Ще има ли пак телешки пържолки или се полага само телешки възторг от разкриването на убийството в Русе ?

Разкриха името на Северин Надеждов Красимиров, арестуван в Германия по искане на българските власти по обвинение, че е убиецът на журналистката Виктория Маринова от Русе. Лично Борисов държеше да застане пред камерите при съобщаването на този успех. С това за пореден доказа, че отговаря за успехите, но се крие, когато се чувства в слаБа позиция и може да понесе някакви негативи, обяснявайки това свое поведение като “нарочно” защото така било по-добре за разследването. 

Ако е “нарочно”, това самопризнание ли е? Защото да си налагаш мълчание, за да не кажеш нещо, което не не бива да казваш, означава, че не си в състояние да си държиш езика зад зъбите дори по трагичен повод. 

Верен на себе си да извлича полза и от най-мрачната ситуация премиерът Борисов използва събитието днес за контраатака срещу своите врагове, мними и въображаеми. На извънреден брифинг в Министерския съвет, какъвто не е свиквал по актуално възникнал повод  от 10 октомври 2016 г. , когато беше раздразнен от направеното в София предложение на румънския президент Йоханис Клаус за общ флот между черноморските страни от НАТО, Борисов държа характерна за него нападателна реч. Акцент в нея не е съболезнованието към близките на убитата, а размахването на пръст към виновните за неудобството, което са му причинили докато е работел неуморно за разкриването на престъплението. 

Сред враговете, посочени от Борисов, освен обичайните “ в синьо и червено” , този път Борисов извади специално пред скоби и …Европейската народната партия. От неговото партийно семейство в Брюксел го заливали със съобщения, изискващи разкриване на престъплението и той щял да си поговори сериозно с ЕНП тепърва.

Не е необичайно, че премиерът се опитва и сега да дирижира всичко в своя полза. Внушаваше на медиите да не пресират разследващите, сякаш някой от тях е пресиран с убийство на член на гилдията, а не разнебитената журналистическа професия понесе жертва. След развръзката с оповестяването на убиеца, макар и все още това да не означава категорично отхвърляне на версия за убийството във връзка с работата на журналистката ( както заяви и самият Цацаров  на днешния брифинг), министър-председателят дава нови указания – този път да бъдат заклеймени всички, кито са си позволили да не отхвърлят тази версия. Те били “очернили най-брутално” България.

За чуждите медии, които – без изключение, от Би Би Си, през Франс прес до “Франкфуртер алгемайне цайтунг” и “Гардиън”- направиха тази връзка, премиерът се въздържа от подобни обвинения. Но покрай тоягата, размахана срещу дръзналите да припомнят деградацията на медийната свобода, обиграният ласкател показа и моркова си на т.н. четвърта власт, повишавайки я в първа по значение. Бащинския я смъмри друг път да се държи отговорно защото не била четвърта, а първа власт. Което е перфидна подигравка с с медийните държанки на властта, придружено с властническо любовно пошляпване.  

Вероятно трябва да сме благодарни, че при похвалите към онези, които са си свършили работата при разследването, не се изгаври, както на 12 януари 2012 г., когато след близо три месечно издирване в Плевен беше открит трупа на младата Мирослава. Радостният Борисов не се сдържа да упражни чувството си за хумор и предложи на своя вътрешен министър Цветанов пред медиите следното:

„Три-четири телешки пържолки да прати на кучето освен да награди водача. Кучето свърши много работа. Заслужава и то, като разбира се и всички, наградаhttps://www.dnes.bg/obshtestvo/2012/01/12/borisov-kym-cvetanov-pyrjoli-za-kucheto-otkrilo-miroslava.148624

А колкото до това дали в България убиват журналисти или “просто” хора, цяло чудо е, че журналистите, нападани с хладно оръжие и пребивани с железа, както Огнян Стефанов или Асен Йорданов, са живи. “Чудесата” обаче затова са чудеса – те са изключение от правилото. http://e-vestnik.bg/10156/layptsigski-protses-sreshtu-degradatsiyata-na-mediynata-svoboda-v-balgariya/

Ако Борисов наистина е толкова загрижен за живота и здравето на българските журналисти и декларира, че за едно намигване към журналист би уволнявал свои подчинени, нека отговори на въпроса защо някои журналисти, като авторът на тези редове, са обект на системни, но безнаказани заплахи с убийство, квалифицирани от прокуратурата като законна употреба на правото на свободно слово от страна на заканващите се кандидат убийци. 

Щом ще си “разкриваме” някои неща, да кажа, че има приключило разследване на ГДБОП във връзка с отправената в интернет в специално направената фейсбук група в края на миналата година заплаха за убийството на “русофоби”, като моя милост. Внесох сигнал в полицията, както са направили и други заплашени с убийство чрез този призив, доколкото знам.

rusofili_feis5

 

 

 

 

Инициаторът на призива на такива мен да бъде отрязана главата, фотографирана и демонстрирана във фейсбук е разкрит. Вече седмици наред прокуратурата е уведомена за резултата от приключилото полицейско разследване. Какво ли ще стане ( и ) този път? 

Или Борисов ще се скрие зад независимостта на прокуратурата отново, когато това му изнася и ще каже, че не се меси в работата й? 

24 мнения за “Ще има ли пак телешки пържолки или се полага само телешки възторг от разкриването на убийството в Русе ?”

 1. Според личното ми скромно мнение човекът, който “очерня най-брутално” България пред приятелите и съюзниците ни от ЕС и НАТО, пък и пред целия цивилизован свят, е именно Борисов.

  С това, че за 10 години я засели с руснаци, че не иска “да дразни” арогантна Русия, която не е спряла да ни обижда /от Путин и Захарова до Гундяев/, че всяка година от тук за там отлитат милиарди европейски и наши пари срещу нищо насреща. За разрастващото се чиновничество, за корупцията навсякъде, за гигантските кражби при строежа на пътища и магистрали, за битовата престъпност, за смазаната свобода на словото/медиите и не на последно място – заради безкрайните лъжи и заради простотията и наглостта си. И заради възхвалата на правешкия сатрап.

  С всичко това Борисов очерня и излага България.

 2. Иво,
  Надявам се да ме извините, за дързостта ми, да използвам високата трибуна на вашия журналистически блог, за да изразя своя протест и възмущение от предаването на БНТ „Още от деня”, в открито писмо към господата Каменаров и Кошлуков. Ако намирате чувствата ми на протест и възмущение за оправдани и адекватни, то моля ви, да приемете това мое протестно писмо до БНТ, като израз на загриженост за професионализма и обективността в националната ни телевизия.

  На вниманието на Г-н Каменаров
  На вниманието на Г-н Кошлуков

  Уважаеми Господа,
  Предполагам, че все още четете сайта на Иво и това ми дава надеждата, че писмото с моя протест, ще стигне до вас.
  Господа,
  На 8 октомври, в рубриката „Още от деня”, водещата Поли Златарева, бе поканила за коментар бившият министър на енергетиката, г-н Румен Овчаров. Въпросите касаеха цените на природния газ като резултат от монополизма на единствения доставчик, Газпром, но и политическият отзвук от провокативното и обидно изказване на руския президент Путин, по повод отказа на България, под чуждо давление според самия президент, да реализира проекта „Южен поток”. Искреното ми възмущение, не е по повод казаното от г-н Овчаров, което бе напълно очаквано и абсолютно предвидимо за политик от БСП, носещ основна вина за тежкото положение на българската енергетика в момента. Не е изненада и пълното съвпадение на провокационните интерпретации за накърнените национални интереси на България в името на чужди такива, изказани от руския президент с тона на обвинител и представите на Овчаров за пропуснатите милиардни ползи от доставки на природен газ от несъстоялият се Южен поток. След словесния водопад от неверни и тенденциозно интерпретирани данни и доводи на Овчаров, зрителите останахме с впечатлението , че Газпром случайно е осъден и глобен от ЕС, единствено поради неговата „доброта и филантропия”, неразбрани от лошия Запад! Да, от Овчаров, това можеше да се очаква на 100% поради златния шанс даден му от вас господа, с предоставянето на телевизионния екран в „прайм тайма” без абсолютно никаква, повтарям абсолютно никаква алтернатива и антитеза. Златарева, освен, че бе тотално неподготвена, не би могла да противопостави и при най-добро желание, каквото и да било друго от изказаното от Овчаров мнение, просто защото не разбира тази сложна и специфична материя. Образно тематичният диспут, можеше да се оприличи, на състезание между болид от формула едно, с детска тротинетка. Елементарното правило в такива случаи гласи, че ако журналистът не е в час със темата на поканения, то тогава се …кани друг опонент, който е в час. В дадения случай, срещу Овчаров трябваше да седи или Илиан Василев, или Красен Станчев или Делян Добрев или Трайчо Трайков или…!Но не и Поли Златарева. Питам се защо се случи това. Защо поканата към Овчаров се превърна в златен подарък, за какъвто Овчаров сигурно не е мечтал! Възможност за виновника за проекта със заровените милиарди, в Белене, за милиардите похарчени безвъзвратно в Цанков камък, за загубените милиони в Южен поток и Бургас/Александропулис, за монополната енергийна зависимост от Русия донесла толкова беди и загуби за България, за състоянието на БЕХ, за…И на този господин бе предоставена възможността за „чист ефир”, без противоречия, без оспорване на цитирани цифри и твърдения, и без противопоставяне на тези, без дори да се представи и друга визия, различна от тази на Путин, Кремъл и разбира се БСП!?
  Уважаеми Господа,
  С ваша помощ, на практика бе потвърдена и защитена, агресивната и провокативна теза на руския президент Путин за това, че България не знае и не защитава собствените си интереси в името на чужди такива. С вашата безценна помощ! Единственото, което не е ясно е, дали случилото се на 8-ми октомври в предаването „Още от деня” е резултат на груба грешка и непрофесионализъм, или е резултат на нещо друго, предварително планирано мероприятие, или както някъде му казват „активное мероприятие”!?

 3. А какво друго ще каже МУТРОмилиционеропитек , като бокоТИКВАТА??????
  Той си е проЗД, а и калинките ,които “сам си ги избра”, са проЗДИ, и значи ще се “разберат”! -“Взаимно”!
  Но, той , сам, вече “управлява” повече и от “червените”, и от “сините”. Взети заедно! А резИлтатите от неговото “дългогодишно управление” са МНОГО по-големи от техните. Пак взети заедно!
  Дори самото споменаване и открояване на кучето , като “най-ключово” в разкриването на предишното убийство ,само показва “манталитета” и “багажа” на МУТРОмилиционеропитека-бокоТИКВАТА!
  А също така показва и “отношението” му към труда и опита на разследващите този случай!
  Също така показва и доколко е познавал, някога, същността на задълженията в структурата в МВР, докато е бил “върховен” генсек и “върховен” начальникь на милицията.
  А и след това , като “вождь” на НРБ , за 3-ти “мандат”, докато поставяше фасадните си калинки за “министри” на милицията, през последните 10 години!
  Като сега освен на милицията, през тези три “мандата” е вече и “върховен” генсек и начальникь и на другите “служби” на НРБ! И се вижда ,че и те са в същото “състояние”, както милицията. Но след като всичките имат един и същи начальникь , то и резИлтатите са едни и същи, навсякъде!
  За КАЗИОНните му “медии” – също!
  Той раздава и “усвоява” ПОРЦИОНните “пържолки” на всички в НРБ. Започвайки и свършвайки с милиционерските “кучета” – разбира се!
  П.П. И все пак МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА трябва да даде едно “допълнение” за “телешките ПЪРЖолки” …… Дали ги пЪржи пЪржолките, или ги пече , преди да ги раздаде за ПОРЦИОНното “усвояване” в НРБ?!?!?!?!
  Защото след като казва да се раздават телешки пЪжолки в НРБ, то това означава че ги пЪржи, а не ги пече?!? Докато ако ги печеше , щеше да “уточни”, че е телешко “печено”, или пък телешко “задушено”! А може и да е “само” телешко “варено”, което “пробутва” за “телешки ПЪРЖолки”?!?!!…………

 4. Да смее ли, да плаче ли човек:

  https://www.faktor.bg/bg/articles/boyko-borisov-kam-diplomati-ne-ochakvah-da-povyarvate-na-falshivi-novini-na-viktoriya-marinova

  “Премиерът подчертал, че този път българските медии са се държали коректно, за разлика от задграничните им колеги, които заложили на фейка.”

  Естествено – българските медии са под личния контрол на премиера.

  “По време на беседата с посланиците премиерът на три пъти попитал има ли въпроси, но дипломатите замълчали.”
  Вероятно от срам, че имат свободни медии. 🙂

  “Станало ясно още, че българският премиер ще държи в шах до последния миг партията-майка на ГЕРБ – ЕНП, за номинацията за ЕК. Борисов натъртил, че вече му звънят да го питат, но той няма да разговаря с никого за това кого ще подкрепим за шеф на Еврокомисията преди срещата на групата на Европейската народна партия на 17 октомври и ще обяви решението си чак в деня на заседанието на Европейския съвет.”

  Хич не се чудете кой кандидат ще подкрепи Борисов. Ще подкрепи този, когото от Москва му заповядат да подкрепи. Ясно като бял ден. Рапон, Рапон, но остана истински комунист, верен на Москва – не напразно напусна пожарната, за да остане в БКП едно време. Другото е легенда и маскировка.

 5. Чакаме Борисов да изгони руски дипломати от България във връзка със случаят Срипал. Оказа че руснаците пътували под други имена. Какви още доказателства чака той?

 6. до RANGER
  Че е второто(активное мероприятие),спор няма.Въпроса е колко рубли са раздадени за да се случи по точно този начин.

 7. Трябваше да седи срещу Овчаров Васил Филипов,той е експерт,а не комуняга на руска ясла.

 8. Както вече предложих да се обзаложа, предварително номинираният по повод активното мероприятие “Виктория” беше “разкрит” /на публиката/. Прогнозираният профил съвпадна.Остава да догледаме останалата част от театрото “Следствието приключи – забравете!” Както “версиите” и тук вариантите са три…

 9. Крайно време е ЕНП да изхвърли този комунист от редовете си – както се е заканил милиционерът-пожарникар да си говори с ЕНП, би било справедливо да получи шут като резултат!

 10. Според разни психо лози такива неща било нормално да се случват. Докъде я докарахме. Гнусните милиционери може да да свикнали и да им е нормално но на нормалните хора, 90% от които не случайно не са в БГ никак не им е нормално! Ама забравихте ли че преди месец трима министри подадоха оставки??! Сега е време и техните нсчалници на които тази свинщина им е нормално, да си разкарат жалките парцали от България!!! Днес бях в една банка и ми казаха че масово възрасни хора били със запори че не могат да си плащат данъците. Ама на Боклука не му дреме. На него му е “нормално”!

 11. Има арестуван по подозрение, че е извършил убийството на журналистката Виктория Маринова. Дори да се докаже, че наистина Северин Красимиров е извършил това убийство то подозренията, че това не е спонтанен акт от негова страна, а изпълнение на друга воля ще си останат. И затова вината е на ББ. Просто той с действията си от 2009г. досега направи така, че дори и да е прав, пак няма да му се вярва. Единственият начин, ако въобще има някакъв шанс да премахне това огромно натрупано недоверие през годините към него, е да си подаде оставката и откаже от всякаква политическа дейност, и това ще бъде добре за него. Много по-лошо за него ще бъде, като си тръгне отстранен чрез избори. Но затова пък , независимо по кой път ще си тръгне, хубавото ще е, че вярата на хората отново ще се върне.

  Поздравления за ТВN-Русе!

 12. Мария Захарова Некъпаната пак се изпусна /да не пиша опять обосралась как всегда/:

  “Властите в България не предприемат ефективни мерки за предотвратяване на актовете на вандализъм по отношение на паметниците на съветските войни-освободители.”

  Захарова,
  Червената армия е окупатор и поробител на България! Не ви обичаме и не ви искаме тук! Нито вас, нито фалшивите ви паметници! Кога ще върнете откраднатите архиви и кога ще обезщетите наследниците на десетките хиляди жертви, избити без съд по заповед от Москва?

  https://www.faktor.bg/bg/articles/moskva-balgariya-ne-predpriema-efektivni-merki-sreshtu-vandalizma-kam-pametnitsite-na-savetskite-voyni-osvoboditeli

 13. Има един логичен въпрос. След като предполагаемият убиец напуска България часове след убийството, от къде криминалистите в МВР имат негов “генетичен материал”, за да го сравнят с този, намерен по жертвата?

 14. Относно “ЕНП” – май боко-тъпото се опитва да си го “върне” заради позицията на /Голямата и Важна за Европа/ партията по приятеля орбан… т.е. и по самия него…

 15. Ако ми позволите, да попитам “свободните” и “независими” БГ медии, КОЙ е УБИЕЦЪТ на 17 годишния Гошко от Монтана, вчера?
  Защо това убийство ПОТЪНА В МРАКА на цензурата?
  От процедената (и веднага след това похлупена, рязко и отведнъж!) оскъдна информация се разбра, че убиецът е с криминална регистрация, условна присъда (за наркотици), и в автомобила му е намерен преправен газов пистолет и боеприпаси.
  На дискретното видео, предоставено по медиите, се виждаше мъж с качулка и маскировъчен панталон.
  Та ако ми позволите, да изкажа едно свое подозрение. Според мен ПОКРИВАНЕТО на информацията за този (предполагаем) убиец е заради негово членство или поне гравитиране към т.нар. “патриотични” организации, нароени наплодени в изобилие напоследък от хибридния Център, който ги командва!
  Г-н Инджев, уважаеми съфорумци, моля Ви, ако някой знае нещо повече относно самоличността на убиеца на Гошко, моля – пишете!

 16. Простата и тъпа СИКаджийска мутра е решила да се прави на обиден пред всички посланици на държавите от НАТО , и пред ЕНП. Тоя прост пожарникар май си представя в неговата измислена реалност, че и в Брюксел може да си прави мутренските номера ,както в София. Но ако го изритат от ЕНП , тогава Мути ще го забрави, че въобще съществува , а може и да задейства наказателна процедура ,както срещу Орбан. Като след това могат да започнат да спират и еврофондовете ,както по времето на Орешарски.
  Освен това без ЕНП , той ще загуби и тази последна възможност да има някакво влияние при вземането на решенията в Брюксел, и ще остане само с негативната нагласа към България ,като най-последната и корумпирана държава в Европа.
  Западните служби също имат достатъчно компроментиращи данни за него. Остава да видим дали СИКаджийската мутра сама ще си прекрати членството в ЕНП и заедно с това ще остане без никаква подкрепа в Брюксел.

 17. След международното ИЗДЪНВАНЕ: кремъл провежда чистка в гру: Гласът на Америка
  https://www.voanews.com/a/petrov-mishkin-skripal-poisoning/4605659.html

  Вторият убиец от гру в Солзбъри: “Сашо Петров”, всъщност е доктор Мишкин, подбран в шпионската организация: Ню Йорк Таймс
  (РУСКИЯ ДОКТОР ЙОЗЕФ МЕНГЕЛЕ…)
  https://www.nytimes.com/reuters/2018/10/09/world/europe/09reuters-britain-russia.html

  Русия е Единствената възможна заплаха за Полша: Дойче Веле
  (ЗА БЪЛГАРИЯ, КОЯ ЛИ Е ЗАПЛАХАТА, КАК ЛИ Я ОПРЕДЕЛЯ БОКО, РУМКО “от НАТО”, УПРАВЛЯВАЩАТА ТАЙФА, КАК ПО-КОНКРЕТНО, КАК И КОЯ!?)
  https://m.dw.com/en/russia-is-the-only-conceivable-threat-to-poland/a-45826423

  Връзките на Ердоган с ал-Кайда в Сирия: Нюзуик
  (румко му отиде на крак през юли – за “новия турски президент” – после СЕ ОБЯСНИ ЗАЩО ГО Е НАПРАВИЛ… докато НИКОЯ държава от ЕС и НАТО, нито самите ЕС и НАТО, не изпратиха човек на високо ниво,.. е, нали следваме РУСИЯ, ПУТИН, да сме близко и до Ердо…)
  https://www.thedailybeast.com/turkeys-erdogan-has-grand-plans-for-al-qaedas-syrian-spin-off

 18. От години ни облъчват с теории на конспирациите, та вече ние, простите хорица, сме склонни да вярваме повече на тях, отколкото на официалните изявления, дори да са верни. Едно наум – дават парички на семейството, подхвърлят веществени доказателства – за изнасилване се дават 3 до 8 години. Е, убийство… поне ще има осигурени подслон и храна… Две наум – мафията наема един малограмотен да сплаши нахаканата журналистка, пък нещата излезли от контрол…
  Моето уважение към провинциалните журналисти – те са подложени на много по-голям натиск от страна на мафията и местните феодали, отколкото техните събратя в централните големи медии. Просто трябва гръбнак!

  И нещо извън темата, но в духа на конспирациите – Учудващо е ( за мен) липсата на голям “скандал” в европейските медии във връзка с подслушването. Може би са били наясно. Информацията, която споделят партньорските служби с нашите е внимателно филтрирана и подбрана като за пощенска кутия. И Борисов е бил прав, като казваше, че няма доказателства – рано е било. Първо е трябвало да захапят въдицата, за да не могат да се изхлузят… Може би за това търпят “петата колона” 😉

 19. Нищо чудно този двукрак полов орган да е използван “на тъмно”. Интересно каква е била компанията, с която в нощта преди “спонтанното” претъпление е “употребявал алкохол”, може би наркотици, какви разговори са се водили, какво са обсъждали? Бил трнирал бокс – в кой клуб, кои са наставниците?

 20. Ако наистина има списък на “Русофоби”… то доста е дълъг и много хора сме в него!
  Относно случая в Русе. Скромното ми мнение е че местните полицаи от свои информатори още в неделя са знаели за направеното от Северин, и пускаха мъгла докато зад граница му сложат прангите. Затова се наредиха полицейските нотабили пред камерите и през 30 минути ни осветляваха колко активно работят. Курназ бяха, защото знаеха за Северин!
  А за убития циганин в гората край Монтана… С дядо си отишъл да бере дърва в частна собственост. Ако извършителя е от разните проруски полувоенни формирования…. темата е дълга.
  Лек ден.

 21. БОРИСОВ ИЗГОНИ РУСКИТЕ ШПИОНИ ОТ БЪЛГАРИЯ НЕ СЕ ПРАВИ НА ШУШОМИНГА! Или искаш още доказателства по аферата Скрипал,стига си ЛИЗАЛ насрания задник на ПУТЛЕР!IIC…..oIL.

 22. ВИСОК | ОКТОМВРИ 11, 2018, 08:09

  “Ако извършителя е от разните проруски полувоенни формирования…. темата е дълга.”

  (1) Ако е така, то веднага за нашите медии…ТЕМАТА ПРИКЛЮЧВА!
  (2) Дали брането на дърва е било в частна, общинска, държавна или смесена собственост, не се знае все още, или поне публично никой никъде не е изкарал нотариалния акт и да каже.
  (3) Какъвто и да е статутът на земята, това дава ли някакво право да се стреля от упор и отнема човешки Живот?
  (4) Ако за “бране на дърва” (по вашите думи) се полага такава тежка присъда (разстрел без съд и присъда), то какво бихте предположил, че се полага за кражба на 5 млрд (справка – КТБ) и (поне 3 млрд засега – от Гьола Белене)?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.