Руския шпионаж в Македония с българско управленско съучастие

 

zx780_2983191

 

Вижте снимката на руското посолство в Скопие и си дайте сметка защо ( отново) се потвърждава информацията, че московският шпионаж в съседна Македония се ръководи от София ( и от Белград, но за българите и техните западни съюзници въпросът за българския акцент стои с цялата тежест на абсурда за една натовска държава). https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/11/13/3345267_s_agenti_v_sofiia_i_belgrad_rusiia_rabotela_po/?ref=home_mainStory

Явно малката спретната къщурка в Скопие не може да побере навалицата от руски шпиони, чиято задача да държат държавицата в кремълската орбита е балкански приоритет на Москва от няколко години насам. Пък и къде по-наблизо и по – удобно да се настани оперативното командване на руските диверсии в набелязаната за препъване по пътя към НАТО и ЕС Макeдония, ако не в близката й България?

България, доказано от услужливото бездействие на най-проруското управленско-опозиционно статукво от поне две десетилетия, в същото време не е по подразбиране удобен мегдан за свободното разпореждане на руската мечка. Ако критериите бяха само географски, за тази роля можеше да се кандидатират също Гърция, Албания или Черна Гора. 

Онова, което прави България толкова “дащна” мома за руското системно проникване, е, че то става по желание на тукашната булка. Което я прави на практика проститутка. Защото се предлага уж по любов, но всъщност срещу заплащане – за някои буквално, за други местни васали (от)плащането се извършва чрез допускане до властта, пък там да си грабят вече на воля.

Преди година и половина в Македония бяха не само разконспирирани, но дори и официално обявени резидентите на руския шпионаж:

— Валентин Адониев, кореспондент на ТАСС в Скопие

— Артьом Румянцев, представител на “Россотрудничество” в Македония

— Сергей Самсоненко, почетен консул на Русия в Битоля

— Велимир Стойковский, почетен консул на Русия в Охрид

Това заковаване на руската резидентура на дъската на публичността в Македония е чудо, невиждано в превзетата от руското влияние България. Дори при голямото изключение, когато от България бяха прогонени за първи и последен път цели трима руски “дипломати” ( в края на управлението на Иван Костов), София се опитваше да запази дискретност относно имената, повода и конкретната дейност на изпроводените у дома руски шпиони. За тях стана известно от оскъдни медийни публикации, които не бяха опровергани. И толкоз. 

При смяната на властта в епохата на монархо-социализма след това Москва господарски започна да праща в София дискредитирани, прогонени от съюзнически държави ( напъдени от Полша, например). Другарите Симеон, Сергей и Ахмед явно нямаха нищо против да предоставят подобно дипломатическо убежище в името на братската дружба и съвместната борба срещу безработицата сред руските шпиони с дипломатически паспорти.

При продължението на управлението на споменатия по – горе триумвират, олицетворявано от 10 годишното властване на техния проект ГЕРБ, положението с гостоприемството спрямо московските пратеници с двойно дъно явно достигна разцвета си.  Резултатът е налице: пълна русификация на парламента, президентската институция и правителството, което се чуди как най-шумно да угоди на Путин по въпроси като АЕЦ “Белене” на принципа “ удряй ни шамари със стотици милиони глоби, ние пак ще те обичаме”.

Unknown

Вижте за сравнение що за мастодонт е руското посолство в полите на Витоша. Вероятно ще трябва да се съгласите, че размерът понякога наистина има значение. В руския случай – винаги. Освен с гигантомания ( и шантаж на ключовите играчи на българската сцена), с какво още да впечатлява матушката братушката, който й позволява да си разиграва мечката у нас като в задния си двор. Защото мечката го държи на синджир.

posolstvo_moskva_ograda3

Дали строежът на нова външна страна с височина поне 3 метра около вече съществуващата и достатъчно внушителна ограда на руската цитадела, който се осъществява в момента при пълното мълчание на медии и политици, няма връзка с “темата”?

Кой ли ще попита тук нещо толкова неудобно за дресираните да уважават господарите си слуги, макар да става дума наистина за външна конструкция на българска територия, а не за вътрешен градеж на руска дипломатическа земя?  

Човек направо може да се запита: да не би да се окаже, че Македония ще влезне в НАТО, след което България ще трябва да напусне алианса в един момент?

Звучи на пръв поглед абсурдно. Но нима в центъра на София не стърчи 33 метровото мерило МОЧА за българската поносимост към руските абсурди, на което със златни букви на сив фон е изписана черната лъжа, че българският народ бил благодарен на червената армия за съветската окупацията и 45 годишната съсипия на българската независимост и национално достойнство?

Една такава рокада по замисъл на кремълските шахматисти би изглеждала за запада като размяна на кон за кокошка, както казват шахматистите. Но при толкова системно руско инвестиране на хранилката на българския троянски кон, потупван окуражително по широкия борчески гръб от Берлускони, гален от трима папи по главата и от Папата на ЕК Юнкер ( макар и на подбив по време на председателството на България тук в София), няма да е чак толкова необичайно повторение на придобиването на България от Русия с мълчаливото съгласие на западняците, за които сме кауза надута. И спукана.

1479x759 facebook banner
Зала “България”

Из славянския свят

23 мнения за “Руския шпионаж в Македония с българско управленско съучастие”

 1. Русия е проказата на планетата Земя! Докато не се откъснем от тази зараза, нямаме бъдеще като народ и държава.

 2. Г-н Инджев, как ще коментирате днешния доклад на ЕК? Изостави ли ни Европа окончателно в ръцете на болшевишките орди, чужди и наши, в името на “стабилността и няколко местенца” за ЕНП в парламента догодина? Колко според вас струва един положителен доклад и не дискредитира ли той “европейските ценности” в очите на нормално мислещите хора? Аз лично съм меко казано погнусен от този развой на събитията…

 3. Към Фанданка Йордъкова:

  Те нашите западни приятели съдят по себе си и смятат, че ще има дисциплиниращ ефект върху нас, когато ни наказват в чакалнята. Но ние не сме от обидчивите. На това разчитат и руските лешояди. Търпеливо чакат да ни накацат, когато им паднем.
  От друга страна, вече веднъж ни приеха в НАТО и ЕС без да сме готови и сега явно им се е изчерпало търпението. Де да беше вярно, че вината е тяхна…

 4. Май, за 11 години, нищо не са научили европейците за нашата народопсихология.
  Този “положителен доклад” единствено налива още малко вода в банкянската мелница и удължава агонията ни. И не мога да се отърся от чувството, че е плод на нечиста договорка и нечестна игра някога, някъде.

 5. “дискредитира ли той “европейските ценности” в очите на нормално мислещите хора? ”
  На предсоящите евроизбори ще постигнем рекордно ниска активност, и герберите -ЕНП ще са с рекордно нисък резултат! Защото, както правилно отбелязвате, нормално мислещите хора са отвратени.

 6. С праздником 29 годовщина 10 Ноября, проституирующая Болгария! Уважаеми г-н Инджев, благодаря за чудесния коментар по повод съучастието на българските чадърджии в болшевизирането на кандидат-НАТО Македония. На този балкански фон дори “моя” белорус диктатор играе
  като съвсем порядъчен малък брат на Мечката. С поздрав от Минск! Чета Ви винаги с удоволствие.

 7. Приказката за Христос и сребърниците…

 8. От тези наши ДРУГАРИ-ТАВАРИШИ и от наш БАЦЕ друго не се очаква,освен слугинащ на ПУТИН-КРЕМЛЯ.Докога не се знае,ако питаме др.ЛИДЕРОВ завинаги, за да свиква този наш овчи народ.Македонските братя както върви и те ще ЯДАТ попарата на тавариш путин,ако слушкат нашия обединител- БАНКЯНСКОТО СЛЪНЦЕ.Руските кукловоди обичат да бъдат ухажвани,особено от лидери на ЕС и кандидати на ЕС, е те са в ЕВРАЗИЯ, а другите ЕВРОПА,е разлика голяма в пъти.,

 9. Не съм чел доклада за който иде реч и не знам дали е положителен. От талавизиите иначе говореха че с доклада сме изпреварили Румъния. Ако някой знае къде е оригинална да каже. Доклада на европейската комисия.

 10. Затваряне на руското посолство, късане на всякакви отношения с Кочината, изриване на всички мочи, альоши и подобни л@йни и никога повече никакъв досег с тези варвари.

 11. До ВИСОК:
  Да, но както отдавна е установено – отвратените се самоосъждат да бъдат управлявани от отвратителните!
  Съжалявам, че ще трябва да изразя мнение различно от това на нашия стопанин тук, относно вината. В математиката има такова правило, за приоритета на матиматическите действия в зависимост от техния порядък,опростено илюстрирано така – действия от по-нисък порядък не могат да изпреварят /изместят, заменят/ по никакъв начин действията от по-висок порядък. Този принцип има своето приложение /проявление/ в много различни области, освен математиката – химия, физика и дори … квантова механика.
  Мисля, очевидно е,че в нашия случай вътрешнополитическите подходи са действия от по-нисък порядък, а геополитическите – от по-висок.
  Ще го кажа по-ясно – минали събития /които не е необходимо да обсъждаме/, благодарение преди всичко на изградената “еничерската пета колона” отдавна са превърнали България в страна /и народ!/ окупирана, харизана, подчинена, опустошена, деморализирана, смазана от Русия. И до днес всички управленски решения и действия се съгласуват, а в повечето случаи – директно диктуват от Московията. Силите, които са в състояние да упражнят решителни действия от съответствящ порядък, са тези на ЗАПАДА.
  ЗАПАДЪТ обаче, както пъдаря в прословутия партизански виц от миналото, се ослушва и не бърза да се намеси…
  Дано да не звуча объркано и неразбираемо –
  страната ни е подложена на действията на ИЗТОКА и ЗАПАДА от най-висок /първи/ порядък; вътрешнополитическите действия на управляващата “пета колона”, с всичките ѝ метастази са такива от по-нисък /втори/ порядък, а опитите на истинската опозиция да повлияе на събитията – действия от трети порядък.
  Разбирате ли – ние сме в ролята на тежко болен, с двойна пневмония или остър гноен перитонит, на когото бавят антибиотика, убеждавайки го, че сам, без медикаменти, трябва да се справи със заболяването си… Доколкото знам, в девет от десет случая изходът е летален.

 12. Това е текстът на въпросния доклад
  https://ec.europa.eu/info/files/progress-report-bulgaria-2018-com-2018-850_en

  а това е линк към Press release за доклада
  http://europa.eu/rapid/press-release_IP-18-6364_en.htm
  The European Commission adopted today its latest report on steps taken by Bulgaria to meet its commitments on judicial reform, the fight against corruption and organised crime, in the context of the Cooperation and Verification Mechanism (CVM).

  Today’s report looks at the progress made over the past year to meet the final 17 recommendations issued by the Commission in the January 2017 report and positively notes Bulgaria’s continued efforts and determination to implement those recommendations. The Commission is confident that Bulgaria – if it pursues the current positive trend – will be able to fulfil all the remaining recommendations and thereby the outstanding benchmarks. This will enable the CVM process for Bulgaria to then be concluded before the end of this Commission’s mandate ….

  Over the twelve months since the last report in November 2017, Bulgaria has continued its efforts to implement the recommendations set out in the January 2017 report. The Commission considers that several recommendations have already been implemented and a number of others are very close to implementation. On this basis, three benchmarks (judicial independence, legislative framework and organised crime) out of six can be considered provisionally closed. Given that in some cases developments are ongoing, continued monitoring by the Commission is required to confirm this assessment…
  ЗА МЕДИИТЕ У НАС -ЗНАЧИТЕЛНО ВЛОШАВАНЕ…In addition, the Commission’s report notes a significant deterioration in the Bulgarian media environment over recent years which risks restricting the access of the public to information and can have a negative impact on judicial independence, with targeted attacks on judges in some media. More widely, the ability of the media, as well as of civil society, to hold those exercising power to account in a pluralistic environment free from pressure is an important foundation stone to pursue the reforms covered by the CVM, as well as for better governance more generally.

  The Commission is confident that Bulgaria will pursue its reform efforts and will be able to fulfil all the remaining recommendations. It will continue to follow progress closely and will make a further assessment of the progress made before the end of this Commission’s mandate. The Commission expects that with this, the CVM process for Bulgaria will be concluded. To achieve this objective, Bulgaria is invited to pursue the current positive trend towards implementation of all remaining recommendations…

 13. Г-н Павел Тинков,ще ви възразя-как да се намеси Западът,нали веднага ще ревнат тук.Вчера четох коментари,послучай ремонт на стара църква в Несебър от Американското посолство.Нямате представа каква помия в коментарите!Подозрения,конспиративни теории,да се отчае човек.

 14. Уважаеми г-н Тинков !

  Вярно , че по обясними причини езикът ни е червясал с русизми . “Самият” Ваньо Костов , а и покойният Йордан Соколов здравата “касаеха” (и не само).

  Обаче тук е мястото , където е добре да обръщаме внимание на подобни уж дреболии .

  Разбира се , в някогашните учебници (само в някогашните ли) сигурно пише “порядок”.
  Ама “ред” е повече от два пъти по-кратко и на сичкото отгоре се пише по-бърже.

  С приятелски поздрави

  Емил Караиванов

 15. До КИЛИЕВА:
  Извинете, обяснението Ви е повече от инфантилно. Не разбирате ли, води се война! Студена, топла, гореща,конвенционална, хибридна – наречете я както щете.
  Жертвите /преки и косвени/ са десетки, стотици хиляди и вероятно ще бъдат милиони! Залогът е бъдещето на човечеството…
  А Вие се опитвате да ме убедите, че ЗАПАДЪТ “не смее да се намеси”, понеже трепери от страх, че нашите петоколонни лузери щели “веднага да ревнат”.И като ревнат – Боже, какъв ужас, “да се отчае човек /Западът – бм/”!
  Щото те и сега не “реват” и не бълват “помия”?! Хайде холан! Ами, че да вземат тогава да отменят чл.5 и догодина да разпуснат НАТО, за да спрат да реват сволочите и да ни заобичат!
  Опитайте да ми възразите по друг начин, с други мотиви

 16. Тия от руското посолство съвсем избиха рибата. Само три метра “дуварче”. Много скромно бре товарищи! Трябваше да изградите поне едно подобие на берлинската стена, та никой даже и да не посмее да надникне. Можеше и електрически ток да прокарате по билото, поне 1200 волта. В Берковица има развъдник на полицейски и стражеви овчарки. Помогнете на развъдника и купете едно 200-300 псета за денонощна охрана, муха ви ухапала. А може и да създадете на собствени разноски едно специално РУ на МВР, което да охранява само вашите скъпоценни задници. Колко му е. Сега карате полицаите да си губят ценното време около МОЧА. Аре стига! Посолството е в опасност!

 17. Павел Тинков,все чакаме някой да ни помага!

 18. Докато Русия не си гледа собствената работа и се занимава с такива като нас, империята ‘и ще се разлага. Кому дири в Сирия или в Сърбия? Държи бази и режим, които нямат никакво съвременно приложение и адекватен прочит. Каква е Сърбия- последна дупка на кавала, която иска да има привилегиите, с които можеше да се сдобия Англия, но да мърсува и да върши работа на руснаците, които гледат ЕС като побеснели и ги е яд, че не могат да се конкурират дори на елементарно ниво. Изпращането на осветен шпионин говори и за ниското ниво на агентурния апарат, защото руснаците няма какво да получат тук- смятат че им принадлежи, но ломотят, колкото се може повече белким отмъкнат повече. Руските шпиони буквално няма какво да работят нито тук, нито в Македония, защото руските агенти донасят в Кремъл през Белград и никой не се притеснява от тях. Не е случайно, че приеха Георгиевски в Будапеща, а Василев в Белград. Просто става така, че достъп до тайни на нато изглежда нямат нито президентът ни, нито военният ни министър. Като и двамата стоят като изостанали флейки на шведска маса след прием. Та така с руските шпиони на Балканите.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.