Властта изпуска контролирано фалшиви новини от язовира на своето безконтролно безсилие

В отчаянието си да загаси пожара на гнева от убийството на младата журналистка от Русе Виктория Маринова, което включи България в още една негативна статистика  като трета държава в ЕС, на чиято територия е убит журналист от година насам, властта на Пожарникаря прибягна до порочната (си) практика да изпуска информация за намаляване на напрежението в язовира на своята безпомощност. На четвъртия ден от събитието, което се превърна в международна новина, към която интересът не стихва – за ужас на Пожарникаря- потекоха версии чрез контролирано изпускане на информация.

Ром  е една от тях. Или направо циганин, както предпостави  ( с предложение  циганинът или мигрантът да не бъде жален, ако се окаже, че е Той)   според гл. ред. на в “24 часа” Зюмбюлев, известен с тирадите си срещу “циганолюбците”. 

Другата подхвърлена версия е румънец. Обаче с украински произход. И с молдовски паспорт.  

Хубава каша и типично наша!

Главните редактори, сред които и проправителственият шеф на “Монитор” П. Блъсков, подобният му Т. Тошев от “Труд” и т.н. не са разбрали или се правят, че не разбират главното: колкото повече се дърпат на кукичката в старанието си да услужат на господарите си с предварителното отричане на вероятността убитата да е била изнасилена и смазана от бой заради професионалната си дейност, толкова повече им лъсва слугинажът. Няма значение дали ще “познаят” фактологически. Слугуват по принцип.

Да, Виктория Маринова е направила нещо много малко. Просто е дала думата на разследващи журналисти. Но дори и тази капка в морето – море от любов към властта – каквато изпитват гореспоменатите нейни апологети, се оказва достатъчна, за да гръмне новината в целия свят.

Защо? Ами защото главните редактори и главните телевизии служат на главната цел нищо подобно да не се разпространява като подозрение срещу главните им спонсори преди всичко у нас. Обаче по света туземните правила не важат- малкото изключение от правилото да не се дава думата на такива врагове- каквото е била Виктория Маринова, е изнасилено и убито.

Ако главните редактори и главните телевизии бяха направили поне малко усилие в духа на онова, което е положила жертвата на неизвестния и до момента извършител, щяха да имат легитимност да оспорват априори и без доказателства, че става дума за всичко друго, но не и за убийство поради свършена журналистическа работа. Само че тези, главните, ги “самоубиха”  като журналисти господарите им отдавна. И нямат думата извън местопрестъплението, наречено България. 

Апропо, във форума на сайта “Медиапул” прочетох анонимно обвинение по свой адрес, че съм бил разпространил за западна консумация твърдението, че Виктория Маринова е убита заради професионалната й дейност. На това се дължала …световната реакция във връзка с убийството. Трябва ли да благодаря на някакъв анонимен идиот, че ми вменява подобно влияние върху световните дела ( и то при положение, че всеки може да прочете какво съм написал наистина за вината на властта, че в България убийството на журналистиката вече не е метафора и нито за момент не съм изразявал увереност, че престъплението е извършено заради същността й на журналистка)?

Истината е, че западните медии, за разлика от българските – а не обратното, се интересуват от скромното ми мнение ( и по този въпрос). 

Злобните подмятания за моето невероятно влияние върху световния отзвук мога да осмея с репортаж на руски език като за русофилстващите злобари. Видно е от видеото в репортажа на  руската емисия на  Euronews , излъчила моето мнение. 

Как говорит Иво Инджев, “я шутил, что Болгария – не Россия, журналистов у нас не убивают. Их могут заставить замолчать или лишить работы. Но расправа и у нас стала реальностью“.https://ru.euronews.com/2018/10/09/ru-marinova-vigil

IMG_9768IMG_9775

 

 

 

 

 

 

За финал да попитам: защо София не отговаря на сигналите от Брюксел, откъдето предлагат помощ за разследването на придобилото такава широка международна известност престъпление?

Председателят на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в Европейския парламент Клод Моралес е изпратил писмо до директорката на Европол Катрин де Боле с такова предложение за подпомагане на България в разследването на случая. Член на Управителния съвет на Европол от две седмица насам е самият Цветан Цветанов.

Мълчаливият отказ на София напомня на реакцията на Путин, когато през август 2000 г. западни държави му предлагаха помощ за спасяването на евентуално оцелелите руски подводничари от потъването на руската атомна гордост “Курск”. Путин отказваше дни наред ( толкова, колкото вече станаха и у нас от убийството на Виктория Маринова към днешна дата) да му се месят, докато подводничарите загинаха до последния човек. Накрая се предаде под натиска на факта, че Русия не беше в състояние да се справи технически с изваждането на подводницата. Норвежците и холандците извадиха труповете на руските военни. 

Нещо подобно се случва в момента и в България. Малкият Путин, какъвто е прероденият Живков на върха на властта у нас, не може да се справи с критичната ситуация, но предпочита да не допуска в кухнята му да се намесват инспектори, които могат да установят мръсни тайни за парадоксалната комбинация от безсилие и всесилие, която цари под неговия скиптър. 

27 мнения за “Властта изпуска контролирано фалшиви новини от язовира на своето безконтролно безсилие”

 1. Хубави коментари по темата:

  по – точно (09.10.2018 21:42)

  Заподозрян за убийството на Виктория Маринова е избягал в Румъния, и от там за Москва …

  Хипотеза(09.10.2018 21:53)

  А с какъв чин е избягалият? Да не е случайно любител на катедралния туризъм, военен лекар?

  https://www.faktor.bg/bg/articles/obshtestvo/zakon-i-red/zapodozryan-za-ubiystvoto-na-viktoriya-marinova-e-izbyagal-v-rumaniya

 2. В началото на статията има малка грешка: “убийството на младата журналистка от Русия Виктория Маринова, което включи България в…”
  Вместо Русе пише Русия. Грешката всъщност е вярна, защото в Русе се случи това, което от много години се случва в Русия, но за щастие Борисов няма капацитет като джуджето на 66. Впрочем той е на 66, но направи от страната си 666!

 3. До всеки който се самоосъзнава като БЪЛГАРИН. Нека подкрепим масово инициативата от 12 септември на Роберт Алтънов. Във всяка публична библиотека, миниум по няколко екземпляра на “Измамата Сан Стефано”. Купувайте и подарявайте с повод и без повод. Без активна просветителска дейност сме обречени на постоянни, натрапчивания “задирания” и “многоходовки” на т.н. братушки. Във всички посоки.
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/D

 4. Здравейте приятели, Моля, прочетете текста и ни подкрепете: Преди време / в коментар в иво.вг / развих тезата да направим паричен фонд за закупуване на около три различни книги на Иво, които да дарим. Сега да продължа. Имам на разположение, за дарения, 13 броя от “Измамата ”Сан Стефано”-Руско-турската поробителна война”. Беше ми предоставено от дарителя правото да определя получателите. И още. Чудех се, как тези книги да достигнат до повече читатели. И реших – получатели на книгите да станат българските разпространители на култура – читалищата. Защото читалищните библиотеки заявяват книгите, за които да получат субсидия, но не е сигурен списъка, нито времето на получаване на книгите. Така ми отговориха в читалищната библиотека в Тутракан, където от името на дарителя оставих един екземпляр. Ако продължим да разсъждаваме в тази посока може да разширим предстоящите дарения с примерно, още две други книги на Иво. Това значи поне 300 броя книги. …. Ако одобрявате тази идея е необходимо да направим фонд за дарения. Предлагам, да вземем решение: Подкрепя ли ме само един човек от сдружението “Приятели на Иво”, значи идеята не е добра и тогава предлагам друго: Нека всеки, който има парична възможност и пребивава в градове, които не са областни, да дари “Измамата ”Сан Стефано”-Руско-турската поробителна война” на библиотеката на местното читалище. Аз лично ще изпратя 12-те останали екземпляри в следните градове: Бяла, Борово, Ветово, Две могили, Исперих, Кубрат, Полски Тръмбеш, Попово, Свищов, Тетово, Ценово.…. И още – Моля, някой който може, да изработи рекламен плакат за книгата. Във всяко читалище където ще отидете вие, мой представител или аз, ще оставим този плакат с рекламна цел на табло за обяви. Ще го прочетат интересуващите се и ще бъдат осведомени хората, които се интересуват от история. И така: Нека, който може да ми изпрати файл с корицата на книгата и например следния рекламен текст: “ИСТИНАТА ЩЕ ВИ НАПРАВИ СВОБОДНИ”… Приятeн ден!

  POSTED BY РОБЕРТ АЛТЪНОВ | СЕПТЕМВРИ 22, 2018, 11:35

 5. Здравейте приятели, Понеже виждам как някои наши съмишленици ме подкрепят, та реших да експлоатирам още малко тяхното доверие, защо? Защото вече втори път прочитам за книгата на Нася Кралевска-“БЪЛГАРИЯ ПОД КОМУНИЗЪМ” и какво, какво-казах си, така и така ходя по разни читалища, защото ли да не измоля някой друг екземпляр от тази книга, та да имам по-голямо оправдание за изразходвания бензин.И така, приятели, ако някой ми изпрати екземпляр от книгата на Нася, аз бих я дарявал заедно с “Измамата САН СТЕФАНО Руско-турската поробителна война” Благодаря предварително! Приятен ден

  Posted by Роберт Алтънов | октомври 6, 2018, 10:49

 6. !
  Пoследно уточнение по делата водени от жеков и тодоров срещу Стопанинът на БЛОГА НИ в Софийският Районен Съд-Наазателно отделение, бул. Скобелев 23
  тодоров: НЧХД № 3556/2018 г. – 116 състав – съдия Ева Пелова- Трифонова, съд. заседание – 31.10.2018 14:30 ч. – очаквана зала № 31
  жеков: НЧХД № 6989/2018 г. – 133 състав – съдия Цветелина Михайлова съд. заседание – на 21.12.2018 г. от 14:30 – очаквана зала № 28

 7. Много точен анализ за поведението на властта, изпускаща “контролирано фалшиви новини от язовира на своето безконтролно безсилие”.
  Както е казал народът:
  “Гузен, негонен бяга!”
  А това, че “в момента и в България. Малкият Путин, какъвто е прероденият Живков на върха на властта у нас,
  не може да се справи с критичната ситуация, но предпочита да не допуска в кухнята му да се намесват инспектори,
  които могат да установят мръсни тайни за парадоксалната комбинация от безсилие и всесилие, която цари под неговия скиптър.”,
  е съвсем естествено.
  Не може чужди служби “да надничат под юргана” на властта в Решетникова Боколандия!
  Та нали затова Борисов наложи кандидатурата на Цацаров за Главен прокурор-за да му бъде главен прикривАтор.
  И превърнаха Прокуратурата в ПРИКРИВАтура на безобразията в държавата!
  Включително и узурпирането на властта с безконтролно купуване на гласове, гласуване на “мъртви души” и пазарлък
  за предварително поДСтавяне на избираемо депутатско место.
  Примерно като станалият шайкаджия Антон Тодоров, авторът на „Шайка : Бойко, Росен, Цецо и другите“ през 2013 г.
  Цацаратурата е прикриватура!
  Елементарно, Уотсън!

 8. Ако откажат помощ наистина от Европа, трябва да се съберем всички и да ги изхвърлим от България, защото цялата им партия е от бивши или настоящи милиционери. Тези хора са позор за рода ни. От милиционери станаха кръвожадни чорбажии. Кучетата станаха вълци. Уж беше въпрос на часове да хванат изрода… Такова престъпление, трябва да се раследва от Интерпол, защото съмненията, че не е случайно са много основателни! Кой ще гарантира на обществото, че властта е честна? В България не са един и два случаите, когато няма честно раследване а справедливостта отдавна не е цел на угоените от подкупи прокурори. Почти всички са хотелиери и ресторантьори. Цацаров, защо не кажеш за хотела си на Белинташ? Всички там знаят че е твой! Ако трябва ще ида да го снимам, мамка ти свинска! И не си само ти! Всички съдии и съдийки, станахте членове на ротариански селища и се събирате там на специални срещи с други вълци като вас. Митничари, бизнесмени и т.н. Кой ще ви спре?

 9. А ако правителството не приеме предложената от ЕС и САЩ помощ при разследването на това скандално убийство – както вероятно и ще стане – това само ще засили съмненията на всички. Че убийството не е криминално, а политическо. Защото Виктория Маринова единствена даде трибуна на журналистите, разследващи мгогомилионните кражби на много близката до властта Джи Пи Груп.

  И от друга страна, защото нивото на нашата милиция от съветската школа едва ли е над нивото на двамата некадърници от ГРУ, на които целият свят се смее. Имам предвид стотиците неразкрити убийства през “мирния преход”, за битовата престъпност да не говорим.

 10. Току що видях снимката на “главния заподозрян” (засега, считано към 06.00 ч на 10-10-18).
  Разбира се, циганин (колко неочаквано, ама пък супер удобно, нали?).
  С телосложение на анорексик, 42-43, максимум 45 кг.
  Няма как да не повярваме, подготвяйте се след малко по “свободните” и “независими” медии започва ГОЛЯМАТА ОБРАБОТКА на общественото мнение!

 11. Мисля че сравнението с “Курск” е неуместно.Просто двата случая са несъпоставими.За да заловят въпросния изрод в Германия все пак нашите следствени органи са взаимодеиствали с тези от Германия.

 12. Не може да се очаква от КАЗИОНните “главни” “медии” да проведат разследването за ГеПи-Груп , щом като най-големите европроекти се “УСВОЯВАТ” от САМАТА власть и нейните ОБРЪЧи, и която “спонсорира” тези “главни” “медии”, пак от еврофондовете. – НЕ може!
  А когато и “политическата” власт се слее с КАПИТАЛ , тогава вече имаме ТОТАЛна ОЛИГАРХИЯ. По точно ПОРЦИОНна ОБРЪЧгархия, като потвърждение на това е и последната “реинкарнация” на “политика” доган и, като КРУПЕН КАПИТАЛист в “енергетиката” на НРБ!
  Също така властть си поддържа жълтите “вестникарски” парцали, САМО, за да ги обслужват с жълта пропагадность!
  Иначе “вестникарските” паразитни “занаятчии” , които са поставени за “шефове” на тези КАЗИОНни властови жълти парцали ОТДВАНА трябваше да фалират. Но властть ги поддържа с милиони и милиарди от “бюджета” с “ИЗЛИШЪЦИТЕ” и ЕВРОфондовете. Т.е валсттаь използва данъците за своята ЛИЧНА пропагадностть. Отделно са и стотиците милиони “заеми” на жълтите КАЗИОНни парцали от фалираната от властта КТБ ,които все още не са върнати. И със тези НЕвърнати “заеми” властть и “вождь” на НРБ – МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА , “спонсорират” своите паразитни жътли пропагадни парцали, които без тези “БЕЗвъзмездни” милиардни “грантове” от властта и бокоТИКВАТА , отдавна щяха да фалират. Но бокоТИКВАТА и неговата власт си ги “купи” със пари от данъците, КТБ и ЕВРОфондовете!
  А пък КАЗИОНите “главни” “медии” и “телевизии” получават още и “допълнителни” КАЗИОНни “бонуси” от ПОРЦИОНна власть и ПОРЦИОНните ѝ ОБРЪЧи под формата на КАЗИОНна “реклама”.
  И всички това започна с идването на Кобурга и неговите етно-МУТРОмилиционерско-социалистически “юпита”,като бокоТИКВАТА и доган. Следвайки “челният” альфа-чекистки “опит” на своят сюзеренен и КАЗИОНнен гасудар и начальник – Путлер , който ги инсталира за свои КАЗИОНни губернатори на НРБ, преди 20 години!

 13. А някой предполагал ли е от самото начало,че убиеца ще се окаже професор от Кеймбридж.Всички мислещи знаеха,че се очаква фактическия убиец да е клошар луд или циганини.Отново брилянтно ипълнение с щампа Made in трите шишита.Изместваме гнева от нас и го насочваме в желана посока с похвати от кгб.
  Заключение и постигнати цели:
  -Да убиеш “биволите”-много грубо с опасност за правителството(Словакия).По-добре да живеят,но в страх доживотно.
  -Журналистите(доколкото съществуват в бг) да си правят сметка от сега нататък.
  -Новият министър(мето)получава голяма червена точка.
  -бб размахва пръст и натрива носа на цял свят.

 14. Я, сутринта мисля че писах в тази тема!!! Нещо от рода да поздравим полицията, за мъглата и удържаната тайна, до залавяне на убиеца известен им още в неделя вечерта!
  Ако има някаква “права” линия около която да пишем или забранени мнения…. сложете ги като правила, а не да се трият постове. Ако яз съм се заблудил, моля покорно за извинение.
  Желая успех.

 15. Към Били
  “били сме се били напили и сме се били били”! Да, ама не!
  Откъде знаете, че “въпросния изрод” e търсения убиец? В демократичния свят важи презумцията “НЕВИНЕН, до доказване на противното”!

  А сравнението с Курск е вярно, тук не става въпрос за броя на жертвите, а за отказа на путин и борисов да приемат помощ от запада. Пичината е, да не надникне някой в кухните на полу-правовите им държави. Подобна беше и картинката с отказа на корумпирания държавен апарат на Гърция, да допусне немски финансови експерти за откриване на течовете на гръцката хазна. Както се казва, те(борисов, цацаров и младенов) си знаят защо.

 16. Към висок:

  Не, не писахте това. Писахте съвсем друго, което става като за сайта на телевизия “Алфа”. Ако не ви харесва този блог тук, в който отдавна и многократно съм декларирал, че не допускам противоконституционно разпалване на омраза по етнически признак, имате огромен избор за расистки изстъпления другаде.

 17. Досега само в сайта Афера ми триеха постовете…. Но наистина не съм документирал сутрешния си пост за да съм категоричен в спора. Ако нещо е прозвучало противоконституционно се извинявам, не съм влагал този смисъл. Все пак, благодаря за отговора, няма сръдни! Желая успешен ден.

 18. Всичко си дойде на мястото в Задунайски Милиционеристан – “извършителят” на зверството се оказа луд циганин с перманентен сексуален недоимък. Обичаен заподозрян, дето е думата. Удобно – бившия главен секретарин на милиционерите, в момента премиерин на Задунайката боко РАПОНЯ, ведно с настоящия министер на милиционерите, дето винаги си носи снимчица на путин в портофейла, също бивш главен секретарин и бивш шофьорин на бандита мето илиенски, грижливо и усърдно изпълниха “ПРИКАЗЪТ” на кумеца залатой валя ГЛИГАНА – тъй му викали още от училище. “Имаме” генетичен матрял, “самопризнания”, няма да е чудно и “видеозапис” за тамазлък да изскочи.

  Ма че момичето е пускало разследващи предавания за JP груп, че иде реч за ОПГ, в която като комун-милиционерски черва са оплетени ГЛИГАНА, всичките ни управляващи, които му бутат обществени поръчки, неколцина грузински руснаци с българско гражданство, наркобосът таки, дето движеше тряфика от и за рАЗИЯ – това няма значение. Нито че почеркът на убийството е рАЗИЯтско зверски.

  Маловажно е. Дори не се споменава. Щото не е безопасно, види се. ГЛИГАНЪТ написа до медиите, че ще използва “ВСИЧКИ СРЕДСТВА срещу разпростанителите на фалшиви новини”.

  Дано циганинът, съгласил се да поеме вината, да е поискал 100% авансово изплащане в злато и валута, па и някое къще на името на мама, дето работи в Германия, така ще оправдае придобивката. Иначе в пандиза ще вземе изведнъж да грипяса и без време да се пресели при жертвата.

  Слабата ми надеждица е, че понеже грабежът е за милиарди на евро-данъкоплатците, лъвският дял от които е отивал в рАЗИЯ, този път сценарият няма да мине.

  На Стопанина респект!

 19. За да разсеят всякакви съмнения за съпричастност , нека разрешат на някоя телевизия да продължи предаванията , започнати от Виктория Маринова ! Най-добре по БНТ.

 20. така коментирах (без да подозирам,че имам ясновидски способности,както оказа се и повечето споделящи тук)вчера статия със заглавие”Румънец с украински паспорт е задържан за убийството на Виктория Маринова”

  от на мето човека(09.10.2018 17:51)

  Така, значи,този го задържаме в ареста.Ако страстите поотихнат значи е правилния човек.В противен случай имаме още няколко-един клошар от София с пловдивска адресна регистрация,но живеещ в Русе,един циганин от факултето,тръгнал за Румъния,но направил кратък престой при братчеди в Русе,както и човек с прякор “madhouse”от 4ти км.София,но с регистрация в Карлуково,с последно пребиваване в близкия до местопрестъплението психодиспансер.

 21. 0815:

  В 10-ката сте! Само внимавайте в продуцентите.

 22. Към Киров
  Това пък били сме се напили какво означава.За въпросният изрод/заподозрян/ има преки улики /ДНК/.Но никъде не съм писал убиеца.Пак ви казвам сравнението между Случая Курск и убийството на журналистката е неуместно.Освен ако Джей Пи груп са наели “изрода”да им свърши работа.Вариант е но много малко вероятен.Все пак въпреки инфилтрацията на България с руски агенти /плашещо масивна/ ние все още не сме Русия,да не дава господ.

 23. EVERYONE ELSE ,прав сте, ще изтъпанят на екрана някое магаре вместо “БИВОЛ”.

 24. 0815:

  Точно! И ще сложат рогата на магарето на погрешно място.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.