Свалянето на маски и каски насред свлачището продължава

Днешният колизионен, пардон- коалиционен съвет на т.н. патриоти, не състоя. Баш патреотът Сидеров го бойкотира и обясни пред някои медии, че няма смисъл да присъства, защото партията на неговия враг с вътрешнопатреотичен билет Симеонов е свалила доверието си от него.

Така е. Няма смисъл да се присъства на подобен съвет при отсъствието на санитарен съветски минимум доверие. Но да се присъства в медиите, а все още и във властта, за Сидеров и компания винаги е “архиважно” ( както би казал Ленин, любител на тази думичка). Особено , когато става дума за това цялата власт да е на съветите ( “вся власть советам”), от което съждение на Ленин произтича и названието “Съветския съюз”.

Да се огледаме по въпроса за свалянето: кой какво сваля напоследък тук.

От (почти) всички страни заваляха твърдения, че маските били свалени. Някои направо свалиха каските, както ще стане дума по-долу. Такива взаимни обвинения си размениха малките коалиционни партньори във властта, маскирани като патриоти.

Преди НФСБ ( Национален фронт за спасяване на Борисов?) да свали доверието си от Сидеров, самият Сидеров свали от екран излъчването на емисиите на собствената си аналфабетна телевизия “Алфа”. Опита се да свали с това своя кум Симеонов, като му приписа подразбираща се вина за черния екран, на който близо две денонощия се изписваха още по-черните анатеми, подписани от Сидеров срещу него. На кума биваха вменявани най-страшните по скалата на кремълската инквизиция грехове: “ соросоид” и “джендърство”. Нещо като вещерство и еретичност във времената на средновековните клади в Европа. 

IlichBarekov-300x225

 

 

 

 

Ако разширим смисъла на понятието “сваля”, то преди това Сидеров участва в публична свалка с Бареков, с когото от години се конкурира по ленинизъм в неговата осъвременена форма, какъвто е техният национал-опортюнизъм. Преди му се казваше марксизъм-ленинизъм, а днес вече се именува консерватизъм с доминиращи елементи на национализъм от кремълски тип. 

Днес прословутата тактика на Ленин за печелена на време и позиции “крачка назад, две напред” звучи в национал-опортюнистичния туземен прочит като” храчка наляво, храчка надясно”. До пълната победа на национал-опортюнизма ( над здравия разум).

Да ме прощават за горното наплодилите се напоследък други “консерви” ( по Бай Ганьо, самодоволен от умението си да се нагажда към либерали и “консерви”), които страшно се гордеят със своята автентичност в борбата със същите “джендъри”, “соросоиди” и най-вече – с мигрантската заплаха, която май се спихна в България по подобие на фашизма. Митът за неговата днешна наличност у нас храни паразитиращите върху тази мърша антифашистки лешояди по същия начин, по който измислицата за запътилите се да ни прегазят мигрантски орди умря безславно, но захрани с трупа си междувременно изборния успех на политическите некрофили.  

По повод караницата в свадливото патреотично семейство другият вицепремиер, излъчен на вицепремиерската хранилка от национа(л) листите , също свали нещо от себе си днес. Каракачанов заяви, че нямало повече да е “синя каска”, тоест отказва да бъде повече вътрешноколизионен умиротворител.

Unknown

 

 

 

Звучи като отчаян зов за помощ на пожар към Борисов да си поеме пожарникарско – дресьорските функции и да спре да се скатава в топлите страни от горещите проблеми в родния политпожар. 

Укротителят Борисов за пореден път също свали от себе си отговорността за караницата в задния му царски двор, в който болярите го заплашват с бутафорно въстание с цел самоубийствено лишаване от власт. Ревлолюцията е в разгара си. 

Свалянето и свалките в свлачището продължават.

17 мнения за “Свалянето на маски и каски насред свлачището продължава”

 1. Нека не се залъгваме – под тежестта на руския корупционен ботуш без американска подкрепа няма да се състои никаква революция. САЩ могат с едно подухване да издухат корупционерите и руските подлоги от властта и службите в България.

 2. Пoследно уточнение по делата водени от жеков и тодоров срещу Стопанинът на БЛОГА НИ в Софийският Районен Съд-Наазателно отделение, бул. Скобелев 23
  тодоров: НЧХД № 3556/2018 г. – 116 състав – съдия Ева Пелова- Трифонова, съд. заседание – 31.10.2018 14:30 ч. – очаквана зала № 31
  жеков: НЧХД № 6989/2018 г. – 133 състав – съдия Цветелина Михайлова съд. заседание – на 21.12.2018 г. от 14:30 – очаквана зала № 28

 3. Цялото ни днешно управление е “Нейсе, запуши я…” с израза на бай Ганьо.

  А тази снимка на Ленин висеше в рамка в един от коридорите на гимназията. Изтърканата смешка тогава беше: “Как здраво си стиска каскетчето да не му го откраднат.”

 4. Изненадан съм, че Рубин е дал гранд на фондацията на Цветелина Бориславова за изпълнение на археологически разкопки.
  Признавам си, че поведението на Рубин ме сюрпризира в последно време. Малко ли е източила Бориславова-Борисова та да и бият нови финансови инжекции?!

 5. Според официални данни на НСИ и CountryMeters,
  само тази година, само до днес, ражданията са едва 53 748!
  само тази година, само до днес, починалите са вече 86 203!
  само тази година, само до днес, само официално емигриралите са 7 800!
  Т.е.само тази година, само до днес, българите са се стопили вече с 40 255 !
  За сведение, само няколко от всичките 257 града, с под 40 000 жители:
  Нова Загора /37 133/,
  Търговище /35 841/,
  Димитровград /34 614/,
  Дупница /33 519/,
  Силистра /32 868/,
  Разград /31 739/,
  Свищов /31 418/,
  Балчик /19 785/,
  Белоградчик /5 861/,
  Ботевград /31 514/,
  Велинград /24 518/,
  Петрич /30 772/,
  Гоце Делчев /30 197/,
  Смолян /28 160/,
  Сандански /28 058/,
  Самоков /27 193/,
  Панагюрище /17 584/,
  Чирпан /16 315/
  Несебър /14 157/,
  Поморие /13 919/,
  Разлог /12 789/,
  Елхово /10 552/,
  Девня /9 193/,
  Котел /5 806/,
  Созопол /5 195/,
  Копривщица /2 135/,

  За последните години на прехода заличените села са стотици!
  164 села изчезнаха от картата на България.
  Тенденцията нараства със застрашителни темпове, като в близките пет години се очаква изтриването от картата на поне още
  500 населени места.
  Според статистиката на НСИ пък в още 564 селища живеят по по-малко от 10 души.
  Неусетно, бавно но сигурно, Аспарухова България се топи!

  А идиота Далавери Симеонов, вицепремиер по демографската политика, прави идиотско изказване:
  “една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, изкарваха на пек и на дъжд тея уж болни деца“!

  Правителства на арогантните идиоти, с топ-идиот Бойко Бекапето!
  Узурпирали властта с купуване на гласове и фалшифициране на изборните резултати чрез ЕСГРАОН!
  С над милион някакви мистериозни избиратели “мъртви души”!
  Потресен съм от наглите престъпници на власт, Уотсън!

 6. Да,интервюто е “взето” от убитата Алина,но пък никой не говори за Скрипал,за Баширов,Петров и Сирия.Ефекта е на лице.Что хотели,то и получили,за КГБ количеството на жертвите няма значение/жените ще народят още,както казвал маршал Жуков/.

 7. Докато четях статията ми беше смешно, след като я прочетох – вече не. Триумвиратът започва да се пропуква, засега слабо, а като настъпи подходящ момент – ще се разцепи. Нито една от двете „поддържащи” партии в колицията не е в състояние да състави самостоятелно правителство нито при следващите, нито при N изборите. Следователно, в даден момент ще започнат сондажи за прилепване към преполагаем победител на следващите избори.
  Една от мислите, които ме спохождат е как Волен Сидеров още не се е сетил да интерпретира Съединението като акт на националистите в Румелия за да го яхне и него. Но и метла да яхне – все тая. „Атака” и лидерът и винаги ще са в кордебалета. Това са реалностите.
  Като оставим на страна тромавите полит. па в представлението на коалицията, тя не буди здравия интерес на гражданите, а именно как допринася за тяхното благоденствие. И това е неприятно.
  Подборът на снимките е много сполучлив.

 8. По повод на терзанията, че трябва да се гледа “голямата” картина и да се гледа на оставката на Симеонов през призмата на БСП- т.е. че не трябва да му се придиря много от морална гледна точка, нали е политик, ще кажа само, че политиката без морал означава разпад на обществото.
  Ако не разпознаваме простащината и я преглъщаме в името на политическите си пристрастия, значи сме престанали да правим разлика между добро и зло. Първо са тези категории, които определят човека, след това идват дясно и ляво, консерватор и либерал, управляващ и опозиция, власт и народ.
  Най-големият проблем е, че Симеонов изобщо не разбира, че е сгрешил!/Илиан Василев/

 9. Сътрудникът на ДС,пионката на Кремъл, другарят Каракачанов се опасявал, че властта можела да отиде при БСП и ДПС, ако блъскащият възрастни жени по границата – Валери си подаде оставката! Пък, ако животът на правителството зависи от Валерката, б@си и правителството…!

 10. По принцип Болен има най-малък порцион от властта. Няма министър само зам министри и областни управители. Освен това Далавери и Шкембе войводата не го искат да оглави листите за Евроизборите. Затова е напълно логично Болен да си търси друга копанка. За Далавери Милионов и другаря Прасимир Келепирчанов нещата са съвсем други защото са на голям порцион и крадат десетки милиони. Те никога няма да напуснат сами, докопали са големия кокал. Та щеше да е добре фюрерчето да си затрае и да не обижда майките.

 11. Вярно е, че властта може дападне, ако Валери Симеонов подаде оставка, оттам криза и вероятно предсрочни избори, но също така е вярно и, че властта не е самоцел! Да твърдиш: ако ние си отидем идват ония е обидно за обществото първо, а на второ място не е и вярно: чрез многото милиони, които правителството на ГЕРБ и Валери са взели решение да излеят на Гергов за ” дупката” в центъра на Варна е пределно ясно, че търсят заиграване с една част от БСП, а със студения резер на ТЕЦ Варна се финансира директно и недвусмислено не кой да е, а самия почетен председател на ДПС, архитекта на ” обръчите от фирми ” без никакъв свян, пред всички ! Каква алтернатива сте на БСП и ДПС, та те са във всички мултимилионни схеми на властта ! И това е само върха на айсберга…Разрови ли се КТБ, ПИБ и схемите, вонята става нетърпима….

 12. Повторението е майка на знанието!
  Не се разсейвайте бъдете в час!
  Мислете с главите си, а не с телевизора!
  И не забравяйте!
  Докато постоянно ни баламосват КОЙ да ни управлява, винаги ще бъде ТОЙ!
  И няма никакво значение КОЙ е ТОЙ!
  България ще бъде винаги 16-та ССР в ЕС!
  И битието ни ще бъде едно и също!
  И демокрацията ни ще бъде комунистическа!
  Докато ни впрягат каруцата преди коня!
  Докато не се постави първо въпросът КАК да се избира ТОЙ!
  Изборите ще продължават да бъдат по комунистически, както в НРБ и ГДР.
  С предварително поДСтавени на избираемите места!
  И вечният Пирински ще бъде вечен “народен” избраник!
  Вече 28г.!
  И след всеки избор ще се чудим, кой ги избра тия!
  И след всеки избор ще викаме, че и тия са същите маскари!
  Алоу, интелигенцията!
  Каруцата не се впряга преди коня!

 13. Определението “ревлолюция” в предпоследното изречение много ми допадна. Макар да ми се струва, че и “полюцията е в разгара си” би звучало уместно за напъните на Болен и Вереков. Жалки.

 14. IVAN KONSTANTINOV, съвсем не е вярно че бялата златка има “само” зам.министри и обл.управители. НЯма да посочвам всички постове ,които Тиквоний е дал на Атака.
  Само бих ви попитал, дали министрите на МОСВ, и на икономиката, не са точно от “квотата” на бялата златка?!?!
  Защото само през тези 2 министерства преминават голямата част от проектите и “далаверите” , много повече отколкото през Каракачанов и Симеонов.
  Още повече ,че Тиквоний не разчита само на Обединените патрЕоти , а раздава порции и на БСП и ДПС да го крепят във властта.
  Спомагателната функция на Обединените патрЕоти ,като патерицата на Тиквоний, е само декоративна, уж да се разграничи от истинските си ортаци от БСП и ДПС.
  В предишният мандат Тиквоний се опита да използва и Реф. блок за фасада пред ЕС, но пак си раздаваше порциите с ДПС и БСП.
  Сега прави същото , но използва Обединените патрЕоти за фасада ,за пред ЕС , и другите национал-популисти в НРБ.
  Обединените патрЕоти са само фасадата на Тиквоний, а той си гласува с ДПС и БСП ,и усвоява с тях милиардите за обръчите им!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.