Комплексът на Путин за маломерност

В зала "България"
В зала “България”

Из славянския свят

Когато едно джудже се прави на великан, резултатът винаги е комичен. 

Едва ли Путин щеше да се окаже в ролята на джуджето само заради факта, че е много нисък на ръст. Не е редно на нормален човек да му се присмиват заради нещо, за което не е виновен. 

Пък и що за “вина” е това! Да си нисък на сантиметри не би трябвало да е определящо мерило за тежестта на един човек в живота. Можем да изброим за илюстрация безкрайно много гении ( и злодеи ) с огромна роля в човешката история, макар да са били дребосъци. От Наполеон до Макрон…

Всичко това важи, но при едно условие в случая – ако Путин не си просеше насмешката заради опитите си да постигне зрителна измама при фотографирането на публичните срещи, за които слугите му подбират подходящи на ръст “обикновени хора”, на чийто фон да изглежда ако не по- висок, то поне равен на околните. За доказаната му глупава мания, да се качва на високи токове, с нагънати върху тях като прикритие крачоли на панталоните, да не говорим…Защото това говори не просто за комплекс, а за подценяване на публиката, т.е. на целия свят, който го наблюдава с присмех.

НА СНИМКАТА: Кадърът от ръкуването между Путин и Тръмп в Париж, който ТАСС по-късно изличи от своя сайт. В резултат руски зевзеци публикувака смешни колажи в същия дух – как би трябвало да изглеждат двамата президенти по вкуса на Путин , както и снимка на Меркел с Путин, в която той определено е в ролята като лилипут(ин).

putin_parijIMG_0121

 

IMG_0122

 

В рамките на своята империя Путин може да режисира всичко, но на световната сцена няма как да постигне същия ефект. На тази сцена той се е превърнал в посмешище. Официозите, като ТАСС, могат да свалят от сайта си неприятна за вожда снимка, но това я прави още по-видима за потребителите на информация в целия свят, включително и за руското малцинство от зевзеци, които храбро му се присмиват.

Така максимата, “никога не е късно да станеш за резил” в случая с Путин звучи като “ твърде късно е да спре собственото си орезиляване”. 

Гротеската е особено абсурдна заради гигантоманията, разпространена в най-голямата по територия страна в света, горда с размера си, а не с качеството на живота на своя народ.

 

 

31 мнения за “Комплексът на Путин за маломерност”

 1. Снимката с РРадеви!!!! Нея постнете и коментирайте. Снимката е трепач. Деса, която стърчи една глава над РРадев и две глави над Путин….. е сигурно на колене!

 2. Прав сте г-н Инджев. Историята е пълна с велики хора – ниски на ръст, и дори с джуджета, т.е. по-ниски от метър (например, един от най-великите византийски пълководци е бил джудже). Оказва се, че и Александър Велики е бил нисък, въпреки твърденията на Плутарх за “среден на ръст”.

  Статистиците твърдят, че няма никаква корелация между външния вид и способностите на личността. Фридрих Ницше даже е смятал, че за истински способния човек, външните недостатъци са по-скоро стимул отколкото пречка за неговите изяви.

  Отделно, че античните гърци и римляни са смятали позоваването върху външния вид на опонента, за недостоен приом по време на диспут, и са освирквали оратори, които си позволявали подобен приом.

  Както и да е. С риск и аз да бъда “освиркан”, ще си позволя да кажа, че поведението на Путин във връзка с неговия ръст, говори много за личната му посредственост като характер и ум. Това определено не е поведение на сериозен държавник, за който може да се каже, че е “мъжко момче”. Някой да беше му разказал приказката за дребния Давид, който с пражка в ръка успява да победи огромния Голиат, а не всички от обкръжението му да се правят на “по-ниски от г-н Президента”. Ама къде толкова ум между руски олигарси?!

 3. Браво на достойните сингапурци!
  Хората с основание са били предпазливи, защото имат работа с терористи и отровители!

  Отмениха среща на Путин: Закъснял с 1 час за среща с премиера на Сингапур

  Освен отменената среща, охраната поискала Путин да мине през рамката на металодетектора, който се разпищял. 🙂

  Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков и министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров пък не били допуснати в залата за преговори между руския и сингапурския президенти. Всъщност те опитали да влязат в помещението, но охраната ги избутала. 🙂

  Преди това, веднага след пристигането в Сингапур, помощникът на президента Юрий Ушаков бил принуден да премине щателен личен контрол в самолет на летището, докато трябвало да посреща Путин на стълбичката на самолета на руския президент.

  https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/svyat/otmeniha-sreshta-na-putin-zakasnyal-s-1-chas-za-sreshta-s-premiera-na-singapur

 4. С една малка поправка, на първата снимка Путин се ръкува с Мелания, а не с Тръмп. Цвета на ръкава на дясната й ръка е от нейната дреха.

 5. Паравоенни от БНО „Шипка“ и Войнски съюз „Васил Левски“ яхнаха протестите във Варна, от Перник искат да се възстанови НРБ(видео)

  Недоволните граждани да се разграничат от екстремистките структури – путинистки мутри опорочават протестите?
  Светослав Пинтев

  https://www.faktor.bg/bg/articles/petak-13/paravoenni-ot-bno-shipka-i-voinski-sayuz-vasil-levski-yahnaha-protestite-vav-varna-ot-pernik-iskat-da-se-vazstanovi-nrb-video

 6. В Сингапур джуджи за пореден път се направи на голям отворко. Сингапурския премиер Ли Сян Лун го почака 5-6 минути и реши, че бизнес срещите му са по-важни от “срещата” с петербургския калпазанин. На всичкото отгоре и за капак на унижението джуджи и компания ги прекараха през металодетектор. Какво “унижение” за властелина на 1/7 от територията на планетата. И какво се оказа-властелинът на рассея бе принуден да си отиде в хотела и да чака на другия ден да се срещне с колегата си. Тоя път въобще не си направи труда да закъснее. Когато една мечка се намери в комплицирано положение (обградена е от глутница гладни вълци)и просто е въпрос на време да бъде изядена до последно косъмче, тя от стрес се нааква. Може би това е и случаят със сингапурския премиер. Изведнъж джуджи се озова в ролята на обградена отвсякъде мечок. Ашколсун на Ли Сян Лун!!! Предполагам, че на джуджи и екипа му това ще им държи влага доста време. Представям си руските СМИ с какъв възторг ще коментира поредната дипломатическа победа на своя президент-джуджи. Така е, ако не е той няма да я има и Русия според дупелизача ме Володин.

 7. “What are we to do when the people is afflicted by vice and finds delectation in inquity?”

 8. @НЕСТОР Все се каня да Ви попитам дали този псевдоним НЕСТОР е името Ви или е осъвременяване на летописеца НЕСТОР (Повесть временных лет). Аз, напр., съм си избрала Рада, защото е свързано с една от бабите ми, която ме научи да чета и пиша, когато бях на 4 г., а когато бях на 6 ми прочете „Клетниците” в пълното и издание – книгата, която май е изиграла най-голяма роля за формирането ми като социална личност.

 9. Браво на Ли Сян Лу. Освен през металдетектор, боклука трябва да го прекарат и през ренген, защото ако не сте наясно, има пластмасови пистолети, които гърмят без следи по куршума. Гнусната паплач ако реши, може да застреля всеки непроследимо. Но те пък не са наясно с едни други неща, защото когато са на върха навластта си са на дъното на бунището.

 10. “Полуполковник. Полудемократия. Полустрана.”

 11. от 9 ноември 2018 г.: ”Тези от вас, които искат да се присъединят към нашия протест срещу министерството на правосъдието могат да изразят чувствата, които вълнуват всички. Потърсете страницата на министерство и изкажете недоволството си с изпращането на Вашия или следния текст. —“Унизени сме от действията на българското правораздаване и заявяваме, че е необходимо да се спазват правата на българските граждани, които с честната си собствена позиция защитават българските граждани от корупцията в българските общини:
  – Свобода за г-жа Десислава Иванчева и г-жа Биляна Петрова и солидарност с пиара на р-н “Младост” г-н Петър Кърджилов. Подкрепяме тяхната борба с държавата-мафия, защитили правото на жителите на “Младост” за въздух и зеленина – за тях и техните деца”.”

  A сега нещо смешно:
  Приятели, няколко души изпратихме съобщение на страницата на МП с протест от продължаващато задържане / виж текста по-горе /. Затова мисля, че решението за освобождаването на г-жа Десислава Иванчева и г-жа Биляна Петрова е станало благодарение на нашия граждански протест – на г-н Тодоров, г-н Николов и други по-късно включили се приятели, и на мен,!… Знам, звучи нескромно, но такава е истината! Ха, ха!… Предварително благодарим за вашите поздравления, приятели!

 12. Към Робърт Алтънов:

  И аз да публикувам нещо, но по-скоро спешно, отколкото “смешно”:

  Още другата седмица, на 22 ноември, в СОФИЙСКИЯ ГРАДСКИ СЪД ще се състои обжалването от страна на адвоката на Областния управител на София Илиян Тодоров, който загуби на първа инстанция първото си дело срещу мен ( второто му дело срещу паралелно си върви на първа инстанция и следващото заседание, ще е чак през февруари 2019 г.).
  СОФИЙСКИЯТ ГРАДСКИ СЪД е определил 10.30 ч. за разглеждане на жалбата на Тодоров.

 13. Иво, благодаря за тази информация. Аз на 22-ри мога да дойда…. Докато пиша тези редове слушам Дийп Пърпл!!! Поздравявам всички любители на истинския рок с :Child in Time

 14. Рада С респект! И аз се запознах на 4 години с азбуката и прочетох Записки по Българските въстания на Захари Стоянов, а на 6 – Клетниците на Виктор Юго не без участието Рада Госпожина – леля ми, артистка в Под игото …

 15. Към Робърт Алтънов:

  Явно сме от “една порода” и в това отношение. Това парче ми беше любимо. Много години съм го свирил ( доколкото изобщо може да се изсвири на китара).

 16. Към Васил Милославов:

  Аз пък се научих сам да чета на 5 години. Прибързах от глупост, ако ми е позволена тази самоирония. Защото научих буквите покрай по – големия си брат и така дадох повод да бъда пратен по-рано на училище с цяла година и да бъде вечно най-малкият в класа, сочен с пръст през първите няколко години като някакво “чудо на природата”. От това бързане не спечелих нищо, освен четките на учителите, че съм бил “будно дете” , т.е. толкова дребен, а може колкото по-едрите и големите.
  Нали знаете как беше в казармата: който может да свари на пиано, крачка пред строя и да сваля пианото от втория етаж…
  Майтапът на страна, но нещо подобно неистинна ми се случваше в казармата. “Почивка за по една цигара, а ти, понеже не пушиш, вземи да преметеш през това време”.Нали съм си инат, това не ме провокира да пропуша.
  Хайде, че се отплеснах, май.

 17. Господин Иво Инджев, в І клас бях запален читател в читалище Бачо Киро – София и о,чудо, бях допускан до рафтовете с книги, за да си избирам сам каквото ми харесва. Взимах по 5 – 6 и ги връщах и заменях още същата седмица. Това ми изигра лош номер – като студент мислех, че съм разбрал всичко и това е достатъчно, защото четях по два три реда едновременно. Трябваше да се науча да подчертавам всеки ред – къде по една черта – къде с по 2 – 3, за да се озаптя и да назубря … Затова не се и научих да танцувам, да не говоря за пушене е пиене.

 18. Учих се да чета в първо отделение,а през зимната ваканция прочетох “Под игото”.

 19. Аз пък бях научил/а хаотично букви и когато бях на 4 години, един ден, минавайки покрай кварталната рибарница, успях да ги свържа: Р-И-Б-А. След това четях всичко около мен, но първата книга, която прочетох самостоятелно на 7 години, беше “Карлсон, който живее на покрива”. Уви, няма как всички да сме гении като Рада, която на 10 години беше прочела цялата световна класика.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.