Двама се карат на върха, а става както винаги – печели третият ( ДПС )

Чули сте фалшивата новина, че президентът Румен Радев щял да се среща с премира Борисов ( на когото дължи – ако се вярва на откровението на Борисов – спечелената си изборна победа на това, че Борисов не пожелал да ги спечели в името на демокрацията, за да не обсебва ГЕРБ твърде много власт). Тя звучи като във вица за слуховете, според които Гарабед си купил волга, но се оказало, че се е удавил във Волга ( или го е блъснала волга, изберете сами кое е по- смешно). 

Двамата първи по властова тежест мъже, водещи по публично декларирана мускулна маса на масата на публичността във върховете на държавата, първи и по претенция да говорят от името на народа мачовци в България, разиграха пореден водевил. Този път в контекста на прибързания рефрен “ти ме каниш, аз се съгласявам”. След което инициаторът на този разговор в духа на детската  игра “развален телефон” се фръцва и запява напук: “не съм те канил, така ти се е причуло”.

Случката наподобява и шегичката от зората на говоренето Му ( като за лековерната публика) от страна на главния секретар на МВР Борисов, когато се оправдаваше за пълното си поражение в полицейско качество за бушуващото по онова време подобие на гражданска война чрез поредица от зрелищни убийствени саморазправи на криминално проявени милионери в България. Ключовата Му фраза, претендираща да бъде смешна, беше “ние ги хващаме, те ги пускат”. 

Днес на слуховете, които Те пускат, се предполага да се хващаме ние.

Опроверга ги лично онзи, който завежда канцеларията за производство на интриги в кабинета на президента. Казва се Иво Христов ( на снимката в студиото на БНР). Официалната му роля в тази сатирична миниатюра е на началник на кабинета на президента ( Румен Радев). 

86fb49fbf071c447f705bc35ebf5b6c8

 

 

 

 

 

 

Неофициално всички знаем, че Христов пише речите на своя началник ( или на своя подчинен по русофилска линия ). Това е същият шеф, който пали зад кулисите фитилите на конфронтацията и разделението на нацията в битка с Пожарникаря за място под изпепеляващото слънце на личния егоизъм, наричан за краткост его. 

Пред БНР Христов внесе мътна яснота по въпроса за поканата. Тя се оказва като в баснята за лисицата и щъркела, които си разменяли почерпки в такива съдинки, че да не може другият да пие от тях поради спецификата на своята човка или муцуна ( за да не кажа мутра). 

“Президентът реторично заяви, че би изслушал и премиера Борисов по теми като борбата с корупцията, преодоляването на срива на чуждестранните инвестиции, които гонят исторически минимум, но премиерът Борисов скочи тутакси върху тази възможност и откликна, че е готов за среща и го направи по начин, който показва, че не е разбрал посланието“, заяви Иво Христов

 в предаването „Неделя 150“ на „Хоризонт“.

Лисицата Христов изобличи след това щъркела Борисов, нагазил в блатото на президентския капан, че не си е поискал почерпката, т.е. срещата и поради тази причина не може да консумира фалшивата новина. 

“Президентът сам решава дали ще има такава среща, стига тя да бъде поискана. Такава към момента не е искана“. http://bnr.bg/post/101046527/gotovnostta-na-prezidenta-radev-za-razgovor-s-borisov-ne-e-pokana-za-sreshta

Това, че с вероломен “маньовър” пилотът финтира пожарникаря и го поставя в положението на просител, не го прави нито победител, нито вдъхновител на критиците на властта, които не приемат дългогодишната политическа доминация на Борисов много преди да научат, на на(д) хоризонта се рее бъдещата (червена) звезда, яхнала съветски Миг. 

Как да избере човек между двамата? По -лесно е да се направи избор между Хитър Петър и Настрадин Ходжа – в зависимост дали си от ДПС или не.  Имаме типичната ситуация, когато двама се карат, а става както винаги през последните близо десетилетия – печели вечният трети ( по рейтинг в класацията на партиите по брой места в парламента) лешояд, пардон – Сокол. 

21 мнения за “Двама се карат на върха, а става както винаги – печели третият ( ДПС )”

 1. Hа 22 ноември, в СОФИЙСКИЯ ГРАДСКИ СЪД ще се състои обжалването от страна на адвоката на Областния управител на София Илиян Тодоров, който загуби на първа инстанция първото си дело срещу мен ( второто му дело срещу паралелно си върви на първа инстанция и следващото заседание, ще е чак през февруари 2019 г.).
  СОФИЙСКИЯТ ГРАДСКИ СЪД е определил 10.30 ч. за разглеждане на жалбата на Тодоров.

 2. Според мен, тия двамата го играят нещо като Вип Брадър. Пошли актьори и слаби сценаристи. В един момент ще започнат да откровеничат за да забавят елиминацията от гласуващите.

  За подобни никому ненужни шоута рецептата е дърпане на шалтера. Аз така поддържам умствена хигиена. В среда, в която вотът на гласуващите е направен от Болшой брат.

 3. Но не може да отрече те, че зоопарка /по вашата терминология/ се е обогатил с ново животно и всички те се хранят с нашето сиренце. Предстои да разберем кой ще го грабне/сиренцето/.Ако собственикът на зоопарка е червения дракон….Няма да ги остави да си го делнат. Ще си избере да нахрани любимия си звяр. Кой ли е той?

 4. Добър ден! Г-н Николов, моля за повече инфо за делото в четвъртък- зала и номер на делото. Не остана време…Доскоро!

 5. Отново припомням:само 15% от капитала на централите е на американски инвеститорски фондове,останалите са на анонимни офшорни капитали,възможно е да са руски или българоболшевишки.

 6. ДЕСНИТЕ СИЛИ, ПРОЕВРОПЕЙСКИТЕ СИЛИ, ПРОНАТОВСКИТЕ СИЛИ ЛИПСВАТ В ТЕЗИ ЕЖЕДНЕВНИ ПОЛИТИЧЕКИ СЪБИТИЯ!!!
  КЪДЕ СА ?????
  ТЕХНИЯ АКАДЕМИЧЕН ПОДХОД ИМ СТИГА ЗА 10 % ПОДКРЕПА, КОЕТО Е НИЩО.

 7. Моля.отнесете коментарът ми към предидущата статия на Иво.Извинявам се за лапсуса.

 8. s-putin-grobaryat-na-rusiya-koyto-virtuozno-se-spravya-sas-zadachata-si

 9. @Красноселски – Според Вас „само 15% от капитала на централите е на американски инвеститорски фондове, останалите са на анонимни офшорни капитали…”.
  Няма практика (по света) електроцентрали да стават собственост на „анонимни офшорни капитали” поради значението на енергийната база за нац. сигурност. 15 март 2011 г. „Италианският концерт „Енел” е постигнал споразумение за мажоритарното си участие в ТЕЦ Марица-Изток 3 на американската компания КонтурГлобъл….Цената на пакета от 73 на сто в топлоцентралата е 620.55 млн. евро”.
  https://www.mediapool.bg/tets-maritsa-iztok-3-prodadena-na-amerikantsi-news177126.html

 10. относно Енел съм пропуснала думата „продажба”

 11. Относно “ние ги хващаме, те ги пускат”. Добре си спомням времето, когато въпросната фраза беше в обръщение. Г-н Борисов поразяваше мисленето и емоциите на масите и с вездесъщото си присъствие на „мястото на престъплението”. Масите бяха изморени и възгищисали от мутри и висящи дела и това обяснява и нежеланието/неспособността им да пропуснат през филтъра на критичното си мислене произходящето. “Ние ги хващаме, те ги пускат” означава не само кусури в правосъдието, но и не достатъчно добре проведено следствие. А „вездесъщото присъствие” е показател за неефективност. Казано най-семпло, способният ръководител седи в кабинета си, а подчинените му ( т. е. експертите) са там където трябва, вкл. и на мястото на престъплението.

 12. Прави впечатление през последните години ,че щом наближи момента да се закупува ново военно оборудване за българската армия от нашите съюзници от НАТО и започват скандали ,протести и смяна на правителството. Ето наближава за пореден път момента когато трябва да се закупят нови изтребители и …. скандали, протести и очакванА смяна на хората които трябва да вземат решение за покупката му.
  В тази връзка Кремъл отново печели.

 13. Понеже напоследък стана много актуално за какво трябва да са протестите. По талавизиите пускаха какви ли не безумници и манипулатори да ни убеждават че положението е безизходица. Но по руските наши талавизии има неща за които е забранено да се говори. Това е че за да има ИЗБОРИ преди това трябва да има гаранции че те ще са честни. И без СВОБОДА НА СЛОВОТО и прозрачност на преброяването избори НЯМА.Това е минимума от който може да се получи някакъв пробив в руската ни окупация.
  За сметка на това тече пълна съветцка пропаганда по всички направления. В нощта на театрите ходих на две постановки в СУ Алма атер. Коментарът ми за тях е гьобелсова пропаганда в полза на масква. Иначе актьорите бяха талантливи. Докато всеки не научи истинската ни история от факти и документи няма бъдеще за България. Затова писането трябва да стане кауза на всеки. За да се научи истинската Българска история.

 14. @ RADA.Първоначално ще ви съобща за АЕС Гълъбово-ТЕЦ 1.Финансовият меморандум за 70% от инвестицията е подписан от консорциум от 29 банки-ГАЛИОН,ИНГ БАНК,БНП ПАРИБАС,ЕБРД ит.н. на 07.12.2005 ,а 30% са на инвеститора АЕС.За ТЕЦ3 – 27 %са държавно ъчастие на НЕК.Не забравяйте,че ЕНЕЛ има силно руско-италианско дружество ЕНЕЛ.

 15. Да кажа две думи за правосъдната ни система. Има много дела, водени от институции и заможни хора с цел тормоз. Аз спечелих две такива. Дори и да ги загубят, парите не са проблем за тях. Но какво получава от спечелената битка пострадалата страна? Нищо! Просто ти връщат парите за адвоката и толкова. А кой плаща времето, което губиш, труда, горивото, безсънните нощи, притесненията, телефоните и т.н?? Загрижила се системата но само за себе си… Докога с тази гадна бездушност? Уж сме горещи човеци а се държим като вкаменени идоли. В полза на кого е тази страшна жестокост?? На нас ли ? Или на някакъв звяр, който душата ни храни, за да се крие зад него.

 16. към Веселин Станев:
  “Затова писането трябва да стане кауза на всеки. За да се научи истинската Българска история.” Сто процента подкрепям тази Ваша мисъл! Писане навсякъде и на всяка цена!

 17. Както казА преди няколко месеца МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА : “всички” сме “парле ву франсе” ” ….
  Тогава даже “погали” ива христав ,докато “посрещаше” и Макрон.
  Така че МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА си ги “избра” и ()резидента , и неговият “писар” – ива христав. Без бокоТИКВАТА нито решетниковият “генераль”-фатмакмаршаль , нито ива христав , щяха да са на “жълтите павета” , от другата страна на улицата.
  А пък и и ива христав трябваше ОТДАВНА да е УВОЛНЕН ,защото НЯМА достъп до поверителна информация , заради наследствените си зависимости. И НИКОГА нямаше дори да припари на Дондуков2 , ако МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА беше унищожил шпионският клон на КГБ в НРБ от ОПГ-ДАНС ,заедно с другите десарски “служби” в НРБ. И на тяхно място да се формират изцяло НОВИ “служби”, които нямат нищо общо , и не са НАПЪЛНО ЗАВИСИМИ от КГБ и ДС!!!
  Но след като МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА е “вождь” на НРБ ,то няма нищо чудно и ,че напълно НЕподходящи и компроментирани “писари”, като ива христав са на “служба” при ()резидента, който също е нямаше да е там, без неговата решаваща помощ…..

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.