Старата руска колонизация на изток и новата на запад

Странно нещо е (непознаването на) историята, употребявана избирателно от пропагандата. Тя си грее ръцете върху огъня на страховете в Европа от мигрантската вълна. А само един поглед върху картата на света и едно малко припомняне на историята на разрастването на Русия до нейните гигантски размери би трябвало да “просветли” всекиго, че тази териториална експанзия се дължи преди всичко на миграцията. На руската миграция.

Векове наред руснаците бягат от терора на централата власт в Московията и едва по-късно по техните стъпки върви царската войска и администрация.  Когато Московията се превръща в Русия и в империя по волята на Петър Първи през 1721 г., руските мигранти вече са пребродили Сибир. 

Така Русия колонизира тази гигантска площ. Днес тя е по запустяла от “царско време”, защото Русия се обезлюдява. А 64 на сто от площта на Русия е необитаема заради вечната й замръзналост,. Но си остава претенцията на империята за величие, базирано на размерите на държавата, постигнати от руското мигриране,т.е. от бягството на някогашните царски поданици от централизирания гнет на Москва. 

Този руски колонизаторски успех се е видоизменил днес в обратна посока. Вече няколко десетилетия статистиката сочи устойчива нагласа сред по-голямата част от поданиците на Путин да избягат, за да живеят на запад. Стига да могат да си го позволят както вече направиха милиони техни сънародниц. Данните варират, но във всички случаи бегълците от сладостите на “руския свят” са повече от населението на една днешна България. 

Новият феномен в тази мигрантска вълна е свързан с факта, че бегълците от “руския свят” , които се насочват към определени лъскави западни държави, са не просто заможната част от населението, а именно най-богатата прослойки в империята, наричана официално за благозвучие Руска Федерация. Същата е в челото на световните класации по класово разделение и концентрация на националното богатство в ръцете на нищожен процент от поданиците на Путин. 

Макар да се е случвало и преди подобно изтичане на “богати мозъци” към Европа – относително умерено след наполеоновите войни или доста масово след разпалената от германската агентура сред болшевишките вождове в Русия гражданска война в империята в началото на миналия век, никога досега руската мигрантска вълна на запад не е придобивала днешните размери.

Ако за Лондон е поносимо да си позволи 20 процента от скъпите многомилионни имоти в града да станат притежание на руски богаташи ( защото Великобритания е държава на място и едва ли ще позволи процесът да излезе извън нейния контрол в полза на някакви великоруски агресивни кроежи), то за малка България руската купуваческа миграция отдавна е придобила размера на нещо повече от вълна. 

Нещо повече от вълна може да бъде само цунамито. Лошата новина е на хоризонта е, че то може да бъде задействано чрез контролиран от Москва взрив. Защото придобиването на цели 400 000 хиляди имота от поданици на Путин в България нито е стихийно, нито е просто бягство на едни крадени пари от руския народ. Тук биват заселвани бивши военни, полицаи и прочее т.н. силоваци, които се пенсионират в разгара на силите си. Дават им евтини кредити и ги насочват като “спящи клетки” към най-слабото звено на НАТО и ЕС, чието дестабилизиране във всеки един момент е истинската цел на Кремъл.  

Дали могат да бъдат активирани в открит конфликт? Не вярвам. Освен ако се сбъднат пророкуванията на многобройните врачки, които плашат ( най-вече от името на Русия, която има ядрения потенциал да причини апокалипсис, но няма никакъв интерес сама да загине в него) светът да пламне в трета световна война. Една армия обаче се изражда все пак, за да води война. В случая – тя е завоевателно – хибридна. За нейните командири е важно врагът ( т.е. ние) да бъде държан в неведение за следващия ход. 

Ако перефразираме московския славянофил Иван Аксаков, за когото “всеки триумф на Българя е смърт за Русия”, днес всяко треперене на България от страх пред Русия е триумф за Кремъл. 

През последния век, век и половина от османското владичество земите на българите са били системно обезбългарявани чрез отката на български бежански вълни. Към южните владения на руската империя се оттичат десетки и сумарно – стотици хиляди българи след всеки руски военен поход на Балканите. 

Днес наблюдаваме обратното. Заливат ни руски мигранти, които – за разлика от българите, отвеждани някога в Южна Русия с цел да я облагородят, живеят като рентиери с парите, спестени по време на петролния 10 годишен бум в Русия или най-вече с кредитите, получени пак благодарение на това ( буквално паднала от небето) временно руско забогатяване. 

Ако България беше държава на място, а не разграден пред руската мечка двор, щеше да положи усилие поне да установи ефекта от това руско “пенсионерско” преселение. Например щеше да си зададе въпроса къде си плащат данъците тези мигранти и с какво допринасят за икономиката, ползвайки инфраструктурата  на българската държава, поддържана с данъците на българските и европейските платци.  

Няма такива данни в българската публичност. Не знаем дори как и в какви размери върви финансирането на проруските инструменти за влияние, съществуващи под формата на какви ли не дружества, общества и направо – на паравоенни организации. На принципа на крадеца, който крещи “дръжте крадеца”, адептите на руската пропаганда вдигат шум до небето срещу “грантовете” на западни фондации за българския неправителствен сектор, за който е характерна прозрачността при отпускането на пари и задължителната отчетност за начина на тяхната употреба.

Но няма сила в България, която да повдигне поне малко покривалото над руското финансиране за целите на хибридната война на Кремъл у нас. Или има данни, но ги държат в тайна? Ако е така, това е още по-голямо доказателство, че въпросът е чисто политически в духа на многобройните заявки от името на законодателната, изпълнителната, президентската и дори на съдебната власт в лицето на прокуратурата, че имало исторически причини, поради които с Русия трябва да си дружим еднакво, както с Европа и САЩ.

Още веднъж да сравним: огромните суми, които свръхбогати руснаци харчат за придобиване на недвижимо имущество във Великобритания ни най-малко не влияят на политиката на Лондон. Напротив, кралството си остава при всички перипетии и трансформации на руската империя най-последователния противник на руската подривна политика срещу самата Великобритания и къде ли още не. Докато в България далеч по-скромното руско инвестиране, което залага на бройката руски мигранти по нашите земи, ефектът е видим с просто око дори и от онези “простите”, с които така добре се разбира нашият премиер Борисов. 

При това все още нямаме руска етническа партия, а “само” русофилски такива, които обичат ехидно да претендират, че били патриотични формации, настояващи за дружба с Русия. Ако е така, то управляващата ГЕРБ явно е най-голямата от тях, заедно с БСП, защото двете си делят председателството на най-голяма група от парламентаристи за приятелство с чужда държава – именно с Русия.Те “просто си дружат” с държавата, която за няколко петилетки време пресели в България подкрепление за своята местна пета колона в състав от няколкостотин хиляди души.

Когато през първата половина на миналия век в Царство България са били натурализирани хиляди руснаци, бегълци от болшевизма, тяхното присъствие не е представлявало заплаха от името на чужда държава. Белоемиграните са ненавиждали болшевизма, настанил се в тяхната родина след кървавия погром над нея със сърп и чук.  Не случайно сред отвлечените в СССР от окупираната ни страна от Червената армия 4000 български граждани, арестувани по списък от специално изпратените за целта в България копои от СМЕРШ ( Смерт шпионам), повечето са били натурализирани руснаци. 

През 1944 -та СССР “прочиства” България от уседнали вече руснаци. Днешна Русия ударно ни заселва със свои лоялни пратеници ( зависими по банков път, да го кажем най-меко),  много повече на брой от онези стари руски мигранти, пристигнали тук голи и боси. 

Не става дума за теория, а за територия на конспирацията, срещу която българската държава трябва най-сетне да се изправи. Защото нищо от написаното по-горе не е измишльотина ( каквато е постоянно размахваната заплаха с вълна от “милиони мигранти” от юг). Това е реалност, която вече ни е заляла от североизток.  

 

17 мнения за “Старата руска колонизация на изток и новата на запад”

 1. ” Лошата новина е на хоризонта е, че то може да бъде задействано чрез контролиран от Москва взрив. Защото придобиването на цели 400 000 хиляди имота от поданици на Путин в България нито е стихийно, нито е просто бягство на едни крадени пари от руския народ. Тук биват заселвани бивши военни, полицаи и прочее т.н. силоваци, които се пенсионират в разгара на силите си. Дават им евтини кредити и ги насочват като “спящи клетки” към най-слабото звено на НАТО и ЕС, чието дестабилизиране във всеки един момент е истинската цел на Кремъл. ”
  Казано точно и ясно! Това е реалната заплаха от последните 10-тина години. До колкото ми е известно Русия не разрешава двойно гражданство!!! Но се оказва, че много от придобилите българско гражданство руснаци си запазват и руското, как става. Моля някой да обясни. Купуват жилище, и целия джинс получава статут “постоянно пребиваващи”, след 5 г получават автоматично българско гражданство. За нашето законодателство запазването на руското не е проблем. Как в Русия постъпват, затварят си очите…..
  Преди споделих за един пенсиониран военен от Хабаровск, който ми каза че е заселен тук “по заслуги”!

 2. Има и охранителни фирми като Кобра от Пловдив формално се води на Българин ,но истински собственик е рускиня

 3. Тази експанзия на руснаци по морето (и не само морето) стана при пРезидента Първанов и неговото вице Марин. Това непрекъснато трябва да се припомня. И другото – че Борисов продължава гордо тяхното дело.

 4. Господин Инджев много добра статия! Мисля си нали тези КРЕТЕНИ от предишните а и сегашното правителство на България начело с МУТРОПИТЕКА и пРЕЗИДЕНТА – КАРАКАЧАНА СИДЕРА КОРНЕЛА и останалата ПАПЛАЧ от ГЕРББСПБКПДС милеят за РОДИНА и НАРОД та те участват в това заселване на тази ВАТНЕШКА ВЪШЛИВА ПАПЛАЧ. Вън нашествинниците от РОДИНАТА ни да си вървят – не са ни нужни “БРАТУШКИ” а и нашите ИЗМЕННИЦИ! Господин Инджев дано да четат това което пишете а и ние коментираме та да се замислят за предателството което извършват против народа си!IIC…..oIL.

 5. Схемата е следната:
  Желаещият да емигрира руснак има две възможности ако разбира се не е олигарх
  или не може да инвестира повечко пари и да назначи десетки хора във фирмата си за да бъде легален.
  Тогава се обръщат към посредници ,
  Такива посредници има много , като повечето са руснаци .

  Вариантите са два:
  1.Получаване на виза “Д” като фирмен представител
  2.Регистриране на фирма “нулевка” за да могат да притежават земята под къщата ,която са си купили.
  И във двата случая става дума за фиктивни “Липовые” регистрации и разбира се БТПП и Дирекция Миграция много добре го виждат това.
  После получилият виза “Д” прави “съединение на семейството” и от 50 000 представителя например. плюс жената и децата се получават 150-200 хиляди.
  Има стотици клипове на посредници във Ютуб където на желаещите им се обяснява че срещу няколкостотин евро ще бъдат фалшив преставител на фирмичка от Русия във България.
  Пишат им фалшиви бизнес планове на представителството ,които чудно как минават през одобрение от МВР,ако няма преднамереност от наша страна.
  Междувременно руснака се издържа от наема на жилище в Москва например или чрез дистанционна работа.
  Вършат си най различни платени услуги помежду си въпреки ,че със виза “Д” нямат право да работят.
  Първите години 2007 -2014 регистрацията на такива фалшивки е била много проста-без никакви фалшиви бизнеспланове и фалшиви отчети
  После промениха закона но отказите за издаване на Вид на жителство са недостатъчен процент.
  Просто на изпълняващите ролята на посредници им се повиши цената на услугата заради писането на фиктивни бизнеспланчета и отчети.
  Същото е и със кухите фирми които не работят нищо, но им служат за да ползват земята под къщичката която са купили.
  Схемата на издаване на фирмени представителства по веригата е свързана по нататъка и със посредничество по покупка на недвижимост,застраховане и т.н.
  БТПП е във роля на регистратор на фиктивното представителство и им издава документ за пред МВР.
  МВР преглежда фиктивните документи и ако не са крайно подигравателни по съдържание им издава Виза “Д” за пребиваване .
  На една руска фирма се издават до 5 документа за представителство.
  Тук възниква вторичен пазар на представителства , тъй като първите отдавна са престояли 5 години във БГ и вече са получили
  постоянно местожителство.
  Освен канали във Ютуб има и много сайтове които обясняват на желаещите как ще минат през “схемата” за фейк фирми и фейк представителства срещу определена сума.

  Така че – нямаше полза от новия закон ЗЧРБ – просто Дирекция “Миграция” не спазва духа на закона.
  Защо?
  Не знам – не вярвам да е от глупост.
  Явно “Отгоре” така е наредено.

 6. Официално: 1 (един) милион руснаци са носители на СПИН, неофициално трябва да са около два милиона. Дори част от африканските държави са овладели темповете на нарастване. Изследвани са не повече от 30 % от руснаците, а като минат на скрининг и другите – какво ли ни очаква. Засега е 1 % от населението. Къде на шега, къде сериозно, никакъв с*кс с рускини/руснаци! А ето и статията (на английски):

  https://www.telegraph.co.uk/news/2018/11/30/viral-tide-russia-became-new-frontline-war-hivaids/?WT.mc_id=tmgliveapp_iosshare_ArqJHj1kdR3q

 7. Въпреки, че Бялата емиграция, прииждала в България на няколко вълни, не е имала зад гърба си протекцията на болшевишка Русия и не е представлявала пряка опасност за националната ни сигурност, Царство България ПРЕВАНТИВНО е взело мерки срещу концентрацията на чужденци, оформянето на руски анклави и колонии, като е разселило бежанците на малки групи из цяла България. Въпреки доброволната помощ, която части от армията на генерал Врангел оказват в потушаването на Септемврийското въстание 1923 г., заради проявите на невиждна жестокост към българското население от старана на белогвардейците, след овладяването на критичната ситуация с царски указ белогвардейците се задължават да предадат оръжието си, а онези от офицерите, начело с генерал Врангел, които отказват да го предадат, напускат страната и заминават за Белград, там по-късно генералът умира и е погребан в белградско гробище. Тъй като в голямата си част белоемигрантите са млади мъже, без семейства, повечето се женят за българки и придобиват българско поданство. Образовани и благодарни за гостоприемството и съпричастието от страна на българите, те много бързо и успешно се инегрират в българското общество. Много малка част от тази бяла емиграция остава с нансеновите си паспорти на бежанци и по-късно заминава за Западна Европа.

  Каква е разликата между сегашните и тогавашните български политици? Преди около 100 години Политиците на тогавашната “буржоазна”и “фашистка” България са били просветени водачи на нацията, изключително отговорни за съдбата на родината си патриоти, стратегически мислещи държавни мъже, които ПРЕВАНТИТВО са взели мерки, за да парират евентуални опасности и действия, които биха застрашили националната сигурност и суверенитет на българската държава.

  А какво да кажем за днешните ни страхливи и тъпи “политици”, които пред надвисналата опасност, идваща пак от север, безпомощно и пресметливо си завират главите в изпражненията на националното предателството????

 8. Внимание! АстАрожанА! УОРНИНГ! ….
  Моля всички коментиращи да се приготвят да чуят едно мнение на един страничен наблюдател , от Украйна, спрямо бандитският режим на МУТРОмилиционеропитекЪт-бокоТИКВАТА!!!!!!
  “ПРИЯТНО” “четене”:
  https://defence-line.org/2018/12/dopisi-gotelyera-banderivcya-3-ukr-mos/
  После нека МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА си плямпа ,колко “успешно” се развива задунайският каскетски бандитустан НРБ. И нека , ВСЕКИ, се убеди ,доколко са верни поредните ТЪПНИ на СУДЖУКовият “вождь” относно ИНФЛАЦИОННИЯТ “ръст” на БВП на НРБ, както и на ИНФЛАЦИОННИЯТ ПРЕДизборен “ръст” на “бюджета” с “ИЗЛИШЪЦИТЕ” на “безВЪЗМЕЗДНИЯТ” “финансист” – горанов!!
  Нека ,ВСЕКИ , си ОТГОВОРИ защо НИКОГА няма да влезнем в Шенген и ЕВРОзоната, и защо НЯМА никакво “повишение” на доходите в НРБ! И НЯМА и да има! И дали мониторинговият доклад на ЕК за КРИВОсъдието в НРБ не е само за ПРЕДизборни цели, и герберокожа ПРОПАГАДНОСТ на МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА!
  Нека всеки в милиционерският колониален бандитуста види , че вече сме ИЗОСТАНАЛИ , БЕЗвъзвратно, дори и от воюваща Украйна!
  Нека всеки си спомни за ВСЕКИДНЕВМИТЕ далавери и ПОРЦИИ на МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА , особено в третият му “мандат” – ГьОЛгейт, Лукойлгейт, пАтокгейт, КТБгейт, ЦУМгейт,КУМгейт,КУМгейт, КОНПИ(р)гейт, НДКгейт, ЧЕЗгейт, ГеПигейт, Трейс-гейт, ….. и мнного ….МНОГО всякакви далавери и порции на МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА!
  Нека всеки види каква е разликата между ОГРОМНАТА…. РАЗПЛУТАТА калинковоКРАСНОкожата “европейска” бюрокраДцкия на МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА, която само за тази година ще получи над 13 милиарда “заплати, но не за да свърши някаква минимална дейност за данъкоплатците , а само за личната обслужване на “партийните” начальници и сводници ,които са ги назначили, както и за личното самообслужване на ЛОБИстките ОБРЪЧи на МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА, и на МОНОполните им гасудари от Лукойл,Газпром и Атомстрой!!!
  Нека всеки види КЪДЕ отиват ПОВИШЕНИТЕ ДДС,данъци, акцизи и “такси”, които са увеличени през последните години?!?! Къде ще отидат над 3-4 миларда ,които ДОПЪЛНИТЕЛНО и ПРЕРДизборно ще събере чрез данъците МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА и “финансиста”-горанов, за да ги раздадат на СВОИТЕ обръчи и РАЗПЛУТАТА им бюрокраДция!
  Нека всеки види ,какво примитивно е “обслужването” на българските граждани от тази РАЗПЛУТА бюрокраДция, и да го сравни с това в Украйна! В НРБ вече има “усвоени” милиарди за “електронно правителство” , но в Украйна то вече работи , а НРБ НЯМА да заработи НИКОГА, дори 15 години след “приемането” в ЕС! А вече над 10 години МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА си е назначил ,даже, “специален” ШАМАН за електронните услуги – “специалистът”-вицепремиерин дончев!!!!! И както се вижда няма НИКАКВИ резИлтати от неговата сизифовска “дейност” и ОТКРАДН…..ПАРДОН! – “УСВОЕНИТЕ” няколко миларда за “електронното” “правителство” и електронните “ИЗБОРИ” в НРБ!
  Ето това е !
  А , днес , също, имаме поредният ПОРЦИОНнен и ЛОБИстки ПРОВАЛ на МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА с “ремонтите” в София с Граф-гейт…..
  А в същото време МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА е на ПОСТОЯННИ туристически екскурзии и “туристически командировки” ,и няма дори една седмица “присъствие” в НРБ , за третият му “мандат” ……….
  А за следващата година МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА е приготвил още и ПОРЦИОНната си “толситема” , чрез която ще събере ОЩЕ над 800 милиона, което ще ОСКЪПИ още ВСИЧКИ стоки и услуги в НРБ!!! В допълнение са и допълнителните данъци за колите, които също ще оскъпят услугите и стоките, бе з да броим МОНОполно УВЕЛИЧАВАЩИТЕ се цени на бензина от Лукойл ,и на газа от Газпром. А нито Лукойл , нито ГАзпром плащат някакви данъци в НРБ, а само ИЗНАСЯТ по над 10 миларда, всяка година, от ОТРИЦАТЕЛНОТО “търговско” салдо с путлеристкият райх!!! За разлика от ПОЛОЖИТЕЛНОТО салдо с ЕС, и милардите от ЕВРОфондовете.
  И от едната страна ЕС дава над 10 милиарда на НРБ, а от другата страна Лукой,ВТБ,Газпром и Атомстрой ИЗНАСЯТ над 10 милиарда, годишно!
  Слава Україні!

 9. Заселването на руснаци се прави с дългосрочен хоризонт. Вижте промените в закона за българското гражданство … чл12-13… Същото и със закона за “майчин език”, не го направиха за турците, а за руснаците!!! Вчера пак в Кауфланд рускиня се караше на продавачка, че не ѝ говори на руски!

 10. До SYNEIDESYS

  Много Ви благодаря за тази подробна информация, която ми допълни “картинката” и хвърли повече светлина върху механизмите за получаване на статут на постоянно пребиваващ у нас. Това обяснява защо “постоянните” орки вече станаха половин милион! Бялата емиграция (по документи на Външно министерство) е наброявала САМО около 28 000 души, които са дошли постепенно, на няколко вълни, но какви превантивни мерки за опазване на националната сигурност са били предприети !!! ШАПО!

 11. Ето един цитат, в който се дефинират стратегическите цели на днешна Русия. От него се вижда, че те се радват на успехи на българска територия. Този успех обуславя и българското лидерство в европейските негативни класации.

  Руският историк Юрий Фелтшински формулира така доктрината на Кремъл днес:
  -„Пред Русия стоят някои глобални стратегически задачи, без значение дали са правилни или не, добри ли са за Русия или не. Пред Русия безусловно стои геополитическата задача по завземане на територии, на които се намират бивши съветски граждани, говорещи на руски език. Пред Русия безусловно стои стратегическата задача за разцепление на ЕС. Потенциално или теоретично, пред Русия стои и въпросът за отслабването на НАТО или откъсването от НАТО на някои членове на организацията. Макар че политиката на Русия води към това, че НАТО се разширява. Защото след окупацията на Крим, нахлуването на руски войски в Източна Украйна, за всяка европейска страна е ясно, че единствената надежда за независимост и национална сигурност е членството в НАТО.”http://www.faktor.bg/hlyab-i-pasti/66095-radio-svoboda-pred-rusiya-stoi-strategicheskata-zadacha-za-raztzeplenie-na-es.html

 12. Варна – вече се чува руска реч и в малките квартални магазинчета, които са далече от центъра. По центъра се разхождат руско-говорящи младежи, които би трябвало по това време на годината да са в гимназиите. Прослувутите “Березка” са почти на всякъде, но руснаците пазаруват в големите вериги, вместо да се тълпят за родни стоки.
  Полетът Варна е винаги пълен.
  В същото време се вижда, че май парите им са на привършване, но май идеята да се върнат обратно не им е по сърце.

 13. Прав сте … Срещу мен живее подобна особа в скъп апартамент, която си е закачила корабна камбана и като доведе нещо чудно за оная работа след акта удря камбаната, та раята да е известена за кефа на “братушката”… До мен в панелката пък живее друга особа, а в морската градина е пълно с разхождащи се рашъни през деня … А русоробите в БГ се множат с мокро очакване Путлер да ги ощастливи я с газ, я с посещение …

 14. @ Висок
  Член 62 на конституцията на Русия позволява двойно гражданство. Такова обаче не могат да имат държавните служители, служителите в силовите структури и съдиите.

  Article 62

  1. A citizen of the Russian Federation may have the citizenship of a foreign State (dual citizenship) according to the federal law or an international agreement of the Russian Federation.

  2. The possession of a foreign citizenship by a citizen of the Russian Federation shall not derogate his rights and freedoms and shall not free him from the obligations stipulated by the Russian citizenship, unless otherwise provided for by federal law or an international agreement of the Russian Federation.

  3. Foreign nationals and stateless persons shall enjoy in the Russian Federation the rights and bear the obligations of citizens of the Russian Federation, except for cases envisaged by the federal law or the international agreement of the Russian Federation

 15. До РАДА, благодарско. Заселниците не са действащи офицери…. пенсионери са “по болест”!

 16. В последната седмица гръмна скандал с българското гражданство на ръководителите на секретното отбранително предприятие СевМаш в доскоро секретния град Северодвинск (Архангелска област). Общо 7 човека заедно с Михаил Будинченко който се явява висша номенклатура в Министерството на отбраната на РФ се оказва, че притежават български паспорти. В България изобщо не се говори по темата, а би трябвало защото да се издадат български паспорти на подобни личности е директен пробив във сигурноста на ЕС и НАТО. Тези хора свободно могат да се придвижват навсякъде в ЕС със своите български паспорти и трябва сериозно да се повдигне въпроса кой , как и на какво основание е одобрил издаването на българското им гражданство.

 17. Още преди години писах, че империята на злото Рашастан готви за Задунайската си колония
  палестинският сценарии! Тези 400000 имота са на руските банки, а те са собственост на руската държава! Собствениците им са само пионки!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.