В защита на Йончева от глупавата идея да я героизират

Прокуратурата се присети да повдигне обвинение към Елена Йончева в качеството й на бивш журналист. 

Малко отклонение като за читатели, които ще побързат да ме заклеймят…

Не сме си близки с нея, точно напротив. Разминаваме се безмълвно като непознати. Според мен тя е гузна. Знае какво ми сготвиха нейните съпартийци. Приемам надменното й отношение към моя милост за комплимент.

Но се разминавам също и с гербаджийската прокуратура. Тя реши да погне Йончева със задна дата в конкретен политически контекст, поръчан от началството. Това е слаба позиция на отмъстители заради нейните атаки срещу управляващите.

Йончева, до (не)възможното доказване на противното,  ще се окаже в очите на избирателно мислещите с категориите на левия популизъм жертва на тази “дясна, евроатлантическа” –  направо американска работа.  

Не, не заставам в позата на несъществуващата, стъпканата у нас “журналистическа солидарност”- така наречената, несъществуваща солидарност в туземния контекст. Същата, която Йончева и компания не проявиха преди 12 години, когато техният Първанов ме погна и бях принуден да си напусна работата със заплахата, че иначе ще бъде уволнен, в резултат на което предпочетох да се махна от БТВ, застанала на страната на моя екзекутор.

Смятам, че разправата с Йончева чрез прокуратурата е услуга за нейната опозиционност. Фактът, че тази разправа е облечена с обвинения и срещу други потенциални грешници ( сред които има дори и един жертвен агнец от ГЕРБ), не може да заблуди никого. Не и хората, които мислят със собствените си глави, както и с един ход напред.

Утре Пеевски, неговият Цацаров и зависимият от тях Борисов ще паднат от ронливия връх, на който са се покатерили. Като казвам “утре”, имам на ум близкото бъдеще. 

Йончева и компания ще се окажат репресирани. Дисиденти. Направо ще да станат нещо като мъченици, алтернативни на тежкото минало, макар то да е продукт на собственото им такова. 

Хайде, ако обичат, да не ни играят на самия 10 ноември сценката с изкуствено създадените герои , които да ни яхнат след това с ореола на мъченици. 

16 мнения за “В защита на Йончева от глупавата идея да я героизират”

 1. Елементарно глупав “ход” на цацаратурата, но от нея нищо смислено не можем да очакваме.
  Сталинската прокуратура оглавявана от избрания от пожарникаря ЦацАров изпълнява само политически поръчки! Естествено те падат много лесно в съда, защото нямат допирни точки с правосъдието.

 2. Моралният облик на др.Йончева беше до голяма степен осветен от А.Тодоров.И тя е отхапала голям комат от КТБ,но цацатурата няма да я закача.

 3. А защо са искали да Ви отстранят от телевизията, г-н Инджев? По това време имах други проблеми за които да мисля – обществените бяха на друга планета.

 4. @ Борето – толкова се смях на „цацаратурата”, че дори не е ясно какво казвам в първия е-мейл. Много находчиво! Вие ли го измислихте или е народно творчество? И в двата случая-глас народен, глас божий!

 5. Странно защо много от действията на институциите в последно време изглеждат контрапродуктивни за имиджа им и запазването на стабилността – цени, такси, обвинения лъскащи имиджа на обвинените, отнемания на нсо-авто … Все едно някой иска да избяга от властта или да я прекомпозира като Черен влак между Позитано, Герб и Сараите. Без МВРО Атака и Пеев.
  Направо са се МАГНИТИЗИРАЛИ.

 6. Любопитно ми е дали Йончева ще допубликува разследването за пране на пари “Къщата в Банкя” извинявам се “в Барцелона”.

 7. Йончева може да е всякаква – руско ченге, подлога на Москва и режима на Путин, но се съмнявам, че “пере пари”. Това е присъщо на хората около Борисов, като забележителния Сашо Сталийски и съпругата му Вили Сечкова. Този човек никой не знае откъде са му парите, като изключим, че беше ангажиран с нещата около събирането на пари от Обществени поръчки. Момчето добре се облагодетелства – по неофициална информация има около 100 млн. лева. Ето там трябва да пипа Цацаров. Йончева, макар и журналист с определени про-руски наклонности, е все пак качествен журналист, който си разбира от работата. Между другото всички качествени журналисти бяха изритани от електронните медии, вкл. и Иво Инджев

 8. До г-н Тодоров и г-н Николов,
  Благодаря, приятели! Сигурно не сме само трима тези, които в защита на невинно арестуваните и тормозени-г-жа Десислава Иванчева, г-жа Биляна Петрова, г-н Петър Кърджилов, изпратихме протести до министерството на правосъдието. Приятели, имаме една още по-важна цел – протестите срещу беле-НЕ! Ще оставим ли разбита и окупирана държава на нашите внуци? Защото действията за кражби на българската мафия съвпада с желанието на вековния ни враг – русия да фалира държавата, да владее икономическите лостове-важни предприятия, залежите, ток и горива, курорти и инфраструктурата на енергоносители. Ще трябва да разбиваме мита за Български просперитет в компанията на русия. Трябва да проучим опита на движенията в Европа и света, защото не можем само да гледаме. Да пишем пред компа и да чакаме помощ от Америка и целия цивилизован свят. Спомнете си думите на великия Раковски и повторени от великия Стамболов: “Народ, който не може да се освободи сам може би трябва да умре!”

 9. Тези от вас, които искат да се присъединят към нашия протест срещу министерството на правосъдието могат да изразят чувствата, които вълнуват всички. Потърсете страницата на министерство и изкажете недоволството си с изпращането на Вашия или следния текст. —“Унизени сме от действията на българското правораздаване и заявяваме, че е необходимо да се спазват правата на българските граждани, които с честната си собствена позиция защитават българските граждани от корупцията в българските общини:
  – Свобода за г-жа Десислава Иванчева и г-жа Биляна Петрова и солидарност с пиара на р-н “Младост” г-н Петър Кърджилов. Подкрепяме тяхната борба с държавата-мафия, защитили правото на жителите на “Младост” за въздух и зеленина – за тях и техните деца”.—

 10. @ JEEP PATRIOT
  И на мен ми минават същите мисли!
  Намагнитизирали са се !

 11. беле-НЕ
  Хващам подадената бъдеща трагедия от уважаемия Роберт Алтънов, напомням също за публикацията на проф. Касчиев във ‘Фактор’ от 7-ми ноември, 2018 г.; и каня лоената топка (по Мопасан и Павел Тинков) теменужка петковная на виртуална разходка по припятските романтични терени, където топката може неочаквано да срещне какви ли не природни форми – от кукувица с глас на развинтен часовник до pyrrhocoris apterus с изненадващи шаблони. От антропоцентричната гледна точка на лоената топка това е романтично – на фона на случилото се, и още случващото се с човешките жертви на Чернобил и техните деца. Ето и обещаната разходка: https://www.google.com/maps/@51.4066858,30.0554309,2a,75y,111.68h,69.27t/data=!3m6!1e1!3m4!1s_p9mMdZMSLyYigJX6Z5BPA!2e0!7i13312!8i6656?hl=en

 12. Колко точно:

  “Хайде, ако обичат, да не ни играят на самия 10 ноември сценката с изкуствено създадените герои , които да ни яхнат след това с ореола на мъченици.”

  многоджобни ‘многострадалци’

 13. Много точен анализ. От цялата акция не произтича нищо, освен пиар за йончьева.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.