Не само международната, а и вътрешната реакция на случая с убийството в Русе стресна Борисов

Опитът на Борисов медиите му, политолозите му, клакьорите му от всякакъв вид в българската публичност да контраатакуват и да поставят в обяснителен режим критиците, дръзнали да допуснат връзка между убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова и нейната работа, не само не стихват, но явно се засилват с цел да се извлече полза за властта чрез победа на всяка цена над обединените поне веднъж под един знаменател противници на статуквото. То явно се почувства силно застрашено предимно от невижданото ( в огледалото на статуквото) международно единодушие в демонстрацията на липса на доверие към него.

Вече писах за безпрецедентния ход на Борисов да извика по спешност както във време на война чуждите посланици и да им се кара, включително и на абсолютно невинните в случая представители на страни като Русия, която самата напълно основателно от години е на световната подсъдима скамейка заради системните убийства на журналисти. Този път обаче се налага да хвана бика за рогата с по-трудна за преглъщане от мнозина тема , а именно с отговора на въпроса: какво притеснява Борисов на вътрешния фронт?

Знам, че мога да дам поводи за злорадство на собствените ми врагове, които чакат “доказателства” и “самопризнания” да ме обявят за комунист, но това опасение не е достатъчен повод, за да премълча очевидното. Борисов се изплаши от близостта на аргументите на “сини и червени”, както сам се изрази. Не че ще се съюзят в някаква коалиция срещу него, но му е достатъчно да ги види заедно на митинг, насочен срещу всевластието му. Явно са му докладвали този феномен, който не се е проявявал от 14 юни 2013 г., когато за кратко имаше подобно негласно съжителство на спонтанните протести срещу назначаването на Пеевски за шеф на ДАНС. 

Това се случи тази седмица на практика на бдението в памет на убитата Виктория. На метри от “сините” стоеше компактна групичка ярко червени участници в събитието. Сред тях разпознаваем беше моят преследвач по пропагандистка линия депутатът от БСП Александър Симов. Но групичката поне си мълчеше и до провокации не се стигна. Докато две кафяви отрепки държаха да ме ядосат на достатъчно висок глас, за да ги чуя от близко разстояние, докато ме снимаха почти в упор на видео с телефоните си, сипейки обидни квалификации, според които съм бил “най-наглото (комунистическо) животно на света” . Жива реклама за моя милост в очите на червената агитка, казано с дължимия за случая сарказъм.

Провокацията към мен, регистрирана от свидетели,  беше съпроводена с  буквално повторение на езика, с който бях нападнат на публично място преди година, след което моята самозащитна реакция да ги снимам с телефона си беше обърната срещу мен като жалба в съда и ме превърна в подсъдим на “основание” на факта, че съм си позволил да… снимам докато бях малтретиран вербално на публично място заедно с 10 годишната ми дъщеря. Ако бях реагирал и този път по същия начин, вероятно щеше да стане шумен скандал на място, на което нормалните хора пазеха траурна тишина.

Трудно се прави невъзможен избор между кафявите и червените. Няма да го направя и аз в рамките на този текст. Но в рамките на обществото дали мнозина не биха избрали червените пред кафявите, които на практика играят за консолидирането и изпъкването на червените като някакъв по-нормален избор? 

Това е едната страна на въпроса. Другата, от която всъщност е афектиран Борисов, е, че и без някакво договаряне “сини и червени” могат да се обединят на протест срещу него. Ами ако въпросните два сегмента в политиката намерят общ език за противопоставяне срещу неговата несменяемост? Изглежда невъзможно на теория, но на практика това се случи на площада пред църквата “Света Неделя” в София. 

Самият Борисов – опортюнист да мозъка на костите си, готов да се съюзи в името на властта с всички ( както се видя в рамките на този кабинет), се тревожи да не би да предизвика нещо като голяма коалиция срещу себе си. Досега паразитираше върху десния вот в позата на защитник от червено управление, но ето че при една внезапна криза критиките към него и на БСП, и на “Демократична България” прозвучаха  идентично. А как иначе да звучат – да кажат, че единодушната проява на недоверие по света към властта на Борисов в контекста на кризата с убийството не е истина ли?

Задачата на пропагандата на Борисов сега е да използва обичайния номер и да вмени ако не някаква преднамереност и съгласуваност в рамките на този факт, то да заговори с обратен знак за някакъв общ генезис на “синьо-червената мъгла”, отмъщавайки си по този начин за упреците на демократичната общност, че ГЕРБ е всъщност вторият отбор на Москва и нейната пета колона в България,  прикриващ се зад дясна и евротлантическа реторика – отбор Б, който устройва планът А на Кремъл да държи в подчинение и в режим на вътрешно разделение България.

Истината е, че тъкмо Борисов очерня България с личното си поведение на илитерат на световната сцена – независимо, дали това го констатира червен или син коментатор тук. Дори когато не се отклонява от написания му на български език текст той не е в състояние да го прочете правилно от трибуната на ООН. За импровизирано говорене от името на България в общуването му със световните лидери да не споменавам изобщо. При това  бариерата му с подобните му ранг чужденци не е само езикова и въпрос на образователен ценз. В техните очи той е след най-утвърдените от десетилетие насам популисти, готов да се присламчи към всеки победител на международната сцена и да мимикрира безогледно. Това се вижда сега и от заиграването му с национализма ( и орбанизма като негова европейска емблема), заставайки в позата на защитник на България от някакъв световен заговор срещу нея по казуса с убитата Виктория. 

Ако моя скромна милост е доловил в контактите си с представители на запада напоследък, че те вече трудно прикриват истинското си презрително отношение към Борисов ( като вече съм отбелязвал в друг свой текст), то какво ли е доловил самият той?

Сега му дойде обаче като гръм от неясно ( като за него) небе и взе да се жалва, че нито един посланик не му поискал официално информация за случая с убийството. Не може да си представи, че освен “Винету”, дипломатите са чели и “Лъжливото овчарче”. В  конкретния случай той взе да алармира за вълк в кошарата много след като европейските “съселяни” си мълчаха години наред за овчедушието в кошарата му, което вкара в нея не просто вълк, а направо руска мечка. Е, свикнали да премълчават, този път те премълчаха воплите на лъжливото овчарче, че вълкът не е толкова страшен, а е само някакъв си циганин, заловен в една от махалите на европейското глобално село. 

Апропо, България може да бъде очерняна пред чужденците и на българска територия. Илюстрация за това е поредният скандал, произведен в столичен ресторант от Сидеров, коалиционен партньор на Борисов. Случаят, отразен в сайта OFFNews, е описан от очевидец и е придружен от снимки на скандалджията, нападнал чужденци заради това, че му е направена забележка да не пуши в ресторанта, при това чужденците си позволявали да говорят ( помежду си) на английски, а той ги обявил по този повод за “гейове”. https://offnews.bg/obshtestvo/volen-siderov-pak-vdignal-skandal-v-izvesten-stolichen-restorant-689806.html

Доказва се за кой ли път, че за Борисов е по-лесно да размахва пръст на дипломатическия корпус, но в собствения си заден двор не може или не иска да закача златния си пръст, който го крепи на власт. Защото произходът на златото е като на кубетата на “Ал. Невски” – който плаща за него, той не само претендира, но и на практика дирижира със златния си пръст. Златопръстият умишлено търси скандалите, с които храни себеподобните си предизборно, а липсата на противодействие срещу това от страна на премиера само показва съглашателския му приоритет да се крепи на всяка цена на пръста му. 

Ако перифразирам афоризма на Талейран за това, че власт лесно се взима с щикове, но върху тях трудно се седи след това, в нашия случай става дума за друго: властта лесно се крепи от златен пръст и също така лесно седи върху него – стига седящият да няма нищо против. 

38 мнения за “Не само международната, а и вътрешната реакция на случая с убийството в Русе стресна Борисов”

 1. ” ГЕРБ е всъщност вторият отбор на Москва и нейната пета колона в България, прикриващ се зад дясна и евроатлантическа реторика – отбор Б, който устройва планът А на Кремъл да държи в подчинение и в режим на вътрешно разделение България.”
  ++++++ това е нещото под което се подписвам с две ръце! А Сидеров, Маямата-омбудсман, червени нотабили в бордове, Р.Овч. Порциите за Гочиту и ДПС….. са скалата, която ще събори ББойко от властта!

 2. бб остана втрещен от вътрешната и външна реакция защото винаги се е надявал,че околните(вътрешни и външни) не виждат и не знаят.Нещо като пияния,мисли си че само той си знае неговата малка тайна-че е употребил.

 3. При Путин вече действа, а и при Борисов запрочва да се проявява – презумпцията за виновност в очите на нормалните държавни лидери, политици, журналисти и просто хора. За да си я навлечеш, трябва много да поработиш (особено ако си лидер на ядрена държава), но успееш ли – няма спасение.
  Да му е честита на наш Бойко!

 4. Оръжието в пролетарската десница на съветския войник, триумфално издигнато над София и отечеството ни, се нарича “Картечен пистолет “Шпагин” (ППШ-41).
  Но вижте какво показва моята простичка сметка.
  След като осигуряват неоспорвано господство на местните си пионки, съветските окупатори се изтеглят от България в края на 1947-а година. Пълнителят на съветския автомат побира 71 патрона. И един в патронника – всичко 72 броя. На всяка година след 47-а тургаме по един. 1947+72=2019. Последната година на “отговорно” пазене.
  Моля за извинение, че се вмъквам не по темата, но сега ме осени.
  Ваш “Практик от София”

 5. До всеки който се самоосъзнава като БЪЛГАРИН. Нека подкрепим масово инициативата от 12 септември на Роберт Алтънов. Във всяка публична библиотека, миниум по няколко екземпляра на “Измамата Сан Стефано”. Купувайте и подарявайте с повод и без повод. Без активна просветителска дейност сме обречени на постоянни, натрапчивания “задирания” и “многоходовки” на т.н. братушки. Във всички посоки.
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/D

 6. Здравейте приятели, Понеже виждам как някои наши съмишленици ме подкрепят, та реших да експлоатирам още малко тяхното доверие, защо? Защото вече втори път прочитам за книгата на Нася Кралевска-“БЪЛГАРИЯ ПОД КОМУНИЗЪМ” и какво, какво-казах си, така и така ходя по разни читалища, защото ли да не измоля някой друг екземпляр от тази книга, та да имам по-голямо оправдание за изразходвания бензин.И така, приятели, ако някой ми изпрати екземпляр от книгата на Нася, аз бих я дарявал заедно с “Измамата САН СТЕФАНО Руско-турската поробителна война” Благодаря предварително! Приятен ден

  Posted by Роберт Алтънов | октомври 6, 2018, 10:49

 7. Здравейте приятели, Моля, прочетете текста и ни подкрепете: Преди време / в коментар в иво.вг / развих тезата да направим паричен фонд за закупуване на около три различни книги на Иво, които да дарим. Сега да продължа. Имам на разположение, за дарения, 13 броя от “Измамата ”Сан Стефано”-Руско-турската поробителна война”. Беше ми предоставено от дарителя правото да определя получателите. И още. Чудех се, как тези книги да достигнат до повече читатели. И реших – получатели на книгите да станат българските разпространители на култура – читалищата. Защото читалищните библиотеки заявяват книгите, за които да получат субсидия, но не е сигурен списъка, нито времето на получаване на книгите. Така ми отговориха в читалищната библиотека в Тутракан, където от името на дарителя оставих един екземпляр. Ако продължим да разсъждаваме в тази посока може да разширим предстоящите дарения с примерно, още две други книги на Иво. Това значи поне 300 броя книги. …. Ако одобрявате тази идея е необходимо да направим фонд за дарения. Предлагам, да вземем решение: Подкрепя ли ме само един човек от сдружението “Приятели на Иво”, значи идеята не е добра и тогава предлагам друго: Нека всеки, който има парична възможност и пребивава в градове, които не са областни, да дари “Измамата ”Сан Стефано”-Руско-турската поробителна война” на библиотеката на местното читалище. Аз лично ще изпратя 12-те останали екземпляри в следните градове: Бяла, Борово, Ветово, Две могили, Исперих, Кубрат, Полски Тръмбеш, Попово, Свищов, Тетово, Ценово.…. И още – Моля, някой който може, да изработи рекламен плакат за книгата. Във всяко читалище където ще отидете вие, мой представител или аз, ще оставим този плакат с рекламна цел на табло за обяви. Ще го прочетат интересуващите се и ще бъдат осведомени хората, които се интересуват от история. И така: Нека, който може да ми изпрати файл с корицата на книгата и например следния рекламен текст: “ИСТИНАТА ЩЕ ВИ НАПРАВИ СВОБОДНИ”… Приятeн ден!

  POSTED BY РОБЕРТ АЛТЪНОВ | СЕПТЕМВРИ 22, 2018, 11:35

 8. Пoследно уточнение по делата водени от жеков и тодоров срещу Стопанинът на БЛОГА НИ в Софийският Районен Съд-Наазателно отделение, бул. Скобелев 23
  тодоров: НЧХД № 3556/2018 г. – 116 състав – съдия Ева Пелова- Трифонова, съд. заседание – 31.10.2018 14:30 ч. – очаквана зала № 31
  жеков: НЧХД № 6989/2018 г. – 133 състав – съдия Цветелина Михайлова съд. заседание – на 21.12.2018 г. от 14:30 – очаквана зала № 28

 9. “Водещи сенатори вече ясно изразиха недоволство от Саудитска Арабия. Сенатор Боб Коркър заяви пред Ройтерс: “Не може да убиваш журналисти”.
  Отричането от страна на Саудитска Арабия, че има нещо общо с изчезването на Кашоги, не бе чуто в Конгреса. Близо една четвърт от сенаторите предизвикаха американско разследване по случая, пише Ройтерс.”

  Барабар Бойко с мъжете?

 10. ба(л)кянската МУТРА от пожарникарската милиция си е поЗДа, и може да “говори” само на проЗД език, нали! А както знаем скоро се върна от “хадж” в “свещените” му ловни полета, които също така са и земите ,от които произхождат любимите му кръгли оранжево-жълти тиквени “плодове”.
  И за това той не обича другите “сложни” цветове, като синьото например. Но не само синият и червеният цвят не са достатъчни проЗДи ,за да ги “разбере” МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА, той даже не успя да “разбере” и “по-простият” ЖЪЛТ цвят , който го направи генсек на милицията! Той си “разбира” само достатъчно проЗДата за него “оранжево-жълтата” цветнотиквена “мъгла” с кафяво-златно-пръстови “отенъци” в нея!
  И няма как с една “пресконференция” да убеди целият свят и посланиците ,че като е намерил(???) извършителят(???) на това убийство , и това ще реши всички други проблеми ,заради които БОКОвската НРБ е на всичките последни места , а и на НАЙ-последното място по “СВОБОДАТА” на словото!!!
  Има си ясни критерии ,които показват доколко са “неЗАВИСИМИ” “медиите” в НРБ. Също така колко милиарда КРАД……пардон!, “усвоява” всяка година бокоТИКВАТА ,като ПОРЦИИ за ЛОБИстките си ОБРЪЧи и РАЗПУТАТА му калинкова бюрокраДция!
  И посланиците вярват на собствените си служби и на европейските институции в Брюксел, а не на крокодилските “сълзи” на ТИКВОкожият ба(л)кянски “вождь”! И заради това просто няма нужда МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА да си организира бутафорни “пресконференции” , за да се самообслужва на тях!
  По същият начин бокоТИКВАТА правеше подобни “пресконференции” през последните 20 години,и като генсек на милицията, и още повече и сега като “вождь” на НРБ. Но, от това няма никаква полза ,нито резИлтати, а само лична пропаганда за него! И нищо повече, от това!

 11. Поговорката е “Изтъкал си платното и ритнал кросното”. СИК-аджийска му работа:

  “Затова съм възложил на шефа на АПИ Светослав Глосов, спазвайки закона, да намери форми още днес да извади “Джи Пи груп” от проектите с европейско или държавно финансиране”, каза по-рано премиерът в мулдавския манастир “Св. Петка”.”

  https://www.faktor.bg/bg/articles/borisov-1-10

 12. Млади рускини шпионират и вербуват в щатските университети
  Който пуска на територията си русские мужчины и русские женщины и се отнася с тях като с нормални г

  https://www.24chasa.bg/novini/article/7097361

 13. Всички партии в парламента са метастази на червения тумор – червената мафия. Комунистите не са падали от власт “под една или друга форма” от 9.9.1944 година насам. Това, което става сега е продължение на комунизма с други средства.

  Или българите трябва да спрат да гласуват за да не узаконяват на власт престъпници или да се опитат да създат качествено нова политическа формация с която да се отиде на избори. Преходът не е свършил. Той дори не е започнал.

 14. в 10-та!
  Поздравления, г-н Инджев!
  С повод и без повод, постоянно ще го повтарям, защото убийството на журналистката Виктория Маринова е емблематично за
  състоянието на България на Борисов, изобщо!
  убийството на журналистката Виктория Маринова е емблематично за
  състоянието на свободата на мисълта, словото и медиите.
  Държавните на 100% контролирани от Борисов, а частните в преобладаващ % контролирани от Пеевски.
  Разпространението на пресата също е 100% под контрол, чрез Lafka-та на Пеевски.
  Например , наводнено е с всякакви лумпенизиращи жълтинии и вестници обслужващи Борисов,
  но доста ще се затрудните, ако искате да си
  закупите последният останал сериозен в-к в България…в-к”Стършел”…

  Г-н Борисов, ВИЕ сте ПРЕСТЪПНИК!
  И постоянно ще го повтарям, не защото моето мнение е важно, а важното е, че то съвпада с мнението на
  5 857 006, точно 83,6194552%, които според официалните данни от ЦИК за последните избори,
  не са желаели матрьошката на Кремъл,Бойко Бекапето за Премиер!

  Г-н Борисов, ВИЕ сте ПРЕСТЪПНИК!
  До доказване на противното, ВИЕ сте ГЛАВНИЯТ ЗАПОДОЗРЯН за УБИЙСТВОТО на журналистката Виктория Маринова.
  Вие сте УБИЕЦЪТ на ЖУРНАЛИСТИКАТА!
  Вие сте НАЙ-МОТИВИРАН журналистите да не се ровичкат и да не говорят за престъпленията ви.
  А мъртвите не могат вече да говорят, нали?

  Г-н Борисов, ВИЕ сте ПРЕСТЪПНИК!
  Това е нашето убеждение, след като гледахме представянето на тази трагедия от контролираните от Вас държавни институции!
  Това е нашето убеждение, след като гледахме представянето на тази трагедия от контролираните от Вас и Пеевски държавни и
  частни медии!
  Гледахме как всички телевизии замазват убийството на ТЯХНА КОЛЕЖКА!
  Прочетохме какво пишат главните редактори на „Труд“, „24 часа“, ВеВести (Блъсков, Зюмбюлев, Евгени Петров) и ни натрапваха,
  че „ както изглежда“ това ще се окаже „брутално циганско престъпление“ (Зюмбюлев),
  Как бързаха да предрешат случая – „Луд сексманиак убил Виктория Маринова“ („Труд“),
  Прочетохме и отвратителният коментар на главния редактор на „Труд“, Блъсков:
  „Няма убита журналистка в България. Убито е младо красиво момиче…“,
  А Евгени Петров на „ВеВести“, го обадихте някъде от далечна чужбина– „Убийството на Виктория няма нищо общо с
  професионалната й работа, така ще се окаже…“
  Чухме и мнението на главния прокурор, ПРЕДРЕШИЛ случая: „Не можем да кажем, че версията за
  изпълнението на работата й, или с оглед тематика на предаванията й, е определящата версия”…
  Всичко това и много други разминавания в хронологията на разследването/Например предварителното позоваване на ДНК,а
  на нашата лаборатория, която изготвя основните ДНК анализи за всяко разследване, са необходими 3 работни дни, за да се дадат
  достатъчно надеждни резултати на разследващите/, на нас не ни остава нищо друго, освен да си мислим,
  че ЦЯЛАТА КАЗИОННА МЕДИЙНА ШАЙКА,
  ЧЕ ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ,
  бяха ВПРЕГНАТИ ДА СКРИЯТ ЕДНА СТРАШНА ИСТИНА:
  В БЪЛГАРИЯ на Борисов УБИВАТ ЖУРНАЛИСТИ ЗАРАДИ РАБОТАТА ИМ!
  Контролираните медиите непрекъснато ни пробутваха “информация” че убиецът е бил някакъв от обичайните заподозрени изтривалки-
  бушони на властта :ту български, ту румънски , ту молдовски, ту украински циганин.
  И накрая ни сервираха някакъв Северин.
  Българо-турско-немски циганин, постоянно пребиваващ в Германия, завърнал се за 3 дни.
  Скрил се в храстите и изчаквал жертва (по Маринов),но пък престъплението било спонтанно (по Цацаров). Така чакал до обяд.
  Виктория Маринова била с приятелки до 12 ч.
  За времето до 12,11 ч (записи на тичащия Северин) той извършил нападение, изнасилване и убийство.
  Хладнокръвно потърсил телефона и ключа от автомобила, даже и дреха на жертвата (като в сериалите за серийни убийци).
  Скривайки вещите се изнесъл от местопрестъплението със скорост на спринтьор.Алкохола въобще не му попречил, защото бил боксьор.
  Връщайки се в дома си, Северин решил да остави вещите от убитата за полицията.
  За да ги улесни. Защото в базата данни на МВР нямали ДНК на убиеца.
  След като разказал на леля си, че е извършил изнасилване, някой си Северин БЕЗПРЕПЯТСТВЕНО отпрашил към Хамбург.
  След като е бил РАЗПОЗНАТ, от запис в 12,11 ч.на тичащият Северин.
  Представя ни се на “матриала”, крими-сериал от режисьори-малоумници…
  След като в конкретният случай, става въпрос за кражба и “реекспорт” за Русия, на стотици милиони евросубсидии.
  От Делян Пеевски,Бойко Борисов и кумът му Васил Златев.
  И след като бъде екстрадиран в България, Северин естествено ще бъде осъден.
  В България на Борисов-Цацаров-Пеевски е възможно да те осъдят, че си изнасилил сестра си, дори и да нямаш сестра!
  Както е възможно да ни пробутват бойковизма и путинизма за европейска демокрация!
  Ако си на 111-то място по свобода на мисълта, словото и медиите, е НЕВЪЗМОЖНА и ДЕМОКРАЦИЯТА!
  Ако ще да си сред 28-те от ЕС!
  Ако ще да си сред един от 5-те големи в Съвета на ООН!…

  Г-н Борисов, ВИЕ сте ПРЕСТЪПНИК!
  Доказа го и единодушното красноречиво мълчание на привиканите от Вас посланици, за да им заповядате “Случаят приключен!Забравете!”

  Г-н Борисов, вече за много повече от 5 857 006 /83,6194552%/българи,нежелаещи Ви за Премиер на последните избори
  ВИЕ сте ПРЕСТЪПНИК!
  Но Вие безочливо продължавате да управлявате!
  Българите вече Ви мразят!
  Дори и зависимите от Вас активисти от ГЕРБ и калинките от администрацията на държавата Ви!
  Вие, в съучастие с Цацаров и Пеевски, убивате българската журналистика!
  Вие, в съучастие с Цацаров и Пеевски, убивате 1300-годишната държава на Аспарух!
  След рекапитулацията на родени, починали и ОФИЦИАЛНО емигрирали, според НСИ, българите ежегодно се стопяват с над 100 000!
  Българите ежегодно се стопяват с над 100 000,г-н Борисов!
  Това е потресаващо!
  Та от всичките 257 града на България, само 6/шест/ града са с над 100 000 жители!
  В следствие на политиката, която провеждате вече трети мандат, лично вие г-н Борисов, застрашено е оцеляването на нацията!

  г-н Борисов!,
  Вие оставате ОСНОВЕН ЗАПОДОЗРЯН за УБИЙСТВОТО на ЖУРНАЛИСТКАТА Виктория Маринова!
  До ДОКАЗВАНЕ на ПРОТИВНОТО!

 15. Ако само малко забелязвате Психологическия образ на боко, поради който и прави такива неща, наред с липсващия му интелектуален образ: той е подчертано:

  ТЩЕСЛАВЕН
  СЕБЕЛЮБИВ
  СЛАВОЛЮБИВ
  ВИНАГИ ПРАВ
  МРАЗЕЩ КРИТИКУВАНЕ
  ЛЮБЕЩ ПОГЛАЖДАНЕ

  Накрая, по-ващното е какво излиза от Клоаката на това “човекоподобие” (по СТАМБО) да има даже наглостта, подкрепена от ниското “шменди” ниво, да занимава и развлича Цял Диплбоматически Корпус, “доказвайки” всичко това по-горе Не Е Така.
  Погледнато от друг аспект, Ужасяващата Излагация на България, резултирала, е отново във вреда на Цивилизованото Европейство, т.е. в Полза на русия. Колкото повече пародии и раздори в ЕС и НАТО, колкото повече подчертаване на подобни простащини, толкова по-добре за русия.

 16. Винаги с удоволствие прочитам анализите Ви!

 17. Когато г-н Борисов се изкачи на българския управленски Олимп, често звучаха две фрази които в своята съвкупност лаконично изразяваха полит. му програма: „Да си почистим къщичката” и „одобрението/подкрепата на Вашингтон и Брюксел”. Нито къщичката е почистена, нито одобрението на двете столици е в полит. ресурс на г-н Борисов.
  В такава ситуация гражданските мисли рано или късно потичат в следния ред: Мда, магистрална отсечка за катерене на Олимпа е построена. А дали има и за слизане?

 18. Ситуацията много наподобява реакцията на Т. Живков, когато го свалиха вътрешнопартийно от власт – изненадата на един отявлен прост и нагъл селски тарикат, когато разбере, че всички само са се престрували, че вярват на селските му тарикатлъци, а той горкия до момента все си е мислел – “Пак преметнах тези балъци”.
  “Брех! Западняците не били чак такива балъци!”
  Въпреки всичко, за мен все така е неприемливо снизхождението, породено от изгода(или удобство) на някой твърде важни западни политици към Борисов. След контра атаката на Борисов пред посланиците единствената адекватна реакция е да му се направи контра на контрата с обявяване на всичките кирливи ризи на ГЕРБ, за които на запад усърдно са си затваряли очите. Ама надали!
  Не очаквам и от Америка на Тръмп да заеме някаква остра принципна позиция срещу Саудитска Арабия. Най-много да ги скастрят в разговор на закрити врати за некадърността на тайните им служби и да съдействат за намиране на удобен престарал се виновен.
  Безпринципната политика навежда на мисълта, че се води от безпринципни политици, които могат да пожертват всеки принцип срещу съответната изгода, включително и общото или поне по-широкото благо.

 19. ПП
  Г-н Инджев,
  Не вярвам западните дипломати да имат много опит в общуването с прости и нагли селски тарикати, защото такива надявам се не срещат често. Бихте ли им предали моя скромен опит от цял един живот до момента в родната среда на Бай-Ганьо, Андрешко и Хитър Петър, че единствения начин да се постави селски тарикат/бек на мястото му, е като брутално, безкомпромисно, без никаква дипломатичност и такт да изобличиш тъпотата и простотията му публично!
  Във всеки друг случай селския тарикат остава с убеждението, че е “прекарал балъците”!
  И да включат книгите с гореспоменатите герои в задължителната подготовка за следващите дипломати, когато идват в България, за да са наясно с какво ще се сблъскат.

 20. “който не се е проявявал от 14 февруари 2013 г., когато за кратко имаше подобно негласно съжителство на спонтанните протести срещу назначаването на Пеевски за шеф на ДАНС.”
  Месецът ,когато бяха протестите срещу назначаването на Пеевски е Юни ,а не февруари.Февруарските протести бяха повод Борисов да се самосвали .

 21. Не сме толкова тъпи ние българите, за да търпим руската червена мафия да ни държи.Показа го смелата българска журналистка Виктория Маринова и реакцията на хората след нейното подло убийство. Защото унгарците, поляците и чехите не са- доказали са го категорично.Просто тираните ефективно влияят на демокрацията ( дори и в САЩ )в момента, не защото са силни,а защото западът им го позволява.Много скоро нещата ще се променят драстично!

 22. “В международен план, България беше очернена, но не нашата България, а Бойко Борисов и държавата, която той създаде за последните 10 години. Самият той призна, че за три дни е чул толкова чудовищни неща за България. Те са чудовищни, но за неговото управление. Това заяви говорителят на ПГ на “БСП за България” Елена Йончева по бТВ.”

  Мислех да го пусна “Без думи”, но много ми се иска някой майстор на словото да ми обясни какво е искала да каже Ленчето? Защото аз, простият инженер, чета, че България на Бойко е бяла беленичка, а са я очернили. Останалите думи са обвивката на това послание.

  Може да е прочела горната статия и да е решила да поолаби синьо-червената хватка и да премине към путинофилска прегръдка?

 23. Нали е “атакист”, това червено-кафяво ЛАЙНО в България, сайдеров. Той трябва да “атакува”, да напада и разгромява, и чрез нападките да доказва “истината”. Да напада в София, в Белгия, из цяла Европа, в самолет или ресторант, навсякъде, на земя, във въздух и вода дори. Както е зададената линия, но и очаквана и приета добре. Той не е “грантаджия”, нито “гей”, нито “джендър” или “либераст”.
  Той е опитът за НОВО лице на България, на Европа дори. Следкомунистическият опит на русия, чрез кремъл и кагебе, да НАСЕРЕ ако може дори целия Свят с таквиз като него.

 24. Борисов се е стреснал, но резултатът е в посока още повече на изток – явно тези дни е разбрал отново, но пък много по-болезнено от преди, че на Запад са наясно кой е и му гласят столчето при удобен момент.

  И тъй като е очевидно, че има животински инстинкт за самосъхранение, бяга от лошите западняци и тича да търси батюшката, да се подслони под “могъщата” му мишница (друг е въпросът, че батюшката точно сега съвсем явно е започнал да се спихва и то в собствен сос). Днес се срещнал с ментора си Сидеров и бившето си протеже Бюреков. Изключително еднозначно анти-западно изказване е направил:

  „Първо сме българи и чехи, а после европейци, членове на НАТО и други. В България предприехме изключително работещи мерки. Първо, инвестирахме в предпазни съоръжения и нашата ограда е по-дълга от тази на Орбан. След това засилихме контрола в Черно море. Трето, споразумението с Турция работи много добре, което говори за нашата силна политическа воля. Затова и не подписах с Меркел споразумението за връщане на мигранти”, подчерта Борисов.

 25. Бойко Борисов вече говори като Путин и Мария Захарова Некъпаната:

  “Днес в Ню Йорк България бе избрана за член на Съвета по правата на човека за 2019-2021! 180 страни-членки на ООН ни подкрепиха. Това е признание за последователната ни политика за защита на човешките права и изграждането на глобално толерантно общество”. Това обяви във Фейсбука си премиерът Бойко Борисов.”

  https://www.faktor.bg/bg/articles/izbraha-balgariya-za-chlen-po-pravata-na-choveka

  Напомням, че основното човешко право е свободата на словото. То се измерва със свободата на медиите. Която свобода лично Борисов системно ограничава и потъпква вече 10 години и ни е докарал до срамното 111 място в света и последно в ЕС.

  Нещо и за Идеологическия отдел на ФСБ, известен и като РПЦ. Руските “свещеници” са длъжни незабавно да докладват и да пишат “докладни записки” за всичко интересно, което чуят на изповед.

 26. Здравейте, съмишленици! Докога това нищожество ще продължава да се гаври с нормалните българи? Трябва да се излиза на протести! Съжалявам, че не съм в България! Толкова ли са страхливи повечето журналисти, че не се обединяват да протестират? Жалко за България! ! !

 27. Общото между строителството в Боколандия и Путландия е, че от това строителство много се краде за попълване на личните сметки. Резултатът от това е, че новите нагънати магистрали са опасни за шофиране, а онзи ден част от много рекламирания нов Кримски мост се е срутила в морето. Ето кратки кадри:

 28. Интересното е, че падането на Кримския мост се крие от медиите тук. Друга новина от руската педерация, която се крие от е, че вчера космическият кораб “Союз МС 10” с двама космонавти на борда – руснак и американец – се е взривил на втората минута след излитането. Ето кадри:

 29. И накрая – малко смях. 10-годишното управление на ГЕРБ, синтезирано в кратък клип:

 30. След “бе”капе:

  ПЪРВИ ОТБОР – “б”сп и “неутрални” “професионалисти”
  ВТОРИ ОТБОР – ндсв, монархически опит
  ТРЕТИ ОТБОР – герб

 31. За протокола:ППШ 41 е прекопиран финладски картечен пистолет СУОМИ М 31,приет на въоръжение 1931 г. т.е. 1о години преди Шпагин.Същият свободен затвор,същият щампован кожух на цевта,същият 71 патронен пълнител,та даже и дулният срез на кожуха.Та Калашников е имал добър учител в кражбите.

 32. За седенето върху пръст, па бил той и златен – широтата на чувствата на г-н Борсов не би трябвало да се подценява.

 33. За протокола:ППШ 41 е копиран от финландският картечен пистолет СУОМИ М 31/приет на въоръжение 1931 г./т.е. 10 години преди Шпагин.Така че,Калашников си ома добър учител.

 34. ХА ХА ХА ХА !!

  Мноо точно, от ИВО пак, Поздравления!
  Този пръст, наврян от сайдера на боко Отзад, по него минава цялата връзка, цялата сила за боко и коалиционното му усилие, оттам минава също увереност, напътствия, абе направо нужното електрическо захранване!
  И ако боко понечи да стане и се отдели, изваждайки си го отзад, тя ще прекъсне, тогава ще бъде почукан от сайдера по неговата кухината на главата с него. И сайдера пак ще му го Навре. Всъщност, боко добре знае това, и просто никога няма да понечи да се надигне и си го извади. Ще си ОСТАНЕ ТАКА, И ПРАВ И КЛЕКНАЛ, С ВИНАГИ ЗАВРЯН ОТЗАД. Правейки се и на европеец, и на руснак (за последното няма какво да се “прави”, той го съдържа в себе си по зачатие…).

 35. Как смеят да му очернят прекрасната дъжава? Той толкова много се потруди да има магистрали а не магистрати, върховенство на парата а не върхховенство на правото, матрял а не морал, олигарси а не ограмотени, изневяра (в чужбина) а не вяра, шашми а не шенген, подлизурковци а не професионалисти, ПАРИоти а не патриоти, лъжци а не лидери, разбойници а не разумници, следващи а не следователи, покорени а не прокурори, жълтописци а не журналисти..

  https://www.irishtimes.com/news/world/europe/welcome-to-bulgaria-the-world-s-fastest-shrinking-nation-1.3658819

 36. Awacs, забрави да споменеш СДС. То е най-опасното, защото хората му вярваха. Дори и да кажете ама СДС ни вкара в ЕС и НАТО, въпроса е как ни (го) вкара. От ЕС ние гражданите получихме най-малкото парче. А НАТО то май е само на хартийка. Колкото да се употреби пропагандно от сини и червени. Да спомена и връщането на зем. земя. По-добре, да не бяхте я връщали. Защото едно нещо, като не го направиш както трябва може да го унищожиш, както и стана. Сега зем. земя почти не е наша собственост и на документи даже. Просто нахранихте червените партизани със имотите на хората. Превърнахте ги с нашата земя в барони и графове. Машшалла “господа”!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.