Президентът Радев полетя на заден ход в синхрон с Путин

Може ли един самолет да лети на заден ход?

Може, ако е пилотиран от Румен Радев. Днес той направи точно това в полет: даде заден спрямо собствената си позиция, че Русия трябва да освободи незабавно пленените украински кораби и моряци. Звучеше еднозначно и необичайно храбро за човек, който е проекция на руската хибридна война срещу България, ЕС и НАТО.

Задният ход на пилота, който кара самолета в качеството на държавен глава, демонстрира нисш пилотаж в снишаването пред Кремъл. Подравни се в движение към позицията на Владимир Путин, според когото причината за кризата в Азовско море била украинската вътрешна политика. https://www.mediapool.bg/radev-obvini-ukraina-za-krizata-v-kerchenskiya-proliv-news286946.html

Един приятелски съвет към коментаторите, които побързаха да възвеличаят Румен Радев за първата проатлантическа позиция, заемана в качеството му на президент. Да бъдат хвалени политиците по принцип не е много величаво. Изчакайте, огледайте се и не преминавайте на червено. Прибързахте. Логиката ви катастрофира е ще се наложи да си взимате думите назад по адрес на лупинга на заден ход, който демонстрира  “натовският генерал”.

Апропо, адвокатстването на Радев като автентичен натовец, базирано на факта, че се е обучавал в САЩ, също не доказва нищо. Историята гъмжи от примери на “възпитаници” на чужди държави, които най-невъзпитано се обръщат след това срещу тях ( и саудитските пилоти, ударили сградите в САЩ, са се обучавали в САЩ). Това да го знаете от мен, колкото и да е невъзпитано да напомням такива елементарни истини на съмишленици, на които много им се иска да открият в Радев свой\наш съратник. 

20 мнения за “Президентът Радев полетя на заден ход в синхрон с Путин”

 1. Толкова точен коментар,във характерният за г-н Инджев стил.Честно казано,много се очудих на позицията на Радев от преди 2 дни,до степен “да не вярвам на ОЧИТЕ си”.Не така нагло прозвуча коментара на Борисов от Мароко.

 2. Българийо, Българийо…
  познавам те и не от днес и вчера.
  Страна в която всичките бездария
  направиха огромна кариера.

 3. Без илюзии. Анджей Дуда направи заявление. Радев беше вкаран в ‘me too’ режим, като част от декора.
  Светът вижда, че българското правителство е проруско, но не знае, че БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД в огромната си част НЕ Е.

 4. Май трябва да ги съдим само по делата, а не по думите.

 5. За палачинкаджията радев няма смисъл да се споменава. Не заслужава вниманието ни! Г-н Инджев и съблогъри моля Ви да ми кажете защо от няколко дни няма коментари от зъболекаря пловдивчанин СКЪСВАНЕ С РУСИЯ? Да не се е случило нещо лошо с него? Дай боже да няма нищо лошо.

 6. Един политик,когато оцени дадено събитие и публично го обяви трябва да застава зад думите си.Иначе олеква и показва нестабилност,чуждо влияние,продажност.Ами ако това събитие се отнася до национална сигурност,до живота на гражданите,до устоите на държавата.
  Първата реакция за дадено събитие е спонтанна и най вярна.Всички се зарадвахме на изказването на Радев за кризата в Азовско море.Това че застана на страната на потерпевшата Украйна ни обнадежди.Защото България може също да се окаже в подобна ситуация нападната от Русия.Още повече ,че този филм вече сме го гледали,когато Варна и Балчик са сринати от руснаците и тяхната воиска е била на българска територия .За 1944 г. не говорим.С отстъплението на първоначалната си позиция Румен Радев показва че е кукла на конци.Явно от Москва са наредили друго да говори.Това обаче не се забравя.Ще влезе като продажник в българската история.Още повече че руснаците са арестували етнически българин.Да видим какво яе направи за него.Нищо.Радев не е българският президент .а руско чучуло.

 7. Позицията на нашето правителство не предполага значими промени.
  Факт е че Украйна е във война 4 г. и е преминала през много по-критични ситуации, когато военно положение не е било обявявано. Факт е също, и че отбранителната съставляваща е доминантна част от предизборната платформа на Порошенко. Факт е и че Порошенко е умен политик, който умее да използва ситуациите. Това го знаят много добре и партиите, които издигат свои кандидати за президентския пост. Искането на Петро Порошенко беше за 2 месеца военно положение, решението на Радата е за месец в пограничните зони. В момента социалните проучвания показват – за Тимошенко биха гласували 11 %, за Порошенко-10%, останалите са разпределени между голям брой други кандидати.
  Това, че Порошенко умее да използва дадена ситуация в своя полза не оправдава действията на Русия.

 8. Колективната, общностната, националната памет е нещо изключително нетрайно. Особено когато държавата е външно превзета и усилено разгражда приемствеността и традицията. Тогава въпросът от кои сили и как Р.Радев беше посочен, кандидатиран и избран, слабо ще витае в тази памет.

 9. Няма как Радев да полети над собствените си чугунени убеждения

 10. Прав е EVERYONE ELSE-Радев “беше вкаран като декор”!Е,сега реагира “както трябва”

 11. Имам много запитвания защо все пишеш против Русия. Ето ви отговора: На стената на Костадин Костадинов, общински съветник от Варна тече анкета с въпроса “Ако се наложи мобилизация на НАТО с Русия, вие на коя страна ще бъдете и ще се биете ли срещу братята си?” Повечето добре аргументирани коментари веднага се трият. Най-голям фурор и одобрение предизвика отговора, в който един “патриот” заяви, че се е клел във вярност на Русия?! Моите аргументи бяха, че човек трябва да се кълне във вярност единствено и само на Родината си и че Българските национални интереси са над всичко. Те не са подчинени и НЕ СЕ ОПРЕДЕЛЯТ от Руската политика. Според коментиращите поста, който не одобрява политиката на Русия е предател?! Вместо да ми отговорят аргументирано, ме нападнаха, че името ми във Фейсбук е написано на латиница и ме обвиниха, че съм продала “род и Родина” ?! Да се кълнеш във вярност на чужда държава, да поставяш нейните интереси над българските е гордост, но в никакъв случай не си пишете името на латиница във Фейсбук, щото така продавате род и Родина! Тъжното е, че има военни, които също мислят така и ние разчитаме те да пазят България! Всички там горят от щастие, че толкова хора са гласували за Русия, въпреки че анкетата е в русофилски групи. Аз ще направя същата анкета, защото искам да им докажа, че русофилите не са 80%. Ще поствам анкетата над този пост.

  Image may contain: text
  No automatic alt text available.

 12. Защо точно рускинята Светлана Йорданова трябва да бъде зам.министър на българското здравеопазване(назначена лично от Бойко Борисов) и да отговаря за чувствителния ресор Нарокотични вещества, да бъде Секретар на Националния съвет по наркотични вещества към Министерския съвет и т.н. ?! Чужд човек, лобист за чужди, не български интереси!
  Днес, по време на церемонията по откриване на 16-то издание на „Българската Коледа“, под одобрителния поглед на пРезидента, Светочка сричаше предварително написано на български език приветствие със силен руски акцент. Унизително! Толкова ли нямаме компетентни български администратори и експерти, завършили най-реномираните световни университети, та опряхме до тази ?

  https://www.mh.government.bg/bg/ministerstvo/vatreshna-struktura/rakovoden-ekip/zamestnik-ministar-na-zdraveopazvaneto/

 13. Навремето Коминтерна плащаше, купуваше лумпени и терористи, сега Кремъл купува политици и държавни ръководители!
  По-кратко от това не мога.

 14. „Ако се наложи мобилизация на НАТО с Русия, вие на коя страна ще бъдете и ще се биете ли срещу братята си?” „…мобилизация на НАТО с Русия” звучи като превод на български от санскрит през монголски? А и като кажат на коя страна ще бъдат няма нужда да изпадат в повторение. Много неграмотно. Да върнат вживялия се общинския съветник в последните паралелки на прогимназията и отделно да препише сто пъти „Език свещен на моите деди..” Краснописно.

  Завършилите най-реномираните световни университети няма да се върнат в България. Те трябва първо да си платят студентските заеми, а с българските заплати това ще стане за повече от сто години. Отделно, адаптацията е също пускане на корени. Сигурно е тъжно, но е така. Призивите „да върнем емигрантите-специалисти” са фойерверки. И надали някой вече ги приема сериозно. Но все още има много добри професионалисти и тук. За съжаление практиката е всяко правителство да напъжда кадрите на предишното за да сложи свои. Критерият за назначаване трябва да бъде професионализмът, а не партийната принадлежност. Истинският професионалист винаги ще прилага най-доброто решение без партийни сентименти, без сделки със съвестта си, без сметчици за облаги от един или друг вид. Той просто няма друг модус операнди.

 15. От ТОТАЛните си ЗАВИСИМОСТИ решетниковият “генераль”-фатмакмаршаль НЯМА как да посочи директно, кой е НАРУШИЛ международното право, и кой НЕ го спазва, и за това само споменава крадешком, че някакъв си “неИЗВЕСТЕН” извършитель бил нарушавал международните договори?!?!? Той НЯМА да посочи ДИРЕКТНО , че неговите гасудари от путлеристкият рай(Х) са тези бандити , пирати, военнопрестъпници ,които извършват престъпления срещу човечеството към своите съседи , ЕС, Сирия, НАТО, както и в изцяло корумпираният “фейл-стейт” – МУТРОмилиционерскиЯТ колониален путлеристки бандитустан – НРБ!!!
  Също така ()резидента не може да подкрепи ОТКРИТО Украйна ,защото е ТОТАЛно зависим и от кукловодите си от рублофилската пета колона , както и от ТЕРОРистическата “партия” БКП и нейният “партиен вождь” – путлеристкият “джендърь” – ниновна!!!
  И аз бил определил ,че само онзи ден ()резидента полетя за малко на заден “проатлантически” полет, но… само за малко, докато тук беше полският президент дуда. А през ЦЯЛОТО останало време решетниковият “генераль”-фатмакмаршаль си лети синхронно със своите путлеристки и порционни рублофилски “льотчици” и самальоти само “вперьод” ,на изток, към гасударските си сибирски полета.
  Тяхната единствена посока е към кремъл.
  Но освен всичките други “помощници”, които монтираха решетниковият ()резидент, главният му “спонсор” на цялата му “предизборна” и “следизборна” кампания е….. милиционерският “генераль” и “вождь” на НРБ – МУТРОмилиционеропитекът-бокТИКВАТА. Без неговата “помощ” , нямаше да имаме и решетников “генераль” за ()резидента на НРБ!!!
  И , след като и двамата са “генерали”-ПЛАТНОходмаршали, и са и любители-платноходкоФИЛи , то трябва да направят “миролюбив” туристически ПЛАТНОходков воаяж в Крим, с “миролюбиво” акостиране в “мирната” световна столица на черноморският “туризъм” – Севастополь.
  П.П. В отговор на коментарите за доганско-тимаджийските варнески путлеристи, то нека си припомним ,че точно преди век Варна е бомбардирана от “братушковият” флот на рускаат империя, а преди близо 80 години сталинските “братушкови” самальоти също бомбардират пак българското Черноморие.
  Същот така преди век българските войници воюват срещу “братушките” си, и генерал Н.Колев отблъсква “братушковата” агресия срещу България и освобождава Южна и Северна Добруджа, с което допринася за разгрома на руските империалисти и подписването на Брест-Литовският МИРЕН договор , на 3(ТРЕТИ!!!) МАРТ 1918г., точно преди 100 години!!!
  Също така нека си припомним и стихотворенията на русофила Вазов ,след нахлуването на “братушките” в Добруджа, които ни носят “новото иго” със себе си.
  И ако в МУТРОмилиционерският путлеристки бандитустан имаше “нормално” контраразузнававане , а не ОПГ-ДАНС и ОПГ-РУМНО, то в путлеристкото посолство нямаше да остане дори портиера ,който да отваря вратите на опразненените шпионски сгради в НРБ.
  Но вместо това “туристическият вождь” на НРБ – МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА ще подарява на своите кремълски кукловоди по още 10-20 милиарда , годишно, заровени в беленският гьол, в ба(л)кянското му “хъбче”, в Лукойл ,в Газпром и Атомстрой.
  И после нека варненските “братушки” се “чудят”, защо всяка година данъците им, ДДС им, акцизите им, осигуровките и таксите им се увеличават ДВОЙНО , и защо и цените в магазините ,СЪЩО, ще се увеличават ДВОЙНО, докато десетки и стотици милиарди ,ограбени от тях, отиват при “братушките” им………….

 16. Русия!? Това е нашето проклятие.Обикновенният българин,не си дава сметка за това и инерционно продължава да си мисли, че демократична Европа, и в частност европейската принадлежност на България, е насочена срещу Русия, и то агресивно. Инерционно, защото българина/голяма част/вярва, че Русия е освободила България единствено и само от братски подбуди.Нищо подобно,но това го знае една малка част от народа ни, която трудно се поддава на внушения и демагогии.Нека тези които лелеят за ориентиране на България към Русия, за сметка на Европа, се запитат следното – защо в Русия се празнува до ден днешен ,,Октомврийската Революция,, и то доста помпозно ? Защо в деня на победата над хитлериска Германия, неизменно има огромен военен парад, с огромна по брой модерна военна техника – плашат ли някого или избиват комплекси, след като на този ден се е възцарил мир в света?!Защо до ден днешен Русия се сърди люто, когато някоя държава иска да демонтира паметниците на съветската армия, които са построени за възвеличаване на съветският съюз и комунистическият строй, който вече не съществува като държавно образувание, и който беше определен като човеконенавистен и престъпен режим, наравно с нацизма и фашизма. ЗАЩО ? Защото,скъпи заблудени сънародници, вие не си давате труда да се информирате и да се замислите сериозно, какво всъщност разбирате под Русия и русофилство. Вие слагате под общ знаменател руското правителство и руския политически елит, а ние, които вие наричате русофоби,сме единствено и само срещу руския политически елит, който е антидемократичен и откровено милитаристичен и незаинтересован за съдбата на собственият си народ, а камоли за българския, или за който и да е друг. Историята категорично отговаря на тази дилема – който се е съюзил с Русия, рано или късно е бил измамен и захвърлен. Тези хора нямат съвест и се интерисуват само и единсвено от собственото си политическо оцеляване и си играят на война от момента в който взеха власта от руските царе. Апропо, знаете ли, защо поляците имат такава омраза към Русия ? Защото за тях Русия е това, което за нас е Османската империя. Руският политически елит има имперско мислене още от създаването на руската държава,защото тази държава не е създадена като държава на даден народ, а като държава да обслужва една политическа клика и това не се промени дори когато победи ,,комунизма,,. Надявам се един ден Русия да стане нормална демократична държава, част от европейската общност, където и е мястото, но …. !?

 17. Може би тов.решетников е казал на льотчика,че в профил прилича на държавник/цар Фердинанд?,цар Борис Трети?/.Е-ех,тов.льотчик, за да си държавник се изисква нещо друго/носът ти е за да надушиш къде е кремълският г.з,за да го целунеш/.КАЗВА СЕ ДОСТОЙНСТВО/думата може би я няма в “большая советская енциклопедия”/

 18. През последните дни някакви ИЗМИСЛЕНИ путлеристки “журналисти” от ДС, и рублофилски “дипломати” от ДС, със “дълъг стаж” в обслужването на собствените си гасудари от КГБ и ДС , постоянно повтарят ,че АГРЕСИЯТА на путлеристките пирати в Керченският проток се дължи както на “провокациите” от украинските корабчета , така и заради прекомерната реакция на путлеристките бандити срещу тях?!?!?!?!!
  Т.е. и двете страни са “виновни” за военната ескалация в Керченският проток?!?!?!
  Но А.Илларионов, който беше съветник на Путлер преди 10 години , представя фактите ,които напълно опровергават пропагандистите от петата колона на Путлер в НРБ, представени в 3 линка от последните 5 дни в Каспаров.ру, както и на неговият личен блог:
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5C0437974F649
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5C019788A9169
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5BFEB533D08D3
  Както е казва: – Няма какво друго да добавим!
  От фактите може да се прецени ,че това е предварително планирана ПИРАТСКА агресия и ТОТАЛно нарушаване на всички двустранни и международни договори от путлеристките пирати и льотчици. Защото във въздуха е имало поне 3 самолета и 2 хеликоптера ,пилотирани от военноопрестъпници от путлеристките ВВС. И в крайна сметка тъкмо летящите бандити са изстреляли срещу украинските корабчета поне 8 ракети, и само случйно няма десетки загинали украински моряци.
  Освен 5 самолета и вертолета , путлеристките пирати са използвали и “цивилни баржи” за БЛОКИРАНЕТО на Керченският проток ! “Цивилни”!
  Както се вижда всички тези “цивилни” кораби и ВОЕННИ самолети няма как “случайно” да са попаднали точно там , по точно това време ,когато под моста трябва да минат украинските кораби!!!
  По същото време е имало предостатъчно патрулни кораби от КГБ , и не е било необходимо присъствието на самолетите и баржите под моста!!!
  Нито е имало нужда от самите патрулни кораби от КГБ.

 19. Г-жо Савова, права сте. Фатмака е кремълска кукла на конци и това се вижда не за първи път. По един и същи казус изразява противоположни мнения, което е навик на Баце. Само че на Баце му се прощават такива неща поради природната му тъпота, която е елемент от прословутата му харизма, каквато бастуна Радев не притежава.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.