Готов ли е Борисов да постави на изпитание пред ЕНП своя гласопродавателен чар?

Нито един посланик сред трите дузини представители на чужди държави в София, спешно извикани днес на среща с премиера Борисов, не обели и дума след нея. Защо?

Защото не им е работа да коментират какво правят медиите в техните държави. 

За Борисов тази концепция е неразбираема. В България той нарежда на медиите да внимават какво казват по отношение на чувствителната тема с убийството на журналистка Виктория Маринова и медиите, дресирани достатъчно, внимават. Дори избягват да я наричат журналистка. 

На Борисов му трябват доказателства като за отравянето на Сергей Скрипал. На запад вярват на доказателствата на Великобритания, а Борисов вярва на Путин, който заявява, че нямало доказателства. 

В случая с убитата Виктория премиерът направо триумфира: вече е сигурно, че враговете, дръзнали да допуснат друго, различно от неговото мнение, са сразени с научни доказателства. Налице са ДНК материал, слюнка и други неща в рамките на “деянията” , които нашият деликатен главен прокурор Цацаров остави на въображението на желаещите да си представят какви гнусотии е извършил убиецът с неговата жертва.  

Да, да, да : ром, циганин, изверг, извратеняк е обвиненият за убийството на Виктория Маринова. Някой да си е представял, че отвратителното престъпление е извършено от някакъв полиглот, винаги готов да очерни брутално държавата на Борисов, интелектуалец от жълтите павета, антипод на нашия премиер?

В чужбина медиите не внимаваха и не прогнозираха еднопосочно вонящата следа,  доловена безпогрешно от медийните хрътки на властта у нас, предпоставили профила на заподозрения убиец. Втренчени в пропадането на българската медийна свобода, всички новинари и коментатори по света вкупом решиха, че не е без значение да споменат: Виктория Маринова е дала думата на разследващи журналисти, арестувани неотдавна при тяхно разследване на корупция в особено големи размери – при това във връзка с европейски фондове и руски олигарси. 

Ако се съди по реакцията на Борисов, истинското, голямото, антинационалното и особено брутално по своята същност престъпление е извършено в чужбина от медиите там ( видно от факта, че нито един от посланиците в София не е поискал официална информация!). Защото в чужбина повярваха на обоснованото предположение, че убийството може да има нещо общо с медийната (не)свобода в България. 

Как да не се скара Борисов при това положение на “цялата чужбина” в лицето на дипломатическия корпус, че не е реагирал като неговата България! Пък ако ще след това и да загуби своя гласопродавателен чар в собственото си семейство в ЕНП, което наруга днес.

 

В крайна сметка Борисов разигра националистическата карта, надцаквайки смълчаните си националистически коалиционни партньори в ролята на по-патриот от патриотите – Скара се мегапатриотично на целия свят.

 

Дали пък наистина не замисля да разкара “патриотите” от гърба си и да се остави да бъде яхнат този път от ДПС или от желаещите да правят с него голяма коалиция другари? Вождът на жаждащите да управляват с Борисов като партньор на БСП Георги Гергов, почетен консул на Русия в Пловдив, получи от правителството в същото време цели 43 милиона лева за запълване на една дупка в центъра на Варна. С това опозицията в БСП беше захранена със солиден аргумент да довърши вътрешния си преврат срещу по-малко сговорчивата др. Нинова в полза на единението с ГЕРБ.

 

При такъв сценарий ЕНП става баласт, пречка. Борисов не би се поколебал да го изхвърли зад борда в името на личното си политическо оцеляване и дълголетие чрез завой към Европа на Орбан и Путин.

 

78 мнения за “Готов ли е Борисов да постави на изпитание пред ЕНП своя гласопродавателен чар?”

 1. Трудничко му е на другарЯТ милиционер Бойко Борисов да ПРОУМЕЕ, че в нормалния свят политиците НЕ МОГАТ да си позволят да казват на медиите как да си вършат работата и какво да (му) пишат!!! Няма пипе за това!

 2. “Нито един посланик сред трите дузини представители на чужди държави в София, спешно извикани днес на среща с премиера Борисов,
  не обели и дума след нея.
  Защо?”
  1.ЗАЩОТО посланиците присъстват там протоколно и изобщо не го слушат какви ги говори.
  2.ЗАЩОТО посланиците знаят, че премиерът ни е изпечен лъжец, мутра и слуга на Путин, което е истинската причина да не го допускат до
  масивите на Шенген.
  3.ЗАЩОТО в конкретният случай посланиците знаят, че става въпрос за убийство на журналисткаq дала трибуна на разследване на кражби на евросубсидии
  от Пеевски ,Борисов и кумът му Златев, изтичащи към Русия.
  4.ЗАЩОТО в конкретният случай посланиците знаят, че Прикриватурата не води никакво разследване, след като при “щателният оглед за улики
  на местопрестъплението, не са забелязали дрехата на жертвата,а я открива репортерка на друга телевизия.
  5.ЗАЩОТО твърдиш, че нямаш в банката ДНК-профил на убиеца, а го откриваш по ДНК и предмети на жертвата, при обиск в дома му в негово
  отсъствие, които може и да са подхвърлени.
  6.ЗАЩОТО твърдиш, че обискираш дома му, понеже си разпознал убиеца по снимки от камерите, а не го арестуваш веднага тук,
  а чак в Германия.
  7.ЗАЩОТО всички слугинажни медии описваха предизвестеният убиец и най накрая, след 4 дни, се намира подходящ такъв.
  8.ЗАЩОТО Борисов “гузен негонен бяга” и привиквайки посланиците си въобразява, че те са част от “матриала” му.
  9.ЗАЩОТО е затънал до шия в л.й.а, и прави плонжове пред посланиците, както пред Тръмп в ООН.
  10.ЗАЩОТО всичките са порядъчни и ги е гнус от мутри! И затова “Нито един посланик сред трите дузини представители на чужди държави
  в София, спешно извикани днес на среща с премиера Борисов, не обели и дума след нея.”
  С една дума, Борисов се надява на класическото “СЛУЧАЯТ ПРИКЛЮЧЕН!ЗАБРАВЕТЕ!”
  “Да, ама не”, казват мълчейки посланиците.

 3. До всеки който се самоосъзнава като БЪЛГАРИН. Нека подкрепим масово инициативата от 12 септември на Роберт Алтънов. Във всяка публична библиотека, миниум по няколко екземпляра на “Измамата Сан Стефано”. Купувайте и подарявайте с повод и без повод. Без активна просветителска дейност сме обречени на постоянни, натрапчивания “задирания” и “многоходовки” на т.н. братушки. Във всички посоки.
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/D

 4. Здравейте приятели, Понеже виждам как някои наши съмишленици ме подкрепят, та реших да експлоатирам още малко тяхното доверие, защо? Защото вече втори път прочитам за книгата на Нася Кралевска-“БЪЛГАРИЯ ПОД КОМУНИЗЪМ” и какво, какво-казах си, така и така ходя по разни читалища, защото ли да не измоля някой друг екземпляр от тази книга, та да имам по-голямо оправдание за изразходвания бензин.И така, приятели, ако някой ми изпрати екземпляр от книгата на Нася, аз бих я дарявал заедно с “Измамата САН СТЕФАНО Руско-турската поробителна война” Благодаря предварително! Приятен ден

  Posted by Роберт Алтънов | октомври 6, 2018, 10:49

 5. Пoследно уточнение по делата водени от жеков и тодоров срещу Стопанинът на БЛОГА НИ в Софийският Районен Съд-Наазателно отделение, бул. Скобелев 23
  тодоров: НЧХД № 3556/2018 г. – 116 състав – съдия Ева Пелова- Трифонова, съд. заседание – 31.10.2018 14:30 ч. – очаквана зала № 31
  жеков: НЧХД № 6989/2018 г. – 133 състав – съдия Цветелина Михайлова съд. заседание – на 21.12.2018 г. от 14:30 – очаквана зала № 28

 6. Аз ще се повторя. Милиционерското Светило явно не схваща, че държавата му и живота на гражданите в нея никак не е нормален. На тях може да им е супер и да са щастливи в извратеното подобие на демокрация, с която осигуряват властта си но на всички останали граждани, принудени да съществуват физически в границите на демонското им кралство, не мисля, че им е чак толкова щастливо. Видя се, че дори и в границите на Европа, за да бъде една държава Светла, управлението и трябва да бъде от светли хора със светло минало, които не търпят нещастието на сънародниците си. А тези, като бойко, чели само индиански романи, нека се изявяват на селския мегдан с пехливанските си способности на една ръка разстояние.

 7. Вместо да се напъне да извърши МЕДИЙНА РЕФОРМА, наред с ПРАВОСЪДНА РЕФОРМА, а и БОРБА С ПРЕСТЪПНАСТ, властта начело с боко реагира единствено по материално-чиновнически, оставайки трайно в своето ВЕЧНО амплоа ДА НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ЗАПАДНИ СТАНДАРТИ (КОИТО СА И СВЕТОВНИ, НЯМА ПО-ДОБРИ), а от западни мангизи и от намиране на западно одобрение, вършейки предимно “свои” проекти, свързани с асфалт и бетон, т.е. нещо по-“материално за народа”, видимо и пипамо.
  Боко реагира след третия ден, чак след като се раздуха ПО СВЕТА. Освен ПЪЛНА НЕЗАИНТЕРЕСОВАНОСТ по стандарти, това свикване на чужди емисари е отново само изтъкване, и демонстриране на “нещта поначало поети в свои ръце”, наред с “абе ние ги разбираме тия неща, я ни оставете на мира с вашите дрънканици и съвети, но щом искате, гледайте как професионално се справяма”.
  Отново проличава и отдавнашното, ТРАДИЦИОННО отношение към ЖУРНАЛИСТИ И ЖУРНАЛИЗЪМ. Западната реакция бе до голяма степен заради РАЗБИРАНЕТО ТАМ по въпроса. Там журналистът е СЪВЕСТ НА НАЦИЯТА, първи хукващ и улавящ, искащ да ИНФОРМИРА И РАЗИСКВА за обществото. Оставям настрана дали жертвата е станала заради водени разследвания. Отношението към журналист като биене (“пребиване” тук, въведено от три десетилетия) или убиване, там става ОГРОМЕН ОБЩЕСТВЕН ПРОБЛЕМ. Журналистът и журналистиката от комунистическо време тук обаче бяха оцветени “абе остави ги, тия търсят само сензации”, отнасящо се за свободните умове и дръзновения. Но с това бе създадено И ПРОДЪЛЖАВА улбеждението, че “ДОБРИТЕ СА КОИТО СА С ПРАВИТЕЛСВОТО”. Критикуващите са лошите. За съжаление, и в обществото има огромна попиваемост и търпимост към такова разбиране.
  КАКЪВ Е ПРОЦЕНТЪТ НА СВОБОДНИТЕ МЕДИИ, С ПРОСТ ПРИМЕР ТАКИВА, ГОВОРЕЩИ КАТО ИВО ИЛИ ИЛИЯН??. СЪС СИГУРНОСТ ПОД 5% ОТ ВСИЧКИТЕ, И ТО ОН-ЛАЙН ОСНОВНО, СЪЗДАДЕНИ ОТ САМИТЕ АВТОРИ.

 8. Двамата РУСНАЦИ убийци-отровители, Чипика толи и Мишкин менгеле, са вървели по петите и дебнели СЕРГЕЙ СКРИПАЛ И ДЪЩЕРЯ МУ ОЩЕ ПРЕЗ 2014 г., когато последните са били в Прага. Били сас със същите си “имена” в паспортите. Май са били и по-голяма група. Така казали от чешкото разузнаване, включително по радиото.
  Чипик-Мишка – Агентурна двойка.
  РАБОТЕЩА ПО УКАЗАНИЯ ОТ ПУТИН.
  Наградена от путин…
  Колкото повече критици на руския режим убиваш, прозападни хора, откъдето и поддръжници на неща като НАТО и ЕС, толкова по-висока награда получаваш, “герой на (съветския, сега на) русия”.
  Руско блаженство и радост, отпразнуване с много водка в къщи, шчи в гърлата съко.
  (представяме си тайфата с “паспорти” около полковник макаров в резидентурите в “посолството” му, любяща срещи с мили хора като шкенбето на каракачана, или сайдера първа шпага на кагебе, също така “създаваща” партии като атака и тъй нататък…)

  https://www.rferl.org/a/russian-novichok-suspects-shadowed-skripal-in-prague-report-says/29536293.html

 9. Нещата в България не са розови, изпуснати са изначало, никой не носи отговорност за нищо и това се знае от посланиците.Как и защо да реагират?Държавата отдавна си е тръгнала по наклонената пътека и няма връщане.Виновно е фатално промененото допълнително и от соца население.

 10. Абсолютно точен анализ.
  Само ще добавя на чудещия ни се прима-ер, че чуждите посланици си имат служители и контакти, от които получават точна информация, която предават към своите столици. А ако от тези столици не идва погалване по главата Му, значи пеевщината, русофилщината, корупцията и подмазвачеството не е успяло да ги засегне.

 11. Грешките но ЕНП по отношение на ГЕРБ са две.

  Първата е, че изобщо прие ГЕРБ за свой член. Защото тази партия се състои основно от бивши милиционери, кадесари и военни, задължително членували в БКП, начело с лидера ѝ Борисов. Прости хора, чието коленопреклонно отношение към Москва не подлежи на еволюция и промяна.

  И ако ЕНП се е подвела от името, че те са за “европейско развитие на България”, то десетгодишното им управление показва точно обратното. Единствената причина тези хора да се правят на европейци и натовци са милиардите евро, които всяка година получават от Европа. Но тези пари не стигат до обикновения български гражданин. Защото по-голямата част от тези европейски пари по комунистически и тодорживковски доброволно се дават на Русия, а останалите пак по комунистически се крадат и отиват в личните сметки на управляващите.

  И тук е втората грешка на ЕНП – че след всичко това продължава да легитимира ГЕРБ като европейска партия и лично лидера ѝ Бойко Борисов. Който всъщност е един лъжец, измамник и човек верен на Москва като кумира си Тодор Живков.

 12. Мога да добявя още, че привикването на посланиците освен стъпка от Плана Решетников не постига нищо друго. Пиарите на ББ са го сметнали правилно, защото работят в полза на русофилска патреотична ко-яли-ция с привкус на депесе.
  Защо не Го питали? Защото знаят, че като хотел Маринела всичко се подслушва от КГБ.

 13. Виц на деня за посланиците на ЕС и САЩ: Пеефски се оттегля от медиите си – ще подпомага журналистиката.

  Явно Магнитски чука на вратата…..

 14. никога не сме виждали подобна едновременна паника и при трите ш.единия обидено и панически се кара на света,втория спонтанно”оставя”медиите на журналистите,а третия нервно се вре пред твкамерите да обеснява как престъплението е на сексуална основа,извършето от немощен 45килограмов,почти тинейджър,натъртвайки на “боксовите” му умения за да придаде по-голяма достоверност.Ами,ако немците докажат,че заподозрения е напуснал страната преди извършването на престъплението???

 15. Просто и слепите трябва да прогледнат какво става в българското задкулисие и как освен Гергов, Боко “захрани” и ДПС (Доган) с договор за студен резерв от над 30 млн. и цял ТЕЦ, единствено в името на мълчаливата подкрепа на статуквото! Винету с парите на данъкоплатеца си купува политически проститутки, които да го обслужват, а това че подкрепя Орбан, Путин и Ердоган си е чисто разбойническо братство! Време е ЕНП да изключи този гнусен предател и мошеник от своите редици, защото и Орбан и Боко са кръгли нули без европейските пари! Без да се освободим ние и Европа от подобни боклуци, няма да се оправят нещата.

 16. Перфектен коментар, г-н Инджев!
  Буквално, чисто физически му личи на нашата Cucurbita колко невероятно трудно му е да се държи цивилизовано в рамките на общоприетите норми за поведение на европейски политик!
  Аха аха, и е готов да нахлузи генералската униформа и да размаха нагайката!
  Съвсем по северноазиатски тертип!
  На кантар са нещата, ще видим докъде ще стигнат!
  Аз лично силно се надявам на бързи, категорични и безкомпромисни действие от структурите на ЕС и НАТО!
  Без тях, с тия наведени и безгръбначни медии, теглото ни ще продължи.

 17. Брилянтен анализ, но е изпусната една много важна новина. Тези дни ББ непрекъснато твърди, че Чете. Засега прочита вестници, но все пак те са на чужди езици. Така, че не е еднокнижник.
  Освен, че Чете, той анализира. Е, решението му след анализа, е да се скара. На всички. Но той анализира – значи не е прост. Но мисли другите за прости.

  Ще е прав до един момент, който ще настъпи съвсем скоро.

 18. “Нашата преса е свободна и политиците не винаги харесват което казва тя”,това е част от изказването на британският посланик у нас.Подобна е ситуацията и в САЩ,където най-големите медии критикуват президента Тръмп ,което предизвиква неговият гняв,но в Туитър,без да свиква брифинг по съответните теми.И не само в САЩ,но и в останалият демократичен свят…За сведение на блюдолизците на Б.Борисов,Цацаров и С,ИЕ!

 19. Аз лично силно се надявам на бързи, категорични и безкомпромисни действие от структурите на ЕС и НАТО!
  Без тях, с тия наведени и безгръбначни медии, теглото ни ще продължи.

  POSTED BY БЪЛГАРИН | ОКТОМВРИ 11, 2018, 09:13
  ——————
  Подкрепям ви напълно! Но те ще се намесят в краен случай, тогава, когато местните ни луди глави – атакистчета, паравоенни формирования, боковистчета и подобни боклуци тръгнат съвсем сериозно да ни отклоняват от евроатлантическата линия.

 20. POSTED BY СКЪСВАНЕ С РУСИЯ! | ОКТОМВРИ 11, 2018, 06:39
  ————–

  Всичко е много точно и изчерпателно казано!

 21. Много ми се иска да попитам преименувалияя се Холмс, преди да напише това:
  “7.ЗАЩОТО всички слугинажни медии описваха предизвестеният убиец и най накрая, след 4 дни, се намира подходящ такъв.”
  прочете ли това:
  “Някой да си е представял, че отвратителното престъпление е извършено от някакъв полиглот, винаги готов да очерни брутално държавата на Борисов, интелектуалец от жълтите павета, антипод на нашия премиер?” ?
  Или да го кажа по-елементарно, не е необходимо да си слугинска медия, за да предположиш, че такова убийство е извършено от такъв човек.
  Ако съм скептичен към версията, че убийството е поръчково, а “убиецът” е натопен, то е не защото не вярвам, че В. Златев би го направил, а защото не виждам защо да убива разследващ журналист, като може да си купи съда и прокуратурата?

 22. Медиите-не свободни, собственост на няколко олигарха, липса на прозрачност относно собствеността, субсидиране на про-правителствениите медии. Но това не може да бъде повод европейските медии – разполагайки единствено с факта на извършеното убийство – да го отразяват пряко или индиректно като свързано с професионалната дейност на жертвата. Достоверността на материала е правило номер едно като, например, презумпцията за невиновност в съдопроизводството. Нелицеприятният факт за състоянието на нашите медии не означава, че автоматично трябва да бъдем безкритични към медиите в другите страните-членки, т. е. да табуираме забелязването на техни кусури, вкл. гореописаното.
  В епохата на социалните медии таблоидният дух е като духът излязал от лампата. Пример: Cтатията „Debunking years of tabloid claims about Europe” в The Economist” June 2016 започва с The European Commission set up a website to refute myths. Интересно четиво, има и нагледна графика на медийните митове. https://www.economist.com/graphic-detail/2016/06/22/debunking-years-of-tabloid-claims-about-europe
  На 6 окт.2018 Гардиън публикува ст. Juncker: British media disrespect human rights of politicians. Юнкер заявява, че е бил обвинен в пресата, че е бил в нетрезво състояние на самит на НАТО след появата на видео, на което той не е можел да се предвижва самостоятелно. Действителната причина-обострен ишиас (лумбаго) и мускулен спазъм. Таблоидизацията на медиите-достоверността страда заради сензацията.
  Касателно коментара на г-н Борисов: няма полит. тежест. За мандатното си пребиваване във върховете на властта, г-н Борисов би могъл да способства за освобождаването на медиите от олигархичното и полит. влияние. Но полит. воля липсва.
  И на края – ние като общество имаме ниска култура на съпротива. Все чакаме някой от Брюксел, някой водач, гуру, някой deus ex machina да ни реши проблемите. Един всенароден почин ДЕН, СЕДМИЦА, МЕСЕЦ БЕЗ МЕДИИ ще ги освободи в съкратени срокове.

 23. “Тези дни ББ непрекъснато твърди, че Чете.”
  И слуша радио!
  Преди време Първан Симеонов (струва ми се) каза по БНР, че парламентарното мнозинство е стабилно и не се очертават предсрочни избори, но народното недоволство набира сили и при повод – рязко вдигане на цени или някаква трагедия, може да избухне. Затова след трагедията всички бяха толкова паникьосани. А когато се оказа, че убиецът е с очаквания профил, си отдъхнаха и натрупаното напрежение изригна в тази пресконференция…

 24. Смъртен страх го тресе Борисов.Не от това какво ще кажат западните страни и местните опозиционни медии и политици.Страхът е от руснаците.Той трепереше да не се каже ,че има руска връзка при убийството на журналистката.Сакън,само това не.Но връзката е с изтеклите пари за ремонти,към руски консултански фирми е ясна и доказуема.Милиони европейски евро.ОЛАФ лесно може да докаже.А какво ще поискат още от него руснаците не се знае.Усети той,че те са безжалостни и жестоки.Спомни си наверно за Людмила Живкова,Луканов,опитът за убийство на папата,сестрите в Либия и знайни и незнайни руски *приятели*изпратени скоропостижно от този свят.Попаднал е в тунел без изход,а руснаците ни мразят и него вероятно.Сам си го направи.Нека се поучи от Плевнелиев,който се държа достойно и те се отнасяха с респект към него.Нека това бъде поука за следващите ни управници.Далеч от Русия.За тях той е само един безправен слуга,с когото могат да се гаврят.Единственият му шанс е да бяга от властта.По скоро.

 25. КАРАЙВАНОВ,
  Прочел съм :”“Някой да си е представял, че отвратителното престъпление е извършено от някакъв полиглот, винаги готов да очерни
  брутално държавата на Борисов, интелектуалец от жълтите павета, антипод на нашия премиер?” ?
  Но ти май изобщо не си прочел какво бях ти писал!
  Дано сега го прочетеш!
  “Аз ли “пресолявам манджата” или контролираните от Борисов и Пеевски държавни и частни медии?
  Ами гледай всички телевизии, как замазват убийството на ТЯХНА КОЛЕЖКА!
  Ами чети какво пишат главните редактори на „Труд“, „24 часа“, ВеВести (Блъсков, Зюмбюлев, Евгени Петров) и ни натрапват,
  че „ както изглежда“ това ще се окаже „брутално циганско престъпление“ (Зюмбюлев),
  Когато бързат да предрешат случая – „Луд сексманиак убил Виктория Маринова“ („Труд“), подсилено с коментар на главния редактор Блъсков:
  „Няма убита журналистка в България. Убито е младо красиво момиче…“,
  Когато списувателят на „ВеВести“ Евгени Петров се обажда някъде от далечна чужбина– „Убийството на Виктория няма нищо общо с
  професионалната й работа, така ще се окаже…“
  И когато всички тези авансови индулгенции за властта съвпадат с мнението на главния прокурор: „Не можем да кажем, че версията за
  изпълнението на работата й, или с оглед тематика на предаванията й, е определящата версия”…
  При всички тези „когато“ на нас не ни остава нищо друго, освен да си мислим,
  че ЦЯЛАТА КАЗИОННА МЕДИЙНА ШАЙКА,
  ЧЕ ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ,
  СА ВПРЕГНАТИ ДА СКРИЯТ ЕДНА СТРАШНА ИСТИНА:
  В България убиват журналисти заради работата им…
  В БЪЛГАРИЯ на Борисов УБИВАТ ЖУРНАЛИСТИ ЗАРАДИ РАБОТАТА ИМ!
  А в медиите се прокрадва контролирана информация, че за убиец е бил нарочен някакъв български ли, румънски ли, молдовски ли, украински ли
  циганин.А бе, обичайните заподозрени изтривалки-бушони на властта.
  И хич не пресолявам манджата, защото това не е манджа, а помия!
  Бойковизма и путинизма ни го пробутват като европейска демокрация!
  Елементарно, Уотсън!
  Елементарен си, КАРАИВАНОВ!
  П.П.
  КАРАИВАНОВ, ти няма начин да не знаеш, но специално за останалият “матриал” да узнае!
  БОРИСОВ и ЗЛАТЕВ са КУМОВЕ!
  За невярващите, да питат в Банкя и Правец, или да си направят официална справка в гражданско отделение.”

  “Ако съм скептичен към версията, че убийството е поръчково, а “убиецът” е натопен, то е не защото не вярвам, че В. Златев би го направил,
  а защото не виждам защо да убива разследващ журналист, като може да си купи съда и прокуратурата?”
  Пак си елементарен, КАРАИВАНОВ!
  Независимо дали го е направил поръчванито В. Златев или е убита “безплатно” ,независимо дали ще бъдат купени съда и прокуратурата,
  едно е БЕЗСПОРНО!
  От убийството на журналистката и затварянето на устата й, НАЙ-ГОЛЯМА ПОЛЗА ще ИМАТ Борисов, Пеевски и кумът на Борисов Васил Златев,
  поради очевидният факт, че убитата няма да продължава да ровичка за откраднатите и изтекли към Русия евросубсидии в особено
  големи размери!
  Елементарно, Уотсън!
  Елементарен си, КАРАИВАНОВ!

 26. П.П.
  КАРАИВАНОВ,
  принуждаваш ме да се разприказвам, но то е полезно с образователна цел на “матриала”.
  И знаеш ли защо?
  Защото най-голямата тъпотия на Прокуратурата/Прикриватурата/ на Цацата и Боко Тиквата е постоянното повтаряне на ДНК и едва ли не
  100% арестуваният в Германия циганин е убиецът!
  След като предварително заявиха, че го няма в база-данни за ДНК на регистрираните престъпници!
  И знаеш ли защо е най-голямата тъпотия?
  Знаеш ли как и за колко време се прави ДНК експертиза у нас?
  В лабораторията, която изготвя основните ДНК анализи за всяко разследване?

  Правят се няколко ДНК експертизи.
  За да се анализира обекта са нужни микрограми ДНК.Даже нанограмови количества и по-малко.
  Но…трябва да има ДНК материал от заподозреният, а него го няма в България!
  Дори да предположим че е изследвана негова кръв или сперма, тя няма с какво да се сравнява в базата-данни на МВР, нали?

  И нещо изключително съществено за дискридитиране на тъпанарите, лъжци и бандити на власт Младенов, Борисов и Цацаров!
  Защото: “Всака лъжа остава истината, докато не бъде опровергана!”
  За всичко това е необходимо ТЕХНОЛОГИЧНО ВРЕМЕ, драги тъпанарино КАРАИВАНОВ!
  За нашата лаборатория, която изготвя основните ДНК анализи за всяко разследване, са необходими 3 работни дни, за да се дадат
  достатъчно резултати на разследващите.
  НАУЧНО- ТЕХНОЛОГИЧНОТО ВРЕМЕ Е 3 РАБОТНИ ДНИ!
  Повтарям,НАУЧНО- ТЕХНОЛОГИЧНОТО ВРЕМЕ Е 3/три/ РАБОТНИ ДНИ!
  Ако не ми вярваш, попитай Мая Кичева.
  Ако е все още тя управител на лабораторията.
  И я поздрави от Шерлок Холмс.

  Елементарно, Уотсън!
  Елементарен си, КАРАИВАНОВ!

 27. Бившият съдия от Софийския градски съд Румяна Ченалова, която е и едно от действащите лица в гръмналия в “Биволъ” скандал “двете каки”, се ce усъмни във фактите, изнесени за арестувания в Германия Селяйдин.

  Ето какво написа бившата съдийка във фейсбук профила си:

  Да обобщим изнесените на пресконференцията факти и изводи:

  1. Северин цяла нощ пил. Употребил голямо количество алкохол. Тежи около 50 кг
  2. Скрил се в храстите и изчаквал жертва (по Маринов),но пък престъплението е спонтанно (по Цацаров). Така чакал до обяд.
  3. Виктория Маринова била с приятелки до 12 ч.
  4. За времето до 12,11 ч (записи на тичащия Северин) той извършил нападение, изнасилване и убийство. Хладнокръвно потърсил телефона и ключа от автомобила, дааже и дреха на жертвата (като в сериал за сериен убиец)?
  5. Със скорост на спринтьор , скривайки вещите се изнесъл от местопрестъплението.Алкохола въобще не му пречил, щото бил боксьор.
  6. Пристигайки в къщата, решил да остави вещите на полицията за всеки случай. Щото ДНК-то, което му взели когато бил 10годишен може и да не е сигурно.
  7. След това разказал на леля си, че е извършил изнасилване и отпрашил към Хамбург.

  По-добре да не бяха говорили!

 28. “В България убиват журналисти заради работата им…”
  За щастие на журналистите и техните семейства и за нещастие на България това не е съвсем вярно.
  Не убиват нито журналисти, нито прокурори, защото не са заплаха за мафията. Повечето – защото си мълчат. Няколкото достойни – защото “матрялът” не ги слуша (чува, разбира, не му пука).
  Това е по същество. А ако ще преминаваме на личнист – Шерлок, от сто мили си личи, че си янлъш Холмс. Не толкова заради многословността, която подхожда по-скоро на бригадния генерал Жерар, а за това, че нарече убийството професионално (излиза, че тези на А. Луканов, И. Павлов, В. Илиев са непрофесионални). И че при джогинг през деня жертвата е най-уязвима (а аз елементарно си мислех, че е при слизане от колата през нощта). За да не разводнявам форума не го коментирах преди, ама тук вече сме почти сами и може да си поговорим. Ако не се подписваше като Холмс, хич нямаше да го правя на въпрос, ама благородството задължава. Като ще си Холмс – бъди малко по-лаконичен (чак за логика и дедукция нямам претенции). Ето, аз например пускам сегиз-тогиз някой турцизъм, за да си оправдая името…

 29. Много благодаря за конструктивните препоръки!
  Но няма да се възползвам от тях.

  Елементарно, Уотсън!
  Елементарен си, КАРАИВАНОВ!

 30. @GEORGI NIKOLOV

  Та тя цялата им история е като швейцарско сирене.
  Опростената процедура по екстрадация не е добра идея.

 31. @GEORGI NIKOLOV: Напълно съм съгласен с Вас. Много е подозрително, колко точно отговаря задържаният на изначално предположеният, още в първият час след огласяване на убийството, от властта негов профил (и разбира се няма нищо общо с работата на журналистката).
  Единствено не се връзва да са я убили само заради последното ѝ предаване. Не са реагирали така на далеч по-неудобни и видими критици.
  Така че предполагам, че жертвата или (1) е била активно сътруднищеща с Биволъ и е знаела и се е готвела да каже още много и/или (2) е засегнала (се е готвела да засегне) пряко интересите на местен дерибей и това е отприщило насилието. Била е привлекателна жена и нещо, което може да е замислено като сплашване е преминало в непоправимото.

 32. Драги почти Холмс,
  Радвам се, че се разприказва, защото даваш на младите прекрасен пример, как от принципно верни факти може да се направи грешно заключение.
  Как полицията е стигнала до заподозрения няма да преразказвам, защото вече е казано, трябва само да се прочете (Чукча не читател, чукча писател).
  Когато Путин се оправдаваше, че няма полза от убийството на Немцов, а СБУ има, на каспаров.ру бяха дадени доста цветисти примери (с присъщия за читавите руснаци хумор) за това, че не винаги най-печелившия е извършител (кой чел, чел).
  Всеки, който е слушал Невзоровские среды си задава въпроса “Този как още е жив?”. Но е достатъчно да си представиш колко в многомилионна Русия слушат “Эхо Москвы” и може да си го обясниш това явление.
  Последното беше за разведряване на обстановката, а и за пример, че ако някой журналист не е убит, това не значи, че не критикува властта или че не разобличава далавери. Просто са намерили други, по-меки механизми за неутрализирането му.

 33. Отново много ти благодаря КАРАИВАНОВ!
  Развесели ме!

  Елементарно, Уотсън!
  Елементарен си, КАРАИВАНОВ!
  Но ставаш за шут в цирк Боколандия.

  POSTED BY ШЕРЛОК ХОЛМС | ОКТОМВРИ 11, 2018, 15:02

 34. П.П.
  КАРАИВАНОВ,
  Гарантирам, ще си остане само между нас двамата.
  Но ти руснак ли си или просто поклонник на Путин, както Борисов?
  Ехото на “Эхо Москвы” ли си?
  Или просто си любител на руска водка
  от клуба на анонимните рублохолици?

 35. Трябва да се отбележи, че този път В.Симеонов се изложи много с изказването си, че в България, свободата на словото дори била “слободия” и зависела само от собственика на медията. Щеше да е вярно ако собствениците на големите медии примерно Пеевски, нямаха никакви взаимоотношения с властта. Или ако това, което знаят всички но не смеят да го кажат, беше и на заглавните страници на медиите им. Но уви, слободията в БГ медиите е най вече на клюкарска тематика. Там наистина са номер 1. И само толкова! И как слушайки кретенските им изказвания, да повярваш на версията, че това страшно престъпление е само криминално. Те си ни лъжат безсрамно, когато си искат. Мислят ни за дебили и донякъде с право, щом им слушаме безропотно глупустите и им играем по свирката. Слабото място на българина (да нареди децата) се оказва пагубно! Ами какво правим, когато тези деца ги погубят! Пак ли ще блеем жално, очаквайки вълка, да се съжали над мизерното ни съществуване? Няма ли да го настървим още повече? Кой сега ще посмее да пише за злоупотреби с еврофондове, другарю Симеонов? Или ще кажеш, че ние просто сънуваме един тежък кошмар и скоро ще ни мине?! Аз мисля, че прекалено дълго продължи това и е време, всички да се събудят, докато сме все още живи!

 36. Във връзка с предишният ми коментар- Виктория Маринова наистина е подготвяла поредица от репортажи за неудобни на властта теми, и е целяла дългосрочно сътрудниество с “Биволъ”

  https://bivol.bg/обречени-на-истината.html

  Това вече може да доведе до наемане на бияч за сплашване, като бияча може да е всичко от циганин-боксьор до някакъв друг чакащ поръчка силовак. Тъй като сплашването на жена е елементарна задача, не е нужно да се наема професионалист. Но точно ако са нели някой впиянчен скот, в съчетание с красива жена и сценарият лесно излиза извън контрол.
  Ако са наели някого, лесно са могли моментално да направят профил на извършителя, още на минутата в която обявяват убийството.
  Караиванов, коментарите ви не обясняват логическите противоречия изброени от съдия Ченалова в официалното представяне на случая.

 37. Развеселений почти Холмс,
  Ма оня старият виц трябва да се промени на “Елате да си земете Холмсу”.
  А за това кой какъв е – “по делата и ще ги познаете”.
  Аз тук съм никой от никъде и никога не би ми хрумнало да давам на някого някакви съвети какви неща да пише и с какви прякори да се подписва. Просто при Холмс реагирах на вопиющата разлика между ника и стила (виж AWACS точно улавя обстановката и напълно си оправдава ника). Очаквах дедуктор, а не дудуктор. Но се връщам към твърдото си убеждение, че свободата на словото е свято нещо – пиши, брат, пиши.
  Но все пак малко материал за дедукция:
  Може само да ми се струва, но когато се обсъжда някоя сериозна тема, все ще се намери някой, който кресливо да “пренавие” правилната позиция, с което да я дискредитира. Може да е случайно, може да му е от сърце, а може и това да си му е задачата, знам ли? Да кажат детективите.
  А, щях да забравя да дам елементарен пример – например говорим за путиновата пета колона (по-скоро путинавите пет колони) и все някой ще се изока да се отнемат имотите на всички руснаци и да се екстрадират, защото до един са гадни и нахални путинисти.

 38. G_G
  Напълно съм съгласен, че не обяснявам логическите противоречия в официалните коментари. Нямам и за цел това. Само имам едно на ум, че тези противоречия може да са поради доказаната им нескопосаност (на официалните лица). А че и Вашата версия е много вероятна – спор няма. Защото у нас може и да няма убити, но има доста бити журналисти заради работата им.

 39. Г-н Инджев, опитах да пусна два коментара в блога Ви вчера, неуспешно.
  В мен ли е проблемът или в системата?

 40. Към Българин:

  Не съм спирал Ваш коментар, но такива неща се случват и друг път, когато редовни коментатори се учудват от неуспех при публикуването без видима причина. Нямам представа защо стават такива инциденти.

 41. Благодаря Ви за реакцията, дано е било нещо съвсем инцидентно, виждам, че вече всичко е наред.
  Вашият блог е един от малкото останали медийни Острови на Свободата!

 42. G_G,
  Извинавам се, че се намесвам в полемиката Ви с КАРАИВАНОВ / 08:14ч.
  Но КАРАИВАНОВ е ЛЪЖЕЦ !
  Защото у нас ИМА убити ДОСТА журналисти заради работата им!
  Ето само два случая, за които ОФИЦИАЛНО алармира световният “синдикат” “Репортери без граница”.
  През 2015 година, само в рамките на два месеца бях открити мъртви двама журналисти.
  И до днес висят съмнения около обесването им, поради ПРЕДВАРИТЕЛНОТО огласяване, че смъртта им няма нищо общо с работата им.
  Точно КАКТО при УБИЙСТВОТО на ЖУРНАЛИСТКАТА Виктория Маринова,ПРЕДВАРИТЕЛНОТО тръбяха, че смъртта и няма нищо общо с работата и!
  И поради последвалото формално отношение на Прокуратурата/Прикриватурата/при разследване на само???обесването.

  Продължава да е неясна истината за смъртта на Младен Дочев.
  Разследващ журналист, писал за сайтовете “Биволь”,
  / ЖУРНАЛИСТКАТА Виктория Маринова също е започвала дългосрочно сътрудничество с “Биволь” за разобличаване източването на евросубсидии!/ “Офнюз”,
  вестник “Новинар”.
  Негови анализи, разследвания и коментари по актуални събития излизаха в thesun.co.uk, dailymail.co.uk, mirror.co.uk,
  dailytelegraph.com.au.
  Материали на Дочев са в основата на международно разследване за ФИФА.
  Той беше журналистът, разкрил скандалното минало на убиеца на Андрей Монов – Джок Полфийман,
  След смъртта му беше сезиран и главния прокурор Сотир Цацаров с настояване за обективно изяснение на истината.
  Глас в пустиня…
  Два месеца след смъртта на Дочев бе открит обесен и Мартин Кръстев – дългогодишен редактор в “Монитор”, “24 часа”, “Стандарт”.
  Кръстев познаваше вътрешната политика на страната ни изключително детайлно, със всичките мръсни тайни на властта.

  А както на всички вече стана безпределно ясно, при тази Прокуратура/Прикриватура, в бандитска България на Борисов-Цацаров-Пеевски
  е възможно да те осъдят, че си изнасилил сестра си, дори и да нямаш сестра!
  Възможно е и обратното, да те сварят на местопрестъплението ръгайки с нож сестра си, опръскан с кръвта на сестра ти,
  но според Цацаратурата//Прикриватурата/ да си невинен.
  Или да си платиш за фалшива медицинска експертиза за невменяемост.
  Или да протакаш делото под най-различен предлог , ако си достатъчно платежоспособен.
  И след като те осъдят на 3г. условно, да осъдиш в Страсбург не виновниците по веригата, а НАС данъкоплатците,
  че си държан . в не комфортен арест.
  А чиновниците в държавата и съда да продължават безнаказано да си прибират рушветите…
  И да продължават да ни пробутват бойковизма и путинизма за европейска демокрация!
  Както и да продължава КАРАИВАНОВ да е вълк в овча кожа със словоблудствата си !
  И нека!Така трябва да бъде! Без цензура! Това е свободата на словото!
  Просто за всички ще ни е полезно да прочетем отново детската приказка за Вълкът и седемте козлета.
  Но едно е безспорно.
  КАРАИВАНОВ е ЛЪЖЕЦ !
  Още веднъж се извинявам, че се намесвам в полемиката Ви с КАРАИВАНОВ!

 43. “Булгарбаши” е станал много изнервен и същевременно се “втвърдява” все повече към ЕС. Вчера “изненадващо” Путин е казал, че България ще има сериозно място при преноса на газ за Европа (вероятно заради изпадането на резервния вариант през Македония, където май руснаците подготвят размирици, а това за газопроводи е минус). Явно тече пренареждане на русофилските сили кой е най-голям русороб.

  Разпасаността на властта (ГЕРБ, Обединените идиоти и ДПС) е показател, че може би са си подсигурили резервен вариант в бързо официално ориентиране към Путин.

  Симптом за това е, че поснишилият се Сидеров пак е започнал да буйства в типичния си стил на публични места (по заведения, той там “работи”):

  “Волен Сидеров пак вдигнал скандал в известен столичен ресторант”
  https://offnews.bg/obshtestvo/volen-siderov-pak-vdignal-skandal-v-izvesten-stolichen-restorant-689806.html

 44. Към ШЕРЛОК ХОЛМС:
  Драги Холмс, сигурен съм, че ако не си бяхте забравили аксиомата, че „малките неща са най-важните“ никога нямаше да направите този пропуск, да зададете въпроса: „Но ти руснак ли си или просто поклонник на Путин, както Борисов?“, на КАРАиванов. А малките неща кристално ясно показват, че той е „янлъш българин“. От тези, за които няма неподходящи режими за „келепир“. Всички са подходящи за тях. Дали ще е туркофил, дали ще е русофил зависи от това кой управлява, НО НИКОГА БЪЛГАРИН. Нещо като Иванчо хаджи Пенчович. Със здраве!

 45. @ШЕРЛОК ХОЛМС: Прав сте за предишната странна ранна смърт на журналист от екипа на “Биволъ”. Този случай мина тихо, защото ако е убийство, то бе извършено чисто и без скандални или явни доказателства. Кой е другият убит журналист освен Дочев? В контекста на тези случаи, подозрението за умисъл в трагедията с Виктория Маринова става още по-силно.
  Караиванов не отрича в отговора си към мен, че версията за излязло от контрол сплашване е много вероятна. Така че в същност полемика няма.
  За ориентацията на управляващите политици в БГ се надявам все още да има време за реакция. Те в момента до един са на хранилка от Кремъл, но за сега Евро хранилката също е пълна и не биха искали да я изпуснат. Още повече в текущия икономически срив на РФ, и на това че са ценни за Путин само като полезни идиоти и троянски коне в ЕС. Излизане от ЕС ще е загуба за твърде много от тях.
  Гражданското общество има още 1-2 години да се съвземе и да се превърне във реален фактор, който да вкара и нови лица в политиката. Предпоставки има, защото особено в големите градове започнаха да се появяват хора с чисти и добри доходи. Това е период, който не бива да бъде проспан и точно будните журналисти и медии могат да играят огромна роля в процеса. За това и властта започва да се изнервя толкова на медийна тема.

 46. Честно казано, обичам да послъгвам.
  Ето, например, твърдя, че през миналата година нито един от убитите ог мълния не е бил привърженик на Истанбулската конвенция…

 47. TERVEL,
  Че с какъв НИК ШЕРЛОК ХОЛМС ще съм съм, ако забравям аксиомата, че „малките неща са най-важните“?
  Та и КАРАИВАНОВ е само един НИК, нали?
  Нито му е името от ЕСГРАОН,
  нито му е името от попското кръщелно свидетелство,нали?
  Та караИВАНов може да бъде всеки ИВАНушка Глупака, по света и у нас, нали?
  Та едно и също лице могат да бъдат и с
  НИК КАРАИВАНОВ и с НИК КЪРМЪЗЪИВАНОВ и дори
  с НИК ШЕРЛОК ХОЛМС, нали?
  Абе TERVEL, ти случайно да не би да си същият КАРАИВАНОВ?
  Или и ти просто само си от клуба по интереси?
  От оня клуб, на анонимните рублохолици, любители на руска водка…

 48. @ G_G
  Благосъстоянието на всяка личност, във всяка държава е детерминирано от това, доколко са демократични изборите.
  Те от своя страна зависят от три основни фактора, като нивото на всеки от тях мажорира и останалите.
  1.Всеки симпатизант, НЕДИРИЖИРАНО от Партийните централи,да може да бъде избиран.Примерно, всеки знае кой е Ким Чен Ун,
  но малцина знаят коя е Рона Ромни макДаниъл?
  2.Всеки имащ право на глас, безпрепятствено да може да го осъществи.Чрез възможност да гласува и по пощата. И вече
  цял месец, преди датата на изборите.
  3.Свобода на мисълта, словото и медиите.
  На всички е известно, че България на Борисов-Цацаров-Пеевски е на 111-то място по Свобода на мисълта, словото и медиите.
  И това мажорира всичко останало!
  Следователно сме на 111-то място по избори,демокрация,образование,култура, правосъдие като държава,
  и справедливост на благоденствието на всеки един от нас.
  Свободата на мисълта, словото и медиите е изключително определяща.
  Поради някаква лична причина , всички известни ми в българската история, убити български журналисти съм си ги записвал
  в хронологичен ред.
  Нито Ботев е първият, нито Райко Алексиев е последният, преди “народната власт”
  Нито Свилен Капсъзов е първият, нито Виктория Маринова ще бъде последната през т.н.”демокрация”.
  Специално през “ерата Борисов” съм си записвал десетки убити и пребити “по неизвестни причини”
  журналисти.
  Обещавам да направя силно съкратена извадка на най- “загадъчните” случаи и през В БЕСЕДКАТА да ви ги предоставя,
  въпреки че в момента съм много зает с шпакловането си в коридора и кухнята.

 49. Г-н Караиванов,

  Без да влизам в спора, реагирам само на казаното от Вас тук:

  “А, щях да забравя да дам елементарен пример – например говорим за путиновата пета колона (по-скоро путинавите пет колони) и все някой ще се изока да се отнемат имотите на всички руснаци и да се екстрадират, защото до един са гадни и нахални путинисти.”

  Няма да обсъждам ‘гадни и нахални’, но обърнете внимание: над 90% от тях са гласували за путин при последните избори – https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/03/19/3148967_nad_90_ot_rusnacite_v_bulgariia_glasuvaha_za_putin/

 50. Бях решил да послушам Пушкин и да не споря повече, ама нали съм си балканец, викам защо да си оставям магарето в калта? (Знаех как е на турски, ама съм го забравил).
  Но ще премина към по-учтива форма (вж. “Денонощен магазин”):
  Когато казах “Елате да си земете Холмсу” се пошегувах, ама май съм познал. Ако някой има претенция да е Холмс (демек джентълмен) не е лошо да спазва някои елементарни норми (ако иска да го приемат на сериозно). Една от тях е да нарича някого лъжец, само ако е убеден, че онзи знае истината, но говори лъжи. Например Вие сте ми превели 100 лв., а аз казвам, че са само 50. Спокойно може да ме наречете лъжец (след като още веднъж си проверите банковото извлечение). И обратното, ако аз твърдя, че като малък не са Ви удряли с мокър парцал по главата не можете да ме наричате лъжец, защото аз просто не знам истината.
  Конкретно, ако не бяхте слезли на махленско ниво, щяхме да сме обменили информация и аз след това щях да разправям наляво и надясно, че в България поне двама журналисти са починали при съмнителни обстоятелства. А в случая гледах скептично на така истерично представената информация, докато G_G не потвърди. Защо ли на него веднага му повярвах?
  В коментарите под последната статия на Иво Инджев сигурно многократно ще се споменава Лъжливото овчарче, ама този ефект се отнася и за други човешки качества.

 51. EVERYONE ELSE
  Това, което цитирате ме дразни ако не повече, то точно колкото и Вас. Ако досега някъде съм написал, че са стока – бил съм подпийнал сигурно (но не си спомням). Но това не е причина да се преследват и колективно обиждат (това за екстрадирането беше по-скоро хипербола). Гласували за Путин – харно, свободни хора в свободна страна – да гласуват за когото си искат. Мен по ме боли за това, как българите гласуват, та сковаха Парламент без антипутиновска партия.

 52. КАРАИВАНОВ,няма смисъл да си говорим за истината и лъжата, с вас!
  Само последният ви пост към EVERYONE ELSE, показва вашето отношение към фактите, които винаги манипулирате, като путлеристките и герберокожите тролове!!!
  Само помислете пак, дали руските ватници са “свободни хора”, дали са в “свободна страна”, и … дали гласуват на “свободни избори” постоянно за Путлер???
  А също така помислете пак, дали и в НРБ има корпоративен и платен вот , и “мъртвите души” на “свободните избори” ???

 53. Наистина предпоследен коментар:
  Свободни хора в свободна страна – да, в България дори руските ватници са такива.
  “Свободни избори” – ако смятате, че онези над 90 процента не са свободното волеизлияние на руснаците, а фалшивите резултати, скалъпени в посолството им – кажете го на EVERYONE ELSE (ама ако може по-учтиво).
  А у нас – корпоративният и платеният вот могат да вдигнат нечии резултати, но не оправдават ниските резултати на истинската десница (тоест не оправдават избирателите, негласуващи за нея). Да не говорим, че в известен смисъл те също са свободно волеизлияние на купените, ама това е друга тема.

 54. Към POSTED BY ШЕРЛОК ХОЛМС | ОКТОМВРИ 12, 2018, 14:28:

  Отново циклофреничен пристъп. Прекалявате с наркотиците, Холмс. За съжаление не мога да ви помогна, затова потърсете незабавно д-р Уотсън! Той е всеотдаен човек, но не и всемогъщ. Дано ви помогне.

 55. Към EVERYONE ELSE И ДО КАРАИВАНОВ:

  Това е комбинация на проституция с душата , овча примиреност и злорадност. Това е по-зле дори от това да си идиот, защото на този фон прекрасно се очертава величието на Мунчо. Той не е имал проблем да различи доброто от злото и позорът от славата.

 56. КАРАИВАНОВ, явно няма смисъл да четете руските опозиционни сайтове ,като Каспаров.ру! Защото всички коментатори, които пишат там, казват точно обратното на вашите писаният тук,отнасящи се за “свободата” в РФ!
  И не тези няколко “свободни” ватници в НРБ решават резултатите на “свободните избори” в РФ, както се опитвате пак отново да манипулирате, заедно с другите хибридни путински и боковски тролове в НРБ. Много добре знаете това!
  И щом като, според вас, “свободните избори” в НРБ не се решават от платеният и корпоративният вот ,както и от милионните фалшификации с ЦИК и изборните закони, то защо тогава вашият “вожд” винету не приеме електронното и машинното гласуване, или дори гласуването по пощата? Нали според вас това нямало да промени резултатите от “свободните избори” в НРБ???
  И тук обсъждаме с вас, доколко ватниците са “свободни хора”, които гласуват на “свободни избори”, а не повишаването или намаляването на гласовете за десните в НРБ. Не манипулирайте отново, не говорим за десните или левите , а за “свободните избори” и “свободните държави”! Има достатъчно класации, които ясно показват, доколко са “свободни” и БОКОвската ви НРБ, и “свободният” ви путлеристки райХ!
  И както казах няма смисъл ,за вас ,да гледате и четете други руски “медии” , освен официозните и казионните путински “свободни” СМИ!
  Също така и г-н Инджев, и други коментатори ,като SMS, са давали достатъчно информация за това как с преференциални заеми са финансирани продажбите на жилища за руските пенсионери в НРБ по Черноморието. Като повечето от тях са били путински чиновници и чекисти, които са зависими от него за целият си ватнишки живот. Така че, едва ли точно те са “свободни хора”! Но за такива манипулатори и тролове, като вас, може и да са “свободни”?!?!

 57. До Тервел във връзка с “Холмс”

  Благодаря за помощта!
  И аз исках да му напиша нещо подобно, но не ми се слизаше до неговото ниво.
  Сигурно не Ви е затруднило, но въпреки това ще Ви се реванширам – ще отмина с мълчание няколко простотии по мой адрес.

  PS
  Наистина ли не знаете, че когато двама си мерят глупостта, е добре да стоите по-настрана?

 58. Един много характерен трик на Путинския режим е, че облъчва от техните медии руското население, че целият свят ги мрази САМО защото са руснаци (а не заради действията на режима). Т.е. ние руснаците сме под обсада в един априорно мразещ ни свят. Който е имал възможност да наблюдава Гьобелсовата пропаганда течаща там, ще разбере че дори и пленената БГ журналистика изглежда нормално на онзи фон (но само на него и на Северно Корейския примерно). И облъчването е наистина страшно.
  През последните години забелязвам, че- според мен неволно- ерудирани, умни и блестящи журналисти и техните читатели наливат вода в пропагандата на Кремъл, като всички напълно правилни критики към режима, се адресират лексикално и към целия руски народ и към всеки руснак.
  Това е грешно, защото (1) има всякакви руснаци и (2)когато четат/виждат статии и коментари, които слагат равенство между руснак и путинист/бандит/ватник и нормалните руснаци рефлекторно минават в защитен режим(точно както искат Путин и ко)наместо да минат в разграничителен такъв (т.е. да се дистанцират от режима).
  Въз основа на лични наблюдения, мисля че когато видят, че не ги смятат за клеймосани само заради националността им, нормалните хора бързо се дистанцират от внушенията и исканията на политиците си. Но е много важно човекът да знае, че го съдят според делата а не според националността му. Естествено има и голям % зомбирани, но такива има и сред нас българите. Винаги съм се питал, откъде се намират толкова много заблудени хора, че да вкарат в парламента едновременно Нинова,”патриотите” и “Воля”.
  Това беше коментар, който обмислях да напиша от много време. Не съм убеден, че го слагам в най-подходящата нишка.
  Относно заселващите се в БГ, голяма част са бивши военни и административни служители на режима, получили сериозна финансова подкрепа от същия този режим за да се заселят тук. Така, че е ясно за кого и защо гласуват. Тук най-голямата критика е към нашите служби, чиято работа е да следят кой се заселва в страната, и особено важно! на кой му се разрешава да кандидатства за гражданство.

 59. Към G_G

  Прав сте, не всички руснаци обичат Путин. Но даже и тези, които не обичат Путин, обичат Русия. А Русия е наш враг.
  Бих уважавал единствено тези руснаци, които вземат българско гражданство, живеят тук непрекъснато и са повече българи, отколкото руснаци. Другото е враг!

 60. Към G_G

  Извинявайте, още малко. В детските си години преди половин век и повече познавах такива руснаци. Белогвардейското семейство, живеещо на първия етаж в къщата на дядо ми. Княз и баронеса, оженили се тук. Дошли през 1922 с последния кораб от Севастопол до Бургас. Тя била млада вдовица – първия ѝ мъж офицер болшевиките го застреляли през ноември 1917 на улицата в Петербург на втория ден след сватбата им. Те бяха станали истински българи – не искаха да чуят за Русия.

 61. @СКЪСВАНЕ С РУСИЯ!: Крайъгълен камък на техните авторитарни режими (и този и предишните) е била винаги стратегията “Разделяй и владей”.

  Едно от ключовите и проявления е да внушава на руснаците, че са сами в един враждебен свят и затова собствената агресия е просто оправдана самозащита. Естествено се надслояват и нюанси- трети Рим, империя, величие и т.н.

  Ако външният свят подпомага внушението и влезе в цикъла на омразата- тираните в Кремъл само ръкопляскат.

  Ако немският народ, успешно преодоля във висока степен раните на собствената си история (демокрацията е в същност млада в Германия; и там е имало големи имперски залитания още преди воините), може да го направят и други народи. Историята на Европа дава много примери на непримирими вражди, които са били преодоляни.
  А да се дава БГ гражданство на руснаци, точно в момента е допустимо само при най-строг контрол, какъвто едва ли има.

 62. @ G_G

  Divide et impere – разделяй и владей – е стратегията на всяка империя. Например поведението на Руската от 200 години насам тук на Балканите. Добре, че тази последната империя е пред срутване и разпад.

  Руснаците наистина са във враждебен свят – нямат съсед, с когото не са воювали и с когото да не са скарани. Кой им е крив? Даже в днешната руска педерация руснаците са едва половината от населението. От 140 млн население – 75 млн етнически руснаци. И християни/мюсюлмани – 55/45.

  Колкото до Германия – тя е създадена през 1871, какви залитания преди войните. За престъпленията на Третия Райх днешна демократична Германия още плаща. Естественият въпрос е: кога Русия ще започне да плаща за престъпленията на СССР?

 63. @СКЪСВАНЕ С РУСИЯ!: Русия според мен ще започне да плаща съвсем скоро. Да се надяваме без да се стигне до WW3. Конфронтацията с целия свят едва ли може да е печеливша.
  Германия под това име наистина е млада. Но Кралство Прусия разпознато като предшественик на Германия е много по-старо. А има и други немскоезични кралства/феодалства съществували паралелно.

  Divide et impera наистина е друга концепция, но като изключим нацистка Германия, не мога да се сетя за друга държава, в която крайно безскрупулен буквално феодален елит (точно това е реалният статут на службите и олигарсите) промива чрез контролираните масмедии съзнанието на народа си както Русия. Мисля, че в съвременния свят са без аналог. В исторически ситуацията също е уникална- Хитлер е “облъчвал” германците за много по-кратко време.

 64. UPD: да се чете “стара концепция”. Извинявам се за грешката.

 65. Уважаеми съфорумци,
  Благодаря Ви, че в края на тази дълга лента показахте, как трябва да се разговаря по същество. Жалко, че много хора няма да се върнат тук и да го прочетат.
  Не мога да се стърпя да не допълня горната си мисъл:
  Когато двама умни разговарят, по-добре е да не им пречиш, дори с похвалите си.
  Респект!

 66. КъмG_G.
  Грешите G_G! Нормалните хора в Русия ги убиват или отравят, защото те са предатели или отрепки по думите на Путин. И никой не ги смята за „клеймосани“, те просто са си такива. Вижте, дори дисидентите им приемат политиката на Путин, а критици на Путин приемат интервенцията на Русия в Украйна. Сигурен съм, че по-голямата част от тях ще защитят и позицията на РПЦ и Путин по отношение на независимата украинска църква. Въпреки неразбираемата им душа, те не могат да бъдат загадка, ако човек знае поне две неща за тях. Първо:Как е създадена Русия? И второ: Дефиницията на Стивън Рънсиман за руския човек.
  Западът повече никога не трябва да се отнася към Русия със снизхождение, а така, както той започна да се отнася от скоро. Тази позиция е единственото спасение за Русия, защото снизхожденията водят до рецидиви, непрекъснато повтаряне на имперската им политика от основаването им досега и съгласието на народа и за това. Сравнете анексията на Крим от Екатерина с тази днес от Путин. Да намирате някаква разлика. Един и същ механизъм!

 67. Към G_G:
  Един въпос, ако разрешите. Разбирам, че все още не сте стигнали до отговора на въпроса, който си задавате: „откъде се намират толкова много заблудени хора, че да вкарат в парламента едновременно Нинова,”патриотите” и “Воля”.“ Добре, но това предполага, че знаете отговора на въпроса кои гласуват за герб. Изборите ще бъдат предсрочни, затова бих се радвал, ако го споделите своевременно с нас.

 68. @Tervel: Между времената на Екатерина и сегашните не може да има паралел. Тогава сблъсъците за територия не са били изключение, а сега са недопустими. За останалата част на първия пост не искам да коментирам, защото неизбежно и моето и Вашето мнение ще бъдат субективни.

  Относно това кои гласуват за ГЕРБ, мисля че мога да отговоря. Държа да подчертая, че аз НЕ гласувам за тях.
  Една част от избирателите на ГЕРБ са далавераджии (или работници на такива) свързани с Борисов, както и “селски тарикати” себеотъждествяващи се с него. Кукловодите издигнали Борисов, внимателно изграждаха публичния му образ на “човек от народа” стил Живков, за да импонират на условните рефлекси и носталгията на част от БГ популацията.
  Има и друга група гласуващи, които виждат как автентичното дясно бе маргинализирано, и понеже Борисов се представя център-десен и поне до скоро и като евроатлантик, тези хора преодоляват гнусливостта си и гласуват за него, внушавайки си че така ограничават евразийското влияние. Че се заблуждават е все по-очевидно.
  Отделно има търгуване с гласове на малцинствата, автобуси от Турция, появили се в списъците “мъртви души” и т.н.

  Аз лично гласувах (и ще продължавам да го правя) за Трайков и после за Радан Кънев, но това не помогна тези според мен реално Европейски политици да победят или да влязат в парламента.

 69. Към G_G:
  Благодаря за изчерпателния и изключително точен отговор на въпроса ми „КОЙ ГЛАСУВА ЗА ГЕРБ“, но по отношение на отговора ви на първия ми въпрос допускате грешки и необяснима плахост, защото оспорвате безспорни истини. Не е ли вярно, че „Historia magistra vitae est.“, и не е ли истина, че всички преживяни от човечеството истории могат да се групират в шест сюжета. С други думи, колкото човек по-добре познава историята, толкова по-вече мнението му се доближава до обективността.

 70. Кримските татари болезнено познават аналогията между двете руски анексии на Крим.

 71. Екатерина II към путин I:

  – Кой беше този хрушчов?
  – Вече няма значение, всемилостива императрице!

 72. По отношение на първия въпрос мненията ни вероятно се различават, в което няма нищо лошо. Не искам да влизам в онлайн дискусия, която ще отнеме много време и ресурси и ще Ви бъда благодарен ако приемете и уважавате решението ми. В никой случай не искам да Ви провокирам или да кажа че грешите. Нямам нищо против нормална комункация по която и да е тема, включително и тази, но по email или друга частна комуникация. За значението на познаването на историята съм напълно съгласен, но както намирането на надеждна информация е много трудно, така и интерпретирането и в значителна степен е субективно. Кремълската пропаганда анализирана често на този сайт сама по себе си го доказва. Често фалшифицират факти, но не винаги. Понякога е достатъчно да се вземе реално отдалечено във времето събитие, и да започне да му се вменява мотивация.
  За вторият Ви въпрос отговорих, защото това са събития случващи се пред очите ни, и тогава както данните са по-надеждни, така и интерпретацията им е по-еднозначна.

 73. Към G_G:
  Не обръщайте внимание на “кремълската пропаганда”,от там идват и погрешните ви изводи, а послушайте съвета на EVERYONE ELSE и се обърнете към кримските татари.

 74. @Tervel: Не обръщам внимание на кремълската пропаганда, или поне не като източник на информация. Тя е интересна само за ориентация какви са следващите им ходове (“къде ги стяга чипига”) и кои са приоритетите им.
  За по-далечната история (преди 1944) не ми се разговаря във форумен формат, защото често това което започва като нормален разговор между двама души, много често започва да включва трети, четвърти, пети и т.н.участник и вместо да се търси истината (или поне сериозни доказателства за различните мнения)комуникацията бързо деградира до спор между футболни агитки. За това ако ще е дълга и сериозна тема като тази предпочитам личния формат.
  Това което казвам често се вижда и в този блог, когато хора които принципно най-вероятно са политически съмишленици, започват да си разменят словесни волета. Често си мисля, че фрагментирането и маргинализирането на десните (или по-точно проевропейските) партии в БГ се случи и защото много добре бе експлоатирана склонността за възникване на вътрешни конфликти между членовете и избирателите им. Това донякъде е следствие и от факта, че тези хора са обикновено по-образовани и независимо мислещи. Подозирам че е трудно да има разногласия между гласуващите за Атака примерно, защото при техния минимален интелектуален и образователе багаж, просто няма предпоставки за самостоятелно и критично мислене.

 75. @G_G

  Подхващам края на последния коментар. Действително образованите хора мислят по-диференцирано и правят разграничения, които не са нито по вкуса, нито по силите на много други.
  Но пък и си запазват ‘тротоарното право’ да се изцепят баш като всички останали.

  ps: извинете, че се вмъкнах в разговора, а обещах че няма

  @ТЕРВЕЛ

  Отварям скоба. Познавах кримски татари. Те казаха преди няколко години, мисля че писах за това: Украинците могат да избягат на север, на запад… Ние няма къде другаде да отидем. Крим е наш дом. Въпреки че този дом (исторически погледнато) им е донесъл много страдания. (тук идват и анексиите) Въпреки че джугашвили ги размяташе като мишки в чувал – сатрапът премяташе етноси, за да си чертае после граници около тях…. изсели и татарите, но не можа да изсели Крим от тях.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.