Президентът Радев се бори за доверието на Русия

Американският социологически център “Пю” ( Pew Reseаrch Center ) публикува изследване сред 25 държави ( сред които България не попада) за отношението на хората по света към Русия и конкретно към нейния президент Путин. Резултатът е катастрофален за образа на руската държава и държавния й глава. Едва в 4 държави, водени от Филипините и Тунис, той е позитивен. https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/12/08/3358579_putin_i_rusiia_ne_sa_haresvani_po_sveta_sochi/?ref=home_main_news

Тенденцията в чужбина да се гледа на Путин и Русия с все по-малко доверие се е засилила особено след руската окупация на Крим. При това изследването не отчита задълбочаването на това недоверие след вълната от прогонване на руски дипломати като резултат от скандала с отравянето на сем. Скрипал от руски агенти, действали на територията на Великобритания.

България може да не е изследвана от социолозите в това проучване, но подкрепеният на мажоритарните президентски избори от повече от милион български граждани Румен Радев даде пореден сигнал за втълпяваните от русофилщината обърнати с хастара нагоре нагласи на персони, като неговата. В интервю за БНТ президентът Радев се изказа в типичен за него дух спрямо Русия, изразявайки надежда да преодолеем нейното недоверие към нас.

Не трябва ли да бъде обратното? Не е ли редно президентът на България да  се безпокои повече за доверието на българите в държавата, която натовските съюзници определят като най-голямата заплаха за евроатлантическия свят? 

Иначе казано, на върха на нашата държава имаме човек, който пледира да угаждаме на Москва, за да не ни се сърди и гълчи, както самият той беше демонстративно нахокан от маскирания като руски патриарх полковник Гундяев.

Едно не може да се отрече на Радев: никакви лупинги не прави в преследването на целта си да се хареса на Кремъл. Последователен е в това отношение. Дори да се отклони за миг, както стана с присъединяването му към позицията на гостуващия полския президент Анджей Дуда в София, призовавайки за незабавно освобождаване на пленените от Русия украински моряци, бързо се поправя след това.  Сега вече твърдо отстоява опорната точка на Москва, че въпросното пленяване било свързано с украинската вътрешна политика. 

Румен Радев спечели доверието на мнозинството гласували на президентските избори България, за да ни съобщи сега, че всъщност се бори за доверието на Путин. Честито на измамените!

48 мнения за “Президентът Радев се бори за доверието на Русия”

 1. A Борисов с изказването от петък за бойните кораби.

 2. “Президентът” Радев си заработва заплатата като говори където свърне, за отпадането на санкциите към доверените лица от империята на злото и дребниячкият във всякакъв смиисъл Путин!
  Самият Радев, който бил “натовски” при това “генерал” (sic!) беше монтиран на “президентското” кресло от господарите на мутъра Бойко Борисов, с активното съдействие на самият Борисов(!), като за целта определи неизбираем кандидат от собствената си банда ГЕРБ за въпросните президентски избори!

 3. Няма измамени, г-н Инджев! Заразените от русофилската пандемия съвсем съзнателно искаха точно това – русофилия завинаги!

  Няма народ, който да обича ДРУГ народ повече от себе си, освен българския…

  Горко ни.

 4. И аз гледах въпросното интервю. Президентът Радев прилежно излагаше предварително заустени изричения. В малкото случай,когато трябваше да изкаже собствени мисли той беше неуверен и се объркваше.

 5. Не съм гледал Панорама, но днес от няколко места изчетох дословно и внимателно казаното от червения президент. Нищо не ме изненада! Така и ще бъде, за това е поставен на този пост. Да служи на Масква.
  Повече ме вълнува вярно ли е за искането на Ленгли за броя и статута на населените по Черноморието руснаци? Защото това е камъчето, което ни спира за Шенген, както и за безвизов режим със САЩ! Допускате ли, че американците и европейските служби ще допуснат близо милион руснаци с български паспорти да се разхождат свободно по света?
  А РРадев е вратичката това да се случи!!!

 6. Не случайно НАЙ-високите ЦИВИЛНИ постове в белите държави много рядко се заемат от военни и милиционери, подчертавам ,пак, че милиционерите са ….МИЛИТАРИЗИРАНИ “полицаи”, защото милиционерите никога не са били ,и НЯМА и да бъдат полицаи. НИКОГА!
  А ,сега, да си припомним ,че начело на путлеристкият БАНДИтустан са двама “генерали”…. “единият” е “генераль”-фатмакмаршаль, а “другият” е милиционерски “генераль” , от милиционерските “юпита” на Кобурга, който беше “баш-охранник” на тато-ди-тути-каскети!
  Ето това е разликата от белите държави и путлеристкият “генераль”-губернаторки БАНДИтустан – НРБ!!!
  И сега се вижда ,доколко е “адекватна” ()резидентската кандидатура на БКП, да предложи “генераль”-фатмакмаршаль , за ()резидент на НРБ. Още повече тази ()резидентска кандидатура беше наложена от чекисткият “генераль” – решетников!
  Толкова за парашутиращата ушанка на решетников.
  Но освен ()резиденският “генераль”, вчера имаше “изказване” и на другият “генарль” – МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА по повод АГРЕСИЯТА на Путлер в Керченският проток!
  И бих препоръчал всички да го чуят!
  ЗАЩОТО, едва ли има по-РАБОЛЕПНО и ЛАКЕЙско подлизурство пред Путлер , отколкото вчерашните тъпотии , които плямпаше “генеральският” МУТРОмилиционеропитек-бокоТИКВАТА!!!!!
  Дори ()резидентският “генераль”-фатмакмаршал едва ли скоро ще успее да достигне такива “върхове” в путлериският васалитет , както МИЛИционерският “генераль”- МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА!!!….

 7. П.П. Все пак уточнявам ,че в “белите” държави ограниченият брой бивши военни , които заемат ЦИВИЛни постове , са преминали през партийни и цивилни постове, и след придобиване на определен ЦИВИЛен опит, едва след години се кандидатират за по-висши и НАЙ-висши ЦИВИЛни постове!!!!!
  Докато двамата “генерали” , начело на НРБ, са монтирани от своите гасудари и кукловоди ДИРЕКТНО за “вождове” и ()резиденти на НРБ, без преди това да са имали , дори, МИНИмална ЦИВИЛна и партийна подготовка , преди това.
  Ето , в това е ОГРОМНАТА разлика между “белите” демоСкратични държави и колониалният путлеристки МИЛИТАРИзиран БАНДИтустан – НРБ!!!

 8. Според мен льотчикът никога не е печелил ничие доверие и измамени от поведението му НЯМА.
  Колкото и отчайващо да звучи около милион и половина от “българите-юнаци” са комуняги-русодебили и семействата им. За тази група са характерни първосигналното гласуване под строй и убеждението, че за да си български патриот, трябва да обичаш СССР, Русия и каквото се пръкне в бъдеще от евразийската кочина.

 9. За да не стане грешка, ще започна с това, че поведението на Р. Радев е позорно. Но не може да се отрече, че засега лупингите му са само вербални (дано това да не се окаже поправимо). Правят ни за резил, но не пречат реално на отпора (друг е въпроса, дали не може да е по-ефективен) на НАТО срещу Путин. Преди време Радев подписа обща деларация на срещаща на НАТО, за която се чудех дали я е чел. С казаното не го оправдавам, дори смятам, че трябва остро да го нападаме за думите, за да не премине към дела (както се заканваше Корнелия, ако спечелят и парламентарните избори).
  А по повод на лупингите на двамата генерали, скоро на Каспаров.ру срещнах много подходяща епиграма на Игор Губерман:
  “Есть в каждой нравственной системе-идея, общая для всех: нельзя и с теми быть, и с теми, не предавая тех и тех…”
  А това, че между България и Русия трябва да има доверие е вън от съмнение, но на Русия и предстои дълъг път след Путин, за да спечели доверието ни.

 10. Мога да кажа само, че народите на Филипините и Тунис рязко ми се издигнаха в очите 😉

 11. 99% от политиците ни са станали такива с благословията на Кремъл. Без благословията на Кремъл, Радев не би станал президент. При това положение всичко което казва и което прави Радев трябва да бъде угодно на Кремъл защото е зависим от него. За съжаление това не е само с Радев , а с цялата ни политическа система/статукво/, ако и да сме в ЕС!
  Да имаме русоидно зависима система, но да сме и в ЕС е някакъв зловещ хибрид, който обяснява защо сме най-лошата държава и на последно място в ЕС!

 12. Надниквам в този сайт за да видя има ли някаква следа от разум. Отговорът е категорично НЕ. Само това ли четете бе форумци. Мрежата е “фрашкана“ от материали, които са в абсолютно противоречие на гореписаното. Чудя се няма ли друга тема авторът освен пещерната си омраза към Русия. Абсолютно съм сигурен , че г-н Инджев няма да ме допустне. Бъдете всички живи и здрави. Мога да ви изредя поне 20 сайта на международни политически анализатори макар и да няма смисъл.

 13. 29 (двадесет и девет) години от ПРОМЯНАТА те продължават да властват! От БКП те станаха СДС БСП ГЕРБ и тъй нататък – офицерите и МЕКЕРЕТАТА на ДС и КГБ вместо да отидат на почивка при БАЙ СТАВРИ станаха oХРАНИТЕЛИ БАНКЕРИ и УПРАВНИЦИ създадаха си МУТРИ – СИК и ВИС. Сега и както преди държавата се управлява пак от тях. МУТРОПИТЕКА и пРЕЗИДЕНТА се кланят на ПУТЛЕР КРЕМЪЛ и ЛЮБЛЯНКА искат премахване на санкциите а може би ще поискат като тяхният кумир ТАТО да станем 16 (шестнадесета) република! Всички тези са ПОЗОР те вече трябва да си ВЪРВЯТ стига КРАДЦИ и МАЙЦИПРОДАВЦИ. Да грабват куфарите и да заминават заедно с МИРИЗЛИВАТА РУСКА ПАСМЕНА която заселиха у нас в любимата им ЕВРАЗИЯ. Поздравления господин Инджев!IIC…..oIL.

 14. Не е виновен Радев че яде баницата, виновни сме десните, че ни няма и от наше име се разпорежда ББ

 15. В духа на жанровата традиция спокойно може да се представя с: Фатмак. Фатмак на конци.

 16. Между Борисов и Радев няма разлика в слугинажа към Русия.И двамата са отворили широко портите на България за руското нашествие.Надпреварват се,кой да изпълнява руските повели и да предава интересите на България,които се изразяват даже и в пари.
  Но докато Борисов е по прикрит, по лицемерен,двуличен,едно говори сутрин друго вечер,но никога не действува срещу Русия, и демонстрира че е западен човек,то Радев е първичен,кара го директно.И има по малък успех пред Кремъл,по цененият е Борисов.Това вбесява левите*интелектуалци*, като Калина Андронова и затова го оплюват.А всички знаем ,че в основата на *левичарството* е демагогията.

 17. Към КАРАиванов:
  „А това, че между България и Русия трябва да има доверие е вън от съмнение,…“

  ТОВА БЪЛГАРИН НЕ МОЖЕ ДА ГО КАЖЕ! Извън всякакво съмнение е, че може да го каже само КАРАиванов и подобни, ЗАЩОТО:

  „….И подир всички тези върволици от жестокости и злини, които ни една държава не е направила над България, възможно ли ще да бъде да се намерят помежду ни такива идиоти и изменници даже, които да КЛЕВЕТЯТ, че Русия е наша освободителка, покровителка и доброжелателка.“
  ЗАХАРИЙ СТОЯНОВ

 18. Към веско:
  Грешиш Веско. Къртиците нямат очи!

 19. Към Иванов:

  Аааа, грешите Иванов. Ще допусТна и още как!

  Защото претенцията здравият разум да е страната на омразната на цял свят руска агресивност показва неспособността ви да схванете разликата между Русия и руския режим ( и други “тънкости”, които не достигат до съзнанието на фанатиците, влюбени ирационално в чужда държава).
  Путин вкара Русия в небивала световна изолация, каквато не е изпадала даже тази “тюрма на народите” ( както са я наричали още през 19 век “русофоби”, като Раковски, Ботев, З. Стоянов, Стамболов , а накрая и Вазов). Путин е русофоб номер едно, какъвто нито в Московията нито после в Русия не е имало. Него би трябвало да кълнете.

  И не са 20, сигурно са 200 или 2000 сайтовете, чрез които руската и проруската пропаганда се опитва да компенсира факта, че днешна Русия е единица мярка за средновековна реакционност насред 21 век спрямо собствения си народ, какво остава за онези “малките” съседи, които обича да поробва, да наказва военно и да мачка при всяка възможност.

  Въпросът , Иванов, е в това: защо не си киснете във въпросните любими сайтове, ами се тикате сред “неразумните” им опоненти с претенцията да ги вразумите и приравните към примитивизма си.

  Вземете пример от “неразумния”: във вашите любими сайтове нямам никакво желание да обяснявам колко е тъпо да обичаш безмозъчно чужда държава и да се кълнеш във вярност в нея.Защото на фанатик не можеш да обясниш нищо различно от онова, в което сляпо вярва.

  Явно неосъзнато признавате, че в моя блог няма фанатици. Опитвате се да ни “превъзпитате” по собствените си лилипутински мерки, вместо да ни лишите от вниманието си и да си пребивавате в блатото на щастливата заблуда за правотата на онези 20 сайта…Реторичен въпрос. Като за русофили, т.е. за невежи примитиви.

 20. Другарю Иванов, кофти е да можещ нещо, което няма смисъл.

 21. До Иванов, дано го прочетеш. Не пещерна омраза към Русия…. Като скромен дядка ме дразни наглоста на новите ни господари- руските заселници по Черноморието. Колко пъти са те избутвали в магазина или прекъсвали на касата нахални рускини настояващи, че са с предимство, че сме длъжни да им говорим на руски? Виждал ли си 100-тина рибари кротко на язовир Порой да си говорят на руски, а като мине край тях “Володя” застават мирно! Наясно ли си колко нови гласоподаватели с нови български паспорти ще има до 3-5 г. Нали когато някоя продавачка накрая зашлеви шамар на нахална рускиня, на другия ден ще сме окупирани от Русия “за да защити сънародниците си”?
  И на мен някои мнения не ми харесват в този сайт, но съм гостенин и се съобразявам.
  Хайде ходи да се възхищаваш на постовете на Деса Радева!

 22. Другарю, ИВАНОВ,
  За да се убедя в искреността и правотата на Вашата позиция, най-настоятелно моля да отговорите на долуизброените елементарни въпроси. Ако не получа отговор, ще смятам, че сте продажен трол, лицемер или дебил /вж „професор” Христов/:
  1. Какво е завършеното Ви образование?
  2. Бил ли сте член на БКП преди 1990 год?
  3. Посещавал ли сте чужда държава, нечленувала в бившия Варшавски пакт?
  4. Притежавате ли /ползвате ли/ РС и ако да – чие производство?
  5. Каква марка кола карате?
  6. Ако ползвате велосипед, каква е марката му?
  7. Каква е марката на домашния Ви телевизор?
  8. Чие производство е домашният Ви хладилник?
  9. Чие производство е домашната Ви пералня?
  10. Каква е марката на ползваната у Вас аудио-техника /радио, тунер, касетофон, СД-плеър и др.п./?
  11. Ползвате ли мобилен телефон и каква е марката му?
  12. С какво пособие се бръснете и каква е неговата марка?
  13. Какво качество на живот бихте желали за вашите деца /внуци/ – на руснаци, на китайци или на французи /холандци, шведи, италианци, канадци…/?

  Чакам искрените Ви отговори.

 23. Никаква изненада.Действията на Радев са в синхрон с убежденията му и с нивото на интелетуалното му развитие.Този човек излъга поне 5 пъти по важни въпроси за личният си и професионален живот преди да бъде избран,не виждам какво би променило същността му.Лоошото е че говори от името на България

 24. към ИВАНОВ:
  “таварищ” ПУТЛЕРИСТКИ “хентелектуалец” и “безКОРИСТЕН” последовател на Майка Тереза , никой не мрази твоите “братушкови” СЪНАРОДНИЦИ от путлеристкият рай(Х)! НАПРОТИВ! Твоите природени , но ИСТИНСКИ “кръвни” СЪНАРОДНИЦИ от российската ФЕЙКдерация МРАЗЯТ всички други, които са им посочени за “врагове”, от техните крепостни ИМПЕРИАЛИСТИЧЕСКИ гасудари от чекисткият рашистки Кремъл!!! Те ни МРАЗЯТ , а не ние тях!
  А колкото за “разума” относно русолюбието ТИ, то погледни какво е написал за твоята ИСТИНСКА рОдина , руският поет Тютчев:
  https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D0%BC%D0%BE%D0%BC_%D0%A0%D0%BE%D1%81%D1%81%D0%B8%D1%8E_%D0%BD%D0%B5_%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D1%8F%D1%82%D1%8C
  Ето ти още малко от него:
  https://lira.bg/archives/86619
  И не само той! В новата книга на г-н Инджев – “Измамата Сан Стафано” е цитирал дори каква “голяма” “любоФ” е изпитвал към българският народ един от “класическите” ви ИМПЕРИАЛИСТИ ,като “граф” игнатиев!
  Прочети я , пък може и да ти дойде “ума”, но едва след това!

 25. Към сега г-н Иванов
  Г-н Иванов,преодолейте неудобството си и посочете 5 най-хубави сайта от десетките,които са ви на сърце. Ще бъде интересно да се прочете нешо различно от официалната пропаганда промиваща мозъците от десетилетия насам.
  Пък може и да има смях,неразумен според вашите изисквания.

 26. Господине ИВАНОВ! Не мога да разберя от къде се ПРЪКНАХТЕ и защо се насочихте тук в този сайт след като обичате ПУТЛЕР и НЕГОВИТЕ ОРКИ – защо не си пишете на места където биха ви чели и биха ви разбрали а се ровите тук като подивял НЕРЕЗ или ви препоръчам (чамадан вогзал сибир) там ви е мястото!IIC…..oIL.

 27. Иванушка, Иванушка, това ровичкане из сайтовете ти се е отразило много зле. Но ти доказа това, че който не пие от ИЗВОРА, се разболява сериозно! Благодаря!

 28. КЪМ ИВАНОВ: „Абсолютно съм сигурен , че г-н Инджев няма да ме допусТне“

  Не познахте! Както и всичко останало. Единственото, абсолютно вярно е вашата „ПЕЩЕРНА ЛЮБОВ КЪМ РУСИЯ“.
  Трябва да си изключително смахнат, за да обичаш Дявола. Между другото знаете ли какво прави Дявола на тези, които го обичат? Както и да е. Пожелавам ви пълна взаимност и всеотдайност!

 29. Към ИРИС:
  Убежденията са за свободните и мислещи хора. Комунистите нямат убеждения, те имат указания и сляпо подчинение. Между другото бихте ли споделили поне ПЕТ ОТ ЛЪЖИТЕ МУ, ЗА ДА СТАНЕ ОБРАЗА МУ ОЩЕ ПО-ЯРЪК.

 30. Дори след изказването на Анджей Дуда , Радев направи плах опит за “смелост”,просто жалък!

 31. Г-н Иванов,
  Според мен не Иво Инджев Ви е пороблем, а самата Русия и таварища Ви Путин.
  Да оставим политиката настрани и да видим икономика, технологии,култура, образование, мед.помощ.
  Какво в последните 15-на години е създадено там – ами нищо.Апропо – за здравеопазване в Русия са отделени само 7млрд щ д . за 140 мил население.Ами сам си сметнете колко е малко.
  Пропагандата си е пропаганда а на хората в Русия им е зле.

 32. @ИВАНОВ:
  Дълбоконеуважаеми дрОгарю ИВАНОВ,
  Като състрадателен човек желаещ да Ви помогне да отговорите на поне един от въпросите зададени Ви от уважавания от мен г-н Павел Тинков, а именно въпрос №11, горещо Ви препоръчвам да си закупите незабавно току-що пуснатия на пазара (от четвъртък) в Русия от руския интернет слухтач Yandex първи негов смартфон! Под “негов” следва да се разбира, че е по негов дизайн :), да не си помислите нещо друго?! А иначе е ИЗДЯЛАН в КИТАЙ (CHINA)! 🙂
  Само 17 990 рублички! Пълен с екстри!
  Директна връзка с ВВП, ГРУ, ФСБ и дед Мороз! А, и с Мария…, но не Шарапова, а Захарова, тя много обича такива русофили като Вас…
  За повече информация:
  https://technews.bg/article-112962.html

 33. Да се върнем на резидента радев.
  Аз лично мислех, че няма да стигне и до балотаж на изборите. И съм убедена, че имаше електронна намеса в изборния резултат. В цяла Америка и в Европа има руска намеса в избори и референдуми, а точно тук да няма е мноого съмнително.
  Неистовото желание на бсп за извънредни избори непременно с машинно гласуване за мен е притеснително. Електронните руски манипулации и намеса ще доведат до разгромяваща победа на бсп. Последно в Холандия спешно се отказаха от машинно гласуване по тази причина, но там службите им не са проруски.
  Фатмака въобще не си го избрахме ние!

 34. Не мога да проумея / всъщност мога/,колко безлични са нашите политици.Колко са жалки и страхливи, и неспособни да защитят българските интереси.Особено,ако трябва да вземат принципно решение,което е срещу политиката на Путин,стават малки и хлъзгави страхливци. Иначе се пъчат с генералски звания и натовски дипломи.,,Да сме заслужили доверието на Русия,,!?! Русия трябва да заслужи нашето доверие. Те трябва да бъдат благодарни на българският гений,който им създаде държавата и ги направи хора.Учените българи,Киприян и Григорий Цамблак положиха основите на цивилизоването и обединението на разпокъсана Русия. На пръв поглед това не кореспондира с темата, но само на прев поглед.Българският народ се държи в подчинено на Русия състояние,чрез постоянното вменяване на малоценост и видители,,ако не беше Русия да ни освободи,, ние нищожните роби,щяхме да изгнием и изчезнем в небитието. Никой досега не се сети да запита някой проповедник на тези тиридамби ,какво спечели Русия от тази война. Не смятам, че сме длъжници на Русия/благодарни на войската-ДА/,но до там.Предвид историческите факти,предхождащи нашето освобождение,имаме пълното основание да се считаме за измамени в дългосрочен план.

 35. Ева,защо трябва да има руска намеса при избора на Радев.Българите свършиха тази работа.Даже Б.Борисов се похвали публично,че помогнал *за да имат и БСП някаква власт*.
  Но с последното си изказване *да заслужим доверието на Русия *Радев си ритна канчето като български президент.Изказа се като руски наместник,генерал губернатор.В момент когато Русия ни ограбва безсрамно.Това не трябва да се забравя.Срам ме е от другите страни в Европа,Македония и Украйна.Толкова ли сме роби и слуги.
  За другото ,Руско-турската война ,тя е спечелена благодарение на българите опълченци.И въпреки това сме заплатили войната на Русия. Със злато.Такова чудо няма никъде.Радев да го прочете.Радев вместо да се обърне към Путин и да бъде справедлив към България и да спре да ни ограбва той ни набутва като смирени роби.

 36. До ЕВА
  И на мен страшно ми се иска да е била руска намеса. Ама като си спомня през годините колко хора гласуваха за Ж. Ганчев, В. Сидеров, Симеончо (не споменавам Ж. Виденов, защото електоратът на столетницата е тема на друг разговор)….

  Чудех се дали да отговарям на ТЕРВЕЛ, но г-н Инджев го е направил индиректно вместо мен (…неспособността ви да схванете разликата между Русия и руския режим).

  Поздравления за Павел Тинков и другите (ТЕРВЕЛ вкл.), отговорили на полуадаша!

 37. Чета последния пост на приятелката САВОВА и ми хрумва да напиша писъмце до ДЯДО КОЛЕДА:
  “Мили, Дядо Коледа, подари на българския пРезидент книжката “Измамата Сан Стефано”, дето я написа Иво ИНДЖЕВ,та да може “хвърчилко” като я прочете да се похвали, че е прочел една книга повече от “съперника” си винету.
  Моля те горещо, направи му този подарък, той през цялата година само слушка – слушка Путьо, слушка решетников, слушка гундяев, слушка дебилИво, слушка и първата дама /с извинение/, и втората и третата и татко си “фитипалди”…
  С уважение!/към Дядо Коледа/
  Аз – непослушният

 38. Преди изборите за президент имаше невероятни внушения и всекидневни атакуващи статии във фейсбук-групите в полза на радев и русия. През час-два!! Хибридна война..
  Има много хора, които се поддават на манипулации, особено младите. За съжаление, няма и държава, която да ги опази от вредното руско присъствие и влияние.

 39. Към КАРАиванов: „Чудех се дали да отговарям на ТЕРВЕЛ, но г-н Инджев го е направил индиректно вместо мен“

  Страхливецо, не намесвайте г-н Инджев и не се приравнявайте с него! Може ли да съществува руски режим, без подкрепата на руския народ? Руският режим ли нахлува в БЪЛГАРСКИТЕ ЗЕМИ от 970г досега или руския народ? Досега Русия и руския народ винаги са били вековна, неделима, константна величина. Хора като вас, които мислят и тръбят: „ А това, че между България и Русия трябва да има доверие е вън от съмнение“ носят само нещастия на България, а Захарий Стоянов ги нарича идиоти, изменници и клеветници, с което съм напълно съгласен.

  „Поздравления за Павел Тинков и другите (ТЕРВЕЛ вкл.), отговорили на полуадаша!“
  А горния цитат е блестящ пример на приложение на византийско лицемерие придобито в Москваура.

 40. На Радев манипулозите изкуствено му помпат рейтинга. Не може БСП да е срината на 13 процента, а Радев, зад който занича БСП, да е на 60+. Целта е с летящ старт да го пуснат някой ден по пистата срещу Боко, затова трябва да се поддържа илюзията, че не само визуално е нещо подобно на него, но и че има народна любов (за съжаление не само Беновска е влюбена в Боко) в по-голямо количество от премиерчето. Само че във всенародната любов към Радев верват само червен Кольо и краснъй Андро, когато са на по литър водка Nr.5.

  Кога отиваме да викаме под прозореца на решетниковото протеже, че му искаме оставката?

 41. Понякога, като чета тервел се чудя, как е спрял арабите с тоя акъл?

  Прочел сте за доверието, а не сте прочел на същия ред, че става дума за Русия след Путин.
  Цитирате З. Стоянов, ама защо не цитирате “Аз не съм русофоб, а тиранофоб”?

  А това, че забелязвам, как веднъж пишете глупости, а друг път умни неща не е византийщина, а обективност (да, да, има и такава дума в българския език, Ювиги).

 42. Към КАРАиванов:

  И да се чудите, полза никава! Нито ще разберете КАН ТЕРВЕЛ, нито ще разберете БЪЛГАРИТЕ, нито ще се откажете от предаността си към Русия. Ставало „дума за Русия след Путин.“. И какво очаквате да стане след Путин? Да се появи Вацлав Хавел ли? Путин нещо ново ли е за Русия? Русия ще си остане такава, каквато винаги е била. Дали с Путин, дали без Путин, тя няма да се промени в обозримо бъдеще. Тази ваша русофилщина придобита в МОСКВАУРА носи само нещастия на България Мозъкът ви възпроизвежда само нареденото му. В него мисловните функции са премахнати. Пробвайте и ще се убедите. Кажете ми поне една причина, поради която БЪЛГАРИТЕ трябва да търсят доверието на Русия?

 43. Приятели, колкото и да ни се ще (политическа) Русия да НЕ е тъждествена с Путин, има един факт, който ни прерязва. Факт е, че дори провъзгласените за ‘опозиция’ в Русия (като Навални) са единодушни с Путин, че Крим е Русия. Това има отношение към ‘бъдещето’ на Русия.

 44. Пак пишите без да четете (що ли не се учудвам вече?) – руснаците трябва да търсят доверието на българите, а не обратното…

 45. До EVERYONE ELSE:
  Напълно сте прав!
  Но аз се надявам на Яковенко, Бабченко, Иларионов. Дори ексцентричния (първо написах “екзотичния” и май не трябваше да го променям) Невзоров говори за Путин и Крим като трябва. Знам, знам че са малко…..уви….

 46. Към КАРАиванов:
  И да се чудите и да не се чудите, все тая, поне дотогава, докато не ви се възстановят мисловните функции. „руснаците трябва да търсят доверието на българите, а не обратното…“. Нима? И защо трябва да търсят доверието на БЪЛГАРИТЕ? И къде ще го намерят? В Пловдив? Във Дръстър? Във Балчик? В Добруджа? В „Измамата Сан Стефано“. В убийството на ЛЕВСКИ? А може би в датата 05.09.1944г., или в откраднатите ни архиви? А? Защо кашляте? EVERYONE ELSE припомни едни думи на Стамбо. Дано ви помогнат във възстановяването.

  “Покрай “день победы” ето ви нещо, от което хем припадам от смях, хем ми става СТРАШНО с какви ценностни бутафории и в какви тотални самозаблуди живее Русия.
  http://fishki.net/anti/1518552-falshivye-veterany-vov-nemnogo-pravdy-o-kotoroj-ne-govorjat-smi.html
  Да, с това живее Русия… Която-простете – не мога да мразя поради 2 причини.
  Първата е ясна. Крие се в няколко книги, в няколко акорда, в спомени за няколко срещнати през живота интелигентни, добри, достойни и талантливи хора…
  Втората причина е формулирана блестящо от Дон Вито Корлеоне.Тя гласи в оригинал:
  “Never hate your enemies. It affects your judgment.”
  Още повече, че става дума не за какви да е enemies, ами за историческия враг с най-голямо “В”. Съсипвал от векове страната ни, деморализирал народа и интелигенцията ни, ръфал териториите ни…
  Хубаво е, че вечният хищник напоследък си изпуска нервите и показва колко ни мрази-нас, грузинци, западни украинци, румънци, чехи, хървати, поляци, балтийци… А НИ МРАЗИ ПРОСТО ЗАЩОТО-ТАКИВА/ИНАКВИ ИМАМЕ ОНЗИ МИНИМУМ НОРМАЛНОСТ, КОЯТО ЗВЯРЪТ НИКОГА НЕ Е ИМАЛ И НЯМА ДА ИМА, ОСВЕН ВЪВ ВИД НА ПОТЬОНКИНОВО СЕЛО.ЕТО ЗАТОВА ЗВЯРЪТ ВСЕ ПРИ НАС ГЛЕДА ДА СЕ НАМЕРИ БЪРЛОГА И ДА СЕ НАВРЕ В НЕЯ-
  от Карлови вари и Рига до Бургас и Батуми… ”
  POSTED BY СТАМБО | МАЙ 16, 2015, 17:05
  POSTED BY EVERYONE ELSE | ДЕКЕМВРИ 11, 2018, 01:35

 47. TERVEL
  Подкрепям ви в спора с Караиванов.Далеч от звяра Русия.Те никога не могат да се променят.Даже и високо ерудираните от тях.Пример за това е Солженицин,който в заника на дните си се прегърна с най ненавистният си враг представител на НКВД Путин и му стана апологет за наш срам и разачарование.
  Караиванов ,няма двойни стандарти.А руснаците живеят винаги в два свята.Затова са излишни.Ненуждни.

 48. Далеч от звяра! И без илюзии за неговото бъдеще. Понеже това ‘бъдеще’ вече го видяхме. Сега живеем с последиците от илюзиите.

  Г-н Караиванов, за да не е човек празнопожелателен като казва ‘Русия след путин и другите възможни путиновчета след него’, нека тръгне от предложеното от Дмитрий Шушарин
  (в груб/ бърз мой превод):

  – безусловно и незабавно отхвърляне на анексията на Крим, връщането му на Украйна, оттегляне на руските войски от Донбас и Приднестровието, отмяна на признаването на независимостта на Южна Осетия и Абхазия, възстановяване на приятелски отношения с другите съседи;

  – отхвърляне на концепцията за постсъветското пространство като сфера на руско господство, прекратяване на всички действия, които подриват суверенитета на други държави;

  – разработване на нова концепция за външна политика на Русия, да се следва ефективно, отхвърляне на статута на суперсила в полза на цивилизационната солидарност с водещите световни сили, излизане от надпреварата във въоръженията;

  – реформиране на политическата система: отмяна на законите за референдума, политическите партии, назначаването на губернаторите, промяна на цялата избирателна система, за да се гарантира равноправна политическа конкуренция;

  – възстановяване на цивилизованата партийна система, прекратяване на тоталитарното унищожаване на държавата и приватизацията на властта от сегашната управляваща група, преодоляване на последиците от сегашната кланово-кадрова политика;

  – преразглеждане на наказателното право по отношение на политическото преследване, ясно и ограничително определение за политически екстремизъм;

  – преразглеждане на наказателни дела, свързани с държавни нападения и политическо наказателно преследване на бизнесмени, общественици, учени, широка амнистия и създаване на условия за завръщането на политическите емигранти в Русия;

  – реални гаранции за правата и свободите на гражданите, съгласие за международно наблюдение;

  – административна, военна и съдебна реформи, създаване на нови въоръжени сили, нови правоприлагащи органи;

  – възстановяване на единнно правно пространство в цялата страна;

  – независимо разследване с участието на международни експерти и наблюдатели на терористични актове, като се започне с взривяването на жилищни сгради в 1999 г., политическите убийства и мистериозните смъртни случаи;

  – независимо разследване на всички участници в действията на сегашното правителство

  – начало на широк обществен дебат за икономическото развитие на страната, интернационализиране на природните ресурси
  и т.н

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.