Не на Меркел, а на Нинова заприлича Борисов все повече

1479x759 facebook banner
Зала “България”

Из славянския свят

България, управлявана еднолично от набедения за голям евроатлантик Борисов, няма да подпише още един международен пакт. “Невероятно, но факт”, биха възкликнали очарованите от своя вожд нашенски следовници на правата линия на Партията, оглавявана от него. 

Отказът от български подпис под Международния пакт за миграцията, приет с невероятно единодушие от 192 от общо 193 гласували държави в Общото събрание на ООН, издига Борисов и патреотичната му компания на нивото на (анти)системните играчи в това отношение. Досега се смяташе едва ли не за екзотично, че ГЕРБ се приравни към  уж опозиционната БСП и към малокалибрения си коалиционен партньор, променяйки позицията си по въпроса за Истанбулската конвенция срещу домашното насилие над жени и деца. Тогава Корнелия Нинова, оказала се голям фен на унгареца Орбан, му изръкопляска за орбанистичното му решение.

Сега, както си вижда, Борисов отново беше пришпорен от Нинова. Тя зададе в парламента тона за атака срещу Международния пакт за миграцията като вреден за българския национален интерес. Борисов откликна и този път с последващо съгласие с нея.

Интересното е, че Борисов много искаше да бъде смятан за Меркел в панталон. Но успява засега само да й подражава единствено по броя на управленските мандати. Предстои да видим, дали най-накрая няма да направи следващата крачка в това подражателство, като направи голяма коалиция с БСП с претенцията, че и Меркел управлява така.

Различията между БСП и ГЕРБ са намалели толкова драстично, че Борисов все повече прилича не на Мерел, а на Нинова за чиято пола се държи не само по въпросите на пола, свързани с Истанбулската конвенция. Т.е. Борисов все повече се превръща в Нинова в панталон. 

1479x759 facebook banner
Зала “България”

15 мнения за “Не на Меркел, а на Нинова заприлича Борисов все повече”

 1. Свлича се все по-надолу в стремежа си да не се конфронтира с “патриотите” .БСП го засмуква в блатото и нищо чудно Борисов да не може да бъде различен от нея .

 2. То едва ли и до сега е имало някаква “разлика” между двамата ?!?!
  Какъвто пОлитик е ниновна , такъв пОлитик е и МУТРОмилиционеропитекЪт-бокоТИКВАТА, а същият като тях е и ()резидент-маршала на решетников!
  Но ,все пак, МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА ства все по-зависим от ниновна и путлериотите, което го прави за сметка на това и все по-ИЗОЛИРАН в туристическите си ваканционни “обиколки” по-света. Където скоро даже няма да си правят труда и да го “посрещат” с КРАСНОкожите килими от самолета , като “вождь” на НРБ, защото просто НЯМА да има какво да се договарят с него ,защото просто той няма да има какво да им предложи , като ФОРМАЛЕН “сОюзник” в ЕС, НАТО и ООН.
  Защото вече ще си е ЧИСТО туземен КРАСНОкож “вождь”, ИЗОЛИРАН в своят ба(л)кянски вигвам, заедно с ПОРЦИОнните си шамани – ниновна,гергов, ванЮ караПАСПОРТскиЙ , ()олен ()ИДЕРов … и всички СУДЖУКови ЛОБИсти от герберокожите му “партийци”, заедно с цвъкиУМНОТО!

 3. С малко закъснение, снимките на Радев с известни личности ми наподобяват на една от туристическите атракции в Лондон, музея на восъчните фигури на Мадам Тюсо.

 4. Опасявам се, че дори БСП вижда понастоящем опасност от коалиране с Герп.
  Отива се към служебен кабинет!!!
  Въпроса е хиените около президента дали ще захапят кокала или ще се потърсят доказани евроатлантици за прехода към новите избори.
  Магнитски и Свободна Европа идват.
  Отива си Боко, цацо, Пеев , МВРО и др

 5. Мислещите отдавна още като беше проекта на Радан Кънев ” Нова Република” знаеха че гроб (бб) или бб(гроб) са висш проект на КГБ. И за съжаление успешен. Но има ли съмнение че в момента.всички партии в парламента са успешни проекти на КГБ. Ако махнем приказките и оставим делата на управляващите то всичко е в услуга на масква. Ние останахме единствената държава която си остана в ссср-то. А защо влезнахме в НАТО и ЕС. Много просто
  За да може всичко читаво да напусне България и да се улесни завладяването ни отвътре. За да има изсмукване на европейски фондове, парите на нашите сънародници (най-големият инвеститор), международните паспорти на руските граждани на които им е дадено Българско и т. н. все сгоди за русия.

 6. Държавата държи нисък акциза на горивата – “услужва” на руската “Лукойл”
  Каква е истината за цените на бензините в България

  …държавата очевидно прави услуга на руската компания “Лукойл”, като “умишлено държи най-ниския позволен акциз в ЕС – само 65 ст. на литър, и така монополистът “Лукойл” си слага огромна надценка.

  http://clubz.bg/75737-dyrjavata_dyrji_nisyk_akciza_na_gorivata_uslujva_na_lukojl

 7. Начетох се във ФБ,за цени на горива,в Б-я били най-ниски.А също и сравнение на цени у нас 2013 и 2018г-сега средната работна заплата е по-висока,а цената на горивата-по-ниска?Включително и Андрей Ковачев казва същото

 8. Господа-експерти по Д. Тръмп, не ви ли мина през ума, че неговата имигрантска политика не предполага участието на САЩ този пакт? :)))) Както и да е. Има излезли от Пакта по имиграцията – САЩ и няколко средно-европейки държави.
  US Ambassador Nikki Haley said, “America is proud of our immigrant heritage and long-standing leadership” on supporting migrants and refugees.
  “No country has done more than the United States, and our generosity will continue. But our decisions on immigration policies must always be made by Americans and Americans alone,” she added. “We will decide how best to control our borders and who will be allowed to enter our country. The global approach in the New York Declaration is simply not compatible with US sovereignty.”

  https://www.theguardian.com/australia-news/2018/jul/25/dutton-says-australia-wont-surrender-our-sovereignty-by-signing-un-migration-deal

  Ноември 12 EUROACTIV Bulgaria has become the sixth EU country after Hungary, Austria, Poland, the Czech Republic and Croatia to signal that it will not sign the global migration agreement at a ceremony in Morocco in December.

  https://www.euractiv.com/section/justice-home-affairs/news/six-eu-countries-and-counting-back-out-from-the-global-migration-pact/

 9. Към Rada:

  Ироничното Ви обръщение предполага чувство за превъзходство по темата.

  Ако приема предизвикателството, трябва да попитам реципрочно: госпожо Rada, ни Ви ли хрумва, че сме запознати с особеностите на днешната политика на САЩ и нейния Тръмп, но това не е критерий за козируване и съгласие с Корнелия Нинова и ББ, попаднали в коловоза на тази политика по съвсем други, доста московски критерии.

  Вече разбрахме, че разбирате от всичко и повече от всички нас. Но не е лошо да сдържате надменността си. Опитайте си да си представите, че понякога и на нас, по нисшите, ни хрумват разни елементарни истини, с които сме запознати и без да ни задавате риторични въпроси.

 10. RADA, явно не можете да се досетите самостоятелно, че САЩ и Вишеградските ПАРАЗИТНИ реСпублики НЯМАТ нищо “общо” по-между си , точно по мигрантската тема!!!
  Защото се намират на точно ПРОТИВОПОЛОЖНИТЕ страни по мигрантският въпрос!!!
  САЩ са нация от мигранти и са вносител на мигранти , докато фашизоидните путлеристи в Източна Европа ИЗНАСЯТ мигранти в Западна Европа и САЩ! И дали според “вас” има РАЗЛИКА между тях. а????
  Тъкмо миграцията от Полша ,Унгария ,Словакия ,Румъния и България са ОСНОВНАТА ПРИЧИНА за Brexit, и за появата на фашизоидните “партии” , като “алтерантива” за Германия и “фронта” на Льо Пен.
  Така че въобще НЯМА никакви “ПРИЛИКИ” по отношение на мигрантският въпрос в Западна Европа и фашизоидните корумпирани бандитски и путлеристки “вождове” в Източна Европа. – НЕ! – НЯМА!
  И освен че приемат десетки МИЛИОНИ мигранти от Източна Европа, западните страни дадоха и ТРИЛИОНИ за “очовечаването” и “цивилизоването” на дивашките посткомунистически племенни туземци , за да преодолеят огромното си изостване с влизането им в НАТО и ЕС, след рухването на комунистическите режими в Източна Европа!
  Ето това е, г-жа/г-н ТРОЛстващ/а RADA!
  И най-МАЛКОТО “вие” трябва да говорите против мигрантите в САЩ и Западна Европа, защото “сте” също такъв мигрант, и според вашият изолационистки “кумир” Тръмп “вие” СЪЩО трябва да си ходите обратно в НРБ! НАЛИ!
  Хайде, елате си тук , в НРБ, или при фашизоидният бандит Орбан, или при националсоциалиста Качински, и едва след това ще имате някакво “право” да говорите ПРОТИВ мигрантите……………
  Но НЕ и докато сте в САЩ!!!!!……

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.