Светът нази гледа

Това, което българските медии няма да ви (по)кажат, се вижда от целия свят.https://www.facebook.com/ajplusenglish/videos/511854225944218/

Въпреки масираната пропабандитска кампания срещу българите, които “гадно и най-брутално”, според началника Борисов, очерняли страната си. 

Опитите България да бъде представена като остров на свободното слово се илюстрират единствено от подчинените му туземни медии, свободни да се съгласят с него и да заклеймят критиците на властта ( му).

Напомням, че България се оказа на позорния стълб на (не)свободното слово след задружните усилия на царисти, в сговора им с доганисти и социалисти, доразвит до днешното дъно с регистрираните от “Репортери без граница” 111 пирона в класацията на потъналия ни кораб на (не)свободното слово. 

Ето “разказ по картинка” за световна употреба, който не се влияе от опитите реакцията по света да бъде представена като някакъв “световен заговор” срещу българските власти.

 

IMG_9790IMG_9791IMG_9792IMG_9788IMG_9783

17 мнения за “Светът нази гледа”

 1. Е, има да кОпаме още до 180-тото…
  (ей – стана като ТОТОто на мама Ирена…)
  Но ще го стигнемЕ – вЕрвайте ми!!
  Аз ви обещавам за 800 дни да сме там!

  Драги приятели читатели, освен обещанието Ви напомням от време на време да дарявате в подкрепа на блога на Иво! 🙂

 2. Започна началото на края на това управление.Нищо вече няма да е същото при западните им”партньори”!

 3. Този “разказ по картинка за световна употреба” не се влияе и от здравия разум в част от видеото (където не се позовават данни от официални източници).
  Наистина ли смятате, че това може да се приеме за “световно мнение” и наистина ли нищо в него не събужда критичния ви поглед и съмнения в приемането (и разпостраняването)му като меродавно мнение?

 4. Към Isa:

  Да, за световна употреба е. Свободно се разпространява по света без да зависи от официалната позиция ( която настоявате да бъде отразена дори в този случай тук) на ББ и компания.
  Не се тревожете за ББ и официалната му позиция, тя не страда от липса на пропаганда, че да я браните и тук в този блог.

  Мнението, изразено от автора на клипа, няма претенция за меродавност. Но е симптоматично със своята позиция.

  А дали е “световно мнение”? Няма как. Светът в своята огромност няма идея за дребните игрички на онези, които защитавате.

 5. До всеки който се самоосъзнава като БЪЛГАРИН. Нека подкрепим масово инициативата от 12 септември на Роберт Алтънов. Във всяка публична библиотека, миниум по няколко екземпляра на “Измамата Сан Стефано”. Купувайте и подарявайте с повод и без повод. Без активна просветителска дейност сме обречени на постоянни, натрапчивания “задирания” и “многоходовки” на т.н. братушки. Във всички посоки.
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/D

 6. Здравейте приятели, Понеже виждам как някои наши съмишленици ме подкрепят, та реших да експлоатирам още малко тяхното доверие, защо? Защото вече втори път прочитам за книгата на Нася Кралевска-“БЪЛГАРИЯ ПОД КОМУНИЗЪМ” и какво, какво-казах си, така и така ходя по разни читалища, защото ли да не измоля някой друг екземпляр от тази книга, та да имам по-голямо оправдание за изразходвания бензин.И така, приятели, ако някой ми изпрати екземпляр от книгата на Нася, аз бих я дарявал заедно с “Измамата САН СТЕФАНО Руско-турската поробителна война” Благодаря предварително! Приятен ден

  Posted by Роберт Алтънов | октомври 6, 2018, 10:49

 7. Здравейте приятели, Моля, прочетете текста и ни подкрепете: Преди време / в коментар в иво.вг / развих тезата да направим паричен фонд за закупуване на около три различни книги на Иво, които да дарим. Сега да продължа. Имам на разположение, за дарения, 13 броя от “Измамата ”Сан Стефано”-Руско-турската поробителна война”. Беше ми предоставено от дарителя правото да определя получателите. И още. Чудех се, как тези книги да достигнат до повече читатели. И реших – получатели на книгите да станат българските разпространители на култура – читалищата. Защото читалищните библиотеки заявяват книгите, за които да получат субсидия, но не е сигурен списъка, нито времето на получаване на книгите. Така ми отговориха в читалищната библиотека в Тутракан, където от името на дарителя оставих един екземпляр. Ако продължим да разсъждаваме в тази посока може да разширим предстоящите дарения с примерно, още две други книги на Иво. Това значи поне 300 броя книги. …. Ако одобрявате тази идея е необходимо да направим фонд за дарения. Предлагам, да вземем решение: Подкрепя ли ме само един човек от сдружението “Приятели на Иво”, значи идеята не е добра и тогава предлагам друго: Нека всеки, който има парична възможност и пребивава в градове, които не са областни, да дари “Измамата ”Сан Стефано”-Руско-турската поробителна война” на библиотеката на местното читалище. Аз лично ще изпратя 12-те останали екземпляри в следните градове: Бяла, Борово, Ветово, Две могили, Исперих, Кубрат, Полски Тръмбеш, Попово, Свищов, Тетово, Ценово.…. И още – Моля, някой който може, да изработи рекламен плакат за книгата. Във всяко читалище където ще отидете вие, мой представител или аз, ще оставим този плакат с рекламна цел на табло за обяви. Ще го прочетат интересуващите се и ще бъдат осведомени хората, които се интересуват от история. И така: Нека, който може да ми изпрати файл с корицата на книгата и например следния рекламен текст: “ИСТИНАТА ЩЕ ВИ НАПРАВИ СВОБОДНИ”… Приятeн ден!

  POSTED BY РОБЕРТ АЛТЪНОВ | СЕПТЕМВРИ 22, 2018, 11:35

 8. Пoследно уточнение по делата водени от жеков и тодоров срещу Стопанинът на БЛОГА НИ в Софийският Районен Съд-Наазателно отделение, бул. Скобелев 23
  тодоров: НЧХД № 3556/2018 г. – 116 състав – съдия Ева Пелова- Трифонова, съд. заседание – 31.10.2018 14:30 ч. – очаквана зала № 31
  жеков: НЧХД № 6989/2018 г. – 133 състав – съдия Цветелина Михайлова съд. заседание – на 21.12.2018 г. от 14:30 – очаквана зала № 28

 9. Днес имам време и ще си позволя още един коментар. Реакцията на западните медии е логична. Фактът, че в първия си коментар на тази тема, разсъждавам в по-различен аспект, не означава че и значението на медийното пространство за мен е по-различно. Просто като частица от бълг. реалност бих подходила по по-различен начин.
  Страна от ЕС класирана на 111 място е петно за цялото съобщество. Никакви опити от най-високото място в управленческите ни структури не могат да променят нелицеприятния факт. Ефектът е точно обратният.
  Несвободните медии означават, че много неща у нас се извършват в сянка – потайно, в разрез с приетите закони и норми и в интерес на шепа облагодетелствани. Приоритетният достъп до ресурси/пазара означава и че те не се използват по най-ефективния начин, а също и че често изтичат и навън.
  Едно отговорно правителство насочва всичките си усилия към създаване на закони, регулации, привличане на инвестиции, ефективно използване на ресурсите (тоест с най-голяма облага за обществото)…. и свобода на медиите (!).
  Но когато властта създава условия за далавери и келепир свободните медии пречат. В една или друга форма, включително и натиск за автоцензура, на устата на медиите се поставя лепенка. Липсата на свобода на словото и автоцензурата са характ. черти на социализма. Ерго, обществото не само губи иконом. ресурси, но трябва да се примирява и с полит. култура, чието място е в миналото. Защо?

 10. 111-о място!
  Позор и пародия!
  Включително заради руското влияние и наложената руска традиция, присъствие и езичност.
  Включително продължаващи да бъдат поддържани и подкрепяни, независимо дали безразлично “оставени” да виреят, което е пак същото.

  ЕТО КАКВО ПРАВЯТ В УКРАЙНА:
  УКРАЙНА ЗАПОЧВА ДА ЗАБРАНЯВА РУСКИЯ ЕЗИК!
  На паметника пише /руска/ “победа”.
  Забраняват се песни, филми, книги, още.
  Все още военно слаба срещу мощния враг русия, УКРАЙНА КУЛТУРНО ПРЕДИЗВИКВА МОСКВА, ИСКАЙКИ ДА СКЪСА ВОВЕКИ ВЕКОВ.
  КАК ИНАЧЕ? КАК?
  АКО НЕ Е ТАКА, ЩЕ ОСТАНЕ ЗАВИНАГИ ОРГАНИЧНАТА ВРЪЗКА С РУСКАТА ВСЕПРОНИКВАЩА ЧУМА!?

  Да си вземат пример и тук, във форума, изпразващите се на руски език, всекидневно замърсявяващи българския и други цивилизационни езици. Оставили се да бъдат русифицирани съмишленици.

  “Езикът е /превозно/ средство на културата”.
  “Language is vehicle of culture”

  Чрез него тя се пренася или се е пренесла вече, и заселила в теб (в различна степен, разбира се).
  Колкото повече езикът ти е чуждоземен, такъв и такъв, толкова повече и ти си такъв, дори неосъзнато, дори да протестираш, че не е така. Не можеш да се откъснеш. Което е една вътрешна българска слабост, използвана от русия много добре. НИКЪДЕ ПО СВЕТА, НИКОЙ не се изразява свободно и така лесно на руски, все едно че е естествено, а и всички трябва да го знаят, по някаква изначалност.
  И като има /достатъчно/ мнозинство такива хора, тогава сред населението с години вирее достатъчно ниво възприемчивост към русизма: Хиляди стърчащи руски паметници, Хиляди руски наименования на сгради и институти, Хиляди руски улици, Хиляди примери на продължаващо държане за руския ботуш и ташак, Хиляди примери за отстъпчивост и отново приемане на руското у нас, включително руснаци, магазини и какво ли не, Хиляди и Хиляди примери за ПРИКОВАВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ КЪМ РУСИЯ!
  ПФУ!

 11. http://www.elmundo.es/internacional/2018/10/14/5bc0e85522601df30c8b45c3.html

  Пропуснах линка – горе.

  Само да допълня, както каза един приятел тук, “докато не се стигне до щурм с чука” и булдозера, промяна няма да има.
  Не само за паметниците.
  Говоря за обща нагласа и отношение.
  И за 111-тото ПОЗОРНО място.
  Което място боко, курлела, сайдера и тайфата не ги интересува. Стандарти не ги интересуват. А и така става по-гот на русия. Нали България става по-малко цивилизована, по-малко европейска, по-малко западна. Т.е. ТЕ В КРАЙНА СМЕТКА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА РАБОТЯТ И ЗА РУСИЯ.

  Като казвам за нащите “политици” и партии (Роналд Рейгън никога не се нарече “политик”):
  МОМЧИЛ ДОЙЧЕВ:
  Кой как стои в България спрямо русия, боко, румко, мустафа, курлела, каракачан, валери, герб, “б”сепе и т.н., на фона на Информационната война на русия срещу страната ни:

  http://atlantic-council.bg/информационната-война-срещу-евроатл/

 12. В ДАНИЯ ПАРЛАМЕНТЪТ ОБСЪЖДА КРИМИНАЛНА ОТГОВОРНОСТ И ДОРИ ПРИСЪДА ЗАТВОР ДО 12 ГОДИНИ (!) ЗА ОТКРИТО ИЗРАЗЯВАНЕ НА ПОДКРЕПА НА РУСИЯ!!

  БРАВО БРАТЯ ДАТЧАНИ!!
  ВИКИНГИ НА МЯСТО.
  Това са викинги, а не викингите-руси, отишли навремето и смесвали се “в степта” /по путя и лавров, най-великия – по боко-тъпото/ с азиатски населения, плюс славяни, от което накрая пръкнали се днешните русняци.

  http://um.dk/en/news/newsdisplaypage/?newsid=1df5adbb-d1df-402b-b9ac-57fd4485ffa4
  http://sprotyv.info/ru/news/kiev/v-danii-hotyat-vvesti-ugolovnuyu-otvetstvennost-za-prorossiyskuyu-poziciyu

 13. След като МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА арестува разследващите журналисти от Биволъ и Румъния, заради далаверите за милиарди от еврофондовете от близката му лукойлска ГеПи-груп, то беше съвсем логично цялата световна НЕзависима преса да го свърже и със последвалото убийство в Русе. Още повече ,че и в двата случая журналистите са разследвали една и съща корупционна далавара са еврофондовете.
  И няма смисъл МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА да обвинява някой друг, че го “очернял”, защото той и неговите РАЗПЛУТИ калинки, които той “сам си ги избира”, са раздали милиардите, които са “усвоили” заедно с лукойлската ГеПи-груп.
  Също така бокоТИКВАТА няма защо да обвинява световната преса ,че “очерняла българите”, защото тя пише за него и ПОРЦИОНната му “власт”, а не за всичките българи! Така че няма смисъл да се крие зад всички българи ,докато той и неговите калинки си раздават и “усвояват” техните ЛИЧНИ ПОРЦИИ и от бюджета, и от еврофондовете.
  Няма смисъл неговият “дубльор” – хибриднопитекЪТ-цвъкиУМНОТО да разпространява хибридната герберокожа пропаганда ,че се води хибридна кампания за “очернянето” на НРБ. А след него и всичките платени герберокожи шамани започнаха да повтарят ,като савецка радиоточка ,че се водела хибридна кампания срещу НРБ.
  Въпреки че всички световни журналисти са информирани,че НРБ се “усвояват” 40-50% от еврофондовете още преди да са започнати самите “проекти”. Освен това НРБ все още не е равноправен член на ЕС ,защото не само че НЕ е изпълнила ПРЕДприсъединителните си задължения 12 години след “приемането” си ,но и с всяка изминала година все повече се връща назад дори спрямо “готовността” си от 2007г.!
  В същото време НРБ спадна с над 100(СТО!!!) места по “свободата” на словото!!!
  През последните години от НРБ се оттеглят всички чуждестранни компании и инвестициите са ОТРИЦАТЕЛНИ!
  Само това ЯСНО показва до къде е достигнала вече цялата корупционна и ПОЦИОНна далавера на МУТРОмилицинеропитекЪТ-бокоТИКВАТА , на РАЗПЛУТАТА му бюрокраДция и на неговите ЛОБИстки ОБРЪЧи, както и на МОНОполните и гасудари от Лукойл и Газпром.
  И след всичко това МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА и неговият хибриднопитек-цвъкиУМНОТО нагло повтарят ,че имало “хибридна атака” срещу НРБ?!?!

 14. “азиатски населения, плюс славяни,”
  Да бе , да!
  Вярно е, че има измислена славянска филология.Но в основата на т.н. “славянски” език, всъщност е старобългарският език.
  Варно, е че има държави Словакия и Словения и самотаричащи се словаки и словени.
  Но… никога и никъде не са живели никакви славяни.
  Славяните са хърватска измишльотина, по-късно въздигната в руска имперска доктрина.
  Проповядването на славянството отново ни закача на каруцата на Русия.
  Уж се възмущава ,че :
  “тук, във форума, изпразващите се на руски език, всекидневно замърсявяващи българския и други цивилизационни езици.
  Оставили се да бъдат русифицирани съмишленици.”,
  а ни пробутва руската имперска доктрина, маскирана зад ” населения, плюс славяни,”
  Да обвиняваш езика за русофикацията, все едно да обвиняваваш, камакът, че е убил журналистката Виктория.
  Или да обвиняваш аборигенският език или фламандският език, че кенгурото се казва кенгуру.
  Фламандците, видели за първи път подскачащо двуутробно животно, попитали аборигените:”Какво е това”
  Отговорът бил:” Кенгуру!” Което всъщност означава:”Не ви разбирам!”
  И какво са виновни езиците?
  За да обвиняваш руският език за русофикацията, значи днес да оневиняваш Путин, Решетников, Борисов,Радев…

  Елементарно, Уотсън!

 15. OFF TOPIC:
  Това е популярна заблуда.
  Кенгуру не означава “Не ви разбирам”, а всъщност е недобре транскрибирано името на животното на един от аборигенските езици. Повече информация тук – https://www.thefreedictionary.com/kangaroo
  и тук – https://www.reddit.com/r/australia/comments/8xvhz1/linguists_have_recently_discovered_that_kangaroo/

 16. DR. WATSON/= AWACS /,
  Не искам влизам в полемика на фламандско/аборигентски език-/и двата не ги владея/, за да се отплесвам в основното, каквато е целта Ви.
  С което да Ви “сътруднича” в манипулацията.
  Елементарно, WATSON!
  Пробутваш в случая следните неща.
  1.Хърватската измишльотина “славяни”, превърната по късно в руска имперска доктрина.
  И с преправеният глас на вълка AWACS/както в приказката за седемте козлета/, маскираният като “русофоб”, продължава да ни товари на
  русофилската “славянска” каруца.
  Елементарно, Уотсън!
  2.Всъщност тук, във форума, не изпразващите се на руски език, всекидневно замърсяващи българския и други цивилизационни езици,
  са се оставили да бъдат русифицирани. И не са ти съмишленици драги DR. WATSON/= AWACS /.
  3.Поне аз , не съм съмишленик на русофила-“русофоб” AWACS.
  С преправеният глас на вълка AWACS/както в приказката за седемте козлета/, маскиран и с други НИК, тук В БЕСЕДКАТА.
  Но това не е съществето.
  4.Другото съществено, освен “славянството” с което ни закачаш на каруцата на Русия на Путин е, че вменяваш вина на руският език
  за продължаващото и днес русифициране на България.
  С което прехвърляш вината “от болната глава на здравата”
  И оневиняваш истинските виновници за русофикацията-Путин и Решетников , и руската пета колона в България.
  Начело с пРезидентът и премиерът Бойко Бекапето.
  Елементарно Уотсън!
  Елементарно, DR. WATSON/= AWACS /!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.