Бацефал

Тази вечер си пих ракията със Сашо Македонски. Ще поясня.

Любимата ми съпруга Роси пя заедно с хора на Софийската филхармония на 19-ти в петък в Скопие Деветата симфония на Бетовен. Софийският ни семеен филинг и хармоничната ни връзка получиха в мое лице в резултат на това под формата на сувенир чудесна македонска ракия. В комплект с чашка ( ” в профил и анфас” на снимката), на която е изобразен Александър Македонски. Тъкмо с него се почерпихме за здравето на доброто съседство и светлото му бъдеще. 

IMG_9798IMG_9799

 

 

 

 

 

 

Но не тази битова случка ме накара да споделя филинга, а липсата на надлежен коментар в българското публично пространство за особения случай с участието на българските гласове в момента, когато беше огласено желанието на парламента в Скопие страната на практика да се присъедини ефективно към ЕС и НАТО. Т.е. към нас, колкото и на пръв поглед да изглежда нескромно и “великобългарско”, както биха казали някои тровени от десетилетия с новичока на антибългарска пропаганда наши съседи. 

В скоби казано, по времето на разноликия комунизъм у нас и там, Македония и Сърбия бяха световни шампиони в дисциплината “антибългарска пропаганда”, но този факт се пазеше в тайна от населението в НРБ, към което се отнасяха от “елита” като към безмозъчни овце на московско заколение.

По съвпадение или не съвсем, но тъкмо Софийският филхармоничен хор озвучи мощно с химна на Европа преломния момент, в който законодателите в съседната ни държава гласуваха наистина историческото решение за промяна на името на страната, с което да се даде път за присъединяването й към евроатлантическата общност.  Докато българските гласове пееха, законодателите в Скопие гласуваха.

Какво повече трябваше да се случи, за да бъде забелязана тази “подробност” от българските медии? Може би Бойко Методиев Борисов трябваше да дирижира и да си припише заслугата? Или Румен Радев? Или поне поне някой каракачански пудел на Путин?

Изобразеният на чашката Сашо Македонски може да е кич, но с него се родее и безродният къч на троянския ни кон. Ал. Македонски поне язди своя легендарен Буцефал, докато у нас иде реч за култ към Баце и за фал. 

Бацефал става за име на троянския ни кон. Наздраве на съгласните!  

14 мнения за “Бацефал”

 1. А Баце бърза към Кайро,докато е топла срещата с Путин на египетския властник.

 2. Да не настъпва “диверсификация” и на външната политика?…

  Още малко:

  Креди Суис:
  Румънците са вече ПО-БОГАТИ ОТ НАСЕЛЕНИЯТА НА ВСИЧКИ СЪСЕДНИ ТЯМ СТРАНИ, т.е. българи, унгарци, сърби, украинци и нататък.

  http://business-review.eu/money/br-exclusive-how-rich-is-romania-romanians-are-now-for-the-first-time-in-history-wealthier-than-hungarians-and-all-neighboring-nations-credit-suisse-says-188171

 3. ХА ХА ХА:
  Вселенският патриарх ВАРТОЛОМЕЙ (БРАВО, победител като на Буцефал-:)), НАНЕСЕ УДАР НА ПУТИН, използвайки едно старо правило от година 451-а, относно автокефалия на православна църква

  Да не земат да го клъвнат и него с новичок…

  https://www.businessinsider.com/putin-power-damaged-by-in-split-with-orthodox-church-over-ukraine-2018-10

 4. Пoследно уточнение по делата водени от жеков и тодоров срещу Стопанинът на БЛОГА НИ в Софийският Районен Съд-Наазателно отделение, бул. Скобелев 23
  тодоров: НЧХД № 3556/2018 г. – 116 състав – съдия Ева Пелова- Трифонова, съд. заседание – 31.10.2018 14:30 ч. – очаквана зала № 31
  жеков: НЧХД № 6989/2018 г. – 133 състав – съдия Цветелина Михайлова съд. заседание – на 21.12.2018 г. от 14:30 – очаквана зала № 28

 5. Наздраве,г-н Инджев!
  И поздравления за находката Бацефал!
  Сашо Македонски и Бацефал ме подсетиха за рубладжийският трол КАРАИВАНОВ, диверсанстващ тук и под други НИК-ове.
  Постоянно връзващ ни със славянски лайнян синджир за кочината Русия.
  Славянството е хърватска измишльотина, по-късно възприето за руска имперска доктрина от Петър Първи.
  И още по-късно наложена от Екатерина Велика, която всъщност е София,немска принцеса.
  Най-известен е “научният труд” Царството на славяните” на дон Мавро Урбини, който фалшифицира документи от
  робовладелската Римска империя,
  заменяйки думата склави/роби/ с думата слави/славни/.
  Освен фалшифицирането на документи,целият реален и митичен свят Орбини превръща в Царство на славяните.
  Дори и митичните амазонки са славянки.
  Особено комично е положението с Александър Македонски.
  Всъщност,той е един от малкото , който не е бил славянин.
  Но след като славяните го набили няколко пъти, накрая той кандисал и станал славянин.
  Столетия е налагана славянската руска имперска доктрина.Харчени са колосални средства, както сега Путин харчи за
  хибридната си война срещу благоденстващият цивилизован свят!
  И докато във всичките руски и съветски сателити се разрушават капищата, само у нас все още,
  мочите и альошите са яслите на Бацефал.
  Елементарно,Уотсън!

 6. БОЙКО! КОГА ЩЕ ИЗГОНИШ РУСКИТЕ МЕКЕРЕТА ОТ РАЗУЗНАВАНЕТО В Н.Р.БЪЛГАРИЯ? До кога ще се правиш на ШУШУМИНГА или чакаш Западния свят да забрави за теб и да ти се РАЗМИНИ. Не забравяй че си Българин а не РУСНАК – или ако се смяташ за такъв защо не се заселиш ТАМ до като е време!IIC…..oIL.

 7. @”Споко!Няма да са 60 реда.“
  Браво, доволен съм, напредък има!
  Все отнякъде трябва да се започне. И Прякорът Ви вече е по-адекватен, макар че е още далече от „Всадник без головы“…

  Малко сериозно:
  Искрено се надявам, че високият Ви стил развеселява не само мен, иначе нямаше да си позволя да се задявам (щях да напиша „изисканият“, но не искам да Ви се подигравам открито). Въпреки това, със свито сърце си мисля за посетителите на блога, които смятат, че нашите пубертетски закачки го разводняват (и са прави). Заради тях се опитвам да Ви обръщам внимание само в края на форума под стара статия. Независимо от това се страхувам, че на г-н Инджев ще му писне някой ден (дори и да се забавлява) – имаше такъв виц дето на горският му писнало.

  Малко по същество:
  Паниковски, не нарушавайте конвенцията – личните нападки само в кая на стара статия.

  С извинение към форума

 8. Съгласен! Наздраве! Нека наричаме нашия руски троянски кон с тъй подходящото име “Бацефал”. Поздравления за кръстника г-н Инджев – тази находка е ново попадение право в десетката! 🙂

 9. Ванка, ама какво означава този процес на “гонене на руските мекерета от разузнаването”. Ами то цялата държава е порусначена и комунизиарана, такъв процес е невъзможен, няма нито законова, нито процесуална процедура за това. Пък и Альошите не позволяват да се нарушава това статукво. Кой ще подготви, органиизра и реализира това “изгонване”. И защо само от разузнаването. Държавния глава Румен Радев е най-голямото руски мекере в Европа—единствения президент, който е комунист и лично поставен от Бойко Борисов на този пост. Как може последния доринда помисли да гони мекерета под погледа на главното РУСКО МЕКЕРЕ. Помисли си как ще стане-да се съберат руските мекерета поне от Пловдив около Альошата, да бъдат натоварени в няколко вагона и да бъдат превозени до някое пристанище и някой кораб да ги закара в Русия…… Нали не виждаш някой ракъв филм да бъде заснет. Отделно от това самия Бойко Борисов е РУСКО МЕКЕРЕ. Само че Запада се прави че не вижда. А най-голямото беше поканен не къде да е , а във Великобритания и не от кого да е, ами от Британската Кралица….. Ениуей Ванка, самата България е просто държава-руско мекере. Засега соасение няма и никога не може да има-справка-нимката горе вдясно, тя е знакова и крещи, ама никой не чува в комунистическата нива….

 10. Малко по същество:
  КАРАИВАНОВ,за какво нарушаване на конвенция говорите?
  Това да не е “ненарушимият” пакт Рибентроп-Молотов?
  Или договорът за гарантиране териториалната цялост на Украйна, ако предаде БЕЗВЪЗМЕЗДНО ядрените си оръжия на Русия?
  И не става въпрос за лични нападки, а за констатации, неуважаеми КАРАИВАНОВ.
  На щатната ти рубладжийска славянска длъжност.
  За разлика от теб, аз никак не съм доволен!
  Никакъв напредък в хибридното ти тролене!
  Снишаване по бойковско-живковски и крачка напред, две назад по ленински.
  Елементарен си КАРАИВАНОВ!
  П.П.
  Апропо! Не попитах дали познаваш или не г-н Тинков, а какво твърдеше за него.
  Не си късай като гущер опашката!
  Елементарно Уотсън!

 11. Ако чукча беше и читател, а не само писател, щеше да знае за каква конвенция става дума.

  Иво Инджев неведнъж е разобличавал твоя подход – приписваш на някого, че е казал неща и после го нападаш яростно. В другите форуми може и да върви…
  Например ник “Антикомунист” с характерен апломб написа нещо против Павел Тинков. След това друг ник, да речем “Клепалото” (не ме питай защо не Цукалото – не знам) с още по-характерен апломб обвинява Караиванов, че той го е написал. Ако “Антикомунист” беше реален коментатор, щеше да рипне “Какъв Караиванов бе, керата? Аз разобличих гадта!” След като не го прави, се налага обоснованото предположение, че Клепалото се прави на много хитър.
  Още по-конкретно:
  За да имаш глупостта да напишеш, че някой ПОСТОЯННО ни връзва с лайнян синджир за руската кочина, трябва да знаеш поне два примера. Де ги? Няма да споря за вида на синджира, разчитам на дегустаторските ти умения.

  Колкото по-малко знае човек, толкова повече се опиянява от знанията си. А ако е зле възпитан и парадира с тях. Обаче този форум е начетен. Всички знаят и за теорията, че няма славяни, и за теорията, че всички сме славяни. И за генетичните изследвания знаят. И за много други неща, дето не подозираш. Да не забравяме, че сме тук да четем и коментираме Стопанина на блога.
  От мен толкова. Закривам неделното училище. Много е лесно да те обявя за трол, но все тая надежда, че си искрен и затова ме боли.

  С извинение към форума…

 12. Наздраве! и от мен, г-н Инджев! Благословен да сте Вие и вашето семейство, за просветителската Ви дейност! Дано се събудят повече българи!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.