Белезници в Ница за евразиец №1 Николай Банев . Почему, бе?

ОБНОВЕНА на 9.12.1018 г. в 13.45

 

Новината за арестуваните на Баневи във Франция ме озадачи. Досега прокуратурата, специална или не, специално се занимаваше с “доказани русофоби”, като бившите министри Николай Ненчев, Николай Младенов и Трайчо Трайков. Гонеше специално и заподозрени в русофобия бизнесмени, като Огнян Донев и Иво Прокопиев, за които се предполага, че нещо не харесват колкото трябва Путин, щом свързаните или стопанисваните с тях медии си позволяват да го критикуват. 

И изведнъж – арест за един толкова искрено отдаден на каузата  на русопоклоничеството бизнесмен, като Николай Банев, стана обект на прокурорско притискане. Та той си ама собствена неправителствена организация, Евразйски клуб, която шумно се възхищава на руската окупация на Крим! Че и булката му е в управителното тяло на този руски инструмент за влияние в България. http://samarinof.blog.bg/lichni-dnevnici/2018/03/01/skandal-evraziiskiiat-klub-na-nikolai-banev-legitimira-nezak.1596437

НА СНИМКАТА: Николай Банев попива думите на руския посланик Макаров

banev_makarov

 

 

 

 

 

 

 

С какво Банев и Банева са заслужили такова неуважително отношение? В прокуратурата не знаят ли, че др. Баневи, подобно на Диневи, знаят наизуст цяла песнопойка със съветски маршове, които кара музикантите да му свирят по заведенията , докато припява с пълно гърло? Какво ли си мисли по въпроса руският шеф на прокуратурата ( не само на руската) Юрий Чайка? Той давал ли е указания да бъде притесняван толкова виден приятел на Кремъл у нас? Чайка ли им е изпила ума на държавните обвинители у нас, че да се закачат с такава важна птица от московската пета колона, отлетяла на юг към Ница, но преследвана там от френски полицаи по българска заръка?

Такива въпроси ме мъчат и отговор, признавам си, нямам. Всичко, което знам, съм го прочел във възторжените репортажи и отзиви на бенефициентите на олигархичната щедрост. Спонсорираният от олигарси журналистически конкурс в курорта “Свети Влас” беше явление, на което и самият Делян Пеевски сигурно е завидял заради неговия размах и дълбочината на замисъла.  В плитчините на залива акостираше яхта, от нея под светлините на прожекторите и под акомпанимента на тържествената музика слизаше мастито жури и в рамките на продължаващото в този дух шоу обявяваше година след година победителите в това частно “мероприятие”.

Иначе казано, докато Пеевски си купуваше цели издания, други бяха заложили на  пазаруването на отделни имена. Най-видните в нашенската журналистка, в някои от случаите ( читателите могат сами да ги открият в интернет, те не се крият, гордеят се с наградите си).

Доста по-евтино е да си “наградиш” журналист и да си купиш (поне) мълчанието му, отколкото да издържаш години наред цели редакции. Младежът Пеевски явно беше прецакан от конкуренцията на търга за роби на труда на тържището на родната журналистика – веднъж и той да загуби един търг. Да не би това да е причината за бедата, сполетяла Баневи в Ница ( която се римува с белезници)?

Дано да знаят нещо повече колегите, които богатите русофили награждаваха за журналистически успехи от десетина години насам. В края на краищата сред тях има наистина големи звезди. Да спомена само Елена Йончева ( а да не споменавам за състава на маститото жури…). 

При толкова много запознати с темата “вътрешни хора”, защо ли изобщо се обаждам? Ок, млъквам. Оставям отлично информираните от първа ръка за взимането-даването с рубладжиите да дадат своя принос в измъкването на България от дъното на световните класации за медийната свобода.  Имат златен шанс да го направят!

28 мнения за “Белезници в Ница за евразиец №1 Николай Банев . Почему, бе?”

 1. Пoследно уточнение по делата водени от жеков и тодоров срещу Стопанинът на БЛОГА НИ в Софийският Районен Съд-Наазателно отделение, бул. Скобелев 23
  тодоров: НЧХД № 3556/2018 г. – 116 състав – съдия Ева Пелова- Трифонова, съд. заседание – 31.10.2018 14:30 ч. – очаквана зала № 31
  жеков: НЧХД № 6989/2018 г. – 133 състав – съдия Цветелина Михайлова съд. заседание – на 21.12.2018 г. от 14:30 – очаквана зала № 28

 2. “Ройтерс: Ем. Макрон каза, че съжалява за решението на Белгия да избере изтребителите Ф-35 на “Локхийд Мартин” пред “шедьовъра” на европейския консорциум “Юрофайтър” – самолета “Тайфун”.

  12-18 април 2017-та, авиобаза Ленгли в щата Вирджиния
  Учения “Atlantic Trident” (авиационно състезание на Алианса)
  Резултати от играта “господство във въздуха”:
  F-35A и Rafale-C – 18:0
  F-35A и Rafale-В -18:0
  F-35A и Eurofighter Typhoon – 19:1
  F-35A и F-15E Strike Eagle – 16:1

  Най-пикантното е, че F-35A унищожава съперниците си без да бъде забелязан в зоната на видимост…

  Айм сори, мосю президент….

  Абсолютно погрешно е да бъдат слагани в един кюп двете страни.Та те дори географски принадлежат към различни региони.
  Затягането на редиците в Полша има съвършено различен характер от унгарското втвърдяване. Докато средноевропейската страна плува в популистки води и алчно стиска преференциалния нефто-газов ценови пакет, препатилата Жеч Посполита пребивава в страхова невроза. Как да имат доверие на големите европейски сили нашите партньори и съюзници ?
  Четири разделяния през последните 250 години са това, не е шега. В полските кошмари събуденият източен людоед, изскочил от архетипни глъбини, броди като маймуна с картечница в лунапарк.
  Сякаш беше вчера – през 2002-а френският президент Жак Ширак и небезизвестният му германски колега Герхард Шрьодер отказаха да следват Америка с инфантилната надежда, че ако си траят, горчивата чаша с радикално-ислямистка отвара ще се размине на милионите еснафи в страните им.
  За капак и непредвидимият мистър Биг от голямата бяла къща не ги забелязва в калабалъка. Колко трудно е да си вечната “фронтова” държава…
  Самотният полски войн помпи адреналин и се надява на себе си. И дълбоко вярващите поляци имат подобна на нашенската поговорка: “Господ помага, но в кошара не вкарва”.
  „Jeszcze Polska nie zginęła,
  полски братя и сестри!”

 3. Френският президент Еманюел Макрон обвини лидерите на Унгария и Полша, че лъжат народа си с антиевропейските си позиции, предаде БТА, цитирайки Франс прес.

  В изказване в Братислава Макрон изрази гнева си срещу правителствата на двете източноевропейски страни, седем месеца преди изборите за Европейски парламент, които за френския президент са сблъсък между националисти и проевропейски прогресисти.

  В Унгария и Полша някои лидери се заиграха с една недопустима идея. Като ги слушам да сравняват Брюксел и Москва от едно време (от съветско време), това е лудост и е недопустимо. Те лъжат народа си”, заяви Макрон на английски на “гражданска консултация” за Европа в Братислава пред проевропейска публика.

  “Когато виждам големи плакати с надпис “Стоп на Брюксел”, какво правят те? Искат да спрат Брюксел и структурните му фондове ли? Ами хайде, де, направете го! Как се издържат? От какво се издържа (партията на унгарския премиер Виктор Орбан) Фидес, кой ги финансира? Кой им е платил? Кой е направил кариерата им? Европейските структурни фондове!”, заяви Макрон.

  “Националистите набраха сили, те вече спечелиха в някои европейски страни. Защото ги осъждахме само морално, без да искаме да се борим с тях чрез въпроси и отговори. Защото са съгласни да разтурят Европа, но я питайте националистите какво решение предлагат заедно”, добави той.

  След Братислава, където разговаря със словашкия президент Андрей Киска и премиера Петер Пелегрини, Макрон посети Чехия, където се срещна с президента Милош Земан и премиера Андрей Бабиш. Макрон бе на посещение в Чехия и Словакия по случай 100-годишнината от създаването на Чехословакия на 28 октомври 1918 г.

  И в двете столици френският президент заяви, че не вярва в разделението изток-запад на европейския континент и призова за укрепване на Европа, както в отбраната, така и в еврозоната. В Чехия президентът Милош Земан и премиерът Андрей Бабиш увериха Макрон в подкрепата си за европейската интеграция и укрепването на единството на ЕС, предаде ТАСС.

  “От името на Чехия мога да потвърдя нашата заинтересованост Европа да е единна, да се борим заедно за осъществяването на европейските интереси, заедно да решаваме възникващите проблеми, дори и да имаме различни възгледи”, заяви Бабиш след срещата си с Макрон.

  Макрон заяви, че европейският проект може да е успешен само ако Европа е единна. “От това зависи благополучието на всички”, каза той и напомни, че Франция е била първата държава, която е признала независимостта на Чехословакия от Австро-Унгария.

 4. Напразни надежди за “измъкването на България от дъното на световните класации за медийната свобода.”
  Докато е на власт престъпният триумвират Борисов-Цацаров-Пеевски”,
  “надежда всяка тука оставете”!
  След шумното арестуване на Баневи ще остане само пушилка, както във всички подобни случаи до сега.
  Причините за арестуването му са многопластови и се преплитат, но най-важната е, че мирише на избори!
  Дали на редовните местни избори и изборите за европарламента, или на предсрочни парламентарни, е без значение.
  И целта е в единственият ден, когато народът е на власт-в деня на изборите, да се излъжат колкото се може повече
  “десни” и “русофоби”.
  За да може на следващият ден да властва пак Борисов!
  Който заедно с пРезидента, са най-верните еничери на султан Путин!

 5. Руски свини.

  Работа за НАП-а. Главатарят на Чигагската мафия АЛ Капоне отива до живот на острова, пазен от акулите за неплатени данъци.

  Ама НАП-а тука е като капа.
  Като капа на Cappo de tutti capi.

  Руски свини.

 6. На Съветските проститутки колкото и затвор да им все ще им е малко.

  Ако българската поли/ю/ция беше българска, тези отдавнааа да са при при циганите в затвора. И там за обясняват ползата от любовта си към Русия.

  Като преди 9 9 1944.

 7. Популистките правителства в Европейския Съюз!:
  (кратък френски анализ)

  Унгария
  Италия
  Чехия
  Полша

  Отчасти, в управляващи коалиции:
  България
  Австрия
  Словакия

  Бих казал в България ПОВЕЧЕ ОТ “ЧАСТИЧНО”!

  https://www.touteleurope.eu/actualite/les-gouvernements-populistes-de-l-union-europeenne.html?fbclid=IwAR0baEK8WX-QAjou_bvTCPAAP2V5xUWUuVdxwtjMr6CmM7nQVCnA7_WlRDo

 8. “По сути, Путин проиграл всем и везде. Его спасают только российские СМИ, не заостряющие внимание на провалах, педалируя ничего не значащие подробности вроде грандиозных побед над террористами. Что, впрочем, никак не мешает террористической активности внутри России – буквально вчера была схвачена новая группа террористов ИГ в Москве. Если, конечно, это вообще были террористы, а не подставные гастарбайтеры.”

 9. “Во второй половине 1980-х самоцензурные канаты ослабли и в моду вошел такой как бы народный стишок — «Сон Горбачева».
  Советская фантазия на тему Страшного суда. А как иначе? Предчувствие конца СССР само собой сопряглось с концом
  света. И вот он — сон: Сталин, Хрущев, Брежнев стоят смирно перед Лениным. А он их судит. И карает. А ему дает
  наказ. И в том числе велит:
  …И Раису как царицу
  не вози по заграницам…
  Вот такой очень консервативный, очень советский стишок. В нем нет архаики — тоски по дням Царя-гороха или имперской поре. Как раз тогда-то царственные супруги нередко вместе ездили за рубеж.
  И это не по нраву авторам стишка. В нем сапожно-лапотная советская эпоха спорит с мундирно-эполетной эрой империи. Цариц, мол: да — возили. А нашим вождям своих жен — не положено. Их место у плиты. Зря что ли Виктория Петровна Брежнева нигде не «светится», а учит кремлевских поварих варить мужу борщ.
  Впрочем, знали об этом немногие. Личную жизнь первых лиц и чиновников прятали. Как и их жен. Кто знал их имена и лица? Здесь советские нравы были поархаичней царских.
  Вдовец Сталин — ясное дело — ездил в Тегеран или Потсдам один. Вояжи Хрущева и Нины Петровны людям не нравились. Кому — тем, что в 1959 году в Штатах она предстала в нарядах, «снятых» кремлевскими портными с британской королевы. Кому — тем, что в 1961 году вышла к элегантным Кеннеди в костюме доярки.
  И вообще, как это — вождь страны где все равны ездит по миру с женой? А жители сидят дома. Так что народ ценил, что Брежнев ездит один. И Андропов. А Черненко — вообще не ездит.
  И тут — Горбачев с Раисой Максимовной. И в Союзе, и в Америке. И везде.”

 10. Много ме е страх, че ако на това простото от шоплука му спрат парите от ЕС, веднага като тато си ще ни предложи да станем част от СССР.

  Защото това е тактиката на Кремъл: обир, обир и накрая айде в кочината. Като през 1961. “Индустриализация”, ама дайте златото. За копейки и Вечна дружба за да ви оберем пак. И сега така – обир до дупка!

  Руски свини.

  Скъсване с Русия!, за да се очовечим!

  И надзирателите от Белене – в Белене!

 11. Има много частни коментари от осведомени хора, че Кремъл не е особено доволен от Борисов, и иска да го смени с политик готов да действа по-крайно и от Орбан (най-вероятно пРезидента Радев). Това им е нужно защото след провалите в Македония и Черна гора, и не особено ясните перспективи да бъде осребрен Тръмп, на Путин му трябва ново мощно сътресение, защото досегашните му усилия за сега не се развиват по планирания сценарий и не носят очакваните дивиденти. Борисов въпреки че слушка много за корупционните схеми, категорично не смятал да се отказва от хранилката на Еврофондовете и съответно не желаел да обслужи радикалния сценарий.

  От Кремъл са дали заповед да се действа в посока смяна на властта на своите бизнес проводници. Борисов не може да си позволи да загуби властта (твърде много неща има за замитане) и активира преследване на ключови фигури- Арабажиев, сега Баневи, може да има и още. Реверансите към Гергов са за да бъде отстранена несговорчивата и радикална Нинова.

 12. “представить себе, когда с времен СССР начнут плотины ГРЭС разваливаться , атомные станции – котлы свои выбрасывать с кипящим шлаком, жд-мосты складываться прямо пачками по госту нормирования срока эксплуатации, с нефтями владельца пятиэтажной квартиры,……………чтоб все по календарю финала проектов эксплуатации сооружений и механизмов, который в хуйловские времена истекает…………все же, = пиздец в износе абсолютном………хуйло с бандой своей ОЗЁРНОЙ вынес бабки из страны на МНОГИЕ поколения вперед….орки, ХУЙЛОВЦЫ хорошо бы пострадали, чтоб казарма с чекарней и мусарами в ад с полной упаковкой уехала….ну или в рай, с хуйлом на самолете….одних мусаров миллион рыл под утилизацию, необходим ВЕРНЫЙ ПОРТФЕЛЬ ТЕХНОГЕННЫХ РЕШЕНИЙ”

  Рик Меланин

 13. А аз мисля, че “преходът” свърши, рисковете и негативите бяха разпределени зад подставените лица-шофьори, старшини и обикновени доносници, до един “доверени другари” и сега върви “връщането на заема”.
  Политическият маскарад на другарите ще продължи естествено, под мотото “Който и да е на власт, ще работи за нас”, но няма да остане кого да управляват и експлоатират …
  Как беше – “При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е обратното”.

 14. Точно защото действията на цацарстурата са насочени изцяло стещу проевропейски и проантлантически личности, за цвят трябва да има и един пропутинист.

 15. Вероятно ,ако Банев беше най-истинският еврАЗИЙски рублофил в НРБ , то той щеше да отиде при своят идоль Путлер , в путлеристкият еврАЗИЙски рай(Х), а не в във европейската Франция!!!
  Или поне щеше да отиде до Белград , при бившият бишият банкер и бизмесмем Ц.Василев ,където не обръщат никакво внимание на тъпотиите на вишинската “цацаратура” на МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоМУТРАТА.
  Но явно всичко с Баневи е пак още един бутафорен фарс, с който калинковоКРАСНОкожият “вожд” и “цацаратурата” му искат да имитират някаква “дейност” пред Брюксел, както винаги са правили, защото толкова си “могат”, за да продължат да “усвояват” ПОРЦИИТЕ от десетките милиарди от ЕВРОфондовете. Това е единственото нещо ,което “могат” и , което правят през последните 20 години , откакто са се докопали до властта…….
  Най-добре това може да се види при скорошното разследване на Биволъ за “усвоените” стотици милиони от ЕВРОфондовете от един от ОБРЪЧите на МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА. Това разследване беше за ЛОБИсткият ОБРЪЧ около ГеПи-груп. Но има още много ЛОБИстки ОБРЪЧи ,които “усвояват” десетките милиарди от СУБСИДИИТЕ и ЕВРОфондовете идващи от Брюксел.
  Но над всички ЛОБИстки ОБРЪЧи в НРБ през последните 10 години е “партийният” ОБРЪЧ на ба(л)кянските ГерБерокожите – ГерБи-груп! Нейният ОБРЪЧен начальник е МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА, който предходните 10 години беше монтиран от своите кукловоди за генсек на милицията , а след това и за “кметь” на София……….

 16. Чужди танкове “газят земята” (по ТЪПОТО боко) на Латвия!
  Как може!
  Американски танкове Абрамс!
  Германски танкове Леопард!
  Полски танкове…
  Испанци…
  Все гадове западни. Та и всички накуп.
  Мачкат и мачкат.
  Защо латвийците спят?
  Защо не излязат от НАТО та се Върнат във Варшавския??
  Къде са руснаците да освободят??!!

  https://milnavigator.tv/tanky-abrams-leopard-2-challenger-2-ta-pt-91-na-mizhnarodnyh-navchannyah-iron-tomahawk-2018/

 17. БЛЪФЪТ В РУСИЯ Е НАЦИОНАЛНА ИНДУСТРИЯ (!!)
  Ллия Шевцова, Москва
  (“ЛЪЖАТА Е НАЦИОНАЛНА ПОЛИТИКА” – Александър Солженицин)

  Блъфът се превърна в национална индустрия. Преструваме се да имаме по-силна карта, но не е така.
  Министърът на икономиката лъже, че има все повече икономически напредък, докато повече хора живеят по-зле.
  Министърът на външните лавров (“най-великия”, по боко-тъпото) блъфира, че спада влиянието на историческия Запад и руската политика е споделяна от повечето страни в света.
  Кремъл блъфира, че либералните демокрации отстъпват и настава нов ред.
  Първият началник, путя, блъфира да имаме най-бързите и най-точните ракети.
  Америка се принуждава да излезе от двустранен ракетно-ядрен договор с русия, който иначе гарантира сигурност. Унижение за кремъл е нарушаването на тази гаранция на паритета откъдето и разрушаването на биполярността.
  Блъфът на властта разрушава пространството на съществуване на русия, настъпва време на руска рулетка
  * * * *

  https://www.facebook.com/ShevtsovaLilia/posts/2185510635039089

 18. Мдааа…
  “Белезници в Ница за евразиец №1 Николай Банев . Почему, бе?”
  Мдааа…
  СИК-Борисов,”гущерът си къса опашката”…
  БКП-ГЕРБ,”змията си сменя кожата”…
  Но…”Вълкът козината си мени, но нрава си не мени!”
  Лъжата и мимикрията са националната политика на Бойко Бекапето…
  В руският анклав на ЕС и НАТО…
  В България, копаеща самотна дъното на ЕС по всички показатели… вече трети мандат на измамникът мутро-премиер…
  Мдааа…

 19. Всички КРАДЦИ окрали България заедно с тези които в момента ИЗПИРАТ парите които им са раздадени от БКП и ДС на СЪД и изземване на това което са придобили. Става въпрос и за тези които в момента са извън граница като братя Вълневи (AMERIFREID)и (БТВ)- като Васил Байрактаров (MULTIGRUP) която фирма беше закрита през 2016 година. Тези фирми са в териториятя на USA може би се досещате каде, и още доста такива за които се говори че “ЧЕСНО” си печелят МИЛИОНИТЕ. Тези всички които са навън би трябвало да бъдат отзовани и предадени на следствието.IIC…..oIL.

 20. Най-вероятното обяснение е, че русофилските мутрокапиталисти са станали вече толкова много, че започват да се изпоизяждат помежду си, поради липса на достатъчно русофобки мутри. Ами че то освен един Валерко Симеонов, кой друг мутрокапиталист си позволява да бъде “русофоб”? Дори и да има “русофоби”, те не са мутро-капиталисти. И обратното сякаш е вярно (Прави изключение единствен – Валерко). Ако някой, все пак, може да посочи друга мутра-“русофоб” освен Валерко, моля да го направи, защото, поради неинформираност може би, нямам друго обяснение за взаимното преследване между русофилските мутри, освен гореказаното, а именно – че вече се навъдиха толкова много, че го удариха и на взаимно изпоизяждане.

 21. Според мен, атаката уж е срещу Баневи, но има съвсем друга цел. Не знам каква, но ще се разбере.

 22. Моля да ме извините написал съм БТВ да се чете BIT!IIC…..oIL.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.