Възкръсването на Лазар(ов) май се оказва закопаване

В сайта Faktor.bg се появи днес информация от собствени източници, според които Светлозар Лазаров ( на долната снимка) не е напуснал по собствено желание “Атака”, а е бил прогонен.

Lazarov

 

 

 

 

 

Това звучи малко като вица за Гарабед, за когото се говорело, че си купил волга, но всъщност се оказало, че се е удавил във Волга. Защото Лазаров загадъчно остави всички да си мислят, че е станал още по-голям любимец на своя началник Сидеров, поради което го готвят да се завърне на поста главен секретар на МВР – а защо не и да измести Младен Маринов като вътрешен министър. 

Според тази информация се е случило точно обратното. https://faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/lazarov-progonen-ot-ataka-nyamal-shansove-za-glaven-sekretar-na-mvr

“Бившият главен секретар на МВР от времето на Пламен Орешарски Светлозар Лазаров няма шансове да заеме отново същия пост във вътрешното министерство. Той бе овакантен, след като Младен Маринов стана министър и замести подалия оставка Валентин Радев.

Лазаров направи бърза политическа кариера в „Атака” и дори се представяше като втория човек в партията, но преди седмица неочаквано напусна формацията. Причина за това е тежък конфликт с Волен Сидеров, твърдят източници от проруската формация. Лазаров се опитвал да пробута схемата – Волен евродепутат, а той да стане лидер на партията. Мераците му обаче били попарени от Сидеров, а това предизвикало и раздялата с „Атака”. Политици коментират, че Светлозар Лазаров няма реална подкрепа от управляващите партии, за да заеме поста главен секретар на МВР. Най-вероятно ще се опита да създаде нова проруска формация, но шансовете му за успех са нищожни”, пишат от Фактор.

А ето и още информация във Frog.news за войнстващия путинофил Лазаров, по чието време като главен секретар на МВР бяха извършени за първи път арести на българи, дръзнали да посегнат с надписи на съветската светиня с вдигнатия автомат в София. За целта в Първо районно управление на София, инструктирано директно от руското посолство, бяха сформирани мобилни полицейски екипи специално да дебнат и долитат на мига, когато купените с руски средства   видеокамери засекат патриотична активност на Монумента на червената армия ( МОЧА). Съответно подбраните за целта полицаи още на място четяха на арестуваните лекции с обяснения, че ако не бяха “тези” ( т.е. червеноармейците), щяхме днес да носим фесове и да говорим турски език – любима недоказуема хипотеза на примитивната русофилщина. 

Зад информацията на Фрог застава с името си човек от системата, който я познава отвътре.  

Бивш шеф на ДАНС пред Фрог: Светлозар Лазаров трябваше да бъде уволнен заради подправени документи

Светлозар Лазаров си беше за прокуратурата. Трябваше да бъде уволнен от Национална служба сигурност заради неистински документи, които представи пред жилищната комисия, с цел да вземе неправомерно тристаен апартамент от МВР. Това разкри пред Фрог нюз бившият директор на правната дирекция в ДАНС Ангел Риджаков. За първи път началник от такъв ранг на ДАНС осветлява подробности от кухнята на секретното ведомство. Ето какво още сподели той:

Г-н Риджаков, тези дни се появи информация, че гласят Светлозар Лазаров да го върнат отново като главен секретар на МВР. Вие сте работил с него.  С какви впечатления сте, достоен ли е да заеме толкова висок пост?

 

Много добре познавам Светлозар Лазаров. Не само аз, но и много хора имат негативно мнение към него не само като професионалист, но и като човек. Спомням си ,че дойде в НСС с връзките на неговия тъст Камен Пенков. Затова му викахме „Снахата“.   Беше му възложена работа по едно дело с изчезнал човек и изчезнали пари. Той не можа да направи дори връзка с началника на сектор „Издирване“ в националната полиция. Наложи се аз да съдействам. На по-късен етап, по времето, когато Делян Добрев беше зам.-министър, Лазаров трябваше да следи положението в мините, доставката на въглища и т. н. На оперативките пред председателя на ДАНС, Лазаров не можеше да докладва нищо конкретно по отношение на оперативната обстановка. Присъствал съм и знам за какво става дума. За моралните му качества даже не искам да коментирам.

 

Защо, какво ви е направило впечатление?

 

През 2006 г. Лазаров се опита с документи с невярно съдържание да вземе единственото останало тристайно ведомствено жилище от МВР. Представи фалшив договор за наем без разписки за плащане.  Отделно от това беше укрил от комисията много важен факт, а той е, че жена му, която е дъщеря на Камен Пенков, притежава 50 процента от едно жилище, закупено от МВР и  50 процента от друго.  Тогавашният директор на НСС ген. Иван Чобанов много се ядоса. Цялата сграда, в която Светлозар Лазаров искаше да вземе апартамент, гръмна, че зетът на Камен Пенков, който по това време беше зам.-министър на МВР , се сдобива неправомерно с жилище.

 

Как се разреши проблема?

 

Извикахме генерал Иван Чобанов и началника на „Тила“. Като научи каква е работата, Чобанов каза, че до вечерта ще ме уволни, ако не оправим нещата. Аз не бух член на комисията, а  една от подчинените ми.  Извикахме  цялата жилищна комисия, след което осе разбра, че Светлозар Лазаров няма право на апартамент по действащата наредба.

 

Не извикахте ли Лазаров да го попитате за представените от него документи?

 

 

Предложих да го дадем на прокуратурата. Ген. Чобанов отиде с документите при министъра на МВР-тогава Румен Петков. Пенков му беше  заместник. В крайна сметка не можахме да го дадем на прокуратурата, но  трябваше да го уволним дисциплинарно.

 

И какво стана?

 

Нищо. Другото куриозно е, че преписката  по този случай е явна. Много хора знаят за нея. Търсиха я после , но не я откриха.

 

Излиза, че е изчезнала?

 

Да. Но въпреки това и до днес бивши и настоящи служители на ДАНС знаят много добре за случая със Светлозар Лазаров. Той беше назначен на ръководно място без грам опит, без специални и правни познания. Затова не се учудих, че се стигна до трагичната акция в Лясковец, при която загина командосът Емил Шарков. Понеже е зет на Пенков, се спасява от всичко.

 

Ген. Иван Чобанов как реагира на всичко това?

 

Беше потресен. Оказа се, че в жилищата в кв. „Красна поляна“, които Камен Пенков е получил от МВР, живеят негови близки. Чобанов вдигна телефона на Пенков и пред мен му каза: „Не те ли вие срам? Искаш да подпалиш сградата. Има хора, които работят от 30 години , за да получат едно жилище и да го изплащат. А ти искаш зет ти за две години да се мерне тука и да вземе на последното раздаване тристаен апартамент“.  Спомням си, че тогава се раздадоха пет гарсониери и един тристаен апартамент. Аз бях началник на правния сектор  на НСС.

 

Излиза, че сте присъствал и на разговора между Чобанов и Пенков?

 

Всичко тогава минаваше през мен. Ген. Чобанов ми имаше доверие за всичко.

 

Как тогава си обяснявате професионалното израстване на Светлозар Лазаров-първо главен секретар на МВР, а после политическа кариера като координатор на „Атака“?

 

Лазаров стана „голям“ единствено  с протекциите на модела КОЙ, на Цветлин Йовчев и Владимир Писанчев. По принцип моделът КОЙ намира безгръбначни кариеристи, които с протекции просперират.  Докато бях  директор на правната дирекция в ДАНС, Светлозар Лазаров се опита да назначи при мен една негова близка. Събрах цялата дирекция и помолих колегите да гласуват това предложение. Всички бяха против. На Писанчев му казах: Ела да видиш- всички са против тази жена. Никой не я иска. След като ме уволниха, тя все пак беше назначена в правната дирекция.

 

Кой ръководи сега ДАНС?

 

Пак от моделът КОЙ, няма значение дали е Лазаров или някой друг. Агенцията се използва като бухалка за неудобните хора. Това е истината. Хората са депресирани и демотивирани. Никой не смее да се обади, защото си пази хляба.

 

Защо сега решихте да говорите?

 

Винаги съм го правил. В деня, в който направих Светлозар Лазаров  главен секретар на МВР и си навири главата, мина покрай кабинета ми. Нямаше как да не мине ,защото кабинетът ми беше преди неговия на петия етаж. Погледнах го и му казах: И фелдмаршал да станеш, ти си си за прокуратурата.  Той наведе главата и ме отмина. След това Писанчев, като ме уволняваше ми рече: „Говориш срещу ръководството на МВР“. Да, говоря. Васил Маринов, който беше в ДАНС, а след това стана зам.-министър на МВР по времето на Йовчев, съм хванал, че не неправомерно е взел 12 000 евро. Това се знае и от Маринела Белева-сега главен секретар на ДАТО. Заедно с нея и Казаков се опитахме да дадем Васил Маринов на прокуратурата.

 

Получи ли ви се?

 

Не.  Моделът КОЙ е виден по „вертикала“ и „хоризонтала“. Пешките се рядят по угода на някой от задкулисието.

 

Кака се чувствате в подобно блато?

 

Както казва един бивш директор на НСС: „ Да те е срам да кажеш къде си работил. Това е служба, която се използва само за политически цели. Иззеха делата на оперативен отчет в нарушение  на закона и ги използваха за унищожаване на хората. Мен ме предупреждаваха да не контактувам с Веселин Пенгезов, защото щели да го арестуват. Да се отдръпна от Камен Ситнилски, за да оцелея. Никога не съм мълчал. Като ме уволниха станах адвокат.  Заведох делата на 12 уволнени директори на ДАНС, след това  станаха над 20 служители.  Осъдих ДАНС  заради високомерието на Йовчев и Писанчев, които отказаха да издадат заповед за ненормирано работно време. Питайте председателят на  ДАНС колко пари са раздадени като обезщетение на служители. Спечелих всички дела. Това виси на главите на Йовчев и Песанчев.

 

Какво е положението в ДАНС в момента?

 

Председателят се опитва да наложи нормален стил на работа. Служителите са омерзени. Напуснаха хора с опит, няма приемственост. Демотивирани са. Но  няма къде да отидат и са се свили като мишки. Аз ги разбирам, нямат голям избор. Трябва да работи някъде.  Ама за кого и как работят, е друг въпрос.

 

Сигурно се досещате, че сега ДАНС много внимателно се прочетат всяка една ваша дума. Може да им намерите поне за три дни работа с това интервю.

 

Като действащ директор  съм казал на Владимир Писанчев и Васил Маринов всичко в очите. Никакви мерки не взеха от прокуратурата по  сигналите за Маринов.  А за Лазаров  проверката се укри. Ами отгоре на всичко съсипаха и една барета. https://frognews.bg/inteviu/bivsh-shef-dans-pred-frog-svetlozar-lazarov-triabvashe-bade-uvolnen-zaradi-podpraveni-dokumenti.html

 

Интервю на Катя Илиева

11 мнения за “Възкръсването на Лазар(ов) май се оказва закопаване”

 1. До всеки който се самоосъзнава като БЪЛГАРИН. Нека подкрепим масово инициативата от 12 септември на Роберт Алтънов. Във всяка публична библиотека, миниум по няколко екземпляра на “Измамата Сан Стефано”. Купувайте и подарявайте с повод и без повод. Без активна просветителска дейност сме обречени на постоянни, натрапчивания “задирания” и “многоходовки” на т.н. братушки. Във всички посоки.
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/D

 2. Здравейте приятели, Понеже виждам как някои наши съмишленици ме подкрепят, та реших да експлоатирам още малко тяхното доверие, защо? Защото вече втори път прочитам за книгата на Нася Кралевска-“БЪЛГАРИЯ ПОД КОМУНИЗЪМ” и какво, какво-казах си, така и така ходя по разни читалища, защото ли да не измоля някой друг екземпляр от тази книга, та да имам по-голямо оправдание за изразходвания бензин.И така, приятели, ако някой ми изпрати екземпляр от книгата на Нася, аз бих я дарявал заедно с “Измамата САН СТЕФАНО Руско-турската поробителна война” Благодаря предварително! Приятен ден

  Posted by Роберт Алтънов | октомври 6, 2018, 10:49

 3. Здравейте приятели, Моля, прочетете текста и ни подкрепете: Преди време / в коментар в иво.вг / развих тезата да направим паричен фонд за закупуване на около три различни книги на Иво, които да дарим. Сега да продължа. Имам на разположение, за дарения, 13 броя от “Измамата ”Сан Стефано”-Руско-турската поробителна война”. Беше ми предоставено от дарителя правото да определя получателите. И още. Чудех се, как тези книги да достигнат до повече читатели. И реших – получатели на книгите да станат българските разпространители на култура – читалищата. Защото читалищните библиотеки заявяват книгите, за които да получат субсидия, но не е сигурен списъка, нито времето на получаване на книгите. Така ми отговориха в читалищната библиотека в Тутракан, където от името на дарителя оставих един екземпляр. Ако продължим да разсъждаваме в тази посока може да разширим предстоящите дарения с примерно, още две други книги на Иво. Това значи поне 300 броя книги. …. Ако одобрявате тази идея е необходимо да направим фонд за дарения. Предлагам, да вземем решение: Подкрепя ли ме само един човек от сдружението “Приятели на Иво”, значи идеята не е добра и тогава предлагам друго: Нека всеки, който има парична възможност и пребивава в градове, които не са областни, да дари “Измамата ”Сан Стефано”-Руско-турската поробителна война” на библиотеката на местното читалище. Аз лично ще изпратя 12-те останали екземпляри в следните градове: Бяла, Борово, Ветово, Две могили, Исперих, Кубрат, Полски Тръмбеш, Попово, Свищов, Тетово, Ценово.…. И още – Моля, някой който може, да изработи рекламен плакат за книгата. Във всяко читалище където ще отидете вие, мой представител или аз, ще оставим този плакат с рекламна цел на табло за обяви. Ще го прочетат интересуващите се и ще бъдат осведомени хората, които се интересуват от история. И така: Нека, който може да ми изпрати файл с корицата на книгата и например следния рекламен текст: “ИСТИНАТА ЩЕ ВИ НАПРАВИ СВОБОДНИ”… Приятeн ден!

  POSTED BY РОБЕРТ АЛТЪНОВ | СЕПТЕМВРИ 22, 2018, 11:35

 4. Пoследно уточнение по делата водени от жеков и тодоров срещу Стопанинът на БЛОГА НИ в Софийският Районен Съд-Наазателно отделение, бул. Скобелев 23
  тодоров: НЧХД № 3556/2018 г. – 116 състав – съдия Ева Пелова- Трифонова, съд. заседание – 31.10.2018 14:30 ч. – очаквана зала № 31
  жеков: НЧХД № 6989/2018 г. – 133 състав – съдия Цветелина Михайлова съд. заседание – на 21.12.2018 г. от 14:30 – очаквана зала № 28

 5. В Советском Союзе очень любили сравнивать все с уровнем 1913 года. Особенно добычу чугуна и стали. Но сегодня статистика не в нашу пользу. Страна все сильнее отстает
  Доля России в населении Земли – всего 1,93%. В 1913 году – 5,2%
  ВВП России не превышает 2,0% от мирового. В 1913 году – 5,03%

  Мы крайне блекло смотримся по показателям экспорта готовых промышленных изделий (к ним по международным классификациям можно отнести только 16–17% вывозимых из страны товаров), и Россия в этом ряду немного отстает от… Словакии. По высокотехнологичному экспорту ($9,84 млрд в 2014 году) мы более чем втрое отстаем от в прошлом нищего Вьетнама ($30,86 млрд), от Сингапура – почти в 14 раз ($137,4 млрд), а от Китая ($558,6 млрд) – в 57 раз.

  В 2016 году Россия экспортировала нефти и газа меньше (на $107,9 млрд), чем Китай – одних лишь мобильных телефонов (на $116,1 млрд).

  Россия пытается компенсировать свое исчезновение с экономической карты мира наращиванием военной мощи: с 2000-го по 2015 год военные расходы выросли в номинальном выражении в 15,6 раза, с 260 млрд до 4,95 трлн руб., достигнув, по западным оценкам, к 2016 году 4,9% ВВП и уступая в этом отношении из развитых стран только израильским.

  В 1980 году номинальный ВВП СССР оценивался западными экспертами в $1,2 трлн, тогда как ВВП Западной Германии – в $920 млрд, а ВВП Китая – в $226 млрд. В 2017 году российский ВВП приблизился к $1,6 трлн, в то время как ВВП объединившейся Европы (даже без Великобритании) составил $14,5 трлн, а Китая – чуть менее $12 трлн.

  Россия стала слабее и в абсолютном выражении: разрушено значительное число важных отраслей – от приборостроения до авиационной промышленности (в 2016 году Россия произвела 30 гражданских самолетов против 194, выпущенных СССР в 1988-м); не заметен прогресс даже в стол

 6. Видя се,че се гласи нов пасианс с участието на Дудука Бареков.Реанимации…

 7. Треска за злато по Южното Черноморие: Чудно имане излиза изпод празната пясъчна ивица!

  Кои ли ще да са тези неназовани (по националност) от автора на материала чужденци, които необезпокоявани от МВР и ДАНС претърсват с металотърсачи отбелязани от археолозите терени в Поморие, Слънчев бряг и Сарафово, където е съсредоточена най-голямата им диаспора на постоянно пребиваващи?

  https://www.blitz.bg/obshtestvo/regioni/treska-za-zlato-po-yuzhnoto-chernomorie-chudno-imane-izliza-izpod-praznata-pyaschna-ivitsa_news632702.html

 8. До SMS
  И статията е написана така витиевато, че човек остава с впечатление, че търсят изгубени от летовниците монети и бижута…

 9. Ха ха ха, пак атака, пак дс-данс, пак техните хипотенузи ли са там, к’во са.
  Реформирани… Същите от десе, само трайкат и “пазят хляба”, както е казано. “Ползвани” или “се ползват” срещу “неудобни” хора.
  А КАКВО СЕГА Е НЕУДОБЕН ЧОВЕК?
  КОЙ ГО ОПРЕДЕЛЯ КАТО ТАКЪВ??
  И КАКВО СЛЕДВА??
  КАКВО СЕ “ПРИЛАГА$ СРЕЩУ НЕГО, И ЗАЩО??
  Поредна тайфа от червено-кафяви говняри в България, овластена и безконтролна.

 10. @ КАРАИВАНОВ

  Да, същите тези “постоянно пребиваващи”, които са плъзнали по българското крайбрежие със скъпите си металотърсачи, са инициатори и на призива, отразен активно и услужливо от медиите ни, да се облекчи режима за подводните гмуркания по българското черноморие, изключително наситено с древни артефакти, тъй като тези гмуркания досега трябваше да се съгласуват и контролират от Министерството на отбраната и МВР. Да си спомним двата контейнера с калашници последен модел, които случайно бяха открити през лятото на 2014 г. от плажуващ турист под водата, близо до частното пристанище в Свети влас !

 11. @ SMS
  Това за калашниците сам го пропуснал, но като знам гундяевския интериор на черквата в Св. Влас – доста случайно трябва да са се оказали там (и калашниците и двуглавите пилета)

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.