Названието “Александър Невски” е руски “подарък”, прототип по арогантност на съветската светиня МОЧА

 

Църквата отбелязва на  днешния ден годишнина от смъртта на Александър Невски, а българите трябва да свеждат глава в знак на почит към натрапения „светец“, на чието име е кръстен и катедралният храм в столицата.

В житието на Невски няма никаква святост, нито чудеса, извършени в името на бог, а само много кръв, зверства, предателства и лукавство, за да оцелява и пази владенията си.

a_nevski

 

 

През различни етапи от живота си Невски се оказва едновременно православен, католик и мюсюлманин. За него Солженицин казва, че е обрекъл Русия на многовековно робство, а Карл Маркс го определя като „смес от татарски майстор-палач, подмазвач и върховен роб“. https://www.faktor.bg/bg/articles/ot-redaktora/pozoren-den-tsarkvata-pochita-izmislen-ruski-svetets-posledovatel-na-proroka-1

ОЩЕ ПО ТЕМАТА  в ivo.bg

Александър Невски- позлатената руска подигравка с европейска България

ИВО ИНДЖЕВ 

 АПРИЛ 6, 2015 

На 17 април предстои да се появи „Течна дружба 3. Руските хибридни войни срещу България и българите през вековете“. Книгата е алтернативен прочит на фалшифицираната по руски вкус българска история-прочит по дати от древността до наши дни.

Като изпреварващо допълнение по темата, читателите на ivo.bg могат да се запознаят тук с истината за натрапения на България руски „светец“ Александър Невски“ ( едновременно православен, католик и мюсюлманин на различни етапи от живота си на монголски слуга). За него Солженицин казва, че е обрекъл Русия на многовековно робство, а Карл Маркс го определя като „смес от татарски майстор-палач, подмазвач и върховен роб“.

Руското православие, което насред монголското иго получава привилегията да си построи повече от 400 църкви и манастири ( средища на разгул, покровителствани от поробителите, на които църквата служи до степен, че канонизира потомци на Чингис хан като „светци“), го обявява като светец заради дейността му срещу руските князе, пожелали да се съюзят с католическия Запад срещу Златната орда. Алексанъдр смазва въстание след въстание срещу Ордата, включително и на собствения си син Владимир, предавайки братята си Андрей и Ярослав на поробителите.

И днес руският самодържец Путин, аплодиран от църквата му, открито проповядва по-голяма близост между исляма и руското православие, отколкото между руското православие и западните деноминации на християнството – отглас от вековния приоритет на Русия да се съюзява с азиатските си съседи срещу Европа.

Руската църква, а след това и Сталин, издигат в култ Александър Невски, потомъка на почитания в Златната орда от рода на Чингисидите ( по майчина линия) и канонизират лъжлива версия за неговите „патриотични подвизи“.

Ето какъв „светец“ е натрапен на най-големия православен храм в България и на Балканите!

Александър Невски – светият предател

Превод от руски за ivo.bg: Васил Костадинов

Фактът, че Православната църква е направила татарина, палача на руския народ негов светец, е разбираем, той не е нарушавал църковни канони, напротив – помагал е за увеличаване на значението на църквата в живота на славянските народи, с огън и меч е донасял пламтящ кръст в домовете на хората обитавали Русия.

Сталин също не се опитва да изобрети колелото, и въпреки войната нарежда да се заснеме филм за Невски и дори канонизира неговия „подвиг”, като учредява орден в негова чест.

Но това не е краят на приключението, името на Александър Невски, оказва се, се идентифицира в Русия с понятието патриотизъм! Така, според данни от проучване през 2008г. на телевизионния канал „Русия”, Невски дори е наречен „Име на нацията”!

Татарин – велик руснак!

По-смешното, е че Невски в същата 2008 г. победи грузинеца Сталин за титлата „Име на Русия”!

Да разгледаме по-подробно кой всъщност е бил Невски?

Историкът Алексей Волович пише за неодиозната фигура на княза:

„Почти цялата европейска историческа мисъл се свежда до това, че „именно колаборационизма на Александър по отношение на татаро-монголите и предателството към братята му Андрей и Ярослав през 1252г. е довело до установяването в Русия игото на Златната орда”.

Оказва се, че именно Александър Невски е един от тези, които са виновни за 240-те години на робство за народите на Русия, тъй като той е принудил хората да признаят Златната орда, без бой.

Становището на Волович споделя и британския историк Джон Фенел в труда си „Кризата на средновековна Рус: 1200-1304”.

От историците Данилевски, Белински, Афанасиев …

До излизането на филма през четиридесетте години на миналия век, освен като предател на Русия, по друг начин не са познавали Александър Невски!

Идеологическата машина на Сталин идеализира образа на татарския принц, приписвайки му невиждани стратегически способности, любов към страната и го направи от предател – спасител на отечеството!

И така, кой всъщност е княз Новгородски?

Александър, в действителност, бил потомък на рода на Чингисидите, роден от наследничка на хан Батий(Бату). А Чингисидите по майчина линия били на почет в Златната орда, но не могли да претендират за трона. Така повелявал кодекса на монголите – Великата Яса.

Александър официално е считан и за син на княз Ярослав Всеволодич, който царувал в Суздалските земи и призовал през 1245г. руските князе да признаят Батий за „свой цар”.

След което активно сътрудничи с окупаторите, изпълнявайки полицейски функции и събиране на дан за татарите от руските земи.

За това, че Ярослав Всеволодович изпраща собствения си син Александър, заложник в лагера на Батий, знаят всички, но за това, че е наричан от Батий негов син, наричан брат от сина на Батий Сартак, носил името Неврюй, след което вероятно по-късно става Невски, неизвестно защо се мълчи.

Носовски и Фоменко дори го наричат син на Батий.

Годината на раждане, за да се вместят във времето на Невската битка, официалните биографи определят като 1220г., но в действителност синът на Ярослав Всеволодович е роден през 1230г. и не може да бъде свързан с битката при Нева поради възрастта си.

1230г. потвърждава и факта, че побратимяването със Сартак, с когото Александър прави монголския ритуал с порязване на ръцете, смесване на кръвта с кобилско мляко и изпиване на тази напитка в знак на вечно братство, се извършва само в детска възраст.

Сартак, както е известно, е роден около 1229-1231гг., което се основава на изчисление на историка Владимир Белински, които пресмята, че ако е известно, че Батий е роден през 1208г., синът му може да е роден след 20, а не след 10 години.

От 1238-1249гг., или дори до 1252г., Александър Неврюй е живял за Ордата, за което има маса свидетелства.

Геройски подвизи

Оказва се, че нито в битката при Нева, която се състои през 1240г., както и в битката при Чудското езеро през 1242г., той не е могъл да участва, а максимума на което е бил способен е да си припише военната мощ на баща си.

Тъй като сме на темата за великите битки, то и в героичните митове има място за невиждани по мащаб подвизи.

Невската битка, според неруски източници се провежда на река Нева, и е нищо повече от обичаен сблъсък със загуби не повече от 30 души, а не с планини от трупове, както пише в аналите на Църквата. И тази битка прилича повече на обикновено нападение на крадци над преминаващ търговски керван.

Не е лоша и версията за псевдонима Невски – невски разбойник, обирджия на търговци!

А битката при Чудското езеро с прословутите тевтонци е направо фантастична история!

Няма да разказвам известната от филмите версия, но германската хроника ще разкажа:

„Представителите на германския орден, които по това време били не повече от 150 души, преследвали извършилия набега отряд новгородци и не пресмятайки вярно силите си, потъват в заледеното езеро. Удавят се около 20 германци”.

Както и да е, не успява да стигне Александър Невски до мястото, където извършил подвига, но следва друг въпрос: за какво тогава го канонизират?

За това, че той отбранява земята от Ордата? За събирането на дан и за потушаването на антитатарските бунтове?

За защитата на териториалната цялост на огромната Монголо- татарска империя от западните съседи?

Бащата на Александър

Както и да е за Александър, но нека все пак отдадем дължимото на бащата.

Той, докато израства синът, за заслуги пред Ордата, през 1242г., е повишен в княз на Киев! Вярно, от повишението той не успява да се възползва, тъй като умира по пътя към престола.

Подвигът на Невски

Настава време да се докаже и синът! И той го прави феноменално.

Той, научавайки, че брат му Андрей, който управлява в Ростов, княз Даниил Галицки и Ярослав Тверски, решили да въстанат срещу Ордата, ги предава всичките, включително собствения си брат.

За което става Владимирски княз и получава огромна армия, с която залива Рус с кръв и огън.

Нямат брой поробените хора, изгорените села и градове.

За жестокостта на Александър са се страхували дори да говорят, масови екзекуции и жестоки изтезания, с това той се отплаща на Рус за родството. Набивал хора на кол, избождал очи, отсичал носове.

Наистина свят човек!

Единадесет години полива земята руска с кръв и пет кървави наказателни експедиции провежда героят на Ордата, като не пожалва дори собствения си син Василий, който вдига Новгород на битка с баща си.

Невски става известен и с преброяване на населението, благодарение на което на практика въвежда законодателно робството, облагайки всеки преброен с поголовен данък и забрана за напускане „местоживеенето” без разрешението на окупационните власти!

Реакцията на църквата

Какво направи църквата? Църква обяви Невски за светец.

Смятате, че е сгрешила? Не, Църквата канонизира своя истински герой, защото, колкото и да е изненадващо, по време на Монголо-татарското иго, за църквата е период на разцвет! Манастири никнат като гъби, построени са около четиристотин манастира в които бушуват разврат, лакомия и пиянство.

Църквата контролира хората, признава за богоизбрани татарите, проповядва послушание към татарското иго, прави правнука на Чингис хан Даир Кайдагул светец с името „Свети Петър, принц на Ордата”. Светец става и правнука на владимирския баскак(хански наместник, събирач на данъци) – Амирхан.

Църквата канонизира Невски защото не позволява католицизма да дойде в Русия!

Да, така е!

Църквата го възнаграждава за това, че не позволява на Украинска Рус да направи своя европейски избор!

Не забравяйте, че княз Даниил Галицки, докато се сражава с татарите, започва политика на сближаване с Европа, към приемане на католицизма!

Както Солженицин пише: „не позволявайки на Русия да приеме католицизма, Невски обрича Русия на многовековно робство”.

Вероизповеданието на Александър Невски

С църквата всичко е ясно. Какъв е бил Невски по вероизповедание?

Никога няма да познаете!

Вие сигурно ще предположите, че е бил православен християнин както и всички татари. Да, няма да сгрешите, но ще бъдете изненадани, че е бил още и:

Католик: тъй като през 1248г., следвайки примера на баща си княз Ярослав,приема католицизма, както е видно от писмо за благодарност от папа Инокентий IV, в което той, в допълнение към благодарностите пише, че изпраща архиепископ в построения под патронажа на Александър Невски катедрален храм в Псков!

Мюсюлманин: преди смъртта си през 1263г. приема исляма в столицата на монголите, тъй като новия хан на Златната орда, Берке, е първият хан-мюсюлманин, а Невски бил гъвкав политик.

Заключение

Политическата гъвкавост сред простолюдието се нарича, разбира се, къде по-просто, проституция. Александър Невски е ярка, неповторима, монголо-татарска политическата проститутка.

Карл Маркс високо оценява любовта към родината на истинския патриот, описвайки го като „смес от татарски майстор-палач, подмазвач и върховен роб”.

Историкът Ю. Афанасиев пише за него: „Днешното митологично съзнание ще възприеме новината, че князът всъщност е бил „пръв колаборационист” напълно еднозначно – като антипатриотично очерняне”.

А британският историк Джон Фенел казва: „Какви изводи можем да направим от всичко, което знаем за Александър, неговия живот и царуването му? Бил ли е велик герой, защитник на руските граници от западна агресия? Спасил ли е Русия от тевтонските рицари и шведски нашествениците? Принуждаван ли е да се самообижда, дори да се самоунижава пред татарите от Златната Орда заради самоотверженото желание да спаси Отечеството? Тези факти, които могат да бъдат изстискани от съществуващите източници, принуждават сериозно да се помисли преди да се отговори на всеки от тези въпроси положително”.

Така че, замислете се, колко струва страна, герой на която е не просто предател и капитулант, а също и власовец, колаборационист, палач, фанатик, политическа, и както се оказва дори и религиозна проститутка …

Олег Чеславски

http://cheslavsky.com/

 

15 мнения за “Названието “Александър Невски” е руски “подарък”, прототип по арогантност на съветската светиня МОЧА”

 1. Защо не напишете и книга за Александър г-н Инджев? Явно имате доста какво да кажете по този въпрос. Колкото до Българската Патриаршия, ако истината е такава, нека се замислят, дали може, човек обладаван от демони да бъде име на Църква. Как да бъдем чисти последователи на Христос ако обичаме дявола. Не се ли нарушава Първата Божия заповед. Защото уважението, което Църквата оказва на толкова черни и жестоки човеци е уважение към дявола, който е обладал духа му. Ако Хитлер беше строил манастири и на него ли щяхте да кръстите Цъква господа Църковни Патриарси??
  Бил ли е Александър Невски отшелник? Лекувал ли е хора с молитва? Загинал ли е като мъченик за Христовата вяра?? Писал ли е богословски книги??? Нима забравихте същността на Бог Създателя на Вселената, който казва Аз съм Дух и затова искам с духа си да ме обичате! Няма друго! Между другото за тези, които не знаят, дявола е със много нисък чин. За това тези, които му служат са нищо повече от слуги на нископоставен черен дух, който е обречен на смърт! Замислете се за Великата Любов и Уважение, които ни даде Христос и обърнете сърцата си към него, защото Той е Живата Вода?

 2. Дано не бъркам,но ми се струва че първоначално хрмът е бил наименован на братята Кирил и Методи ???!

 3. То си е направо грях – български храм,да го кръщаваш на чужденец, без значение какъв е той.

 4. Не сам грамотен в богословските и църковни дела… Но никога не сам влизал, нито ще вляза в храм носещ името на руската проказа!

 5. Не влизам в този “храм”. Там от всякъде вони на комунисти.

 6. Если следовать логике кремлевских правителей установить в Москве памятник одному из самых великих российских правителей – хану Батыю не самая плохая идея.

  Батый – фактический основатель первого российского государства – Золотой Орды. Нельзя забывать, что Батый к тому же и названный отец первого великого россиянина – основателя Москвы,«святого» Александра (Неврюя) Невского, за которого он в частности выдал свою дочь. Благодаря чему в крови московских князей появилась капля крови Чингисхана. Капля, наличие которой стало обязательным условием при претензии не трон.

  Надо отметить, что долгое время, имя Батыя было незаслуженно вычеркнуто из истории России, хотя при этом имя его верного слуги – его ученика, его ставленника, его сына Александра Невского победило на конкурсе «имя России»!

  Если Батый был наставником Александра – получается, что он получил победу незаслуженно?

  Ведь это именно заслуга Батыя – объединение финно-угорских народов ставших в результате костяком новой державы!

  Но никто этого не помнит! Вместо того чтобы вознести ему за это почести, Батыя навели поганым! А Александра Невского, который действовал по приказу своего отца, и топил Русь в крови сделали святым!

  Ну не может же быть подчиненный быть святым, а его наставник демоном!

  Батый куда больший герой России чем Невский, и даже Кадыров! Но не смотря на это, его именем не назвали ни одного моста!

  Имя Батыя незаслуженно забыто!

  При Батые Москва начала свое восхождение! Благодаря силе монгольского оружия она стала центром огромнейшего государства.

  Батый ввел систему управления которая до сих пор используется на России и не только.

  Именно он ввел систему торговлю должностями, и все московские князья ездили к нему в Сарай, столицу Золотой Орды, за ярлыками!

  Надо также отметить, что Батый – типичный герой России: мудрый правитель, завоеватель, точнее извините: освободитель, «собиратель земель», надежа и опора Православия!

  Вспомните, при его правлении было построено более 400 монастырей!

  Ну не мог он не быть патриотом России, если он так помогал церкви! Тем более, что часть его крови стала частью крови всех правителей Кремля!

  Но не это его самый великий подвиг!

  На самом деле подвиг Батыя заключается в том, что он стал тем щитом который спас Россию от тлетворного влияния Запада!

  Он остановил продвижение цивилизации на Восток!

  Бату спас Россию от участи худшей из всех участей, от поглощения растленным Западом, от утраты уникальной неповторимой рабской идентичности!

  Именно поэтому, в рамках путинского плана монументальной пропаганды, памятник Батыю стал бы вершиной в его собрании идеологических идолов России!

  Необходимо срочно устранить эту историческую несправедливость и вернуть великим россиянам их истинных героев!

  Очистить их имена от лжи прозападных историков!

  Памятники Тохтамышу, Джанибеку, Узбеку станут украшением России! Свидетельством ее мудрости и силы!

 7. Преди около 6-7години се зачетох в една плоча в предверието( мисля че розов гранит )на храм-паметника . Запомних следното, защото бях изумен че не го знам. Първо че е построен с дарения на Българския народ. Второ че е в памет на загиналите в руско-турската война 77/78 БЪЛГАРСКИ ОПЪЛЧЕНЦИ, УКРАИНЦИ, ФИНЛАНДЦИ, РУСНАЦИ….. Пишеше кога е построена и кога е сменила името на Кирил и Методий. Проектът е бил на руски архитект. След няколко години тази плоча от предверието изчезна. И тук историята се подменя. Ще повторя Оруел: “Който владее миналото, владее и настоящето, а който владее настоящето владее и бъдещето. ” Това за тези които казват какво ме интересува какво е било преди. Интересува ме какво е сега.

 8. Откакто видях веднага след 10.11.1989 как Джуров, Луканов, Младенов и Ко нахлуха в храма – не съм стъпвал там!
  И винаги още от миналия век ме е дразнило натрапеното му име – на небългарски светец, Впоследствие, след като научих истинската история с преименуванията на храма – съвсем се отвратих!

 9. На името на Ал.Стамболийски носи централен Софийски булевард.Името му трябва да бъде премахнато само за това че връща името на Храма.По време на 1-та световна вийна е преименуван в Св Равноапостоли Кирил и методи*Направил го е Мин.пред.Радославов защоту воюваме с Русия на българска територия,а Варна и Балчик са сринати от руснаците.Заради националната катастрофа Радославов е тикнат до живот в затвора.Ама защо Стамболийски връща името на храма.Докато Ататюрк се бори с междунар.общност и връща основни територии на Турция през 1925 г с Лозанският договор,то Стамболийски счупва писалката с която подписва Ньойският договор и се връща в София да воюва с противниците си и нищо не прави за България.Ето това са нашите глупаци политици.И ние именуваме улици на тяхно име и защо.За другите бели на Стамболийски да ми се говорим.Добре,че са му видели сметката.Иначе завивахме към съветският строй още тогава.Оставя хаос в държавата ,добре че идва един смел човек за да я спаси.С терор разбира се защото до там е била докарана.Нямаме Ататюрк.

 10. Всичко е казано ясно и точно:
  “Русский это уже не сперматозоид, но ещё и не человек! Застрял на этапе развития, недоразвитый эмбрион! Поэтому не личность, а полуфабрикат! По характеру крепостной, по менталитету раб, по поведению холоп, по выходкам бешенная собака, по образу жизни свинья, по мыслительному процессу динозавр, по манере общения мартышка, по договороспособности попугай, по публичности самой личности русского, это алкаш, наркоман, садист, мазохист, насильник, убийца, грабитель, дегенерат, овощ, подонок, негодяй и мерзавец!”

 11. Доколкото си спомням и албанския герой Скендер бег е бил последовател на три религии-католик след идването на венецианците,православен след доминирането на гърците и накрая мюсюлманин при окупацията от турците!Ама днес е герой!

 12. Към Цветан Гешев:

  Супер е тази албанска аналогия с руския светец Александър Невски, герой по руски стандарти заради битките му със западните християни и заради робуването му на източните тирани-мюсюлмани.

  Някога на това му са казваше “албански реотан”.

  След този чуден пример, примиряването ни с гаврата да имаме Ал. Невски за патрон на катедралата в София е задължително ( от руска гледна точка,).

  Ако не загрявате лично, други ще се сетят.

 13. Паметниците г-н Инджев са създадени в чест на Русия, СССР или там както е била определяна през вековете, за да покаже на българския народ, на кой дължат физическото си съществуване. След ВСВ се изгражда пак Паметникът на съветската армия, за да се покаже отново на България, че благодарение вече на СССР същата няма да бъде сведена до един околийски окръг. За целта е трябвало съответното политическо ръководство да сведе глава и да признае васалитета си пред “великата порта”. Оттогава, та до ден днешен Русия възприема България като малката си балканска територия, която от време на време бива поставяна в положение и състояние на пълна зависимост, за да осъзнае “грешките” от външнополитическото си поведение. Всеки път, когато България се е опитвала да се отскубне от опеката на Москва, се е стигало до състояние на пълна зависимост и контрол. За разлика от нас, Гърция и Сърбия излизат на масата на преговори с Русия с конкретни предложения и алтернативи, които показват по недвусмислен начин.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.