Романът “Идиот” на Достоевски оживява гротескно чрез Мишкин от ГРУ

Журналистическото разкритие, поместено в “Дейли телеграф” и потвърдено засега чрез утвърдително мълчание от страна британската полиция, според което вторият отровител от Солсбъри “Александър Петров” всъщност е военен лекар от руското военно разузнаване ГРУ, само по себе си е пореден удар по самия Путин Защото той се изпъчи пред целия свят с твърдение, че разконспирираните конспиратори не били руски разведчици.

Но като става дума за удар, за малко щях да получа сърдечен такъв от смях във връзка с истинското фамилно име на злополучния убиец: Мишкин!

http://clubz.bg/74206-i_vtoriqt_otrovitel_na_skripal_razkrit_lekar_ot_gru

Така се казва главният герой от романа “Идиот” на Достоевски, писан от него в края на живота му. Смята се, че прототип на княз Мишкин е всъщност самият Достоевски, иронизиращ руските обществени нрави със самото заглавие на романа си. А княз Мишкин всъщност е интелигентен, мекушав добряк, смятан за глупак в една страна, където силата се радва на всеобщо уважение.  Обича децата и все се чуди защо възрастните не ги разбират, заявявайки, че на едно дете може да се каже всичко. Негова е запомнящата се фраза “ в контакт с децата душата се лекува”.

Вярно е, че човек не си избира фамилията по рождение, но разминаването между натовареното с описания по-горе смисъл истинско име на отровителя и битието му на държавно спонсориран отровител е толкова гротескно, че не може да не предизвика горчив смях. Романът се нарича “Идиот”, а главният герой в случая е душичката Мишкин, който в случая с офицера от ГРУ , пораснал и прераснал в дипломиран “лечител”, доктор със специални умения в отравянето на враговете на Путин. 

Колкото до британците, те явно си играят с Путин като котка с мишка. И тук може да се намери каламбур с двойно дъно, защото Миша или още по-галено Мишка е нарицателно за самата руска мечка, любима на любителите на руските приказки. 

Изобличавайки лъжите на Путин, с които той лично се ангажира, британците го въртят на бавен медиен огън. Той вече не шава на позорния стълб, не се репчи. Явно доста се е опърлил и избира тактиката на Винету да носи на болка, но да не си признава. 

 

НА РЕПРОДУКЦИЯТА ОТ  РОМАНА “ИДИОТ”: Княз Мишкин, какъвто го е видял художникът Иля Глазунов

ORIGINAL-knyaz_mishkin-idiot-i-dostoevski-1

21 мнения за “Романът “Идиот” на Достоевски оживява гротескно чрез Мишкин от ГРУ”

 1. Логично….Силовак + доктор+ … има и трети. Разкритието за втория участник и логично, става въпрос за БОВ. Но има и трети, или група по логистика, охрана….
  Чичко Вова трудно ще излезе от тази каша.

 2. Здравейте приятели, Понеже виждам как някои наши съмишленици ме подкрепят, та реших да експлоатирам още малко тяхното доверие, защо? Защото вече втори път прочитам за книгата на Нася Кралевска-“БЪЛГАРИЯ ПОД КОМУНИЗЪМ” и какво, какво-казах си, така и така ходя по разни читалища, защото ли да не измоля някой друг екземпляр от тази книга, та да имам по-голямо оправдание за изразходвания бензин.И така, приятели, ако някой ми изпрати екземпляр от книгата на Нася, аз бих я дарявал заедно с “Измамата САН СТЕФАНО Руско-турската поробителна война” Благодаря предварително! Приятен ден

 3. В разкритията за отровителите от Кремъл за жалост няма новина! В книгата на Аркадий Ваксберг, издание на “Сиела” през 2007г.- “Отровите на Кремъл. От Ленин до Путин” всичко е разказано, доказано и за жалост … предсказано!

 4. По интересното е друго, което не се уповестява така, както би трябвало.
  Ако се взрем в опита за убийство на Сергей Скрипал в детайли и се абстрахираме от всички подробности, то дефакто имаме:
  Нападение от вражески (Русия е враг на НАТО, където членува Великобритания) военни,
  на територията на чужда суверенна страна,
  използвайки забранени нервно-паралитични вещества предназначени за водрене на бойни действия и забранени от ОЗХО,
  при което са нанесени непосредствени вреди на цивилно население граждани на друга страна – Юлия Скрипал, такива с двойно гражданство – Сергей Скрипал, британски граждани – пострадалите полицаи, както и Чарли Роули – британски гражданин, и води до Убийството на невинен британски гражданин – Доун Стърджис.
  По всичко е видно, че заподозрените не са извършили нападението в лично качество, но ако бъдат заловени не ги чака граждански съдебен процес – а военен трубунал. Освен това е видно, че към Русия ще бъдат наложени санкции, които засягат цялата страна, а не само близки на Диктатора!

 5. До всеки който се самоосъзнава като БЪЛГАРИН. Нека подкрепим масово инициативата от 12 септември на Роберт Алтънов. Във всяка публична библиотека, миниум по няколко екземпляра на “Измамата Сан Стефано”. Купувайте и подарявайте с повод и без повод. Без активна просветителска дейност сме обречени на постоянни, натрапчивания “задирания” и “многоходовки” на т.н. братушки. Във всички посоки.
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/D

 6. Здравейте приятели, Моля, прочетете текста и ни подкрепете: Преди време / в коментар в иво.вг / развих тезата да направим паричен фонд за закупуване на около три различни книги на Иво, които да дарим. Сега да продължа. Имам на разположение, за дарения, 13 броя от “Измамата ”Сан Стефано”-Руско-турската поробителна война”. Беше ми предоставено от дарителя правото да определя получателите. И още. Чудех се, как тези книги да достигнат до повече читатели. И реших – получатели на книгите да станат българските разпространители на култура – читалищата. Защото читалищните библиотеки заявяват книгите, за които да получат субсидия, но не е сигурен списъка, нито времето на получаване на книгите. Така ми отговориха в читалищната библиотека в Тутракан, където от името на дарителя оставих един екземпляр. Ако продължим да разсъждаваме в тази посока може да разширим предстоящите дарения с примерно, още две други книги на Иво. Това значи поне 300 броя книги. …. Ако одобрявате тази идея е необходимо да направим фонд за дарения. Предлагам, да вземем решение: Подкрепя ли ме само един човек от сдружението “Приятели на Иво”, значи идеята не е добра и тогава предлагам друго: Нека всеки, който има парична възможност и пребивава в градове, които не са областни, да дари “Измамата ”Сан Стефано”-Руско-турската поробителна война” на библиотеката на местното читалище. Аз лично ще изпратя 12-те останали екземпляри в следните градове: Бяла, Борово, Ветово, Две могили, Исперих, Кубрат, Полски Тръмбеш, Попово, Свищов, Тетово, Ценово.…. И още – Моля, някой който може, да изработи рекламен плакат за книгата. Във всяко читалище където ще отидете вие, мой представител или аз, ще оставим този плакат с рекламна цел на табло за обяви. Ще го прочетат интересуващите се и ще бъдат осведомени хората, които се интересуват от история. И така: Нека, който може да ми изпрати файл с корицата на книгата и например следния рекламен текст: “ИСТИНАТА ЩЕ ВИ НАПРАВИ СВОБОДНИ”… Приятeн ден!

  POSTED BY РОБЕРТ АЛТЪНОВ | СЕПТЕМВРИ 22, 2018, 11:35

 7. !
  Пoследно уточнение по делата водени от жеков и тодоров срещу Стопанинът на БЛОГА НИ в Софийският Районен Съд-Наазателно отделение, бул. Скобелев 23
  тодоров: НЧХД № 3556/2018 г. – 116 състав – съдия Ева Пелова- Трифонова, съд. заседание – 31.10.2018 14:30 ч. – очаквана зала № 31
  жеков: НЧХД № 6989/2018 г. – 133 състав – съдия Цветелина Михайлова съд. заседание – на 21.12.2018 г. от 14:30 – очаквана зала № 28

 8. Адресът по местоживеене на Мишкин съвпада с този на централата на ГРУ! – направо, Алиса в огледалния свят. Чакам Скотланд Ярд да се произнесе.

 9. GEORGI NIKOLOV, КОИ СА ЖЕКОВ И ТОДОРОВ И ЗА КАКВО СЕ БОРЯТ?

 10. Към RADA:

  Въпросът е към Георги Николов, но използвам случая да отбележа, че на вчерашното бдение пред “Света Неделя” в София, което се предполагаше да е траурно събитие, авери на Георги Жеков отново се мъчеха да ме провокират като ме снимат на видео и с коментари на глас, включващи същите квалификации по мой адрес, каквито Жеков правеше в “Макдоналдс” в присъствието на детето ми – т.е. че съм “най-наглото животно на света” и в този дух. Това се нарича рецидивизъм, проявявам от хулигани, които се радват на своята безнаказаност и разчитат на моята сдържаност.
  Отново включих механизма на сдържаността си и реагирах само като поставих плаката си между мен и тях, което предизвика съответните нови коментари от тяхна страна, че се крия като…
  Може би сгреших, като реших да не позволявам шумен скандал по време на траур, провокиран от тези отрепки.
  Напомням, че една от претенциите на Жеков в съда срещу моя милост е, че съм го снимал ( докато крещеше по мой адрес и стресираше детето ми).
  Надявам се съдията да отсъди справедливо на 21-ви декември, когато е следващото заседание по абсурдните обвинения на Жеков, че съм му причинил какво ли не ( включително заболяване) с факта, че съм го снимал и съм писал за неговата агресия в блога си.

 11. Bellingcat са направили подходящ подарък на путин за рождения му ден.
  Coup de chapeau! също за публикацията на ИВО!

 12. Вече писах, че реакцията на Белокаменната ще мине през следните етапи:

  – Обвиненията са пълни глупости

  – Нямате доказателства

  – Съвпадението е случайно

  – Не сме ние, но тази гад си го заслужаваше

  – И какво от това?

  – Нищо не можете да ни направите

  – Внимавайте в картинката

  – Вижте ни ракетите

 13. До Рада

  Предлагам Ви едно интервю с Николай Колев – Босия, в което той представя документ от архива на ДС, че лицето Георги Венков Жеков е агент на ДС с псевдоним “Върбан”, вербуван на 5.7.1987.

  Гледайте между 15. и 18. минута от интервюто.

 14. Да, това е хулиганско поведение и е свързано на първо място с пространството между ушите на въпросния Жеков. Обидните квалификации в присъствието на детето Ви би следвало да имат отежняващ ефект.

 15. Докато ние тук си седим, Гювечът на Бузлуджа ще получи статут на паметник! Бил част от европейското архитектурно наследство, мамка му…
  Е. Бакърджиев може да е спорна фигура, но само за това, че срина мавзолея, съм готов за му простя останалото. Е, не и това, че не се напъна и за МОЧА.
  Като стана дума за история, иска ми се да кажа няколко добри думи за БНТ и История.bg. Много хубаво (според мен) предаване за горяните. И най-главното без разни там искрибаеви, алтернативни гледни точки и др. Въпреки че БНТ (като обществена медия) е 100% под контрола на Боко-тиквата (не си спомням кой точно се изцепи така по въпроса), професионалистите в нея от време на време си вършат работата професионално. Впрочем там се видя, какви поражения е нанесла комунистическата пропаганда.

 16. За любознателни:

  “Путин само отрича, но това е маска за слисването от руските шпионски некадърности зад граница, станали за посмешище”
  https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-10-06/putin-denials-mask-dismay-at-laughable-spy-shortcomings-abroad

  “Кандидат-отровителят от Солзбъри Сашо Мишкин е доктор на смъртта”
  https://www.thetimes.co.uk/edition/news/one-of-the-salisbury-would-be-killers-is-a-doctor-of-death-p2g53j8ss

  “Западът обяви война на Гру (а България??), управлението е опозорено, объркано, извън контрол…”
  https://www.independent.co.uk/news/world/europe/russia-spies-hack-gru-cyber-hague-uk-us-doping-hacking-kremlin-a8569371.html

  “Не се оставяйте нескопосани шпиони на Гру да ви будалкат”!
  https://blogs.spectator.co.uk/2018/10/dont-be-fooled-by-putins-bungling-spies/

  . . . .

 17. Още когато англичаните показаха ГРУшниците,бях сигурен,че знаят и имената и другите лични данни,гадаех само кога ще ги оповестят.Да очакваме още разкрития,но след поредната порция лъжи от Кремъл.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.