Приятелски огън между другарите по ( пропагандно) оръжие

От сайта ПИК, платформа за разпространяване на словесния новичок на червения депутат Александър Симов срещу общите врагове ( като моя милост), се възмутиха от своя питомец. От години му плащали, а жена му си позволила да заплашва сайта, че няма да има за него – образно казано- живот след смъртта на ГЕРБ.
660_774fe2cf86b547b7b8faaba2bbfd25cc

 

 

 

 

 

След като си го отглеждат и популяризират като автор наистина от години, сега другарите му от ПИК забелязали, че нещо не е наред с двустранната дружба. На протеста на майките в София съпругата на депутата Юлия Ал-Хаким написала на плакат ( видно от публикуваните в сайта снимки), че предстои “спиране на кранчето” за ПИК и ( и други подобни медии, обслужващи управниците). 

Тази проява била “повече от скандална”, понеже Симов и семейството му си захранвали семейния бюджет от ПИК. С други думи, от сайта потвърждават написаното от моя милост, че това сътрудничество е сред доказателствата за фалшивото противопоставяне между властта и т.н. опозиция.

Отгоре на всичко Симов сам се похвалил във фейсбук с изявата на съпругата си. Дали сега ще му спрат кранчето? Или след другарската критика той ще си вземе бележка и ще продължава да си взима хонорарите от уж вражеската трибуна, която мъмри сега своя автор от смехотворната позиция на “неудобна” за БСП медия?

Апропо, номерът да бъдат пускани епизодично текстове от “вражески автор” беше хватка с цел евентуалното им обезоръжаване в т.н. “часови медии” преди двадесетина години. Авторът на тези редове за кратко е попадал в този капан, но отказа да пребивава в него след като се изясни, че става дума за преднамерена (зло)употреба на количествения принцип да бъде заливана аудиторията с “правилни статии”, срещу които да бъде пускана самотна гледна точка уж в името на плурализма, давен методично с обратни мнения в конски дози. 

Каква е поуката? Тя е, че всеядността вреди на онези, които имат стомах да вървят срещу статуквото. За мършоядите, чиято лакомия е пословична, това не важи. 

17 мнения за “Приятелски огън между другарите по ( пропагандно) оръжие”

 1. Пoследно уточнение по делата водени от жеков и тодоров срещу Стопанинът на БЛОГА НИ в Софийският Районен Съд-Наазателно отделение, бул. Скобелев 23
  тодоров: НЧХД № 3556/2018 г. – 116 състав – съдия Ева Пелова- Трифонова, съд. заседание – 31.10.2018 14:30 ч. – очаквана зала № 31
  жеков: НЧХД № 6989/2018 г. – 133 състав – съдия Цветелина Михайлова съд. заседание – на 21.12.2018 г. от 14:30 – очаквана зала № 28

 2. Если вы попробуете нас растворить в России, провести, так сказать, аншлюс, то вы получите такую партизанскую войну, по сравнению с которой Чечня вам покажется детским утренником” — © Александр Лукашенко (по поводу возможного присоединения Беларуси к России).

  Зачем-то же Батька это сказал…

 3. Ограбването на България продължава! Вижте какво прави руската агентура на власт! Съд и в затвора националните предатели!

  Ремонтират българските Су-25 8 пъти по-скъпо.
  Каракачанов е подписал с беларуска фирма, която ще вземе 310 млн. лв. след обява за 41 млн. лв.

  https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/karakachanov-podpisal-s-belaruski-kozhoderi-remontirat-samoletite-ni-8-pati-po-skapo

 4. “Каква е поуката?
  Тя е, че всеядността вреди на онези, които имат стомах да вървят срещу статуквото. За мършоядите, чиято лакомия е пословична,
  това не важи.”
  Правилно!
  Това е директно признание на Симов, че през ПИК, Борисов захранва семейния бюджет на депутата от БСП и съпругата му Юлия Ал-Хаким.
  Порциите на Борисов към “опозицията”не се изчерпват само с този, нито с тези към Гергов, Р.Овч., Кадиев и бившият хидролог Доган.
  Настоящ електро-енергетик на ТЕЦ Варна и купувач от Борисов на “безплатни” 35 млн.”студен резерв”.
  По важният извод е, че ТАМ ГОРЕ всичките са едно змийско кълбо!
  Преди от тарторите на БКП и ОФ, сега от креатурите на БКП и ОФ!
  Поради простият факт, че изборите продължават да се провеждат по комунистическата рецепта на “демократичният централизъм”.
  с предварително поДСтавени от партийните централи на избираемите места.
  С праг на преференциите, за да се елиминират предпочитанията на на избирателите-симпатизанти.
  Днес навсякъде ПО СВЕТА и У НАС,”рецептата” за изборите е основният въпрос за властта!
  И в САЩ и Русия!
  И в ГФР и ГДР!
  И в КНДР и Южна Корея!
  И в НРБ и РБ!
  Гибелно за всяка държава е липсата на опозиция, както при социализма!
  Гибелно е и “кръвосмешението” на власт и опозиция в хибридната ни демокрация!
  И странно защо, “десните” не поставят основният въпрос за властта!
  Начинът на провеждане на изборите!
  В единственият ден, когато народът е на власт!
  А това прави разликата между “Изтока” и “Запада”!
  Десни ли са “Десните лидери” в България?

 5. Много деликатно,но много силно казано.Не може да се бориш със статуквото и да се надяваш на някакъв морал и мярка на медии от сорта на ПИК,които за нещастие владеят пространството. Това е терен само за мършоядите като Ал.Симов.
  Остава как
  то през онова време-за да се покаже истината,тя трябва да е изразена по непознатия за тях Езоповски начин.
  Иначе тяхната грубост и безогледност не може да се победи със същото,с което те са ненадминати майстори.

 6. Re: Georgi Nikolov 10:43

  ‘Очевидно, что начался процесс подготовки к президентской кампании. За, предыдущие годы Лукашенко использовал все возможные популистские трюки, чтобы купить избирателей. Он строил “союз”, боролся с коррупционерами и фашистами, повышал зарплаты, был хранителем стабильности. По всей видимости, материальные и идеологические ресурсы пропагандистов исчерпаны. Кормить электорат особо нечем. Поэтому решили просто украсть историю, чтобы сделать из Лукашенко “отца” белорусской государственности и народа, чтобы показать, что “президент и независимость” – одно целое. Чтобы сохранить независимость необходимо поддерживать президента, голосовать за него. Это своего рода попытка сыграть на поле оппозиционного электората, хотя она слабая и неуклюжая.’

 7. „словесен новичок” звучи добре! А за г-н Симов не смятам да отделям от времето си.

 8. @ СТЕФАН ПАШЕВ
  Поуката е във въпроса “Десни ли са “Десните лидери” в България?”
  Щом не поставят основният въпрос за властта!
  Начинът на провеждане на изборите!
  В единственият ден, когато народът е на власт!
  И до тогава ще бъдем разкрачени между “Изтока” и “Запада”!
  И до тогава ще се обезлюдява България!
  Колкото и да ни пробутват пути4низва и бойковизма за европейски ценности!
  Колкото и десните лидери да се правят на десни, а след това да се коалират с Борисов!
  Без да разлайвам кучетата само един пример.
  Д-р Петър Москов.
  Политик, до 2016 г. от партия ДСБ, министър на здравеопазването (2014 – 2017).
  И каква му беше здравната реформа?
  С една единствена здравна социалистическа бездънна каса, която е като ненаситна ламя!
  В Германия има над 200 здравни каси, конкуриращи се с най-евтини и най-качествени здравни пътеки!
  Конкуренцията е основна “дясна” ценност!
  Конкуренция и за гласовете на симпатизантите на отделните партии при изборите!
  А не партийните централи по социалистически, предварително да ни ги назначават на избираемите места!
  С което противоконституционно узурпират волята на гласоподавателя, предпочитащ конкретно личност от партията на която симпатизира!

  Ето това е поуката!
  Не може да има никакви други демократични реформи, докато продължават по социалистически изборите!
  Докато не се премахне прага на преференции!
  И все повече до тогава ще се обезлюдява България!
  И все по малко десни избиратели ще отиват да гласуват!
  Ще гласуват с партийният нагон:син, червен,оранжев…
  А не с демократични ценности!
  И “народните” избраници ще продължават да слушкат партийните централи , а не изповяданите ценности на гласоподавателите!
  Затова нито Нинова е лява, нито Борисов е десен!
  Затова и питам:Десни ли са “Десните лидери” в България?
  Щом бягат от основната дясна ценност и не се борят за нея!
  ЛОЯЛНАТА КОНКУРЕНЦИЯ!
  П.П.
  Защо всеки българин знае кой е Борисов и коя е Нинова?
  Защо много малко са американците, които знаят КОЙ е Том Перез и КОЯ е Рона Ромни Макданиъл?

 9. Обезлюдаването на България започна със създаването/насилствено/ на ТКЗС и отнемане земята на селянина,това,което и турчина не е правил.Демографският прираст винаги е идвал от селото,не от пролетариата.Сега,прооклети комунисти сърбайте попарата,що надробихте и кършете пръсти по Райчевски маниер.

 10. Невинно излъгах в предишния коментар – посетих ПИК. Вероятно женско любопитство. Понякога копирам и запазвам словесни и мисловни „бисери”. Нещо като хроника на съвремието в лингвистично-интелектуален формат. На сайта на ПИК обаче не може да се копира.
  Започнах да чета статията – Симов се крие зад жена си (заглавието с мои думи).
  Цитат от статията: Ю. Ал-Хаким казала или написала (не разбрах): „ПИК избуяха като ешерихия коли във фекалните води на Лозенец именно в мафиотизираната атмосфера на ГЕРБ, но БСП винаги е имала различен подход към медиите”…….
  Преди да успея да препиша цитат, който пък отразява позицията на журналиста към нея- част от статията изчезна, най-вероятно като стар материал. Аз си спомням какво пишеше, но бих предпочела да го цитирам. Заради собствения си комфорт.
  Прочетох заглавията на останалите статии, кактио и новината „Екстрасенс срещнал извънземни край село Ключ!”……Явно, на някои хора им върви повече отколкото на други.
  Прочетох и десетина коментара. Имаше и един не публикуван заради лош език. Зададох си въпрос – на каква база бяха избрали точно неизвестния един. И си отговорих- вероятно в това е изкуството да заинтригуваш.
  Има тема, дами и господа, която ви е познта – опростачването. Мненията по нея са в спектъра от „нервически патриотизъм” до „клиничен нихилизъм” (думата „нервически” е битувала и у нас, много отдавна). Не знам и не искам да знам дали електронният таблоид ПИК служи на олигархията или на прогресивното човечество. Или на Кики от Орион. Много пошлост има в българско. От псевдо-интелектуалните продукти и среди – до силиконките и чалгаджийниците. Ако не се удавим, то най-малкото ще се намокрим. Не виждам какво друго мога да кажа. А и нямам желание да кажа.

 11. Сещам се за един брадясал виц.
  Две мутри се разкарват по пътя. Единият гледа едно лайно на пътя и казва на другия:

  – Пешо, ако изядеш т’ва лайноще щи дам 20лв.

  Зачудил се Пешо и си казал: “20лв са си 20лв, що да ги изпускам”, и го изял.

  Продължили те по пътя и след малко още едно лайно. Спрели се мутрите и Пешо казва на другия:

  – Сега ако ти го изядеш, аз ще ти си върна парите. Зачудила се мутрата и си казала: “Бе тоя много лесно ми взе 20 лв, по-добре да си ги взема обратно.” И той го изял.

  Продължили муртите по пътя и ги среща техния шеф.

  – К’во праихте неска бе момчета – попитал ги.

  – К’во да ти кажим шефе, тука с Пешо цел ден въртим едни пари.
  Така е и с медийните мутри. И с политическите.

 12. Днес по Нова ТВ вечната репортерка (щото тя и за това не става!)Радка Богданова беше избрала внимателно, по рублофилски критерии, един “консенсусен” зам.министър и трима общински съветници да разговарят на фона на МОЧА (който вече ще бъде охраняван с пеши патрул, патрулка и камери за сметка на данъците ни) за “уважението към българската историческа памет”. Събеседниците консенсусно поставиха равенство между паметника на Апостола на свободата ни Васил Левски и един чужд паметник, най-големият на територията на София. Какво ли си мислят чуждите туристи, снимайки този паметник със севернокорейски размери и стил? Сигурно си мислят, че българите нямат собствена история и затова увековечават историята на чуждата държава- окупатор?
  С такъв министър председател на България и такъв кмет на София какво друго да си мислят?

 13. Към Николай:

  Ха-ха-ха…
  Като всеки нашенец и аз го знам малко по-различно, макар и практически идентично.

  Разказва се на развален английски от името на мексиканец, самотен посетител в бар насред пустинята, когото барманът попитал дали е срещал някога “ужасния Педро”, на което странникът споделил как “ужасният Педро” го накарал с насочен пистолет да изяде въпросното “нещо”, но така се тресял от смях, че изпуснал пистолета. Разказвачът го взел, насочил го към него и го накарал да изяде остатъка. ” И ти ме питаш дали съм го срещал? Че ние двамата сме си обядвали заедно”, заключил той.

 14. към SMS:
  SMS, проблемът не е само в Боко, особено за проблемите със АНТИконсъитуционното и НЕзаконно използване на данъците за личните му цели , за личната “охрана” на ПРЕСТЪПНИТЕ “паметници” на БКП и МОЧА, както и за личната “охрана” от УБО за доган и другите “безценни” кадри на властта и КАЗИОНната ѝ “опозиция”.
  Ето дори “мастити” “икономисти” от Демократична България са против намаляването на ДДС за храните, лекарствата и книгите!!! Въпреки че всички държави в ЕС имат много и различни ставки за ДДС и другите данъци !!! И тези “десни” “икономисти” от ДБ отричат тези диференцирани ставки , защото според тях нямало ефект от тях?!!?!!?!
  Излиза че в ЦЯЛА Европа няма такива “икономически” “експерти” , както в тези е НРБ, които да се сетят , че нямало полза от различният ДДС!!!
  И въпреки това в ЕС ставките на ДДС са РАЗЛИЧНИ! Вероятно защото там няма такива “икономисти” ,каквито са в НРБ!
  И там различният ДДС дава резултати , докато в НРБ , всичките “икономисти” се грижат само да ОБЛЕКЧАВАТ “тежката” “работа” на РАЗПЛУТАТА калинкова бюрокраДция в НАП, като държат за “единната” ставка за ДДС!
  Но в така е в ЕС, там се грижат за ОБЛЕКЧАВАНЕТО на данъкоплатците си, и намаляването на цените на стоките за тях, докато в НРБ е точно обратното – “икономистите” се грижат за облекчаването само на НАП, макар това да повишава многократно цените на храните, лекарствата и книгите за българските данъкоплатци! И така цените на храните,лекарства и книгите са НЕконкурентни на цените на същите стоки в ЕС, където ставките за тях са многократно по-ниски,което позволява цените им да са по-ниски и стоките да са по-качествени. А после Боко и неговите “евродУпетати” казват че имало “двоен стандарт” на храните в НРБ!!!
  Но така е в НРБ, тук “левите” и “десните” “икономисти” са грижат за повече свободно време за и без това прекалено РАЗПЛУТАТА бюрокраДция в НАП, за “напълването” на ПОРЦИОНният “бюджет” с “ИЗЛИШЪЦИТЕ” от прекалено огромният ДДС за храните, лекарствата и книгите, от огромните “осигуровки”, от повишаването на “осигурителните доходи”!!! Всичко това е само отива за УВЕЛИЧАВАНЕТО на “заплатите” и раздаването и “усвояването” на ПОРЦИИТЕ от “бюджета” и еврофондовете от Боко и КАЛИНКИТЕ му!!! Повече ДДС , а срещу това няма реформи и намаляване на РАЗПЛУТАТА калинкова бюрокраДция, а само УВЕЛИЧЕНИ ПОРЦИИ и “заплати”!
  Като дори и “десните” “икономисти” от ДБ , подкрепят това!
  Ето и сегашният “бюджет” на Боко УВЕЛИЧАВА “приходите”, и няма никакво реформистко намаляване на ДДС, осигуровките и “осигурителните доходи” !!!
  В този “бюджет” отново НЯМА да има и демонополизация и ликвидирането на НОИ и НЗОК, които пак ще са на директно подчинение на Боко, и на “социалният” и “здравеПОГАЗВАЩИЯТ” “министри”, което е ноторен ПРЯК КОНФЛИКТ на интереси, и е НЕсправедливо, НЕлогично,незаконно и противоречи на всички практики в нормалните държави.
  С този еднотипен “бюджет” с “ИЗЛИШЪЦИТЕ” ще има отново ПРОДЪЛЖАВАНЕ на отлива на нови инвеститори, и Боко само ще лъже че “УВЕЛИЧАВА” заплатите чрез повишаването “бюджета” за сметка на повишаването на ДДС и осигуровките, докато в същото време това само ще предизвика повишава цените. Но заради повишените ПОРЦИОНни данъциот Боко цените ще растат с по-бързи темпове, отколкото той ще “успява” да повишава” “заплатите” в НРБ!!! И така Боко само ще лъже че “повишава” заплатите, но предизвиканото от него ,и КАЛИНКИТЕ му, ПОВИШАВАНЕ на цените ВИНАГИ ще ги изпреварват, и реалната покупателна способност почти няма да се променя или
  даже ще спада!
  За това нека всеки реши дали си струва да се плащат ОГРОМНИТЕ “осигуровки”, ДДС и “осигурителни доходи”, които отиват само за ПОРЦИИТЕ и “заплатите” на КАЛИНКИТЕ на Боко в парламенТа, милицията, “цацаратурата”, КАЗИОНните “медии” и КАЗИОНната “опзиция”,както и за останалата бюрокраДция и ЛОБИстките му ОБРЪЧи!!!
  Долу престъпният МОЧА! Долу НЕзаконното и престъпното му “охраняване” от боковската милиция!

 15. Към ОБРЪЧНОМИКА
  Преди дни беше публикувана програмата на ДСБ,в която се застъпват за ДДС на всички стоки от 18%. Дайте да бъдем коректни. Мастити личности и др. има на всякъде.

 16. към Асен:
  Предполагам ,че не трябва да допълня повече ,за да бъда точно разбран относно претенциите ми към “маститите” икономисти в ДБ.
  Аз нямах предвид ,че те са конкретно от ДСБ или някоя от другите партии в ДБ. По скоро не са партийни членове на никоя от тях.
  А относно нищожното намаление на ДДС за всичко , но само с 2%, то това няма да повлияе на най-бедните потребители, а ефекта за производителите и търговците също ще е много малък, ако решат да не намалят цените си и оставят за себе тези 2% по-нисък ДДС.
  И един пример – ако един пенсионер взема най-ниската пенсия от около 240 лева, то от по-ниският ДДС за всички стоки той ще “спести” само 4 лева на месец. Защото с такава мизерна пенсия може да си купува само храни, лекарства и ,вероятно, книги за себе си.
  Но ако вместо това ДДС за храните ,лекарстват и книгите падне с поне 10%, то същият този пенсионер с 240 лева “пенсия”, ще има вече 24 лева повече на месец, да си купи повече неща с тях, а не само 4 лева , както в случая с 18% ДДС за всички стоки.
  Това е разликата , ще остават повече пари в най-бедните , с които те ще си купуват повече стоки, или същият обем стоки , но с по-високо качество и цена!
  И само още едно уточнение , като казвам “мастити” ,имайте предвид ,че са с кавички!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.