Factor.bg: Иво Инджев бе удостоен с наградата „Георги Марков за хуманизъм

Награждаването на ИнджевНаграждаването на Инджев

Журналистът и изследовател на митовете в българската история Иво Инджев бе удостоен с наградата „Георги Марков за хуманизъм”. Тя е инициирана от Международния институт по антропология, Солт Лейк Сити, Юта, САЩ. Неин първи носител е известния български нумизматик и археолог проф. д-р Евгений Паунов. Носители на наградата са и журналистът Алекс Нюмън (САЩ), генеаложката доц. д-р Антоанета Запрянова (България), изследователят д-р Георги Боздуганов и др.

Иво Инджев е удостоен с отличието за последната си книга „Измамата Сан Стефано”, която разкрива убийствената руска политика към България, обясни историкът д-р Лолита Николова, която от години живее и работи в САЩ.

На церемонията присъстваха д-р Галя Маринова, художникът Даниел Хитков, д-р Георги Боздуганов, кинорежисьорът Евгений Михайлов, проф. д-р Лолита Николова, Галя Маринова и  журналистът Софка Топалова. https://www.faktor.bg/bg/articles/kultura/ivo-indzhev-be-udostoen-s-nagradata-georgi-markov-za-humanizam

indjev_nagrada.jpg

 

54 мнения за “Factor.bg: Иво Инджев бе удостоен с наградата „Георги Марков за хуманизъм”

 1. Поздравления, Иво, за напълно заслужената висока награда!

 2. Да, но действителността в нашето мило Отечество за съжаление е друга.
  Извършват се в съшото време други действия от делото,на който споделям само визуални впечатления,защото не се чуваше добре в залата-т.е. в съдебната зала.
  Пръв говори ищецът И. Тодоров – дълго и пре дълго.Той подкрепяше говоренето си с артистични ръкомахания,повишаване на гласа,втренчени взирания в лицето на ответника и с гримаси,в които се долавяше превъзходството на силния.
  В края на 30 минутната си реч той още по-силно размаха ръце,разтъпчи се до подиума и пак повиши глас,от който се разбра,че ответникът е навредил на малката му дъшеря. Не успя да чуя с какво.
  Иво Инджев говори кратко.Не чух какво казва. Вярвам,че съдията е разбрал.
  Съдебното решение ще бъде в срок.

 3. Поздравления! Все така последователен и неуморим.
  с уважение:

  В предната тема писах за този материал, не сте го прочели, моля изтрийте предложението ми. Вече е изпълнено.

 4. Честита награда ,г-н Инджев!Заслужена-за Вашият ПОЧТЕН труд!С уважение Маргарита.

 5. Честито, на първо място!
  Книгата неслучайно беше начело за най-продаваната.

 6. Напълно заслужено признание. Поздравления.

 7. Господин Инджев,
  Като достоен човек и изключителен журналист-будител,удостояването Ви с наградата “Георги Марков” е признание за светлината, която давате на всички Ваши читатели и български родолюбци! Поздравления! Желая Ви да сте все така носител на истината и още много високи отличия! Успех!

 8. Поздравления , г-н Инджев ,
  Поне в чужбина оценяват Вашия труд , тук само вашите читатели на блога и книгите Ви !
  Пожелавам Ви още много книги да напишете и да ни радвате !

 9. Честито г-н Инджев!Като собственик и читател на всичките ви книги и аз се чувствам малко хуманист.Може би е “заразно”. Бъдете здрав и неуморен!

 10. ‘Книгата е технологично най-ефективната машина, която човек някога е изобретил’. Поздрав!

 11. Честито за наградата!Чета въпросната книга с огромен интерес.Убеден съм,че това е труд,с който ,уважаеми г-н Инджев,заслужавате да бъдете хабилитиран с научна степен във .
  Висше учебно заведениеСигурен съм че тов няма да е библиогравският институт.Обръщам се с идеята си към онези БГвисши училища и университети,в които Истината за част от ни-новата ни история е осъзнат дълг към Отечеството ни.
  Още вднаж честито!Горд съм че имам съотечественик като Вас.

 12. Моите най-искрени почитания и адмирации, Иво! Едва ли друг в Бг заслужава повече , тази най-висока награда – признание за Вашият хуманизъм. Искрено се радвам за Вас! Бъдете здрав и все така всеотдаен в благородната си кауза!

 13. Поздравления! Да ти е яка клавиатурата да спечелиш още много награди!

 14. Честито г-н Инджев.Радвам се ,все едно че аз съм получила наградата.Подължете все така неуморно да се борите за справедливата българска кауза.Рано или късно признанието идва.Мястото в плеядата *Велики българи*вече е запазено за вас.

 15. Честито! Достойно отличие за съвременния български будител ИВО ИНДЖЕВ!

 16. Поздравления!!!
  Поредното потвърждение, че изпълнявате всеотдайно завета на Паисий да работим „ „на ползу роду болгарскому”. НЕК БАРЕ ТЕ!

 17. ПОЗДРАВЛЕНИЯ, г-н ИНДЖЕВ!!! Напълно заслужена награда! Гордеем се с теб! Дерзай!

 18. Заслужена награда! Поздравления г-н Инджев!

 19. Поздравления и още много книги и коментари в мрежата!
  Li

 20. Една наистина прекрасна новина и заслужена награда!

  Честито, Иво!!! <3

 21. ПОЗДРАВЛЕНИЯ
  ГОЛЯМА ЧЕСТ
  ДУХА НА Г МАРКОВ Е ЖИВ.

 22. Проф.д-р Лолита Николова е открила точния български журналист за удостояване с наградата. Поздравления, Иво!
  Лолита Николова е сред подкрепящите инициативата за ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ на името “Генерал Иван Колев” на 36 СУ”Максим Горки” в София.

 23. Безапелационно и напълно заслужено признание за един изключителен морален,честен,почтен,високоинтелигентен,истински Българин,просветител и народен будител!
  Иво,бъди благословен,жив и здрав-ти и цялото ти прекрасно семейство!
  Alle Achtung!

 24. Честито Иво!
  Здраве, щастие и късмет за теб и любимите ти хора!

 25. Най-заслужената награда за апостолство!
  Честито!

 26. Поздравления, г-н Инджев! Заслужена награда!!!

 27. @Асен „Пръв говори ищецът И. Тодоров – дълго и пре дълго.Той подкрепяше говоренето си с артистични ръкомахания,повишаване на гласа, втренчени взирания в лицето на ответника и с гримаси,в които се долавяше превъзходството на силния.” – харесва ми стилът на описанието. Малко старовремски, но именно в това му е чарът. Класика!

 28. ПОЗДРАВЛЕНИЯ!
  Наградата е толкова заслужена, толкова естествена, толкова присъща, че /убеден съм/ за Вас едва ли е неочакван повод за радост.По-скоро тя Ви дарява с чувството на удовлетворение от полученото признание за упорито и неотклонно полагания от Вас сложен, изнурителен и трънлив труд на БУДИТЕЛ!
  Вярвам, че за Вас тази награда е миг на наслада от постигнатото до тук, от поредната спечелена битка и едновременно с това, откриване на нови творчески хоризонти-нови фронтове в продължаващата голяма война за бъдещето на свободна България!
  Честито, АПОСТОЛЕ!
  НА МНОГАЯ ЛЕТА!

 29. Честито г-н Инджев!. Страхотна радост.! Страхотна радост на фона на помията която ни залива медийният картел. Пожелавам на всички пишещи за максимално разпространение на този лъч в тъмнината. Благодаря и на Международния институт по антропология в САЩ. Местните слуги пак ще се изхождат кои са тези, кой е САЩ и т н. А медиите ще мълчат както мълчат за всичко което е в интерес на България съответно: не е в интерес на ссср2.

 30. Днес 22.11.18 БНР отново излъчи лъжата, че в руско турската война от 1878г са загинали 200000 руски войни. Докога лъжи от уж национални медии, а всъщност управлявани от нихилисти.

 31. Сърдечни поздравления,г-н Инджев за наградата Георги Марков!

 32. Към RADA:
  Всъщност Асен ме е отменил с единствена реплика спрямо състоялото се вчера заседание в СГС. Не съм писал по въпроса поради усещнето за омерзение от поведението на тъжителя Тодоров.
  Поради своята неопитност в тези неща не съм си представял, че такова поведение изобщо е допустимо пред трима съдии и пред предполагаемата строгост на правилата.

  Тодоров държа дълги, назидателни речи с обвинния към съда ( лъжейки откровено от “мое име” какво съм бил написал за него), който си е позволил да го осъди на първа инстанция. Размахваше бележчица, на която имаше извадка от мотивите на съдията за “по-високия праг на търпимост”, който се изисква спрямо критиките от страна на политици.

  Беше страшно афектиран. Самонавиваше се като онези въртящи се в кръг религиозни фанатици, които изпадат в транс, повтаряйки вероятно десетки пъти, че не е такъв какъвто съм го описал. Започна да повишава тон и да ръкомаха срещу градските съдии с риторични въпроси – например ако тях ги обидят дали ще имат по-висок праг на търпимост, настояваше за отговор той, макар да беше пределно ясно на всичка, че няма да му отговорят.

  Бедният явно не разбираше, че в момента илюстрира точно това: обижда с агресивното си поведение съда, който проявява към него въпросния твърде висок праг на търпимост.

  Не се стърпях и репликирах, след като изтърпях дългите му тиради и убийствените му погледи към мен ( жив съм още, въпреки тях), че става дума за казус от европейското законодателство, което изисква този по-висок праг на търпимост. Европейският съд се е произнесъл по въпроса, но къде ти Тодоров ще знае такива сложни неща!

  Съжалвам само за един пропуск от моя страна при двете ми кратки реплики, позволени от съда: трябваше да подкрепя Тодоров в твърдението му, че е странно защо не е обвинен от прокуратурата ( доказателство за неговото “добро име”, както сам го определи той), след като беше съучастник на Чукалов и Сидеров в нахлуването в НАТФИЗ, за което те получиха пробация от съда.

 33. Честито, да почерпите! И успех с текущото дело-срещу-мекотело!

 34. Честита заслужена и изстрадана награда! Желая Ви нови творчески и обществени победи, здраве, благоденствие и щастие!

 35. Поднасям Ви също и моите най–сърдечни почитания свързани с високата награда, уважаеми господин Инджев! Неотдавна, след като прочетох книгата Ви, сам в личното си съзнание, можах да удостоя този колосален принос. За радост по същото време това го направиха изявени и познати личности на международната сцена. Това Ви дава заслужената публичност и ни изпълва с национална гордост. Ако бихте пожелали да направите една още по–голяма услуга на сънародниците ни, ПОНЕ СПОРЕД МЕН, би било прекрасно да се включите лидерски и активно в едно ново политическо движение, което в момента явно е наложително. Общата полза от това вероятна ще бъде също толкова ефективна, а като допълнителен плюс, по–бързо ще приближи България до желаната дестинация, истинската Европа.

 36. Честито, много ценен приз! В това присъждане няма никакъв фалш.Бъдете здрав!

 37. Иво е национално богатство и трябва всички да си го пазим. Такива ерудити и интелигенти не се срещат често по нашият свят. Бъди благословен човеко! Гордеем се с теб!

 38. Честито! Заслужена висока оценка и нагpада за истински твоpец и гpаждани!Бъдете здрав и все така в защита на истината!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.