиви 85-тте символа на съветската окупация през септември 1944г.Тази верига от Альоши е ЕДИНСТВЕНАТА В СВЕТА КАТО КОМПОЗИЦИЯ(строеж) и ЕДИНСТВЕНАТА ПО ПОЧИТАНЕ НА ЧУЖДА АГРЕСИЯ И ВОЕННА ОКУПАЦИЯ………..

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.