Остротата на данните за тъпомера на покорството на София пред Москва

В зала "България"
В зала “България”

Из славянския свят

Поради каква причина българската милиция държи трети ден в ареста заловен от нея по заръка на Москва  български младеж заради посегателство срещу най-важния за проруското статукво в страната тотем МОЧА в центъра на София без да оповести името на “престъпника”, както е правила при подобни случаи преди?

Или не е милиция, а полиция, т.е. деполитизиран орган? Или може би вече го е пуснала, но ние не знаем нищо за акцията по неговото сплашване?

Или младежът не е българин?

Или изобщо е “нещо смущаващо” за същата тази угодническа пред Кремъл власт, което пише със спрей на чужд език срещу присъствието на руската торпила във Френската политика Марин Льо Пен?

Или пък няКОЙ се притеснява, че със старанието си да угоди на Путин може да превърне един смелчага във фигура, подкрепяна от българите, които са повече българи, отколкото МОЧАЩИ на руски  двукраки, готови да пълзят на четири крака пред своите руско господари?

Какъвто и да е отговорът на тези въпроси, темата с изпълнената задача от страна на репресивния орган на Кремъл, в каквото е превърнато МВР, организирал среднощния лов на нарушители на кремълския монументален комфорт в центъра на българската столица, не бива да заглъхва. 

Защото се потвърди скромното ми твърдение, че търпимостта към МОЧА е мерило за деградацията на подарената ни ( от Москва през 1989-та) демокрация. 

Близо три години никому не хрумваше да бърше МОЧА и да заличава политически заявените позиции на българите срещу съветската окупация на България. През пролетта на 1993-та година обаче Авдеев, посланикът на окопитилата се от колапса на СССР посткомунистическа империя, се намеси. Вместо да бъде изтръгнат този жалон на робството ( по израза на проф. Любомир Далчев, един от скулпторите, мобилизиран да сътвори през 50-те години на миналия век МОЧА), слугинското правителство на проруската корпорация Мултигруп, начело с марионетката Любен Беров, козирува и спря демонтирането му.

Последваха първите акции по забърсването на следите от българското свободолюбие, проявено в периода на заетата със себе си трансформация на СССР в Руска Федерация. Отначало за целта бяха мобилизирани войници ( още имаше “трудоваци”, остатък от периода на съветската окупация, когато трудът се смяташе за нещо което те прави свободен, т.е.  “ „Arbeit macht frei“).

Следващият етап, по който може да се измери деградацията на демокрацията ни чрез мерилото МОЧА, беше белязан от дълга апатия на гражданите и тяхното пробуждане за колективни протести срещу това продължаващо престъпление срещу българската независимост през 2010 г. Във фейсбук беше сформирана група за целта, прераснала в неправителствена организация, настояваща за демонтирането на позорния 33 метров стълб, който ни държи на стълба на позора сред посестримите ни, бившите колониални спътници в съветския лагер, които се изчистиха от доминиращите белези на концлагеристкото си минало. 

Многобройните акции, с участието на стотици в пикови моменти или понякога само с десетки участици, заставащи зад искането за демонтиране, само ожесточиха покорството на нашите власти пред руския натиск. С идването на правителството на Орешарски милиционерските му маши започнаха да дебнат за нощни изяви на МОЧА и предприеха хайки със специално формирани по настояване на руското посолство милиционерски екипи. Но все още репресивната машина не посмя да направи нещо повече от това да влачи по арестите и милиционерските управления заловените младежи. В един от случаите прокуратурата дори се застъпи за тях!

Днес, след като ( по съобщения в руските медии) премиерът Борисов е бил изрично уведомен от Путин при аудиенцията му в Москва на 31 май тази година, че трябва да се старае повече за опазването на светската светиня ( и подобията й в България), един все още неизвестен поименно към този ден и час младеж е заплашван  с евентуална присъда от две години затвор защото си е позволил да призове писмено върху МОЧА една френска получателка на руски подкуп в размер на 9 милиона евро ( и под формата на кредит) да напусне България.

 

СНИМКА от сайта на “Дневник”: zx860_3347596

Остротата на данните за тази ескалация от тъпомера, с който маркираме нивото на покорство и слугинажа пред бившите ни окупатори и настоящи кукловоди на проруското статукво в България, налага реципрочно остър отговор. Колективен, граждански и международен. 

19 мнения за “Остротата на данните за тъпомера на покорството на София пред Москва”

 1. Наистина трябва да научим за този младеж и да му поднесем нашето уважение за смелостта!

 2. Обезопасяване на района около МОЧА, контролиран взрив, след което да идват фадромите и самосвалите, за да извозят отпадъка.
  Уточнявам, че под “МОЧА” разбирам, не само МОЧА-та в центъра на София, но разните там альоши в Пловдив и всички останали руско-съветски изпражнения, наречени погрешно “паметници” и разпръснати из цяла България.
  Край на руско-съветската окупация на България!

 3. НЕ И НЕ! В.Симеонов не си отиде от вицепремиерския пост. В. Симеонов беше свален от този пост благодарение на достойни жени. Защо тях не можа да заблуди Симеонов, че е патриот, а не поддръжник на руското статукво у нас? Защото тези жени, защото ТЕЗИ БЪЛГАРКИ, притежаваха ДОСТОЙНСТВО и не се страхуваха да го защитят. Защо тези жени продължават с протестите си, а не повярваха на Борисов? Те защо не вярваха, че той е „антикомунист“, „демократ“ и „европеец“, а партията му „европейска“? Те защо не се страхуват от руското статукво? Този младеж и предишните, защо не се страхуваха и не вярваха, че Борисов е „антикомунист“, „демократ“ и „европеец“, а партията му „европейска“, като пишеха справедливите си послания използвайки за дъска паметника на руското статукво-моча? Защото имат ДОСТОЙНСТВО. Защото защитават справедливостта. Защото защитават независимостта и свободата на Отечеството си. Защитават БЪЛГАРСКАТА СИ ИДЕНТИЧНОСТ И БЪЛГАРСКАТА НЕЗАВИСИМОСТ. Да не би Симеонов и партията му след свалянето му ще претърпят катарзис, или Борисов и партията му? Категорично, НЕ. Борисов и партията му го доказаха на няколко пъти. Симеонов и партията досега и занапред. Останалите партии в 44 НС, също. Тогава защо още са на власт? Тази простащина, тази бруталност, тези заплахи на овластените към обикновените, скромните, честните, знаещите, моралните и обичащи Отечеството си хора, тази изключителна сервилност и овчо преклонение пред Русия при кого се създаде? Отговорът е даден от „Репортери без граници“. България е на 111 място по свободата на медиите си. С други думи: “Медийният идиот на Европа“. Ето кое е „европейското“ в Борисов и неговата партия. И нека всеки, който все още не оттегля подкрепата си от този фалшив проект си зададе въпроса, ако аз гласувам за Борисов и неговата партия, или за тези, които са в 44НС, аз идиот ли съм или съм човек ? А дали има алтернатива на сегашното състояние на нещата и на премахване на руското владичество над страната ни? Да, разбира се! И тя се казва ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ.

  СЪЕДИНЕНИЕ ИЛИ РУСИЯ!

 4. Аре бе Инджев, ти едно време тича при британския посланник да му плачеш на рамото ама сега се правиш на ни лук ял, ни лук мирисал.

 5. Към Гаврил
  leskovski@abv.bg

  Лесковски, би ли обяснил каква е връзката между лука, вонята ти на руски трол и британския посланик от “едно време”.
  Ако може – с истинското ти име, за да има някаква равнопоставеност в евентуален спор, в който да участвам с името си.

 6. Tervel го е написал чудесно вярно – от душа, сърце и разум!

 7. Аз предлагам 100-тина българолюбиви, а не русколюбиви българи да отидем при паметника на съветската армия със спрейове и да си порисуваме кой каквото си иска, кой каквото му е на душата!

  Нека да ни арестуват всичките и нека да ни съдят – да видим дали ще ни осъдят “за хулиганство”!

  И ако почнат да ни съдят нека цял свят да разбере, че България е една обезчестена страна, която продължава да пази паметниците на своите поробители!

 8. Поздравления за Инджев, че повдига темата за момчето в кауша. Но колко софиянци излязоха за го защитят? Ако е смачкано куче, всички жълтопаветници и умнокрасиви ще са на улицата, ще блокират, ще искат оставки…. а сега? Явно дядка като мен трябва да се грабне от провинцията и да седне на паметника на Цар ПОРОБИТЕЛ?
  140 г руско иго не ви стигат, искате още!
  Моля за извинение за провокацията с термините умно… и жълто… аз съм на тяхна страна.

 9. В името Гаврил се крие думата “гавра”,нещо типично за путинофилството

  ,когато се отнася до българските интереси и достойнство.В това се вписва и поведението на властта във всичките й измерения.На нейните представители е чуждо достойството на ръковоителя на една малка азиатска държава,който публично унижи руското джудже заради надменното и унизително за домакините поведение.
  Когато казвам “властта”разбирам представителите и на БГ парламентарната опозиция.И да добавя,и онази част от българското народонаселение на което е чуждо поведението на възрожденците начело с Левски,Раковски ,Ботев и следовниците им след Освобождението ни.

 10. Комай МОЧА-та ще си отиде от центъра на София само с тротил!

 11. Преди малко обиколих отвратителната МОЧА. Милиционерите бяха по местата си – в топли полицейски коли с неруски произход. Всичко е гадно и спокойно – само търчащи домашни кучета, които ако имаха свободата щяха да приМОЧАват МОЧА-та. Много ми се искаше да навра текста на г-н Инджев в меверейската кола.

  Възможно ли да се напише и направи книжка с историята и борбата срещу МОЧА-та? Срещу изкупуване ще подпомогнем младежа.

 12. Към Венци Ст.

  Току що изгледах 1 час интервю на Дмитрий Гордон с писателя с псевдоним Виктор Суворов ( Резун по фамилия), превеждан в многомилионни тиражи по целия свят като разобличител на съветските лъжи за Втората световна война. В 22-та минута Суворов дава за пример България като място, където съветският звяр е препикал завоюваната територия и е оставил по този начин своите знаци под формата на Альоша и софийския му еквивалент ( на руски е ” дикий зверь оставил своя МОЧА).
  Суворов заяви още, че там, където тези знаци са премахнати, тече нормален живот и обратно…

 13. Суворов няколко пъти дава интервю на Гордон. Може ли връзка, Суворов е любимият ми автор.

 14. ФАНДЪЧКАТА да си узапти ЗАПТИЕТАТА и да направи така това момче да бъде oсвободено. БОРИСОВ вземи се в РЪЦЕ стига с тези ИДИОТСКИ ИЗСЦЕПКИ тронът ти се клати не дърпай ЛЪВЪТ за ОПАШКАТА – ПРЕСТАНИ да ЛИЖЕШ РУСКИ ЧЕПИК! Паметниците на всички окупатори трябва да бъдат премахнати – Българският народ не ги иска!IIC…..oIL.

 15. Момчето вече е пуснато с мярка подписка. Да видим кой ще го покаже, ще му даде трибуна… то заслужава.

 16. Добра новина от ВИСОК! Дано да е така. Сега ПОСРАННИКА на ВАТНИЦИТЕ МАКАРЕНКО ще си изяде ГАЩИТЕ, а нашите БЛЮДОЛИЗЦИ дано да им дойде акъла и да се вслущат в народа та МОЧИТЕ и АЛЙОШИТЕ да изчезнат от ЗЕМИТЕ ни!IIC…..oIL.

 17. До Ангел Грънчаров: Много добро предложение! Дано повече българи се събудят. Повече смелчаци! Иначе мишоците са безчет, са съжаление, смели са само на маса!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.