Уж деполитизираният вътрешен министър Младен Маринов козирува на руската политика

Говорителите на руския интерес България да тачи съветската окупация като форма на ( поредно) “освобождение” за също така пореден път настояха за специални грижи от страна на властта по отношение на агресивната съветска светиня в центъра на София. И също за пореден път гербаджийската власт, която се конкурира с БСП в старанието си да заслужи благосклонността на Путин, козирува и изпълнява. В най-буквалния смисъл. http://clubz.bg/74895-mvr_ohranqva_pametnika_na_syvetskata_armiq_denonoshtno_s_patrul_i_kameri

Колкото повече бившите съветски колонии, включително в Централна Азия, се освобождават от съветското си монументално минало, толкова повече изпъква на този фон наистина уникалната ситуация в България в това отношение. Москва се е вкопчила в българската си жертва ( на собствената си безхарактерност) на принципа на девиза от времето на Втората световна война “ Нито крачка назад” и воюва за постигането на тази цел чрез подставените си лица в българската политика и държавното управление. Точно както след окупацията на Царство България през септември 1944 – та година.

Някой има ли съмнение, че въпросът е политически? Политизирането му чрез “застъпничеството” на БСП не само подчертава този факт, но и  отново изобличава съглашателството между властта и т.н. опозиция, обединени в прокремълската си загриженост да не дразнят Путин. Илюстрация за общите действия на този тандем , както се налага да повторя, е пълното им единодушие в парламента, където групата за приятелството с Русия не само е най-голямата, но и се оглавява съвместно от представители на ГЕРБ и БСП ( респективно от Красимир Велчев и Антон Кутев).

След като е очевидно, че става дума за политически въпрос и политическа воля, работа ли е на един деполитизиран член на кабинета, какъвто по закон би трябвало да бъде вътрешният министър, да рапортува и козирува как върви охраната на руския политически интерес и какви специални грижи полага българската полиция, издържана с данъците на българските граждани? 

Въпросът е риторичен, но не и за путинофилстващите униформени слуги на Москва у нас- униформени не само в буквалния смисъл, но и в преносния, доколкото униформеното подмазвачество към Путин е характерно преди всичко за цивилните крепители на съветската агресивна символика на българска земя. 

Обърнете внимание само на престараването на вътрешния министър Младен Маринов, който обещал пред БСП да бъдат тормозени дори българските граждани, които ще бъдат подлагани на наблюдение и проверка – стига да се  “лица от рискови групи в близост до обекта, включително ако наблюдават и заснемат”. Това е откровена заплаха ( с цел превенция ) към всеки гражданин, който произволно може да бъде обявен за “рисков” по калъпа, зададен от руското посолство и спуснат за прилагане от българската полиция. 

Явно от строевата подготовка военизираният министър Младенов ( на долната снимка) е усвоил до пълен автоматизъм добре заповедта “кръгом”- към онова минало, когато “антисъветизмът” беше таксуван като най-голямото политическо престъпление в България.

Unknown

 

19 мнения за “Уж деполитизираният вътрешен министър Младен Маринов козирува на руската политика”

 1. Какво друго може да се очаква от мутра, монтирана във властта за да пази неопазимото?!?
  Младенчо подобно на пожарникарчето Бойко са си слуги (лакеи) по натура!

 2. Пoследно уточнение по делата водени от жеков и тодоров срещу Стопанинът на БЛОГА НИ в Софийският Районен Съд-Наазателно отделение, бул. Скобелев 23
  тодоров: НЧХД № 3556/2018 г. – 116 състав – съдия Ева Пелова- Трифонова, съд. заседание – 31.10.2018 14:30 ч. – очаквана зала № 31
  жеков: НЧХД № 6989/2018 г. – 133 състав – съдия Цветелина Михайлова съд. заседание – на 21.12.2018 г. от 14:30 – очаквана зала № 28

 3. Тези, които управляват България в момента не са българи.
  Това са еничери, едните на Турция другите на Русия.

 4. С нетърпение очаквам мнението на “русофоба” В.Симеонов по казуса!
  Сигурен съм, че думата на един вицепремиер би натежала много по този случай.
  Да видим, как мислите, ще има ли реакция?

 5. Докато в центъра на София стърчи паметника на т.нар. “Освободителка” не смятам, че може да се говори за каквато и да е декомунизация.

 6. Колкото по неграмотен и прост, толкова по-голям русофил. Погледнете одухотвореното и интелигентно лице на вътрешния министър! Само Марешки може да му съперничи!

 7. Тези руски слуги може и почетен караул да сложат пред МОЧА!
  Все още се надявам да доживея и видя:
  1. Надпис Цар поробител на паметника пред НС.
  2. Надпис “убиец на Левски”на табелата на бул. Граф Игнатиев.

 8. Науката изучаваща влечугите се нарича херпетология.
  (на гръцки: ἑρπετόν [херпетон] – „пълзящ“; и λογία [-логия] – „слово“, „наука“).

  С извинение за уточнението!
  От строевата подготовка, военизираният министър Младенов ( на горната снимка) НЕ е усвоил до пълен автоматизъм добре заповедта
  “кръгом”- към онова минало, когато “антисъветизмът” беше таксуван като най-голямото политическо престъпление в България.
  Просто защото той винаги си е бил в онова минало.
  Миналото на комунизма е мимикрирало в настоящето на путинизма!
  И днес “антисъветизмът-антипутинизмът” е таксуван като голямото политическо престъпление в България.
  И днес “поругаването” на мочи и альоши и други руско-съветски капища се таксува като голямото политическо престъпление в България.
  Заловените “нарушители” пишат обяснение в районното МВР!
  Родолюбиви българи и патриоти, и днес са осъждани за “дребно хулигатство”!
  В РБ!
  /Решетникова Боколандия/
  Затова Младенов е усвоил до пълен автоматизъм добре заповедта
  “кръгом” на 360 градуса!
  И в перьод, към онова минало, днешно настояще на Путинизъм и Бойковизъм!
  Което хибридно продължават да ни пробутват за европейска демокрация!
  Днес Младенов си скъса, както гущера опашката , на шофьор на Мето Илиенски!
  И сега, както всички от ГЕРБ, си сменя червената комунистическа змийска кожа!

 9. Какво “друго” може да се очаква от КАЛИКОВИТЕ МУТРОмилиционеропитеци на МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА?!??!!?!?!!?!?!?!…………
  Тоя “министър” му е оставен “по наследство” от “правителството” на ОБРЪЧгархски!!!
  Явно е “най-ЦЕННИЯТ” кадър от това правителство, след като другите бяха сменени , но “ценните” “кадри” на ОБРЪЧгархски в милицията и ОПГ-ДАНС бяха запазени от МУТРОмилицинеропитекЪТ-бокоТИКВАТА, до сега, а и той не иска да ги уволни!!!
  И след като световните ТЕРОРИсти от БКП искат да се пази “паметника” на световната им ТЕРОРистична червена армия – МОЧА, то защо да не сложим и по един милиционерски милЮвец и до всеки от ХИЛЯДИТЕ шумкарски “паметници” в НРБ?!?!
  А защо да не сложим и денонощна охрана от милицията и на всеки друг БЪЛГАРСКИ ПАМЕТник!
  И след като ТЕРОРистичната банда БКП иска милЮвците от милицията да са им ЛИЧНА охрана на ТЕРОРистичните “паметници”, то трябва да си извадят 2-3 миларда лева ,годишно, а не да КРАДАТ от данъците за това.
  Трябва да се подаде искане за НЕравнопоствено и НЕравнправно охраняване на паметниците в НРБ, като се отделят стотици милиони за ЛИЧНАТА “охрана” на ТЕРОРистичните и “партийните” “паметници” на БКП” – МОЧА, “Альоша” и другите “шумкарски паметници”.
  И ако МУТРОминистъра на милицията иска да е гарантирана ТОТАЛната “охрана” на МОЧА, то нека го премести в “музея” при другите “паметници” на БКП. А още по-добре е да го монтира ЛИЧБНО в двора на шпионската централа на путлеристкото пАсолство в София. Там ще има двойна “охрана”, и от неговите милиционери, и от путлеристките шпиони от КГБ и ГРУх!!!
  И вместо да се харчат огромни средства от милицията , нека МУТРОминистъра и неговият начальник – МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА да последват примера на другите бивши соцстрани ,които унищожиха и преместиха техните МОЧИ. Особено в Полша и Украйна!
  Защото “кмета” Фандъкова все още не е изпълнила решението на СОС за ликвидирането на МОЧА от преди 25 години. Има и закон ,който обявява комунистическият режим за престъпен , както и всичките негови фалшиви “паметници”, които служат само за насаждане на неговата престъпна пропаганда.
  Има и решение на Европарламента от преди 10 години ,което също подкрепя разрушаването на МОЧА и “Альоша”, а не тяхното “охраняване”. Европарламента обявява комунистическият “строй” ПРЕСТЪПЕН , наравно със националсоциализма. От което следва, че
  всички хитлеристки и комунистически “паметници” са ПРЕСТЪПНИ, и подлежат на НЕзабавно УНИЩОЖЕНИЕ!!!
  А след като всичките “паметници” на БКП са ПРЕСТЪПНИ, то и тяхното “охраняване” също е ПРЕСТЪПНО, особено когато това ПРЕСТЪПНО ОХРАНЯВАНЕ се извършва от данъците и “бюджета”!
  Така милицията извършва ПРЕСТЪПНА дейност за “охраната” на ПРЕСТЪПНИЯТ “паметник” – МОЧА ,по заповед от путлеристкото пАсолство, което вече НЕ е само “охранително” ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, това вече е и ПРЕДАТЕЛСТВО ,и подчинение на чужди враждебни пАсоли!

 10. Море, ако ще би и цел полк да се докара, уще ке му пикаме на споменикот.

 11. Съвпадения, гняв и „мачле” покрай новото „есенно оцветяване” на МОЧА.
  От 29.09 до 05.10.2014 в България е делегация от Москва в рамките на „дни на Москва в България”(Първоначално замислени като Дни на Москва в София, но нали трябва да се оправдае ходенето до Плевен, Варна и „перлата в короната” – Камчия). Делегацията е водена от „министър на външните отношения на правителството на Москва”, а не от кмета на Москва или някой от неговите 6-7 заместника (явно кметицата на София не им е от „ранга”).
  От руски медии научаваме, че е предложено една от станциите на метрото в София да се казва „Москва”, както и една в Москва – „София” , размяна на доктори(да обслужват рускоезични?) и т.н.
  Сега идва интересното – на 02.10.2018 в НДК има среща по повод „дните”, на която пак от руски медии научаваме, че Макаров изрично подчертава важността да се пазят паметниците на „общото минало” и специално да се опазва и ремонтира МОЧА като символ на българо-руската(?) дружба. Друг паметник конкретно не е споменат. В български медии не се намира следа от това изказвне.
  На 04.10.2018 сутринта вече има “оцветяване” и то адресирано до кметицата, без преследвания, залавяния, скандали , направо „тишина и спокойствие“ . На същият ден в 1949 г. е взето решение за издигането на МОЧА. (Така наглед няма връзка с изказването на Макаров, но е след него и се вмества в „дните”. Дните очевидно са предварително планирани от дълго време.).
  На 04.10.2018 – гневна нота от руското посолство (Захарова мълчи).
  На 08.10.2018 – посещение на група „съотечественици”(руски) от различни страни (предварително планирано от дълго време) и пак гневна нота от „съотечествениците”.
  На 10.10.2018 – гневно изказване на Захарова.
  На 11.10.2018 – „научна дискусия за русофобията” с участие на БАН, с рекламни пана на „Россотрудничество”(предварително планирано от дълго време).
  На 24.10.2018 – Отговор на Маринов (до сега правителството е без публична реакция на външният „гняв”) на въпроси на „леви” депутати (1 ден преди началото на „октомврийската революция” , 25.10.2017 по стар стил ) за посегателства с нови обещания за засилени мерки за охрана. Понякога се забравя, че на източната фасада на МОЧА е представена точно „октомврийската революция” в Русия, която създава ЧА, така че в Парламента де факто си я почитат и нея.
  „Левите” депутати са активизирани и поради демонтажа на паметника на ЧА във Варшава, един от последните в Полша. Там – демонтират, тук-охраняват.
  По този начин „кръгът се затваря” – начало 02.10.2018 в НДК, край 24.10.2018 в Парламента.
  Каква красота и синхрон!
  Направо си е едно поредно господарско-слугинско „мачле” с предизвестен край.
  Тези събития изглеждат като съвпадения, но не е съвпадение единствено за кой договор говореше Путин в края на май 2018 – за руски паметници в България. Така къде деликатно, къде грубичко в стил „Боширов и Петров” , не е изключено да се „напомня” за поети ангажименти у нас, както и да се създава „обществен” натиск за приемане на „ договор за охрана и поддръжка” като предварително условие за други договори.

 12. МОЧА не е единственото изстъпление срещу историческите истини в угода на властта в Русия.
  Ами Граф Игнатиев – убиецът на Левски?
  Лицемерието на графа, Сан Стефанското театро с финална сценка “Ощипаната добра руска ханджийка” в Берлин, руско-турските войни, балканските войни и дори поведението на Русия в Първата Световна Война идеално съвпадат с плана на Екатерина II за възраждане на Византия под управлението на руската имперска династия Романови. План, който не е забравен и в 1915-та, когато е проектиран прототипът на будьоновките, които отлежават на склад в очакване на победния марш в Берлин и Константинопол, но по нещастно стечение на обстоятелствата се оказват от полза на РККА.

 13. @ GTR
  И аз все това се питам не подписа ли (или актуализира) Борисов нов договор за опазване на паметниците на окупационната “дружба”, когато отиде да пълзи пред Путин и да иска прошка, че все още сме членове на ЕС и НАТО? (Щото може и това да е обещал на руснаците, за да го направят и държат премиер вече трети мандат.)
  А днешните “радини вълнения” с извиненията на Симеонов, както и вота на недоверие, искан от БСП, може би целят отвличане на общественото внимание от поредната “свенливо” държана в тайна визита на енергичната мис Пиги в Москва и Газпром във връзка с хъбчето на Борисов, рестартирането на АЕЦ Белене, руските туристи (те път какво отношение имат към енергетиката?)и т.н.
  Интересното е, че руснаците ще бъдат запознати с бъдещата процедура за привличане на стратегически инвеститор за възобновяване строежа на АЕЦ “Белене” ПРЕДИ БЪЛГАРСКИТЕ ДЕПУТАТИ, въпреки че точно Народното събрание, българските народни представители задължиха министърката да изготви документацията за процедурата и да я представи за обсъждане на парламентарната енергийна комисия до края на октомври 2018 ?!
  За разлика от Москва, българските народни представители са в неведение, нямат никаква информация за бъдещите намерения на кабинета Борисов за АЕЦ “Белене”. На всичкото отгоре Атомстройекспорт вече бил ПОСТАВИЛ УСЛОВИЕ за финансиране на строежа по финансовата схема за унгарската АЕЦ “Пакш”!
  Има ли още някой, който да вярва и твърди, че България (при днешното управление на Борисов) е суверенна страна ?

 14. Няма какво да очакваме от човек който е в рискова група и би трябвало да търка наровете

 15. Към SMS
  Темата за паметници при срещата с Путин е част от усилията за смачкване на фасона и показване кой командва всъщност , макар и временно, ЕС – Путин чрез българският си сателит, представлявани от Резидент и Премиер, добрали се до власт с негова помощ.
  Със сигурност след време поведението на Борисов по време на пресконференцията с Путин ще се изучава като най-ниската точка, до която може да падне български “държавник“ при среща със “старшият“. Но има едно интересно съвпадение – твърде настойчиво Борисов бе „очакван” да направи посещението до края на май 2018г. Вниманието на публиката бе фокусирано основно върху отклоняването на “потока“ (такава спешност не се налагаше от обявените теми, затова и първоначално се появиха дати на посещение в края на юни) , ремонт на руски самолети, паметници и т.н.
  В началото на юни 2018 е сключен договор между Русия и Китай за доставка на 4 реактора в Китай с китайско финансиране. Едва ли е невъзможно да се предположи, че между двете събития има връзка, като към договорените 4 реактора в Китай е добавена опцията за още 2 в България, всичките с китайско финансиране. За това е необходимо политическото съгласие на България, което от гледна точка на хронологията и участниците в делегацията е напълно реално постижимо. Така финансовите параметри на сделката биха били значително подобрени за Русия и Китай. Това би означавало, че отдавна е известен бъдещият победител в търга в България – китайски инвеститор или китайско-руски консорциум.
  Новото сега ще бъде, че вече е осигурена техническа възможност за пазар на „скъпият” в началото ток на Белене да „отива” чрез подводен кабел до Италия от Черна Гора, където Борисов бе на посещение. Така Белене ще бъде „общобалканска” и „общоиталианска”, а ядрените рискове ще бъдат „конкретнобългарски” и също и румънски (заради твърдо антируската позиция на последната). За подобен развой беше ясно още от изказванията за „без гаранции” , на „ пазарен принцип” и т.н. глупости от май-юни.

 16. Какво хубаво име му кръсти Иво на ПСА – МОЧА! И си му приляга. С него Путин препикава територията България. А Бойко, ами Бойко му държи “шланга” и насочва струята.

 17. Г-н министърът се е престарал.
  (GTR) Дали Белене ще има предполагаемо руски реактори с китайско финансиране-не съм запозната с темата. Но за Китай мога да кажа, че се стреми да увеличи иконом. си присъствието в Европа и на Балканите особено след търговските рестрикции наложени му от САЩ. А също и културното си присъствие в региона – Конфуциански институти, изучаване на китайски, студентски програми и пр.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.