Захарова с поредния захаросан коментар от Москва за освободителната окупация на България

По времето на съветския колониализъм в България беше наложена практиката български ученици да си пишат с непознати съветски другарчета чрез размяна на писма по невидимата поща на тоталитарната пропаганда. Задължителното обръщение в началото на всяко едно късче от тази епистоларна размяна на лицемерие беше обръщението “мило другарче”. 

Имам усещането, че в задочния разговор с “милото другарче” Мария Захарова, говореща от името на руското министерство на външните работи ( предимно за вътрешна употреба), си пишем не особено мило. Да, тя е прекалено “велика”, за да знае, че някакво си българско “другарче” си позволява да й опонира на идиотщините, които плещи в центъра на “руския свят” Москва. И все пак…

“През нощта срещу 4 октомври бе извършен поредният акт на оскверняване на паметника на съветските воини в София”, казала Захарова, цитирана от Телеграфната агенция на Съветския съюз ( ТАСС). 

Превеждам на езика на нормалността : Захарова нарича оскверняване изписването на истината на Монумента на окупационната червена армия ( МОЧА). И същевременно лъже най-безогледно пред целия свят, че това бил паметник на съветските воини, макар да става дума за червеноармейските окупатори на България, нахлули вероломно на 5 септември 1944 г.в държавата, чието правителство нарежда на своите войни да не оказват съпротива на държавата, с която царството поддържа дипломатически отношения до последния миг на самия 5 септември. 

За протокола и за стотен път: червеноармейските окупатори са прекръстени на Съветска армия на 13 февруари 1946 г. Преди това тази армия се е наричала официално и единствено  РККА, както е на руски съкращението от Работническо селска червена армия.  

Основната причина за прекръстването е като за преименуването на националсоциализма с неверния обобщаващ термин “фашизъм”, какъвто е създаден и съществувал само в Италия. Както правилният термин за обозначаване на германския феномен е националсоциализъм, а не “фашизъм”, така и Червената армия е символ на участието й в избиването на милиони граждани на болшевишка Русия. С прекръстването й след Втората световна война Сталин се опитва да скъса нишката на народната памет за зверствата на червеноармейците на собствената територия на империята. Така че терминологията никак не е маловажна.

Представяте ли си как би изглеждала борбата с “фашизма” , на нашите “антифашисти” и в днешно време, ако боравеха с истинските думи и се наричаха “борци срещу националсоциализма”? Щяха да изглеждат като борци срещу националистите от “Атака” и социалистите от БСП, ортаци от едно котило.

Но да караме нататък…

Захарова е призовала “ръководството на България” ( реално това се отнася до изпълнителната власт, яхната от Борисов) да прекрати “зачестилите в последно време прояви на вандализъм срещу паметника” и да осигури неговата безопасност. 

За “вандализма” срещу гордите наследници на вандалите, унищожили в своята най-нова история хиляди паметници, църкви и прочее памет от миналото, няма смисъл да се спори. Но за осигуряването на безопасността на МОЧА Захарова чука на отворена врата. 

Колко по-безопасно може да е доминирането му над българската столица, гарантирано от постколониалното подмазвачество пред Москва по цялата верига от Столичната община и МВР,  до законодателите и т.н. български дипломати, които изпълняват указанията на премиера Борисов да не дразним Путин колкото и той да се гаври с България? Или Захарова иска да каже, че надписите с декларираната върху МОЧА истина са реална опасност за тази цитадела на съветското влияние и че каменна монументалност се чувства застрашена от няколко думи, изписана върху нея?

Накрая Захарова констатира нуждата от “ефективни мерки” от българска страна срещу “гаврата с паметта на съветските воини за спасяването на човечеството от нацизма”.

Две нещо по повод този цитат:

Не са съветски, а червеноармейски войни, изобразените на орелефите и на самия връх на МОЧА фигури.

1. Колко пъти трябва да обяснявам на олигофрените! Не съветски, а червеноармейски нашественици завладяват България вероломно през септември 1944 г.  и след това я превръщат в съветска провинция.

2.  А за употребата на “нацизма” – браво. Най – сетне и по изключение Захарова се очовечава терминологично в напъните си да спасява човечеството със задна дата, макар и да го прави злополучно във фактологично отношение. Защото в България “съветските войни” са закопали част от човечеството в съветския му гроб за 45 години и са я “спасили” единствено от европейската й перспектива, която така мъчително се влачи на опашката на европейските народи и днес в резултат на този факт.  

 

zx860y484_3321459

35 мнения за “Захарова с поредния захаросан коментар от Москва за освободителната окупация на България”

 1. Вчера кремълският покорен слуга боко-курвичката оревал всичко, че му нямат доверие. А, добро утро путинова курвичке!

  Поздрав за Тиквата:

  https://m.youtube.com/watch?v=0eXIOK2vOhM

 2. И през ум не ми е минавало, че ще доживея да се съглася със Захарова, но това “и да осигури неговата безопасност.” не може да не получи най-горещата ми поддръжка. Точно така, да се премести на безопасно място – в музея! И то колкото се може по-скоро, докато желанието на Захарова е още топло!

 3. Поздравления!
  Отново в десятката!
  С извинение, не точно в 10-та, а в 9,99-тицата.

  Защото не само за протокола и само за стотен път!
  Защото никога не трябва да забравяме!
  А винаги трябва да се повтаря на зомбирания и до днес “матриал”.
  На когото дори и премиерът Бойко Бекапето твърдеше, че България е обявила война на СССР.
  И в този случай съм склонен да вярвам, че Борисов не е лъгал,както обикновено прави, а просто не е знаел истината.
  А какво остава до останалият “матриал”.
  “Освобождавала” ни е РККА- Работническо селска червена армия, прекръстена на Съветска армия,година след края на ВСВ.
  Затова постоянно трябва да се повтаря, че дори “благодарственият” надпис на МОЧА е лъжлив.
  В цивилизована Източна Европа, РККА избива елитите на всички окупирани държави, и с терор налага комунизма-съвременният варваризъм и
  феодализъм.
  Червената армия-РККА, преди това налага комунизма-съвременният варваризъм и феодализъм в болшевишка Русия, зверски избивайки
  десетки милиони от собствените си съграждани!
  Не го ли напомняме ежедневно,забравим ли го ,ще продължават да ни пробутват путинизма и бойковизма за “европийска демокрация”

 4. Като Говорител на руското МВнР Мария Захарова Некъпаната спокойно може да бъде наречена Лицето на лъжата. Нали скоро пак тя официално беше заявила, че “Съветската армия спасила българските евреи през ВСВ”. Ако напишете в търсачката на YouTube името ѝ, излизат десетки нейни клипове, на които нагло лъже за всичко. Ето например как на 06 10 2018 продължава да отрича участието на Русия в опита за отравяне на Скрипал в Солсбъри:

 5. До всеки който се самоосъзнава като БЪЛГАРИН. Нека подкрепим масово инициативата от 12 септември на Роберт Алтънов. Във всяка публична библиотека, миниум по няколко екземпляра на “Измамата Сан Стефано”. Купувайте и подарявайте с повод и без повод. Без активна просветителска дейност сме обречени на постоянни, натрапчивания “задирания” и “многоходовки” на т.н. братушки. Във всички посоки.
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/D

 6. Здравейте приятели, Понеже виждам как някои наши съмишленици ме подкрепят, та реших да експлоатирам още малко тяхното доверие, защо? Защото вече втори път прочитам за книгата на Нася Кралевска-“БЪЛГАРИЯ ПОД КОМУНИЗЪМ” и какво, какво-казах си, така и така ходя по разни читалища, защото ли да не измоля някой друг екземпляр от тази книга, та да имам по-голямо оправдание за изразходвания бензин.И така, приятели, ако някой ми изпрати екземпляр от книгата на Нася, аз бих я дарявал заедно с “Измамата САН СТЕФАНО Руско-турската поробителна война” Благодаря предварително! Приятен ден

  Posted by Роберт Алтънов | октомври 6, 2018, 10:49

 7. Пoследно уточнение по делата водени от жеков и тодоров срещу Стопанинът на БЛОГА НИ в Софийският Районен Съд-Наазателно отделение, бул. Скобелев 23
  тодоров: НЧХД № 3556/2018 г. – 116 състав – съдия Ева Пелова- Трифонова, съд. заседание – 31.10.2018 14:30 ч. – очаквана зала № 31
  жеков: НЧХД № 6989/2018 г. – 133 състав – съдия Цветелина Михайлова съд. заседание – на 21.12.2018 г. от 14:30 – очаквана зала № 28

 8. Здравейте приятели, Моля, прочетете текста и ни подкрепете: Преди време / в коментар в иво.вг / развих тезата да направим паричен фонд за закупуване на около три различни книги на Иво, които да дарим. Сега да продължа. Имам на разположение, за дарения, 13 броя от “Измамата ”Сан Стефано”-Руско-турската поробителна война”. Беше ми предоставено от дарителя правото да определя получателите. И още. Чудех се, как тези книги да достигнат до повече читатели. И реших – получатели на книгите да станат българските разпространители на култура – читалищата. Защото читалищните библиотеки заявяват книгите, за които да получат субсидия, но не е сигурен списъка, нито времето на получаване на книгите. Така ми отговориха в читалищната библиотека в Тутракан, където от името на дарителя оставих един екземпляр. Ако продължим да разсъждаваме в тази посока може да разширим предстоящите дарения с примерно, още две други книги на Иво. Това значи поне 300 броя книги. …. Ако одобрявате тази идея е необходимо да направим фонд за дарения. Предлагам, да вземем решение: Подкрепя ли ме само един човек от сдружението “Приятели на Иво”, значи идеята не е добра и тогава предлагам друго: Нека всеки, който има парична възможност и пребивава в градове, които не са областни, да дари “Измамата ”Сан Стефано”-Руско-турската поробителна война” на библиотеката на местното читалище. Аз лично ще изпратя 12-те останали екземпляри в следните градове: Бяла, Борово, Ветово, Две могили, Исперих, Кубрат, Полски Тръмбеш, Попово, Свищов, Тетово, Ценово.…. И още – Моля, някой който може, да изработи рекламен плакат за книгата. Във всяко читалище където ще отидете вие, мой представител или аз, ще оставим този плакат с рекламна цел на табло за обяви. Ще го прочетат интересуващите се и ще бъдат осведомени хората, които се интересуват от история. И така: Нека, който може да ми изпрати файл с корицата на книгата и например следния рекламен текст: “ИСТИНАТА ЩЕ ВИ НАПРАВИ СВОБОДНИ”… Приятeн ден!

  POSTED BY РОБЕРТ АЛТЪНОВ | СЕПТЕМВРИ 22, 2018, 11:35

 9. Поздравления за обяснението РККА….по-младите не знаят за това.
  “Научната” конференция срещу нас русофобите…. произведе велики глупости. Чакаме материал по темата.
  Лек ден.

 10. Къде ли се мае баш бабаита наш БОЛГАРСКИ и ПОЖАРНИКАРСКИ Бойко та не я ошамари тази руска устатница!
  Смее ли да привика руския посланник за да го пита защо другарката Захарова така захаросва подопечната МУ територия?! И да се изрепчи, че тепърва ще си говори с руските колонизатори! Стиска ли му – едва ли! Треперят му гащите на премиерът български когато от север се провикне поредния кресльо да ни (го) назидава!!!

 11. “зачестилите в последно време” (захарова)

  да се чете: “в последните осем години”

 12. Фактът, че България се управлява днес от правителство и президент , дълбоко обвързани и усърдно обслужващи руските интереси тук, не дава право на русия , в лицето на говорителката на външно мин. , да се намесва във вътрешните работи на суверенна държава , обявявайки се в защита на МОЧА . Тази купчина камъни е издигната от режим , обявен от Народното Събрание за престъпен и има решение на общинския съвет за премахването й ! Е , руската дума и кремълската община ли ще решават съдбините на България ???

 13. “Конференцията се проведе днес в Руския културно-информационен център. Срещата се организира от Секция “Социални стратегии и прогнози” към Института за изследване на обществата и знанието при БАН.”

  Дянков, къде си?

 14. EVERYONE ELSE,
  Ами че в този линк всичко е бисер до бисер. Човек не знае на кое да не се смее.
  Ама след второто прочитане започва да ми се плаче, защото тези и други подобни професори обучават студенти… Изпуснахме лустрацията, сега ще им ядем л..лустрото…

 15. Ако в България управляваха европейски ориентирани политици, МОЧА отдавна да е отишла в музея с подобаващ коментар за падналите на 14.9.1944 от препиване с откраднат от бургаското пристанище метилов спирт 42-ма червеноармейци( единствените жертви на РККА в България) и да е заменена с паметник на жертвите на наложената ни от Кремъл болшевишка диктатура, а дипломатически поводи е имало и ще има достатъчно с опитите на управляващата в Русия олигархия да мътят Балканите, да се меси във вътрешните ни работи и да ни извива ръцете при всяка възможност!
  Уви, реално управляващите партии в България БСП,ГЕРБ,ДПС са закърмени с блюдолизничество към КПСС от БКП.
  Но мисля, че в обществото ни назрява момента тази работа да я свърши народът, въпреки волята на управляващите.

 16. В България е нямало фашизъм. Никога! България никога не е била фашистка или национал-социалистическа държава.
  Нито режим, нито правителство, нито управляваща такава партия, фашистка, нацистка или подобна, нито еднопартийно управление на такава партия при отстранени други партии, нито градене на фашизъм или национален социализъм, нито такава водеща идеология по която да се действа, и т.н., са съществували у нас. Борбата СРЕЩУ КОМУНИЗМА обаче, съвсем законна и дощла естествено ПРИНУДИТЕЛНО, е наречена от комунистите “фашизъм”, подкрепено от червена русия, и това е НАБИВАНО в глави от пропагандата след септември 1944-а.
  В България, през всичките 1300 години до 1944-а, включително от Възраждането до септември 1944-а, не е имало такова нещо. Да, може да е имало доброволни отделни организации симпатизиращи на Германия с Хитлер или Италия с Мусолини.
  Но това е друго нещо. Основното е, че България през въпросното време до 1944-а е била Свободна Многопартийна, с Нормални партии (с изключениена комунистическата, дирижирана от русия и заедно прицелени да вземат властта) държава, с нормални парламентарни избори, сменящи се правителства и политически процес, патриотично-национална идеология от БЪЛГАРСКИ тип, и т.н. Целият политически истаблишмънт у нас е бил НЕКОМУНИСТИЧЕСКИ. Партии и организации, държавници и политици, НЕ СА БИЛИ ПРОИЗВОДНИ НА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ. ТОВА е дразнело най-много комунягите, и още повече техните ръководители от москва и кагебе.

  Още малко:

  Русия, в лицето на гру и ценралното командване от кремъл, продължава да НАСИРА по цял свят със своите ЛЪЖИ, НАПАДКИ И АТАКИ, включително и на БАЛКАНИТЕ.

  Американското разузнаване и дипломатическите умения на САЩ ИЗЛАГАТ пред цял свят ПОДРИВНАТА РУСКА РОЛЯ ПРИ ИЗБОРИТЕ В МАКЕДОНИЯ:
  https://www.nytimes.com/2018/10/09/us/politics/russia-macedonia-greece.html

  Гру иронично е ухапвано от интернет:
  https://worldview.stratfor.com/article/ironically-gru-gets-bitten-internet

  Как руски шпиони, в кремълско усилие СРЕЩУ МЕЖДУНАРОДНАТА АНТИДОПИНГОВА КАМПАНИЯ, инфилтрират Wi-Fi да хакват своите жертви:
  https://www.wired.com/story/russian-spies-indictment-hotel-wi-fi-hacking/

 17. Категорично теябва да бъде премахнат този МОЧА,както в Германия и цяла Европа няма паметници на Хитлер и СС,така и у нас не трябва този МОЧА.

 18. ВСЕЛЕНСКА ПАТРИАРШИЯ, КОНСТАНТИНОПОЛ
  Решение от 11 Октомври 2018 г.
  ДА СЕ ПРОДЪЛЖИ КЪМ ДАВАНЕ НА АВТОКЕФАЛИЯ НА УКРАИНСКАТА ЦЪРКВА!

  АМИН!
  БРАВО БРАТЯ УКРАИНЦИ!
  ДРЪЖТЕ ЗДРАВО!
  ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ Е ЗАД ВАС, ПЪЛНА ПОДКРЕПА!
  Но не и русия, и българските русоблизци.

  Нашите русофили, включително “светите” полковници от десе-“свети”-синод, нвачело с полковник “неофит”, под прикритие “патриарх”: Какво ли е мнението ви? И на всички останали “социалисти”, атакисти, патреоте.
  Та всички вие слагате първо русия, руската политика, руската църква, ПРЕДИ БЪЛГАРИЯ!?!
  Сега, като вече е ясна САМОСТОЯТЕЛНОСТТА И НА УКРАИНСКАТА ЦЪРКВА, ПАК ЛИ ПОЗИЦИЯТА НА РУСИЯ ЗАЩИТАВАТЕ??
  Та това простичко означава, че сте ПРОТИВ И САМОСТОЯТЕЛНОСТТА (АВТОКЕФАЛИЯТА) И НА НАШАТА, БЪЛГАРСКА ЦЪРКВА !?!

  Мястото ви е в АДА!

  https://www.patriarchate.org/-/communiq-1

  Путин в паника от отцепването на Украинската църква! Т.е. от отиването й в нормална самостоятелност
  Никой не иска русия!
  Само тукашните петоколонници…
  http://bunews.com.ua/society/item/orthodox-independence-putin-in-panic-as-ukraine-prepares-to-break-free-from-russian-religious-dominance

 19. Аз отдавна обаче, се чудя, новопокръстените червено армейци, християни ли са наистина или комунисти?! Защото, едното и другото са противоположни и могат да съществуват заедно, само в главите на неграмотни дебили и психопати. Ако са такива може. Иначе не виждам, как едно “богопомазано” премиерче, галЕно от трима папи, ще търпи комунистически, идолопоклоннически символ да стърчи в центъра на държавата Му. Ако не иска “Началника” да го вкара в Ада при Сталин, да избере на кой Началник ще служи! Или в Ада Бойко със товар-ишите или при Христос. Избирай!! Друг път за вас няма!!!

 20. Моля, някой да информира българската кучка на каПутин – Тиквата-мутропитек, че сериозната преса продължава да ни споменава с “добро” във връзка с зверското убийство на Маринова:

  A Deadly Year for Journalists as Risk Shifts to the West
  https://nyti.ms/2A4mAkq?smid=nytcore-ios-share

  In Bulgaria this week, the rape and murder of the journalist Viktoria Marinova, the host of an anti-corruption news show, immediately raised red flags. Bulgarian authorities say it was a random act, rather than an attack linked to Marinova’s work, but some fellow journalists have been skeptical.

  Reporters Without Borders has urged a thorough investigation and in a statement asked for police protection for journalists who worked with Ms. Marinova on a recent investigative report on corruption.

  Whatever the outcome of the investigation into Ms. Marinova’s death, the case serves as a reminder, Dr. Radsch said, of a risk specific to women: The threats they face include sexual assault.

 21. Подкрепям всичко казано (и недоизказано поради чувство за приличие) от AWACS по повод украинската автокафалия и поведението на нашите св. отци.
  Но май има светлина в тунела. Нашият Св. Синод е отклонил (макар и не единодушно) предложението на Гундяев за свикване на Вселенски събор по въпроса. Да оставим настрана, че Вселенски събор си имаше, ама Гундяев и нашите се направиха на ощипани невести.
  Май само сръбската ПЦ е твърдо на страната на московската, ама то е разбираемо – и те са крали епархии (българските в Македония) и сега не им се пускат.

 22. Захаросаната окупация на НРБ продължава и сега при васалният калинковоКРАСНОкож “вождь” – винету. Ето и в какви условия живеят путлеристките МУ началници , на които ба(л)кянският “генераль”-губернатор плаща всяка година по няколко десетки милиарда долара:
  https://navalny.com/p/5972/
  А след няколко дни “енергийният” министър на винету трябва да започне отново и беленският гьол за още 20-30 миларда! В допълнение към високите цени на газа и бензина за Лукойл и Газпром.

 23. Това го копи-пействам от рубладжийския сайт факти.бг

  Очевидно и там руссопитеците силно намаляват, за сметка на нормалните хора, които системно им наритват края на гърба:

  “Историк
  (гост)

  217 13:30 11.10.18

  Крайно време е и ние да освободим Русия поне веднъж. За да им натякваме 150 години, че сме ги освободили и трябва да пълзят в краката ни от благодарност. Да ги накараме да ни издигнат паметници, да направят Федерално движение “Българофили”, което всяка година да се събира край Каспийско море и да говори против Русия и за присъединяване към България. Да пишат по форумите “Да живей България” и да си мечтаят как ще посрещат отново с цветя славната българска армия на Червения площад. “

 24. Като напомни за несъвместимостта между християнин и комунист – фигуративно, тук идва вица за полския комунист владислав гомулка (да се пържи в казана) и монахинята. Те двамата са единствените останали живи на земята! Та монахинята прекрачва прага на Невъзможното… и му предлага да продължат рода. Той се съгласил, но при условие че тя ще захвърли дрехата.

 25. Кога най после ще се спрете бе мекерета инжови? Изчезнете или се махнете от държавата!

 26. Българската Патриаршия празнува рожденния ден на Неофит; затова ли е оглушала за новините от Константинопол? https://bit.ly/2CGpKxg

 27. Към Kancho Dimitrov
  kancho12@abv.bg

  “Мило съветско другарче” ( нали от това си се афектирал”, че опонирам на милото ти другарче Захарова),

  Пише ти Инджев, чиято фамилия май ти е трудно да възпроизведеш.

  Ако случайно под “инжови” имаш някого конкретно на ум в този блог, където се опитваш да си покажеш простотията, следващият път се напрегни да направиш поне това ( някъде другаде).Ще бъда кратък.
  Не разчитай да си пишем повече. С тъпи другарчета не искат да си пишат даже и съветските им господарчета.

 28. Аз вече съм стар за махане от държавата/трябваше да го направя навремето/но синът ми-45 годишен го направи,интересно Кънчо кой ще ти работи за пенсията ти …

 29. РПЦ – отдел на НКВД/КГБ/ФСБ

  “На 5 юни 1952 МВнР /на НРБ/ дава тържествен обяд в чест на пристигналия епископ от РПЦ Николай Крутицки /бел. моя – Митрополит Николай е полковника от НКВД Борис Дорофеевич Ярушевич, началник на Отдел “Външни църковни отношения”/, на който са поканени/доведени всички висши духовници от различните религии у нас, с цел привличането им към комунистическата доктрина. След категоричния отказ на католическия Епископ Евгени Босилков започват масовите арести на католически духовници и политическите процеси срещу тях.”

  Стр. 78 от новоизлязлата книга на Стефан Иванов “Католическите мъченици в България”, Пловдив, 2018, изд. “Жанет 45 – Пловдив”. Луксозно издание с много снимки, 200 стр, 25 лв.

 30. СКЪСВАНЕ С РУСИЯ! Поздравления за всичко, което сте писал досега! Имам една молба към Вас: Ако желаете, да обясните явлението Спас Гърневски! Предварително Ви благодаря!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.