Партийни акули захапаха лицемерно вината на вицепремиера Симеонов

Има личности и групи хора, чиито позиции по принцип не оспорвам, дори и да съм частично несъгласен с позицията им. Сред тях са еврейските организации, когато се възмущават от конкретна личност заради не съвсем обосновано обвинение от позицията на тяхната общност, претърпяла ужасяваща травма в близката си ( и не само) история. 

Не влизам в пререкание и с реално пострадали от комунизма хора. Но е за отбелязване, че с такива страдалци на практика не съм изпадал в личен сблъсък – тези хора като правило проявяват благородство. Те разбират същевременно колко е важно да имат съюзници сред хората, които са имали различно минало от тях, но искрено се изправят срещу метастазите на същия този комунизъм. Търпя бесни обиди и налудни по своята злоба  атаки от страна на днешни претенденти за праведни антикомунисти, които с нищо не са заслужили по времето на комунизма правото да се перчат като активни борци срещу него, за да застават сега в позата на съдници кой има право на съпротива срещу рецидивите на комунизма и кой няма.

Избягвам сблъсъци също с представители на малцинства, демонизирани и превръщани като цяло в мишена на мнозинството и отдушник за собствените му недостатъци.

Същото се отнася сега и за гнева на майките на деца с увреждания. Каквито и подозрения да има към тях във връзка с начина, по който протестът им бива употребяван, те са в правото си протестират и да искат оставки. Включително  на вицепремиера Валери Симеонов и неговия началник Бойко Борисов. 

С лицемерите, обаче, винаги съм готов да влезна в битка.

Вижте само кой се настърви партийно от възможността да си разчисти сметката с единствения български политик на власт, който се държи “неприлично” по адрес на Кремъл! Това се остриетата на московската пета колона, подушила “кръв” и възможност да се разправи най-после с него.

Не, това не е нито оправдание, нито опит за адвокатстване на Симеонов, разгневил  майките на деца с увреждане. Аргументът му ,че казва каквото си мисли, не прави неговите мисли приемливи. Така че Симеонов сам се постави в положение да не може да бъде защитаван, каквито и отделни аспекти от дейността му да заслужават подкрепа. 

Да, истината е най-добрата политика. Има такова мото и то е  отчайващо вдъхновяващо със своята недостижима за реална употреба морална висота,  която е практически непригодна  за политиката. И лекарят не казва на пациента си “ ти ще пукнеш в близките дни”.  Премълчаването на подобни мисли се нарича приличие, каквото се изисква дори от политиците. 

Нищо подобно не се забелязва в лагера на политическите акули, надушили сега колко удобен повод им е дал сега себеподобният им Симеонов за разправа с него. 

Царят на недопустимото поведение в българската политика от последните 13 години Сидеров вече се изтъпани с призив коалиционният му партньор да бъде отстранен от правителственото заради …недопустимо поведение.

Червеният коментатор Андрей Рачев, който се държа като отявлен фашист с призиви да бъдат бити и държани гладни мигрантите, за да не идват други в България, обявява сега Симеонов за фашист.  

Шефката на БСП Корнелия Нинова, на която демокрацията освен всичко друго явно й е отнела и срама,  яха майчинските чувства на протестиращите жени от самото начало на публичната им изява.  Нали и тя е майка, пък детето й е в неравностойно положение – учи милото сред вълците в САЩ, където човека за човека е вълк, според доктрината на нейната партия, от която нито лично Нинова, нито партията й се е отказала.  

Картината е грозна. В този сюжет няма невинни, освен онези, с които, както вече отбелязах, съм в неравностойно положение ( като баща на 5 деца и почти толкова внуци, всичките в добро здраве, за мое щастие), за да споря с тяхната  мъка. 

Такава е патовата ситуация в българската политика от много години – поне от онзи момент, откакто тараните на петата колона на Москва се заеха да разбиват “двуполюсния модел” и наложиха своя полюс чрез властта на монархосоциализма и неговата издънка Борисов след това. Разбивачите на демократичното статукво кършат в момента театрално ръце и се вайкат лицемерно за загубените демократични добродетели.

Какво ли още щяхме да чуем още от техните усти, ако и те бяха (само)убийствено откровени, като Симеонов, а не просто лицемери, каквито винаги са били!?                                                                                   

50 мнения за “Партийни акули захапаха лицемерно вината на вицепремиера Симеонов”

 1. Пoследно уточнение по делата водени от жеков и тодоров срещу Стопанинът на БЛОГА НИ в Софийският Районен Съд-Наазателно отделение, бул. Скобелев 23
  тодоров: НЧХД № 3556/2018 г. – 116 състав – съдия Ева Пелова- Трифонова, съд. заседание – 31.10.2018 14:30 ч. – очаквана зала № 31
  жеков: НЧХД № 6989/2018 г. – 133 състав – съдия Цветелина Михайлова съд. заседание – на 21.12.2018 г. от 14:30 – очаквана зала № 28

 2. Именно появление «Першингов» с их выдающимися на тот момент ТТХ привело к разработке американцами концепции так называемого «обезглавливающего удара» — внезапной атаки, уничтожающей высшее политическое и военное руководство СССР, а также ключевые объекты военной и промышленной инфраструктуры.

  И эта угроза оценивалась в том числе и советскими военными как критическая.

  Угрозы и вызовы, с которыми столкнется Россия в случае выхода США из соглашения по РСМД, окажутся не менее серьезными, если не сказать критическими.

  Ни о каком “ответно-встречном ударе” говорить уже не приходится, поскольку всего через 5 минут после старта американских ракет высшее российское политическое и военное руководство России может быть уничтожено – вместе с командными центрами и прочей военной инфраструктурой, включая шахты и стартовые позиции ракет, аэродромы стратегической авиации, базы подводных лодок и т.п.

 3. В сети уже появились шутки про райские указы Президента и что в рай попадут те мученики, которые голосовали на выборах за Владимира Путина. Единороссы пойдут по особой квоте и у них там будет свой, отдельный спецбуфет и привилегии, но вместо гурий — Яровая.

 4. РИА “Новости” выпустили сообщение, “разъясняющее” слова Путина, сказанные им на Валдае: “…Имелось в виду, что мы никогда не нападем первыми…”

  Ситуация, когда приходится разъяснять, что вообще имел в виду руководитель государства, выглядит несколько

  клинически: если президент неспособен изъясняться членораздельно, и его приходится переводить на человеческий язык, то насколько он вообще адекватен? У нас уже была такой же период, когда изредка приходящий в сознание Ельцин нес что-то, приводящее в оторопь, а затем пресс-секретарь занимался интерпретацией. Правда, сейчас путинский пресс-секретарь тоже несет зачастую такое, что сам Путин назвал “пургой”. Еще не ясно, кого их них нужно вообще переводить вначале.

  Видимо, поэтому приходится заниматься этой работой уже официальному СМИ, других инструментов довести, что вообще имел в виду Путин, не осталось.

 5. Просто се чудех кога ще бъде ответа от срана на Кремъл след като В. Симеонов-единсвен той защити българския президент от недопустимото поведение на Гундяев. Или, КГБ забавя но не забравя и не прощава. Току виж че, БСП и онуй мекотело В. Сидеров се надпреварват кой ще оплюе по-нахъсано Симеонов.

 6. Видях им го протеста. Тъжна картина. Колкото бяха майките, толкова бяха репортерките. Дваж повече обаче бяха “странно защо?” онези вмирисаните “рокери” (Между другото отварям скоба “рокери” комунисти има само в БГ и в матушката), както и огромна група момченца с дънчици, анцужета и ранички на гърбовете. Едва ли бяха бащите на болните деца. Друго, което веднага ми се наби на очите, беше присъствието на бившия ПИАР на БСП Нидал Алгафари. Ама като се замисля бивши к… и бивши комунета няма. Там бяха и разни други бесепарски гниди…Въобще пълна трагедия.! Защото гадничко си е, да стъпваш върху телата на болни и обречени, та сам ти да изплуваш от пумията, в която си се заринал.

 7. Сред теориите, които се чуват, грозното изявление на Валери имало за цел да мобилизира протестния вот на улицата срещу правителството и да бъдат предизвикани предсрочни избори. Той играел ролята на дразнител на гражданите с цел предизвикване на масови протести.
  Само дето не виждам къде и как ще се възползва от това извънпарламентарната опозиция.

 8. Много правилен анализ.Сидеров подскача от щастие и си проправя път към ЕК,което ще е най-големият срам за България,а майките са яхнати от БКП от самото начало,за жалост

 9. То цялата “антиФАШИСТКА” НАЦИонал-СОЦИалистическа рублофилска шайка на Путлер в НРБ е против Истанбулската конвенция ,което показва че всичките им приказки за “защитата” на майките на деца с увреждания са чисто и просто гнусно путлериско лицемерие и нагъл цинизъм! И използват страданията и тежкото социално положение на тези деца и техните майки , за собствената си партийна пропаганда , лични цели и изгода?!?!
  А дали самите “майки” ще подкрепят Истанбулската конвенция, или и те преследват само собствените си цели, и не се интересуват от нея, и ли даже са против нея?!?!?
  Още повече ,че самите “майки” можеха да се обединят заедно със всичките хора с увреждания , и така щяха всички заедно да постигнат цялостна реформа за тях, защото децата с увреждания порастват ,и стават възрастни , които пак ще са с уврежданията си!
  Остава да се надяваме ,че със своят частичен успех поне ще трасират пътят , по който да се постигне цялостното решение на проблемите и на останалите хора с увреждния?!?
  Макар че винету не може да решава никакви други проблеми и реформи , освен раздаването не порциите от бюджета и еврофондовете!

 10. Цялото ядене на Симеоновите цървули е заради позицията му по Крим и Украйна.Е може би и заради цигарджията Гундяев,но все пак ми се струва поради отрицателното му отношение към проектите на “Големия шлем”.Между другото,термина е картаджийски-от бриджа,което показва комарджийски наклонности

 11. След вчерашното шокиращо “дясно” изказване на Симеонов към майките (да спрат да симулират беизходица) имам усещането, че той съзнателно ИСКА да бъде изгонен, да се дистанцира от вечe превалилата зенита си и тръгнала към позорния си залез руска “патреотична” коалиция в правителството. Но, за разлика от патреотите Сидеров и Каракачанов, зад които стои символичен електорат, Симеонов, с няколкото дръзки изказвания срещу неграмотния Путин, второразрядното му ченге Гундяев, заробващите руски нергийни проекти, както и приносът му в кампанията за построяването на паметник на героя ген.Иван Колев, успя да стабилизира и даже да увеличи броя на потенциалните си избиратели от десния спектър. Зад него днес (не за пръв път!) застанаха и работодателските организации. Да не забравяме и факта, че Валери Симеонов има на свое разположение мощна електронна медия, ТВ “СКАТ”, със значително влияние по Черноморието ни. С този си новоизграден имидж, ако потърси коалиция с някои от извънпараламентарните десни опозиционни партии, може и да се получи една прилична, нова дясна коалиция с потенциал да влезе в бъдещия парламент.
  Мисля, че по подобен начин, чрез едно “неприлично” изказване за изчезналото столче на журналиста (точно пред ТВ камерите!) депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров също бе “принуден” да подаде оставка и вместо да вегетира в Парламента, днес прави едно полезно за проглеждането на слепите български соцносталгици предаване по ТВ “Европа”.

 12. Не знам точно, но Валери Симеонов все повече заема Правилни позиции. Той също се обяви преди време срещу едноличния стил на управление на боко, например. И още много.
  Та има много комуняжки и нац издания дето вече системно го критикуват и отхвърлят.
  Само дето се изгаври на онази германска евродепутатка през февруари, подкрепяща протестите срещу застрояването на парк “Пирин”.

  Още малко:

  ВАРТОЛОМЕЙ I, ВСЕЛЕНСКИ ПАТРИАРХ:

  “НЯМА ДА СЕ ПРЕВИЯ ПРЕД НАТИСКА ОТ РУСИЯ”
  БРАВО, ВАРТО!!

  Представяме си какъв натиск е бил, от същата мила освобождаваща русия, срещу Българската автокефалия навремето, срещу Българското Съединение, Българската Независимост (не т.нар. “свобода”) и т.н.

  http://www.ekathimerini.com/233907/article/ekathimerini/news/vartholomaios-vows-not-to-bow-under-russian-pressure

 13. “Партийни акули захапаха лицемерно вината на вицепремиера Симеонов”
  “Русофоба” Симеонов,чак сега разбрал, че Сидеров е “златният пръст” на Решетников!
  Ами ами да си подава оставката Симеонов, и да не театралничи в “лоша компания”!
  Театър за малоумници!
  Лявата БКП-БСП срещу дясната БКП-ГЕРБ!
  ДС-ДПС срещу ДС-ОП!
  Бойко Бекапето срещу пРезидента!
  “Целият свят е сцена и всички ние сме актьори на нея – влизаме, излизаме и за своето време всеки от нас играе различни роли… “/Шекспир/
  Нашата роля е да бъдем безпомощни зрители на театър от малоумни но арогантни властници, узурпиращи властта в дирижирани
  антикотституционни избори.
  С предварително подставяни ня избираемите места.
  Също както в НРБ и ГДР!
  Както Пирински, вече 28г. избиран от партийната централа за “народен” избранник!
  Елементарно уотсън!

 14. България е №2 (след Испания) за купуване на имоти от руснаците

  (много опасно е да бъдем успивани от воя на петоколонните сирени, че бил намалявал интересът на руснаците към имоти у нас и да се надяваме, че сами ще се разкарат от България, защото стъпят ли някъде, там остават.
  Затова трябва да им се помогне законодателно и силово, да се създаде обществена нетърпимост към присъствието им, за да се пръждосат обратно в путинския си рай!)

  https://trud.bg/%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%8f-%d0%b5-%e2%84%962-%d0%b7%d0%b0-%d0%b8%d0%bc%d0%be%d1%82%d0%b8-%d0%b2-%d0%be%d1%87%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d1%80%d1%83%d1%81%d0%bd%d0%b0%d1%86/

 15. И пак за саудитския Журналист.
  Не знам кое точно е вярното. Но турски някакви записи и източници казвали, че вътре в консулството го били нападнали, трепали, и накрая убили, та и НАРЯЗАЛИ. Колкото и това да се отрича от едни, други пък го копират и повтарят.
  Заради това, саудитците били си осигурили дори хирургически трион (bone saw), т.е. да реже и кокалите…
  Кошмар за свободна преса и слово..

  https://www.trtworld.com/opinion/jamal-khashoggi-is-dead-long-live-the-crown-prince-21003
  https://edition.cnn.com/videos/politics/2018/10/21/sotu-sasse-bore-saw.cnn

 16. Европейски Съвет по Външни Отношения (ECFR):

  ГРУ: Министерство на Външните Поръчкови Убийства: УБИЙСТВАТА ИЗЧЕЗВАНИЯТА И ЗАПЛАХИТЕ ЗА ЛИБЕРАЛНИЯ РЕД
  Ministry of foreign assassinations: Killings, disappearances, and the challenge to the liberal order

  https://www.ecfr.eu/article/commentary_killings_disappearances_and_challenge_to_liberal_order?fbclid=IwAR3d97TqJlQiZggq3Ji4cVjC0N1kkUFKDzs9yu-_rCdM32gef59MknUiuos

 17. Субективно:
  От една страна по водораздела кой е ЗА и кой ПРО Путин (не съм изпуснал букви) В. Симеонов беше единствената капка мед в кацата с катран. От друга страна го възприемах като антипутински грим върху сбръчката физиономия на пропутинското ни управление.
  Обективно:
  Вършеше и полезна работа. Но и полагаше много усилия да се компрометира и да стане неудобен партньор за нормалната десница.

  Дано в следващия парламент да има повече путинофоби, а още по-дано Путин да не изтрае до следващите ни избори (имаше и такъв виц “ще изтрае ли до понеделник?”).

 18. До „Ни о каком “ответно-встречном ударе” говорить уже не приходится….” Г-н Николов, тъй като фокусът на Вашите коментари е конкретната фраза на Путин (Валдай) ще започна с нея. Путин каза две неща: Русия не е агресор (затова загиналите руснаци ще отидат в рая като мъченици)/ 2. на потенциална агресия Русия ще отговори с унищжителен удар. Тази фраза беше достатъчно ясна за да има нужда от разяснения. Тоест, разясненията са активност на едни или други медийни пространства.
  И Русия, за която тук става въпрос, и САЩ имат системи за „ответно-встречный удар” . На руската система на Запад мисля, че и казват Dead hand – комплексна, автономна система, която сама анализира ситуацията на базата на огромно количество данни и в случай на нужда самостоятелно активира трите компонента на ядрената триада чрез изстреляна ракета в посока от европейска Русия към Далечния Изток. Поне това съм чела.
  И пак касателно въпросната фраза – предпочитам медийни източници, които коментират участието на Русия в Сирийския и Украинския военни конфликти, както и дали се очакваше Путин да даде сигнал за някаква готовност Русия да води диалог със Запада, дали тези очаквания се оправдаха и пр..
  Привържениците на тезата за военно-изостаналата Русия в соц. мрежи дават за пример и свалените руски самолети (Турция, Израел). Не смятам, че военно обурудване следва да е на фокус – използването на такова и против кого е на първо място полит. въпрос. Вместо да се обсъжда С-400, която доколкото ми е известно въобще не е била включена, на първо място трябва да се анализират отн. Русия-Иран / Русия-Израел и Израел-Иран, както и активизацията на Русия в Близкия Изток. Следва въпросът – може ли Русия да си позволи да свали израелски самолет? А това е полит. въпрос. Струва ми се, че в официалната руска медийна среда той не беше поставен.
  Моите разсъждения се базират на определен избор на изт. на инфо и на моята логика. Изборът може да е неправилен, логиката ми – с пробойни. Мисля така, казвам така. Нищо лично.
  По въпроса за коалицията-мисля, че ще се разпадне.

 19. Като гледам коментиралите си мисля че започваме да приличаме на религиозните организации в Америка които подкрепят Тръмп заради позициите му против абортите правейки компромиси с неговите лъжи и обидите над малцинства и т.н.
  Склонни сме да подкрепим Симеонов в грозната му постъпка и омаловажим протестиращите само защото той “единсвено” имал смелостта да застане срещу омразните руснаци.
  Симеонов натрупа вече история. И не е в негова полза. Нека си спомним скандалите с българите в чужбина, бежанците, европейските ни партьори, Истамбулската конвенция, ромите, и т.н. Човекът е един безпринципен мухльо и съм изненадан че хора в този форум са склонни да го подрепят. Не забравяйте че този уж води битки с Домусчиев от незнам колко години а Домусчиев излезна да го подкрепи. Та и битките му с руснаците са сигурно подобни.

 20. @ Караиванов

  “От друга страна го възприемах (В.Симеонов) като антипутински грим върху сбръчка(на)та физиономия на пропутинското ни управление.”

  Това ми хареса!
  И аз така го възприемам, за съжаление.
  Просто един “грим” за пред западните партньори (разбирай – Еврофондовете)..

 21. Същото и аз си го помислих след истеричните реакции на почти всяко ниво. Българския народ не за първи път бива публично обиждан но реакция има само когато на г-н Койчо му е изгодна.

 22. Валери е Българският Тръмп.

  И Тръмп го бяха обвинили за унижително отношение към инвалид по време на избирателната кампания. Но времето мина и избирателят си каза тежката.

  https://www.youtube.com/watch?v=PX9reO3QnUA

  Другарите с Европейските цености не ритайте Валерката защото той е една необезопасена мина. Да не ви сполети шока един ден да видите как се заклева като министър прецедател на България.

 23. Вартоломей I
  Още веднъж да го похваля.
  Не се дава на русняците.
  (уж и боко “не се давал”)
  Не се превива.
  Стабиляга.
  Човек със СОБСТВЕНО МНЕНИЕ, КОЕТО Е И МНЕНИЕТО НА ЗДРАВИЯ РАЗУМ, НА НОРМАЛНОСТТА, ЕСТЕСТВЕНОСТТА, ИСТИННОСТТА, НА МЕЖДУНАРОДНО-ПРАВОВАТА НОРМА.
  Не руското мнение. НЕ НА РУСИЯ. НЕ НА КРЕМЪЛ.

  ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

  Среща на Вселенския Патриарх с деца на Украински Войници, Загинали в Донбас.

  https://twitter.com/GamanOleksandr/status/1054005024165163008

 24. Валери Симеонов е неудобен на руската мафия по много причини: поставя въпроса за недопускане на български власти в пристанище “Росенец”и за липсата на измервателни уреди там, поддържа връзки с българите в Украйна, построи паметник на Генерал Колев, нася и навя руския поп Гундяев, пред когото мигаха на парцали Румен Радев и Неофит!
  Сега явно е даден сигнал от руското посолство за атака срещу Симеонов, като се използват казаните от него наистина нетактични думи срещу майките с увредени деца! Само че Валери Симеонов не е увредил тези деца!
  Аз бях и съм на страната на майките с увредените деца, но защо те се качиха на каруцата на политиците – русофилистици?!
  Никой не повдига темата, че много от тези деца, а и не само те , а и неимоверното увеличение на онкоболните в България са следствие на Чернобил! Аз самият имам 14-годишна внучка със 100% инвалидност и отправям призив към майките с увредените деца, заблудени от слугите на путин като болния сидер и съпартийците му, приватизаторката на “Технолмпекс” , “прафесара” иво дебил христов и подобни, да се осъзнаят и да прогледнат, че тези долни същества никак не са загрижени за съдбата на децата им, а само използват случая да се възползват от тяхната трагедия, за да се докажат пред кукловодите си от най – големия враг на България – русия!!!!

 25. Оставка на Симеонов и цялото правителство на комунистическата мутра!

 26. Солидарен съм с Вашето мнение.Поведението на Г-н Симеонов контрастира с това на останалата ” партийно държавна ” паплач.Точно затова в момента той е на мушката.Не мога да се сетя за друга държава ,която да е толкова наситена с руски лакеи каквато е България

 27. @ RADA
  Об этом уже многие писали, например, Андрей Архангельский. И сам я писал четыре года назад, что все это напоминает “повелителей мух” и т.д. И психологи многие это видят.

  Мы видим, что Путин ведет себя как 14-летний, а сидящие в зале ржут, как 11-летние. То есть все это – инфантильно.

  Хорошо видно, что то, как они оперируют какими-то образами, языком, то как устроены структуры мышления – это не вполне взрослое, с точки зрения возрастной психологии. Но это все нужно как-то дальше продумать.

  Например, сейчас все чувствуют разницу в поведении политического класса СССР и вот этих. А политический класс брежневских времен весь был в молодости из крестьян, кругозор был небольшой, война, работали много, книжек мало успели прочесть, и много зубрили марксистско-ленинского догматизма, – но при этом они были “взрослые люди”.

  Когда из Хрущева полез подросток – они его сняли.

  Они, конечно, не учились в Кембридже и ничего не знали о “политической культуре”. Но они были – “повзрослевшие” люди. То есть они и понимали границы ответственности, и допустимость того или иного публичного языка, и способ выражения своих интересов – и т.д.

  А подростковая “рациональность” – она ведь совсем другая: чувства еще не устоялись, риск и выгоды плохо оцениваются, подросток еще плохо понимает, где границы его личности, где начинается Другой и т.д.

  Александр Морозов

 28. wow.. Някой хора тук ни убеждават че трябва да застанем зад Симеонов щото видите ли само той громял Путин.. Мислех че читателите на този блог имат европейска ценностна система..
  И се чудя след като са готови да се съюзят със Симеонов защо тези хора критикуват протестиращите майки че се съюзили с комунистите..

 29. Към gg2:

  Автор на статията, която е повод за коментарите, съм аз и никъде не съм призовавал за нещо подобно. Но внушавате нещо подобно чрез обобщението си. Ако имате конкретна забележка срещу конкретен коментар, посочете го. Иначе се получава нещо като клевета.

 30. При убийството с камъни няма палач. Bъзникнал е като средство за наказание срещу тeзи които не признават богa и истинитe описани в свещената книга .
  За пръв път ce cпоменава в еврейската Тора 17:2-7. Pимските императори езичници го възприели и го поощрявали като средство за саморазправа c ранните християни. След разпада на Pимската империя се използва от християните и мюсюлманите срещу несъгласните с Библията ,Корана и в случаи на плътски удоволствия извън разрешените.
  Днес се използва в някои страни където Шариатa e основен закон.
  Mного e ефективен понеже никога няма недостиг на желаещи да докажaт на другите безупречния си морал.

 31. Г-н Инджев,

  Извинявам се ако съм рабран неправилно. Нямах предвид статията когато казах “някои хора тук..”.
  Ето коментарите които ме провокираха да споделя мнението си:

  Просто се чудех кога ще бъде ответа от срана на Кремъл..
  POSTED BY ТО БЕШЕ ЯСНО

  Видях им го протеста. Тъжна картина…
  POSTED BY ВИДЯХ

  Не знам точно, но Валери Симеонов все повече заема Правилни позиции..
  POSTED BY AWACS

  Валери Симеонов е неудобен на руската мафия..
  POSTED BY ДИМИТЪР

  Солидарен съм с Вашето мнение.Поведението на Г-н Симеонов контрастира с това на…
  POSTED BY БИЛИ

  А ето и една статия заради която ако бях в България аз щях да отида на протеста. Нищо че там има и комунисти които меко казано недолюбвам.
  http://mamaninja.bg/%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%BE/%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%BA%D0%BE-%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D1%8F%D0%BD/item/2995-otivam-na-protest-parviyat-mi-ot-30-godini

  Докато ние гледаме дали на протеста има правилните хора а не в сърцата си едва ли ще имаме напредък..

 32. До МИКА! Кой ще НАЗНАЧИТЕ на тяхно място КОРНЕЛА ли? Мисля че пропагандирате като ТРОЛ!IIC…..oIL

 33. Е, чак пък акули. Единственото свирепо животно на българският политически небосклон си гледа турски сапунки в Бояна. Само от време на време в по-дългите рекламни паузи си купува това онова.

 34. Казват, че” от както свят светува”, шпионажът е една от най-древните професии. И казват още, че шпионинът имал две основни задачи. Първата разбира се е информационната. Втората обаче, не по-малко важна, а исторически доказано и съдбоносна, е, да разруши врага (противника) ОТВЪТРЕ. Как, ами като вдъхне недоверие и подозрение между враговете, като предизвика караници, междуособици и неразрешими спорове и противоречия. Това, като нищо друго, отслабва противника и го прави неуверен, дезориентиран и нерешителен. Той, врагът, вече е лесен за побеждаване.
  Опитвам се накратко и обобщено да покажа, древно-китайските мъдрости, за „мирът и войната” и приложението на същите при обяснение например на „крахът на СДС” – демократичната надежда на България след срутването на стената (берлинската стена). Не е нужно да казвам, колко „внедрени” по древно-китайската мъдрост, червени негодници и боклуци имаше тогава в СДС. Е, макар и малко на брой, имаше и „невнедрени” такива, както се казва „природно надарени боклуци и негодници”, които после станаха червени, като ямболското фотографче Сидеров, например. Но там беше и той, Валери Симеонов. Беше си „седесар” отвсякъде! Но, по различен от А.Йорданов, по различен от Ф.Димитров, много по различен от П.Симеонов и т.н. Да, хората сме различни и това ни прави уникални, дори и когато сме „единомишленици” в политическите битки. И именно това, различието бе използвано за разбиването на СДС, тогава. Бавно, постепенно, методично и постоянно, организацията СДС бе разрушена ОТВЪТРЕ! И днес това продължава. Продължава с разбиването на „блока”, с атаките към Ненчев, към Кънев, Хр.Иванов и т.н. В.Симеонов не бил …съвсем светец! Имал кусури. И грешки имал. Ми що да го защитаваме тогава!?Казал бил истината. Е, казал, ама и обидил. Обидил МАЙКИТЕ! Аууу, колко е лош, тоя!?Така, така! Я да се маха! Ние сме единствено правите, правоверните и чистите! Е, малко сме, ама сме кристално чисти! Като сълза. Като Левски. Като….!
  Повече нищо няма да кажа ! Който разбрал, разбрал.
  А що се отнася до т.н. майки, ще кажа следното:
  – Приемам майчините и не само майчините, искания за по-справедливи закони и за по-хуманно обществено отношение към децата, и не само децата, с увреждания!!!
  – Не приемам разветите ЧЕРНИ ЗНАМЕНА, не приемам твърденията за УБИЙСТВО от страна на СИСТЕМАТА!? Коя СИСТЕМА, кого точно и КАК точно УБИВА???
  – Не приемам принципа на ТОТАЛНО ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ и ОПЛЮВАНЕ на посоченИЯ с пръста на МАЙКИТЕ, само защото същият не е съгласен тях и най-вече с начина на техния протест!!!
  – Не приемам, че най-обикновен и далеч не „масов” уличен натиск, „СВАЛЯ” политическа фигура, вицепремиер, избран със Законен демократичен Вот от стотици хиляди граждани на тази република!За какво тогава въобще гласуваме, за какво са тия избори???
  – И още много неща, НЕ ПРИЕМАМ. Но най-вече НЕ ПРИЕМАМ СТРАХЪТ ОТ ИСТИНАТА.
  Нека най-праведният между нас, да хвърли първи камък срещу поредният стар СДС-ар, който не ни харесва и не е най, по… чист, като нас!

 35. Струвами се нещата са по-сложни,отколкото ги възприемаме.
  Всеки има право да се бори за по-добър живот,каквото правят тези жени.Въпроса е,как тези смачкани от обстоятелствата същества намират сили,време и кураж да се борят месеци наред за кауза,която граничи със смяна на правителството. Това трудно може да стане без подкрепа и организация о някого. Този някого не заплашва,той предупреждава,зашото е ясно какво би станало,ако вместо 20-30 жени с колички,на площада се появят 2-3 хиляди атакисти и путинофили с необходимите атрибути.
  Кой печели,или губи от тази история? Губят властниците,управляващи и “опозиция”,защото показват,че освен хаус и безпътица,друго не могат да създадат,а нашият народ е чувствителен към това.
  Симеонов не губи,може би печели,защото противниците на неговите противници стават негови приятели.А те не са малко.
  Печели България,защото маските на властващите падат за пореден път.

 36. Според мен Валери Симеонов е много сбъркан човек. С неговата телевизия се включи в хора на оплювачите на Иван Костов! Изстреля Гроздан Караджов нагоре. Жалко и за Байрактаров. Смятах го за доблестен човек, но уви,сега е с Бареков! За съжаление, май такова е нивото на повечето българи! Г-н Инджев,напълно съм съгласен с Вас! Дерзайте!

 37. До gg2.
  Каво разбирате под европейска ценностна система.Либерална демокрация?Фашизъм?Националсоциализъм?Авторитаризъм тип Франко?Социална демокрация.Не знам дали определението мухльо е уместно по отношение на г-н Симеонов.и той не “громи”.Имал е уместни изказвания по отношение на Русия,Украина,Гундяев.Можете ли да посочите друг политик на власт с критични изказвания по отношение на Русия.Смятам че е най голямата и непосредствена заплаха за България .Затова адмирирам подобни изявления.Кого бихте посочили за еталон на европейски политик?Юнкер,Туск,Меркел,Макрон,Салвини,Орбан.Да знаем по кой да се ориетираме.

 38. GG2, тук не става дума само за Симеонов. Като изгонят, само, Симеонов да не би след това всичко ще се оправи , и винету най-накрая ще направи поне една миниатюрна стъпка за реформирането на НРБ????
  Можете да предположите и какъв “заместник” на Симеонов ще предложат Сидеров и винету? Оставявм на вашето въображение!
  Симеонов наистина трябва да си тръгне от властта , но като затвори последен вратата на Дондуков1, след като преди това са си тръгнали Сидеров и винету!
  И все пак не забравяйте ,че майките на децата с увреждания вече постигнаха някои от исканията си, след като винету им раздаде някакви порции от “бюджета”. А и не вярвам, че точно Симеонов е най-големият противник в правителството на техните първоначални искания. Да не забравяме ,че винету преди месец беше казал да му се махат от главата протестиращите майки!
  Така че ,най-логично е протестиращите да бяха поискали оставките на Симеонов , “социалният министър” и техният началник винету , още в началото, преди да им подфърлят някакви бюджетни порции. Защото ,сега, вече техният конфликт със Симеонов е повече личен ,отколкото принципен и социален!

 39. До БИЛИ

  Европейска ценностна система, какво разбирам под това?
  Върховенство на законите, работещи институции, свобода на медиите..
  Също така цивилизованост в отношенията, нали за това не понасяме руснаците?
  А в крайна сметка подкрепяме един човек който е много подобен на хулиганът Сидеров и е далеч от цивилизованост и умереност.
  Уж да бори руснаците а се държи като тях.
  Имал е уместни изказвания и против Домусчиев, но Домусчиев тръгна да го спасява от майките.
  Така че не вярвам вече на уместни изказвания. И Плевнелиев имаше такива.
  Всичко това е театър за изпускане на парата, когато уместните изказвания не са придружени с действия.
  Салвини и Орбан не са еталон за европейски политик. Те са просто едни лъжци и манипулатори а и продажници.
  Първите четирима които споменахте са приемливи, искат силна и обединена Европа, за разлика от Салвини и Орбан които са в скута на Путин.
  Между другото, днес излезна новина че Румъния изпреварила Унгария по доходи за пръв път в историята си.
  Това е показателно за посоката по която върви Унгария.

 40. Тези майки и тези деца бяха и при Орешарски,защо не протестираха при него?Тази акция е напълно инициатива на БКП/БСП,не браня Борисов,но не искам отново откровени комунисти на власт да ни докарат Белене 3 и нови милиарди за Путин.

 41. До gg2
  Много ми е интересно тази цивилизованост,върховенство на закона и т.н.европейски ценности как си предсъавяте да се осъществят в България.просто опишете в няколко реда.Вероятно според вас е лесно и просто.Счяна на упрявляващите,смяна на гл.прокурор,корумпираните на съд и т.н.Смехотворно.Как си представяте да стане.Единствените примери когато се е получило са Япония и Германия след Втората световна война.Но те са били окупирани от Щатите .Затова се е получило.Не Ви ли е ясно по какво тънко въже вървим и как можем да се сгромолясаме във всеки момент.Като се залепим за Путин ще станем за смях на целия свят а и това ще е финала на нашата нация.Да споменавам ли положението сега в Европа.

 42. До Били
  През управлението на Иван Костов виждахме светлина в тунела. Сега ни се предлага Рая. Абсолютната истина е далечко от Вас.

 43. До БИЛИ,

  Имаме добра новина днес. Симеонов се е извинил. Фалшиво но се е извинил. Ето това е стъпка, малка но позитивна стъпка в изграждането на европейски ценности (без нуждата от окупация). И да трябва реформа в съдебната система. Прокуратурата не работи за обществото, прокурора е несменяем и безотчетен, това трябва да се промени. Не знам защо твърдите защо е невъзможно. Когато след някоя и друга година българите се озоват на дъното далеч от всички други страни в региона ще се сетят за какво става въпрос.

 44. Хареса ми статията много. Мисля обаче че ако се пропуснат първите най-съществети за мен 4 абзаца това може да и придаде погрешна насока по която очевидно не малко от коментиралите я са поели. Което за мен е притеснително. И понеже съм далече от мисълта че някой е започнал да чете статията от средата стигам до заключението че или не са ги разбрали или не са искали. И двете неща са притеснителни за мен. Иначе като цяло е трудно човек да балансира позициите си, понякога води до главоболие или до безпътица дори. Изисква време и усилия и резултата често нагарча…каго цяло обаче стигам до заключението че са най-важни принципите. С тях не бива да се правят компромиси. Колкото и да е антируски настроен В.Симеонов не може да заличи всички изцепки който е правил. Не и без дълбоко покаяние, смирение и искрено извинение. Никое от това обаче не очаквам да се случи. Има неща който поставям пред това дали някой е антипутинист и мися че всеки който не го прави не е по различен от онези от “другия лагер”.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.