Има лоша реклама и клипът с участието на актьора Башар доказа това

1479x759 facebook bannerИз славянския свят

Не бих се присъединявал към широко разпространеното мнение за клипа , претендиращ да привлича младежи да става журналисти. Но съм провокиран от “бройкаджийската” логика на неговите автори. 

За примитивизма  винаги има оправдание от страна на приматите.  С извинение към евентуално лично разпознаващите се в страничното огледало на това съждение.

Такъв е случаят с този скандален клип, чрез който най – новата, предполагаемо адски прогресивна ( поради младежкия си по дефиниция профил ) телевизия на Софийския университет, демонстрира падение на критериите на самата журналистика, (де)класирана по световната скала на Репортери без граница на 111 място в света. 

По- ярка демонстрация защо българската журналистика крета на опашката в клетата класация, някъде на дъното на афроазиатските ни посестрими в това отношение  ( да не се бърка с афродизиак) критерии, трудно може да се натрапи на вниманието на всички, които все пак внимават какво гледат. Не “кльопат”, а гледат и мислят.

Въпросът не е толкова в това, че актьорът Башар, произведен вече в директор на въпросната телевизия, играе вменената му роля и гледа господарски задните части на желаеща да стане известна млада жена, предполагаемо – журналистка.

Проблемът е, че актьорът Башар, както и онези, които са му платили, изобщо не разбират метафоричната подигравка, в която участват с откровен ентусиазъм. 

Самоотбраната им срещу критиките се базира на наистина примитивния аргумент, според който нямало такова нещо като “лоша реклама”. Само че авторите на примитивната антиреклама не го знаят. Плямпат по инерция “мъдростта”, според която нямало лоша реклама. 

Има лоша реклама и този клип го доказва. Друг е въпросът, че да станеш известен по този начин е обидно само за хората, които са в състояние да разберат какво са направили. На тях им е важна бройката – бройката гледания.

Участниците и инициаторите на това “мероприятие” изтъкват количественият фактор. Било достатъчно да се каже, колко хиляди гледания на клипа имало.

Ами защо тогова изобщо пуснахте девойката облечена? Ако я бяхте накарали да махне нещо от дрешките, щяхте да получите още по голяма бройка гледания!

https://debati.bg/seksistki-klip-ot-imeto-na-universiteta/

5 мнения за “Има лоша реклама и клипът с участието на актьора Башар доказа това”

  1. Рекламата със сигурност се е харесала на собствениците на Юнион Ивкони, които са партньори и спонсори на този водевил. Знаем тяхната близост със свинските медии и съответно целта им е да привлекат ново поколение от мижитурки искащи да бъдат известни с това, че са известни.

  2. Спомням си, че в едно интервю въпросният Башо се беше изказал доста ласкаво за адаша си башар асад.

  3. Аз, не виждам защо трябва да има “реклама” за “набирането” на “журналистКи” в НРБ?!?!?!? Защо трябва има специфична “реклама” за журналисти? “Дефицитна специалност” ли е “журналистиката” в НРБ, та трябва “реклама”, точно за нея?!!?!
    Явно МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА иска да “стимулира” собствената си “журналистика”, и в резИлтат на това “стимулиране” НРБ се срина с над 100(СТО!!!) места само за 10 години. Това показва ,че ако бокоТИКВАТА търси някакъв “ефект”, чрез неговото “журналистическо стимулиране”, то той е точно обратен на “търсеният” от него!
    Или пък може би МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА е търсил точно това, да заличи окончательно “разликата” между КАЗИОНната му “журналистика” и предаванията за възрастни. Макар че едва ли има нужда от това, след като и така вече НЯМА такава “разлика”, защото НРБ е след 120 място по “свободата” на словото. А ,когато НЯМА свобода на словото , тогава няма и “журналистика” ,а само прости..иращи КАЗИОНни “медии”, които не правят НИЩО друго ,освен да обслужват своите ПОРЦИОНни сводници от властть!

  4. „В края на видеото той поглежда угоднически с похотлив поглед към задните части на момичето” – това ще да е много сложен поглед – едновременно угоднически и похотлив. Да погледнеш с поглед също не е лесна работа. Електронното издание, явно, не случайно се казва ДЕБАТИ.
    https://debati.bg/seksistki-klip-ot-imeto-na-universiteta/

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.