// Президентът Радев полетя на заден ход в синхрон с Путин

В БЕСЕДКАТА

Президентът Радев полетя на заден ход в синхрон с Путин

Може ли един самолет да лети на заден ход?

Може, ако е пилотиран от Румен Радев. Днес той направи точно това в полет: даде заден спрямо собствената си позиция, че Русия трябва да освободи незабавно пленените украински кораби и моряци. Звучеше еднозначно и необичайно храбро за човек, който е проекция на руската хибридна война срещу България, ЕС и НАТО.

Задният ход на пилота, който кара самолета в качеството на държавен глава, демонстрира нисш пилотаж в снишаването пред Кремъл. Подравни се в движение към позицията на Владимир Путин, според когото причината за кризата в Азовско море била украинската вътрешна политика. https://www.mediapool.bg/radev-obvini-ukraina-za-krizata-v-kerchenskiya-proliv-news286946.html

Един приятелски съвет към коментаторите, които побързаха да възвеличаят Румен Радев за първата проатлантическа позиция, заемана в качеството му на президент. Да бъдат хвалени политиците по принцип не е много величаво. Изчакайте, огледайте се и не преминавайте на червено. Прибързахте. Логиката ви катастрофира е ще се наложи да си взимате думите назад по адрес на лупинга на заден ход, който демонстрира  “натовският генерал”.

Апропо, адвокатстването на Радев като автентичен натовец, базирано на факта, че се е обучавал в САЩ, също не доказва нищо. Историята гъмжи от примери на “възпитаници” на чужди държави, които най-невъзпитано се обръщат след това срещу тях ( и саудитските пилоти, ударили сградите в САЩ, са се обучавали в САЩ). Това да го знаете от мен, колкото и да е невъзпитано да напомням такива елементарни истини на съмишленици, на които много им се иска да открият в Радев свой\наш съратник. 

Discussion

20 коментара for “Президентът Радев полетя на заден ход в синхрон с Путин”

 1. Толкова точен коментар,във характерният за г-н Инджев стил.Честно казано,много се очудих на позицията на Радев от преди 2 дни,до степен “да не вярвам на ОЧИТЕ си”.Не така нагло прозвуча коментара на Борисов от Мароко.

  Posted by инж..Лазар Маджаров | ноември 30, 2018, 16:22
 2. Българийо, Българийо…
  познавам те и не от днес и вчера.
  Страна в която всичките бездария
  направиха огромна кариера.

  Posted by Радой Ралин каза: | ноември 30, 2018, 17:12
 3. Без илюзии. Анджей Дуда направи заявление. Радев беше вкаран в ‘me too’ режим, като част от декора.
  Светът вижда, че българското правителство е проруско, но не знае, че БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД в огромната си част НЕ Е.

  Posted by everyone else | ноември 30, 2018, 18:20
 4. Май трябва да ги съдим само по делата, а не по думите.

  Posted by JEEP PATRIOT | ноември 30, 2018, 18:34
 5. За палачинкаджията радев няма смисъл да се споменава. Не заслужава вниманието ни! Г-н Инджев и съблогъри моля Ви да ми кажете защо от няколко дни няма коментари от зъболекаря пловдивчанин СКЪСВАНЕ С РУСИЯ? Да не се е случило нещо лошо с него? Дай боже да няма нищо лошо.

  Posted by Авакум Захов | ноември 30, 2018, 18:36
 6. Един политик,когато оцени дадено събитие и публично го обяви трябва да застава зад думите си.Иначе олеква и показва нестабилност,чуждо влияние,продажност.Ами ако това събитие се отнася до национална сигурност,до живота на гражданите,до устоите на държавата.
  Първата реакция за дадено събитие е спонтанна и най вярна.Всички се зарадвахме на изказването на Радев за кризата в Азовско море.Това че застана на страната на потерпевшата Украйна ни обнадежди.Защото България може също да се окаже в подобна ситуация нападната от Русия.Още повече ,че този филм вече сме го гледали,когато Варна и Балчик са сринати от руснаците и тяхната воиска е била на българска територия .За 1944 г. не говорим.С отстъплението на първоначалната си позиция Румен Радев показва че е кукла на конци.Явно от Москва са наредили друго да говори.Това обаче не се забравя.Ще влезе като продажник в българската история.Още повече че руснаците са арестували етнически българин.Да видим какво яе направи за него.Нищо.Радев не е българският президент .а руско чучуло.

  Posted by d.savova | ноември 30, 2018, 19:06
 7. Позицията на нашето правителство не предполага значими промени.
  Факт е че Украйна е във война 4 г. и е преминала през много по-критични ситуации, когато военно положение не е било обявявано. Факт е също, и че отбранителната съставляваща е доминантна част от предизборната платформа на Порошенко. Факт е и че Порошенко е умен политик, който умее да използва ситуациите. Това го знаят много добре и партиите, които издигат свои кандидати за президентския пост. Искането на Петро Порошенко беше за 2 месеца военно положение, решението на Радата е за месец в пограничните зони. В момента социалните проучвания показват – за Тимошенко биха гласували 11 %, за Порошенко-10%, останалите са разпределени между голям брой други кандидати.
  Това, че Порошенко умее да използва дадена ситуация в своя полза не оправдава действията на Русия.

  Posted by RADA | ноември 30, 2018, 19:57
 8. Колективната, общностната, националната памет е нещо изключително нетрайно. Особено когато държавата е външно превзета и усилено разгражда приемствеността и традицията. Тогава въпросът от кои сили и как Р.Радев беше посочен, кандидатиран и избран, слабо ще витае в тази памет.

  Posted by cast stone | ноември 30, 2018, 19:57
 9. Няма как Радев да полети над собствените си чугунени убеждения

  Posted by ирис | ноември 30, 2018, 20:33
 10. Прав е EVERYONE ELSE-Радев “беше вкаран като декор”!Е,сега реагира “както трябва”

  Posted by КИлиева | ноември 30, 2018, 20:46
 11. Имам много запитвания защо все пишеш против Русия. Ето ви отговора: На стената на Костадин Костадинов, общински съветник от Варна тече анкета с въпроса “Ако се наложи мобилизация на НАТО с Русия, вие на коя страна ще бъдете и ще се биете ли срещу братята си?” Повечето добре аргументирани коментари веднага се трият. Най-голям фурор и одобрение предизвика отговора, в който един “патриот” заяви, че се е клел във вярност на Русия?! Моите аргументи бяха, че човек трябва да се кълне във вярност единствено и само на Родината си и че Българските национални интереси са над всичко. Те не са подчинени и НЕ СЕ ОПРЕДЕЛЯТ от Руската политика. Според коментиращите поста, който не одобрява политиката на Русия е предател?! Вместо да ми отговорят аргументирано, ме нападнаха, че името ми във Фейсбук е написано на латиница и ме обвиниха, че съм продала “род и Родина” ?! Да се кълнеш във вярност на чужда държава, да поставяш нейните интереси над българските е гордост, но в никакъв случай не си пишете името на латиница във Фейсбук, щото така продавате род и Родина! Тъжното е, че има военни, които също мислят така и ние разчитаме те да пазят България! Всички там горят от щастие, че толкова хора са гласували за Русия, въпреки че анкетата е в русофилски групи. Аз ще направя същата анкета, защото искам да им докажа, че русофилите не са 80%. Ще поствам анкетата над този пост.

  Image may contain: text
  No automatic alt text available.

  Posted by КИлиева | ноември 30, 2018, 20:49
 12. Posted by КИлиева | ноември 30, 2018, 20:50
 13. Защо точно рускинята Светлана Йорданова трябва да бъде зам.министър на българското здравеопазване(назначена лично от Бойко Борисов) и да отговаря за чувствителния ресор Нарокотични вещества, да бъде Секретар на Националния съвет по наркотични вещества към Министерския съвет и т.н. ?! Чужд човек, лобист за чужди, не български интереси!
  Днес, по време на церемонията по откриване на 16-то издание на „Българската Коледа“, под одобрителния поглед на пРезидента, Светочка сричаше предварително написано на български език приветствие със силен руски акцент. Унизително! Толкова ли нямаме компетентни български администратори и експерти, завършили най-реномираните световни университети, та опряхме до тази ?

  https://www.mh.government.bg/bg/ministerstvo/vatreshna-struktura/rakovoden-ekip/zamestnik-ministar-na-zdraveopazvaneto/

  Posted by sms | ноември 30, 2018, 23:13
 14. Навремето Коминтерна плащаше, купуваше лумпени и терористи, сега Кремъл купува политици и държавни ръководители!
  По-кратко от това не мога.

  Posted by висок | декември 1, 2018, 10:07
 15. „Ако се наложи мобилизация на НАТО с Русия, вие на коя страна ще бъдете и ще се биете ли срещу братята си?” „…мобилизация на НАТО с Русия” звучи като превод на български от санскрит през монголски? А и като кажат на коя страна ще бъдат няма нужда да изпадат в повторение. Много неграмотно. Да върнат вживялия се общинския съветник в последните паралелки на прогимназията и отделно да препише сто пъти „Език свещен на моите деди..” Краснописно.

  Завършилите най-реномираните световни университети няма да се върнат в България. Те трябва първо да си платят студентските заеми, а с българските заплати това ще стане за повече от сто години. Отделно, адаптацията е също пускане на корени. Сигурно е тъжно, но е така. Призивите „да върнем емигрантите-специалисти” са фойерверки. И надали някой вече ги приема сериозно. Но все още има много добри професионалисти и тук. За съжаление практиката е всяко правителство да напъжда кадрите на предишното за да сложи свои. Критерият за назначаване трябва да бъде професионализмът, а не партийната принадлежност. Истинският професионалист винаги ще прилага най-доброто решение без партийни сентименти, без сделки със съвестта си, без сметчици за облаги от един или друг вид. Той просто няма друг модус операнди.

  Posted by RADA | декември 1, 2018, 11:32
 16. От ТОТАЛните си ЗАВИСИМОСТИ решетниковият “генераль”-фатмакмаршаль НЯМА как да посочи директно, кой е НАРУШИЛ международното право, и кой НЕ го спазва, и за това само споменава крадешком, че някакъв си “неИЗВЕСТЕН” извършитель бил нарушавал международните договори?!?!? Той НЯМА да посочи ДИРЕКТНО , че неговите гасудари от путлеристкият рай(Х) са тези бандити , пирати, военнопрестъпници ,които извършват престъпления срещу човечеството към своите съседи , ЕС, Сирия, НАТО, както и в изцяло корумпираният “фейл-стейт” – МУТРОмилиционерскиЯТ колониален путлеристки бандитустан – НРБ!!!
  Също така ()резидента не може да подкрепи ОТКРИТО Украйна ,защото е ТОТАЛно зависим и от кукловодите си от рублофилската пета колона , както и от ТЕРОРистическата “партия” БКП и нейният “партиен вождь” – путлеристкият “джендърь” – ниновна!!!
  И аз бил определил ,че само онзи ден ()резидента полетя за малко на заден “проатлантически” полет, но… само за малко, докато тук беше полският президент дуда. А през ЦЯЛОТО останало време решетниковият “генераль”-фатмакмаршаль си лети синхронно със своите путлеристки и порционни рублофилски “льотчици” и самальоти само “вперьод” ,на изток, към гасударските си сибирски полета.
  Тяхната единствена посока е към кремъл.
  Но освен всичките други “помощници”, които монтираха решетниковият ()резидент, главният му “спонсор” на цялата му “предизборна” и “следизборна” кампания е….. милиционерският “генераль” и “вождь” на НРБ – МУТРОмилиционеропитекът-бокТИКВАТА. Без неговата “помощ” , нямаше да имаме и решетников “генераль” за ()резидента на НРБ!!!
  И , след като и двамата са “генерали”-ПЛАТНОходмаршали, и са и любители-платноходкоФИЛи , то трябва да направят “миролюбив” туристически ПЛАТНОходков воаяж в Крим, с “миролюбиво” акостиране в “мирната” световна столица на черноморският “туризъм” – Севастополь.
  П.П. В отговор на коментарите за доганско-тимаджийските варнески путлеристи, то нека си припомним ,че точно преди век Варна е бомбардирана от “братушковият” флот на рускаат империя, а преди близо 80 години сталинските “братушкови” самальоти също бомбардират пак българското Черноморие.
  Същот така преди век българските войници воюват срещу “братушките” си, и генерал Н.Колев отблъсква “братушковата” агресия срещу България и освобождава Южна и Северна Добруджа, с което допринася за разгрома на руските империалисти и подписването на Брест-Литовският МИРЕН договор , на 3(ТРЕТИ!!!) МАРТ 1918г., точно преди 100 години!!!
  Също така нека си припомним и стихотворенията на русофила Вазов ,след нахлуването на “братушките” в Добруджа, които ни носят “новото иго” със себе си.
  И ако в МУТРОмилиционерският путлеристки бандитустан имаше “нормално” контраразузнававане , а не ОПГ-ДАНС и ОПГ-РУМНО, то в путлеристкото посолство нямаше да остане дори портиера ,който да отваря вратите на опразненените шпионски сгради в НРБ.
  Но вместо това “туристическият вождь” на НРБ – МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА ще подарява на своите кремълски кукловоди по още 10-20 милиарда , годишно, заровени в беленският гьол, в ба(л)кянското му “хъбче”, в Лукойл ,в Газпром и Атомстрой.
  И после нека варненските “братушки” се “чудят”, защо всяка година данъците им, ДДС им, акцизите им, осигуровките и таксите им се увеличават ДВОЙНО , и защо и цените в магазините ,СЪЩО, ще се увеличават ДВОЙНО, докато десетки и стотици милиарди ,ограбени от тях, отиват при “братушките” им………….

  Posted by "генераль"- ПЛАТНОходмаршаль | декември 1, 2018, 13:37
 17. Русия!? Това е нашето проклятие.Обикновенният българин,не си дава сметка за това и инерционно продължава да си мисли, че демократична Европа, и в частност европейската принадлежност на България, е насочена срещу Русия, и то агресивно. Инерционно, защото българина/голяма част/вярва, че Русия е освободила България единствено и само от братски подбуди.Нищо подобно,но това го знае една малка част от народа ни, която трудно се поддава на внушения и демагогии.Нека тези които лелеят за ориентиране на България към Русия, за сметка на Европа, се запитат следното – защо в Русия се празнува до ден днешен ,,Октомврийската Революция,, и то доста помпозно ? Защо в деня на победата над хитлериска Германия, неизменно има огромен военен парад, с огромна по брой модерна военна техника – плашат ли някого или избиват комплекси, след като на този ден се е възцарил мир в света?!Защо до ден днешен Русия се сърди люто, когато някоя държава иска да демонтира паметниците на съветската армия, които са построени за възвеличаване на съветският съюз и комунистическият строй, който вече не съществува като държавно образувание, и който беше определен като човеконенавистен и престъпен режим, наравно с нацизма и фашизма. ЗАЩО ? Защото,скъпи заблудени сънародници, вие не си давате труда да се информирате и да се замислите сериозно, какво всъщност разбирате под Русия и русофилство. Вие слагате под общ знаменател руското правителство и руския политически елит, а ние, които вие наричате русофоби,сме единствено и само срещу руския политически елит, който е антидемократичен и откровено милитаристичен и незаинтересован за съдбата на собственият си народ, а камоли за българския, или за който и да е друг. Историята категорично отговаря на тази дилема – който се е съюзил с Русия, рано или късно е бил измамен и захвърлен. Тези хора нямат съвест и се интерисуват само и единсвено от собственото си политическо оцеляване и си играят на война от момента в който взеха власта от руските царе. Апропо, знаете ли, защо поляците имат такава омраза към Русия ? Защото за тях Русия е това, което за нас е Османската империя. Руският политически елит има имперско мислене още от създаването на руската държава,защото тази държава не е създадена като държава на даден народ, а като държава да обслужва една политическа клика и това не се промени дори когато победи ,,комунизма,,. Надявам се един ден Русия да стане нормална демократична държава, част от европейската общност, където и е мястото, но …. !?

  Posted by милко димитров | декември 1, 2018, 19:25
 18. Може би тов.решетников е казал на льотчика,че в профил прилича на държавник/цар Фердинанд?,цар Борис Трети?/.Е-ех,тов.льотчик, за да си държавник се изисква нещо друго/носът ти е за да надушиш къде е кремълският г.з,за да го целунеш/.КАЗВА СЕ ДОСТОЙНСТВО/думата може би я няма в “большая советская енциклопедия”/

  Posted by Николай Нейчев | декември 2, 2018, 22:13
 19. През последните дни някакви ИЗМИСЛЕНИ путлеристки “журналисти” от ДС, и рублофилски “дипломати” от ДС, със “дълъг стаж” в обслужването на собствените си гасудари от КГБ и ДС , постоянно повтарят ,че АГРЕСИЯТА на путлеристките пирати в Керченският проток се дължи както на “провокациите” от украинските корабчета , така и заради прекомерната реакция на путлеристките бандити срещу тях?!?!?!?!!
  Т.е. и двете страни са “виновни” за военната ескалация в Керченският проток?!?!?!
  Но А.Илларионов, който беше съветник на Путлер преди 10 години , представя фактите ,които напълно опровергават пропагандистите от петата колона на Путлер в НРБ, представени в 3 линка от последните 5 дни в Каспаров.ру, както и на неговият личен блог:
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5C0437974F649
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5C019788A9169
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5BFEB533D08D3
  Както е казва: – Няма какво друго да добавим!
  От фактите може да се прецени ,че това е предварително планирана ПИРАТСКА агресия и ТОТАЛно нарушаване на всички двустранни и международни договори от путлеристките пирати и льотчици. Защото във въздуха е имало поне 3 самолета и 2 хеликоптера ,пилотирани от военноопрестъпници от путлеристките ВВС. И в крайна сметка тъкмо летящите бандити са изстреляли срещу украинските корабчета поне 8 ракети, и само случйно няма десетки загинали украински моряци.
  Освен 5 самолета и вертолета , путлеристките пирати са използвали и “цивилни баржи” за БЛОКИРАНЕТО на Керченският проток ! “Цивилни”!
  Както се вижда всички тези “цивилни” кораби и ВОЕННИ самолети няма как “случайно” да са попаднали точно там , по точно това време ,когато под моста трябва да минат украинските кораби!!!
  По същото време е имало предостатъчно патрулни кораби от КГБ , и не е било необходимо присъствието на самолетите и баржите под моста!!!
  Нито е имало нужда от самите патрулни кораби от КГБ.

  Posted by путин-вор | декември 3, 2018, 15:27
 20. Г-жо Савова, права сте. Фатмака е кремълска кукла на конци и това се вижда не за първи път. По един и същи казус изразява противоположни мнения, което е навик на Баце. Само че на Баце му се прощават такива неща поради природната му тъпота, която е елемент от прословутата му харизма, каквато бастуна Радев не притежава.

  Posted by симпатизант/ка на ДСБ | декември 4, 2018, 13:17

Post a comment

Иво Инджев още във

Архив