Слави в Шоуто на Бойко- защо?

Спряганият от социолози и политолози като сериозна заплаха за политическото статукво шоумен Слави Трифонов снощи гостува в Шоуто на Бойко Борисов. 

Очаквано за мен се потвърди, че шоуменът Трифонов доста се надценява в опитите си да се прави на политически коментатор. Казвал съм му го в очите. 

Обяснявал съм това още докато ми позволяваха да съм му “колега” в БТВ. Доказал съм го с два свои сблъсъка с Трифонов на терена на публицистиката в предаването “В десетката”, където беше мястото за политичски коментари. И двата пъти дойде в компанията на тогавашния си гуру Росен Петров и дори само от този факт стана ясно, че е сбъркал стадиона, на който се опитва да се състезава. 

Цялото това незаслужено дълго встъпление заслужава само един кратък коментар в стила на Бърнард Шоу относно премиерата на спектакъл, състоял се в Лондон. Рецензията му си остава рекорд по лаконичност. Написал е единствено “защо”. Само руският историк Крамазин е  постигнал същото ( преди Шоу, в началото на 19 век), успявайки да отговори на въпроса какво става в Русия също с една дума: “крадат”.

И така: Слави Трифонов беше гост в Шоуто на Бойко Борисов.

Защо?

Но нека Борисов не се ласкае. Не той е спечелил малчето на свой терен, а Трифонов го загуби – отново  да наблегна- заради факта, че е избрал терен, за който не е подготвен и съответно се превръща в лесна плячка на обиграния демагог, когото си е въобразявал, че може да надприказва, както прави в изявите си срещу липсващи събеседници. Когато се над;ценява, Трифонов пагубно подценява не толкова “противника”, колкото публиката си, смятайки, че тя е готова да го обича дори в подобно жалко качество. 

А защо толкова го обичат сменящите се шефове на БТВ, превръщайки го в несмяемо постоянно присъствие на екрана на тази телевизия, това наистина е въпрос с повишена чудност.

http://e-vestnik.bg/29208/borisov-naddelya-nad-slavi-vse-edno-e-pri-hekimyan-i-tsvetanka-rizova-i-iska-da-gostuva-vtori-pat/

32 мнения за “Слави в Шоуто на Бойко- защо?”

 1. Това слага окончателен кръст на “политическите претенции” на учиндолският лизач. И той ,уж щеше да е алтернатива на сикаджийската мутра?!?!
  П.П. В е-вестник са го казали лаконично и безапелационно:
  „Слави се самоуби в ефир”, – пише Любомир Велков.
  По-точно не може да се каже.

 2. “Слави Трифонов снощи гостува в Шоуто на Бойко Борисов. ” ++++++
  Този цитат казва всичко. Не гледам БТВ и Слави, днес прочетох как е минало…достатъчно ми е.

 3. “Путин отдавна е назначен от Запада и по всяка вероятност е най-големият успех на западните разузнавателни служби в тяхната мръсна история. Враговете на Русия никога не са постигнали такъв успех преди … ”
  za.ladu-rus.ru/archives/13504
  * Разберете истината! “Измаменa Русия” – независими разследвания на най-табу темите … -http://обманутая-россия.рф

 4. Гледах много внимателно интервюто – пълна излагация на мутромилиционера, притиснат от наистина неудобните прями въпроси, бе жалка картина. От ясно по-ясно си беше, че се изложи тотално и доказа, че е жалък страхливец, мишка и плямпало, дето бе в много моменти на ръба на истерията, но някак си се окопити! Не знам кой се самоуби, но според мен този, който на въпроса “Колко е българският дълг?” тъпо и упорито отговаряше “20%”. Хахаха. Пълен ***шак! Недоразумението, което ще последва съдбата на Груевски рано или късно. Но, има едно НО, че българите са заспал народ, за разлика от макетата.Има тук таме будни и осъзнати, като тези, които четем Иво и коментираме в блога.

 5. 8 ноември – Медиите съобщават за предстоящото оставка на ръководителя на ГРУ Коробов във връзка с провала на агентите в Сoлсбъри (и навсякъде). 21 ноември – ръководителят на умира внезапно на 62 години. Съвпадение? Не мисля!
  Той е на 62 години. През януари 2016 г., преди по-малко от 3 години, неговият предшественик Сергун умира.
  Той беше на 59 години. На този фон, въпросите за отстраняването на “Боширов” и “Петров” изглеждат просто абсурдни.

 6. Не защитавам и Слави: той и предаването му ми паднаха в очите още от времето на гнусната им гавра с президента Плевнелиев. Снощи, за пръв път оттогава, го изгледах за да видя какви глупости ще надроби мутрата и не се разочаровах; на отделни моменти чак на мен ми ставаше неудобно, защото този човек излага себе си, но излага най-вече и България! А Слави – толкова може, но за това, че кандърдиса все пак мутрата да дойде и всеки да види, че от него не става даже бидон с кисело зеле, евалла му правя!

 7. От шоуто на Бойко, в което беше поканен Славчо, станаха ясни две неща – Бойко става за водещ, Славчо – не става за никакъв чеп, а най-малко – за политик.

 8. Снощи вече легнал и за приспиване превъртах програмите. И по БТВ видях Б. Борисов и то в шоуто на Слави. Помислих че, Радков го имитира пак но, твърде много приличаше на оригинала. Но, не по това познах че, е истинския премиер/ същите дивотии говореше като имитатора си/ а, държанието на водещия-хрисим, задаващ въпроси с примирение и не смеещ да прекъсне интервюирания независимо какви препрани глупости ръсеше. Е, това е Слави нагаждач и ибрикчия. Мъжак е само когато осмивания от него го няма насреща.

 9. Още от началото се отвратих от т. н. шоу на учиндолеца. От тогава на съм го гледал. Но лошото е,(естествено, за нас) че привлече в шоуто си много добри комици и музиканти! Помня как Иво Инджев обясни в предаването си на Слави и Росен Петров разликата между руските и американските разузнавачи! Иво беше блестящ, както винаги! Днешната статия е поредният бисер на г-н Инджев! Да е жив и здрав!

 10. Защото минава …
  Ако бях малко по умен ,щях да си помисля че Трифонов въобще не държи на искрен диалог ,а на рейтинга на Шоуто и минути за само/реклама .Борисов също.Какво приятно съвпадение , какъв щастлив случай. Tази вечер Шоуто продължава. C този който Борисов си избра зa главен обвинител нa България.

  Вярно е ,че Борисов много пъти e имитиран и скечиран ,но навсякъде по света публичните личности очакват такова отношение.
  Oсвен в държави като Иран ,Китай ,Русия ,Северна Kорея..
  Борисов сегa се оплаква и иска разяснения oт Европейската комисия. B България имало медийна свобода. Понеже ималo карикатури нa министър председателя в някакви сайтове. Oбвини в цензура ,автоцензурата. Hачалото на първия мандат на Борисов бе осеяно с обаждания в жив ефир. Bодещи и коментиращи в телевизиите бяха учудени ,озадачени и уплашени. Какво друго следствие е oчаквал бившия застраховател Борисов ,освен автоцензура. Лицемерието съсипва хора , групи ,общества ,държави. Той ли е прост ,ние ли ,всички вкупом ли ,бъдещето ще покаже. Като прожектирана медийна фигура ,лидер на партия и човек запознат с техниката на политическия живот в България ,Борисов стана професионалист ,но като човек издиша. Който разчита на съвестта му ,май играе на рулетка.

 11. Дядо Радой:

  Абе моме проста,
  кой ти даде поста?
  Даде ми го вожда,
  дето ме оножда!

 12. ДО POSTED BY GEORGI NIKOLOV | НОЕМВРИ 22, 2018, 17:12
  ————————–
  Това са фейкове на Кремълската пропаганда. На тях все някой друг и то от разни западни служби им е виновен. Ватниците си избират бандитите от разни ОГПУ-та за управници, а после пищят на умряло. Мръсна мордорско-московитска паплач!

 13. Г-н Николов, отворих линка – „Обманутая Россия. Финальный фильм. Часть 1- Путь к пропасти”. Това е блюдо от менюто на конспиративните теории: Западът е превърнал Русия в свой суровинен придатък, лишавайки я от суверинитет и с намерение да я раздели на части. Тези действия са улеснени от факта, че Владимир Владимирович е бил подменен с негов двойник. Тц.Тц.Тц. Ако се фокусирате на ушите (!) на снимките за сравнение ще забележите, че Западът е забравил да ги промени – ушите на двойника. Лошо.
  „Identity recognition based on the external shape of the human ear” – …. The experiments show excellent results beyond the state-of-the-art.
  Published in: 2015 International Conference on Applied Research in Computer Science and Engineering (ICAR)
  Нищо лично в дискусията. Вие предлагате – ние гледаме и коментираме в зависимост от собствените си критерии и вкусове. Ако приема съдържанието на въпросното видео за „авторитетно” би означавало че поставям на една плоскост журналиста И. Инджев и леличката с карираната шемизетка, за която се предполага, че е автор/един от авторите на филма. В кратце-конспиративните теории не са в кошницата на полит. анализ, астрономичното време е ресурс, а шемизетките не са секси.
  По Коробов. Три източника близки до Мин-вото на отбраната са съобщили, че вице-адмирал Игор Костюков временно изпълнява длъжността на началник на Главното управление на Генералния щаб. Той е изпълнявал тази длъжност по заповед на министъра на отбраната и докато Коробов е боледувал. Официално новият глава на ГУ ГШ (ГРУ) ще бъде назначен от президента. https://zona.media/news/2018/11/21/gru
  През 2016 г. Костюков, както и Коробов са включени в американския списък със санкции във връзка с действия „по подрыву демократии в США”. През септ. 2018 Костюков е включен в новия амер. санкционен списък за намеса в изборите през 2016. За непосредствено участие в ръководството на военната операция в Сирия Костюков е удостоен със званието Герой на Русия през 2017. Източник: Ст. „Секретный адмирал: почему военную разведку возглавил Игорь Костюков”/ zona.media/news

 14. След като инвестирах част от времето си в гледане на въпросната среща ще кажа какво ме впечатли – разговорът около външния дълг. Г-н Борисов повтори няколко пъти, че дългът е 20% от БВП. А Слави попита нещо като „И кво от това?” Ако е 20% от БВП, това означава, че не нарушава функционирането на икономиката.
  А в пресата четем други данни:
  https://money.bg/finance/vanshniyat-dalg-na-balgariya-namalyava-s-eur1-46-miliarda.html
  „Бpyтният външeн дълг нa Бългapия в ĸpaя нa aпpил 2018 г. e 32 876.9 млн. eвpo (61.3% от БВП ), ĸoeтo e c 431.9 млн. eвpo пo-мaлĸo в cpaвнeниe c ĸpaя нa 2017 гoдинa”.
  Тезата – плащаме най-ниските данъци и затова нямаме по-ниско ДДС за храни и др. е дикусионна. Преди време тук сложих линк за ДДС в Европа-средно 23%. Навсякъде има намалено ДДС за храни и пр. Мисля, че копирах данъчните намаления за Словения или Словакия. Да, другите източно-европейски държави имат много по-голямо БВП на глава от населението. Но ние сме най-бедните и този факт наред с растящото социално неравенство е почва за дискусия за подоходен данък. Защо той е табуиран в България? Данъците не са наказание, а инструмент за стимулиране на иконом. развитие и поддържане на социалната кохерентност. Но за да играят тази роля те трябва да са прилагани в пакет с други мерки, напр. създаване на условия за развитието на дребния и среден бизнес. Реални условия. Четем, търговска верига продавала 80% хранителни продукти от бълг производители. Но не ни казват какви – дребни, средни или едри? 80% означава бизнес изгоден и за търговската верига и за нашия най-вероятно едър, възможно и среден бизнес. А дребният?
  Г-н Борисов също каза, че производителността на труда е ниска. Ами приложете мерки за да стане висока. Увеличете данъците, т.е. поставете бизнеса в условия да бъде принуден да увеличи производителността на труда. Използвайте данъците гъвкаво – данъчните облекчения са един пример.
  Всеки олигарх с медия. Какво означава олигарх- богаташ, който упражнява влияние върху полит. власт, респ. правителството, преследвайки собствените си меркантилни интереси. Създайте институция на лобиране за да има прозрачност. Формулирайте медийни закони, които да защитават журналистите от собствениците на медиите. Медиите не са просто частна собственост-те са един от инструментите на обществото за осъществяване проверка и контрол над управляващите. А полит. карикатура може да бъде критика, но може да бъде и кьорфишек компенсиращ липсата на критика, т. е. де факто да работи в полза на легитимността на управляващия Х или У.
  Това е от това правителство, онова-от онова правителство. Това не е нито обяснение, нито извинение. Всяко правителство може да корегира недостатъците в дейността на предходното. Стига да има полит. воля за това. Това касае Лукойл/рафинерията. Рафинерията е монополна след като е концентрирала 80 %.
  И така нататък.

 15. Смятам заглавието обидно за професионалните шоумени. Тъжна констатация за тъжното ниво на участниците и плачевното ниво на зрителите. С голямо отвращение изгледах случката в youtube и с голяма тъга видях прилики с друг един жалък спектакъл от миналото. Стигам до извода, че по порнографски признак учиндолския бастун не е претърпял никакво развитие – същия минетчия(простете вулгарния израз) си е, както в порнографския спектакъл от миналото, когато изгради ореол на светец около будьоновката на марксиста-блансьор-правозащитник Доган с фразата за обръчите от фирми и чародейната му, способна на чудеса усмивка. Ако това е интервю, аз съм ….комунист! Ако този плазмодий е противник на Борисов, какви ли са му аркадашите?????? Грозна картина!

 16. Докато населението се е вторачило в телевизора, планетата земя изпада в треска от вируса, наречен модерен човек. Този вирус е едно от най-вредните същества във вселената но дали ще го разберем навреме е въпрос, който ще реши съдбата ни.

  https://www.dnes.bg/science/2018/08/09/vechnoto-liato-klimatichniiat-koshmar-koito-moje-da-potopi-desetki-gradove.384531

 17. Кулата от политически карти започва да се клати и се очаква до месеци да се разпадне защото е построена от ЛОШ И КОРУМПИРАН МАТРЯЛ.
  Въпроса е дали под руините има някакво демократично и нормално стръкче свежа трева.

 18. 12 без 5
  3 в 1 агент на ЦРУ, на MIK на Америка и дебил

  Представители на Федералната служба за сигурност нарекоха причината за появата на военни хеликоптери в небето над Кремъл, съобщава РИА Новости.
  Според служители на ФСО, Москва в деня на появата на хеликоптери над Кремъл, се провеждат планирани упражнения.

 19. Защото
  Беше проведено поредното активно мероприятие за потушаване на общественото напрежение. Силните на деня принудиха трифонов не само да декларира ,че не е и няма да бъде политик , но и се изгавриха с него , като го накараха да прочете всички злободневни въпроси на обществото на “гостите ” си ,без да има право подложи техните отговори на критичен анализ и допълнителни обяснения.
  А, къде беше неговата кохорта от сценаристи, които винаги са били активна част при организираните на стандартните за шоуто на трифонов интервюта проведени с други политици, журналисти и общественици?

 20. Един от бившите шефове на НСО Румен Миланов, в интервю по Нова ТВ, без да иска сложи знак на равенство между мафиотите и политиците по повод скандала с колата на НСО, возила пРезидентшата Деса и навлязла в насрещното движение, за да е по-удобно на госпожата да влезе в магазин за рокли. Той каза, че както във войните между големите мафиотски фамилии, когато “се трепели” не се посягало на жените и децата (това го правели само кокошкарите ) така и между политиците ни трябвало да важи същата етика, от което стана пределно ясно, че нашите политици са мафиоти и то мафиоти – кокошкари! Сигурно затова, пак според него, такива случаи не трябвало “да се преекспонират” 🙂

 21. Те си ходят сериозно отдавна – май само един път се поразсърдиха гълъбчетата, случва се понякога между гаджета.

 22. Позволявам си да Ви корегирам – въпросът не е “Защо?”, а “Колко?”

 23. С извинение към Радо/вци/ ще спомена нещо по-видимо. Излиза,че Бойко и Цацаров ходиха при един шоумен-чалгаджия да се изповядат. Зашо? Защото са притеснени и имат нужда от неговата помощ. Да отидат при него,тяхния най-голям критик и да докажат,че не са толкова лоши,даже много добри и симпатични.
  И става. Слави е велик,Бойко е голяма работа,грешка няма.Цацаров е невинен,има други виновни.
  А Слави ги разпитва,с гримаси като на шоу.И то върви. Всички са велики,света вода ненапита.
  Електората /той си е електорат/ се звери,ошашавен.

 24. Към Явор:

  Добро попадение, но по-трудно като хипотеза с конкретен отговор, доката на въпроса “защо” отговорът е за мен е конкретен: защото заедно са си част от статуквото, срещу което Слави театрално се бори, а Борисов е упълномощен да олицетворява.Двамцата дълго си бяха приятели, но се скараха не на принципна основа, а заради един имот. Сега пак си помагат – единият вдига рейтинга на другия ( едната мие другата, а пък двете – лицето на статуквото).

 25. А на мен ми се струва, че появата на г-н Борисов в шоуто на Слави цели да смекчи впечатлението от изказаното в европейския доклад притеснение за състоянието на медиите. Появата на г-н Цацаров пък подчертава похвалната част на въпросния доклад.
  Хареса ми пасажът за Б. Шоу и Карамзин в статията. Сещам се за още един известен образец на лаконичност. Запитан как кратко би определил състоянието на обществото Чехов отговаря: “Пошлость. Звенящая пошлость.”

 26. Не съм гледал Трифонов и Борисов. Убеден съм, че няма смисъл от тези “интервюта”. Слави няма какво да предложи. Никога не е имал. Рядко съм го хващал при въртене на каналите и колкото пъти съм се заглеждал, все ми е ставало тягостно. Не понасям унижението, а в неговото шоу то е навсякъде. Понякога има попадения в хумора и толкоз.
  Леко ме шокира този широк отзвук на въпросното … шоу. Нима сте очаквали Слави да зададе въпрос изеън предварителния сисък??? Или Бойко да отговори с ясно изложена теза и недвусмислени аргументи??? Сериозно?
  Такива ТВ гъзмъкнежи са от сорта “ аз съм прост и вие сте прости”… Точно от Слави и точно стещу Бойко нищо не може да се очаква. И двамата се придържат към тази тактика. Вупросът “защо” дори няма нужда от отговор в случая.

  Към Рада.
  Ама вие наистина ли допускате, че Бойко размишлява в такива измерения?

 27. Що за държава сме когато Главният Прокурор и Премиера отиват в комендийно предаване зрители да им задава въпроси но бягат от парламента?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.