По (броя на) мандатите ще ги познаете

В този блог периодично  избухват битки около името на Иван  Костов дори и да няма информационен повод. Винаги се намира някой, който да предложи поредната размяна на удари “за” и “против” . Това безотказно гарантира подновяване на поредната братоубийствена престрелка. Братоубийствена, защото никога атакуващите не застават на леви, червени позиции. Винаги нападат от бункера на своето разочарование, което представя разочарования като “повече Костов” от самия Костов, който не бил свършил работата, както трябва.

Премълчах предизвикателството да отговоря на НЯКОЙ СИ по “вечната тема Иван Костов” предимно защото не беше отправено лично към мен. Но ще вметна, че ваденето пред скоби на негативите, които щяха да се намерят при всеки управляващ разнебитената България през 1997 г. , не може да заличи главното. Вместо да изброявам позитивите , обаче, ще обърна внимание на някои прилики между политическата му съдба и тази на всички останали негови “сродни души” на върха на държавата ( и не само), колкото и да се различават личностно и в разни нюанси от политическата им дейност.

Общото между всички е, че Костов и подобните му евроатлантици в българската политика са кост в гърлото на петата колона на Москва и тя се зае с основната си задача да не допусне никой от тях да управлява повече от един мандат. Ако за това дали точно “ръката Москва” ги е отстранила някои могат да спорят ( и да се подиграват, че става дума за конспиративна теория), то препъването на всеки управляващ “русофоб” за втори мандат, е факт, който не се нуждае от писмени доказателства, подпечатани с руския герб. Няма евроатлантически премиер или президент, управлявал два мандата в България.

Обратното: Първанов, като в различни конфигурации Станишев и Сакскобургготски, властваха с продължение след като се доказаха на попрището на русолюбието.  

На Иван Костов му противопоставиха Сакскобургготски. Уж формално точно “царя” подписа за НАТО, но това стана след като западните партньори му отправиха ултиматум да не назначава за началник на всички служби с измислен пост в личния си кабинет не друг, а Бриго Аспарухов.Още преди да се се завърне в България Симеон даде заявка в едно интервю за позицията си ( която едва ли е била лична), че няма нужда да членуваме с алианса. После увърташе и твърдеше, че не бил казвал точно това. 

На Петър Стоянов му препречиха пътя с бореца срещу НАТО и пръв приятел на Милошевич Георги Първанов, който беше посъветван да остави Стоянов и Богомил Бонев да се сблъскат и обезкървят взаимно в пряк телевизионен двубой, от който победител се оказа отсъстващия антинатовец . Официалната версия за това печелившо отсъствие, което предполага осведоменост за пазения иначе в голяма тайна дуел между Стоянов и Бонев ( авторът се оказа секундант по неволя като водещ на въпросното предаване) гласеше, че Първанов предпочел да се срещне с избиратели далеч от столицата.  Ако избирателите са му били наистина толкова важни, можеше да използва телевизионната трибуна да се обърне към милиони зрители в рекордното по своята гледаемост предаване. 

Какво точно се е случило със системно демонизирания президент Росен Плевнелиев, за да се откаже да се кандидатира отново, не е известно. Никой не вярва, че само личните мотиви са го отказали. Извън всякакви догадки , обаче, е фактът, че и този “русофоб” се оказа “едномандатник”. Не беше допуснато изключение от това правило. В ролята на Първанов този път сценаристите вкараха Румен Радев. Лансиран като “натовец”, той отиде на предизборно поклонение на русофилското сборище край бившия язовир “Георги Димитров”, а не в централата на НАТО. Потвърди се правилото: който не слуша ( Кремъл), бива отстраняван и бива заменян с някой като Първанов, Сакскобургготски или Радев. 

Апотеозът на тази чистка е прокурорската репресия, на която са подложени всички министри от последния кабинет, заявили ясни проатлантически позиции, дръзвайки да критикуват Кремъл. Те и формално не можеха да повтарят министерските си постове, но въпреки това бяха подгонени за назидание в рамките на “зачистката” ( по израза на генерала от КГБ Решетников) на българския политически елит от евроатлантически политици.   

Като най-успешен по броя мандати на горния принцип се доказа бившият охранител на Тодор Живков и на Сакскобургготски.  Повика ли го Путин, хуква да му се оправдава, че не се старае достатъчно да заслужи благоволението му. 

Както се вижда- по ( броя на ) мандатите ще ги познаете! 

29 мнения за “По (броя на) мандатите ще ги познаете”

 1. Точни наблюдения върху дългогодишната хибридна зависимост от Москва и българските й маши ДС и кадрите на комсомола. Всички знаят Кой доведе Сакскобурготски от Мадрид: Бригадир Аспарухов. Защо го доведе: ясна е връзката ДС-агент Тилев – КГБ- Кобурготски – руска агентура, братя Велчеви – ГРУ. Кой крепеше в НРС крадците Киров и Сие? Гоце и Бригадир Аспарухов сиреч библиотекарите и Решетников, които снесоха своите яйца не само в службите но и в политическите партии чиито главен опонент станаха евроатлантиците и прозападно настроените граждани.
  Случая Скрипал беше предупреждение към руските агенти в България, какво може да им се случи ако не работят по задачите на КГБ. Липсата на интерес към България от страна на Вашингтон ни бута в лапите на Путин.
  Дали ще дочакаме някога да удари Закона Магнитски?!

 2. Пoследно уточнение по делата водени от жеков и тодоров срещу Стопанинът на БЛОГА НИ в Софийският Районен Съд-Наазателно отделение, бул. Скобелев 23
  тодоров: НЧХД № 3556/2018 г. – 116 състав – съдия Ева Пелова- Трифонова, съд. заседание – 31.10.2018 14:30 ч. – очаквана зала № 31
  жеков: НЧХД № 6989/2018 г. – 133 състав – съдия Цветелина Михайлова съд. заседание – на 21.12.2018 г. от 14:30 – очаквана зала № 28

 3. Все в реда на мисли на горния анализ трябва да се разглежда и краткото пребиваване на Иван Костов във властта. Кукловодите на прехода го допуснаха до нея като експерт, за да им свърши “мръсната работа” – крайно наложителните икономически реформи, които винаги водят до тежки социални последствия и недоволство. След като им я свърши, го изритаха, оставяйки му само негативите. Последиците от отказа да се завършат реформите му след него, започнаха да се долавят още към края на станишевия мандат, но днес, но след 3 х 1,5 борисови мандата, се виждат в цялата им грозота.

 4. Моля да бъда извинен, че се отклонявам от зададената тема, но не мога да се въздържа да не споделя уникалното съвпадение/?/.
  Не минаха и три дни откак превърналата се вече в лоена топка теменужка-“ужминистър” на енергетиката обяви възраждането на проекта “АЕЦ-Белене”, този път с потенциален росатомски инвеститор и ВРАНЧА напомни за себе си … И този път “само” с някакви си 5,5 – 6 по Рихтер, колкото отново да накара плебса, “говорещ с глас Божи” да се замисли.
  ЩОТО ПОСЛЕ, КАТО СТАНЕ БЕЛЯТА ДА НЕ РЕЧЕ, ЧЕ НЕ Е ИМАЛО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

 5. И аз като г-н Инджев не исках веднага да отговарям на рублофилският герберокож ТРОЛ, който преди се “подвизаваше” под псевдонима -КЛЮКАР, и постоянно повтаря комунистическата пропаганда срещу Костов и ОДС!
  За това аз не бих спорил със него, и не бих изброявал постигнатото през неговият единствен мандат.
  Предлагам на този ТРОЛ “НЯКОЙ си” ,да направи СРАВНЕНИЕ….. ПОВТАРЯМ!….. да си направи , за сбебе си, а не за нас, СРАВНЕНИЕ между калинковоКРАСНОкожият МУТРОмилиционеропитек-бокоТИКВАТА и Иван Костов!!!
  Просто да ги СРАВНИ! Какво са успели да постигнат, и какви способности, компетентност и опит имат , двамата!
  Защото всички виждат ,че МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА вече “управлява” 4-5 ПЪТИ по-ДЪЛГО от Костов е резИлтатите от това са ,че дори и след неколкократно по-ДЪЛГОТО царуване бокоТИКВАТА дори НЕ може да достигне, дори и да иска, постиженията на Костов във реформирането на НРБ. А ,съвсем друг и отделен е въпросЪТ, дали МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА иска да се сраМнява със постигнатото от Костов ??? Или тъкмо ОБРАТНОТО – иска да ПОДРАЖАВА на своите “ментори” – Кобурга и правешкият каскет – тато-ди-тути-каскети?!?!
  Това е! Нека герберокожите ТРОЛОВЕ просто СРАВНЯТ възможностите на Костов и постигнатото при много , МНОГО по-тежкиРЕ икономически,социални и външно и вътрешнополитически условия през 1997г.!
  Тук сме обяснявали ПОДРОБНО и за приватизацията ,и за работническо-мениджърките дружества , но гербаджийският ТРОЛ си повтаря все едно и също без да отчита нито какво е било състоянието на тези дружества преди приватизацията, а още повече не отчита ,че след приватизирането им аледприватизационният контрол се свеждаше само до това , съответните чиновници от приватизационната агенция и министерствата да си получат рушветите, за да не контролират как се изпълняват договорите по тези приватизационни сделки, а с получените рушвети се отчитаха пред партийните шефове и партийните централи, през всичките управления и всички генерални “прокурори” след 2001г., които трябваше да осъществяват този следприватизационен контрол.
  Но да оставим приватизацията, и да погледнем какви гнусни примитивни дивотии пропагандира гербаджийският ТРОЛ “НЯКОЙ си” ,за това ,че Костов е бил най-големият “виновник” разцепването на СДС?!?! И не само това. Защото според този герберокож ТРОЛ, Костов е най-големият “виновник”, да не се обединят десните партии?!?!? Въпреки ,че Костов отдавна не участва в политиката, той според троловете пак е “виновникът” да няма обединена десница?!!?
  За това аз пак бик предложил и на този герберокож ТРОЛ , и на другите тролове , да направят СРАВНЕНИЕ ,какво са направили и Костов, и “десният” МУТРОмилиционеропитек-бокоТИКВАТА за ОБЕДИНЯВАНЕТО на десницата в НРБ, след 2001г..
  И в тази връзка нека си припомним ,че още при монтирането на целофаненият МУТРОмилиционеропитек-бокоТИКВАТА за генсек на милицията, той казваше че никога нямало да участва в “мръсните” политически игри в НРБ. И даже и до сега продължава да бълнува против някаква “червено-синя” мъгла, която му се привижда от 20 години!!! А и неговият подохранен “ментор” -Кобурга предпочете етно-лЕберала доган , пред колаицията с десните парти , след 2001г..
  Освен това ,вече след като стана “кметь” на София, а после и “вождь” на НРБ, МУТРОмилицинеропитекЪТ-бокоТИКВАТА винаги е държал десните партии извън приоритетите си, и никога не проявавял дори интерес за някакво дясно обединение, или дясна коалиция. Това най-добре показва ,доколко МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА и неговите герберокожи шамани са “десни”, и доколко някога въобще са били “десни””политици”. А пък дали въобще някога МУТРОмилицинеропитекЪТ-бокоТИКВАТА е бил “пОлитик”?!? Едва ли! Най-много да е назначен самодеен ЦЕЛОФАНЕН “пОлитик” ………… или още по-ТОЧНО – порЦИОлофанлитик!
  Раздаването и усвояването на ПОРЦИИте от “бюджета” с “ИЗЛИШЪЦИТЕ” и еврофондовете само потвърждава, доколко е “дясна” пОлитика следва калинковоКРАСНОкожият “вождь” на НРБ!
  Освен това исках да предложа на платеният герберокож ТРОЛ -“НЯКОЙ си”, и другите тролове ,да СРАВНЯТ и дали по ИЗМИСЛЕНИ поводи бяха подложени на преследване десните политици при Иван Костов преди 20 години, и сегашните гнусни действия предприети от “десният” МУРОмилиционеропитек-бокоТИКВАТА и неговата ЛОЙасала ЦАЦАратура ,срещу десните политици от БЗНС,ДБ от Реф.блок.
  И дали някога МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА е нападал така и “левите”,”етно-лЕбералите” и патрЕотите от БКП,ДПС и ПФ?
  П.П. За това ЕДИНСТВЕНИЯТ начин да си отговорят гербаджийските ТРОЛОВЕ ,доколко техният “вождь” е “десен” , нека просто СРАВНЯТ какво е направил той за десните партии и дясната политика в НРБ, след като е 4-5 ПЪТИ по-ДЪЛГО във властта от “виновника” Костов!!! Нека срванят и резИлтатите от 20-годишната “дясната” пОлитика на МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА, с 4-годишният мандат на Костов!
  Тогава ни приеха като членове на ЕС и НАТО, а сега при бокоТИКВАТА не искат да ни допуснат дори до Шенген и еврозоната!!!!!!!!!!!!!!
  Освен това сме на всички последни места в Европа, и падането на “свободата” на словото е с повече от 100(СТО!!!) места! Надолу!

 6. И друга закономерност, освен едномандатността на “русофобите” в българската политика се наблюдава след всяко от т.н. асвабажденьия на България. След първото асвабажденьие от царска Русия “русофобите” в българската политика бяха публично съсичани за назидание, а гробовете им по азиатски взривяни, за да няма място за народно преклонение и паметта за саможертвата им да се затрие, на други им беше поднесена отрова в чая,един по-“дискретен” любим азиатски метод за наказание и т.н. След второто асвабажденьие вече от съветските кагебисти методите за наказание се “изфиниха”. И за най- невинното кривване встрани от правата линия на руския интерес в българската колониална политика за назидание избиват децата на “кривналия”.
  Кое е свързващото звено в странната смърт на Людмила Живкова, самоубийството на дъщерята на Желю Желев, внезапната смърт на сина на Плевнелиев, падането от високо стълбище на сина на Дянков и още много подобни “стечения на обстоятелства”, за които ЗАСЕГА няма публичност, тъй като “кривналите” са на по-ниски иерархически нива.
  Има ли друг народ на планетата, който ДОПУСКА подобно унижение без радикални ответни действия ?!
  А у нас всяка година възторжени идиоти, навлекли подарени тениски, от които се хили Путин (или с надписи СССР + сърп и чук) тичат като изоглавени на “Копринка”, за да засвидетелстват робско подчинение и признателност за камшиците и ритниците по българското достойнство, за отнетата родина на децата си, прокудени в чужбина от руския енергиен грабеж.

 7. Г-н Иван Костов си остава най-компетентния министър-председател на България за последните 74 години, въпреки недостатъците.
  За падението на СДС вината е в ДС, защото СДС в зародиш беше инфилтрирано с агенти, доносници и обикновени селски тарикати, които по своя инициатива видяха “далавера” там, където трябваше да има принципи, морал и задължения към народа и държавата.
  Ако някой си прави илюзии, че целият “преход” в България(и не само) не е минал под режисурата на КГБ, той е наивен до глупост!
  И тук аз питам, а къде беше Западът през това време? – В опиянението от метила на победата в Студената война!
  Трябва ли да се чувствам благодарен и доверчив?
  Не мисля така!

 8. Няма да коментирам статията “По (броя на) мандатите ще ги познаете” на г-н Инджев.
  Всеки има правото на различни гледни точки,нали?
  И правото, да не коментира статията, нали?
  Моля г-н Инджев,единствен да не цензурира отговорите ми до СИМПАТИЗАНТ/КА НА ДСБ , и до До D.SAVOVA
  Разбира се той е във ВЪЗМОЖНОСТИТЕ си, да цензурира В БЕСЕДКАТА отговорите ми, до СИМПАТИЗАНТ/КА НА ДСБ , и до До D.SAVOVA .
  Вече сме на 111-то място по свобода на словото, печата и медиите !
  Държавните на 100% контролирани от Борисов!
  Частните в преобладаващ % контролирани от Пеевски!
  А пресата на 100% контролирана отново от Пеевски, чрез “Лафка”!
  Така че 111-то място или не,
  5 горе или 5 долу,
  все тая!

  До СИМПАТИЗАНТ/КА НА ДСБ

  1.”Някой някога дефинирал ли е “синята идея”? Не ми е попадала дефиниция, затова си имам моя: пазарна икономика, членство в ЕС и НАТО.!
  СИМПАТИЗАНТ/КА НА ДСБ , “синята идея” е метафора.
  А ти пропускаш най-важното!
  Демократичните избори!
  БЕЗ предварително подставени на избираемите места по социалистически!
  СЪС възможност да се гласува и по пощата, независимо от обстоятелствата и местонахождението на гласоподавателят.
  Както е вече от 100г. в демократичният свят.
  Вече и с възможност да се гласува и месец преди датата на изборите.
  От тук започва разликата между Изтока и Запада!
  От тук започва разликата между ГДР и ГФР!
  От тук започва разликата между КНДР и Южна Корея!
  От тук още не е започнала разликата между НРБ и РБ!

  2.”пазарна икономика”
  Каква “пазарна икономика” преди с Командира Костов, сега с Тато Борисов.
  В командно-административна държава, и в еднолично разпределящите парите на данъкоплатците- “премиерите” Буда и Санкин.
  Към кметства,предприятия,фирми и болници!
  Към частни спортни клубове и към църкви, със закон отделени от държавата!
  “Спонсорирани” с данъците, без да са питани данъкоплатците, каква вяра изповядват и дали са атеисти!
  И решава еднолично тиквеникът от Банкя, който три папи се хвалели, че са го пипали по тиквата, ама той целува на Гундяй унуй…

  3.”членството в ЕС и НАТО”
  Приеха ни в ЕС и НАТО, защото сме най стратегическата държава не само на Балканите, а в цяла Европа, Евразия и Африка!
  Членството в ЕС и НАТО , НЕ СЕ ДЪЛЖИ на никой друг, ОСВЕН на хан Аспарух!
  Освен, че е избрал за територия на държавата си райско кътче на земята, България е най-стратегическото място
  между Европа, Евразия и Африка!
  И във военно, и в мирно време!
  Ще спомена само “Южен поток”.
  Приеха ни в НАТО и ЕС , НЕ поради някакви заслуги на някой си, а ЕДИНСТВЕНО по СТРАТЕГИЧЕСКИ СЪОБРАЖЕНИЯ!
  Но както Сталин излъга за най-важното, че в окупираната от него Източна Европа ще се провеждат демократични избори,
  така и нашите държавници излъгаха ЕС и НАТО, че в България ще се провеждат демократични избори.
  Вече са достъпни архивите на ДС и всеки сам може да си направи справка.
  НАЗНАЧЕНИТЕ от Командира безпрецедентните 137 депутата в 38-то ОНС, от всички останали ОНС-та, дори от тези на Буда-Борисов,
  най-много депутати ДС-та са при Костов-Санкин.

  4.”И трите неща България дължи на Иван Костов като финансов министър и премиер.”
  НЕ ЛЪЖИ!
  Нито едно от трите неща България не дължи на Иван Костов като финансов министър и премиер.
  България дължи на Иван Костов като финансов министър и премиер, “приватизирането” без нито лев на цялата външна търговия на България.
  България дължи на Иван Костов като финансов министър и премиер, че не потърси нито лев от Огнян Дойнов от проекта “Нева” и
  от откраднатите милиарди чрез т.н. задгранични дружества.
  България дължи на Иван Костов като финансов министър и премиер, че с така проведената приватизация, изпра парите на комунистите
  и днешните едрите капиталисти са вчерашните антикапиталисти.
  Чийто режим само ФОРМАЛНО
  5.Със 120+ или точно 137 депутата от ОДС в 38-то ОНС, Костов не извърши никаква декомунизация , а Командирът съхрани
  командно-административната държава и всичките МОЧОвци и Альошовци.
  Тъкмо обратното!НАЗНАЧЕНИТЕ в държавната администрация на Командира, са най-много ДС-та, отколкото тези във всичките други правителства.
  Вече са достъпни архивите на ДС и всеки сам може да си направи справка.
  Повече са дори от тези на Буда-Борисов,за трите му мандата.
  6.Със 120+ или точно 137 депутата от ОДС в 38-то ОНС, Костов не потърси никаква справедливост за Жан-виденовото вакханалия,
  докарала ни до ръба на гражданска война.
  6.Костов-Санкин не случайно се скри цяла година от медиите, за да ни отговаря на горните неудобни въпроси.
  И до сега не е опровергал нито един от тях.
  Нито и вие “костовистите” сте дали смислен отговор на горните въпроси, освен комунистическият отговор:
  “Такива бяха времената.Направи каквото можа…”
  7.”Плюйте го колкото искате – не ми пречите.”
  “Ти го плюеш, той си мисли, че дъжд вали!”

  ……………………….
  До D.SAVOVA
  1.”не смееш да си кажеш името…”
  ИМЕТО, та ИМЕТО…
  Та това е интернет-форум и се коментира с НИК.
  ALAN , JEEP PATRIOT, СИМПАТИЗАНТ/КА НА ДСБ , IMBLACK ,AWACS, СКЪСВАНЕ С РУСИЯ! , ШЕРЛОК ХОЛМС , ЗА СКЪСВАНЕ С Р , @ОБРЪЧНОМИКА,
  @ НЯКОЙ СИ, ХЕЛЗИНКИ и т.н.
  Всеки може да се “подпише” с какъвто си НИК пожелае, където и когато си пожелае.
  Дори и с ник-D.SAVOVA .
  Но няма да си сложа ник-D.SAVOVA тук и сега, защото АЗ ТАКА ЖЕЛАЯ!
  На опититите ти да ми диктуваш НИК-а, ще ти отговоря с АЙ СИКТИР!
  Но явно в теб сработва комунистическият инстинкт.
  По важното за теб е ДРУГАРЯТ ти, който го казва, а не какво казва.
  И не дали е истина, или не е.
  /Прочети написаното До СИМПАТИЗАНТ/КА НА ДСБ /

  2.” за да пречиш и връщаш страната само в миналото.Какво правиш в момента за спасението на България ,защото тя пак е на ръба.”
  Не неуважаема D.SAVOVA !
  Не аз преча и връщам страната само в миналото!
  А вие “костовистите”, след като Костов ОТДАВНА не е в активната политика,нали?
  На всички вече е безпределно ясно ,че Опорната Точка “Костов” ВИЕ Я ВАДИТЕ, когато е на зор статуквото.
  За да настъпва братоубийствена война в “десният” електорат!
  Но никога и между “десните” “лидери”!
  “Десни” ли са десните “лидери”?
  Днес е особено голям зора на статуквото!
  И на пРезиденът, и на мутро-премиерът, най верните еничери на султан Путин.
  Изказано от крещящото мълчание на привиканите от Борисов дипломати, след разкриването на предизвестеният убиец
  на журналистката от Русе!
  И собено след разпасването на управляващите Сидеров и Симеонов.
  Първият в крешчендо заявявайки, че има “майки с инстинкт за раждане, като улични кучки”.
  А Симеонов, вицепремиер по ДЕМОГРАФСКАТА политика , заявява че
  “една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, изкарваха на пек и на дъжд тея уж болни деца“!
  Когато за последните години на прехода 164 села изчезнаха от картата на България.
  Когато според статистиката на НСИ, в още 564 селища живеят по по-малко от 10 души.
  Когато неусетно, бавно но сигурно, аспарухова България се топи!

  Ето, затова ни връщате в миналото на Костов, за да не говорим за днешното на Борисов и бъдещото на България!
  Времето е еднопосочно и връщането в миналото е само в мислите и чувствата, а не в реалността!
  Затова е един от любимите и най-успешни методи за манипулация на комунистите, каквато очевидно сте и вие!
  Комунистическото мислене има много малко общо с протестите против МОЧА,
  с партийната книжка или членският внос за една или друга партия, нали?

  3.”Стига си обръщал кокалите на страдалеца Илия Минев.”
  D.SAVOVA, това са лични неща между мен и Илия Минев.
  Ти не си била никоя нито на Бай Илия,нито на мен сега, за да ми казваш какво да правя с кокалите му!
  И за да не се получава тавтология, няма да ти кажа АЙ СИКТИР!

 9. Няма да коментирам статията “По (броя на) мандатите ще ги познаете” на г-н Инджев.
  Всеки има правото на различни гледни точки,нали?
  И правото, да не коментира статията, нали?
  Моля г-н Инджев,единствен да не цензурира отговорите ми до СИМПАТИЗАНТ/КА НА ДСБ , и до До D.SAVOVA
  Разбира се той е във ВЪЗМОЖНОСТИТЕ си, да цензурира В БЕСЕДКАТА отговорите ми, до СИМПАТИЗАНТ/КА НА ДСБ , и до До D.SAVOVA .
  Вече сме на 111-то място по свобода на словото, печата и медиите !
  Държавните на 100% контролирани от Борисов!
  Частните в преобладаващ % контролирани от Пеевски!
  А пресата на 100% контролирана отново от Пеевски, чрез “Лафка”!
  Така че 111-то място или не,
  5 горе или 5 долу,
  все тая!

  До СИМПАТИЗАНТ/КА НА ДСБ

  1.”Някой някога дефинирал ли е “синята идея”? Не ми е попадала дефиниция, затова си имам моя: пазарна икономика, членство в ЕС и НАТО.!
  СИМПАТИЗАНТ/КА НА ДСБ , “синята идея” е метафора.
  А ти пропускаш най-важното!
  Демократичните избори!
  БЕЗ предварително подставени на избираемите места по социалистически!
  СЪС възможност да се гласува и по пощата, независимо от обстоятелствата и местонахождението на гласоподавателят.
  Както е вече от 100г. в демократичният свят.
  Вече и с възможност да се гласува и месец преди датата на изборите.
  От тук започва разликата между Изтока и Запада!
  От тук започва разликата между ГДР и ГФР!
  От тук започва разликата между КНДР и Южна Корея!
  От тук още не е започнала разликата между НРБ и РБ!

  2.”пазарна икономика”
  Каква “пазарна икономика” преди с Командира Костов, сега с Тато Борисов.
  В командно-административна държава, и в еднолично разпределящите парите на данъкоплатците- “премиерите” Буда и Санкин.
  Към кметства,предприятия,фирми и болници!
  Към частни спортни клубове и към църкви, със закон отделени от държавата!
  “Спонсорирани” с данъците, без да са питани данъкоплатците, каква вяра изповядват и дали са атеисти!
  И решава еднолично тиквеникът от Банкя, който три папи се хвалели, че са го пипали по тиквата, ама той целува на Гундяй унуй…

  3.”членството в ЕС и НАТО”
  Приеха ни в ЕС и НАТО, защото сме най стратегическата държава не само на Балканите, а в цяла Европа, Евразия и Африка!
  Членството в ЕС и НАТО , НЕ СЕ ДЪЛЖИ на никой друг, ОСВЕН на хан Аспарух!
  Освен, че е избрал за територия на държавата си райско кътче на земята, България е най-стратегическото място
  между Европа, Евразия и Африка!
  И във военно, и в мирно време!
  Ще спомена само “Южен поток”.
  Приеха ни в НАТО и ЕС , НЕ поради някакви заслуги на някой си, а ЕДИНСТВЕНО по СТРАТЕГИЧЕСКИ СЪОБРАЖЕНИЯ!
  Но както Сталин излъга за най-важното, че в окупираната от него Източна Европа ще се провеждат демократични избори,
  така и нашите държавници излъгаха ЕС и НАТО, че в България ще се провеждат демократични избори.
  Вече са достъпни архивите на ДС и всеки сам може да си направи справка.
  НАЗНАЧЕНИТЕ от Командира безпрецедентните 137 депутата в 38-то ОНС, от всички останали ОНС-та, дори от тези на Буда-Борисов,
  най-много депутати ДС-та са при Костов-Санкин.

  4.”И трите неща България дължи на Иван Костов като финансов министър и премиер.”
  НЕ ЛЪЖИ!
  Нито едно от трите неща България не дължи на Иван Костов като финансов министър и премиер.
  България дължи на Иван Костов като финансов министър и премиер, “приватизирането” без нито лев на цялата външна търговия на България.
  България дължи на Иван Костов като финансов министър и премиер, че не потърси нито лев от Огнян Дойнов от проекта “Нева” и
  от откраднатите милиарди чрез т.н. задгранични дружества.
  България дължи на Иван Костов като финансов министър и премиер, че с така проведената приватизация, изпра парите на комунистите
  и днешните едрите капиталисти са вчерашните антикапиталисти.
  Чийто режим само ФОРМАЛНО е осъден като престъпен!
  Видно от факта, че премиер ни е Бойко Бекапето, и че все още стърчи МОЧА.
  5.Със 120+ или точно 137 депутата от ОДС в 38-то ОНС, Костов не извърши никаква декомунизация , а Командирът съхрани
  командно-административната държава и всичките МОЧОвци и Альошовци.
  Тъкмо обратното!НАЗНАЧЕНИТЕ в държавната администрация на Командира, са най-много ДС-та, отколкото тези във всичките други правителства.
  Вече са достъпни архивите на ДС и всеки сам може да си направи справка.
  Повече са дори от тези на Буда-Борисов,за трите му мандата.
  6.Със 120+ или точно 137 депутата от ОДС в 38-то ОНС, Костов не потърси никаква справедливост за Жан-виденовото вакханалия,
  докарала ни до ръба на гражданска война.
  6.Костов-Санкин не случайно се скри цяла година от медиите, за да ни отговаря на горните неудобни въпроси.
  И до сега не е опровергал нито един от тях.
  Нито и вие “костовистите” сте дали смислен отговор на горните въпроси, освен комунистическият отговор:
  “Такива бяха времената.Направи каквото можа…”
  7.”Плюйте го колкото искате – не ми пречите.”
  “Ти го плюеш, той си мисли, че дъжд вали!”

  ……………………….
  До D.SAVOVA
  1.”не смееш да си кажеш името…”
  ИМЕТО, та ИМЕТО…
  Та това е интернет-форум и се коментира с НИК.
  ALAN , JEEP PATRIOT, СИМПАТИЗАНТ/КА НА ДСБ , IMBLACK ,AWACS, СКЪСВАНЕ С РУСИЯ! , ШЕРЛОК ХОЛМС , ЗА СКЪСВАНЕ С Р , @ОБРЪЧНОМИКА,
  @ НЯКОЙ СИ, ХЕЛЗИНКИ и т.н.
  Всеки може да се “подпише” с какъвто си НИК пожелае, където и когато си пожелае.
  Дори и с ник-D.SAVOVA .
  Но няма да си сложа ник-D.SAVOVA тук и сега, защото АЗ ТАКА ЖЕЛАЯ!
  На опититите ти да ми диктуваш НИК-а, ще ти отговоря с АЙ СИКТИР!
  Но явно в теб сработва комунистическият инстинкт.
  По важното за теб е ДРУГАРЯТ ти, който го казва, а не какво казва.
  И не дали е истина, или не е.
  /Прочети написаното До СИМПАТИЗАНТ/КА НА ДСБ /

  2.” за да пречиш и връщаш страната само в миналото.Какво правиш в момента за спасението на България ,защото тя пак е на ръба.”
  Не неуважаема D.SAVOVA !
  Не аз преча и връщам страната само в миналото!
  А вие “костовистите”, след като Костов ОТДАВНА не е в активната политика,нали?
  На всички вече е безпределно ясно ,че Опорната Точка “Костов” ВИЕ Я ВАДИТЕ, когато е на зор статуквото.
  За да настъпва братоубийствена война в “десният” електорат!
  Но никога и между “десните” “лидери”!
  “Десни” ли са десните “лидери”?
  Днес е особено голям зора на статуквото!
  И на пРезиденът, и на мутро-премиерът, най верните еничери на султан Путин.
  Изказано от крещящото мълчание на привиканите от Борисов дипломати, след разкриването на предизвестеният убиец
  на журналистката от Русе!
  И собено след разпасването на управляващите Сидеров и Симеонов.
  Първият в крешчендо заявявайки, че има “майки с инстинкт за раждане, като улични кучки”.
  А Симеонов, вицепремиер по ДЕМОГРАФСКАТА политика , заявява че
  “една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, изкарваха на пек и на дъжд тея уж болни деца“!
  Когато за последните години на прехода 164 села изчезнаха от картата на България.
  Когато според статистиката на НСИ, в още 564 селища живеят по по-малко от 10 души.
  Когато неусетно, бавно но сигурно, аспарухова България се топи!

  Ето, затова ни връщате в миналото на Костов, за да не говорим за днешното на Борисов и бъдещото на България!
  Времето е еднопосочно и връщането в миналото е само в мислите и чувствата, а не в реалността!
  Затова е един от любимите и най-успешни методи за манипулация на комунистите, каквато очевидно сте и вие!
  Комунистическото мислене има много малко общо с протестите против МОЧА,
  с партийната книжка или членският внос за една или друга партия, нали?

  3.”Стига си обръщал кокалите на страдалеца Илия Минев.”
  D.SAVOVA, това са лични неща между мен и Илия Минев.
  Ти не си била никоя нито на Бай Илия,нито на мен сега, за да ми казваш какво да правя с кокалите му!
  И за да не се получава тавтология, няма да ти кажа АЙ СИКТИР!

 10. Извинявам се за “тавтологията”.
  Направих я неволно!
  Глупаво е да се оправдавам с лаптопа!

 11. И сега, “за енергиен отскок” на русофобите, един захаросан линк към предаването Кариери на ТВ “Европа”, излъчвано със съдействието на СОК “Камчия”, уникален с наглостта си с чужда пита помен да правиш от 16.32 мин. нататък:

  https://www.facebook.com/542735702583842/videos/287303118658213/

 12. Много добре сте го написали г-н Инджев.Нищо лично.Просто каузата зад която заставаме за бъдещето на България не предполага такъв език от уж наши *съмишленици*.Някои го правят от лични позиции,други от глупост,а трети *московски слуги*,които още не са се разкрили -целенасочено.Вместо да застанем зад доказани евроатлантици Костов,Плевнелиев,Ненчев,Митов,Събев,Трайков и др. и ги защитим от помията,която се излива върху тях,ние наливаме вода в мелницата на петата колона. По гоненията ще ги познаете.Що за хора сме.
  ПРЕСТАНЕТЕ.
  Винаги ще реагирам.

 13. Към НЯКОЙ СИ:

  Аз пък моля да не палите поредната междуособица в блога ми под предлог, че имате право на мнение и , че нямам право да го “цензурирам” Направете си личен блог и си налагайте мнението в него колкото си искате, но не искайте да снасяте тук яйца за отглеждане от моя милост. Все пак това не е кукувиче гнездо.
  Колкото до госпожа Савова, нея я познавам лично, за разлика от Вас. И избирам да вярвам на нея заради дългогодишната й открита позиция с открито лице. Не е “някоя си”.
  Сега, като предизвикате поредната реакция, по зададената от Вас тема и то без никакъв конкретен повод,какво да правя – да “цензурирам” отговора на отговора Ви, за да се прекрати преливането от пусто в празно ли? Все някой трябва да спре. Предлагам това да е онзи, който започна и провокира това хабене на клавиатурата.
  А аргументирането с право на мнение в случая ми напомня на прокуратурата, която ми написа, че онези , които ме заплашват със смърт, имат право на мнение колкото и аз ( т.е. жертвата е равна по права с насилника).

 14. “За да настъпва братоубийствена война в “десният” електорат!”
  POSTED BY НЯКОЙ СИ

  Братя? С Вас? Не!

 15. Г-н Инджев, от нас се очаква като мунхузеновци да се измъкнем от руското блато, където волю неволю сме затънали.
  Като донкихотовци, да се борим с атомни централи и газопроводи, навлекли ръждясалите си морални доспехи, останали ни в наследство от някой дядо или прадядо…
  Не изтрезня ли Западът и не разбра ли, че промените започват първо с морал, а не с капитал ?
  Когато зад капитала стои болшевишки морал, не се строи нито правова държава, нито демокрация, нито пазарна икономика, а нямаме 200 години …

 16. Имах търпението да прочета “бълвоча” на НЯКОЙСИ,и то допуснат в блога на два пъти,и мога да заключа,че на този пасквил липсва заключението : по времето на др.Тодор Живков,почти никои от изброените кусури на демокрацията НИ не можеше и не се случи!От целият тюрлю гювеч,по законите на провокацията,се пускат и истини като тази за Илия Минев,който по признанието на”някой си”бил негов близък.И всичко скрито зад анономността на НИК,а.Уважавам тъпението и демократичното чувство на г-н Инджев но бих го посъветвал да не допуска толкова дълги и провокативни текстове повече повече от един път.НЯКОЙ СИ е на ясно,че няма да предизвика “пунническа война” с посетителите на този блог,които по презумпция са хора културни и осведомени за днешната роля на хибридната война .

 17. Прекрасна статия,прекрасни коментарии. Тези неща трябва непрекъснато да се казват за да не ги заметат в забрава. Така ше се попречи на някой си случайно изплувал като отровна пяна в днешната власт или на нейни слугински позиции да употребява измислици и гадни внушения.-
  Съвсем добронамерено задавам въпрос към тези от нас,които стремейки се да са справедливи споменават понякога за грешки на Костов. Естествено,само Господ, и може би Бойко Борисов,е безгрешен, но трябва обективно да се посочат какви са тези грешки.И причините за тях,защото измислиците на някои си ни заливат от всякъде. Истините трябва да се повтарят,и за Костов,и за Кобурга,Боко и т.н. Нали това е нашата история.
  И друго да спомена: Все ще се намери Някой си,който е загубил душевно равновесие,да не кажа нещо по-ясно, и като магаре надава дълъг и неприятен рев за да го забележат.

 18. @ IMBLACK:
  Позволете да споделя мнението Ви. Отдавна писах тук за положението ни на барон Мюнхаузен. Напоследък обаче си мисля, че изначално се заблуждаваме – събирателното /още по-малко – обединяващо/ ЗАПАД очевидно не сработва и можеби е само продукт на наши погрешни представи. Примери в миналото – дал Бог.Стига само да поразсъждаваме върху моралната оценка на т.н. ЗАПАД относно практикуваните “фашизъм” /всъщност – националсоциализъм/ и “комунизъм” /всъщност – болшевизъм/…
  Вижте и днес поведението и действията на лидери и издигналите ги мнозинства от т.н. ОБЕДИНЕНА ЕВРОПА и НАТО по невралгични точки, определящи мерките спрямо разгащилия се евразийски башибозук! Не е ли очевадно, че понякога в очакванията си затваряме очи за криволиченето на САЩ, за лутанията и противоречията във все още раздробената Европа, за цялата гмеж от “полезни идиоти”настъпващи към “мостика” на т.н. ЗАПАД, за готовността на отговорни политици да проституират с идеи, принципи и управленски решения за достатъчно много пари и облаги?!
  А нима някой, някога ни е убеждавал в, и ни е гарантирал безпогрешността на ЗАПАДА? Нима са малко заразените от ляво мислене на ЗАПАД? /Бжежински определи критичната им маса на 12%!/.
  Мисля си, че има и друго – струва ми се грешим в преценката си, че сме “първа грижа” на ЗАПАДА, че сме особено значими. Води се ВОЙНА! Световна война. Заблуда е, че е студена, че е безкръвна, че за нейната уникална за човешката история продължителност, жертвите не са милиони! И в тази чудовищна война страната ни е едно нищожно кътче земя /отдавна загубило стратегическо и военно значение/,от безкрайната фронтова линия!
  И трето – трябва най-сетне да признаем пред себе си, че
  НИЕ НЕ СМЕ СИ СВЪРШИЛИ РАБОТАТА, за да очакваме да бъдем забелязани!Трябва да признаем, че българинът не е узрял ментално за свободно, независимо, демократично настояще! А както пише А. Айнщайн:
  “Срещу вродената слугинска душа не помага никаква революция!”
  Бих си позволил да добавя – и никаква помощ, и привнесена свобода.

 19. Здравейте,съмишленици! С нищожеството някой си не си струва да се занимаваме. Много хора забравят каква роля изигра Пешо въздухаря, (според пловдивчани). Попречи да се извърши лустрация и всичко се прехвърли на гърба на Иван Костов!И да е само това. . . С добре въоръжените бандити не можеш да се бориш с голи ръце!За сега толкова. Благодаря за вниманието!

 20. Много точна статия!
  Не мога да остана безмълвен от написаното от НЯКОЙ СИ.
  Според мен, човекът написал това се чуди по какъв начин да изчисти собствената си съвест след като се е подвел и гласувал за сакскобурга и след това за неговото произведение в целофан – геройкото (бб). За мое най-голямо съжаление и приятели от детството ми направиха същата тежка и фатална грешка и още не си я признават.
  Няма как да очакваш за мандат от 4 години да се извърши всичко това, което човека и писал.
  Ще припомня само, че в началото на 1997г. България беше тъмна комунистическа дупка в ужасна икономическа катастрофа и гладуващи хора, мутренски контрол и т. н. Да оправиш това не може да стане факирската за отрицателно време. Страната беше в продължение за повече от 50г. под жесток комунистически контрол. Повече от две поколения живееха в обстановка на лъжа, промиване на мозъци, имитация на дейност и т.н. Ще спра до тук, защото повечето хора пишещи тук са наясно с това какво беше.
  Свършеното през периода на управление на ОДС с премиер Иван Костов не беше никак малко и стратегически важно. Ще припомня само, че страната беше поставена в правилната посока на членство в ЕС и НАТО и оставаше да се довършат започнатите реформи и декомунизацията. За това обаче беше нужно най-малко още един мандат.
  За мен по-важното е хората гласували за измамниците сакскоборгоски и геройкото да осъзнаят грешките си, защото предстоят избори за Евро Парламент и е много важно да изпратим хора доказани евроатлантици.

 21. Така е, г-н Тинков – нито привнесена свобода, нито привнесена демокрация проработват. Примери – бол. Сещам се какъв вой се надигна в България, когато френски посланик спомена за гнилите ябълки в съдебната ни система. Ако българите сами не изхвърлят собствения си боклук, няма кой да го направи вместо тях.

 22. Поддържам анализа Ви,г-н Инджев.Публикувайте и такива,като Някой си,трябва форума да знае,че има и такива,за да не се чудим,защо сме на това дередже.Когато Луканов влезе в ареста,веднага беше спретнато първо свалянето на Ст.Савов,а после и сваляне на правителството на Ф.Димитров/ с активната помощ на Меди Доганов и неговият ментор Бригадир Аспарухов/Иван Костов има акъл за такива анализи,а сигурно повече информация,та балансираше меьду желаното и възможното/иначе веднага щеше да бъде катурнат политически или физически/А им беше необходимо време на комунистите,за да се окопитят след разграбването на държавата и ъжасната инфлация стопила парите и пенсиите и спестяванията на хората в левове.И веднага след това докараха Тилево/Бригадирския троянски кон/дълго време отглеждан,но изплатил инвестицията/Само факта,че досега ядат Костов,значи,че много е попречил на комунистите.

 23. Като управлявал най-дълго Боко Борисов ли е най-довереният на Москва български, с извинение, “политик”?

  Правя този извод щото в коментар на Иво Инджев (виж статията му със заглавие “По (броя на) мандатите ще ги познаете”) убедително се доказва тезата, че “… Костов и подобните му евроатлантици в българската политика са кост в гърлото на петата колона на Москва и тя се зае с основната си задача да не допусне никой от тях да управлява повече от един мандат.” Аз пък съм забелязал, че противоруските и особено пък антипутинските личности у нас (като се почне от Стамболов и се стигне със… самия Иво Инджев) задължително не просперират кой знае колко (особено пък във властта), биват сваляни и гонени, биват наказвани по какви ли не начини (най-“лекият” е да бъдат уволнявани и принудително “маргинализирани”), задължително биват варварски оплювани, много често биват убивани и пр,, но за сметка на това руските мекерета у нас, като се почне от който си изберете, примерно Филчев, Цацаров, кой ли не още, разните му там Симовци, Иво Христовци, кеворкяновци, карбовсковци, ангелджамбазковци, сидеровци и прочие, генерал Радевци и т.н. (да не изброявам, че трябва да изброя целия ни преуспял и богато награден политическо-журналистически елит!) заради служенето си, заради верността си към Русия и към руския имперски интерес (и най-вече заради предателството си спрямо български национален интерес!) биват награждавани не само с неизчислими потоци от рубли, не само стават депутати, президенти, главни прокурори, посланици, евродепутати, министри и прочие, т.е. преживяват невиждан разцвет, особено пък финансов; в същото клети наши политици, имали неблагоразумието да се противопоставят някак на руската имперска експанзия спрямо България и Европа (и да защитят българския интерес!) като Трайчо Трайков, Росен Плевнелиев, Николай Ненчев (да не говорим за самия Костов, дето ни откъсна от руската орбита, той беше разкостен най-жестоко!) биват наказвани по какво ли не начини; ето примерно Плевнелиев с изнудване беше принуден да се откаже от втори мандат (Боко не го подкрепи за втори мандат неслучайно, он имаше нареждане от КГБ да осигури избирането на предателя Радев за президент и покорно изпълни директивата!), биват разследвани от прокуратурата, биват заплашвани, че ще бъдат натикани в затвора, биват оплювани от слугинските медии по невъобразимо несправедлив начин и пр.

  В тази връзка ще си позволя дори и това самия себе си да дам за пример в тази посока: дълго време се чудех кой ли пък отгоре е дал нареждане да бъда опраскан, т.е. да бъда подложен на чисто политически по характера си репресии в последните години, сега разбирам, естествено, че по ченгесаро-кагебистка линия е дадено нареждането да бъда уволняван двукратно и то съвсем несправедливо, да бъда обругаван, да бъда принуждаван да водя най-тежки съдебни процеси, амче то всичкото е защото и моя скромна милост минава не само за русофоб (аз всъщност съм най-вече антикомунист, т.е. комунистофоб и путинофоб!), не само бивам наричан всеки ден “предател” (щот съм учил философия в Санкт-Петербург навремето, имам руска диплома!), но и като капак на всичко комай всеки ден си позволявам като политически ангажиран блогър да отстоявам именно българския интерес, да пиша срещу злодеянията и изстъпленията на руската пета колона у нас, позволявам си да бъда проевропеец, американист, т.е. да бъда почитател на свободата и прочие, т.е. позволявам си да имам тъй ненавистните на руските слуги и мекерета “непростими грехове”.

  Да, така е, ако си руско мекере, у нас пред теб ще се отворят всички врати и ще растеш, ако обаче като мен си позволиш да бъдеш българофил, майка ти жална, добро тогава няма да видиш – ето това си позволявам да кажа на младите, та да ги поставя в ситуация на изпитание; истината винаги е благодатна, а пък който по душа е мерзавец, той няма да се посвени да продаде родината си – за няколко презрени руски рубли…

  Та изводът ми в крайна сметка е този, подчертавам го за да се знае и помни: ако си руско мекере, пред теб ще се отворят всички врати и ще бъдеш обсипан с най-щедри дарове, но ако си българофил, майка ти жална!

 24. Чудесно, Г-жо СИМПАТИЗАНТ НА ДСБ! Обещавам да си повтарям като мантра “Трябва да изхвърлим собствения си боклук”, докато пиша позиви на тоалетна хартия в отчаян опит да убедя 3128190-те негласували на последните парламентарни избори и 2418758-те гласували за ГЕРБ, БСП и ДПС, че допускат фатална грешка, водеща народа и държавата към смърт, на фона на новата “Свободна телевизия на БСП” и коментарното и предаване за Юнкер, който в остър пристъп на ишиас, с ведро червендалесто лице, пошляпва Фандъкова по бедъра, напълно в духа на “Истанбулската конвенция”.
  Където има демократичен блог, срещу него има казионен телевизионен блок!
  Където има сайт, срещу него стои медийна група!
  Където има проект за радио, има телевизии в ефир!
  “Трябва да си изхвърлим боклука!”
  “Трябва да си изхвърлим боклука!”
  “Трябва да си изхвърлим боклука!”

 25. Дали ще си повтаряш мантра, или ще хленчиш, че Западът не иска или не може да те “оправи”, е все тая. Ако не разбираш какво ти казвам, прочети това:

  http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=16&WorkID=3006&Level=1

  Ако и мъдрата българска приказка не може да те убеди, ти предлагам да си спомниш лятото на 2013 година, когато вместо да викаме Неволята, Запада или филанкишията, излязохме на улицата и, образно казано, си изхвърлихме бoклука – САМИ!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.