Ако се признавате за инфантил, гледайте редовно червения депутат Иво Христов по БНТ

Знаете ли защо днес водещият от БНТ Георги Любенов не повдигна въпроса за онова, с което червеният депутат Иво Христов се прочу най-много в публичното пространство, определяйки българите като 80 на сто дебили? Много просто: същият Христов му забрани да го пита това при предишното си солово говорене в същото студио на 15 април тази година. На опита на водещия с характерната за него извинителна усмивка да засегне темата за дебилите, гостът рязко го прекъсна и му нареди да остави “тази оперета”. 

Малко по-късно в същото предаване, в което вметна, че Любенов го “разплаква” с един от въпросите си ( глупави, както внушава, защото преразказват гледната точка на хората, смятащи, че руският интерес е у нас да има противопоставяне на единството в ЕС ), гостуващият се самопокани да обясни в друго предаване на водещия и зрителите що е това политика. “ Ще ме поканите следващия път и ще ви обясня”, императивно нареди Христов. Водещият любезно попита за всеки случай на финала дали професорът ще благоволи да дойде да изнесе нов лекция. https://www.bnt.bg/bg/a/prof-ivo-khristov-stava-vpros-za-atraktsiya-koyato-ustroyva-vsichki-strani

И той дойде днес отново. Та нали миналият път водещият го представи като “интересен и желан събеседник” ( на снимката от екрана днес)!

IMG_9781

 

 

 

 

 

  “Гост” ли написах? Извинявам се. Сбъркал съм изразното средство. Човекът си идва в БНТ като началник, а водещият само се чуди как да не го ядоса с някоя “оперета”. И се започна соловият фалцет с кремълски акцент. В резултат на (пледо)арията му зрителите чуха разпяване по цялата партитура на московските опорни точки- но само по ноти, които му изнасят.Така аудиторията чу без каквато и да било корекция от страна на диригента, какъвто би трябвало да е следящият за фалшивото пеене водещ на предаването, монологични пристъпи на поднасяне на “истината” от последна инстанция. https://www.bnt.bg/bg/a/prof-ivo-khristov-ukritite-dokhodi-v-blgariya-sa-blizo-50-mlrd

-Американците създават от Украйна антируски проект ( нищо, че всъщност Путин сплоти украинците с агресията си, както Наполеон германците, чието национално чувство събуди и обедини срещу себе си на бойното поле край Лайпциг през октомври 1813 г.). 

– Намираме се в същото положение, както( Царство) България, когато е декларирала лоялност към централно европейските сили, обявявайки война на Великобритания и Франция, резултатът от което са бомбардировките ( над София) и 200 000 бежанци. Разбирай, направо сме се съюзили с фашистите отново и антифашистите ще ни бомбардират пак за наказание. 

Днес било направо същото с верността ни към съюзниците. А онези, които не разбират нуждата да балансираме това залитане, като дружим с Русия, са малоумни и инфантилни. В този смисъл президентът Радев, когото само инфантилите ( т.е. дебилите – ще рече 80 на сто от българите, както излиза от собствените му сметки) свързват с Русия и с издигането на Румен Радев от БСП за кандидат за президент, постъпва  правилно. Това се виждало от факта, че се е срещнал 3 пъти тази година … с американския посланик – явно за баланс на мнението на инфантилите за пъпната му политическа връв с Москва. Получава се, че това “инфантилно” мнение се потвърждава от логиката на президентското балансиране, щом такова се налага именно със срещи с американския посланик.

– “Изпростяли” сме като народ през последните 30 години и вече не можем да се справим и да искаме с предизвикателствата от областта на сигурността ( във връзка с убийството в Русе). Защото експертите от ДС са прогонени от системата, а инфантилите ( т.е. дебилите) не разбират това. Нито дума за факта, че ако приемем за начало на изпростяването посочената граница от 30 години назад, то трябва да е имало сериозна подготовка за това. Тя продължи 45 години. Видя се резултатът от нея, когато от социалистическите развъдници изпълзяха на анаболни шампиони, организирани в рамките на организираната престъпност тъкмо от въпросните експерти от ДС по модела на руските престъпни групировки и бригади.

Има и още подобни обобщения, с които зрителите бяха захранени от казармената супа с московски фалшиви новини, сервирани от Христов,  но да преминем към към двата въпроса, на които той не пожела на практика да отговори.

Признавайки, че БСП не може да управлява сама със само около милион избиратели, Христов загадъчно посъветва да се намери партньор с националистическа окраска за партията. За пример даде Германия и възхода на крайно дясната и крайно симпатичната на Кремъл Алтернатива за Германия – възход, който никой не е прогнозирал преди няколко години. Уж, че тези внезапни промени не могат да се прогнозират, но за зрителите остана впечатлението, че и ние тук можем да се сдобием с такава хубава Алтернатива за България. Така червеният депутат отклони питането какво става в БСП.

На поканата да каже нещо за предложението на вицепремиера Валери Симеонов БПЦ да признае независимостта на украинската си посестрима, получена буквално преди дни, Христов се отзова с анатема това да не се случва, но за самия Симеонов  не посмя да каже крива дума, отказвайки да отговори дали е приемливо “патриотите” да станат коалиционен партньор на БСП.

Един коментатор, оставен да си плещи каквото си иска, не може да бъде упрекнат за убежденията си и неговата гледна точка – такива, каквито са. Нали заради това е поканен, да си каже. Но прогнозите му подлежат на проверката на времето и могат без никакви уговорки да бъдат обявени за лъжи, когато са явно провалени. В априлското си дефиле в същото предаване Христов прогнозира например, че аферата “Срипал” е еднодневка, която вече отшумява. Днес, близо половин година по-късно, знаем, че това е фалшива прогноза.

В днешното си прогнозиране Христов заложи на нещо по – голямо на принципа, че апокалиптичните видения винаги са печеливши за врачките. Ако врачката познае, явно е гениална. Ако не, то е защото е прогнозирала правилно задаващата се опасност и така ни  е спасила от нея, давайки ни шанс  да вземем мерки и да избегнем най-лошото. 

Христов, който и през април се присмя от екрана на БНТ на всички, че не виждат как  тече в момента Третата световна война ( само той я разпознава, ние дебилите и инфантилите – не), се ангажира сега с твърдението, че ни чака световен военен конфликт през 2030 година. Иначе няколко пъти иронизира в (пледо)ариите си, че не може да отговори на желанието на масите да предвижда бъдещето. Но “скромно” отбеляза в противовес на това, че вече е предвидил онова, което се случва в момента. Без да уточни конкретно какво. Защо да си хаби доказателствата за собствената гениалност, която вярва, че се подразбира?

Като гледа човек какви професори са се навъдили на смяна на старата реколта университетски преподаватели ( проявила се през седмицата на една “научна” конференция срещу “русофобията” в България под руски покрив в София), не може да не се съгласи с поне една от тезите на Христов: да, изпростели сме. Но не случайно, а като част от преформатирането на съветската пета колона в руска. 

Още по-лошо е, че простотията се преподава в университетите и от държавния екран,  на който изпростелите са свикнали да се доверяват след повече от половин век дресировка и “неспирен възход” на БНТ, с какъвто от телевизията се хвалеха по време на своята авторекламна кампания, опаковайки миналото от времето на НРБ с днешните си успехи в опростачването на нацията. 

 

24 мнения за “Ако се признавате за инфантил, гледайте редовно червения депутат Иво Христов по БНТ”

 1. До всеки който се самоосъзнава като БЪЛГАРИН. Нека подкрепим масово инициативата от 12 септември на Роберт Алтънов. Във всяка публична библиотека, миниум по няколко екземпляра на “Измамата Сан Стефано”. Купувайте и подарявайте с повод и без повод. Без активна просветителска дейност сме обречени на постоянни, натрапчивания “задирания” и “многоходовки” на т.н. братушки. Във всички посоки.
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/D

 2. Здравейте приятели, Понеже виждам как някои наши съмишленици ме подкрепят, та реших да експлоатирам още малко тяхното доверие, защо? Защото вече втори път прочитам за книгата на Нася Кралевска-“БЪЛГАРИЯ ПОД КОМУНИЗЪМ” и какво, какво-казах си, така и така ходя по разни читалища, защото ли да не измоля някой друг екземпляр от тази книга, та да имам по-голямо оправдание за изразходвания бензин.И така, приятели, ако някой ми изпрати екземпляр от книгата на Нася, аз бих я дарявал заедно с “Измамата САН СТЕФАНО Руско-турската поробителна война” Благодаря предварително! Приятен ден

  Posted by Роберт Алтънов | октомври 6, 2018, 10:49

 3. Здравейте приятели, Моля, прочетете текста и ни подкрепете: Преди време / в коментар в иво.вг / развих тезата да направим паричен фонд за закупуване на около три различни книги на Иво, които да дарим. Сега да продължа. Имам на разположение, за дарения, 13 броя от “Измамата ”Сан Стефано”-Руско-турската поробителна война”. Беше ми предоставено от дарителя правото да определя получателите. И още. Чудех се, как тези книги да достигнат до повече читатели. И реших – получатели на книгите да станат българските разпространители на култура – читалищата. Защото читалищните библиотеки заявяват книгите, за които да получат субсидия, но не е сигурен списъка, нито времето на получаване на книгите. Така ми отговориха в читалищната библиотека в Тутракан, където от името на дарителя оставих един екземпляр. Ако продължим да разсъждаваме в тази посока може да разширим предстоящите дарения с примерно, още две други книги на Иво. Това значи поне 300 броя книги. …. Ако одобрявате тази идея е необходимо да направим фонд за дарения. Предлагам, да вземем решение: Подкрепя ли ме само един човек от сдружението “Приятели на Иво”, значи идеята не е добра и тогава предлагам друго: Нека всеки, който има парична възможност и пребивава в градове, които не са областни, да дари “Измамата ”Сан Стефано”-Руско-турската поробителна война” на библиотеката на местното читалище. Аз лично ще изпратя 12-те останали екземпляри в следните градове: Бяла, Борово, Ветово, Две могили, Исперих, Кубрат, Полски Тръмбеш, Попово, Свищов, Тетово, Ценово.…. И още – Моля, някой който може, да изработи рекламен плакат за книгата. Във всяко читалище където ще отидете вие, мой представител или аз, ще оставим този плакат с рекламна цел на табло за обяви. Ще го прочетат интересуващите се и ще бъдат осведомени хората, които се интересуват от история. И така: Нека, който може да ми изпрати файл с корицата на книгата и например следния рекламен текст: “ИСТИНАТА ЩЕ ВИ НАПРАВИ СВОБОДНИ”… Приятeн ден!

  POSTED BY РОБЕРТ АЛТЪНОВ | СЕПТЕМВРИ 22, 2018, 11:35

 4. Пoследно уточнение по делата водени от жеков и тодоров срещу Стопанинът на БЛОГА НИ в Софийският Районен Съд-Наазателно отделение, бул. Скобелев 23
  тодоров: НЧХД № 3556/2018 г. – 116 състав – съдия Ева Пелова- Трифонова, съд. заседание – 31.10.2018 14:30 ч. – очаквана зала № 31
  жеков: НЧХД № 6989/2018 г. – 133 състав – съдия Цветелина Михайлова съд. заседание – на 21.12.2018 г. от 14:30 – очаквана зала № 28

 5. ива христав казва че 80% са дебилите, и освен това 80% са рублофилите в НРБ.
  Чудно как е определи точното число?!?!
  От това можем да предположим ,че и 80% от “професорите” са дебили?!? Което показва , че е съвсем вероятно “прафесар” ива христав да е сред тези 80% от “професорите” на дебилските нАуки в НРБ!?!???
  Но все пак не може да се отрече, че е най-големият путлерист сред тези “професорите” в НРБ. А след като препоръчва на “социалистите” от БКП да се съюзат с путлеристките “националисти” в НРБ, то това показва че е и главен идеолог на “антиФАШИСТКИЯТ” НАЦИоналСОЦИализъм в НРБ.
  Също както по времето на “антиФАШИСТКИЯТ” пакт за “неНАПАДЕНИЕ” между “антиФАШИСТКИЯТ” интерНАЦИоналСОЦИалист Моллотов и “фашисткият” НАЦИоналСОЦИалист Рибентроп!!!
  И след като прафесарите в НРБ са като ива христав, то съвсем не е случайно че 80% тези прафесари са дебили, както и останалата част от рублофилите в НРБ.
  Също така прафесар ива христав , като завършен и нагъл циник, съвсем умишлено лъже и разпространява фалшиви новини и лъжи. Тъй като ДС никога не е излизала от управлението на НРБ , и тъкмо това е причината за всички последни места във всички класации. А пък сега даже всичките “кадри” на ОПГ-ДАНС се “обучават” от неговите кукловоди от библиотекарско-сарайската шайка в УниБИТ.
  Така че, ако сега нещо не му харесва на прафесар ива хрустав то това се дължи именно на него, на неговите 80% рублофили, и на техните кукловоди от ДС.
  Същото ще стане положението и в Германия ,ако дойдат на власт путлеристките дебили от “алтернатива” за Германия. Което и обяснява тесните връзки между прафесарат на дебилските нАуки ива христав и дебилската “алтернатива” за Германия.
  В Украйна вече отстраниха путлеристките дебили и бандити от властта. А без дебили няма как прафесар ива христав да харесва Украйна и украинските власти.
  Той поддържа връзки само с дебилите от путлеристкият дебилски Интернационал!
  СЛАВА Україні !!!!

 6. Благодарение на “професори” като въпросният (не)дебил Иво Христов, децата ни заминаха да учат в чужбина – навсякъде без Русия, защото в България в университетите преп(р)одават подобни преп(р)одаватели!!!
  “Професори” като другарите Иво Христов, Искра Баева, Румен Гечев, Пламен Орешарски – плеяда празнодумци и подлоги на руските окупатори. Готови да обругаят всичко свободомислещо и личностно! С една дума – НИЩОЖЕСТВА!

 7. “В априлското си дефиле в същото предаване Христов прогнозира например, че аферата “Срипал” е еднодневка, която вече отшумява. Днес, близо половин година по-късно, знаем, че това е фалшива прогноза.”

  Точно това би трябвало да е реплика на водещия предаването…
  Георги Любенов ми е симпатичен още от първите си ефирни изяви. Но очевидно полетът към централното ефирно време си иска своите компромиси…(ефектът на “Стълбата”)… жалко…

 8. Много добре се сеща ИВО да подхваща и оборва всякакви такива гадости, които всъщност са основни пунктове на такива като христов, а и идващи от руската информационна война, атакуваща Европа и България в случая! Друг не го прави в тази наша България! Нито може да се предполага да го прави така системно и професионално като ИВО!
  Колко типично руски са всички тези пунктове, по които “разисква” “събеседникът”. Колко типично е включването на “национализъм”, отхвърлянето на анти-англо-американизъм на фон на хвалене на германизъм. Колко типично е западна демокрация и свобода да са приравнени на “дебилност” и хора падащи си по тях, но не по русия и руско начало, на “дебили” (а пък привържениците им на титани на мисълта, исторически “прогресивни”). Колко типично е пързалянето с трета световна, която ще я “причинят пак западните”, докато милите източни, русняците най-вече, те си седят кротко исторически, а само чужденци им натрисат проблеми. Колко типично е усвоен руския урок.
  Колко типично е забравено българското начало, българското естество, българският интерес, дори какво е БЪЛГАРИЯ! Мисълта в главата е България=русия.
  ДОКОГА ЩЕ СЕ ТРАЕ ТАКЪВ ДОРИ ОФИЦИАЛЕН НАРАТИВ И НОСИТЕЛИТЕ МУ!!
  ДЕБИЛНОСТ, ПРЕДСТАВЯЩА СЕ ДОРИ ЗА СЪВРЕМЕННАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЧЕСКА ТЕЗИСНОСТ, ПОЛИТИКА, ТА ДОРИ БИТНОСТ И ЕСТЕСТВО НА СТРАНА И НАРОД!!
  Пфу!
  Пълен червен руски боклук, изграден до последен детайлкато такъв! Русия в България.

  Още малко:

  ПРОФЕСОР АНДРЕЙ ЗУБОВ, съветски и руски историк и политолог, общестен активист, водещ учен в московския Институт за ориенталски изследвания:

  Ппрогноза:
  “Режимът на Путин няма да изтрае до 2024 г.:

 9. Пак “лошите”, но пак правещи най-доброто за хората. Пак винаги принципни относно “Свобода” и “Демокрация”.
  Пак тези западни стандарти. Толкоз липсващи тук.
  От които боко и тайфата получават само Ортикария. Затова си знаят простичката руска мантра, винаги срещу “англоамерикански империализъм”.

  САЩ и Великобритания може да бойкотират саудитска конференция заради ликвидирания журналист Джамал Хашоги:
  https://www.bbc.com/news/world-middle-east-45853598

 10. На антибългарите от путинската школа арогантното поведение с произнасяне на осем глупости в минута много добре им се получава. Тази мара захарова с адамова ябълка най-добре си знае защо я е страх да седне в телевизионно студио с истински опонент насреща си, който би я сложил в джоба си без никакво усилие. А Любенов като толкова я желае за събеседник, да си я кани вкъщи. Пред широката аудитория ьйва хрьстав отдавна се е дисквалифицирал, и то пак благодарение на собствената си арогантност и глупост.

 11. Още чул-недочул за Чепига се сепнах – да не вземе сега Борисав да изгони руски дипломати и да стане мазало?
  Не изгони, стърпя се (може и със зъби да е скърцал от зор).
  Сега чувам, че Великобритания и Франция ще инициират нови санкции на ниво ЕС, свързани със случая Скрипал. И нашият миротворец ще трябва да решава дали да се присъедини… май съвсем ще го стегне чепика….

 12. ..обявявайки война на Великобритания и Франция…Има печатна грешка.

 13. Към RADA:

  Да, знаем, че става дума за обявяване на война на САЩ и Великобритания. Писах по памет какви ги приказва Христов, може и да съм вмъкнал Франция погрешно ( няма как да е вярно за втората световна война и във връзка с последвалите бомбардировки).
  Нямам сили да прослушам отново двете предавания с тирадите на Христов, за да се уверя дали съм чул погрешно или той греши, споменавайки и Франция.
  Ако някой може да го направи, давайте. Ще си призная грешното цитиране. Но смисълът на казаното от него е този, който съм регистрирал.

 14. Г-н Инджев, това ми е съвсем ясно. Затова съм написала и ПЕЧАТНА грешка. Ако забележа пак печатна грешка – ще пиша „конфиденциално”, а Вие изпратете поста в кошчето. Мога да пиша и „за Вас”, но е някак си персонифицирано. Бих казала даже някак си… романтично. Шегувм се. А то тук всички са много сериозни.

 15. Към RADA:

  Ако ставаше дума за лична кореспонденция, прагът ми на поносимост е достатъчно висок.
  Но ако се палят тук (вътрешновидови) войни – от опит знам, че траят понякога с години, не ми се играе посредническа роля, нито мога да се правя, че не забелязвам, за да има мир насред войната между коментатори, които се различават по-скоро в нюансите.
  Така че “кошчето” понякога се налага като упойка в зъболекарски кабинет.

 16. Аз съм слушала Иво Христов така, че имам мнение. Наистина, прослушах „в серия” няколко предавания, т.е. преди време и на куп, но както чета тук, тематиката е същата. От всичко, което г-н Христов представя като свой „анализ” няма нито една оригинална негова мисъл/ концепция/ твърдене. Компилация главно от съмнителни идеи, конспиративни теории, естествено, и реални факти, но подбрани и интерпертирани най-често едностранно, тенденциозно или невярно.
  В интерес на истината има и една оригинална (т.е. авторска) мисъл – че сме „дебили”. Последното е израз на ескалирал национален нихилизъм и смятам, че произтича на първо място от личностните ососбености на Иво Христов, както и избраното от него амплоа на пророк неразбран в отечеството си. Неразбран от дебилите. Тц,тц,тц, завалията.

 17. Иво Христов наистина залита в крайности, въпреки че това, което споделя от екрана, е видимо приемливо за по-голямата част от аудиторията. Но хибридната война се води с хибридни действия. Чудя се, кога ли интелектуалният ни елит ще се обедини около нещо рационално за нацията. Това, което е особено дразнещо за един интелектуалец, който счита себе си за определен капацитет, е да внушава на зрителите, че България е страна в периферията, в ъгъла и маргинална територия, която няма лице и посока. Ако самият Христо се възприема така, би трябвало да си зададе сам на себе си въпрос, каква му е мисията в живота и дали изобщо може да се възприеме като интелектуалец или прост статист със сложна и безпредметна стилистика.

 18. СТАМБО, 17 октомври, 2015:

  “Всъщност доцентът отдавна е типизиран и прогнозиран точно тук, в нашия блог като бъдеща тежкотонажна агентурна инвестиция на Кремъл в кадровото обезпечаване на многоръкото и многоóбразно българско рубладжийство.”

 19. Posted by Делян Пеевски/Сашо Сталийски
  “Чудя се, кога ли интелектуалният ни елит ще се обедини около нещо рационално за нацията.”

  Бих се радвал на повече подробности за интелектуалния ни елит. Ако може даже поименно.

 20. Posted by Веско | октомври 16, 2018, 13:50

  А, няма ли? Съмнявам се? Просто профанизацията на обществото е стигнала до там, че не забелязва нищо освен това, което вижда пред носа си. Интелектуален елит има, макар и маргинализиран и смачкан. Преди време си мислех, че самият елит си е виновен, но сега ми се струва, че самото общество няма нужда от такива хора. Именно това е и причината да не ги забелязваме. Препоръчвам човек да се огледа около себе си и веднага ще ги забележи. Виждам, че тонът, с който е написан постът, не би възприел за елит който и да е и каквото и да е….затова бих се въздържал от даване на конкретика

 21. А мен лицето селски идиот ми предизиква досада. Това е недоучил простак, който разчита на невежа аудитория, за да я лъже колко е готино зад Урал. Защото всички знаят колко е “хубаво” отсам Урал.. Има нещо адски смущаващо при всяка поява на Иво Христов- журналистите престават да упражняват дейността си и се превръщат в манастирски послушници пред гост игумен, който не е научил евангелието и говори като турист. Толкова голямо съжаление би предизвиквал ако не беше на безкрайна степен меркантилен. И Иво Инджев ни обръща вниманието отново върху него! Лицата осъществяваши целите на руската пропаганда се отличават с потресаващата наглост да изискват всички да се превръщаме в идиоти, когато ни се говори за руска обич към презираните от същите, българи. Все едно е кой изрече, че сме 80% дебили- фактът е, че БСП укорява, че не е избрана, защото народът не я припознава освен като партия на корупцията и скандала. А един президент иска радиомълчание, за да прокара самолет, който ще ни постави в рискова ситуация. В Китай биха го разстреляли за това.

 22. Делян Пеевски
  Попитах, защото аз съм от интелектуалния елит. И познавам още двама. Имахме желание да обменим някои рационални идеи, но щом не познавате, може и да не отговаряте.

 23. бат Ево
  дори да бях инфантил
  не бих гледал пидал с перука

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.