Крепне руско-саудитската дружба

Руският самодържец Владимир Владимирович Путин ( ВВП) и саудитският престолонаследник Махамед бин Салман  ( МБС)  се поздравиха толкова радушно с пляскане по дланите в стил “дай ми пет” на срещата на Г-20 в Буенос Айрес, че наблюдателите се зачудиха как да разшифроват тази демонстрация на близост. https://www.dnevnik.bg/video/2018/11/30/3354709_video_bratskiiat_pozdrav_na_putin_i_sauditskiia/

IMG_0141IMG_0142zx860y484_3354710

 

 

 

 

Предлагам версия за техния разговор, базирана на действията на двете монархии, от които могат да се направят изводи за посланията на двамата владетели.

Посланието на ВВП:

“ Браво, страхотно го накълцахте онзи враг на саудитския народ Кашоги за назидание на непокорните поданици – никаква милост за предателите! Има какво да научим от вас, а не просто да разстрелваме журналисти!”

Отговорът на саудитския реформатор МБС:

“ Напротив, Ваше величество, ние се учим от вашата богата практика, но искаме да ни продадете новичок и плутоний в името на нашата модернизация при решаването на задачите по усмиряване на враговете. Навремето дадохте рицин на българските си васали за употреба срещу врага на техния режим Георги Марков. И ние искаме да скрепим дружбата си с вас по същия начин”. 

12 мнения за “Крепне руско-саудитската дружба”

 1. Няма никаква разлика между двете монархии !!!

 2. Православна джамахирия и ислямистка джамахирия – две страни на един и същ медал.

 3. Не е по темата, но пак в нашия г*з!
  Илиян Василев: Честит нов енергиен шлем. Честити нови сигурни загуби

 4. Въпросът е защо принцът е посрещнат /доста радушно ако може да се вярва на статиите в интернет пространството/ от световните лидери.Но най – важният въпрос е защо Вова е посрещнат от европейските лидери. Къде е твърдата позиция на обединена Европа за безчинствата в Украйна. Европа ще пати тепърва от наивността на т.нар.си лидери, което е жалко. Тя заслужава повече.

 5. Ислямската държава е лицето на войнстващия човеконенавистен ислям, а руското примитивно и също така войнстващо православие, пък е туземен монархo- олигархо комунизъм… Рано или късно, маската от лицата и на двете туземни некултурия ще падне и ще видим, че става дума за едно и също. Ислямския халифат е рускo-сирийско творение, създадено от останките на армията и спецсилите на Садам,което путлер подхвърли като занимавка на Запада, за да позабрави за агресията в Украйна. Скоро ще стане ясно, че Путинията и Халифата са едно и също. Очаквам опорни точки в тая посока на извъртания на нещата да бъдат спуснати много скоро и на нашите непримирими „антиислямисти” от Атака,МВРО,ПФ и другите русофилки.. Логичното е тия които си приличат да се обединят срещу другите, които са си лика прилика.Т.е руслямска държава и ДАЕШ срещу останалия демократичен свят.Новият “Троен Пакт“ е факт-Масква,Анкара,Техеран…!Те това е ,Минке!!Опознай раззия,за да обикнеш БЪЛГАРИЯ!!!

 6. Иво, ти защо подслушваш чужди разговори? Няма да те питам какви СРС-та използваш.
  Всички бъдете здрави!

 7. Това по-скоро ми прилича на среща на двама извратени убийци.Но тоя с наметката все още осигурява стандарта на хората в СА, а другия все повече затъва и влече Русия към дъното.Дори последното решение на ОПЕК ,за съкращаване добива на нефт ощетява Русия, като суровинен износител. А, чухте ли, кой бил виновен за провалите на космическата им програма?
  Елон Мъск

 8. ДИМИТЪР, благодаря за анализа на Илиян Василев. И както винаги съм казвала:
  БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ,
  защото няма Друг кой…

 9. Събраха се” ВОЖДОВЕТЕ”-ПЕТРОЛНИ,другарите наши се кефят,СА-РАССИЯ,дружба от век за век,дай пет.Убий, за да те уважават-това е девизът,не можеш да говориш-нямаш права, освен племенния ВОЖД.Две империи-два свята,двама императори,Те живеят в един свят- измислен, първобитен робски живот на лъжи и измами.

 10. Сигурно на тази среща саудитският престолонаследник е казал на сАвеЦкият си “колега”: – Салам алейкум , Путлер ал КаГеБи ибн Чекист бин ОРДОстан, вярно ли е ,че ТИ си вече станал трилионер , ОФШОРЕН трилионер, а ние саудитите все още сме “само” милиардери????? И как успя само за 20 години да надминеш , нас – саудитите, за толкова малко време???? Машшшаллах ,………. машшшшшшалах,……. ашколсун, ……мАлАдец,……аферим, въпреки че ние сме абсолютни монарси от векове , а ТИ само за 20 години успя да ни “надминеш”, машшшалах!!!
  А , Путлер сигурно не е останал по-назад в “хвалбите” към своят саудитски “колега”, и му е отговорил: – Мараба , бин Салман, спАсибА! Ние – чекистките бандити, сме винаги първи! Ако искаш ела в моят ЧЕКИСТан ,за да ТЕ научим и теб на нашият “занаят”! Вие си нямате нито новичок, нито полоний, а “само” някакъв си нефт! И ние го имаме, макар и да е по-малко от саудитският! В нашият чекистки халифат отдавна си нямаме никакви Хашоги-та, а ти едва оня ден успя да решиш такива “дребни проблеми” с него.
  И ,след поучителната тирада от Путлер, бин Салман, сигурно е приел “поканата” на Путлер да посети чекисткият рай(Х), и му е благодарил: – спАсибА Путлер ал КаГеБи, веднага идвам в твоят Чекистан, за да стана и аз трилионер ,като теб! МашшшшшшалаХ! Ще си нося и “екипировката” за ЯХБЗ, заради “ученията” по “използването” на новичок и полоний, които се провеждат от КГБ! Аферим, спАсибА, ашшшшшколсун, Путлер , машшшшшшалах! До свидания!……….

 11. Миналата седмица във връзка със срещата на Г-20 в Аржентина, орг. Human Rights Watch се е обърнала към съдопроизводството в страната с петиция да бъде проведено криминално разследване касателно потенциалната отговгорност на принц Салман за потъпкване на човешките права. Макар и да споменава убийството на Кашоги, петицията е фокусирана върху интервенцията на Саудитса Арабия в Йемен.
  В документ от 18 септември 2018, ООН определи ситуацията в Йемен като най-голямата хуманитарна криза в света в настоящия момент. 22.2 милиона в Йемен се нуждаят от хуманитарна помощ или защита. 8.4 милиона нямат гарантирана прехрана и още 10 милиона могат да изпаднат в същото бедствено положение до края на годината. От началото на април 2017 са регистрирани 1.1 милион случаи на остро стомашно-чревно разстройство (холера) поради употреба на замърсена питейна вода. Очаква с е до края на годината броят на заболелите деца да достигне 600, 000. Възможна е и нова мащабна епидемия от същото естество.
  Humanitarian Response Plan на ООН предвижда за 2018 помощ от 3 милиарда долара. Саудитска Арабия и Обединените Арабски Емирства са предоставили 930 млн. от тази помощ.
  Oct 2, 2018 – GENEVA (Reuters) – Yemen’s cholera outbreak – the worst in the world – is accelerating again, with roughly 10,000 suspected cases now reported per week.
  yemen-cholera-outbreak-worst-in-history-1-million-cases-by-end-of-year/

  А на този линк
  https://www.independent.co.uk/news/world/mohammed-bin-salman-saudi-arabia-g20-summit-khashoggi-putin-macron-argentina-a8662521.html
  може да прочетете част от диалога между френският президент Макрон и принц Салман, до случайно забравен включен микрофон.
  Някъде бях прочела, че още в първи курс студентите, които учат политология знаят, че „журналисти чули случайно”, „случайно забравен микрофон” и пр. случайности няма. Ако това е вярно, по-добре да не бяха забравяли микрофона включен.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.