БНТ без да иска показа “Измамата “Сан Стефано” като любимо заглавие

“В НДК се отрива 46- тото издание на Международния панаир на книгата.

Любими заглавия, срещи с автори, детски работилници и много изненади. Шест дни на шест етажа, 160 щанда ще събират любознателните погледи на развълнувани читатели.

Илияна Йотова, вицепрезидент на България: Повече от всякога, ние хората, имаме неутолима жажда към книгата, защото именно книгите са най-високото препятствие срещу бушуващото зло на бездуховността и на невежеството.

Тодор Чобанов, зам.-кмет на София: Мисия на всеки от нас е да насърчава четенето, да заведе в храма на духовността малкия човек – най-важният читател във всяко едно общество.

Всеки може да открие любимото си заглавие и да разговаря с обичан автор до неделя”. http://news.bnt.bg/bg/a/zapochnakha-mezhdunarodniyat-panair-na-knigata-i-mezhdunarodniyat-literaturen-festival

Ако някой не е внимавал в картинката: това е извадка от сайта на БНТ от репортаж, излъчен днес в централната информационна емисия на телевизията която мълчаливо отказа на автора на тези редове да съобщи за предстоящото представяне на книгата “Измамата “Сан Стефано” ( за разлика от ТВ “Европа”, “България от Еър”, БТВ и дори от “Нова телевизия” в предаването на Милен Цветков, който след това беше свален от програмата на телевизията – вероятно по други причини, а тази може да е била само една от тях).

IMG_0150

 

 

 

 

Най-внимателните зрители на новинарската емисия вероятно са забелязали илюстрацията на изречението за “любимото заглавие” и “ обичан автор”. Неизвестно кой вади от купчините книги … “Измамата “Сан “Стефано” и я показва в кадър на аудиторията на БНТ. 

 

Дано авторката не репортажа Цанка Николова да не пострада за това недоглеждане. За всеки случай публикувам снимката й – да се знае, ако случайно я уволнят без обяснения ( както Милен Цветков от Нова телевизия). 

825.140x140

9 мнения за “БНТ без да иска показа “Измамата “Сан Стефано” като любимо заглавие”

 1. И на всичкото отгоре Цанка Николова е чаровница. С такива като нея, надеждата за винаги има утре умира последна.

 2. На 21 декември от 14, 30 часа в Софийският Районен Съд-Наказателно отделение на бул. Скобелев 23 е насрочено второто заседание по НДЧХ 6989/2018 с жалбар георги жеков среюу Стопанинът на БЛОГА НИ. 133 състав със Съдия Цветелина Михайлова. Очаквана зала № 28. Всеки който се чувства съпричастен към мисията на Иво и има възможност нека го подкрепи на място. При възпрепятстване поради една или друга основателна причина няма пречка да осигури делегиран(и) представител(и). Както правя винаги аз.

 3. “Курск” и “Първият човек” в момента са на “големият екран”.
  Два филма които за световното кино са със значението на “Измамата “Сан Стефано” за родната историческа литература.
  Кой разбрал-разбрал!

 4. И въпреки всичко търсещите истината все ще ви четат…

 5. Благодарност към тази приятелска ръка, чиято и да е тя!

 6. Нищо чудно да има и наказания за този “пропуск”!
  Дългата костелива ръка на Центъра, контролиращ всичко и всеки, трудно прощава таквиз неща…

 7. Който е изнесал книгата *Измамата Сан Стефано* на показ за снимките на БНТ1,поздравления.Достоен българин е.

 8. Истината няма как да бъде скрита. Все пак “Измамата Сан Стефано” задълго оглави класацията за най-купувана книге и претърпя колко, г-н Инджев, 2 или 3 издания! Самият аз се сдобих с два екземпляра. Поръчах на малката ми дъщеря, която е в София, да ми я купи и отделно съпругата ми я поръча он-лайн. Вторият екземпляр веднага си намери адресата – Нюрнберг, Германия, където е голямата ми дъщеря.

 9. Аз прочетох за Панаира на книгата на сайта „Пл. Славейков”. Вие, г-н Инджев, ще имате ли среща с читатели и на това културно събитие?
  БНТ – Панорамната снимка на медийното ни пространство напомня мъглявината Андромеда. Помислих си колко варианта има. 1) Изборът на авторката на репортажа е съзнателен. 2) Изборът е случаен. 3) Това е избор на БНТ – малка дискретна промяна в периферията. Ако се появят повече такива – причината е третият вариант. По принцип, малките дискретни промяни в периферията водят до промени в центъра.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.