Мутрьошката на ГЕРБ и БСП

Президентът Румен Радев се състезава по мълчание с конкурента си Бойко Борисов, мълчал само 4 дни да деня на разкриването на убийството в Русе, когато се поздрави с разкриването му и размаха пръст на целия свят за недоверието към неговата България. В тази надпревара Радев победи. Удържа да не каже нищо и чак след погребението на Виктория Маринова избра да се присъедини към всички у нас и в чужбина, които констатираха дефицит на доверие в българските власти. Само че и у нас, и в чужбина е ясно, че става дума за сливане на власт и опозиция по начин, който все повече напомня за “двупартийната система” в НРБ, когато БКП си имаше патерица в лицето на съглашателите от БЗНС.

На своето си дребно, но гръмогласно пропагандно ниво след президента се обади и Александър Симов, любимото дете на червената пропаганда, наградено за старанието си с депутатски пост. Трябваше президентът му да проговори, за да си излее най-после обичайната злоба върху участниците в бдението в памет на Виктория Маринова в София, на което и той присъстваше преди седмица. Направи го не в партийния орган “Дума”, където от дълго време вече не се изявява, защото си има жълти трибуни за червената си жлъч, преценени явно като по-подходящи за изблиците му на партийната му ярост. 

С обичайните си изразни средства срещу “психодясното”, “ цялата зоология на градската десница”, “ фауна” , чието присъствие било “ цинично, неуместно, арогантно” ( за разлика от собственото му присламчване там) и прочее обобщения спрямо непознати хора, Симов не изневери на себе си като вади пред строя за своя словесен побой онези, които ( мисли, че) познава. За тях забърква още по -отровни квалификации, като “ пургатив за хората със здрав разум”,  “динозавър” , “компрометирана сянка от отминала отвратителна епоха” и прочее “ку-ку десни”.

Изстъпленията на Симов редовно се тиражират от проправителствените сайтове, в които Борисов бива обожествяван – например за това, че се бил проявил като истински мъж и политик, разкривайки убийството на Виктория Маринова. Те не само я крият, но и я демонстрират по най- кресливия начин. А после че чудят вкупом, че симбиозата между ГЕРБ и БСП е видна отвсякъде!

Доколкото Симов не е пропуснал да ме “ забележи” ( така се е изразил, т.е. все пак съм “забележителен”, макар и да не можел да ме нарече журналист), мога да го похваля този път, че е познал в едно: да, бях си приготвил лозунг на английски именно с цел той да бъде забелязан. Така и стана. Забелязаха го от Euronews, от германската телевизия ZDF и прочее разбиращи от дума, но на английски чужди медии, на които се надявах да обърнат внимание на написаното от мен. Защото българските медии, с няколко изключения ( защото също ме интервюираха за ужас на Симов) са като самия Симов – играят по свирката и по правилата на своите български господари. Те от български не разбират, равняват се по указанията на руски.

НА СНИМКАТА:  Откъс от напъните на Симов, публикувани в Пиг

IMG_9793

 

 

 

 

Близо половината от разказа на Симов за събитието с давност една седмица, в което квалификациите му по чужд адрес прилягат на самия него като “зомби”, е посветена на оправданията му, че изобщо е присъствал на това място сред толкова непоносими за него хора. Имал право на това, но пък избрал да мълчи, защото трябвало да се мълчи. С което изпада в пълно противоречие с опорната точка на партийния си лидер Нинова, цитирана от агенция Фокус още на 8 октомври, т.е. в деня на бдението пред “Света София”:

“ …мълчанието в такива случаи би било укоримо и непростимо и ние за това призовахме не само партиите, всички да не бъдем безучастни към това, което се случи. Светът реагира, мигновено, бързо, крайно. От Америка, през Европа, Балкани – всички реагират. Какво очаквате – основните политически субекти в България да мълчат? Не, няма да мълчим. Това убийство е още един елемент от несигурната среда в България, от равнището на престъпност в България“ .

Истината е, че Симов си мълча от страх. Беше ясно, че е попаднал на място, на което е по-добре да си мълчи защото не си е на мястото. Но в крайна сметка не се стърпя да се прояви като провокатор, дошъл да дебне враговете с цел да ги наклепа след това, бидейки сигурен, че нищо не го заплашва там, ако си трае и се държи прилично без да провокира, както прави от позиция на “силата” ( ругаейки например протестиращи пред Монумента на окупацонната червена армия МОЧА, но в компанията на себеподобни хулигани и охранителен кордон от полицаи). Защото това не му е агресивната червена тълпа, която би изяла жив всеки от разпознаваемите си опоненти, ако такъв си позволи да се появи сред нея.

С такива “опозиционери”, борци срещу опозицията на Борисов ( определяна като “градска десница”) имитаторът на Тодор Живков от Банкя Банкя векува във властта вече цяло десетилетие. Така че оценките от чужбина са “споделен успех” на съглашателите с Борисов.

БСП и ГЕРБ са като ДПС и “Атака”, преплетени в битка за нахъсване и сплотяване на електората на собствената и на огледалната по формален признак партия. От БСП бяха монархосоциалисти при общото си управление с царя, а днес са орбанисти, путинисти и най-вече “консерватори” заедно с управляващите, от които все по-трудно могат да бъдат различени. 

Резултатът от този сговор е налице и беше регистриран в чужбина по невиждано досега единодушен начин, илюстрация за която може да бъде например статия на вестник “ Айриш таймс” с репортаж от София от 13 октомври, озаглавена : “Добре дошли в България, най-бързо топящата се нация в света”,. https://www.irishtimes.com/news/world/europe/welcome-to-bulgaria-the-world-s-fastest-shrinking-nation-1.3658819

В статията са изброени някои от рекордите на България: най-голяма амплитуда в доходите в страна от ЕС, най-ниска средна заплата, най-ниска минимална заплата, най-ниска пенсия, най-лошото състояние на медийна свобода и най-висок процент вярващи, че да имаш връзки е по-важно, отколкото да си добре образован. 

Ако можеше към това да се подходи с хумор, би трябвало да се отбележи, че при тази имитация на демокрация, при която власт и опозиция заедно громят критиците си, дъното още не е достигнато. Защото е двойно и тройно като руска мутрьошка. 

 

23 мнения за “Мутрьошката на ГЕРБ и БСП”

 1. Г-н Симов, друго си е когато “от съградения лагер в земята на дивата омраза” “приехат” героите на Русия въоръжени до зъби с опаковки Нина-Ричи “пахнещи амиака” и започнат да “парфюмират” бравите на вратите и да го пускат в кутиите с помщи за най-бедните!
  https://www.svoboda.org/a/29540624.html
  Г-н Симов, Вие сте кръвожадно чудовище като Чепига и Мишкин – долнопробно снишено под сантиметрите на 66 годишното джудже, но изцапани във виртуалната кръв на много невинни жертви – онези от Норд Ост, онези от Бслан, онази на Анна Политковская и на онези всички други, които рискувам да пропусна! Г-н Симов, от вашите “статии” лъха на онзи Полоний, който кара Луговой да изглежда подобаващо отввратително на фона на всички в ГОСДУМ-ата на Ръсия!
  «Гражданские, конечно»

 2. До всеки който се самоосъзнава като БЪЛГАРИН. Нека подкрепим масово инициативата от 12 септември на Роберт Алтънов. Във всяка публична библиотека, миниум по няколко екземпляра на “Измамата Сан Стефано”. Купувайте и подарявайте с повод и без повод. Без активна просветителска дейност сме обречени на постоянни, натрапчивания “задирания” и “многоходовки” на т.н. братушки. Във всички посоки.
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/D

 3. Здравейте приятели, Понеже виждам как някои наши съмишленици ме подкрепят, та реших да експлоатирам още малко тяхното доверие, защо? Защото вече втори път прочитам за книгата на Нася Кралевска-“БЪЛГАРИЯ ПОД КОМУНИЗЪМ” и какво, какво-казах си, така и така ходя по разни читалища, защото ли да не измоля някой друг екземпляр от тази книга, та да имам по-голямо оправдание за изразходвания бензин.И така, приятели, ако някой ми изпрати екземпляр от книгата на Нася, аз бих я дарявал заедно с “Измамата САН СТЕФАНО Руско-турската поробителна война” Благодаря предварително! Приятен ден

  Posted by Роберт Алтънов | октомври 6, 2018, 10:49

 4. Здравейте приятели, Моля, прочетете текста и ни подкрепете: Преди време / в коментар в иво.вг / развих тезата да направим паричен фонд за закупуване на около три различни книги на Иво, които да дарим. Сега да продължа. Имам на разположение, за дарения, 13 броя от “Измамата ”Сан Стефано”-Руско-турската поробителна война”. Беше ми предоставено от дарителя правото да определя получателите. И още. Чудех се, как тези книги да достигнат до повече читатели. И реших – получатели на книгите да станат българските разпространители на култура – читалищата. Защото читалищните библиотеки заявяват книгите, за които да получат субсидия, но не е сигурен списъка, нито времето на получаване на книгите. Така ми отговориха в читалищната библиотека в Тутракан, където от името на дарителя оставих един екземпляр. Ако продължим да разсъждаваме в тази посока може да разширим предстоящите дарения с примерно, още две други книги на Иво. Това значи поне 300 броя книги. …. Ако одобрявате тази идея е необходимо да направим фонд за дарения. Предлагам, да вземем решение: Подкрепя ли ме само един човек от сдружението “Приятели на Иво”, значи идеята не е добра и тогава предлагам друго: Нека всеки, който има парична възможност и пребивава в градове, които не са областни, да дари “Измамата ”Сан Стефано”-Руско-турската поробителна война” на библиотеката на местното читалище. Аз лично ще изпратя 12-те останали екземпляри в следните градове: Бяла, Борово, Ветово, Две могили, Исперих, Кубрат, Полски Тръмбеш, Попово, Свищов, Тетово, Ценово.…. И още – Моля, някой който може, да изработи рекламен плакат за книгата. Във всяко читалище където ще отидете вие, мой представител или аз, ще оставим този плакат с рекламна цел на табло за обяви. Ще го прочетат интересуващите се и ще бъдат осведомени хората, които се интересуват от история. И така: Нека, който може да ми изпрати файл с корицата на книгата и например следния рекламен текст: “ИСТИНАТА ЩЕ ВИ НАПРАВИ СВОБОДНИ”… Приятeн ден!

  POSTED BY РОБЕРТ АЛТЪНОВ | СЕПТЕМВРИ 22, 2018, 11:35

 5. Пoследно уточнение по делата водени от жеков и тодоров срещу Стопанинът на БЛОГА НИ в Софийският Районен Съд-Наазателно отделение, бул. Скобелев 23
  тодоров: НЧХД № 3556/2018 г. – 116 състав – съдия Ева Пелова- Трифонова, съд. заседание – 31.10.2018 14:30 ч. – очаквана зала № 31
  жеков: НЧХД № 6989/2018 г. – 133 състав – съдия Цветелина Михайлова съд. заседание – на 21.12.2018 г. от 14:30 – очаквана зала № 28

 6. Ха ха ха ха !!
  Каква жалка пародия, отчаян набор от “думи” и “изрази”, говорещ и за притежателите му, в главите им.
  Според насъбрания “набор” те мерят като аршин всичко останало.
  Това е ценностната им система – “психо, динозав, сянка, ку-ко…” ха ха ха… – напърдях се от смях днес цял ден.
  Какво Падение, Каква Кухост, Каква долност, Каква Бедност на Ума (къде е той, всъщност?)!! Това може да е само ляво – небългарско – русковато комбиниране.
  ЗАЩО не използват Общоприети ценности, като по света, общоприети стандарти и “координационни системи”, върху които да стъпят и насочат визии (къде ли са и те), от които веднага да проличи кое е “добро” и “зло”, в случая в обществена и политическа система или гледна точка. Та да погледнат, достатъчно, само към Универсалната декларация за правата на човека, 1948 г., ООН, и това ще бъде повече от достатъчно. Там всичко е фиктсирано от общочовешки аспект. Какви са принципите, от които се водят?
  Смучейки ги отнякъде, от какъв по-точно пръст или Задник са ги изсмукали, ако не марксически мешан с руски??
  ТАКИВА люде ли ще дават обществен тон, обществени оценки, общестхвано мнение, обществена ПОСОКА ЗА БЪЛГАРИЯ!?
  Мили Боже!

  Още малко:

  Самостоятелността на Украинската Църква нанася УДАР по концепцията “руския свят”, кремълско-шовинистична по характер !!

  http://sprotyv.info/ru/news/kiev/avtokefaliya-upc-nanesla-udar-po-putinskoy-koncepcii-russkogo-mira-financial-times

 7. ВАНЯ НУШЕВА:

  Реакцията на власт (плюс “опозиция”) по случая Виктория Маринова.
  Скандалът ДжиПиГруп и евросредства.
  Проблемът с “българските” “медии”.
  Консервативното маскиране на стари политмуцуни.

 8. Още една книга:

  “Руско-турските войни 1569-1878 г.”
  Александър Стоянов:

  “В този вековен сблъсък, интересите на малките народи като гърци, българи, румънци, влахи, арменци никога не са били важни за Москва и Истанбул. Водил ги е само собственият имперски егоизъм”.

 9. Все повече симав се доближава до своят “идеал” ,на завършен драскач на повикване от лево-десните си путлеристки гасудари, които му подфърлят по малко денги в кочината му, колкото да са му достатъчни ,за да върви угояването му по план, предвид предстоящите новогодишни празници. Щото и сегашният му мутрьошков таварищ Боко винаги е отглеждал сам домашните си филии с мас.

 10. @ THE ROCK

  Споделям Вашето мнение за първите белези на започналото с мнооого предпазливи стъпки излизане на България от ЕС и НАТО.
  Забелязвате ли, че дори и в София (като изключим засега НС, МС, Президентството и министерствата) eвропейското знаме започна постепенно да изчезва от училища, пощенски клонове, храмове, други публични места и да се подменя от знамето на София (също синьо, но без звездите),а там, където все още европеското стои е навито и смачкано до неузнаваемост.
  В провинцията този процес на подмяна е почти завършен! Там европейското знаме е сменено със знамето на града или с църковното на дадената митрополия.

 11. Тази вечер по новините на ТВ Эвропа чух коментара на видимо щастливия водещ относно резултатите от изборите в Бавария.
  ХСС били постигнали “едва” 37,4%, докато успехът на АзГ бил изключително “впечатляващ” с “цели” 10,2% !
  Видите ли!
  Второто място на Зелените с над 17% явно не бе новина, способна да впечатли наш’те “проевропейски” приятели от телевизията…
  Те сигурно не знаят, че Зелените са още по-твърди антиксенофоби (в сравнение с ХСС/ХДС), както и категорични противници на строежа на нови АЕЦ-ове…
  Та така.

 12. Интересно защо много от разумните и информирани хора не искат да прозрат основнята истина за България, а именно че тя комунистическа държава. По всички критерии тя е такава, започвайки от държавното ръководство: Държавен глава(президент)-ОТКРОВЕН КОМУНИСТ, Министър-председател е също откровен комунист, Правителство-комунистическо, Народно Събрание-иомунистическо, символика-рускокомунистическа, медии-почти всички са комунистически, дипломация-стопроцентово комунистическа, фаннсова власт -в ръцете на комунистите, икономиката също…. , другите фактори-институции като БАН и др. , също са в ръцете на комунистите. Ползването на различни квалификации само пречи да св стигне до истината.

 13. Надъхвани половин живот с “Нас червеното знаме роди ни” сме били в пълно заблуждение, че БКП е червена. БКП е октопод, впил пипалата си в цялата държава вече 74-ри години, но октоподите си сменят цвета според фона, на който дебнат плячката си.
  Вярно, че червеното знаме ги е родило, защото това са същите бандити и техните деца и внуци, който 1944-та новата власт послушници на Кремъл амнистира и с тях изгражда редиците на репресивния си апарат, но червени не са. Ако някога са имали идеалисти в редиците си, отдавна са ги предали, натопили, очернили или просто изритали, защото тази партия принципност, честност, почтеност, искреност никога не е търпяла извън лозунгите, предназначени за “80-те процента дебилен” “материал”(казани в пристъп на откровеност и бързина на езика пред мисълта). Това обяснява и лекотата, с която мимикрират отрочетата на БКП/ДС – БСП, ДСП и ГЕРБ по цвят, политически идеологии или икономически политики.
  Социално десни либерално консервативни евразийско патриотично русофилстични кърмъзъблюхальтезаильи, обидни за всяка категоризация на база принципи, идеология или философия…

 14. Не е по темата. Интересна е човешката природа. За първи път тази мисъл ме споходи отдавна, докато гледах портрет на Нютон. Какъв ум! Физиката на Нютон! Победил времето, но подвластен на (модата на) момента: перука с буклички, пантофки – дамски тип, естествено, и прочие атрибути типични за съвремието му.
  Без къдричките нито дамите, нито социалната му среда включая, колегите му учени, щяха да го приемат еднозначно като свой.
  И ние, без да сме Нютон, сме в същата координатна система време-момент. Оста на времето – това, което правим за бъдещето на света (седем милиарда е много, а не „високопарно”). Оста на момента – съществуващите в момента рамки. И би следвало всеки да си задава въпроса дали е позициониран така, че ябълката да не се размине с главата му.

 15. Не съм се ровил по руските сайтове, но не може да няма заглавия от сорта на “РПЦ ответила жестко Варфоломею. Весь мир вздрогнул!”
  След страшните закани на Кирил

  https://censor.net.ua/news/3091417/otvet_budet_adekvatnym_i_jestkim_sinod_rpts_v_minske_obsudit_reshenie_vselenskogo_patriarhata_po_ukraine

  с ужас научих и за изпълнението им – прекъсват всякакви връзки с Вселенската патриаршия!
  Живи да ги оплачеш….
  Москва в последно време се превръща в ковачница на твърди и решителни отговори (жесткие ответы). Първо разсмя доматите на Ердоган (след свалянето на самолета), а сега е на път да разсмее яйцата (великденските де) на Вартоломей.
  Лошото е, че РПЦ/КГБ има неограничен ресурс да подкупва патриарси. Вартоломей явно не е приел. Сега ще видим другите. Без сръбския – той и безплатно (без допълнително заплащане) си е проруски.

 16. Симов си е леке, повним навитите му дънки с разпърпаната отгоре риза, шляещ се по Позитано. Сега е важен, депутат, о, небеса, явно има сила, която ще го облече в костюм. Щото е депутат, де, не че нещо.

  И Крумзарковия скоро мернах – о,о,о, на леля депутатчето. Ми то хилаво нашто дяте, тез панталонки са му къси, не му уйдстват нещо.

  Извън смешките – хич, ама хич не ми е до смях.

  Докато си навираме общественоправниците на място, където и слънце не огрява, ще се “радваме” на карикатури, като тези отгоре.

  С целите ми чест и почтания към Вас, господин Инджев.

 17. @АНТИКОМУНИСТ

  Изглежда IMBLACK е имал интуиция за твоето ‘чудене’ и е отговорил изчерпателно, и с чувствителност към генеалогията им.

 18. Чеки, благодаря за вниманието, добър отговор си дал, но е време да разбереш ти и безбройните наивници, че комунизма изобщо не миже да бъде “идеология”-по нито един научен критерий.Нито пък има “политически идеологии” , както и “икономически политики”. Политиката си е политика, икономиката си е само икономика, идеологиите са си просто идеологии. Нито една идеология не може да влезе в комбинация с полтическия живот в държавата, нито пък в икономическия. Силната комунистическа пропаганда заблуди много хора и дори днес те не могат да отселекрират(детектират) тези три категории. Всички доктринери в света, които се опитаха да вкарат някоя идеология или доктрина в икономиката, политиката и държавата претърпяха пълно фиаско, не си ли съгласен? Коя държава днес е констриурана върху някоя идеология( политическа или бандитска доктрина)? Китай, Северна Корея, Виетнам и Куба, поне аз други не знам. Това го казвам в официално отношение, неофициално поне в Европа, единственята откровена комунистическа държава е България. Държавната власт е наречена съвсем справедливо МУТРЬОШКА- това е комунистическия тандем(тим) БСП-ГЕРБ. Повтарям , квалификацията не е моя, но я подкрпям на 100%

 19. @АНТИКОМУНИСТ

  1. Технически въпрос. От години се повтаря тази “квалификация” в коментарите ти, горе също си написал “Ползването на различни квалификации само пречи да св стигне до истината.” после пак: “квалификацията не е моя…”
  Дали не искаш да кажеш КЛАСИФИКАЦИЯ?

  2. Кой е ‘Чеки’?? Не виждам коментатор с това име.

 20. Думите на Антикомунист са насочени към АWACS. Двамата се познават лично и винаги са на еднакво мнение, поради което отдавна върлуват подозрения, че са един човек. “Чеки” е галеното му име и идва от чекиджия.

 21. Към симпатизант/ка на ДСБ

  Не, не са на еднакво мнение, а дали се познават – съмнявам се.

  Познавам AWAKS. Той ми се е представял лице в лице по собствено желание.

  “Антикомунист” се крие. Категорично отказва да се представи дори и в безлично качество чрез преписка по мейл, в каквато бях въвлечен преди години по негова покана.

  Имам молба: пазете си предположенията за себе си. Когато не знаете нещо, по-добре не създавайте интриги. Не ми се гасят пожари, подпалени от непознати.

  Стоя с името си зад всичко, което пиша и говоря. Не желая да бъда въвличан в битки, палени от хора без имена.

  Разбирам желаещите да не се афишират по някакви лични причини. Някои от тях са най-заслужаващите уважение с приноса си в коментарите. Не всички се пазят от публичността злонамерено.

  Все пак си запазвам правото да не подпомагам интригите при дуели между анонимни лица. Който иска да се дуелира, да бъде така добър да си свали маската и да намери начин да хвърли ръкавицата на опонента си.

  Не се наемам за секундант на неизвестни поръчители.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.