Сливи в устата на медиите за надписа “Слава на СССР” върху паметник на Апостола

37712766_2011718462173823_4670580216307908608_n 

 

 

 

 

 

Когато българин напише “ окупатори”  на издигащия се в София над всичко Монумент на окупационната червена армия ( МОЧА), тогава Москва, нейното посолство тук и слугите му у нас надават вой както винаги, когато някой им каже истината в очите. Следват официални декларации, обидни квалификации по адрес на “вандалите” и заплахи към извършителите на храбрата постъпка.

Най- разпространената опорна точка срещу подобни изяви върху съветските светини у нас обаче си остава твърдението, че всяко посегателство спрямо всеки паметник било вредно за автентичния прочит на историята, която трябвало да се помни такава, каквато е. Лицемерието на това опаковане на историческото наследство е особено характерно за БСП, наследница на дългата традиция на премахване на паметници не само във връзка с българската монархия ( която те възкресиха по перверзен начин чрез съвместно  монархо-социалистическо управление с прогонения от Царство България Симеон Сакскобургготски), но и чрез заличаване на монументалния спомен за бившите вождове на БКП, развенчани от самата нея след съответната промяна на политическия климат в Москва.

Като става дума за болшевишка Русия, никъде другаде по света не са били унищожавани толкова настървено монументалните знаци от миналото на една империя. Дори и Александър Втори, именуван “освободител” заради освобождаването ( само на хартия по негово време) на руските крепостни селяни и смятан за реформатор в самата Русия, не е бил пощаден от вандализацията на болшевиките. Само в София и в Хелзинки са оцелели две негови статуи.

На духовните събратя на съветските вандали у нас, за които невежеството на русофила е водещо условие за култа им към чуждата държава, не им стига да мразят различните от тях в това отношение българи. Обожанието им към СССР е демонстрирано в Ловеч, където върху паметника на най-тачения български национален герой Васил Левски нечия съветофилска ръка е написала “Слава на СССР”. Кратко и ясно дефиниране на това що е то да си безмозъчен болшевик в държавата, в която властта пази монументалната памет за съветската окупация като най-свидна национална ценност.   

Досега, когато искахме да посочим колко е спорен ( меко казано) МОЧА, задавахме риторичният въпрос защо никой не посяга на други паметници, смятани консенсусно от българите за безспорни. Вече и това се промени под благия поглед на онези, които целуват ръка на фалшивия руски патриарх, премълчават му вандалските антибългарски тиради и тичат да се кланят в Кремъл на неговия началник Путин, колчем ги повика да ги мъмри лично за недостатъчното старание в охраняването на руския интерес в България. 

Казусът с изписания от командировани в Япония българи, изцапали безмозъчно една стена с “ Локо София”, се превърна веднага в медийна сензация – толкова скоростно и дори прибързано, че се наложи после да се обяснява, че надписът все пак не е “цъфнал” върху мемориал във връзка с атомното бедствие в Хирошима. Да не говорим, че за всяко посегателство на МОЧА медийните реакции зависят само от това, дали властите няма да обещаят да накажат извършителите след поредната руска осъдителна реакция. 

Какво трябва да се случи, за да се случи нещо подобно като медийно ехо в случая с поругаването на паметника на Апостола в Ловеч, но не от обичайно заподозрените ултраси или националисти, а явно като продукт на скодоумието на обичайно закриляните следовници на култа към съветското господство над България? http://istinata.bg/?p=2000

Не очаквам никаква другарска самокритика. Свикналите да се възприемат като безгрешни другари и другарки, задължително ще припишат деянието в Ловеч на провокатори. Съветските им учители половин век отричаха съветската вина за убийството на 22 000 полски военнопленници, приписвайки го на германските врагове. Можем да се басираме, че ако изобщо се стигне до повдигане на въпроса за вината, надписът “Слава на СССР” върху паметника на Левски в Ловеч ще бъде обяснен като опит честните съветофили да бъдат опетнени в очите на доверчивите българи.  

 

Дано някой репортер се престраши да попита отговорен съветофилски фактор у нас поне дали смята за укоримо да се “прославя” СССР по този начин и дали това е направено за сметка на ореола на Левски, т.е. че да се прави връзка със СССР е петно за Апостола. Няма да е много учудващо, ако изобщо се стигне до такова чудо, да чуем в отговор нещо от рода на това, че всъщност Левски се е борил за чиста и свята съветска република.

30 мнения за “Сливи в устата на медиите за надписа “Слава на СССР” върху паметник на Апостола”

 1. ТОВА ОСКВЕРНЯВАНЕ, ТАЗИ ПАГУБНА РУСОФИЛЩИНА, ТАЗИ БРИГАДИРАСПАРУХЩИНА ТАЗИ РЕШЕТНИКОВЩИНА ИМА СВОЯ КОРЕН, КОЙТО НИКОЙ НЕ СЕ ПОСТАРА ДА ИЗКОРЕНИ:
  Преди 26 години, на 28 октомври министър-председателят Филип Димитров не получава вот на доверие от Народното събрание и подава оставката на правителството. За новата история на България този ден е повратен – с активното действие на тогавашния президент Желев, зараждащата се мафия сваля първото демократично избрано правителство.

  Според политическия имигрант Петър Бояджиев трима са основните участници в преврата – Бригадир Аспарухов, шеф на НРС, генерал Стоян Андреев, представляващ дълго време ДС в ръководството на БАН, а в онзи момент официално съветник на Желев и реално контролиращ го, и Алексей Алексеев, гарантиращ интересите на Доган на „Дондуков”2. Основни помощници са Димитър Луджев и неформалната група депутати, която той организира като „сини мравки”.

  Филип Димитров има ясна позиция за случилото се преди две десетилетия: „Някои си спомнят речта ми от 18 септември 1992 г. когато заявих, че се създава мафия и поисках мандат за битка с нея. Тогава голяма част от залата се смееше насреща ми и ме обявяваше за луд. Започнах битката и това беше основен мотив за свалянето на правителството ми.

 2. ДАЛИ ПАТРЕОТИТЕ ЩЕ СЕ ЗАТИЧАТ ДА ИЗЧИСТЯТ ПАМЕТНИКА ИЛИ ЩЕ ПОМОЛЯТ ПЪРВО ЗА РАЗРЕШЕНИЕ ОТ ВОДИЩИТЕ ГИ РЕЗИДЕНТИ НА КГБ И ДС?

 3. Пoследно уточнение по делата водени от жеков и тодоров срещу Стопанинът на БЛОГА НИ в Софийският Районен Съд-Наазателно отделение, бул. Скобелев 23
  тодоров: НЧХД № 3556/2018 г. – 116 състав – съдия Ева Пелова- Трифонова, съд. заседание – 31.10.2018 14:30 ч. – очаквана зала № 31
  жеков: НЧХД № 6989/2018 г. – 133 състав – съдия Цветелина Михайлова съд. заседание – на 21.12.2018 г. от 14:30 – очаквана зала № 28

 4. Трябва да мразиш родината си – трябва да мразиш Апостола който беше ОБЕСЕН от ПРЕСТЪПНИКА ГРАФ ИГНАТИЕВ за да напишеш това на един от малкото паметници на Васил Иванов Кунчев – ЛЕВСКИ. Според мен това е престъпление извършено от ИЗВРАТЕН МАЛОУМЕН РУСОФИЛ! Защо това се скрива и това не се уповестявя по телевизии и пресата
  – аз ще отговоря защото всички те са собственност на РУСОФИЛИ и МЕКЕРЕТА на ЕВРАЗИЯ които са на котлова КОПАНЯ на КРЕМЪЛ! Когато беше надраскан МОЧА паметник на който мястото не му е вече в България всички МЕДИИ в един глас вдигнаха вой. A тук ние трябва да разберем от блога на господин Инджев за което аз му благодаря!IIC…..oIL.

 5. Такова нещо,на паметник на полски национален герой и мъченик да се напише нещо хвалебствено за СССР,в Полша не може да се случи.А в България-както виждате…И паметника във Варшава демонтираха.И изгониха всички МИМОшници .

 6. „Плевнелиев: Медиите ни са завладени с парите от Цанков камък
  Шефът на новините по най-гледаната телевизия се определя от златната акция на г-н Красимир Гергов, казал ексамерикански посланик на бившия ни президент…“
  https://fakti.bg/bulgaria/336566-plevneliev-mediite-ni-sa-zavladeni-s-parite-ot-cankov-kamak

  “Никога досега Русия не е активирала всички възможни сили и сфери на влияние в България – всеки възможен човек, олигарх, медия – всичко, което може да направи днес Русия, го прави. Русия има своя план за България. И ще даде всичко от себе си, за да може България да играе тази роля, която ѝ беше съдено да играе в продължение на много години”
  “И дали през покупката на изтребителите, дали през развихрящата се пропагандна кампания на националисти, които аз никога не нарекох патриоти, в България и явните им връзки с Русия, дали покрай всичко, което тепърва може да се случи – представете си референдум в България, представете си, че България тръгне по пътя на президентската република, така милеена от президента Първанов, но и от всички русофили в България. …“
  https://terminal3.bg/plevneliev-rusija-aktivira-vsichki-sili-v-blgarija-mediite-bjaha-nakupeni-ot-korupcionnite-proekti/

 7. Докато МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА е “вождь” на задунайският колониален бандитустан НРБ, няма как да очакваме МОЧА да бъде демонтиран от центъра на София! Той никога няма да свали империалистическите тотеми на своите феодални начальници и сюзерени от кремль.
  И в потвърждение на това е и новият колониален “бюджеть” с “ИЗЛИШЪЦИТЕ” на МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА и неговата “финансова” КАЛИНКА-горанов!!!
  Както е всеизвестно бокоТИКВАТА ще увеличи “заплатите” на КАЛИНКОВАТА си бюрокраДция с 10% за 2019г.. Но ….но МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА и неговият ПОРЦИОНен “министър”-горанов ще повишат своят “бюджет” НЕ само с тези 10% , а ДВОЙНО повече – с 20%.
  Т.е. МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА ще вземе ДВОЙНО повече пари от ДДС,”осигуровките” и “осигурителните доходи”, а ще даде на “партийната” си КАЛИНКОВА бюрокраДция само… само ПОЛОВИНАТА от тях ,като “увеличение” на “заплатите” им!
  Остава да предполагаме ,къде МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА ще даде другите 10% от увеличението на “бюджета” с “ИЗЛИШЪЦИТЕ”, след като не иска да ги даде на собствената си КАЛИНКОВА бюрокраДция?!?!?
  Излиза че вероятно ,може би , всички заплати , и на “държавните” , и на частните служители в НРБ ще се “повишат” САМО с 10% , докато МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА ще си УВЕЛИЧИ “бюджета” ДВОЙНО повече!!!
  А… дали другата година няма да има “избори” в НРБ? И дали МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА няма да даде тези ДОПЪЛНИТЕЛНИ 10% от увеличението на “бюджета” с “ИЗЛИШЪЦИТЕ”, за да ФАЛШИФИЦ…..-пардон! – да се “ПОДГОТВИ” за тези “избори”!?!?!?
  Все пак трябва да се ПОДКУП…..-пардон! – да се “стимулират” ЦИК,РИК, и герброкожите “гласоподаватели” да “гласуват” за “правилните” “кандидати” посочени “вождь” от ГерПи-груп, който ще им даде да “усвоят” тези ДОПЪЛНИТЕЛНИ 10% от УВЕЛИЧЕНИЕТО на “бюджета” му с “ИЗЛИШЪЦИТЕ”!
  И след като МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА е решил да си УВЕЛИЧИ личните пари в “бюджета” за 2019г,и то с цели 20%, то това директно означава ,че това увеличение ще дойде от ПОВИШЕНИЕТО на всички цени в НРБ с 20%!
  От тези 20% инфлация, половината ще дойдат от 10% “увеличние” на”заплатите” на ОГРОМАНАТА… РАЗПЛУТАТА калинковоКРАСНОкожа бюроктраДция на МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА, а другата половина ще дойде от повишените цени, заради МОНОполното ПОВИШЕНИЕ на цени на газа и бензина на ЛОБИстките колониални МОНОполисти -Лукойл и Газпром.
  За това КАЛИНКОВАТА бюрокраДция в НРБ не бива да се “радва” на “повишението” на “заплатите” си с 10%, защото повишението на цените ще е ДВОЙНО повече от това “повишение”, заради ДВА пъти по-голямото увеличение с 20% на “бюджета” с “ИЗЛИШЪЦИТЕ” на техният начальник – МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА…….
  А “повишението” на пенсиите ще е даже още по-малко , само 5%, което е 4(ЧЕТИРИ!) пъти по-малко от ОГРОМНОТО повишение на “бюджета” на бокоТИКВАТА и неговата “финансова” КАЛИНКА-горанов!!!
  И всеки може да предполага ,къде ще бъдат “усвоени” тези ДВОЙНИ ПОРЦИИ от “бюджета” с “ИЗЛИШЪЦИТЕ”!!!!
  И след това , едва ли трябва да се “верва” на МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА, че “изборите” в НРБ са “ЧЕСТНИ”……………..
  Преди имаше Костинбродска афера, сега има инфлационни “избори” за МУТРОмилицинеропитекЪТ-бокоТИКВАТА………..

 8. Авторът на твореньето дали знае, че славният СССР отдавна се разпадна?

 9. Е, доживяхме! Скоро може и да се премахнат паметниците на възрожденците опълчили се на руското иго. Не пресилвам, когато станете свидетели на озлобена рускиня караща се с продавачка в магазин да ѝ се говори на руски, когато озверяла мамаша ти натяква че тази земя е тяхна, щото дедите им са проливали кръв за завземането ни….
  Не призовавам към насилие и война и се надявам този ми пост да не противоречи на конституцията ни и да бъде изтрит!

 10. Един въпрос,нас ни окупира 3-ти Украинска фронт,не би ли следвало тези паметници да са Украински а не на Русия и не би ли следва Украинския посланик да се произнесе за статута на тези паметници в България

 11. Към Симпатизанка на ДСБ
  Авторите на творението знаят,но не могат да повярват. Тях вярата в червеното знаме крепи ги.

 12. Поздравления за ИВО!

  Точно така, същевремменно, НЕПРЕКЪСНАТО трябва да се поддържа достоверната линия относно БЪЛГАРИЯ-русия. НЕ Е вярно, че “Левски”, “апостол”, “свобода”, “Възраждане”, “бунтове”, “руско-турска война”, освобождение, русия, са все ЕДНО И СЪЩО нещо. Че са единно тесто, единен процес.

  Има ЯСНА РАЗГРАНИЧИТЕЛНА ЛИНИЯ МЕЖДУ ТЯХ В БЪЛГАРСКАТА НИ ИСТОРИЯ И ЛИНИЯ НА РАЗВИТИЕ!

  ОТ ЕДНАТА СТРАНА са “ЛЕВСКИ”, “ВЪЗРАЖДАНЕ”, “събуждане” на българите, бунтуване и т.н. по османско време. ЕДНА ВАЖНА тяхна черта е борбата за НЕЗАВИСИМА “БЪЛГАРСКА” БЪЛГАРИЯ, КОЙТО ПРОЦЕС ПО ЕСТЕСТВО И ПРОСТА ЛОГИКА /ПОЧТИ/ СЪВПАДА И С ПОСОКАТА И ЕСТЕСТВОТО “ЕВРОПА” !!

  Другата важна черта е “русия”, “политиката на русия”.
  ТЯ Е В КОНТРАСТ С ВСИЧКО ТОВА! ТЯ Е НЕГОВОТО ОБРАТНО, НЕГОВА АЛТЕРНАТИВА! Тя има други цели!
  Тя е за окупиране на БЪЛГАРИЯ и Балканите, за ИЗВИВАНЕ НА РЪЦЕТЕ НА БЪЛГАРИТЕ зад гърба да бъдат насочени в ПОСОКА РУСИЯ, за руско заставане стратегически на Балканите, превземане на Босфора, широко влияние в Черно Море. За съюзяване, също, с Гърция и Сърбия, СРЕЩУ ОСТАНАЛИТЕ НА БАЛКАНИТЕ И НА ПЪРВО МЯСТО БЪЛГАРИЯ!
  Тази русия, руска политика, СА ВИНАГИ СРЕЩУ интереса и естеството на БЪЛГАРИЕ И БЪЛГАРИЯ. Съко така, естествено, те са АНТИЕВРОПЕЙСКИ.

  Та самите руски държавници и стратези го казват това, многократно! Да вземем Николай Игнатиев (спряган в душите на мнозина и тук единствено “граф”), и по-нататък до ДЕН ДНЕШЕН, в лицето на новите политически стратези и властници, начело с такива като путя, лавров.
  НИМА не си спомняме последните години техните ПРОГРАМНИ доклади, речи и публикации по развитие на русия, развитие и бъдеще на света, място на русия и т.н.!

 13. В страна, в която се случват подобни отвратителни издевателства върху Свободата на словото, като това: http://clubz.bg/75109-atlantici_zashtitiha_manol_glishev_zaradi_zalichavaneto_na_profilite_mu,
  могат да се очакват и още много по-отвратителни постъпки на русопитеци, от оскверняването паметника на Апостола….уви!

 14. Нали знаете защо никога няма да бъде открит гробът на Левски?

 15. Асене, еййй, ама жестоки сте.
  Виж го, под танкистко яке, приплюва тютюна от крайчеца на ‘беломорканал’-а. Стига му и тая, че КАРТАТА върху кутията не е това, което беше…

 16. Поне си проверявайте информацията – Паметникът на Апостола никога не е оскверняван по този начин – това е монтаж от преди няколко години!!! ТОВА Г-Н ИНДЖЕВ НЕ Е СЕРИОЗНО!!!

 17. Това е фейк новина!
  Моля проверете си източниците!
  Паметника(постамента) е ремонтиран преди месец май 2018 и изглежда по друг начин

 18. Към Росен Костов&

  Цитирал съм източника си и не е сериозно да твърдите обратното.

  А дали източникът е излъгал? Питайте него.

 19. Pапсодия в синьо ,червено и светло оранжево. Kомпозиторът, диригентът и солиститe държат в напрежение доста хора. Ha МВР ,прокуратурата ,кмета и общинарите им плащат. Останалите си плащат.
  B Ловеч едва ли ще се намерят и двама човека които открито да поискат заменка на Левски с Альошa ,а още по малко ще ги подкрепят.

  В София вероятно е същото. Кой иска тотем на чужда армия който създава само проблеми. Напомня неприятни ,отдавна отминали времена и отгоре на всичко пречи на гледката и чистия въздух.

  Кметицата мълчи , Общинския Съвет се ослушва ,нo май е време да ce върне на хората правото им на глас по местни въпроси.

 20. “Слава на нацистка Германия!”
  Надпис върху милиони гробове на евреи и паметник на Израел…

 21. Нов връх в падението, макар че чисто времево бе някъде лятото, малко след като подобни недочовеци на честването в Карлово на раждането на Апостола организираха казачоци и рАЗИЯтски песньовки. Очевидно рубладжийското скудоумие и низост нямат дъно, защото като го стигнат, почват да го копаят.

  В този ред на мисли ме гложде новият “скандал” re: търговия с българско гражданство. Нов е само на думи, от поне 10 години за него се говори и пише, но не се прави нищо. Затова, като данъкоплатец, който издържа хрантутниците ( в (п)резиденство, ДАНС, МВР, АБЧ и др.), бих искал да знам:
  – колко са етническите рАЗИЯтци, станали мои нови съграждани (зер да знам, кого да поздравя с бренеке или да помилвам по главата с МПЛ-малка пехотна/сапьорна лопатка);
  – кои са 140-те имена от списъка на Интерпол;
  – за кои от тях е отговорна др. вице(п)резидент йотова, за кои предшествениците й маргарита петкова и оз генерала от “ракетно-космическите” ни сили ангел марин;
  – а вече покойният министър без портфейл доц. божидар димитров (он же агент “тервел”, “кардам” и “телериг”), известен с любовта си към похапване на древни пергаменти и нестандартни секс забави?;
  – има ли (про)дадено гражданство с вице(п)резидентски параф ВЪПРЕКИ отрицателно становище на ДАНС или МВР за съответния кандидат, от кого и на кого;
  – колко са етническите руснаци от Донецк и Луганск по предходната точка;
  – има ли сред “новите бОлхары” военопрестъпници като “инвеститорът” александър бородай, строител на предмостовата колония на рАЗИЯ в Поморие, и подобни.

  Понеже колкото и да мълчат като риби институции и медии, “няма нещо тайно, което не ще стане явно, нито потаено, което не ще се узнае и не ще излезе на яве” (Лука 8:17). Поне исканията и предписанията на Интерпол се пускат до всички страни-членки и не са класифицирани. На Стопанина респект.

 22. @ JEEP PATRIOT

  Да не забравя “полит-емигранта” петър бояджиев, когото по едно време ни го гласяха да ни яхне като премиерин, а после и като (п)резидент. През 1988 г. съдбата по случайност ме сблъска с него в един хотел за международна номенклатура, агенти на влияние и “борци за свобода” в мАцква. Тогава въпросният трябваше да пренесе в куфарче 1,000,000.оо презрени щатски долара за френските “таваришчи” от “Юманите” и Юманите диманш”. Имаше тогава две такива хибридни вестничета на сАвеЦка издръжка…

  Извинявам се за късния пост.

 23. Чета за честването в Карлово и за рубладжийското скудоумие (АЭРОФЛОТ) и се сещам за друг паметен случай, знам го от очевидец.
  При откриването на паметника на Христо Ботев в Калофер, номенклатурният елемент в командировка (пардон, Виден Каскетаджия даден от Пловдив) открива паметника с тези думи:

  КАЛОФЕРЦИ-ИИ……. ВАШ’ТА МАЙКА!…… ВАШ’ТА МАЙКА, КАЛОФЕРЦИ!…….

  (паузите са многозначителни, здравей коминтерновски патос; и някои в тълпата се обажда: ‘абе, тоя псува ли ни?’)

  Ораторът продължава:.. ВАШ’ТА МАЙКА…. ВАШ’ТА……….

  РОДИ БОТЕВ!’

  Моментът сигурно е бил филмиран, за кинопрегледите.

 24. Извинявайте, то не е точно обръщение към И.Инджев. Статията е страхотна. Само дето премълчава, кои всъщност са болшевиките и защо унищожават всичко руско?
  Извинявай Иво, защо? Защо да не пишат върху паметника на Апостола на свободата “слава на ссср?” Хора, които се продават като к. на който мине как няма да се държат така, че никой да не ги уважава? Е, уважават ги редовно, които минат и ги учат да нямат държава. Учат ни, че не сме нация, че за нищо не ставаме, че комунистите правилно са убивали и ограбвали, че нямаме достойнство! И ако някой посмее да се държи като мъж, веднага се появява някой като Светиня му да каже:”Ей не е добре да се взема толкова насериозно човек!” А? Да се вземеш насериозно е грях за първия и за всички, които не искат да виждат личност с воля, а безволеви алкохолизирани пихтии, които в решаващи моменти не могат да се държат на крака, камо ли да си защитят достойнството. Чест, достойнство, име, наследство на рода са думи табу и грях! Грях за господарите без лица. Дълго забраняван грях. Грях е да имаш различно мнение от мнението на властта и ти си вече хейтър! Различният с мнение е хейтър! Но безличният послушко е праведник- с такива на драго сърце си служат инквизиторите даващи правосъдие в името на добротата и спасението. И все още някои го обещават.
  В неделя си ходя около хотела на Маринка и към Хемус гледам паметник с някакви войни с ватенки! Викам си: “Вот тебя на хуя!” А този паметник какво прави там? А Левски стои омърсен от поредните юнаци интернационалисти. Без ссср не могат да гледат Апостола. Що бе момци, кинтите ли профукахте? Всичките тия още плачат по руските си учебници, а ходят за зехтин до Гърция и пазаруват турски прах за пране и пешкири. Явно нямат с какво да почистят името си, че и паметника на Апостола явно ще им изхаби парцалите и ако трябва да се използва четка, излиза скъпо. Защото апостолът си е дал душата, за да я има България – нашата България. И тяхната. За да му сквернят името и то да става още по- безценно на борците за българска свобода. За истинските, които страдат като гледат кървавия надпис, а не за онези, които са родени дружбаши. Те искат да причинят страдание, но страданието ражда нови патриоти и никога не е отказало истинските българи от българския род. Това е и един надпис на победата на Апостола над предателите и враговете, имената на които остават в краката му и са лазили под него.
  Защо да не пишат, като Апостола на свободата е един на всички българи- безценен, а ссср е безлична империя донесла нещастия на много народи, които я кълнат всяка сутрин от дните до края на живота си? Империя обречена на позорна забрава, заради злините, които е донесла ще стои винаги в краката на Апостола на свободата.

 25. За матросовците
  Какво значение има дали паметника на Левски е омърсен сега,или преди 4 месеца.Нали всичко друго е вярно.
  Я тръгнете из София,не знам как е в провинцията,и се налюбувайте на патриотични заклинания като: “НАТО вън”,”Смърт на САШ”,”Да живее СССР”,”Путин наш”,червени звезди,сърпове и чукове,пречупени кръстове и т.н.
  Или пак ще конрирате-“Да, но те не са изписвани сега”.

 26. В Русе сме шамиони по поругаването на паметта на българските ОПЪЛЧЕНЦИ. Още от 1970-те, когато комунистическата градска управа срина църкввата ВСЯХ СВЕТИХ в парка на Възрожденците. А този парк, забележете, е наречен така в чест на русенските опълченци и участници в освободителните ни борби. И тъкмо в този парк надгробните плочи на тези славни българи са поругани не с някакви си графити. Те са затъпкани в пръстта, изчегъртани, заличени. До ден днешен! За разлика от плочите на местни комунисти. Снимах едните и другите, публикувах във ФБ обръщение към градската управа. Пълна невъзмутимост. И ревове до небесата за съвтеските монументи в София. Как се коментира това, как се търпи, защо се търпи? Знаем защо.До кога??????

 27. В Русе сме шамиони по поругаването на паметта на българските ОПЪЛЧЕНЦИ. Още от 1970-те, когато комунистическата градска управа срина църкввата ВСЯХ СВЕТИХ в парка на Възрожденците. А този парк, забележете, е наречен така в чест на русенските опълченци и участници в освободителните ни борби. И тъкмо в този парк надгробните плочи на тези славни българи са поругани не с някакви си графити. Те са затъпкани в пръстта, изчегъртани, заличени. До ден днешен! За разлика от плочите на местни комунисти.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.