Риенето в защита на Слави Трифонов само го закопава повече и обслужва гробокопачите на българската журналистика

Мога да се съглася с реакцията на сценариста от “Шоуто на Бойко”, пардон- от “Шоуто на Слави” – срещу злорадството на конкретни журналисти във връзка с очевидния провал на работодателя му в ролята на интервюиращ и политически коментатор.  

Подчертавам, съгласен съм със сценариста в частта, в която казва истината, че работодателят му не може да замени журналистите в нишата на техния не по-малък провал на същото поприще, а още по-малко да компенсира пропуснатите възможности през годините Борисов да бъде питан като трябва и колкото трябва от същите тези журналисти, споменати в текста, защитаващ стопанина на шоуто. http://clubz.bg/76249-scenarist_na_slavi_pri_kogo_dojde_da_revesh_ot_peevski_g_n_komarnicki

Грозно е, разбира се, да навират в очите на карикатуриста Комарницки, че са му дали трибуна да “реве” срещу Борисов. Както не е вярно, че Полина Паунова е едва ли не същата като Валерия Велева, за да бъде споменавана заедно с Мадам В сред онези, които са си мълчали. Защото точно Полина Паунова е сред изключенията в това отношение. За разликата от Мадам с нейните баници и прочее подмазвания лично на Борисов и на кого ли още не.

Защитната пледоария на сценариста звучи като обобщение в това насипно състояние. Но ще си позволя да обясня защо в списъка с илюстрациите отсъстваха някои имена. Например като това на Иван Бакалов, който през годините е защитавал сърцато Слави Трифонов в своя сайт e-vestnik като самонаправил се шоумен, заслужаващ ( неговото, на Иван Бакалов ) уважение. Този път обаче и колегата Бакалов не се сдържа и направи “на салата” Трифонов. Сценаристът “пропуска” да го включи в списъка с негативните примери. Защо?

Може би това е форма на благодарност за дългогодишната подкрепа на Иван за Слави и в този смисъл е не по-малко укоримо да бъде “награждаван” по такъв начин, отколкото да навират в очите на Комарницки, че Трифонов е благоволил да му даде микрофона в тежък за карикатуриста момент. Натякването за сторена добрина е проява на дребнодушие, която може да предизвика само презрение. “Пропускът” да бъде изразена благодарност за дългогодишната подкрепа- също. 

Истината е, че има имена в българската журналистика, срещу които сценаристът не може да си позволи да хвърля своите камъни без те да рикошират като лъжа върху самия него. Защото не всички са си мълчали по времето, когато Слави и Бойко си бяха на “ти” и дори парадираха със своята близост ( докато криеха близостта си с президента Първанов, вероятно по настояване на хитреца от Сирищник). Някои, като вече споменатият Иван Бакалов, дори написаха остро критични книга за безобразията на Борисов. Тя има предвид Борисов, когато се жалва, че “някои” си пишат книгите на негов гръб. Не ми е известно сценаристът или който и да било от обкръжението на звездата Трифонов да е поемал подобни рискове. 

Пишещият тези редове, колкото и да е неудобно да напомням сам, посвети на “генерала” книгата “Премиер на РъБъ”. За тази и други подобни дързости, “генералът” ме  удостои със званието “идиот”, повторено по мой адрес в ефира на Нова телевизия от него трижди. Явно и като “идиот” ще да съм му бил все пак важен, след като се опита да ме подкупва с екслузивна, изпреварваща спрямо всички останали медии информация за закриването на АЕЦ “Белене” през 2012 г. 

Ясно е, че идиот, като авторът на този текст, е “пропуснат” от сценариста в пледоарията, претендираща да вади кинжала от гърба на началника му не точно заради незначителността и маловажността на моята персона. И то при положение, че не спестих острия си коментар за коментаторския провал на Слави Трифонов.

Ще приема този пропуск за комплимент. 

Вече написах и ще повторя: да, този провал можеше да се очаква. Трифонов се надценява от години като познавач и интерпретатор на политиката. И сега сценаристът го доказва с факта, че се опитва да го замести, когато изпадне в затрудно положение на погрешно избрания хлъзгав терен. Точно както Слави Трифонов правеше, когато идваше в моето предаване “В десетката” с тогавашния си гуру Росен Петров. Получава се като във вица за Вуте, който се заканвал сексуално на Пена, а когато тя му се присмяла, че не е достатъчно мъж, за да я изнасили, Вуте обещал “човек да наеме” за целта. 

 

20 мнения за “Риенето в защита на Слави Трифонов само го закопава повече и обслужва гробокопачите на българската журналистика”

 1. Г-н Инджев,”неподготвеност” и “надценяване на възможностите” са доста щядащи атестации за представянето на Дългия.Аз ,лично, и явно не само, имах натрапващото усещане,че той се беше продал на Б.Б,неподозирайки мащаба на последствията за него самия.Има една добра и една лоша новина,произтичащи от този цирк. Добрата е,че след това сепуко опасност от бъдещ политически проект на Трифонов на практика вече не съществува. Лошата е,че Буда вече няма нужда от предизборна кампания,беше му удобно осигурена.

 2. Първо нека почетем отново нашият дългогодишен и ерудиран коментатор СТАМБО:
  https://bit.ly/2S9qYof
  И нека това припомняне на съдбата на Родезия/Зимбабве ни послужи за сравнение и със сегашното положение ,до което е достигнал бандитустана-НРБ , при третият “мандат” на МУГАБЕпитекЪТ-бокоТИКВАТА!!!
  Защото всичкиТЕ ПРИЛИКИ и “разлики” между “народните” “вождове” на НРБ ,и на Зимбабве ,са напълно “СЛУЧАЙНИ”!
  И ,сега да се върнем към КАЗИОНното “интервю” на МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА в КАЗИОНната “медия”-бТВ.
  Няма смисъл писарите на Слави да се “възмущават” от напълно справедливите претенции на ВСИЧКИ към тях! Защото тяхното “интервю” със АБСОЛЮТНО нищо не се различаваше от “интервюто” на Хекимян на Дондуков1 няколко дена преди това!!!
  И , дори , да приемем ,че въпросите формално да бяха различни, в двете “интервюта”, то “отговорите”, на тези формално различни въпроси , дадени от МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА бяха ЕДНИ и СЪЩИ! При него НЯМА никакво значение какви са зададените въпроси, той отговаря на ВСИЧКИТЕ с едни и същи “отговори”!!!
  За това никога МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА не дава интервюта на журналисти, нито някога е ходил на някакви предизборни дебати, а само на шоумени и на казионните си слуги ,които преди това е купил с ПОРЦИИ от ЕВРОфондовете , и от “бюджета” с “ИЗЛИШЪЦИТЕ”.
  Дори на един от малкото “въпроси” , на които нямаше готов “отговор”, този за външният дълг, той пак се измъкна със някакви предварително подготвени му хартийки от шаманите му, които дори сам не беше прочел преди това.
  А отговорът е очевиден, външният дълг “спада” , защото МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА “повиши” инфлационно БВП на НРБ ,за последните 2-3 години със над 25%, като само за 2019г. изкуственото “повишение” на БВП е с над 10% , или с над 10(ДЕСЕТ!!!) милиарда. Все пак трябва да се “запълнят” над 10 милиарда от фалирането на КТБ и за взетите земи за “стабилизацията” от това, и за това “финансовата” КАЛИНКА-горанов скоростно форсира инфлацията в НРБ през последните 2-3 години, за да може чрез инфлацията да се “намалят” тези милиарди, и така да се връщат “по-малко” от ограбените.
  И за тези си “БЕЗвъзмездни””услуги” БЕЗвъзмездният “финансов” НАГЛЕЦ-горанов получи за БЕЗвъзмездно ползване луксозен апартамент!
  Ето ,както се вижда, в НРБ все още сме в социализЪма, когато всичко беше “безВЪЗМЕЗДНО”. И крайно “нуждаещият” се горанов е получил “безВЪЗМЕЗДНО” своето луксозно жилище?!?!
  Ето в София има много бездомници , но ниКОЙ не им предоставя БЕЗвъзмезно луксозно жилище ,както на горанов?!? – ЗАЩО???
  А ,освен това, и всеки друг, като и аз, би искал да получи БЕЗвъзмездно луксозно жилище в София, както “безВЪЗМЕЗДНИЯТ” “финансист”-горанов. – НАЛИ!!!
  И дали някога и някъде е имало БЕЗвъзмездно жилище, или и това трябва се запише за първи път в световните и историческите хроники?!?!!?
  Защото всеки човек НЕ получава БЕЗвъзмездно жилище, дори от своите си предшественици.
  И навсякъде по белият свят бандитската далавера на “финасовият” НАГЛЕЦ -горанов се квалифицира ,като КОНФЛИКТ на чужди интереси ,и ЗЛОУПОТРЕБА със чужда власт , в ОСОБЕНО големи размери. Но ОПГ-ДАНС, КАЗИОНната цацаратура и бандитите от КОНПИ(р) безВЪЗМЕЗДНО “обслужват” своите сводници от властта и ОРЪЧгархията………

 3. Нещата спихнаха.Мисля,че руснаците и техните български слуги бяха решили да стигнат до края.Хаос,падане на правителството,разпускане на Парламента,Радев оглавява властта,Не се справя и вика на помощ руски формирования,може и частни.Да охраняват Лукойл и руснаците по морските градове.За целта бяха активирани паравоените Шипка и В.Левски,Марешки ,ЛюПен.Младеж пише по сакралната Моча,е естествено не срещу руските окупатори но се се покая. И после Бог да ни е на помощ.Но явно Радев се уплаши и всички дружно дадоха заден.Сидеров стана даже хрисим.Повод за тези разсъждения ми даде Румен Петков,който каза , че ако мине Турски поток през България ще бъде добре за националната сигурност защото Газпром ще го охранява.Както било предложено при Южен поток по трасето на газопровода да облетяват руски военни хеликоптери за да ни пазят,Само дето не каза ,че така няма да имаме нужда от НАТО и ще спестим пари.Така ,че нищо не е свършило.Има само затишие.Затова и чалгарят даде заден.

 4. За наведените ни лакейски телевизии, на 111-то място по свобода на словото, протестите във Франция са хиляди пъти по-важни, отколкото Паметта за няколко милиона избити чрез глад украинци по времето на сталинския Голодомор!
  85 години от страшното, нечовешко Зло….
  Поклон!
  ✿⊱•╮❤╭•⊰✿

 5. Древните гърци (откъдето идват думата „идиот”) са я използвали със значение – обикновен гражданин или аматьор като антоним на държавен служител, експерт. // Вариант 1 (константивно-йерархичен). Вие сте a private citizen, а г-н Борисов е (най-)висш държавен служител. // Вариант 2 (конспиративен с отношение към national security ) – Вие сте ментално/интелектуално недоразвит, но по чудодеен начин (възможно програмиран от рептилоидите) четете, пишете и анализирате. Това обяснява трикратната употреба на думата – за да чуе нац. сигурност. // Вариант 3 (правозащитен) – Г-н Борисов има право на лично мнение. Дали и Вие имате такова или не – трябваше просто да попитате. Ако бяхте попитали, нямаше да се оплаквате.
  Резюме: Вие, г-н Инджев, имате конституционно право на свобода на съзнанието вкл. и да пишете както мислите. Г-н Борисов има същото конституционно право и може да реагира критично/остро критично, доколкото критиката не влиза в конфликт с гражданското право (закон). Според мен думата идиот е обидна квалификация, т. е. е в конфликт.
  Не само С. Трифонов, много журналисти претендират да имат експертно знание необходимо за полит. анализ. Но нямат. А и таблоидният характер на медиите за които се трудят не предполага такова. Оттук малко, оттам малко – статията е скълапена. Да е жив и здрав Интернет. А и все повече читатели/зрители трудно биха смляли не-таблоидна информация.
  За този сайт – редките „рейдове” (коментари) на читателите, които се ограничават само с четене, загатват за аудитория с висок културен и интелект. багаж, невидима за погледа. Тези, които коментираме редовно и писмовно, не винаги произвеждаме продукт със знак на качество, но това се обяснява с високата честотност на коментиране, с умората от деня, понякога даже и с настроението в момента на писане (при мен е така) и пр.

 6. Извинете. константивно – да се чете констативно (има ли такава дума?). От констатирам. Грешка на перото

 7. Проблема на Трифонов е че подхожда към политката също както към музиката си – първо правеше пародия на чалгата, а после като видя че тя пробива навсякъде и най вече че от нея се вадят добри пари, се отдаде на нея.

  Има една поговорка If you can’t beat them, join them (Ако не можеш да ги победиш – присъедини се към тях).

 8. Какъв журналист е Слави? Той е едно сбъркано мутренце.

 9. RADA, отново ли трябва да ви се повтаря, че борисов си е казал че е прост.
  И след като всеки си имал “конституционното” “право” да си говори всякакви простотии, глупости и ИДИОТизми, то ….. то ЗАЩО трябваше да си подава оставката валери симеонов, който “просто” изрази своето “собствено мнение” за децата-инвалиди?!?!?! Да не би валери симеонов да има по-малко “конституционни” “права” от борисов,а?!?!?
  И никой не го интересува какво е “собственото мнение” на борисов , докато е на бюджетна издръжка, РАЗБРАХТЕ ли?????
  Когато си подаде ОСТАВКАТА, само ТОГАВА, може да се използва “конституционите” си “права”, да си говори собствените си ГЛУПОСТИ, ПРОСТОТИИ, ТЪПИЗМИ и ИДИОТизми, НАЛИ!!!!!!!!!…….

  О-С-Т-А-В-К-А!

 10. Отговор: Извинете, но ми се струва, че не сте разбрали коментара. Той се състои от текст, непосредствен (тесен) контекст и широк контекст. И не е конкретно за г-н Инджев, а е за релацията полит. власт – медии.

 11. Към ДО РАДА:
  “”И никой не го интересува какво е “собственото мнение” на борисов , докато е на бюджетна издръжка, РАЗБРАХТЕ ли?????…… О-С-Т-А-В-К-А!“

  Отлична констатация за дейността на рада и радоподобни „полезни интелектуалци“, и крещящо за изпълнение предложение. Поздравления!

 12. RADA, тук има доста коментатори ,които много добре разбират и “тесният” и “широкият” контекст, и различните релации и връзки!!!!!
  Но едва ли борисов би ги “разбрал”, пък дори и такива “ерудити” ,като вас ,да му ги обяснят!
  Ако искате можете да опитате, все пак!
  Пожелавам ви “успех”! И на него -също!

 13. Господа, а от колко мандата пишете „О-С-Т-А-В-К-А!“? От първия? И какво се е променило? Разбрах и уважих критицизма ви. Оставете, моля, всеки сам да си избира стила.

 14. RADA, всеки може да си избира стила и мнението си, важното е какво казва, и на кого го казва, все пак!
  И да, промените започват с искането на “О-С-Т-А-В-К-А”, и продължават и след това!

 15. Слави определено удари дъното. От защитник на ценности като чест и достойнство, се превъплати в паркетен журналист, който обслужва силните на деня.Между другото това не е първата подобна проява на водещия. В края на 90-е беше на отчет в Мултигруп, който обслужваше от ТВ екрана. Редовно се движеше под ръка с покойния Илия Павлов. Тогава цялото общество знаеше, че Трифонов е много близък с Мултигруп.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.