Дянко Марков е лесна мишена, обърнете внимание на доказания антисемит граф Игнатиев

Полемика се развихри около името и миналото на 96 годишния бивш депутат  преди няколко години и бивш  легионер от времето преди съветската окупация на България  Дянко Марков във връзка с намерението на Министреството на отбраната да го награди. 

Цитирам острието на днешната червена пропаганда Александър Симов така, както се изказал по въпроса в коментар, препечатан в  е- vestnik.

“Наградата за легионера антисемит Дянко Марков е оправдание на концлагерите

Александър Симов

Министерството на отбраната ще връчи официална награда на легионера Дянко Марков.

Не ми достигат думи, за да опиша какво политическо падение е този акт. Това е позор, безчестие и реабилитация на най-тъмните страници на българската история.

Мога до утре да разказвам за мрачното минало на „наградения”, за неговите мракобесни антисемитски възгледи и за начините по които Съюзът на българските национални легиони осъществяваше своята мисия. Но ще припомня само едно. Като депутат в 38-ото Народно събрание през 2000 година същото лице разпалено обяви: „Депортацията на враждебно население (разбирай евреите, депортирани от Македония – б. р.) не е престъпление”.

Това е оправдание на Холокоста и на концлагерите едновременно. Не се заблуждавайте, че е нещо друго. Междувременно обаче от няколко години насам представители на ГЕРБ (евронедоразумението Андрей Ковачев) кадят тамян на Марков, който продава биографията си с лъжовни фрази като: „Оцеляхме, защото бяхме добри хора“. Намерете изданията на Легионите и там вижте каква добрина лъха от дянкомарковците.

Особено позорно е, че тази награда се връчва от Министерството на отбраната, където Красимир Каракачанов продължава да държи на служба откровения нацист Иво Антонов, прочул се със снимките си, вдигнал ръка за хитлеристки поздрави. Преди около година пуснах актуален въпрос по темата до Каракачанов. Той се оправда, че Антонов бил съвестен служител. Между другото – чел съм стратегията на поведението на Адолф Айхман в Йерусалим. Странно, там той твърди абсолютно същото.

Фактът, че българската държава може да даде награда на един антисемит и фашист за мен е най-голямото интелектуално дъно до което можем да стигнем. Това е политическо безумие, което може да бъде преодоляно единствено с оставката на Каракачанов.

Този път не говорим за нещо банално или ежедневно. Тук говорим за заигравка с най-демоничното минало на Европа.

И пак ще повторя основният проблем на прехода. Преди да се пеним за декомунизацията май трябваше да помислим за дефашизацията…”

Сега, без да става дума за Дянко Марков, с когото практически не се познавам ( направих преди 3 години неуспешен опит да науча нещо от него за почетния лидер на легионерите генерал Христо Луков, оказал се чичо на майка ми по нейни предсмъртни признания през 2013 г. ) предлагам – при това без обратна гледна точка за заклеймения Марков- въведението на книгата ми “Измамата “Сан Стефано”, която същият Симов оплю в свой подобен на горния коментар. Симов се похвали, че не е чел книгата ми, но я заклейми по подобен начин без да “забележи”, че в нея става дума за един истински основополагащ, награден с огромни почести в България руски антисемит, създател в лично качество на държавно спонсорирания  антисемитизъм в Русия близо полови век преди подобни на неговите антисемитски закони в Русия да бъдат имитирани в националсоциалистическа Германия. 

Избирателното заклеймяване на Марков, при това не на основата на негови конкретни провинения, а заради обвинения в съпричастност към колективна вина, прави слепотата на симоваците прозрачна: ако някой е путинст, като тях- например Сидеров, то той е “брат по оръжие”, пък ако ще и да е писал книги с антисемитско съдържание, като “Бумерангът на злото”. Тази избирателност е толкова типична за гьобелсуратите от петата колона на Москва у нас, че не се нуждае от обяснение.

Учудване буди, обаче, пълното мълчание на еврейските организации относно кумира на русофилщината у нас Николай Игнатиев, родоначалник на антисемитското законодателство в държавата, чийто посланици поднасят цветя в наши дни на неговия паметник в София и настояват пред българските власти за още такива знаци на почит към този антисемит, избран от Кремъл за патрон на руската дипломация.

Който иска да се бори с корените на антисемитизма на принципна основа, трябва да има доблестта да го направи по трудния начин срещу противник, като руската пета колона у нас. Немощният Дянков е лесна мишена за превръщане в хипербола за някакъв фашистки реваншизъм, докато руската пета колона е мощен инструмент за влияние в полза на руския реваншизъм спрямо отскубналата се от московския контрол европейска България. 

Прилагам откъс от “Измамата “Сан Стефано” за онези, които не знаят или се правят, че не знаят кой е всъщност Игнатиев.

ГРАФ ИГНАТИЕВ, БАЩАТА НА РУСКОТО АНТИСЕМИТСКО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО, ВЪВЕДЕНО ПОЛОВИН ВЕК ПРЕДИ НАЦИСТКОТО В ГЕРМАНИЯ

Руският държавно спонсориран антисемитизъм предхожда нацисткия в Германия с половин век. Бащата на антисемитското законодателство в руския Трети Рим е на практика учител на Хайнрих Химлер в нацисткия Третия райх.  

Става дума  за проваления на дипломатическия фронт заклет реакционер и антисемит граф Николай Игнатиев. Издигнат е за министър на вътрешните работи след фиаското на неговия ялов договор от Сан Стефано, превърнат в наши дни в апотеоз на руското влияние в България.

Държавно спонсорираният антисемитизъм в Русия има своя баща в лицето на  Николай Игнатиев. В България, горда със спасяването на своите евреи в наши дни до степен, че този факт е превърнат в българска автореклама пред цивилизования свят,  истинският образ на антисемита и краен реакционер Николай Игнатев, е напълно неизвестен. Пазен е в дълбока тайна от русофилското статукво у нас, за да не прогледнат българите за истината. Четящите тези редове могат да попитат когото и да било около себе си и ще се уверят, че наистина никой не е чувал за антисемитизма на министъра на вътрешните работи на Русия Николай Игнатиев, узаконил гоненията на евреите в Русия след като се е самообявил за “освободител” и “благодетел”на българите.  Или поне за такъв ни го представя русофилската пропаганда. 

Игнатиев изпада в немилост пред Александър II веднага след фиаското си от Сан Стефано. Фалира безвъзвратно като дипломат, чието дело е било ревизирано само три месеца след 3 март 1878 г.  на конгреса на Европейските сили в Берлин през лятото на 1878 г. . Провал, предопределен от предварителните тайни договорки на Русия с Австро- Унгария и Великобритания срещу евентуалното възникване на голяма България. 

Близо три години по-късно Игнатиев е награден за заслуги към руското мракобесие от новия император Александър III с поста министър на държавното имущество. Броени седмици след като на 1 март 1881 г. загива при атентат царят Освободител ( на крепостните роби в Русия) Николай Игнатиев става по волята на новия император министър на вътрешните работи. 

Генерал Игнатиев е издигнат за заслуги в борбата му срещу евр(оп)ейското влияние като най – виден представител на руското мракобесие. Доказал се е като върл реакционер още като дипломат на Балканите, воювал  “ с болка на сърце” срещу проникването на европейско влияние сред народите на полуострова. Натоварен е в ролята на водещ руски православен фундаменталист и радетел на идеята за подчиняването на славяните на руските имперски интереси да бди в самата руска империя да не покълне европейско влияние. Това го прави особено актуален за реанимирана употреба от страна на съвременната кремълска пропаганда в България за нуждите на московската антиевропейска и антизападна доктрина в усилията на Москва да насъсква България срещу нейните западни съюзници. 

Николай Игнатиев се самоопределя като заклет антисемит в интервюта с меродавни автори. Сред тях е английският журналист Чарлз Марвин, който познава Русия от 16 годишен. Живее там с баща си, нает като инженер по проект на река Нева. Научава руски по време на своя 6 годишен престой, продължил до 1876 г. От в. “Глоуб” го наемат като кореспондент за година и половина в Санкт Петербург. Завръщайки се в Лондон е приет на работа във външното министерство. Доверяват му на 29 май 1878 г. да направи копие от тайната сделка на Великобритания с Русия, подготвена за подялбата на плячката от Руско-турската война ( за сметка на българите), обявена по онова време. Чарлз Марвин предоставя още същата вечер резюме на документа на в. “Глоуб”. Скандалът принуждава премиера Солсбъри да заяви на 1 юни в камарата на лордовете, че публикацията е лъжа. На 14 юни “Глоуб” публикува пълния текст на срамната сделка с Русия ( за българска сметка). Храбрият журналист Чарлз Марвин е арестуван на 26 юни, но три седмици по-късно е освободен поради липса на доказателства за извършено престъпление. След това журналистът публикува пълни разкрития как Англия и Русия тайно са се договорили на 31 май 1878 г. за подялбата на балканското наследство на победената от Русия Османска империя.

Чарлз Марвин интервюира министъра на вътрешните работи на Русия Николай Игнатиев през 1882 г. и му задава въпрос за отношението му  към евреите. На което Игнатиев отговаря:

„Евреите сами се обявяват за общност. Те имат свои собствени обичаи и навици и не биха следвали тези, установени в Русия. Те са държава в рамките на държавата. Как бихме могли да се справим с подобен чужд елемент?“  

  Чарлз Марвин пита за уточнение:

„Но недоволството е, че Вие няма да позволите на евреите да се възползват от привилегиите на останалите граждани на Русия”. 

На това министър Николай Игнатиев отвръща с кратка лекция по отношение на “мръсния евреин”, който  “угнетява хората” и заслужава да бъде изгонен от Русия ( както и става с 1 милион евреи след погромите от май 1881 г. в руската империя):

“Ако сте живели в Южна Русия тогава ще знаете какво е евреинът. Той е мръсен, облича се различно от всички останали, организира свое собствено общество и угнетява хората. Както отбелязах преди време пред една делегация, която ме чакаше – да уважаваме изгонването на евреите от определени градове и територии – как бих могъл да накарам хората да те приемат ако ти правиш всичко по силите си, за да ги накараш да те мразят и отлъчват?“  (Чарлз Марвин, „Руското настъпление към Индия“, разговори със Скобелев, Игнатиев и други изтъкнати руски генерали и държавници, централно азиатския въпрос, Лондон, Законът Сампсън, Марстън, Съърл и Ривингстън, 1882, стр. 233.)

За същото свидетелства и Уйлям Томас Стийд, известен и като писател, предвидил катастрофата на “Титаник”, загинал отгоре на всичко въпреки прочеството си в катастрофата на борда на същия този кораб през април 1912 г..

“Генерал Игнатиев има често посещения от равините, когато е Министър на Вътрешните работи, и в своите интервюта с делегациите той се изказва по обичайния си начин. Той им казва, че когато равините ревизират Талмуда и  прочистват пасажи, които учат евреите, че вярата не трябва да се поддържа чрез идолопоклоничество, те самите могат да се върнат и да помолят да им бъдат възстановени и да споделят именно привилегиите на идолопоклоничеството. „Ние страдахме под робството на Египет,“ казват равините. „Но“, язвително отвръща Игнатиев, „ако е така, защо не си излязохте от Египет? Къде беше вашия Моисей? Аз бих бил твърде доволен да му дам всичката власт да заведе вашите хора в земите на Ханаан. Фараонът не би ви пуснал; аз, от друга страна ще изпитам задоволство да ви дам всяка възможност да заминете.“ W.T. Stead, “Truth About Russia”, London, 1888, Cassel and Company, Ltd, pp. 305

Не само английски източници разобличават Николай Игнатиев като баща на руския държавно планиран антисемитизъм, еманация на руската реакционност от края на 19 век. За погромите над евреите в руската империя, прогонили един милион евреи само за година след като Игнатиев оглавява борбата с “еврейското влияние” в Русия, свидетелстват и руски източници ( пълният текст на статията за онези русофили, които могат да четат на руски, публикувам в оригинал в приложението в края на книгата).

П.С. Надявам се колегата Иван Бакалов да публикува този текст в e-vestnik  като право на отговор не в защита на когото да било, а като противодействие на лицемерната поза на съвременните поклонници на русофилщината, заредена с вековен антисемитизъм, практикуван в Русия като държавна политика далеч преди неговата ескалация в нацистка Германия.   

22 мнения за “Дянко Марков е лесна мишена, обърнете внимание на доказания антисемит граф Игнатиев”

 1. Дянко Марков е един невероятно чист човек. Познавам го лично. Морални дегенерати като Симов не са достойни дори да произнасят името му. Дянко никога не се продаде на комунистите,въпреки тежките репресии върху него и семейството му, нито се корумпира. Беше депутат от СДС , но в резултат на апаратните игри на Йордан Соколов / една черна за СДС фигура, само да спомена че той и Васил Гоцев натрапиха на Костов Филчев за главен прокурор/ беше изолиран и почти нямаше никаква реална власт. Мога само да кажа , че ако в СДС имаше повече хора като Дянко, България щеше да е друга.

 2. Още веднъж, докато е бил посланик в Истанбул, 1864-1877 г. Николай Игнатиев нито миг не е бил “граф”. Всъщност, той става “пълен” посланик там по-точно от от 1867 г., а преди това, 3 години е “непълен”. Който не вярва да провери.
  Дипломатическият му край-фиаско идва в хода на войната Русия-Турция през 1877 г., продължила още една година. През същата 1877 г., когато руските войски зе запъват яко на Стара Планина и Плевен, от “центъра” в русия е намерен виновник, и това е Игнатиев. Той веднага е уволнен като посланик и извикан и оставен в русия, столицата санкт петербург. Вината му, по обвинението от царското правителств, е че е информирал като посланик от Истанбул, че войната ще премине леко, т.е. руските войски ще прекосят полуострова без да срещнат голяма съпротива, докато се оказва, че това е трудно, а и руснаците заради приказките му по телеграфа не били изпратили достатъчно много войска срещу турците.
  Чак след това, в санкт петербург, му е дадена титлата “граф”. Един вид като посланик те “изритахме”, но като държавен администратор стратег тук сега те “повишаваме” (но постепенно към края на живота си той отива повече към немилост, с “върхове” и “спадове”, разбира се). Като “граф” вече той се появава, дощъл от “центъра”, на преговорите в Одрин през зимата на 1878 г., и след това в Сан Стефано, където на практика той е който “диктува” от страна на царя и правителството договора на турската власт.

  Антисемитизмът има добра почва и корени в русия. Който познава по-дълбоко държавата и обществото там, включително с тяхната история и състояние, знае какво е отношението към евреите. Само вицовете срещу евреи, например, каквито НЕ се генерират и разпространяват у нас, от България, са една част от остро-злото отношение срещу тях. Ако по времето на нацизма в Германия са изтребени над 5 млн. евреи, то, независимо, че “първото политбюро на в. ленин” е почти цяло от евреи, през десетилетията на комунизма, това същото политбюро и цк с евреи са Премахната, а общо пряко убити, в лагери и т.н. Премахнатите евреи в русия са също Милиони.

  Що се отнася до нашите Жалки Русоблизци, те не могат да си представят да Поставят България Пред русия. Те навярно не само имат само русия в главата си и се изразяват на руски, но те и Мислят на руски, та и стават и лягат с русия. Нищо чудно руският полковник макаров, посланик, да използва такава за съжаление на малка податливост сред населението, та да се изхвърля за 80% русофили у нас. Не казвам, че е вярно.

 3. До всеки който се самоосъзнава като БЪЛГАРИН. Нека подкрепим масово инициативата от 12 септември на Роберт Алтънов. Във всяка публична библиотека, миниум по няколко екземпляра на “Измамата Сан Стефано”. Купувайте и подарявайте с повод и без повод. Без активна просветителска дейност сме обречени на постоянни, натрапчивания “задирания” и “многоходовки” на т.н. братушки. Във всички посоки.
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/D

 4. Здравейте приятели, Моля, прочетете текста и ни подкрепете: Преди време / в коментар в иво.вг / развих тезата да направим паричен фонд за закупуване на около три различни книги на Иво, които да дарим. Сега да продължа. Имам на разположение, за дарения, 13 броя от “Измамата ”Сан Стефано”-Руско-турската поробителна война”. Беше ми предоставено от дарителя правото да определя получателите. И още. Чудех се, как тези книги да достигнат до повече читатели. И реших – получатели на книгите да станат българските разпространители на култура – читалищата. Защото читалищните библиотеки заявяват книгите, за които да получат субсидия, но не е сигурен списъка, нито времето на получаване на книгите. Така ми отговориха в читалищната библиотека в Тутракан, където от името на дарителя оставих един екземпляр. Ако продължим да разсъждаваме в тази посока може да разширим предстоящите дарения с примерно, още две други книги на Иво. Това значи поне 300 броя книги. …. Ако одобрявате тази идея е необходимо да направим фонд за дарения. Предлагам, да вземем решение: Подкрепя ли ме само един човек от сдружението “Приятели на Иво”, значи идеята не е добра и тогава предлагам друго: Нека всеки, който има парична възможност и пребивава в градове, които не са областни, да дари “Измамата ”Сан Стефано”-Руско-турската поробителна война” на библиотеката на местното читалище. Аз лично ще изпратя 12-те останали екземпляри в следните градове: Бяла, Борово, Ветово, Две могили, Исперих, Кубрат, Полски Тръмбеш, Попово, Свищов, Тетово, Ценово.…. И още – Моля, някой който може, да изработи рекламен плакат за книгата. Във всяко читалище където ще отидете вие, мой представител или аз, ще оставим този плакат с рекламна цел на табло за обяви. Ще го прочетат интересуващите се и ще бъдат осведомени хората, които се интересуват от история. И така: Нека, който може да ми изпрати файл с корицата на книгата и например следния рекламен текст: “ИСТИНАТА ЩЕ ВИ НАПРАВИ СВОБОДНИ”… Приятeн ден!

  POSTED BY РОБЕРТ АЛТЪНОВ | СЕПТЕМВРИ 22, 2018, 11:35

 5. Здравейте приятели, Понеже виждам как някои наши съмишленици ме подкрепят, та реших да експлоатирам още малко тяхното доверие, защо? Защото вече втори път прочитам за книгата на Нася Кралевска-“БЪЛГАРИЯ ПОД КОМУНИЗЪМ” и какво, какво-казах си, така и така ходя по разни читалища, защото ли да не измоля някой друг екземпляр от тази книга, та да имам по-голямо оправдание за изразходвания бензин.И така, приятели, ако някой ми изпрати екземпляр от книгата на Нася, аз бих я дарявал заедно с “Измамата САН СТЕФАНО Руско-турската поробителна война” Благодаря предварително! Приятен ден

  Posted by Роберт Алтънов | октомври 6, 2018, 10:49

 6. !
  Пoследно уточнение по делата водени от жеков и тодоров срещу Стопанинът на БЛОГА НИ в Софийският Районен Съд-Наазателно отделение, бул. Скобелев 23
  тодоров: НЧХД № 3556/2018 г. – 116 състав – съдия Ева Пелова- Трифонова, съд. заседание – 31.10.2018 14:30 ч. – очаквана зала № 31
  жеков: НЧХД № 6989/2018 г. – 133 състав – съдия Цветелина Михайлова съд. заседание – на 21.12.2018 г. от 14:30 – очаквана зала № 28

 7. Г-н Инджев, използвам последната ви статия просто, за да кажа, че по “българските” форуми има страшна цензура за иситината, самия аз го изпитвам, но и мнго мои приятели и познати с еоплкавта, че истината нее на мода, говорим за наистина възпитани, ерудирани, млади и полумлади ( 🙂 ) хора, които изразяват факти и се опитват да имат глас там, но са брутално изтривани и шанса за просвета сред тези, които четат и попиват информация,но не са зпаознати в дълбочина с цитирам “руската картинка” е нулев. Партиздат отдавна не е единствения източник н аинформация, но всячески се стараят да заглушат всичко, дори днес. Остава ми вярата, че предсмъртно ритат и хапят колкото могат…

 8. лъжеграф игнатиев е един от ярките представители на руският царски империализъм. А антисемитизма е характерен още от основателите на российската империя през целият 18 век. От Петър до Екатерина.
  Но налагането на антисемитизма като официална “държавна политика”, започва през 19 век, при “ЖАНДАРМЪТ на Европа” – Николай I. Която е продължена с нова сила при неговият внук Александър III и неговият мракобес – лъжеграф игнатиев!
  Като преди това, преди да бъде назначен за “везир” в Отоманската империя, лъжеграф игнатиев е изпратен в Китай ,където налага Пекинският договор, с който са отнети над 1-2 милиона квадратни километра от Северен Китай и Монголия, в Приморието срещу бреговете на Япония. С тази подъл договор лъжеграф игнатиев ,започва и своята империалистическа “дипломатическа” кариера, която след това продължава и в Истанбул, до руско-турската ОКУПАЦИОННА война през 1877-78г. С неговите имперски “дипломатически” договорки около Сан Стефанският ОКУПАЦИОНЕН “договор” , и около Берлинският конгрес.
  Ето за това трябва да пише рублофилският путлеристки “американофобофил” и “антифашага” – симАв.
  Също така трябва да се запознае и битовият антисемитизъм на “партизаните” в Източна Полша и Белорусия, които изтребват евреите наравно със своите бивши съюзници от Вермахта и СС!
  Също така техният “антиФАШИСТКИ вождь” Сталин е патологичен антисемит, който по нищо не се различава от своят идеологически антисемитски геноссе – Хитлер, като този мракобесен антисемитизъм започва още от времето, когато не е успял да завърши царска семинария, в мракобесната антисемитска атмосфера останала след Александър III и неговият антисемитски лъжеграф игнатиев!
  И след всичко това може би симАв има някакво минимално основание да протестира , сега, само против награждаването на този бивш легионер от военното министерство.
  П.П. А сега едно поредно потвърждение за таваришт симАв и неговата БКП, отнасящо се за генетичният антисемитизъм на Сталин от Евгений Ихлов в сайта Каспаров.ру:
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5BB8867589CB9
  Нека симАв прочете първата половин страница ………….

 9. “Нивото на антисемитизъм в Русия през първата година на 2018.”
  Доклад, изготвен по искане на Руския еврейски конгрес:

  http://mcca.ru/ru/news/29

  Този доклад да прочете Саша Сымав, за да види какъв антисемитизъм има ДНЕС в любимата му Русия. А не да говори и пише смешки и лъжи.

 10. Сашко комсомолеца, дали е чувал една приказка след 9ти 44та. “При Цар Борис ядяхме мисирки с ориз а при ОФ-то ни оголя дупето”. Баба ми работеше за 20 ст на ден на текеесето. Кой е престъпника Сашко? Стига си ронил крокодилски сълзи. Вашата шайка разбойници, обслужи партньора на хитлер и продаде сънародниците си. А днес сте всичките милионери с хотели и ресторанти а народа прогонихте в чужбина. Защо не се възмутиш за това?! Дядо ми имаше два декара двор и искахте половината да го дадете на циганин, щот му било много! Факт! Кой е престъпника Сашко??!

 11. До банкянската тиква
  Мафиоте, извинявам се, че ти развалям настроението, но пресата в Белгия, Франция, Холандия и Англия гръмна за убийството на журналистката в Русе. Наричат я “разследваща” журналистка и посочват, че работела по разследване за корупция и злоупотреба с еврофондове. А, да – гадните европейци пишат в във връзка с убийството на Маринова, че в някаква си там класация за свобода на журналистиката сме били на 111 място от 180 възможни.
  Нещо да знаеш по случая, кремълска курвичке?

 12. Тази вечер в новините на bTV изобщо не споменаха за това, че журналистката в последното си предаване е канила двамата журналисти работили по случая с GP Group.

  Пълни лакеи.

 13. Прав е INVISIBLE KID.

  Първият епизод на предаването “Детектор” на журналистката Виктория Маринова е било излъчено на 30 09 2018. Темата – интервюта с арестуваните разследващи кражбите на милиони от еврофондовете журналисти Димитър Стоянов и Атила Биро. На 06 10 2018 журналистката е убита. Съвпадение? Лично аз не вярвам в съвпадения. И 113-тото място ни е много.

 14. “Национальные интересы России требуют восстановления разрушенной экономики и мобилизации всех ресурсов для решения этой задачи. Без полного отказа от действующей модели власти и управления, а также экономической модели добиться даже запуска решения этой задачи невозможно, а это в свою очередь означает неизбежное перераспределение собственности – ее конфискация у уголовной мафии, захватившей большую часть экономики, после чего неизбежно встанет вопрос о полной ликвидации воровского сословия в легальном пространстве. Без ожесточенного гражданского конфликта такую задачу выполнить, скорее всего, не удастся. При этом не нужно питать ни малейших иллюзий относительно того, какое наследство оставит после себя мафия. Даже если буквально завтра по телевизору нам сообщат, что Путин и его приближенные сбежали из страны, уже послезавтра мы узнаем, что из страны пропали и золотовалютные резервы, опустошены всевозможные фонды, в банках нет денег. Иначе и быть не может – начинать придется даже не с чистого листа, а из глубокого минуса. Единственное, что нынешние воры оставят нам – это колоссальные долги всем вокруг, развалины на месте экономики, территорию социальной катастрофы. И хорошо, если в процессе мы не потеряем часть регионов страны.

  Естественно, что в такой ситуации новые власти (а какими они будут – еще один вопрос) будут выбирать между двумя стратегиями – полной сдачей суверенитета в обмен на внешнее управление (но при этом можно будет рассчитывать на внешнюю помощь и ресурсы), либо опору на собственные силы, но в таком случае нас ждет несколько лет (а возможно, и десятилетий) мобилизационного режима управления и такой же мобилизационной экономики. Чудес не бывает – за то, что мы дали возможность ворам прийти к власти и безнаказанно грабить страну, расплачиваться придется и нам, и нашим детям. Это ответственность, которую несет каждый народ за ошибки, просчеты и преступления, творящиеся от его имени при его равнодушии и попустительстве.”

  “Есть вопрос. Допустим, копаем мы лопатами от забора и до заката в рамках мобилизационной экономики. А что мы будем производить? Устаревшие ГЭС, самолёты, железные коронки для зубов и прочий неконкурентноспособный хлам? У нас же чипов нет. Науки нет. Учёные разбежались. А подняться можно на технологиях, новом технологическом укладе. Как быть?”

 15. ДОНАЛД ТУСК, началник на ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ (ЕС).
  Началник на онова, към което казва, че се стреми боко и тайфата, и че е “гражданин” дори!
  Началник и на боко.

  ЯЗВИТЕЛНО ЯСНО ИСТИННО ПОСЛАНИЕ НА ТУСК СРЕЩУ РУСИЯ:

  “НАШИЯТ ПРОБЛЕМ Е РУСИЯ, КОЯТО МИНИРА КАКВОТО МОЖЕ ДА СЕ МИНИРА В ЕВРОПА” !!
  “МОГА ДА ВИ ДАМ БЕЗБРОЙ ПРИМЕРИ ДА ДОКАЖА, ЧЕ РУСНАЦИТЕ НЯМА ДА СЕ ВЪЗДЪРЖАТ ОТ КАКВОТО И ДА Е СРЕДСТВО ДА ОТСЛАБЯТ ЕВРОПЕЙСКОТО ЕДИНСТВО” !!
  “АЗ СЪМ РАЗТРЕВОЖЕН ОТ ИЗБОРИТЕ В ЛАТВИЯ, КОИТО МОЖЕ ДА СЕ ОКАЖАТ ПОВРАТНА ТОЧКА ЗА РАЙОНА; ТОВА Е МОМЕНТ, ПЛАНИРАН В КРЕМЪЛ, НЕ В ЕВРОПА” !
  “РУСИЯ Е АНГАЖИРАНА ДА УСПЕЕ БРЕКЗИТ” !
  “РУСИЯ СЕ Е АНГАЖИРАЛА И В СЕПАРАТИЗМА НА КАТАЛУ/ОНИЯ ДА УСПЕЕ СРЕЩУ МАДРИД” !!
  “РУСИЯ СЕ Е АНГАЖИРАЛА В СЛУЧАЯ СКРИПАЛ, В КИБЕР-АТАКИ И ДРУГИ” !
  “ИМА ХОРА, КОИТО МИСЛЯТ, ЧЕ СМЪРТ НА ЕВРОПА Е НЕЩО НЕИЗБЕЖНО, И ЗА СЪЖАЛЕНИЕ, ТЕ ИМАТ ДОСТА АРГУМЕНТИ ДА ПОДКРЕПЯТ ТАЗИ ТЕЗА” !!

  https://www.politico.eu/article/donald-tusk-poland-russia-latvia-makes-scathing-attack-on-russian-influence/

  Какво ли е мнението на “гражданина” боко?
  А и какво на бланкетния близнашщи, сещам се, още един премиер, ПЪЛНА НУЛА по стратегия, външна политика, заплахи.
  Пак сме къмто русия.
  Нищо чудно полковник макаров да докладва 80% от българите да са русофили. Дори да са 60 и той да е раздул.
  С КАКВО ДОКАЗВАМЕ ОБРАТНОТО! ЧЕ БЪРГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ НЕ СА СЕ ОСТАВИЛИ ПОРУСЧЕНИ!? ЧЕ РУСИЯ НЕ Е ТАКА БЛИЗКА ПРИСЪРЦЕ, А ТАКАВА Е ЕВРОПА И ЗАПАДНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ !?
  Та то и тук във форума се бръщолеви на руски, живее в тресавището единствено на руска информационност, та дори тургат псевдоними на руски комунистически масови убийци, от всичко което очевидно се изпитва нормалност и гордост, а и отвращение, като се повдигне въпросът…

 16. Драги INVISIBLE KID:

  И аз мислех да повдигна този КРЕЩЯЩ пункт, който вие така добре и концентрирано изтъквате.
  Цяла Европа вече гръмна по въпроса, да, концентрирано като срещу журналист и разследващ, НО у нас той е все още “съмнително криминален” и се “работи по версии”. Пак размиване и разнопосочност, за избягване на истинността (като при убийството на луканов и кой ли не още, но лукановото в случая е несравнимо контрастиращо по характер).
  То и из Балканите гръмнаха:
  http://www.balkaninsight.com/en/article/bulgarian-journalist-found-murdered-10-07-2018
  Докато боко, ЦЯЛАТА ВЛАСТ, също гледа “‘криминално’-‘професионално’ на въпроса”…
  И то два дни след случая, и ден-два след като БЕ РАЗДУХАН ПО ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ!
  https://www.168chasa.bg/article/7090151
  Не ми се продължава.

 17. Цялата Държава се тресе от поредното убийство – този път на журналист, дал медийна трибуна за разследване, свързано с отклоняване на средства по еврофондовете!
  Само нашите “свободни” и “независими” медии не забелязват този “лек и незначителен” детайл!
  Оооооо, виж, когато ставаше дума за “пребитият” слуга на ефира (медийните клакьори на SiCаджийската Тиква!) – оооо, веднага се отдели медийно време до безкрай!

 18. В подкрепа на коментарите на съблогърите за убийството на русенската журналистка да спомена че всички италиански медии вчера акцентираха върху тази новина и верху това че това е третото убийство на европейски разследващ журналист за последните 12 месяца след тези на малтийската и словашкия и колеги

 19. @АНТИСИМАВИЗЪМА

  Точно така. А за антисемитизма на джугашвили има болшевишка приказка: “Мойсей изведе евреите от Египет, Сталин ги изведе от Политбюро.”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.