Какво има за криене около личността на младежа, арестуван да пише със спрей на МОЧА

Най-новият случай на мотивираната от Москва държавна репресия срещу българин, посегнал на осветяваната както нищо друго подобно в България съветска светиня в центъра на София,  се очертава история с неизвестно продължение поради важни неизвестни величини в условието на задачата. С течение на времето, през което не научаваме нищо ново по темата, въпросите се трупат. 

Всеки може да разбере въздържането от публична поява от страна репресирания 22 годишен студент, задържан в ареста за написания на английски език призив “добре дошли мигранти, Льо Пен, върви си у дома”. Той има право да направи крачка извън прожекторите, които без това са го вкарали в беля при акцията по неговото арестуване. 

В същото време е повече от странно, че дори и Българският хелзинкски комитет , който се е заел да защитава жертвата на руската повеля, не казва нищо повече от това, че става дума за 22 годишен младеж и студент. 

Крайно необичайно е за полицията да не се похвали кого точно е заловила при подобни обстоятелства “геройски”. Винаги го е правила ( да не изброявам имената на оповестените “извършители”). Същото се отнася и прокуратурата. Мълчи относно самоличността на подсъдимия и съдът, който щадящо е отхвърлил най- крайното искане на прокуратурата за 2 години затвор за младежа и постанови най-леката мярка от подписка за неотклонение.

За смълчаните ни по принцип по темата за това как руската мечка си разиграва коня у нас медии, да не говорим изобщо. 

Толкова много и толкова системно мълчание около личността на младежа, който със смелата си акция зарадва свободолюбивите българи, говори за нещо, което вероятно не е за говорене. Какво ли би могло да бъде то? Не искам да изказвам хипотези, за да не засегна несправедливо конкретната личност в случай, че не съм познал. 

Сред аргументите на БХК да защитават подгонения млад човек е фактът, че в България гъмжи от расистки и прочее противозаконни драсканици на публични места, но няма случай полицията и прокуратурата да са вкарали в съда някой подстрекател на омраза. Тази асиметричност между огромното внимание, което репресивните органи отделят на охраняването на Монумента на окупационната червена армия ( МОЧА) и пълната им незаинтересованост към истинските прояви на ваднализъм, нарушаващи българската конституция, не само бие на очи. Тя направо би могла да ги избоде, ако слугите на Кремъл не бяха толкова безочливи. 

В тази връзка би било полезно гражданите да започнат да сезират МВР за противоконституционни изяви на истинските вандали. Всеки може да снима и изпраща сигнал ако не пряко в полицията, то поне в интернет. За да се отворят малко очите на повечко българи, както и на издържаните с техните данъци органи за поддържане на реда и закона.

Как да очакваш обаче адекватна реакция на силовите институции, след като през септември пред главния вход на МВР, буквално на метри от него, беше зверски пребит до безсъзнание британски гражданин по явно расистки подбуди. Нима охранителните камери на министерството са с по-лоши способности да регистрират извършителите от камерите на МОЧА, подарени на властите ни от руското посолство?

Не, не е въпросът в това какви са  камерите, а какво е наредено на “операторите”, които оперират с тях по заповед на оперираните от срам и национално достойнство колаборационисти с постколониалното статукво в България. Защото е видно и без увеличителни стъкла, че не смисълът на написаното на МОЧА е важен за тях, а фактът, че тъкмо там е написано нещо със спрей, защото на българските изпълнители на московската воля пак ще им се карат, че само козируват, но не се стараят достатъчно. Иначе вандалите могат да си драскат с езика на омразата по етнически и религиозен признак където си искат в България, независимо от това, че така нарушават основния закон на страната.

33 мнения за “Какво има за криене около личността на младежа, арестуван да пише със спрей на МОЧА”

 1. Твърде вероятно е героят, дръзнал да “оскверни” фетиша на дървещите се от него импотентни дебили да е потомък на някой от управляващите фатмаци и пазят в тайна самоличността му. В никакъв случай не омаловажавам доблестта на младия човек и, ако предположението ми е правилно, заслугата на младежа се увеличава, защото си е направо геройство в условията на тотална фатмащина в държавата да култивираш светоглед, изразяващ текста на написаното върху фетиша!
  Аплаузи за младия човек от мен!

 2. Нищо чудно младежът да има и руско гражданство, плод на българо-съветската дружба, което не му пречи да е осъзнат. Може да е осъзнат даже повече и от много “чисти” българи, защото познава и двете страни на монетата и може да направи сравнение между нормалния свят и Мордор. Жив и здрав да е и повече такива смелчаци като него!

 3. Веднага я споделям във ФБ.Медии ,власти нямат думи и ще мълчат. А с тези камери полиции, организация, кой знае колко е сметката, пък после доходите малки, данъци високи, икономиката само на руските фирми върви.

 4. Вече е крещяща разликата между последната в ЕС България и вече дръпналите далече напред страни от бившия соц. лагер:
  Румъния, Словения, Хърватия, Полша,Чехия,Естония, Литва, Латвия…
  БВП в $ средно на глава от населението, според ООН,:
  /Европейски съюз 25 596$/
  /79 България 7 465$/
  / Румъния 9 439$ -повече от българите с 26 %/
  /Хърватия 12 159$-повече от българите с 63 %/
  / Полша 12 332$-повече от българите с 66 %/
  /Унгария12 900$-повече от българите с 73 %/
  /Латвия 13 993$-повече от българите с 87 %/
  /Литва 14 707$-повече от българите с 97 %/
  /Словакия16 489$-повече от българите с 120 %/
  /Естония 17 782$-повече от българите с 138 %/
  /Чехия 18 406$-повече от българите с 147 %/
  /Словения21 517$-повече от българите с 188 %/
  Такива са ФАКТИТЕ!
  А държавните медии на Борисов и частните на Пеевски най безочливо ни лъжат!
  “ЖИВОТЪТ В ТОТАЛИТАРНОТО КОМУНИСТИЧЕСКО И СОЦИАЛИСТИЧЕСКО ОБЩЕСТВО Е ВЪТРЕШНО СРАСТНАТ
  В ТЪКАНТА НА НАСИЛИЕТО,ЛИЦЕМЕРИЕТО И ЛЪЖАТА”
  /Вацлав Хавел/
  Затова беше възможно да ни управлява цървуланкото Тодор от Правец.
  Затова сега е възможно да ни управлява тиквеникът Бойко Бекапето от Банкя.

 5. УТРЕ!
  Hа 22 ноември, в СОФИЙСКИЯ ГРАДСКИ СЪД ще се състои обжалването от страна на адвоката на Областния управител на София Илиян Тодоров, който загуби на първа инстанция първото си дело срещу мен ( второто му дело срещу паралелно си върви на първа инстанция и следващото заседание, ще е чак през февруари 2019 г.).
  СОФИЙСКИЯТ ГРАДСКИ СЪД е определил 10.30 ч. за разглеждане на жалбата на Тодоров.

 6. Иво,

  Или е недоразумение, или провокатор е успял с измама да се “промъкне” в коментарите на сайта !?

  Моля за извинение, ако аз нещо не съм разбрал правилно.

 7. Към ranger:

  Да, видях от линка, който посочвате и нямам намерение да публикувам- въпросният Клюкар това иска…

  Не случайно се е насочил този трол към сайт, който се чете от аудитория, сходна с тази в блога тук.
  Оставям го на съвестта на онези, които му съдействат да ме залива с помия.
  Въобразил си е, че има право да досажда като негово право на свобода на словото и да ме клепа в собствения ми блога. Когато му попреча, търси отдушник другаде с копираните си мръсотийки по мой адрес.
  Там си пуска гадостите, които му спирам. Опитва се да ми се наложи на всяка цена от годни под разни прикрития, включително чрез приспивни ласкателства по мой адрес, след което минава в другата крайност. Пълен извратеняк. Страда явно от някакво психическо разстройство в манията си да ми се натрапва на всяка цена от години.
  Срещу тормоза на такива маниаци в нормалните страни се водят дела, издава се съдебна заповед на какво разстояние им е забранено да припарват до обекта на тяхната обсебеност.
  Манията му да ми се налага не издържа логиката на нормалността: ако съм му толкова отвратителен, защото изобщо ме чете, че отгоре на това и се опитва да ми се подмазва грозно, за да му мине след това някоя от храчките.

 8. Малко съм разочарован:
  “не е паметник на някоя политическа фигура, а на хора, загинали в борбата с фашизма и малко или много за свободата на нашата страна. ”
  Добре подучен от адвоката си явно е казал горното…. Но да дочакаме финала на съдебната процедура.

 9. Иво, споменавате че в нормалните страни тази репресия срещу вас е обречена на бързо съдоразрешаване. Така ако бяхме ДЪРЖАВА с правосъдие първият наследник на убит като следствие от окупацията ни от масква би завел дело че му става лошо като мине покрай МОЧА и съда ще излезе в негова полза. А не както цецка герберката на кандидат президентската кампания изръси че интересът на мнозинството трябва да стои над този на отделната личност. И понеже режисьор решетников и беше режисирал губеща роля, този гаф не беше замазан от талавизиите.

 10. Случайно прочетох надолу за някакъв нахалник трол. С такива е пълно по фейсбук между другото, можете да гимознаете по малкотоми размазани снимки. Въобще тролове нанконвейр.
  Та какво да ви кажа.
  Има една прослойка от бг обществото която смята, както и путин смята, чемпадането на комунизма е една страшна катастрофа донесена от група софиянчета с пуловечета. И че тия лоши хора са ум разтурили така добре направената кръжборска кочинка. Така са си живели много хора, побачкваш.в завода, краднеш , после се прибереш и започва ракиено време.
  Та, найстина има много хора които таят уникална злоба към всичко що мисли. Някак си не могат да простят на тези които някак си са докарали демокрацията.
  Темата е дълга.
  Най интересното на нашето общество е ,че все още живеем сред хора за които икономиката не е интересна тема и са икономически абсолютно неграмотни. Хора които вярват, че държавата може да напечата пари и да ги раздаде, ама не го прави защото управляващите са зли 🙂
  Ето с такива хора си имате работа, масово.
  Прости, прости и много хитри…..едновременно

 11. Коментар на рублофила Волгин на въпросния запис, на 2.40 минута: “… то е грешка как да кажем, първо от ИДЕОЛОГИЧЕСКА гледна точка, защото там обикновено пишат направо да си кажа НАЦИТА И ВСЯКАКВИ ДРУГИ ТАКИВА…”
  http://bnr.bg/play/post/101047953/pametnik-sssr

 12. Аз пък се възмутих от наглостта на Домусчиев. Ако излезел със секретарките си щели да са повече от протестиращите… Как тъй някакви си там … ще му спират на него камионите.
  Тези хора нямат нито уважение, нито съвест, нито срам. Да не говорим за други добродетели, които са венец за човешката душа. Добродушие, кротост, милосърдие, благост, смиреност….
  Забравиха, че са обикновени човечета от кал и че с нищо не се различават от сънародниците си. Забравиха го и няма кой да им го напомни. Жалките ни политичета, ходят да им се натискат за парички а в замяна им правят услуги като на кралски особи. България била парламентарна република Моля??! Парламентарната република не се ръководи от зле образовани компаньонки и слуги с фалшиви дипломи.

 13. Паравоенни агенти заплашват ранени украински воини в България

  Нелепата политика на българското правителство позволи на руски агенти и на незаконни паравоенни формирования да лепнат още едно черно петно върху престижа на европейска и атлантическа България.

  https://terminal3.bg/paravoenni-agenti-zaplashvat-raneni-ukrainski-voini-v-balgarija/

 14. За 2017 БВП на отделните страни е по-високо от цитираното.
  Важно е да се разбере, че БВП зависи от структурата на икономиката (дали шием гащи и ризи или произвеждаме мед. оборудване, коли, трактори..), качеството на раб. сила (т. нар. човешки капитал) и производителността на труда. Тези неща са свързани с инвестициите. Шивашката индустрия беше в южна Европа – Италия, Гърция.. През прехода се премести в Източна- по-евтина раб. ръка. От тук се дислоцира в Бангладеш, Малайзия …Но производството на рентгенова апаратура , напр. трудно ще отиде в Бангладеш. И това е само един аспект. Образованието е друг аспект. Преди време писах тук- в Естония 95 % завършват средно образование. Ромите, фигуративно казано, трябва да бъдат извадени от сянката на мин. на културата и закотвени в мин. на икономиката. Те СА част от българската работна сила. И когато погледнем на тях като на ЧАСТ от РАБОТНАТА НИ СИЛА икономическият и политически modus operandi на т. нар. ни „елити” става още по-нелицеприятен.
  С какво може да се похвалят 3-те правителства на ГЕРБ – най-ниски доходи, корупция и част от работната сила и пенсионерите тънеща в мизерия неприемлива нито за Европа, нито за 21 век. Магистралите сервирани ни в одически стил са ни повече, ни по-малко луксозна кръпка на прокъсаните ни гащи.

 15. Младежът? БХК е достатъчно независим за да изнесе информация за него. Да не би да не е български гражданин? Журналистическо (европейско) правило е етнос, нац. принадлеждност да се пропускат, когато споменаването им би било тенденциозно. Макар че у нас това въобще не се спазва. Напр. „Циганин обра старица”.

 16. В България нито една институция е антикомунистическа,нито една партия,нито един държавник.Същото важи и за българските представители в Европейските институции.Например Андрей Ковачев проявява рафиниран и повръхностен антикомунизъм.Ако тоя е автенчтиен антикомунист,сто пъти би внесъл менние и запитване до съответните органи в ЕС. Не е нужно да импровизира,само да покаже този сайт и снимката горе вдясно,както и десетките теми за снимката.
  От друга страна,европейските отговорни лица виждат ли или не виждат официалната държавна позиция върху над 80-тте символа на Съветската агресия.Значи има нещо погрешно или поне несериозно.Европейците биха ни се изсмели и попотали двата държавни и комуниостически функционери Борисов и Радев:Абе господин президент и Г-н Периер,вие вапата държава за цивилизована ли я предсатвяте или за абстрактна.,Целия свят се придържа към цивилизовансотта,независимостта и свободата,а вашата дъражва към агресията и окуапцията от други държави,Или демонтирайте Альошите,или ви изгонваме от НАТО и ЕС.НЕ,НЕ.НЕ -Европата мълчи здраво и Русия я държи право!

 17. В возрасте 62 лет умер начальник Главного (разведывательного) управления Генштаба Вооруженных сил России. Об этом сообщает ТАСС со ссылкой на источник в военном ведомстве.
  Источник рассказал, что Коробов умер от «тяжелой болезни». Он добавил, что глава Генштаба ВС России скончался в среду, 21 ноября.

 18. ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА НАГЛОСТА В ТОВА ЗАГЛАВИЕ НА OFFNEWS, ПРЕПЕЧАТАНО ОТ “КОМЕРСАНТ”:

  ‘Газпром’ реши, че Турски поток ще минава през България.

  Газпром НЕ МОЖЕ да решава какво да минава или да не минава през България!
  България РАЗРЕШАВА нещо да мине през територията й или да не мине.

  Но не е виновен този, който яде “баницата”!
  Сега щедрите и умни българи ще трябва да се бръкнат няколко милиарда, за да достроят и реновират инфраструктурата за руския газ и то срещу обидно ниски транзитни такси, в сравниение с таксите, които Газпром плаща на други страни, през които транзитира руски газ.
  А новите робски зависимости са допълнителен “бонус” за освободителите, както и условието да се построи рисковата АЕЦ “Белене” в замяна!

 19. Рускиня, постоянно пребиваваща в България и караща “Сеат Ибиса” с несъобразена скорост, навлезе в лентата за насрещно движение, блъсна челно и рани трима в катастрафа край Златоград

  https://www.24chasa.bg/novini/article/7164407

 20. Разбрах най-накрая! Студентът е от СУ. Пожелал е анонимност.–Пред “Хоризонт” той посочи, че е обсъждал с адвокатите си възможността за споразумение с прокуратурата.–

 21. Това “момче-22 г. студент” очевидно не е наясно: 1. с историята и 2. кое е паметник и кое тотем.

  „Избрах Паметника на съветската армия не заради някакво неодобрение към Съветската армия, а заради ключовото му местоположение в града. В ретроспекция това е очевидна грешка“, каза 22-годишният студент.

  „Аз съм с напълно ясното съзнание, че това, което съм извършил, е сравнително нередно – както от законова, така и от морална гледна точка, защото паметникът не е паметник на някоя политическа фигура, а на хора, загинали в борбата с фашизма и малко или много за свободата на нашата страна. Така че разбирам ясно, че действието ми не е от най-правилните, но за мен моралът е понятие, което може да се степенува и далеч не е толкова неморално, колкото някои неща, които се случват”, смята авторът на графитите…..
  Към днешна дата той признава, че би сменил мястото на графита си, както и че би направил по-скоро банер, за да изрази позицията си.
  http://bnr.bg/horizont/post/101047953/pametnik-sssr?fbclid=IwAR11LHOGuMmeNVmFvCiQGkoRrKkhnW-lXxiXxVl9aBPY6bVCFDxFd6iw_FY
  От последното изречение става ясно, че не позицията му е състав на престъпление, а фактът, че е изразена върху МОЧА.

 22. Разбира се МОЧА трябва да бъде премахнат ,и преместен в путлеристкото посолство.
  И ако МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИВКАТА и “избраният” от него “генерален” “прокурор” искат да служат на своят чекистки гасудар – Путлер, то нека си отидат при него в путлеристкият райх. Там може да им даде и по някоя тенекиен “медаль” за усърдното им лизачество и лакейство.
  За това трябва отсега нататък, първо да се елиминират камерите пред МОЧА, които са монтирани от “успешната” учительница – фандъкова. И нека софиянци пак гласуват за нея , макар да знаят,че тя да е само една от марионетките на ба(л)кянската МУТРА.
  Има начини камерите да се блокират и хакнат.

 23. Паметниците на окупаторите и изнасилвачите в София, Пловдив, Бургас, Варна и навсякъде в България трябва да бъдат сринати!!!
  Cамо роби могат да търпят тяхното присъствие!!!

 24. Като не дават да се пише със спрей, може ли да се рисува с лазер?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.