Руското посолство в София параноично се барикадира

Руското посолство в София се окопава почти буквалния смисъл. Защото “потъва” зад нова бетонна ограда, безпрецедентна за софийския дипломатически пейзаж.

posolstvo_moskva_ograda5

 

 

 

 

Още при построяването на този комплекс по времето на “развития социализъм” беше достатъчно странно, че “братушките” са се барикадирали зад внушителна ограда в столицата на колонията, която най-вдъхновено пазеше т.н. дружба със СССР до степен, че не се налагаше пряко съветско присъствие, както другаде в периферията на съветската колониална империя.

Можем само да гадаем какво налага сега “братушките” да счупят собствения си рекорд по параноя и да опашат посолството си тук с 3 метрова ограда от бетон. Пълно затъмнение ли целят или се боят от нещо, за което нямаме информация.

Предлагам някоя българска медия да се престраши да попита барикадиращата се руска дипломация в София от какво се бои. И ако може да зададе въпроса как това параноично действие се съчетава с твърдението на поредица руски посланици ( и техните колаборационисти тук), че 80 на сто от българите били русофили. И колко метра трябваше да е висока, ако Москва вярваше, че всъщност русофилите са в пъти по малко – може би 10 метра?

Ако руснаците, типично за тяхната мания за секретност, откажат да обяснят, редно е поне нашенците, пристанали на тази прищявка, да дадат някакво обяснение. Все пак това се случва на българска територия, а властниците са длъжни да отговарят на въпросите на на българския народ, а не на неговите постколониални душмани.

https://faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/skrivat-ruskoto-posolstvo-zad-nad-3-metrova-betonna-stena-ogradata-napomnya-za-kontslager

22 мнения за “Руското посолство в София параноично се барикадира”

 1. Ватенките ще има да пребоядиват огради4…Том Сойер да им е на помощ!

 2. Ами отново вдигат Стената! между свободния свят и руския концлагер! Интересно кльона към посолството ли ще е наклонен…. да не бягат!

 3. По разному оценивают Порошенко и Путина в мире, в России, в Украине. В основном, это субъективные оценки. Сравним президентов без эмоций.
  1. Физические данные.
  Порошенко – рост 180 см, вес 94 кг, возраст 53 года.
  Путин – рост 162 см, вес 77 кг, возраст 66 лет.
  Мужик – сморчок.
  2. Финансовое положение .
  Порошенко – 1млрд. долларов заработаны в кондитерской промышленности, аграрном секторе, судостроительстве, автопроме, производстве стекла, сфере оздоровительных услуг, СМИ.
  Путин – 50-200 млрд. долларов, все средства украдены из бюджета России.
  Бизнесмен – вор.
  3. Семейные ценности.
  Порошенко – в браке 34 года, 4 детей, жена и дети на виду, вместе с отцом принимают участие в культурных и торжественных мероприятиях.
  Путин – в разводе, якобы имеет 2 дочерей, о которых ничего не известно. По воспоминаниям бывшей жены – подозрительный, невнимательный, незаботливый; по утверждению Литвиненко в Лондонском суде – педофил; не секрет, что одна из любовниц – Кабаева.
  Семьянин – блудник.
  4.Образование.
  Порошенко – отличник.
  Путин – троечник.
  5. Иностранные языки.
  Порошенко – свободно владеет английским и выступает на нем на международных форумах.
  Путин – что-то знает на немецком, но вслух не произносит.
  6. Клички.
  Порошенко – все клички производные от фамилии и рода деятельности. Клички обидные.
  Путин – все клички связаны с характером и отношением к нему окружающих. Клички презрительные.

  Но 90% украинцев хотят президента лучшего, чем Порошенко, а 90% россиян уверены « нет Путина- нет России».

 4. Ало, bTV, първанов (оня кремълски слуга, главен герой в книгата “Президент на РъБъ”, известен с мезонети, хотели и архари) не ви ли се кара като каните “един безобиден журналист”:

  https://www.btv.bg/video/shows/lice-v-lice/videos/ivo-indzhev-za-demokratite-glasuvat-celi-segmenti-ot-hora-koito-tramp-zhestoko-obidi.html

  Всъщност, какво става с пьрванов (името на кремълския колаборационист се пише с малка буква)? Пожелавам му само и единствено справедлив съд.

 5. Na vremeto, edin ot starite dynovisti mi e razkazval, che rusnacite sa zagrabili ot zemqta na Bqloto bratstvo za da si stroqt posolstvoto, a Petyr Dynov e prorokuval,che chte doide den vsichko da vrychtat daje I duchecite koito sa otkradnali na horata.
  PS. I malka tema za chudesnoto chustvo za humor na gospodin Indjev, na holandski Putin se piche : POETIN. 🙂

 6. Виц от едно време:

  – Защо тоалетната хартия в ГДР е толкова груба?

  – За да може и последният задник да почервенее.

 7. А дали имат издадено разрешение за строеж? Съгласно ЗУТ за такава ограда им трябва и проект. И това да попитат журналистите

 8. Едно от най-странните посолства на Русия е това в братска за тях Куба. Тук можете да видите каква бетонна ограда със зазидани в нея строшени стъкла ги пазат от любезните кубинци.

  https://www.businessinsider.com/russian-embassy-in-havana-cuba-2015-6

  Е явно се готвят и за народната българска любов , а и тази стена е хубава основа за рисуване по нея.

 9. По въпроса с тази ограда бих искал да чуя мнението на юрист по съвместимостта със ЗУТ. При какви случаи се допуска издигането на ограда над 2.20 м ?
  А ето какво прочетох в издание на Газпроммедия: Полската газова компания е сключила договор за доставка на американски втечнен газ, който “ще струва 30% по-евтино от руския”
  https://www.kommersant.ru/doc/3793521

 10. Минах покрай строежа. Да, изглежда странно и предизвиква въпроси. Обаче, понеже живея съвсем близо до посолството на янките, с чиста съвест мога да кажа, че руското, дори след построяването на тази грозотия, ще изглежда като детска площадка в сравнение с американското. И понеже в статията авторът, съвсем на място, прави аналогия със символите на господство, се питам какво ли би трябвало да внушава американската цитадела в “Лозенец”, погледната от същия ъгъл?

 11. Към Сашо:

  Американската цитадела е точно толкова голяма и представителна, колкото се полага на САЩ, включително в една съюзническа държава и колкото съответства на американската тежест в световните икономически дела. Пък и нали се предпооага, че “янките” са ни врагове, щом сме 80 на сто русофили ( според преклонената главица на нашистите, повтарящи руските мантри). Ако е вярно, значи янките имат основание да мислят за сигурността си, защото русофилите смятат за задължително да бъдат американофоби.
  И въпреки това, оградата на посолството на САЩ изобщо не може да се мери с тази, зад която сега се барикадират параноичните руснаци.
  “Янките” взимат антитерористични мерки навсякъде по света във връзка с антиамериканизма на онези, които не могат да понесат американското лидерство, прибягващи до тероризъм ( оръжието на слабите).
  Изобщо опитите за огледално говорене срещу “янките” винаги, когато Москва е със свалени гащи, е признак единствено на безсилие да бъде защитено онова, което се вижда при свалянето на въпросните гащи.
  Този подход ви е любим също и при сравняването на несравнимото: един единствен паметник на американски военни- няма и два метра висок, разположен далеч извън центъра на София на практика на територията на самото американско посолство, сочен от вас като някакъв легитимен антипод на съветските гигантски светини, доминиращи над най-големите български градове.

 12. По въпроса с окупационните симвли над сломена България, ето едно актуално четиво с нотка на оптимизъм от прочетеното. Може да иползват бетонния паметник за допълнителна барикада пред посолството им…така де с двойно предназначение.

  https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/kmetat-na-rayon-tsentralen-v-plovdiv-iska-referndum-za-mahaneto-na-alyosha

 13. Да! МОЧА, альоша и всички други подобни руско-съветско-окупаторски символи трябва да бъдат изринати по най-бързия начин. И без това са незаконни.

  Кметът на район „Централен“ в Пловдив иска реферндум за махането на Альоша:

  https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/kmetat-na-rayon-tsentralen-v-plovdiv-iska-referndum-za-mahaneto-na-alyosha

 14. С всичкото ми уважение към Стопанина, посолството се ползва със сттут на екстериториалност (демек зад оградата е рАЗИЯ). Така е според Виенската конвенция от далечната 1857 г. Не им трябват никакви разрешения, съгласувания по ЗУТ и др. Могат и ядрено устройство да си донесат.

  Друг въпрос е, че така не се прави никъде в цивилизования свят.

  Друг въпрос е защо още първата ограда е от стоманобетон с цимент марка 1000, от който се леят бункери, ДОТове, артилерийски капонирни съоръжения (бункер с вградено тежко оръдие голям калибър) и пр.

  Не съм убеден, че става дума за “отбрана от братската любов”. Диваците винаги са гледали на посолствата си като на командни центрове и предмостия за НАХЛУВАНЕ.

 15. До georgi nikolov

  Малката дъщеря на др. путин живее в холандия, голямата – в Германия. Те са от официарния му брак със стюардесата Марина, която пък е в “люксозно” заточение в Париж. От сегашната му конкубина, гимнастичката кабаева, по непотвърдени данни има 3 деца, 2 момичета и 1 момче. Всички са раждани в частна швейцарска клиника край Лозана. Дето се вика, без коментар!

 16. “Защото “потъва” зад нова бетонна ограда, безпрецедентна за софийския дипломатически пейзаж.” За мен този въпрос има еднозначен отговор – СТРАХ!

 17. Чуждите посолства са чужда, а не българска територия.

 18. Към Обективен:

  Оградата се строи ПРЕД руското посолство на булеварда, който наистина е руски по своето название на името корумпирания от Русия “Драган Цанков”, но поне формално е публична българска собственост, все пак.

 19. “Дуварчето” могат да го направят и 5 м. високо. Така кочината няма да се вижда толкова лесно и художниците на графите ще има да си рисуват на воля.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.