Клетвите срещу “русофобите” по света са жалки, но у нас те са конкретна заплаха

Руската пропаганда официализира кремълската доктрина да се обявяват за “русофоби” противниците на руската агресивна политика по света чрез оповестяване на класация на телевизия RT на най-големите “врагове” по този показател. Над нея обаче можем само да се посмеем, защото нито покойният вече американски сенатор Маккейн, нито политиците от ранга на британците Тереза Мей и Борис Джонсън или канадския премиер Джъстин Трюдо, като и няколкото адвокати, американска телевизионна водеща или разследващите руското отровителство на сем. Скрипал имат основания да се притесняват от откровената глупост, изригнала руската телевизия. https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/svyat/kremalska-televiziya-publikuva-top-10-na-rusofobite

Така ли обаче стоят нещата в България? 

Тук в мрежата се въртят всякакви русофилски и антисемитски списъци на врагове. Попадал съм и в антиеврейските класации без да имам еврейски произход, от какъвто ни най-малко не бих се дистанцирал , но явно съм “заподозрян” от конспиролозите, за които евреите са злодеи по рождение. И понеже за тях съм безспорен злодей, значи няма как и да не съм евреин. 

Някои от списъците съдържат стотици реални имена. Други наблягат на избрани физиономии. Ето една такава селекция, която изобщо не е анонимна, а е подписана гордо от някой си Благов, който хвали публикация на Кеворк Кеворкян в “Уикенд” и дава свой принос към нея със коментар и колаж ( линк към блога му няма да давам, за да не го рекламирам). 

абанер159-e1520789113662

 

 

 

 

 

Имам съмнителната чест от години да съм откроен в лично качество като обект на агресивни заплахи за живота ми от анонимни русофили. Някои от тях са установени от МВР след мои сигнали, но така и не стават интересни за прокуратурата. 

Поощрени от това прокурорско потупване по рамото русофилите решиха да разширят кръга на заплашваните с убийство. Така на 10 ноември миналата година се роди група във Фейсбук с названия “Русия и България- вовеки заедно”, украсена със снимката на Путин.  Този път към моя милост  като подлежащи на убиване бяха добавени 7 известни българи:  Едвин Сугарев, Георги Марков, Евгений Михайлов, Методи Андреев, Александър Йорданов и проф. Калин Янакиев.

rusofili_feis5

 

 

 

 

 

Текстът на призива за разправа с поставените в тази русофилска класация гласеше:

“Събираме ударна група, които притежават огнестрелни оръжия. Бъдете сигурни, че настъпва времето, когато русофобите ще бъдат отстрелвани. Единствено русофобът, който не диша не е заплаха за националната сигурност на България. Призоваваме всички родолюбиви българи да ликвидират русофоби! Започваме да охраняваме на отделни дати руските и съветските паметници. Ще ликвидираме физически всеки, който се опита да ги оскверни, а снимки на отрязаните им глави ще разпространяваме по медиите”.

Вдъхновени от подстрекателството кандидати за главорези се надпреварваха да призовават да бъдат издирени “терористите”, написали на съветския монумент Альоша в Пловдив обидни думи срещу говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, известна с навика си да обижда България. На онези, които са готови да предоставят сведения за авторите на надписа, във фейсбук групата се обещаваше следното:

„Даваме 1000 лева за информация кои са изродите, които са го направили и 10 000 за отрязана глава на всеки един от тези изроди.

ИЗПЛАЩАМЕ В КЕШ!“

Измина година и един месец от разпространяването на тази заплаха. ( Не само) моя милост подаде ( отново) сигнал в полицията. След около 10 месечно разследване разследването е дало резултат, както авторът на тези редове научи от възможно най-достоверния източник за развоя на разследването. Въпросът опира отново до прокуратурата, но от близо 3 месеца насам тя не се произнася по казуса.

Интересното е, че сред осмината известни български граждани, нарочени за обезглавяване, е присъединен и най-шумният апологет в публичното пространство на премиера Борисов, какъвто е депутатът Георги Марков ( незнайно за какви “заслуги” набеден и той за голям русофоб). Но не се забелязва от негова страна ентусиазъм в усилията по разкриването на истината за путинофилските подстрекателства да му бъде отнет живота. При това е знайно, че бившият виден седесар и конституционен съдия е в състояние да изпада в гръмогласен афект като краен сектант по време на телевизионните си изяви, размахвайки въображаеми заплахи от призрака на мигрантската вълна. 

Ако за руското отровителство в случая със сем. Скрипал във Великобритания премиерът Борисов се крие зад твърдението, че нямал достатъчно доказателство за вината на Москва, т.е. не вярва на британското разследване, то в случая изглежда, че Борисов не вярва и на подчиненото му МВР. Защото то си е свършило работата по разкриването на случая с групата във фейсбук, призоваваща за обезглавяване на конкретни български граждани. Или Борисов се възмущава само, когато има сведения за заплахи срещу собствената му персона?

Някой съмнява ли се, че отдавна щеше да има прокурорска развръзка, ако Началника беше намигнал по телефона на когото трябва?

 

27 мнения за “Клетвите срещу “русофобите” по света са жалки, но у нас те са конкретна заплаха”

 1. Ужасно е да се чувстваш застрашен от маниаци. Частично успокоително е, че ако от колажите им може да се съди за интелекта им, е малко вероятно да станат реално опасни просто защото са страшно тъпи. Съдията Марков, Райчев, Йончева и Василе от Панорама да са еврейски русофоби… Много дезориентирани са авторите на това графично творчество.

 2. Мда, освен да приветствам куража на обвинените за русофоби, друго не можем да направим. Определено сектор сигурност е по-предан на Путин отколкото навремето ДС бе преданно на КГБ!
  За пореден път се оказваме протекторат на Русия. Затова няма да спра да повтарям: 140 г руско иго стигат!

 3. Списъците би трябвало да са изтрити, акаунтите блокирани. Фейсбук има политика срещу такива прояви. Интересно какво ще предприеме прокуратурата. След толкова мислене.

 4. Въпрос: Какво е названието на „похвалената” публикация на Кеворкян? Или поне за какво е?

  А тук – нещо което смятам, че също ще ви е интересно.
  “Проучване на антидемократичната пропаганда в България: Информационни сайтове и печатни медии”
  http://hssfoundation.org/wp-content/uploads/2017/04/REPORT_PART1_BG.pdf
  „Целите на изследването са да идентифицира и анализира: специфичния език на антидемократичната пропаганда; нейните основни опорни точки; зараждането на пропагандата и експоненциалното й нарастване във времето (2013 – 2016 г.); медиите и авторите, които я разпространяват, както и техните типове; източниците им и мрежите им на дисеминация….
  На прес-клипинг и предварително кодиране … са подложени следните 20 медии: информационните агенции Блиц, ПИК, BGNES и Фокус; списанието Aspecto; сайтовете Поглед (инфо), Епицентър, Гласове, Дневник, Медиапул, Русофили, Брадва, Bultimes, News-front и Руски дневник; вестниците Труд, 24 часа, Дума, Русия Днес и Уикенд.
  АНАЛИЗ НА МЕДИЙНО СЪДЪРЖАНИЕ, включва три теми (със съответните ключови думи) – 1. Образът на Европа и Запада (“Залезът на Запада”); 2. Русия (представена като страна във възход); 3. Предадена България (с фокус върху елитите и гражданското общество).”

 5. На 21 декември 2018г. от 14,30 часа в Софийският Районен Съд-Наказателно отделение на булевард Скобелев 23 ще се състои второто заседание по делото водено срещу Стопанинът на БЛОГА НИ от георги жеков-НЧХД 6989/2018г.133 състав, съдия Цветелина Михайлова. Очаквана зала № 28. Всеки който има възможност нека подкрепи с присъствието си Иво. Ако не може лично да делегира представител(и). Както правя винаги аз.

 6. Цитат от премиера на натовска България:
  “Бойко Борисов: Към момента няма военни кораби в Черно море”
  Защо не го каже на своя приятел Вовата Путин?
  „Искам да виждам в Черно море платноходи и яхти, а не фрегати”, отбеляза Борисов
  https://btvnovinite.bg/bulgaria/bojko-borisov-kam-momenta-njama-voenni-korabi-v-cherno-more.html
  Защо не попита своя приятел Вовата Путин какви „платноходи и яхти” държи в Черно море?
  Ето какви „платноходи и яхти” държи неговия приятел в Черно море.
  Корабельный состав Черноморского Флота по состоянию на 2018 год – 2911 военни кораба
  http://www.kchf.ru/ship/today/today_all.htm

 7. И нещо немаловажно: Приятели, аз установих, как да преведа пари в сметката на Иво без такси и др. подобни. Погледнете в дясно горе в “подкрепи блога”и намерете сметка на г-н Иво Инджев. В райфазен банк / само там / може да преведете до 20 лв. с уточнението “за попълване на сметка”. Правих го два пъти. Може да се уверите, че така ще процедират чиновниците, като ги запитате….. Не е обидно да подпомагаме макар и с много малко една кауза, която ни дава Упование, Надежда и Вяра в борбата с държавната мафия на московията.

 8. Горният текст е от прекрасният коментатор Роберт Алтънов.
  А от мен, долната препоръка.
  Идат светли празници. Нима е възможно да се намери по-чудесен подарък от шедьовъра на Иво “Измамата Сан Стефано”.

 9. Ислямската държава е лицето на войнстващия човеконенавистен ислям, а руското примитивно и също така войнстващо православие, пък е туземен монархo- олигархо комунизъм… Рано или късно, маската от лицата и на двете туземни некултурия ще падне и ще видим, че става дума за едно и също. Ислямския халифат е рускo-сирийско творение, създадено от останките на армията и спецсилите на Садам,което путлер подхвърли като занимавка на Запада, за да позабрави за агресията в Украйна. Скоро ще стане ясно, че Путинията и Халифата са едно и също. Очаквам опорни точки в тая посока на извъртания на нещата да бъдат спуснати много скоро и на нашите непримирими „антиислямисти” от Атака,МВРО,ПФ и другите русофилки.. Логичното е тия които си приличат да се обединят срещу другите, които са си лика прилика.Т.е руслямска държава и ДАЕШ срещу останалия демократичен свят.Новият “Троен Пакт“ е факт-Масква,Анкара,Техеран…!Те това е ,Минке!!Опознай раззия,за да обикнеш БЪЛГАРИЯ!!!

 10. За нас, враговете на Врага, нека чуем справедливия глас на СТАМБО:

  “Покрай “день победы” ето ви нещо, от което хем припадам от смях, хем ми става СТРАШНО с какви ценностни бутафории и в какви тотални самозаблуди живее Русия.
  http://fishki.net/anti/1518552-falshivye-veterany-vov-nemnogo-pravdy-o-kotoroj-ne-govorjat-smi.html

  Да, с това живее Русия… Която-простете – не мога да мразя поради 2 причини.
  Първата е ясна. Крие се в няколко книги, в няколко акорда, в спомени за няколко срещнати през живота интелигентни, добри, достойни и талантливи хора…
  Втората причина е формулирана блестящо от Дон Вито Корлеоне.Тя гласи в оригинал:
  “Never hate your enemies. It affects your judgment.”

  Още повече, че става дума не за какви да е enemies, ами за историческия враг с най-голямо “В”. Съсипвал от векове страната ни, деморализирал народа и интелигенцията ни, ръфал териториите ни…
  Хубаво е, че вечният хищник напоследък си изпуска нервите и показва колко ни мрази-нас, грузинци, западни украинци, румънци, чехи, хървати, поляци, балтийци… А ни мрази просто защото-такива/инакви имаме
  онзи минимум нормалност, която звярът никога не е имал и няма да има, освен във вид на Потьомкиново село.
  Ето затова звярът все при нас гледа да си намери бърлога и да се навре в нея- от Карлови вари и Рига до Бургас и Батуми… ”

  POSTED BY СТАМБО | МАЙ 16, 2015, 17:05

 11. Който няма време да чете проучването споменато по-горе може да се запознае с негов по-кратък вариант „Популизъм, локални интереси и про-руска пропаганда: Анализ на данни от бълг. медии, 2013-2016”. Линкът е дълъг, но можете да копирате заглавието.

 12. Началника е зает да намига в друга посока, г-н Инджев, а времето му е запълнено с радостно почистване и разширяване на вентилите за поемане на турскоруската тръба.

 13. Нямат край “нашите”ПЕТОКОЛОННИЦИ,вари го печи го РУСОФИЛИСТИК на куб.Нищо ново под слънцето наше,другарите-таварищи държат “Фронта”- та се не траят,обичат ПУТИН-превалов,защо ли,има защо,сребролюбци са,а КРЕМля е щедра,не се знае докога,кранчето може да секне както вървят нещата и стой да гледаш,кой накъдето ХВАНЕ.Държат като МАГАРЕ на лед,на мост без парапет и елате ни вижте другари наши с камъни по вашите-чотури.

 14. В лицето на президента и премиера имама две жалки подобия на държавници.
  Ето отговора на Турция по случващото се в Крим:
  “Турция прави нова военна база в Черно море
  Турция е решила да създаде нова военна база в Черно море, съобщава турският в. ”Миллиет”. Това става в момент, когато завърши строежът на морския участък на газопровода ”Турски поток”, Русия задържа украински плавателни съдове и се говори, че САЩ ще изпратят боен кораб в Черно море.”
  https://frognews.bg/novini/turtsiia-pravi-nova-voenna-baza-cherno-more.html

 15. И още добри новини:
  “Руската агентка Мария Бутина е готова на сделка с американското следствие.
  Рускинята Мария Бутина, арестувана през 2018 година в САЩ по обвинение в “нелегитимно прокарване на руски интереси” е готова да сключи сделка с прокуратурата и да се признае за виновна, съобщава ABC.

  По информация на медията, Бутина е сключила сделката на 8 декември и е готова да признае, че заедно с неназован “американец № 1” и още един човек е действала в Сащ под ръководството на представител на руските власти.

  По данни ABC, “американец № 1” е републиканецът Пол Ериксон, а руският чиновник е бившият заместник-председател на Централната банка на РФ Александър Торшин (напомняме, че испанските правоохранительни органи смятат Торшина за член на така наречената “Таганска организирана престъпна група”). Под ръководството на Торшин Бутина е опитвала да устанонява неофициални връзки с влиятелни американци.

  Още при първите информации, че Бутина има намерение да сключи сделка с обвинението, Торшин скоропостижно беше пенсиониран.”
  https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/svyat/ruskata-agentka-mariya-butina-e-gotova-na-sdelka-s-amerikanskoto-sledstvie

 16. “Смелите” кандидат екзекутори са фанатизирани жалки отрепки от миналото,които се чувстват окрилени и безнаказани от официалните властници.И едните и другите са еднакво виновни за мракобесничеството и трябва да плащат за това.
  Г.Марков и неговите подобия са включени в списъците за ликвидация в духа на зле прикритата заплаха “думам ти дъще,сещай се снахо”. Те са се ценили да ги използват за всичко.

 17. Абе, къде е Борисов?! Нещо се скри и затихна. Да не си въобразява, че така няма да носи отговорност за путинските изцепки на Каракачанов, мис Пиги, Караниколов и останалите измекяри, които лично е назначил за “министри”?

 18. До г-жа Рада
  Г-жо Рада,моите уважения,трябва да се,предполага,че не всички са на нивото на вашите доста сложни мисли. Би ли могло понякога да говорите по директно.

 19. Относно антисемитизма на руснаците.
  Да, те са антисемити и то по-стари и по-жестоки от националсоциалистите.
  Данни колкото щеш.
  Просто в България трябва да се случи следното:
  “Ето защо смятам, че е крайно време българската държава да предприеме следните оздравителни мерки:

  България да сведе контактите с Русия до възможния минимум до падане на Путиновия режим.
  Най-сетне да бъде осъществена ускорена диверсификация на енергийните източници за България.
  България да наложи тотално ембарго върху руски технологии и стоки. Да бъде прекратен вносът от Русия. При стриктно спазване на вече сключените да не бъдат подписвани нови договори с РФ.
  Спиране излъчването на всички руски телевизионни и радиоканали на територията на ЕС. Обща европейска позиция срещу руската пропаганда.
  Да бъде отнето правото на достъп в България и в ЕС на руски политически емисари като Решетников, Гундяев, Дугин и др. глашатаи на кремълския режим.
  Културна изолация на Путинова Русия.
  Да бъде извършена пререгистрация на всички НПО, обслужващи хибридната агресия на РФ срещу България. Изпълнителната власт да посочи, а прокуратурата и съдът да осъществят справедливо правораздаване спрямо лица и организации, подчинени на външни сили и ерозиращи националната сигурност на българската държава.
  С общи усилия да бъде осъществена прецизна и честна дерусификация на българския обществен живот. Да бъдат преименувани всички селища, улици, учебни заведения, местности и др. обекти, носещи имената на откровени българомразци и национални предатели като граф Игнатиев, Иван Аксаков, Радко Димитриев, ген. Заимов, Никола Вапцаров и др.
  Да бъдат преместени, снети или унищожени всякакви символи на античовешкия сталински болшевизъм: паметници, плочи, „братски” могили и др. тотеми на „червената” армия, знаци и намеци за „подводничари”, „парашутисти”, „партизани” и др. съветски и български терористи.
  *Капитан I ранг о. з. Васил Данов е журналист, публицист, военен експерт, офицер от резерва, координатор на Медийния съвет към Атлантическия съвет на България”
  http://atlantic-council.bg/%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B8-%D0%B0%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%88%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D1%83/

 20. До БЪЛГАРИН
  Благодарности за линка!
  Отдолу видях и други интересни заглавия:
  Ген. Кирчо Киров: Умерената българска позиция на балансьор в кризисните отношения Украйна-Русия е правилна – не може да си позволим да заемем позиция.
  Евродепутатът Петър Корумбашев: Не е редно България да се явява като някякъв арбитър в разговора между Украйна и Русия.
  Все едно някой да млати на улицата въпросните умници, а ние да гледаме и да мърморим – не е редно да се намесваме, а още по-малко да сме арбитри в този разговор…
  Да оставим настрана, че при положение, че Русия нападна Украйна, за единия това са Украино-Руски (демек Украйна е нападнала) кризисни отношения, а за другия направи си е разговор (по такъв повод във Враца казват „Дано манафите да разговарят със тебе, дано)

 21. Тези заплахи са ТЕРОР, за който управляващите трябва да отговарят!


  РАДА, опитът ни учи, че няма полза от анализите на ‘специфичния език’ и методологиите на ‘антидемократичната пропаганда’ – апропо, EС не произведе ли добро количество анализи в последните години? – те си остават на масите на доволните, че са заявили резултата от труда си… но дотам.

  Един IT специалист би свършил по-добра работа с алгоритъм, който, по Ваш сигнал като читател, поема която и да е новина и за кратко време ви дава генератора на новината, и мискинлиите по веригата. Има и други решения – практични, не изискват чак толкова умуване, но искат технически познания за това как функционира мрежата.
  Дигиталната политика на Тайван е добър пример и за борба с фалшиви новини.

  Нищо против медийните анализи, но против съм херметичния нрав. Както казваше един приятел: ‘Те констаНтираха. Точка’.

 22. На 21 декември 2018 от 14,30 часа в Софийският Районен Съд-Наказателно отделение на булевард Скобелев 23 ще се състои второто заседание по делото водено срещу Стопанинът на БЛОГА НИ от георги жеков-НЧХД 6989/2018г. 133 състав, съдия Цветелина Михайлова. Очаквана зала № 28. Всеки който има възможност нека подкрепи с присъствие в залата Иво. Ако не е в състояние лично нека делегира представител(и). Както правя винаги аз.

 23. Към EVERYONE ELSE:

  „…защото-такива/инакви имаме
  онзи минимум нормалност, която звярът никога не е имал и няма да има,“
  Как да не изпиташ радост след такива думи. Огнен език! Поклон пред Стамбо!

  А „Врагът“ ще бъде прогонен от „бърлогата“. Индикатор: „вонята от горнобанските възвишения се увеличава“.
  Приятно е да имаш такива „врагове на Врага“ за приятели.
  Живот и здраве!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.