Лъжата за ръст на руския туризъм у нас- поредно доказателство, че газ глава затрива

На нашия премиер Борисов е безсмислено да се дава Полша за пример как се отстоява енергийна независимост от Русия. Защото Полша отказва да стои в партер и да рискува националната си сигурност в рамките на обичайния за Русия бартер: ние ви снабдяваме с газ, вие трябва да бъдете послушни, за да не ви го спрем. https://news.bg/world/polsha-podpisa-20-godishen-dogovor-sas-sasht-za-vtechnen-gaz.html

В нашия случай положението е като в притчата за онзи, който уж се дърпал, но накрая си платил жълтиците (  Москва осъди България за чудовищна сума по спора около АЕЦ “Белене”, но в София обидени от този господарски шамар няма). Освен това изял и тоягите, и солта. 

Ние хем сме в партер, хем се съгласяваме на въпросния бартер. Благодарение на ето тази вечно усмихната позиция на поредния ни премиер, полунаведен вече трети мандат пред руския началник ( както се вижда на снимката ).

2aff8a5d259f9d71b50eccb87110bb6f

 

 

 

 

Този път сценката се разиграва в Брюксел на среща между Борисов и руския премиер Медведев. Двамата обсъдили нещото, което продължава да се нарича сътрудничество в областта на газовите доставки, макар да си е чисто изнудвачество спрямо българската страна, държана в партер с монополните високи цени. 

Не е ясно по чия инициатива двамата премиери са започнали да лъжат солидарно за ръст на руския туризъм в България, но е доста по-вероятно в тази област да се е изявил нашият пръв държавен ръководител, за когото точните сметки никога не са имали каквото и да било значение. Спадът на руските посещения с цел почивка у нас, регистриран на сравнителна основа досега през тази година, е цели 8 на сто, рапортува тревожно преди броени дни министър Ангелкова.https://www.mediapool.bg/lyato-2018-po-malko-ruski-turisti-poveche-rumantsi-i-germantsi-news285027.html

Да сте чували Борисов да се превъзнася публично за значимостта на туризма в отношенията ни с Румъния? Не сте. Няма как. Щяхме да знаем. А би трябвало – по неговата логика. Защото румънците са категорично най-бързо растящата група чужденци, посещаващи България. По този показател нещо подобно се отнася и за германците, но в разговорите на Борисов с Меркел това обстоятелство никога не е тема, годна за пропагандно рециклиране.

Защо на Борисов тогава му е толкова важно винаги да се подмазва на руските си събеседници по въпроса за техните безценни туристи?

Не че правя голямо откритие, но отговорът, освен в рамките на традиционното му подмазвачество на Москва, е “прагматичен”. Той знае, че на румънците, израелците, норвежците и прочее граждани от приятелски държави, проявяващи интерес да похарчат пари в България, никой не разрешава или забранява да го направят. Те сами преценяват плюсовете, които ги привличат.

Руските граждани са друго нещо. На тях редовно им нареждат къде да НЕ пътуват с наказателна цел спрямо съответната туристическа дестинация. Така беше след взривяването на самолет с руски туристи над пустинята в Синай през ноември 2015 г. Лично Путин забрани чартърите и хиляди руски туристи, пристигнали на руските летища за полет към мечтаната топла страна трябваше на свои разноски да се завърнат по студените си родните места.

Същото се случи и след като турски Ф-16 свали руски Су 24 през същия този ноември 2015 г. в района на сирийската граница.  Първата жертва на внезапно обтегнатите отношения между двете евразийски автокрации станаха пак руските туристи, употребявани като форма на санкция от Кремъл срещу държава, с която е възникнал проблем в двустранните връзки.

Сега наред е…пак Турция, заедно с Гърция. Защото Руската православна църква, която е част от държавната политика на Кремъл, нареди на руските туристи да не се черкуват или дори да не посещават от туристическо любопитство църкви в Турция и Гърция, администрирани от Константинополския патриарх Вартоломей след като той призна независимостта на Украинската православна църка. 

България не е заплашена от подобна санкция. Нито синодът ни се осмелява да обели дума, нито премиерът ни Борисов дръзва да изрече нещо в защита на Украйна, която този месец посети, внимавайки да не подразни Путин с някое изявление. Съсредоточи се върху ухажването на българското етническо малцинство като зад пред българските избиратели у дома, но не подкрепи с нито едно изказване украинското абсолютно мнозинство, застанало зад  идеята за съпротива срещу руската агресия. 

Ще рече някой: “е, това е то политиката”. Не, в политиката, колкото и да се лицемерничи, трябва да се избягват поне откровените лъжи, като тази за ръста на руските туристи у нас. В случая става дума за позата партер от страна на нашия премиер. 

33 мнения за “Лъжата за ръст на руския туризъм у нас- поредно доказателство, че газ глава затрива”

 1. Този скучно написан доклад на валдайската млада армия (“Where Are
  The Balkans Heading? A New Cooperation
  Paradigm for Russia”) успя да ме притесни към края…. с ‘културното влияние’ в училищата. https://bit.ly/2OASJc4

 2. Ха-ха, на снимката освен че “европеецът” Борисов видимо се е “снишил” по татовски, “Деньги нет, но вы держитесь!” Медведев е стъпил и на столче. Защото за това джудже поне се знае, че е 1.48 м в изправено положение. А тук се е извисил до към 1.70 по путински.

  Ръст в см на управляващите Русия богатири през последния век:

  Маркс – 155 см.

  Ленин – 151 см.
  Сталин – 163 см
  Берия – 159 см.
  Хрущов – 160 см.
  Медведев – 148 см.
  Путин – 155 см.

  Недохранване в детска възраст. Патология. Такива недохранени като поотраснат, започват да крадат инстинктивно. Даже и идеология си измислят – вземи чуждото и убий богатия!

 3. За Родину! За Путина! -https://www.youtube.com/watch?v=0n0nAMtOxIA

 4. На днешния ден се навършват 34 години от мъченическата смърт на отец Йежи Попиелушко.✿⊱•╮❤╭•⊰✿
  Да си спомним за него и делото му. Поклон!
  Г-н Инджев, с Ваше позволение, моля да ми разрешите да публикувам следното:
  “Йежи Попиелушко е роден на 14 септември 1947 г. в село Окопи, Североизточна Полша. Родителите му, Марианна и Владислав били земеделци. Още като дете той изпитал сталинисткия терор в семейството си. След гимназията и отбиването на веонната служба започнал да следва философия и богословие . На 28 май 1972 г. във Варшава бил ръкоположен за свещеник от кардинал Стефан Вишински. След това служел в различни енории във Варшава и работел предимно с деца и младежи. По-късно служел като духовен наставник в различни медицински заведения. Освен това се посветил на създаването на работнически общности. На 31 август 1980 г. отслужил първата Литургия за полското работническо движение, по-точно за стачкуващите заварчици на територията на фабриката им. Като каплан бил особено ревностен поддръжник на основания през 1980 г. независим профсъюз „Солидарност“. Блажени Попиелушко организирал един вид училище за работниците, като освен с религия ги запознавал с полската история, литература, с правни въпроси и техники за водене на преговори.
  В проповедите си той критикувал комунистическото правителство и наложеното на 13 декември 1981 г. военно положение в Полша, въведено с цел да се прекъсне нарастващото влияние на „Солидарност“ върху полския народ. На 28 февруари 1982 г. отслужил за първи път „Литургия за отечеството“. В тези свои Литургии за отечеството всяка последна неделя от месеца той отправял призиви от амвона към правителството, в които критикувал забраната на независимия профсъюз. Комунистическите управници започнали да го следят. През 1983 г. бил арестуван заради проповедите и откритата си критика към комунистическия режим, но скоро след това бил освободен. През първата половина на 1984 г. бил викан на разпит тринадесет пъти. След продължително време на шпионаж и тормоз, на 19 октомври 1984 г. бил отвлечен от агенти на полската държавна сигурност „Służba Bezpieczeństwa“. Пребили го с дървени палки, поставили краката му в чувал, напълнен с камъни, завързали го за него и го удавили в язовира на Висла до Вроцлавек, югоизточно от Бидгошч.
  Извършителите могли да бъдат идентифицирани бързо, тъй като шофьорът на каплана успял да избяга, като запомнил номера на колата на похитителите. Убийството на о. Йежи Попиелушко предизвикало в Полша мощна критика срещу комунистическия режим, така че срещу тримата агенти на държавна сигурност бил заведен процес. На погребението, което се състояло на 3 ноември 1984 г., въпреки заплахите на милицията, дошли над 600 000 души. Гробът му пред църквата „Станислав Костка“, която се препълвала от народ на неговите Литургии, се превърнал в място за поклонение. Там на 14 юни 1987 г. коленичи Папа Йоан-Павел ІІ и целуна надгробната плоча.
  Беатификационният процес е започнат на 8 февруари 1998 година. Папа Бенедикт ХVІ призна мъченичеството на о. Попиелушко и героичната добродетел на Божия Слуга на 19 декември 2009 г. Провъзгласяването му за блажен стана на 6 юни 2010 г. във Варшава от кардинал Анджело Амато. Сред многолюдното множество, дошло на пл. Пилсудски за тържествената Литургия, присъства и майката на о. Йежи Попиелушко – Марианна, както и около 100 епископи и висши държавници. Денят, определен за неговото литургично възпоменание е 19 октомври – денят на неговата смърт.”

 5. Да добавим за ПОЛША:

  ПОЛША става първата страна от предишния съветски блок, обявена вече за “Развита” (“развит” пазар, икономика)

  Ние.. нали бяхме най-близки до съветския формат на русия,.. а и сега не искаме да станем далечни на същата русия… оставайки пак и ПАК най-близката и най-вплетената в милата русия страна от тоя блок…

  https://www.telegraph.co.uk/business/2018/09/24/poland-becomes-first-country-former-soviet-bloc-ranked-developed/

 6. Както е всеизвестно калинковоКРАСНОкожият “вожд” на ТИКВОкожите – винету , през последният си “мандат” е на постоянните си задгранични ваканционни “летувания”!
  И , след като той има постоянен “ръст” на собствените си “туристически” воаяжи по света, то и за това той пренася своят личен третомандатен туристически “опит” и върху “туризЪма” на НРБ. Ето наскоро МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА беше и “председатель” на ЕС, и през тези няколко месеца той налетя повече летателни часове от всички военни пилоти в БНА, всички заедно!
  А и не само тогава . Преди няколко дни калинковоКРАСНОкожият “вождь” на НРБ беше и на двоен “хаджь” в САЩ , на посещение на свещенните си ловни полета. А сега е отново в Брюксел ,за да се срещне отново пак със своите путлеристки начальници. Вече се среща с тях не само в мАсква, а и дори в централата на ЕС в Брюксель. Навсякъде по света винету провежда туристически “работни” обиколки, на които се среща със своите колониални сюзерени от кремль.
  Но няма полза от тях , защото цените на цените на петрола и газа са най-високи в Европа, което е основната причина за НЕконкурентноспособността на българската “икономика”, спрямо другите страни в ЕС ,които плащат много по-ниски цени за енергийните ресурси.
  Като прибавим и повишените данъци, ДДС за храните , книгите и лекарствата , както и повишените “осигурителни доходи”, осигуровките и таксите , то това е причината за неконкурентноспособността на НРБ, спрямо другите държави.
  И нека отново повторим ,че от идването на Кобурга в НРБ ,и назачаването на МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА за “генсек” на милицията, се появиха поне две излишни “министерства” в НРБ – “министерството на спорта” и на “туризЪма”! А и не само те.
  А както се вижда МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА вече дублира функциите на МВнР, на “министерството” на туризЪма, на “министерството” на мачлетата, на МВР , на “министерството на транспортното летене” и т.н.?!? Което показва че е най-добре той да ги закрие , тъй като вече е “върховният министър” на международният милиционерски спортен туризъм и “транспортното” летене на НРБ!

 7. Нищо ново под слънцето – Бойко Борисов си е ЛЪЖЕЦ от самото начало на публичния си “живот”! Да си спомним лъжата “ние ги хващаме, те ги пускат” когато беше баш милиционер на държавата.
  Ще си бъде голяма изненада ако пожарникарят се осмели да каже някоя истина за кръволоците от империята на злото – неговите наставници Путинката и подобия!

 8. Въпреки комунистическият режим в Полша,физическите извършители и поръчалият убийството полковник от Служба Безпечейнства бяха разкрити и осъдени.Колко са лежали не се знае,но поне морално са осъдени и презрени от полският народ.

 9. Драги БЪЛГАРИН:

  Благодарност, че се сещате и споменавате така ЙЕЖИ ПОПЕЛУШКО.
  (Чета с интерес и задоволство всичките ви коментари, поздравления!)

  Вечна Памет!

  Заявлението на РОНАЛД РЕЙГЪН по повод тргичната смърт след ЗВЕРСКО Изтезаване в полската комунистическа “сигурност” (под прикритие “държавна”), 1984 г.:
  http://www.presidency.ucsb.edu/ws/index.php?pid=39354

  Краят на ЙЕЖИ, Папа ЙОАН ПАВЕЛ II, войчех, Джордж Буш баща и още:
  https://adst.org/2015/10/the-making-of-a-martyr-the-murder-of-father-jerzy-popieluszko/

  Полски генерал бе “отговорен”, по късно съден
  https://www.nytimes.com/1984/11/03/world/a-polish-general-is-tied-to-death-of-warsaw-priest.html

 10. Ето как Полша отстоява независимостта си от Русия:

  Демонтираха последния паметник на Съветската армия във Варшава:

  https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/svyat/demontiraha-posledniya-pametnik-na-savetskata-armiya-vav-varshava

  Гледаш ли, Борисов? Във Варшава махат последния паметник на Окупационната Червена армия. А вие с Фандъкова какво правите тук? Крепите ги тук позорните паметници! Пазите ги и ги лъскате!

  Не ви ли е срам? Вие не сте българи!

  Борисов, ти си срам за България!

 11. До всеки който се самоосъзнава като БЪЛГАРИН. Нека подкрепим масово инициативата от 12 септември на Роберт Алтънов. Във всяка публична библиотека, миниум по няколко екземпляра на “Измамата Сан Стефано”. Купувайте и подарявайте с повод и без повод. Без активна просветителска дейност сме обречени на постоянни, натрапчивания “задирания” и “многоходовки” на т.н. братушки. Във всички посоки.
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/D

 12. Здравейте приятели, Понеже виждам как някои наши съмишленици ме подкрепят, та реших да експлоатирам още малко тяхното доверие, защо? Защото вече втори път прочитам за книгата на Нася Кралевска-“БЪЛГАРИЯ ПОД КОМУНИЗЪМ” и какво, какво-казах си, така и така ходя по разни читалища, защото ли да не измоля някой друг екземпляр от тази книга, та да имам по-голямо оправдание за изразходвания бензин.И така, приятели, ако някой ми изпрати екземпляр от книгата на Нася, аз бих я дарявал заедно с “Измамата САН СТЕФАНО Руско-турската поробителна война” Благодаря предварително! Приятен ден

  Posted by Роберт Алтънов | октомври 6, 2018, 10:49

 13. Здравейте приятели, Моля, прочетете текста и ни подкрепете: Преди време / в коментар в иво.вг / развих тезата да направим паричен фонд за закупуване на около три различни книги на Иво, които да дарим. Сега да продължа. Имам на разположение, за дарения, 13 броя от “Измамата ”Сан Стефано”-Руско-турската поробителна война”. Беше ми предоставено от дарителя правото да определя получателите. И още. Чудех се, как тези книги да достигнат до повече читатели. И реших – получатели на книгите да станат българските разпространители на култура – читалищата. Защото читалищните библиотеки заявяват книгите, за които да получат субсидия, но не е сигурен списъка, нито времето на получаване на книгите. Така ми отговориха в читалищната библиотека в Тутракан, където от името на дарителя оставих един екземпляр. Ако продължим да разсъждаваме в тази посока може да разширим предстоящите дарения с примерно, още две други книги на Иво. Това значи поне 300 броя книги. …. Ако одобрявате тази идея е необходимо да направим фонд за дарения. Предлагам, да вземем решение: Подкрепя ли ме само един човек от сдружението “Приятели на Иво”, значи идеята не е добра и тогава предлагам друго: Нека всеки, който има парична възможност и пребивава в градове, които не са областни, да дари “Измамата ”Сан Стефано”-Руско-турската поробителна война” на библиотеката на местното читалище. Аз лично ще изпратя 12-те останали екземпляри в следните градове: Бяла, Борово, Ветово, Две могили, Исперих, Кубрат, Полски Тръмбеш, Попово, Свищов, Тетово, Ценово.…. И още – Моля, някой който може, да изработи рекламен плакат за книгата. Във всяко читалище където ще отидете вие, мой представител или аз, ще оставим този плакат с рекламна цел на табло за обяви. Ще го прочетат интересуващите се и ще бъдат осведомени хората, които се интересуват от история. И така: Нека, който може да ми изпрати файл с корицата на книгата и например следния рекламен текст: “ИСТИНАТА ЩЕ ВИ НАПРАВИ СВОБОДНИ”… Приятeн ден!

  POSTED BY РОБЕРТ АЛТЪНОВ | СЕПТЕМВРИ 22, 2018, 11:35

 14. Пoследно уточнение по делата водени от жеков и тодоров срещу Стопанинът на БЛОГА НИ в Софийският Районен Съд-Наазателно отделение, бул. Скобелев 23
  тодоров: НЧХД № 3556/2018 г. – 116 състав – съдия Ева Пелова- Трифонова, съд. заседание – 31.10.2018 14:30 ч. – очаквана зала № 31
  жеков: НЧХД № 6989/2018 г. – 133 състав – съдия Цветелина Михайлова съд. заседание – на 21.12.2018 г. от 14:30 – очаквана зала № 28

 15. Общото между Путин и Борисов – ще отбележа само сравнимото:

  1. Бездънна милиционерска простотия.
  2. Дарбата да лъжеш безочливо.
  3. Да си бил тъп милиционер и да станеш милиардер за благото на народа.
  4. Да можеш да овладееш медиите.
  5. Предварително фалшифицирай броя на избирателите.

  И така – до края на света!

  До дървото, бих казал по скоро.

 16. Малкият Бойко, живеещ в далечна Америка, пита мама Венета:
  -Мам,дядо Бойко казва, че най-страшният звяр на земята бил руската мечка!Вярно ли е?
  -Да миличък, вярно е!
  -А защо длугалчетата казват, че най-страшният звяр в България бил дядо Бойко?

 17. Радо,

  И пишеш нервно като недотакована. Що така? Много си смешна. Уж освободители, пък окупатори.
  Събирайте си бохчичките и да ви няма от тук. От години ви казвам. Измет.

 18. Като резултат очаквам Рада да ме уведоми за оперативната обстановка.

  Например какво са казали Путин, Борисов и Цацаров за това, че увеличението на млеконадоя в България се явява пряка заплаха за националната сигурност на Русия.

 19. Ако не могат да го откраднат млеконадоя, това е “фашизъм”, “натовщина” и така нататък.

  Московците обичат много да крадат. И който не е съгласен да го крадат е “фашист”. Който не иска да е московски роб и да храни Империята на злото е враг. Цацаров гарантира!

 20. Меакдонскяит прмлааент одорби кнсъо сонщи с ноехбиодмтоо кивлаифцраино мзнонитсво от две тртеи ксноитотицнуните промени, които дваат взмъсожонт сантатра да смени името си на Реубплика Сеевнра Мкаедоиня, прдеаде БЕГНС. За попвртакие в онвонсия зкаон са гуасвалли 80 дпеттуаи.

 21. https://www.reduta.bg/vip-brother-2018/
  Една прекрасна документална сатира за истинските лъжи, за доблестните мошеници, за принципните измекярства, за храбрите заблуди, за сатиричната реалност.
  Заслужава вниманието.

 22. Нещо интересно от седмицата.

  Тези дни Главна прокуратура е засекретила Делото по Възродителния процес. Защо? Тайна необяснима.

  Вероятно защото един български изселник в Турция успя да осъди българската държава два пъти. На първа инстанция – 100 000 /сто хиляди/, на втора и окончателна – на 30 000 лв. Тук. Тези пари ще му бъдат изплатени “за това, че Българската прокуратура повече от 20 години не е осъдила виновните по време на Възродителния процес, причинили му мъки и страдания”.

  Това съдебно решение е прецедант за България. Защото т.нар. “Възродителен процес” е само част от цялостната съветска агресия срещу българския народ. Турското малцинство сравнително късно пострада – в агонията на режима. А до тогава изселванията, разселванията, затворите и лагерите бяха битие на българския народ.

  Еrgo, сега всеки може да осъди престъпния комунистически режим.

 23. Благодарности на EVERYONE ELSE за линка към доклада на валдайските “богатири”. Макар че там на копанята с кремльовский цвик са събрани изключително помияри от цял свят, които джафкат поръчково за нуждите на хибридната война, видни са едни далечни планове, които не са хич безобидни. С риска да стана досаден – без бренекета, сапьорни лопатки и въобще МАЙДАН няма да се оправим. Я глей Ч.Гора как подпука моторизираните помияри на местната клетка на “Нощните вълци”!

  Благодарности и на БЪЛГАРИН за възпоминанието за отец Jerzy Popieluszko, символът на куража на едно поколение!

 24. AWACS | октомври 19, 2018, 20:02
  Благодаря Ви, уважаеми AWACS, Вашите коментари също са изключително ценни и очаквани от мен в тази зона на Свободата – блога на г-н Инджев!

 25. Също с благодарност и уважение към Аэрофлот | октомври 20, 2018, 15:08

 26. Понеже стана въпрос за владай, и нали путя пак се изрепчи там.
  (да де валдай; нали и владайското въстание комунягите го гледат като да го използвали за червена революция…)

  Та в отговор на началника на русия, руснакът музикант и началник на групичката машина на времето, записал песничката по-долу.
  Путя се изцепил онзи ден, че ако някой използва ядрени пушкала срещу русия, тогава руснаците като мъченици щели да попаднели в рая… да де, като мантрите за сорос…

  (нали и тук има рускоговорящи, рускоизпразващи се, да се кефят, не знам как е “кефят” на руски…:)

  https://tvrain.ru/teleshow/videooftheday/u_nas_lezhit_takaja_bomba-473656/?utm_term=473656&utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=instant&utm_content=tvrain-main

 27. Снишени и пред медведя.
  Снишени и пред путя.
  Снишени всичко основно да остава руско, та и да го съхраняваме като такова.
  А после британска царица, и “от НАТО”, ала-бала-портакала…

 28. @АЭРОФЛОТ

  Настояването за Свободата и Караджата (а не Екзарх) ми напомня за момента в който Валенса кима на Мазовецки, че той (Мазовецки) трябва да отиде да преговаря с комунистите.
  Днес гледаме на ‘кадифето’ с болка (ние стократно повече отколкото поляците, но и те също). Стоя до твоято настояване за указателни знаци, бренекета и сапьорни лопати… иначе няма да стане. Но Караджата и Екзарха нека са един човек (колкото и извън стереотипа). Стамбо беше великолепен пример.

 29. Да слушаме, за да има евтин газ ли? Или да не ни нападнат руснаците, нещо? Това има връзка с казаното от Чърчил – Ако избереш унижението пред войната, ще получиш и двете.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.